Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. 4 - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-02, 16:44   #2161
Agucha1984
Przyczajenie

Czy to ciąża??!! Proszę o pomoc

Witam, około cztery miesiące temu kochałam się bez zabezpieczenia, ale zaraz następnego dnia wzięłam tabletkę "po". Od tamtego czasu żyję w wiecznym stresie! Dwa tygodnie po stosunku zrobiłam test ciążowy, wynik był negatywny. Szczęśliwa czekałam na okres, który w końcu nadszedł, ale był bardzo skąpy. Wtedy zrobiłam kolejne testy ciążowe (trzy!) i wyniki cały czas były negatywne. Kolejny moment uspokojenia, ale miesiączka znowu się spóźniała. Zdecydowałam, że pójdę do ginekologa (byłby to już początek czwartego miesiąca), który stwierdził (tylko podczas badania, bo pochodzę z małej miejscowości i nie miał USG), że to niemożliwe żebym była w 4 miesiącu ciąży, bo mam malusieńką jak to określił "maciczkę". Znowu chwila uspokojenia....do tego momentu - teraz czuję non stop jakieś ruchy i poruszenia w brzuchu!! Mam przez to ogromny stres. W każdym razie idę we wtorek do tego ginekologa niech mi wypisze skierowanie na USG. A do wtorku to chyba nie zasnę! Aha dodam jeszcze, że ja widzę u siebie dosłownie wszystkie objawy - częste siusianie, twardy brzuch itd. No i te ruchy w brzuchu teraz Co o tym myślicie, jest ta ciąża czy nie??
Agucha1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-02, 16:46   #2162
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari
Dot.: Czy to ciąża??!! Proszę o pomoc

Cytat:
Napisane przez Agucha1984 Pokaż wiadomość
Witam, około cztery miesiące temu kochałam się bez zabezpieczenia, ale zaraz następnego dnia wzięłam tabletkę "po". Od tamtego czasu żyję w wiecznym stresie! Dwa tygodnie po stosunku zrobiłam test ciążowy, wynik był negatywny. Szczęśliwa czekałam na okres, który w końcu nadszedł, ale był bardzo skąpy. Wtedy zrobiłam kolejne testy ciążowe (trzy!) i wyniki cały czas były negatywne. Kolejny moment uspokojenia, ale miesiączka znowu się spóźniała. Zdecydowałam, że pójdę do ginekologa (byłby to już początek czwartego miesiąca), który stwierdził (tylko podczas badania, bo pochodzę z małej miejscowości i nie miał USG), że to niemożliwe żebym była w 4 miesiącu ciąży, bo mam malusieńką jak to określił "maciczkę". Znowu chwila uspokojenia....do tego momentu - teraz czuję non stop jakieś ruchy i poruszenia w brzuchu!! Mam przez to ogromny stres. W każdym razie idę we wtorek do tego ginekologa niech mi wypisze skierowanie na USG. A do wtorku to chyba nie zasnę! Aha dodam jeszcze, że ja widzę u siebie dosłownie wszystkie objawy - częste siusianie, twardy brzuch itd. No i te ruchy w brzuchu teraz Co o tym myślicie, jest ta ciąża czy nie??
moim zdaniem nie.

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-02, 16:48   #2163
Agucha1984
Przyczajenie

Aha no i zapomniałam dodać, że bolał mnie tak jakby jeden jajnik a teraz drugi. Lekarz powiedział, że wszystko z nimi w porządku.
Stary 2008-11-02, 17:09   #2164
madaK
Rozeznanie

zrobiłas z 4 testy,lekarz stwierdził ze nie,no to nie jestes.wmawiasz sobie.
madaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-02, 18:22   #2165
precious_81
Wtajemniczenie

A co lekarz na to że od 4 m-cy nie masz okresu? Nic z tym nie zrobił tylko stwierdził że to nei ciąża?
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-02, 19:23   #2166
Agucha1984
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez precious_81 Pokaż wiadomość
A co lekarz na to że od 4 m-cy nie masz okresu? Nic z tym nie zrobił tylko stwierdził że to nei ciąża?
Nie no miałam to standardowe krwawienie po postinorze, potem raz okres taki jednodniowy, a potem już nic. Lekarz mówi, że brak okresu może być przez ten bolący jajnik. Boże tak się boję, że już nie śpię po nocach a ruchy brzucha czuję bez przerwy...
Stary 2008-11-02, 19:26   #2167
Ywonula
Zadomowienie

Idz na USG do innej przychodni skoro sie tak stresujesz. Na co czekasz? Aż się dziecko urodzi?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-11-02, 19:29   #2168
kasiaped
Przyczajenie

nO ja mam podobnie ... mam twarde podbrzusze i tak jakby bardziej uwypuklone przy lewej stronie co jakis czas pobolewa mnie lewy jajnik i właśnie czuje jakbym coś mi sie moze nie ruszało ale coś ... no nie wiem tak jakby "bulgotało" jesli wiecie o co mi chodzi ... i czuje ze jest mokro ale zadna wydzielina nie jest widoczna na majtkach
Nieiwme czym to moze byc spowodowane ... miesiączka tez mi sie spozniala 2 miesiace niby ja dostalam niedawno ale takie podbrzusze mam dalej ...

w ciazy byc nie moge ale chyba sama seobie troche wmawiam ze jestem i tez tam widze jakies objawy ... ale nie moge bo nie wspolzyje
moze miał ktos podobnie?
kasiaped jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-02, 19:39   #2169
hammie
Zakorzenienie

Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. 4

wydaje mi sie ze nie
hammie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-02, 19:42   #2170
hammie
Zakorzenienie

ja tez mam podobnie... w sumie stosunkow zadnych ostatnio nie uprawialam, testy mowily ze ciazy nie ma, ale brzuch mnie boli i mam wielki... zastanawiam sie teraz od czego to.. czyzby mi tak jelita wywalilo? czekam do okresu, mam nadzieje ze przyjdzie
Stary 2008-11-02, 19:59   #2171
Agucha1984
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kasiaped Pokaż wiadomość
nO ja mam podobnie ... mam twarde podbrzusze i tak jakby bardziej uwypuklone przy lewej stronie co jakis czas pobolewa mnie lewy jajnik i właśnie czuje jakbym coś mi sie moze nie ruszało ale coś ... no nie wiem tak jakby "bulgotało" jesli wiecie o co mi chodzi ... i czuje ze jest mokro ale zadna wydzielina nie jest widoczna na majtkach
Nieiwme czym to moze byc spowodowane ... miesiączka tez mi sie spozniala 2 miesiace niby ja dostalam niedawno ale takie podbrzusze mam dalej ...

w ciazy byc nie moge ale chyba sama seobie troche wmawiam ze jestem i tez tam widze jakies objawy ... ale nie moge bo nie wspolzyje
moze miał ktos podobnie?
Dokładnie!! takie falowanie, bulgotanie 0 jutro kupuję następny test a we wtorek do ginekologa znowu. Ale noc nie przespana

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-02, 20:10   #2172
xsylax
Zadomowienie

Agucha1984 moim zdaniem nie jesteś w ciązy. Przez to, że się cały czas stresujesz masz dziwne objawy. To tak jak z tym, że jak ktoś sobie wmawia, że go boli głowa to w końcu zaczyna to odczuwać.

www.mysiblog.blogspot.com

--------------------------------

Odchudzam się! Paleo od 06.01.2014 r

-14.5 kg

86-85-84-83-82-81-80-79-78-77-76-75-74-73-72-71.5-70-69-68-67-66-65-64-63-62
xsylax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-02, 22:16   #2173
_Emi_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Towarzyszka Pokaż wiadomość
Hej. Mam 29-30dniowe cykle. Czy 5dzień cyklu,a jednocześnie ostatni miesiączki może być płodny... ? Z góry dzięki za odp.
Teoretycznie nie.
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-02, 22:28   #2174
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez _Emi_ Pokaż wiadomość
Teoretycznie nie.
to samo chcialam napisac

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 13:00   #2175
Towarzyszka
Przyczajenie

.

Edytowane przez Towarzyszka
Czas edycji: 2009-02-04 o 21:37
Towarzyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 13:43   #2176
ReninKa
Przyczajenie

Od 6 miesięcy staramy się z mężem o dziecko. I nic. Regularnie dostaję okres i teoretycznie wszystko jest normalnie. Piszę teoretycznie, bo mój okres zmienił się - jest bardziej obfity, bardziej bolesny a cykl trwa około 20 dni (wcześniej trwał około 28). Do tego zaokrąglił mi się brzuch, a dodam, że jestem osobą o szczupłej budowie ciała, nie zmieniłam trybu życia, nie zaczęłam więcej jeść... właściwie nie zmieniło się nic co by mogło spowodować, że przytyłam (a właściwie przytył tylko mój brzuch - bo reszta ciała jest jaka była). Koleżanki w pracy robią aluzje, że pewnie w ciąży jestem, bo rzeczywiście tak wyglądam. Robiłam kilkakrotnie test ciążowy - wyszła jedna krecha (robiłam w ciągu dnia, nie rano - czy test nie wykryć ciąży?). Miewam humorki, wiele rzeczy mnie drażni (wcześniej taka nie byłam), piersi bolą mnie tylko przed okresem. Ostatnio przed okresem zauważyłam śluz podobny do płodnego, dający uczucie śliskości, przez trzy dni miałam temp. powyżej 37. I rzeczywiście myślałam, że to ciąża aż tu po 3-4 dniach znowu przyszedł okres. Czy powinnam udać się do lekarza? A może pewne rzeczy sobie wmówiłam, bo bardzo chcę być w ciąży?
ReninKa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 13:53   #2177
tinnyy
Przyczajenie

Ja mam podobnie, tylko, że ja nie chcę być w ciąży.
Już tu kiedyś pisałam - nie uprawiałam nigdy seksu, mam się za osobę odpowiedzialną i rozsądną i naprawdę nią jestem. Mam chłopaka od dłuższego czasu, czekamy na odpowiedni moment - uprawiamy tylko petting. W sierpniu doszło między nami do takiej właśnie sytuacji, prawdopodobieństwo, że przeniósł na rękach plemniki jest BARDZO znikome, bo po wytrysku nie dotykał mnie, ja miałam styczność tylko z jego bielizną, ale to wszystko. Dostałam już 3 okresy (w sierpniu, wrześniu i październiku) i to raczej takie normalne, 6dniowe z bólami itd. NIe powiększyły mi się piersi, nie bolą mnie, temperaturę też mam w normie (no teraz mam wyższą, bo jestem chora :P). Tak więc WIEM o tym, że w ciąży praktycznie być nie mogę. A mimo wszystko uroiłam coś sobie, mam wrażenie, że przytyłam, zwłaszcza w brzuchu, że tu mnie coś boli, tam mnie coś boli. Nie mogę się opędzić od tych myśli. Nie wiem już co mam zrobić, żeby przestać się tego obawiać. Przecież skoro dostałam 3 okresy, to nie mogę być chyba nadal w ciąży ? I skoro nie bolą mnie piersi ? Wam wyda się to pewnie dziwne, śmieszne, czy co tam, ale to jest naprawdę mocno niefajne uczucie, które nie jest najłatwiejsze w dodatku.

Edytowane przez tinnyy
Czas edycji: 2008-11-03 o 14:04
tinnyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 15:28   #2178
hammie
Zakorzenienie

tinnyyy kcohana nie denerwuj się nie jesteś w ciązy, naprawde nie ma powodu do obaw
Stary 2008-11-03, 15:58   #2179
tinnyy
Przyczajenie

Dzieki, zawsze lepiej uslyszec takie slowa
Tylko jak teraz w to uwierzyc ? To nie jest takie proste.
tinnyy jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-03, 16:09   #2180
Agucha1984
Przyczajenie

Zrobiłam dzisiaj kolejny test ciążowy - wynik negatywny. Jutro jeszcze ginekolog i już bardziej z górki. Macie racje, że to pewnie tylko wyobraźnia, ale kurczę no czuję non stop coś w brzuchu. A czy ktoś może umie zanalizować pod kątem ciąży wyniki normalne krwi żebym mogła spać bardziej spokojnie??
WBC 4,2
NEUT 1,7
LYMPH 2,1
MID 0,4
RBC 4,46
HGB 14,5
HCT 41%
Stary 2008-11-03, 16:15   #2181
mysza89
Zadomowienie

Rany skoro robisz testy wychodza netatywne, idziesz do lekarza mówi Ci ze nie jestes w ciązy to po co sobie wmawiasz?
Stary 2008-11-03, 16:18   #2182
_Emi_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ReninKa Pokaż wiadomość
Od 6 miesięcy staramy się z mężem o dziecko. I nic. Regularnie dostaję okres i teoretycznie wszystko jest normalnie. Piszę teoretycznie, bo mój okres zmienił się - jest bardziej obfity, bardziej bolesny a cykl trwa około 20 dni (wcześniej trwał około 28). Do tego zaokrąglił mi się brzuch, a dodam, że jestem osobą o szczupłej budowie ciała, nie zmieniłam trybu życia, nie zaczęłam więcej jeść... właściwie nie zmieniło się nic co by mogło spowodować, że przytyłam (a właściwie przytył tylko mój brzuch - bo reszta ciała jest jaka była). Koleżanki w pracy robią aluzje, że pewnie w ciąży jestem, bo rzeczywiście tak wyglądam. Robiłam kilkakrotnie test ciążowy - wyszła jedna krecha (robiłam w ciągu dnia, nie rano - czy test nie wykryć ciąży?). Miewam humorki, wiele rzeczy mnie drażni (wcześniej taka nie byłam), piersi bolą mnie tylko przed okresem. Ostatnio przed okresem zauważyłam śluz podobny do płodnego, dający uczucie śliskości, przez trzy dni miałam temp. powyżej 37. I rzeczywiście myślałam, że to ciąża aż tu po 3-4 dniach znowu przyszedł okres. Czy powinnam udać się do lekarza? A może pewne rzeczy sobie wmówiłam, bo bardzo chcę być w ciąży?
Zawsze możesz się udac do lekarza żeby sprawdził Twój brzuszek. Może to cos z jelitami,że brzuch Ci się powiększył?
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 17:09   #2183
kasiaped
Przyczajenie

noo ja tak tez czuje własnie albo jkakoś pulsuje albo tak dziwnie nie wiem co z tym i oprucz tego taki jest smiesznie duzy i twardy ...ech nie wiem co to ma byc poczekam do okresu zobaczymy
kasiaped jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 18:57   #2184
madaK
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mysza89 Pokaż wiadomość
Rany skoro robisz testy wychodza netatywne, idziesz do lekarza mówi Ci ze nie jestes w ciązy to po co sobie wmawiasz?
zgadzam sie całkowicie
Cytat:
Napisane przez kasiaped Pokaż wiadomość
noo ja tak tez czuje własnie albo jkakoś pulsuje albo tak dziwnie nie wiem co z tym i oprucz tego taki jest smiesznie duzy i twardy ...ech nie wiem co to ma byc poczekam do okresu zobaczymy
robisz juz 5 test,lekarz mowi ze nie jestes(co to by był za lekarz ktory by nie wykrył 4 miesiecznej ciazy) a ty dalej swoje.ja tez nie raz czuje bulgotanie i niew robie odrazu testu.ruchy soe czuje dopiero około5 miesiaca.a moze cie wzdeło poprostu,albo przed okresem.(niektorzy tak maja).moze jestes w ciazy urojonej,albo chcesz byc,bo nie wiem czemu sobie tak wmawiasz.
madaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 19:09   #2185
Gmti
Przyczajenie

Dot.: peeting a ciąża

aaaaaaaaa dziekwczyny! dostałam okres
ale ogólnie dziekuje za pomoc.!
nie dostawalam tez przede wszystkim przez stres, bo nie myślałam o niczym innym tylko o tej ciąży. w końcu wczoraj mialam taki dzien, ze zajelam sie zupelnie czyms innym... zapomnialam i pod wieczór Pach i dostalam okres az sie poplakalam ze szczescie
zapewne mam problemy z hormonami.
pozdrawiam Was ;*
Gmti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 19:40   #2186
*Pinacolada*
Rozeznanie

Witam, mam pytanie. Kochalam sie bez dodatkowego zabezpieczenia w dzien kiedy wzielam ostatnia tabletke z ostatniego opakowania anty- potem wystapil normalny okres z odstawienia, a kolejnego opakowania nie rozpoczelam. Martwie sie troche bo kolejny okres spoznia mi sie juz jakies 8 dni. Jakie jest prawdopodobienstwo?
*Pinacolada* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 20:04   #2187
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Pinacolada* Pokaż wiadomość
Witam, mam pytanie. Kochalam sie bez dodatkowego zabezpieczenia w dzien kiedy wzielam ostatnia tabletke z ostatniego opakowania anty- potem wystapil normalny okres z odstawienia, a kolejnego opakowania nie rozpoczelam. Martwie sie troche bo kolejny okres spoznia mi sie juz jakies 8 dni. Jakie jest prawdopodobienstwo?
nie ma żadnego prawdopodobieństwa
bo ostatni bezpieczny dzień to właśnie dzień wzięcia ostatniej tabletki (w przypadku gdy nie zaczynamy później nowego opakowania)
a to że okres Ci się spóźnia to normalne po odstawieniu tabletek

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 20:10   #2188
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Napisane przez *Pinacolada* Pokaż wiadomość
Jesli kochalas sie ostatniego dnia brania tabletek to nie masz sie o co martwic, jesli w czasie 7 dniowej przerwy - nie masz sie o co martwic, ale jesli sie kochalas po 7dniowej przewie i po tej przerwie nie bralas juz tabletek - bo zrozumialam ze odstawilas - to masz sie czego obawiac..
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 20:13   #2189
*Pinacolada*
Rozeznanie

Nie, po przerwie już nie- dzięki pocieszyłaś mnie
*Pinacolada* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 20:22   #2190
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RosesAreRed Pokaż wiadomość
Jesli kochalas sie ostatniego dnia brania tabletek to nie masz sie o co martwic, jesli w czasie 7 dniowej przerwy - nie masz sie o co martwic, ale jesli sie kochalas po 7dniowej przewie i po tej przerwie nie bralas juz tabletek - bo zrozumialam ze odstawilas - to masz sie czego obawiac..
tu się nie zgodzę
jeśli nie zaczynamy nowego opakowania po przerwie to owa przerwa nie jest już zabezpieczona
skoro w przypadku pominięcia pierwszej tabletki stosunki z przerwy stają się niezabezpieczone i trzeba zgłosić się do lekarza to jest tak również w przypadku odstawienia
teoretycznie 2-3pierwsze dni po odstawieniu mogą być jeszcze jako tako bezpieczne bo plemniki mogą nie przeżyć do owulacji, ale po co ryzykować

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości