|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2161 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: PRóBOWAć DO SKUTKU IV CZYLI "ostateczna rozgrywka"
Cytat:
dziewczyny mogę Was o coś zapytać? Czy lepiej żebyśmy się z TŻ starali cały czas co drugi dzień, czy lepiej do dni płodnych do drugi a w płodne codziennie? jedni mówią, że plemniki powinny się zregenerować a inni, że właśnie lepiej codziennie bo jest selekcja i wtedy te słabsze odpadają czy jakoś tak. Ja już sama nie wiem czemu się nie udało, w końcu były tak intensywne starania, że mój facet sił nie miał. Jeśli któraś z Was zna odpowiedź na moje pytanie (np. któraś która już jest w ciąży i jej metoda się powiodła) to prosze o odpowiedź. aha przeanalizowałam ostatni miesiąc starań i zauważyłam kilka ważnych rzeczy. po pierwsze nie wiedziałam ilu dniowe mam cykle więc orientacyjnie wyliczyłam dni płodne przy dłuższych i krótszych cyklach. Teoretycznie w dni płodne starałam sie codziennie, jak przed chwilą obliczyłam (już wiem że cykle trwają 28 dni) dnia 17.04 miałam owulację, w tym czasie byłam chora (miałam katar i bardzo źle się czułam) i dnia 16.04 czyli dzień przed owulką starań nie było. Przed były starania codziennie a po co drugi mniej więcej dzień bo TŻ już sił nie miał. Czy choroba i to że przed owulacją nie było nic mogło wpłynąć na to, że się nie udało?
![]() |
#2162 |
Zadomowienie
|
my sie staralismy codziennie od 10dc do 18 najbardziej rutynowy poranny seks, 1xdziennie, u mnie cykle 27 dni, nie mierzylam temp akurat w tym cyklu i testu owu nie robilam
ktos chyba gdzeis juz pisal ze jezeli jest problem bo organizm sie broni przed plemnikami to w momencie choroby jak jest oslabiony czesto dochodzi do zaplodnienia, ale jak mowilam gdzies czytalam wydaje mi sie ze sie za bardzo nakrecasz, wiem ze ciezko tego nie robic
#2163 |
Rozeznanie
|
Mi lekarz poradzil zeby starac sie od 12 dc, a ja zeby plemniorkom pomoc to tzrymalam pupke przez 20 minutek razem z nogami na scianie
![]()
#2164 |
Zakorzenienie
|
no ale odpuściłam w najważniejszy dzień a być może plemniczki mojego TŻ nie są jakoś specjalnie wytrwałe, ale dziękuję za odpowiedź. Zobaczymy w tym miesiącu postaram się nie nakręcać zacznę starania od 10 dc i poleżę po z pupą do góry może się uda. Co ma być to będzie, nie chcę się już tak ekscytowac jakimiś objawami bo wtedy rozczarowanie bardziej boli. A lepiej starać sie rano czy wieczorem? bo my zawsze wieczorem i to późnym do tej pory.
#2165 |
Zadomowienie
|
Mam pytanie! Bo gdzies czytałam ale ten fakt wyleciał mi z głowy.
Czy jeśli mierzy sie tempke o godzinę wcześniej niż zawsze to dodaje się 0,10st C? np. zawsze mierze o 8:00, zdarzy się że gdzies jadę jestem zmuszona zmierzyć o 7:00 to czy tego dnia jeśli wykaże 36,55 to powinnam zaznaczyć 36,65? Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
#2166 |
Zakorzenienie
|
Zanka mnie się wydaje, że godzina jest bez znaczenia. Ja zrobiłam test owulacyjny dokładnie 1 listopada ok. 12 w południe wykazał II piękne bordowe krechy, a wieczorem zadziałałam z małżem, nio i teraz rosnie we mnie Ola
![]() ![]()
#2167 |
Zakorzenienie
|
dziękuję za odpowiedź. Przepraszam że nękam Was pytaniami, które mogą się wydawać głupie, ale to było moje pierwsze podejście, nieudane i ja po prostu nie znam się na niczym. A może któraś z Waszych rad tak sie przyda że poskutkuje. No ale przede mną 27 dni cięzkiej pracy i oczekiwań, tzn. już nie będę wyczekiwała objawów i @. Zdam się na los, ale starania musze orientacyjnie ustalić. 15. maja mam mieć teoretycznie owulację, więc to mi wystarczy. Teraz nic nie mierzę, ale będę obserwowała śluz.
#2168 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja sie grzecznie wzielam za porzadki od rana i zaraz kupie bilety na swieta Bozego Narodzenia - nie ma na co czekac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2169 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zanka ja potrafilam 2h lezec w pozycji "na swiece" ![]() Kochaj sie zawsze wtedy kiedy masz ochote a nie w "dni plodne" bo jak wiadomo w punkt kulminacyjny i ta ciezko trafic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2170 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Od wyniku pomiaru późniejszego odejmujemy, a do wyniku pomiaru wcześniejszego dodajemy 0.1 st C /1 godz. Taką korektę można przeprowadzać jedynie w godzinach 4.00-11.00. Czyli Twoja pamięć całkiem dobrze to zanotowała ![]()
![]() |
#2171 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2172 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
4 tygodnie temu dowiedziałam się że moja kuzynka ''wpadła''. Przedwczoraj moja młodsza siostra oznajmiła że na 90% jest w ciąży... a ja?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2173 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pozdrawiam! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2174 |
Zakorzenienie
|
bazylia z moim tz'tem rozmawiam najczesciej po angielsku, czasami po portugalsku (on jest portugalczyk). Niemiecki mam na codzien wszedzie wokol wiec w domu juz nie potrzebuje
![]() Wlasnie dowiedzialam sie, ze nasza znajoma, ktora ma juz jednego synka jest w drugim miesiacu ciazy...i czuje sie jak ostatnia malpa, bo jej normalnie tak zazdroszcze..... ![]()
#2175 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zreszta jak na kazda z nas! Wciaz zyje nadzieja ze za tydzien byc moze bede miala za soba 1 IUI i nadal nie moge uwierzyc ze to prawda, ze naturalnie nie "zasiejemy fasolki" z moim Tz ![]() Ale ciesze sie, ze sa inne metody i mam szanse na dzidzie. Agus glowa do gory, przytulam Cie mocno ![]()
![]() |
#2176 |
Zadomowienie
|
Nie było mnie trzy dni, a tu już nowa akcja
![]() Kasiu, samych truskawek nam tu wszystkim życzę. A tak na mrginesie, to przez te 3 dni widziałam chyba ze cztery bociany ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2177 | |
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() Ech, czy macie też coraz częściej chwile zwątpienia, kiedy po prostu nie macie sił, zadajecie sobie pytanie czy warto? Znajoma zapytała się po co w takim razie walczę, biorę tony leków skoro szanse są minimalne. Twierdzi że jestem strasznie uparta i mnie to niszczy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2178 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2179 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wazne jakie sa szanse, najwazniejsze ze sa jakiekolwiek! Warto walczyc do konca, dopoki masz nadzieje ![]() Trzymaj sie Agus i nie poddawaj ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2180 |
okrutnica jakaś... |
ale po słowach tej znajomej zastanowiłam się czy całe moje otoczenie widzi we mnie desperatkę dla której liczy się tylko jedno-zajście w ciążę. Ile osób wokół mnie myśli tak o mnie, puka się w czoło widząc te wszystkie starania, leczenie. Czy oni nie mają takiego instynktu posiadania dziecka, czy im tak to łatwo wszystko przyszło że nie rozumieją z czym my walczymy czy raczej my przesadzamy ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2181 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agusia!
Otoczenie to coś czym najmniej powinnaś się przejmować. Zawsze tak jest, że ludzie, którzy nie musieli walczyć o macierzyństwo nie rozumieją tych, których dotknęła niepłodność i traktują nas jak dziwolągi.... Ja też czasem nie mam już siły, że odechciewa mi się wszystkiego, z seksem włącznie, że mam ochotę spuścić te pieprzone leki w kiblu i siąść w kącie i ryczeć, ale... coś tam w środku uparcie pyta: "i co to da??" i słyszę to jak echo, i wiem, że to nie sprawi, że mniej będę chciała dziecka, że mój instynkt macierzyński zniknie jak za sprawą czarodziejskiej różdżki. Tak to niestety nie działa. Rób swoje - pragniesz tego, więc walcz!!! Ile bedzie trzeba... dopóki ktoś kompetentny nie powie, że jesteś już za stara na posiadanie dziecka. Determinacja popłaca. Ludzie nie zdobyliby nic i nic by nie wynależli gdyby nie ich upartość i dążenie do celu. A tych co mówią, szepczą i obgadują... olej zwyczajnie. Agunia, trzymaj się ciepło i żyj zgodnie ze swoim sumieniem - masz tu zawsze wsparcie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2182 | |
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() powiedz mi, nie masz czasami uczucia że przesadzasz? Że to już nie są starania o dziecko tylko jakiś wyścig z naturą, pełen desperacji? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie szukaj w swoim zachowaniu anomalii, bo ich tam nie ma - szukaj promyków nadziei i układaj z nich plany. Ja cały czas głęboko wierzę w to, że każdą z nas czeka jakaś droga do celu - jedne z nas mają z górki, inne pod górę i z przeszkodami, ale to czy dotrzemy do mety zależy od nas - od naszej wiary i pchania się do przodu... właśnie od DETERMINACJI! jak siądziemy i załamiemy ręce coś czego pragniemy (dziecko) SAMO się nie zrobi. Więcej wiary! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2184 | |
okrutnica jakaś... |
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2185 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ehhhhhh mnie nerwy biora jak slysze takie teksty. A najwiecej glosza je posiadaczki swoich wlasnych dzieci. Szkoda, ze nie pomysla, ze nie kazda kobieta ma zdolnosc do pokochania bezgranicznie "nie swojego dziecka" I moga mnie brac za egoistke, ale ja wlasnie do takich kobiet naleze. Nie umiem i tyle. Ja pragne swojego, tak ja Wy pragniecie swoich wlasnych i innym nic do tego. A jesli tak bardzo chca, to ja nie widze przeszkody, zeby sami wybrali sobie dom dziecka i znalezli malucha do adopcji. I zacytuje moja blogowa kolezanke aycore: "...Psychika ludzka jest na tyle różnorodna, że nie każdy jest w stanie bezgranicznie pokochać dziecko z nie swojej krwi. Temu, komu się to udaje - wielka chwała. Niestety, ludzie są różni, a i zwierzęta potrafią zagryźć nie swoje młode. Poza tym, procedura adopcyjna jest niezwykle długotrwała i wymaga niezłej a wręcz bardzo dobrej sytuacji finansowej małżonków, tak małżonków, nie pary, nie konkubinatu, a właśnie małżeństwo i najlepiej aby kościelne, bo bez tego też może być problem..." |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2186 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dla mnie jest logiczne, że najpierw myśli się o tym, by mieć własne dzieci, dopiero wtedy, gdy nie ma na nie żadnych szans, myśli się o adopcji. Zarzucanie komuś, że chęć posiadania własnego dziecka to egoizm, to takie same bzdury, jak twierdzenie, że dzieci poczęte przed ślubem popadają w dorosłym życiu w depresję i choroby psychiczne albo że wszystkie środki antykoncepcyjne są wczesnoporonne. Takich to właśnie głupot nasłuchałam sie na naukach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2187 |
Zadomowienie
|
Melisanka i Karenina dziękuję za przywitanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2188 |
Zakorzenienie
|
agabil1 za egoistow to ja uwazam ludzi, ktorzy maja czelnosc i tupet mowic takie rzeczy...Naprawde, jak moga sie wypowiadac skoro nie zaznali tego, co Ty czujesz? Co my czujemy? Mi z niektorzy mowia, ze przesadzam, bo jestem mloda i mam podobno tyyyle czasu a mi sie nagle teraz dziecka zachcialo - taki moj wymysl.... Instynkt macierzynski jest jedna z najsilniejszych emocji, jakich moze doswiadczyc czlowiek wiec jak niby mamy go zagluszyc i postanowic nagle, ze damy sobie spokoj? Przeciez cale to leczenie, przez ktore wiele z nas przechodzi to naprawde nic przyjemnego a jednak decydujemy sie na to. Inni ludzie, ktorzy maja to szczescie i sa juz rodzicami albo nie chca nimi byc, powinni szanowac nas za to, ze potrafimy walczyc z przeciwnosciami losu...a przynajmniej jak nie potrafia szanowac to niech to zaakceptuja i siedza cicho....
A co do tego "przedmiotowego myslenia o dziecku"...czy to nie brzmi z ust tych ludzi troche przedmiotowo, kiedy mowia ci "Nie mozesz miec na razie swojego, to sobie zaadoptuj inne dziecko". Jak to brzmi..?
#2189 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny podpisuje sie obiema rekoma pod Waszymi wypowiedziami
![]() Jak mozna nazwaz egoista kogos kto pragnie obdarzyc miloscia swoje dziecko....totalnymi egoistami i kompletnie znieczulonymi ludzmi sa osoby, ktore mysla ze to nasza zachcianka! Najlepiej okresla to powiedzenie, ze "syty glodnego nie zrozumie"
#2190 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
odpowie ktos? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:42.