|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2161 |
Raczkowanie
|
wypadające włosy
Dramatycznie wypadają mi włosy, w niektórych miejscach są takie rzadkie, że niedługo chyba wyłysieję
![]() ps. Odżywiam się zdrowo, jem warzywa owoce, ćwiczę, jestem zdrowa. Nie mam pojęcia co może być przyczyną |
![]() ![]() |
![]() |
#2162 |
The Pink Power Mołderajtor
|
Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja
Evelinaa18, nie umieszczaj tego samego postu po kilka razy na forum, bo robi sie bałagan, nie praktykujemy takiego postępowania - tyle w kwestii technicznej.
W kwestii merytorycznej - dostałaś już odpowiedź. 1,5 tygodnia to o wieeeele za krtótko, by uzyskać rezultat. Radzę poczytać wątki, naprawdę sporo się z nich dowiesz. Miłej lektury ![]()
![]() |
#2163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Trzymaj się ![]()
![]() |
#2164 |
Zakorzenienie
|
Zatoki na pewno można. Ja się tak załatwiłam, dlatego spłukiwanie włosów zimną wodą jeśli już praktykuję to tak, żeby ta woda trafiła na same włosy, nie na skalp.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2165 |
Zakorzenienie
|
Dot.: wypadające włosy
Panie Janie, co ja mam z panem zrobić? Takich watków na wizazu sa już setki. Przenosze Pana Jana na forum fryzjerskie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2166 |
Raczkowanie
|
moze przesilenie jesienne? tez mialam takie dwa tygodnie gdzie zastanawaialam sie kiedy wyczesze ostatnia kepke wlosow, ale przeszlo, pije tez pokrzywe
pomaga!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2167 |
Raczkowanie
|
Zgadzam się z trollcią. Poza tym warto wypróbować olejek rycynowy. Odrobinę olejku rozlać na palce i delikatnie wcierać w skórę głowy. Następnie zakryć włosy folią i pójść spokojnie spać. Rano umyć włoski. Taką kurację powinno zastosować się 2-3 razy w tygodniu. Powodzenia
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2168 |
Zakorzenienie
|
nick mnie troche zmylił ale widze ze kobitka
![]()
#2169 |
Rozeznanie
|
Według mnie wypadanie włosów w ilości 100-200 to nie norma tylko powód do zmartwień. Owszem, może w okresie jesiennym czy wiosennym to norma, kiedy zdarza się, ze włosy włosy bardziej wypadają, ale jeżeli komuś codziennie tyle wypada przez np rok to bardzo szybko pojawią się przerzedzenia bo włosy nie nadążą z odrastaniem. Według mnie norma to góra 50, albo jeszcze mniej. I trochę nie wierze w to 100 dziennie...
Mi obecnie pomaga szampon vichy pomarańczowy, trochę się wzmocniły bo mniej wypadają. Zamierzam zacząć brać jakiś suplement. I traktuję już teraz włosy megadelikatnie bo stwierdziłam, że każdy włos się liczy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2170 |
Raczkowanie
|
Mam takie pytanie: czy naftę kosmetyczną można wetrzeć we włosy i skórę głowy na noc, czy trzeba po 15 minutach spłukać?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2171 |
The Pink Power Mołderajtor
|
Zmyć koniecznie.
Więcej informacji o nafcie znajdziesz w oddzielnym wątku poświęconym tej substancji.
![]() |
#2172 |
Przyczajenie
|
Moje włosy wypadają!
Witam, mam 40 lat i jestem kobietą. Wypadają mi często włosy, jest ich coraz więcej.
Myję głowę raz w tygodniu, podcinam włosy o 1 cm(raz w tygodniu, po umyciu włosów) Używam vitapil 60 tabletek, cała kuracja zakończona i też nie przynosi efektów. Wiem, jest dużo tematów na mój temat, lecz każdy temat to wydatek 100+ zł na odżywki. Proszę powiedzieć mi jakiego szamponu używać jakich tabletek. Tylko w przestępnej cenie... |
![]() ![]() |
![]() |
#2173 |
Raczkowanie
|
Dot.: Moje włosy wypadają!
Możesz używać tabletek silica i dość nie drogą odżywkę WAX L'biotica...a może po prostu złe odżywianie...
![]()
#2174 |
Rozeznanie
|
ale jest przeciez wiele porad /watkow gdzie jak najtanszym sposobem dbac o wypadajace wlosy, maski domowych sposobow to np. z olejkiem rycynowym, nafta kosmetyczna, zoltkiem,
jeszcze gdzies wyczytalam ze jedzenie cebuli(plaster dziennie) pomaga na wypadajace wlosy, ja juz od kilku miesiecy lykam rozne pigulki, ciagle wyprobowuje nowe, i juz sie przyzwyczailam do ich lykania, piszesz ze jestes po kuracji vitapilem 60 kaps. , nie wiem ile ona trwala ale czasem trezba conajmniej 3 miesiecy zeby byl jakikolwiek efekt. poza tym ten okres- jesien oraz wiosna wlosy sa oslabione i wypadaja.. poczytaj watek o "pijaczkach drozdzy" oraz o "pijaczkach pokrzywy", dziewczyny tam opisuja tanie i dobre kuracje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2175 |
Wtajemniczenie
|
a ja mam dzisiaj ogromnego doła. Nie dość, ze mam rzadkie i cienkie włosy, to jak z nimi nic nie zrobie to moje włosy wygladaja jak skoltuniona miotła. Dzisiaj przy czesaniu wypadlo mi chyba z 30. Na poduszcze lezalo z 40. Wybralam cale opakowanie merz special i za przeproszeniem gowno.
Ryczę i kwicze!!! Pomocy. |
![]() ![]() |
![]() |
#2176 |
Przyczajenie
|
Jak tylko cebula pomoże to mogę jeść całą.
Jakieś inne porady? |
![]() ![]() |
![]() |
#2177 |
Raczkowanie
|
Henna Treatment WAX pomaga na wypadanie włosów i jestem tego żywym przykładem. Używałam formuły angielskiej. Maska kosztuje 23zł, ale dostaje się jej 500g, więc na dość długo wystarcza. Ważne jest tylko, aby stosować się dokładnie do zaleceń na opakowaniu, czyli nie przesadzić z częstotliwością i zawijać włosy w gorący ręcznik. Po zdjęciu ręcznika masuj skórę głowy okrężnymi ruchami przez jakieś 10 minut. Możesz też kupić placentę (jedno opakowanie to 18 ampułek za ok. 30zł, ale widziałam tę kurację tylko na Allegro), no i stosuj domowe odżywki.
Sądzę też, że powinnaś udać się do lekarza i zrobić badania. Być może Twojemu organizmowi brakuje jakichś witamin?
#2178 |
Raczkowanie
|
Mnie rowniez wlosy wypadają, ale nie wiem jaka odzywke z Waxa sobie zakupic, czy ta do włosow oslabionych i sklonnych do wypadania (ktora ciezko u mnie znalezc) czy do wlosów ciemnych? Poza tym używam od kilku myć tego plynu przeciw wypadaniu(POKRZEPOL) wlosów i narazie jest ok, wlosow tak jakby mniej wypadalo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2179 |
Przyczajenie
|
dziewczyny bardzo dobry jest rewalid. mialam ten sam problem mi pomogl .polecam szczerze
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2180 |
Wtajemniczenie
|
Dziewcyzny, kupilam dzisiaj 47thallium Dagomed - lek homoepatyczny na wypadanie wlosow, lysienie, łojotok, itp. Czy któras z was zazywala?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2181 |
BAN stały
|
Ja tego nie stosowalam ... A pytalas moze lekarza co o tym sadzi?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2182 |
Raczkowanie
|
ja swego czasu gubiłam włosy na potęge, po badaniu krwi okazało się że miałam niedoczynność tarczycy, teraz mija 6 miesiąc kuracji euthyroxem i wypadanie jakby ustapiło, mysle że najpierw trzeba sprawdzic co nie gra w organiźmie
|
![]() ![]() |
![]() |
#2183 |
Wtajemniczenie
|
nie. Jest to lek homoepatyczny, nie ma zadnych przeciwskazan, itp. Mojej cioci polecila to farmaceutka i pomoglo. Mam nadzieje, ze to nie jest efetk placebo
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2184 |
Raczkowanie
|
a ja byłam z tym problemem u dermatologa i lekarz przepisał mi loxon - płyn do wcierania we włosy i tabletki witamine B5. Z tego co wiem oba są do kupienia w aptece bez recepty. Może to też być związane z brakiem witamin lub żelaza dla tego warto zrobić podstawowe badania. Aha lekarz powiedział mi też że NIE WOLNO CZĘSTO MYĆ WŁOSÓW 2X W TYGODNIU TO MAX. Tylko u mnie to się chyba nie sprawdzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2185 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
![]() napisane przez Jolie2601 a ja linka ciacham bo wygląda to na reklamę. Przypominam, że jest ona na wizażu płatna ![]() Edytowane przez Jolie2601 Czas edycji: 2008-11-10 o 20:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2186 |
Zadomowienie
|
Moje wlosy mnie tez martwia.. JEstem juz pod koniec kuracji Aminexilem i jakos nie widze roznicy ,ani nie wypadaja mniej, ani nie rosna szybciej. A co tego czy rosna nowe to ciezkoo stwierdzic po 1,5 miesiaca. Biore tez Skrzypovite. Mniej prostuje a od 2 tygodni wcale ! Postanowilam nie farbowac, mimo ze uzywalam malo niszczacego Castinga. Ale nie wiem czy to dobry pomysl. Jak opfarbowalam wydawalo sie ze jest ich jakby wiecej.. A teraz farbowalam na ciemny braz, wyszedl czarny i nie za bardzo schodzil, wiec mam ciemne wlosy i szatynowato-brazowe odrosty i niezbyt ciekawie to wyglada..
#2187 |
Raczkowanie
|
Może powtórzę czyjąś wypowiedź
![]() I włoski stają się coraz mocniejsze. Do tego mam szampon przeciwłupieżowy Clean. Nie dość, że usuwa łupież to wzmacnia włosy. Polecam ![]()
#2188 |
Zakorzenienie
|
Kurczę, no i mi dalej wypadają. To niby nie jest dak dużo, ale jednak wypadają.
Zaczęłam brać tabletki Silicea... |
![]() ![]() |
![]() |
#2189 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() a używała któraś z was tego szamponu z joanny z apteczki babuni na wypadające włosy? Bo ja kupiłam tak właściwie na szybko, bo w aptece to chyba musiałabym godzinami wybierać... moja wina, ze też wcześniej nie zaczęłam tu wątków na ten temat czytać. Ale czy w ogóle to pomaga? Czy lepiej od razu zaopatrzyć się w jakiś kosmetyk z apteki? |
![]() ![]() |
![]() |
#2190 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:07.