Wymarzony pierścionek - cz. IV - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-12-04, 18:43   #2161
lemoorka
Zakorzenienie

Dot.: Wymarzony pierścionek - cz. IV

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
dlatego zapewniam:jestem baaardzo szczęsliwa.
I trzymam kciuki,żeby było tak dalej
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-04, 18:48   #2162
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lemoorka Pokaż wiadomość
I trzymam kciuki,żeby było tak dalej

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-04, 19:59   #2163
sanetka
Zakorzenienie

właśnie TZ ode mnie poszedł.
dobry jest, przyszedł, ukochał i...zajął sie grami w telefonie. a ja akurat padałam z bolu wiec mu delikatnie mowie ze może by sie mną bardziej zajął i ukochał mocniej.

qrna molestują nas zebysmy na to wesele pojechali. wujek już dziś dzwonił i powiedział ze z naszej rodziny wyliczył ze bedzie 8 osob w tym ja z TZem koniecznienie bardzo nam sie chce-dodatkowy wydatek a i tak ich dużo mamy

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-04, 20:09   #2164
rav12345
Wtajemniczenie

Dziewczyny, w piątek mój mąż ma "office party", i jestem zaproszona. Myslicie ze moge sie ubrac w cos takiego? Nie chce za elegancko, ani za luzno. Myślę że bokserka i na to elegancki żakiet są czymś po środku... co wy na to?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg _MG_6317.jpg (102,8 KB, 21 załadowań)
Stary 2007-12-04, 21:00   #2165
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
ja zrobie takie wesele, pobuduje pewnie za wiecej i zyc tez na czysto bedziemy za 800zl (odliczajac czynsz i rachunki). wszystko sie da,najwazniejsze ze z kochana osoba przy boku
Sanetko mam pytanie a jak sie pojawi dziecko wyżyjecie za te 800 zł? To prawda miłośc potrafi znieść wszsytko, ale mnie niestety zycie nauczyło tego, ze bez pieniędzy się nie da.. Ja nie mówię o wielkiej kasie ale pieniadzach na codzienne zycie.. Sama na siebie zarabiałam od 18 roku zycia - utrzymywałam się. Od 15 pracowałam przy robieniu reklam i miałam na swoje wydatki i wyjazdy wakacyjne. Bez kasy niestety żyć sie nie da..

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Powiem krótko: oby cały nasz naród miał takie podejście jak TY Kulbit
Oj jak mi miło dziękuję

Cytat:
Napisane przez nema_ Pokaż wiadomość
A ja dostalam wlasnie wiadomosc o cudownym spadku jaki moj dziadek zostawił ... kilkadziesiąt tys. złotych długów...
zartujesz.. no to niezła niespodzianka dla rodziny.. współczuje!

Moje anioły z masy solnej:
kulbit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-04, 21:12   #2166
Madlen__18
Zakorzenienie

Madzia: mi tylko o rozchwianie emocjonalne chodzi.
W sobotę jesteś załamana, mówisz, ze czujesz, ze wisi nad wami rozstanie bo się stało coś mega poważnego a w niedzielę wszystko prysło i jest oh i ah, z przymierzaniem pierścionka włącznie...
albo jesteś przwewrażliwiona i to dociera do ciebie z opóźnieniem..albo idealizujesz.

Taka luźna dygresja, szczęścia życzę
i mów mi dobrze, nie mów mi źle
rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb
okrytą w obwolutę twoich ramion i ud
czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż
i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój"

M
Madlen__18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-04, 21:20   #2167
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Madlen - raczej przewrazliwiona (szczególnie w tym przypadku)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-12-04, 21:23   #2168
Madlen__18
Zakorzenienie

Ja bym zwariowała w systemie "góra/dół" z natężeniem godzinowym...jeśli chodzi o związek.

Edit: nie powiem, żeby mnie nie skręcało z ciekawości co do tego co się wtedy stało i czemu tak zareagowała.ś, ale nie piszesz , widac nie masz takiej potrzeby..i ja już nic nie mowię
i mów mi dobrze, nie mów mi źle
rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb
okrytą w obwolutę twoich ramion i ud
czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż
i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój"

M
Madlen__18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-04, 21:27   #2169
nema_
Gość

No niestety się tak zdarzyło, żal mi bardzo rodziców, bo na nich to głownie spada. Oczywiście będą walczyć o umożenie kredytów, bo nie dostali z tego kredytu nawet złotówki, poza tym nie mieli pojęcia, że takie kredyty były w ogóle przez niego wzięte :/
Stary 2007-12-04, 21:34   #2170
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madlen__18 Pokaż wiadomość
Ja bym zwariowała w systemie "góra/dół" z natężeniem godzinowym...jeśli chodzi o związek.

Edit: nie powiem, żeby mnie nie skręcało z ciekawości co do tego co się wtedy stało i czemu tak zareagowała.ś, ale nie piszesz , widac nie masz takiej potrzeby..i ja już nic nie mowię
Bo to stalo sie tak nagle, z zaskoczenia. dlatego tak zareagowałam. był płacz i tekst mój "to najwidoczniej najlepiej sie roztsac skoro mi to nie pasuje" TZ od razu że nie itp.
a potem spokojna rozmowa, TZ mi wytlumaczył - podał wersje jak to rozwiązac... ochłonełam i jest juz dobrze
wszystko by było dobrze, nie zareagowałabym tak, gdyby nie dotyczyło waznej i bardzo drazliwej dla mnie kwestii

Edit:
to była tak specyficzna rzecz ze zareagowalam na nia tak jak napisałam. nigdy do TZ nie mówiłam nic na temat "rozstania" (choc w sumie i w tym przypadku bezposrednio mu tego nie powiedziałam - to była raczej przenosnia)a wtedy emocje mnie bardzo poniosły.

Stary 2007-12-04, 22:02   #2171
aga2111
Raczkowanie

Cytat:
wyobraz sobie ze mozna...

1. buduje sie caly czas. zaczal 2,5 roku temu
2. i owszem dzialke juz mial (druga tez, sprzedal ja za 40 tys)- my mamy te sama sytuacje: 2 dzialki do wyboru z tym ze chcemy druga zostawic bo TZ mysli o zalozeniu firmy.
4. murarze tylko postawili mury, a tak wszystko robia wlasnymi rekami, czasem kogos o rade zapytaja. w weekendy bo w tygodniu praca. taniej ale dluzej. i tu tez mamy podobna sytuacje. mysle ze skoro TZ poswieca duzo czasu pomagajac bratu w remoncie to i na niego kiedys bedziemy mogli liczyc.

moj TZ wlasny dom z bracmi stawial, wylewali fundamenty sami, pomagali murarzom, dach sami zrobili, wykonczeniowke tez. wiec mysle ze i teraz damy sobie rade. budowa trwala ok 10 lat ale warto sie poswiecic

a co do wykonczeniowki, wystarczy zebysmy mieli pokoj, kuchnie i lazienke. reszte z czasem zrobimy

a co do materialow-moja mama ostatnio robila u pewnego faceta. wiecie jak sobie radzi- jezdzi po budowach i odkupuje od ludzi materialy ktorych nie wykorzystali. to jest system gospodarczy pelna geba. polowa ceny go wychodzi
Może i się dało 2 lata temu, ale teraz przy cenach cegły (i nie tylko) to wydaje mi się, ze na same materiały tyle by poszło. Wszyscy wiedzą, że systemem gospodarczym jest taniej. Można budować 10 lat, można mieszkać na budowie 10 lat...ale po co? Dom można zbudować szybciej i przez te 10 lat można już mieszkać, drożej, ale szybciej...a kredyt powoli spłacać. Mój Tż w życiu by nie chciał domu 10 lat budować....poza tym on w budownictwie fachowcem nie jest, ani nikt z naszej rodziny, więc systetm gospodarczy odpada u nas
Cytat:
robiła u ludzi którzy właśnie sie rozwiedli, robili podzial. pobudowali dom w stanie surowym zamkniętym a teraz go sprzedają za 70 tys. to chyba nie tak drogo
Wnioskuję, że mieszkasz w mniejszej miejscowośći. Tam ceny pewnie są inne, ale w większych miastach lub w okolicy za taki dom trzeba by byłoby 4 razy więcej zapłacić

Cytat:
Zycie codzienne od pieknego weekendu wiele się rózni, ale sa tez i dobre chwile
Bardzo się różni, bardzo. Nie wiem jak można się w ogóle dobrze poznać widując się tylko w weekendy lub rzadziej, a wiele jest takich par i nie chodzi mi o nikogo konkretnego, żeby nie było
aga2111 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-12-05, 07:38   #2172
vadi
*sportaddict*

Dzien dobry Kochane
Od dziś dołaczam do grona plażowiczek SB (+ jabłka lub mandarynki), bo pomimo wyczerpujacej skakanki moja waga rośnie po każdym węglu, którego zjem, eh...
Czy dobrze pamiętam, że wieśniak light jest dozwolony?
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-05, 07:40   #2173
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
Ale ja czytam Twoje i powiem Ci co widzę albo czego nie widzę- miłości . Nie widzę aby twój Tż Cię kochał(mówię tylko o Twoich postach ale mogę się mylić ), a powiem więcej ignoruje Cię i woli spędzac czas z bratem niż z Tobą . Ja bym wiedziała co zrobic w takiej sytuacji ale to Twoje życie i Ty musisz podjąć decyzję
Taaaaak jest.

Cytat:
JA chyba wiem o co chodzi Tylko niech się zadna z Was czyli hihi i Sanetka nie obrazi- chyba na sój sposób sanetke razi jak hihi pisze o męzeu. Pamietam,ze jakiś czas temu sanetka napisała, że my słodzimy o TZ i ta ja irytuje.
lemootko Ty chyba juz wiesz, że abym ja sie obraziła, to trzeba sie postarać, hm?

P.S.
Jak któregoś dnia pryjdę z rykiem, żem nieszczęśliwa, to zapewniam - Wasze słodzenie da wiarę, że może być dobrze

Cytat:
za ostro to ujelas i nie do konca prawda.
irytujace to jest wtedy jak sie ma podly humor, wchodzi sie na watek a tu samo slodzenie( niekoniecznie Hihi)
Cytat:
Napisane przez kulbit Pokaż wiadomość
Cieszy mnie radość innych i umiem sie nia cieszyc
No ja mam tak jak kulbit - jak mi źle to... chcę tego dobrego posłuchać

Cytat:
dziewczyny ja was przepraszam ze zmieniam temat alemam malutki problemik. otóz postanowiłam sobie ze nie jem słodyczy do konca roku (to tylko 27 dni) kurde.. wczoraj sie złamałam a dzis mam tak wielka na nie ochote. co wy robicie aby nie jesc tych słodyczy?? ja sie nie ochudzam od razu zaznaczam ale chce miec ładny brzuszek na swieta i na sylwestra (a zawzze jak nie jem słodyczy to jest wtedy swietnie)
Np. umyć zęby - zamula spradzałam Alkbo zjeść na raz jajko na twardo - wzystkiego Ci się odechce
Cytat:
Ja teraz po dwóch stratach miałam to samo, ale za drugim razem swtierdziłam , po co mam kogoś zadręczac, to sa moje problemy, musze je przezyć, a co najwyżej Wy możecie mnie naładowac dobra energią. Bo ile mozna sie użalac nad soba, trując innych?
Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Oj, Kulbiciu, Ty babo kochana

ja też trochę i uwazam to za zaletę
Ja też podobno jestem wredna i złośliwa, ale nie tak za bardzo

Cytat:
jak mi miło A pomyśleć, że przychodząc na ten watek bałam się czy wogóle mnie tu przeyjmiecie .. hihihi

Ja tez się przyznaję, ze niezła ze mnie jędza i zołza, jak chcę to potrafie
Ciebie nie przyjąć? No w zyciuuuuu
Cytat:
Napisane przez rav12345 Pokaż wiadomość
Hihi, cieszę się że przesyłka dotarła. Teraz tylko trzymać kciuki żeby Tż był zadowolony.
Co do zadowolenia nie mam wątpliwości
P.S.
Dziękuję terraz osobiście za rady nt. oprychy

Cytat:
Napisane przez rav12345 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, w piątek mój mąż ma "office party", i jestem zaproszona. Myslicie ze moge sie ubrac w cos takiego? Nie chce za elegancko, ani za luzno. Myślę że bokserka i na to elegancki żakiet są czymś po środku... co wy na to?
A jakiegoś nieoficjalnego dres codu nie ma?
hihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-05, 07:45   #2174
kulbit
Zakorzenienie

Witam

Cytat:
Dzien dobry Kochane
Od dziś dołaczam do grona plażowiczek SB (+ jabłka lub mandarynki), bo pomimo wyczerpujacej skakanki moja waga rośnie po każdym węglu, którego zjem, eh...
Można właśnie zjadłam na śniadanie z cynamonem

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
Ciebie nie przyjąć? No w zyciuuuuu

Stary 2007-12-05, 07:47   #2175
vadi
*sportaddict*

Cytat:
to cudownie, bo moja lodówka nie jest przygotowana na moje dzisiejsze postanowienie
ja zjadlam na śniadanie jajecznicę
Stary 2007-12-05, 07:47   #2176
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Np. umyć zęby - zamula spradzałam Alkbo zjeść na raz jajko na twardo - wzystkiego Ci się odechce
hehe. wczoraj sie złamałam i wcięłam pól opakowania ciastek w czekoladzie i pół opakowania rodzynek w czekoladzie. ale od dziś chce juz wytrzymac. kurcze 26 dni zostało. wczoraj powiedziałam mojemu TZ aby mnie wspierał itp. by był moim motywatorem

Stary 2007-12-05, 07:48   #2177
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Witam

Ha! A ja zeżarłam z rozkoszą takiego z wkrojonym pomidorem Poezja, jestem wieśniakożercą I jestem z tego dumna
Stary 2007-12-05, 07:50   #2178
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
Ha! A ja zeżarłam z rozkoszą takiego z wkrojonym pomidorem Poezja, jestem wieśniakożercą I jestem z tego dumna

Ja wolę z pomidorkiem i rzodkiewką Musi byc jakiś ostrzejszy smaczek

Stary 2007-12-05, 07:52   #2179
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

a co to za wieśniaki wcinacie??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-12-05, 07:53   #2180
vadi
*sportaddict*

Cytat:

to ja jestem skrytym jajkożercą mogę jeść i 10 jajek dziennie i nadal będą mi smakować poza wersją na miękko

z tego co pamiętam na SB szybko leciała mi waga, mój plan to 2 kg do świąt, ale wlaśnie z jabłkami, mam nadzieję, że się uda, bo jak nie to już chyba nic mi nie pomoze

Cytat:
ja tak samo

Cytat:
a co to za wieśniaki wcinacie??
chyba light piątnicy, chociaż nie-light smakuje mi bardziej
Madziu - chcesz nadal te fotomontaże?
Stary 2007-12-05, 07:57   #2181
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

dziewczyny własnie TZ mi eska napisał, on to wie jak mnie rozbawić. czasami mnie tak nazywa róznie, ze aż nie moge. tym razem pisze do mnie "czesc pupciu! postaraj sie jutro przyjechac bo chce cie troche posciskac..."
hehe

Stary 2007-12-05, 07:59   #2182
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:

to ja jestem skrytym jajkożercą mogę jeść i 10 jajek dziennie i nadal będą mi smakować poza wersją na miękko

z tego co pamiętam na SB szybko leciała mi waga, mój plan to 2 kg do świąt, ale wlaśnie z jabłkami, mam nadzieję, że się uda, bo jak nie to już chyba nic mi nie pomoze
Myślę, że spokojnie z tym jabłkiem się uda Bez przesady Trzymam kciuki za ciebie

Cytat:
ja tak samo
hehhehehheh rzodkiewki kocham nad zycie!!!

Stary 2007-12-05, 08:00   #2183
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

vadi tak, bardzo chce te fotomontaże. nawet TZ sie pytał czy juz sa. bo sam ciekawy jest. tylko ja taka zalatana jestem, tyle nauki itp. i nawet nie mam czasu przejzec stronek z fryzurami. ale jutro jade do domku więc w piatek bede miało rano czas to czegos poszukam i ci wysle.

Stary 2007-12-05, 08:06   #2184
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien dobry Kochane
Vadi zaczynam z Tobą SB Też stwierdziłam, że pofolgowałam sobie ostatnio i założyłam dzisiaj dawno nie zakładane rurki i czuję pewnien dyskomfort Dotyczy to tyłka i ud, na wadze to tylko 1 kg ale jednak widzę i czuję, więc zakładam że więcej
Przyznaję z ręką na sercu, że ostatnio przesadzałam z węglami, głównie z pieczywem i makaronem ostatnio i niestety widać

Vadi kiepski trochę czas na odchudzanie, bo świeta za pasem ale lepiej teraz zrzucić, w święta wyrównać a po znowu zrzucić
Damy radę , zwłaszcza że nie pierwszy raz
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-05, 08:06   #2185
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Rzodkiewka Aż będę szukać

Cytat:

chyba light piątnicy, chociaż nie-light smakuje mi bardziej
Madziu - chcesz nadal te fotomontaże?
Ja jajka tylko na twadro i tez mogę jeść Albo omlecik I pieczarki z cebulką do tego...

P.S.
Ja wole wersję light od tej nie-light
Stary 2007-12-05, 08:18   #2186
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Vadi zaczynam z Tobą SB Też stwierdziłam, że pofolgowałam sobie ostatnio i założyłam dzisiaj dawno nie zakładane rurki i czuję pewnien dyskomfort Dotyczy to tyłka i ud, na wadze to tylko 1 kg ale jednak widzę i czuję, więc zakładam że więcej
Przyznaję z ręką na sercu, że ostatnio przesadzałam z węglami, głównie z pieczywem i makaronem ostatnio i niestety widać

Vadi kiepski trochę czas na odchudzanie, bo świeta za pasem ale lepiej teraz zrzucić, w święta wyrównać a po znowu zrzucić
Damy radę , zwłaszcza że nie pierwszy raz
super, razem razniej
ja tez czuje po rurkach i tez w udach i zadku, i tez widze wahanie o kazdy kg :/ i tez przesadzilam z weglami, a taaak je lubie

do swiat napewno zdazymy

Cytat:
Ja jajka tylko na twadro i tez mogę jeść Albo omlecik I pieczarki z cebulką do tego...

albo w salatce, albo jajecznica z cebulka
Stary 2007-12-05, 08:24   #2187
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
super, razem razniej
ja tez czuje po rurkach i tez w udach i zadku, i tez widze wahanie o kazdy kg :/ i tez przesadzilam z weglami, a taaak je lubie
A ja musze kupic rurki 27, bo moje 28 już wyglądaja jak nie rurki

P.S.
Do dziś mnie zaskakuje jak niektórym zmiana stanowiska odbija Aż przykro patrzeć...
Stary 2007-12-05, 08:27   #2188
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
super, razem razniej

do swiat napewno zdazymy
Ja odkąd jadłam węgle przestałam marznąć, więc to prawda z tym chłodzeniem organizmu , ale cóz trzeba się przemęczyć jakoś

dzisiaj muszę wejśc na przepisy SB może cos ciekawego znajdę, a najgorsze jest jedzenie na mieście- dzisiaj np. po pracy jadę do ginekologa a później zakupy mikołajkowe dla synka- więc w domu będe ok.21 i co mam zjesc na mieście- ktoś ma jakies pomysły ????
Stary 2007-12-05, 08:29   #2189
vadi
*sportaddict*

No no, Hihi, tylko nie przegnij z tym zrzucaniem bo bede biła

Cytat:
Ja odkąd jadłam węgle przestałam marznąć, więc to prawda z tym chłodzeniem organizmu , ale cóz trzeba się przemęczyć jakoś
no super, to już będę sina i ledwociepła

Cytat:
dzisiaj muszę wejśc na przepisy SB może cos ciekawego znajdę, a najgorsze jest jedzenie na mieście- dzisiaj np. po pracy jadę do ginekologa a później zakupy mikołajkowe dla synka- więc w domu będe ok.21 i co mam zjesc na mieście- ktoś ma jakies pomysły ????
butla soku pomidorowego + sałatka z tuńczykiem wzięta z domu/wieśniak/'kanapki' z salaty i chudej wedliny albo sera
Stary 2007-12-05, 08:31   #2190
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
A ja musze kupic rurki 27, bo moje 28 już wyglądaja jak nie rurki
To fajnie a jakich firm kupujesz te rurki ? jestem ciekawa, bo wzrost mamy ten sam, a ja prócz Zary, Bershki to rurek nie kupię dla siebie, a tam jest rozmiarówka 36,38 itd.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości