|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2008 :))) - czesc druga!!!
Cytat:
Ja na razie nie licze bo mój Maks szaleje od kilku dni i prawie nie przestaje wiec mogłabym sie najwyżej obawiac ADHD ale nic innego
|
|
#2162 |
|
Zakorzenienie
|
Ja podobnie - wyczytałam, że liczy się od 28 tyg. i powinno być 10 na godzinę. W "W oczekiwaniu na dziecko".
|
|
|
|
#2163 |
|
Zakorzenienie
|
ja to już wyczytałam kilka lat tem w jakieś książce o obawach czy jest wszystko wporządku z dzieckiem i pisali że 10 na cały dzień bo jak mniej lub niedaj boże wcale to czeba odrazu do lekarza i to oczywiście w czasie kiedy wcześniej odczuwaliśmy regularne ruchy dziecka
|
|
|
|
#2164 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
"dziecko jak czlowiek", nieeee no..., tekst roku ! Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2165 |
|
Zakorzenienie
|
No jestem
Anisia widziałaś mnie na wizażu ale jakoby mnie nie było bo szanowny małżonek wrócił z pracy i mnie wywalił Teraz pognało go na tron to se siadłam ![]() Melduję, że u lekarza wszystko ok, ale usg teraz nie miałam wiec płeć nadal nie znana Przytyło mi sie 1,5kg wiec nawet nie wchodze na ten kalendarz ciazy co podałyście bo zaraz wyjdzie ze jakies krówsko ze mnie ![]() Wersta - Twój brzusio nareszcie się wyzwolił i wyskoczył Kasiulko - słodkie te rajstopki i Olcia wcale nie ma okropnej mamusi...Chyba wręcz przeciwnie
|
|
|
|
#2166 |
|
Zakorzenienie
|
Pulette, bo ponoć w połogu baaardzo łatwo o jakieś choróbsko, a z mokrą głową łatwo je złapać. Dlatego lepiej umyć już w domu i od razu dobrze wysuszyć, żeby nie kłaść się z mokrą.
Co do kalkulatorka, to ja mam lekko niżej niż wskazuje tabelka. |
|
|
|
#2167 |
|
Zakorzenienie
|
Hmmm nie wiem o co chodzi z tym kalkulatorem wagi w ciązy bo mi wychodzi ze mam spory zapas...Rozumiem, że schudlam na poczatku ciązy ale taka róznica
Wyglądam normalnie tylko brzuszek mam maly jak na poczatek 6 m-ca...W kazdym razie jak tyję to predzej czy pozniej dobije |
|
|
|
#2168 |
|
Rozeznanie
|
Własnie mówią w Panoramie, że NFZ chce ograniczyc liczbe porodów z cc - stwierdzili, że zdaniem lekarzy takie porody, niekorzystne dla zdrowia kobiety wykonuje sie zbyt czesto miedzy innymi dlatego, że czesto są wymuszane przez kobiete lub rodzine mimo braku wyraznych wskazan medycznych
|
#2169 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aaaaa....no niby rozumiem, ale jakos nie pojmuje....z taka przepocona glowa lezec 3 dni.... a jak juz tatus z aparatem przyleci, zeby mamie i dzidzi zdjecia cykac, to juz w ogole super bedzie ! Taaa...troche to jednak dziwaczne, przeciez w przeciagu nikt sobie glowy suszyl nie bedzie ! A ja wlasnie wsunelam jakies pol kilo spagetti..... No ale przeciez maly Gino potrzebuje energi, zeby skakac w brzuszku przez pol nocy potem, nie ?!
|
|
|
|
|
#2170 |
|
Zakorzenienie
|
Livdragon, ty jestes z Gdanska, moze sie orientujesz gdzie mozna zrobic to usg 3d??
Bo bede za tydzien w Pl i moze bym sobie sprawila maly prezent Jak mi sie bedzie chcialo latac i szukac.A ja sie wlasnie mialam Was pytac,bo sie zastanawialam jak to jest z tym krwawieniem po porodzie i podpachami i jednoczesnym wietrzeniem krocza...nie wyobrazam sobie Widze, ze ten temat tez juz byl na tapecie
|
|
|
|
#2171 |
|
Zakorzenienie
|
czemu wy nie śpicie po nocy
![]() ja wczoraj padłam o 21. i dziś po raz pierwszy od dawien dawna czuję od rana energię i jestem wypoczęta nawet raz w nocy nie wstałam, mała rzecz a cieszy
|
|
|
|
#2172 |
|
Zakorzenienie
|
póki wiem to właśnie te majtki siatkowe mają podtrzymać nam tą wielką podpaskę a przy okazji mamy mieć w tym miejscu przeciąg.Nie wiem jak to będzie wyglądało w praktyce.Moze dowiem się tego jak moja siostra urodzi..
|
#2173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No a ja na dobre sie rozlozylam, znaczy sie piekace gardlo i mega zapchany nos, jak mnie szef przez telefon uslyszal to z miejsca kazal mi brac wolne do konca tego tygodnia bo sie musze wykurowac.. no to jestem na tygodniowym urlopie (dobrze ze zalegly) chorobowego nie bralam, bo to taka zwyczajna infekcja, ale wole ja wysiedziec w domu niz miedzy ludzmi.. witajcie zreszta w ten szary poranek mam nadzieje, ze wkrotce bedzie u nas slonko
|
|
#2174 |
|
Zakorzenienie
|
ja od stycznia nie wstaję ani razu w nocy do toalety.A spać poszłam po 11 wstałam sama o 8.30 więc coraz lepiej jest.
|
#2175 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie, że chcą ograniczyć bo to kosztuje kupę kasy. dlatego czasem nawet jak są wskazania to czekaja do ostatniego momentu, bo może sie uda i nic się nie stanie znam przypadek, że wydusili z dziewczyny dziecko o ułożeniu pośladkowym, połóżyli się jej na brzuch i wydusili nie muszę dodawać jak ją porozrywało.
|
|
|
|
|
#2177 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
U nas też jakoś szaro od rana ale ponoc ma pojawic sie slonce wiec czekam Anisia - kuruj sie dziewcze porzadnie Zaraz zmykam po małe zakupki potem sie pojawie. Paaa |
|
|
|
#2178 |
|
Zakorzenienie
|
o Anisia teraz Ty zdychasz. nie daj się zarazie
|
|
|
|
#2179 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a moj Piotrus odstawia mega szalenstwa.. za grosz wspolczucia dla chorej mamci ![]() Cytat:
ilez mozna pracowac, co nie? Zreszta smarkam tak ze mam wrazenie ze Piotrka zaraz wysmaram... ![]() Zarazkom mowie Nie!, choc wygraly france 1:0 ale zalatwie je domowymi sposobami
|
|
#2180 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co zaczęło mnie martwić
![]() w związku z tym, że maluję się teraz komoda dla dziecka to ciuszki leżą na wierzchu. co przejdę to podejdę, no i macam je macam, zaczęłam rozpinać.. a tam prawie wszystkie w tych zatrzaskach, rozpina się to ciężko, jak ja będę przy tym majstrować na dziecku krzywdę można zrobić
|
|
|
|
#2181 | |
|
Zakorzenienie
|
Mała75, tak tak na dłużej i dziękuję
![]() basulka, hehe ciekawe która z nas będzie pierwsza ![]() Sosnowa, witam serdecznie! Cytat:
Tak jestem z pod Krakowa, tzn w zasadzie mieszkam sobie pomiędzy Krakowem a Katowicami I na USG wybieram się w tą drugą stronę, do Jaworzna (w stronę Katowic). Tylko, że teraz to się zastanawiam bo tam podobno USG 3D kosztuje ok 100zł, dziewczyna od której będę miała namiary sprawdziła osobiście i mówiła że jest zadowolona, ale jak tak czytam ile to gdzie indziej kosztuje to zaczynam się obawiać, że to jakieś kijowe takie. No cóż, zobaczymy.Co do imienia Weronika to bardzo mi się podoba, ale moja siora tak ma na imię, a ja nie lubię jak w jednej rodzinie się imiona powtarzają. W ogóle kurcze rodzinka mi ukradła same najfajniejsze imiona W rodzinie mam jeszcze Martynę, Roksanę i Wiktorię. Dla dziewczynki podoba mi się jeszcze Natasza (tylko że mi się kojarzy z Urbańską której nie lubię) i Zosia (a tych znowu wysyp jak cholera). Dla chłopaka nie mam pomysłu na imię. Zresztą mój mężuś i tak twierdzi, że będzie córa i tykać się nie da.
|
|
|
|
|
#2182 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki
![]() Ja po śniadanku, spałam do 9:30 no, z przerwą na siku o 8:30 Teraz zbieram sie powoli na basen![]() Wydaje mi się że i przy cesarce i przy porodzie sn moze dojść do niespodziewanych sytuacji (w porodzie sn zawsze wieksze szanse) Moja siostra miałą cesarkę, bo dziecko było ułożone pośladkowo i przy cięciu przejechali małej po plecach. Miała kreskę na długości z 5 cm, nie leciała z tego krew, zniknęło po tygodniu. Ale co ma być to będzie, ja wiem, ze wszytsko będzie ok, bo jakbym tak rozmyślała, to bym zwariowała Będzie bolało, potem piękna nagroda potem pomęczyc się do zdjęcia szwów-czy z krocza czy z brzucha i cieszyć dzieckiem![]() Anisiu zdrowiej szybciutko, pod kołderkę i wygrzać się z Piotrusiem
|
#2183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Anisia kobitko kuruj się i wracaj do zdrowia. do mnie przypałętała się kochana alergia jak co roku, w jeden dzień lepiej w drugi gorzej, kręci w nosie łzy się leją z oczu i takie tam przyjemności. To ponoć kochana topola tak teraz pyli a mam na nią uczulenie, ale nic to. Wczoraj siedziałam zła przy kompie, mężuś grał i czuję że mi mokro na bluzce... patrzę a tam kropla na jakieś 2 cm tylko dziwne, że z jednego, lewego cycka. Nie wiecie czy to prawidłowe? Ten drugi też jakiś podejrzany, lekko wilgotny, tłustawy, ale z niego mi się jeszcze nie leje. Śmieszne uczucie Zrobiłam sobie zdjęcie plamy będę mieć na pamiątkę, pierwsze mleko z Kasiukowego cyca ![]() Wiecie co, tragedia od dwóch dni wstaję sikać co do noszenia podkładów poporodowych, to wczoraj jak byłam w szpitalu jakaś dziewczyna miała przeźroczystą koszulę nocną i sunęła z tym podkładem w kroku... ja zrobiłam oczy, a moja koleżanka mówi. Kaśka zobaczysz, jak będziesz po nic Ci nie będzie przeszkadzało ![]() Tak sobie wspominam wczorajszy dzień i fajny widoczki miałam w tym szpitalu, tyle mamuś sunących z dzidziusiami w tych plastikowych wózeczkach... mmmm nam już też tak niedużo zostało Jowiszku a z tymi zapięciami to wiesz przy dzidzi trzeba będzie ja przytrzymywać i zaciskać w placach, większość niestety tak ciężko chodzi. Ja mam to samo. Pamiętam to też z praktyk, zawsze miałam stres np. przy kąpieli gdzie patrzyła mi na ręce nasza opiekunka, przy każdej czynności, ale dojdziemy do perfekcji Ja wczoraj dumałam nad fotelikiem bo nie mogłam dojść, jak się pasy poszerza, gdy wsadzimy dzidziusia, mąż już niemal był za rozwiązaniem siłowym, ale znalazłam taki przycisk ukryty niemal w kroczku na tym foteliku i pasy wtedy chodzą gładziusieńko, tylko trzeba go przytrzymywać i ciągnąć pasy na wybraną długość. Miłego dnia kochane piszcie dużo
|
|
#2184 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie Laseczki.
Jak wstałąm to rano u mnie było również ponuro, teraz jest już lepiej bo słonko się pokazało, moze chwilowo. Ale obudziłam sie z katarem i jestem zła bo chciałam pójść na basen, ale boje się, ze się rozłoze. Moze później będę się lepiej czuła. Bardzo nie na miejscu jest u mnie teraz przeziębienie bo przecież w niedziele wyjeżdzam, Nie chcę tam chorować bo tutaj to wiem jakie lekartswa kupić. Musez sobie zrobić liste i kupić zapas na wszelki wypadek. Dzisiaj zaczełam już przygotowywać ciuchy, które mam spakować i wiecie co myslaąłm, ze tego duzo nie będzie a tu jednak sporo mam. Pokłóciłam sie już z tata. On tak sie nieciekawie do mnie odnosi od czasu jak w ciąży jestem. Jestem w trakcie robienia prania. Troche mnie zmartwiło to, ze NFZ chce pograniczyć cc bo jak bym w POlsce rodziła to ja się bardziej skłaniam do cesarki jak narazie. Boje się tego czyszczenia po porodzie bo jak zostanie troche łożyska i potem jakiś krwotok moze być to wole by ucieli mnie, wyciągneli dzidzie i pożądnie wszystko usuneli.
|
#2185 |
|
Zakorzenienie
|
Praktykę Kasiu to ty już masz i to sporą
perfekcjonistką staniesz się w mig, bo chyba tylko cyckiem jeszcze nie karmiłaś co ? ![]() pisać baby, kawę przyniosłam i jeść będę drożdżówkę z makiem. lektura by się jakaś przydała |
|
|
|
#2186 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie mamuski...
tak zagladam do Was od rana i tu jakis taki spokoj jest straszny... ![]() U nas pogoda ladniutka sloneczko grzeje...i juz umowiona jestem na spacerek z moja znajoma(tez ciezaróweczka).trzeba dotlenic malucha bo cos ostatnio jakis taki malo ruchliwy jest... Milego dnia |
|
|
|
#2187 |
|
Zakorzenienie
|
Dorbarku kuruj się i nie dawaj chróbsku
Jowiszku wiesz praktyka, ale z przed 5 lat hihi trochę czasu już minęło, mam nadzieję że co nieco jeszcze pamiętam Dziewczyny a co do ruchów to u mnie Olcia przeważnie szaleje codziennie, ale zdarzają się takie dni że jest wyjątkowo spokojna, puknie dwa razy i koniec. Nie martwię się, bo minie parę godzin, noc powiedzmy i szaleństwa się zaczynają takie, że mam z brzucha jesień średniowiecza
|
#2188 |
|
Zakorzenienie
|
Martunia życzę Ci miłego spacerku
hehe ciekawska jestem Faktycznie u nas pogoda dziś doskonała, ja może popołudniu wydrę gdzieś małżowinka mojego.
|
#2189 |
|
Wtajemniczenie
|
kolezance 18 tydz sie zaczał...(kaczmarek beata pewnie znasz
|
|
|
|
#2190 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój pepek tak wygląda jak by miał niedługo wyjść na wierzch. Wczoraj rozmawiałam z koleżanką, która czułam ruchy swojego synka już w 17 tygodniu. Szybko. Ja tak bym juz chciaął czuć kopnięcia, ale takie mozne bym była pewna, ze to dzidzia.
Wczoraj na tym spotkaniu z koleżankami jadłam pyszny deser. Laski z Poznania byłyscie w Starym Młynku? Pyszne i niedrogie desery tam są. Wczoraj jadłam Wiśniowy Sad - lody wiśniowe, kawałki czekolady, bezy, wiśnie i czekoladowa bita śmietana-pychotka i nie aż tak barzdo syte. Od jakiegoś czasu to jak coś zjem to od razu mam strasznie napięty brzuszek i mam wrażenie, ze zaraz mi pęknie. Nie wiem czy to moze od tego, ze żoładek ma mniej miejsca i mniej mieści. Nie wiem. Ale w sumie to dobrze bo nie będę sie objadała. Ale poszłam dzisiaj na zakupy po pieczywo i oprócz chleba, bułek kupiłam kawałek sernika, klery oraz ciastko fnacuskie. Narazie sobie dogadzam bo nie wiem jak bedzie w UK.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.

tak wiec bede celowac w ta date .... a i koniecznie bede zaciskac nogi zeby nie urodzilo sie w okolicach 22.07 bo to urodziny tesciowej a nie chce zeby sie poczula wyrozniona ( w ogole szukam imienia dla malego, ktorego nie bylaby w stanie wymowic
) wiem wiem.... jestem slodka synowa 
miałam cały 2gi trymestr spokój, a teraz znów tylko się za żarciem rozglądam
cały dzień 

Teraz pognało go na tron to se siadłam
Przytyło mi sie 1,5kg wiec nawet nie wchodze na ten kalendarz ciazy co podałyście bo zaraz wyjdzie ze jakies krówsko ze mnie 

Jak mi sie bedzie chcialo latac i szukac.