Misja w Zambii - część III - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-21, 13:31   #2161
ulisia1
Rozeznanie

GG do ulisia1
Dot.: Misja w Zambii - część III

Seonka po prostu chodzi tylko o to, że na wyposażenie biura mało kto chętnie da pieniążki (oczywiście spoza forum) , na dożywianie, mleko, Arkę itp jest łatwiej zebrać, rozumiesz co chcę powiedzieć...?
Stary 2008-09-21, 13:37   #2162
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ulisia1 Pokaż wiadomość
Seonka po prostu chodzi tylko o to, że na wyposażenie biura mało kto chętnie da pieniążki (oczywiście spoza forum) , na dożywianie, mleko, Arkę itp jest łatwiej zebrać, rozumiesz co chcę powiedzieć...?
Wiem wiem co masz na myśli. Ludzie, myślcie co napisać zamiast: dla Pana księgowego, który siedzi na rozlatującym się krześle i pisze na kolanie

KateMwale może w newsleterze napisać, że kto ma jakieś tamburyna, grzechotki, cymbałki, flety i inne instrumenty niech wysyła prosto do Zambii

Z gitarą może być problem, bo duża jest. Może w Zambii dałoby się taniej kupić? Gosia nie oglądałaś czasem gitar w Zambii?

Ślub
Pati
Lili

Edytowane przez Seona
Czas edycji: 2008-09-21 o 13:39 Powód: dopisek
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-21, 13:46   #2163
ulisia1
Rozeznanie

GG do ulisia1

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Wiem wiem co masz na myśli. Ludzie, myślcie co napisać zamiast: dla Pana księgowego, który siedzi na rozlatującym się krześle i pisze na kolanie

buhahaha!!!!

a propos instrumentów - moje zboczenie zawodowe nie pozwala mi obojętnie przejść obok słowa "cymbałki".
Pliiiiiiiiiiiiz... to się nazywa dzwonki, a pełna nazwa to nawet dzwonki chromatyczne...

U nas na uczelni to mówią - sama jesteś cymbałek, ale taka wredna to już nie będę...
Stary 2008-09-21, 13:53   #2164
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ulisia1 Pokaż wiadomość
a propos instrumentów - moje zboczenie zawodowe nie pozwala mi obojętnie przejść obok słowa "cymbałki".
Pliiiiiiiiiiiiz... to się nazywa dzwonki, a pełna nazwa to nawet dzwonki chromatyczne...

U nas na uczelni to mówią - sama jesteś cymbałek, ale taka wredna to już nie będę...
Ulisia1 wiem Sama się też w tej branży obracam, ale jak napiszę proszę wysłać dzwonki chromatyczne to nikt /prócz nas wtajemniczonych/ nie zgadnie o co nam chodzi A cymbałki to każdy wie jak wyglądają

Ślub
Pati
Lili
Stary 2008-09-21, 14:19   #2165
New_Rock
Rozeznanie

Instrumenty muzyczne to był chyba mój pomysł rok temu ;P
W każdym razie pisałem o tym, nawet oglądałem flety proste w markecie po kilka zł, i stwierdziłem, że tańsze są brzydkie, ale lepiej stroją... i cieszę się że pomysł w końcu natrafił na odzew :)

Na czat! :)
New_Rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-21, 14:33   #2166
yustyna777
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Cuuudne, piękne rzeczy
Yustynka czy Panie z Rzeszowa, które dokładały się do Twojej 20 kg paki odzywały się, zgracie się jakoś na spotkanie?
Niestety jeszcze nie. Ale jest weekend, więc może gdzieś wyjechały. Na pewno by odpisały, gdyby przeczytały emaila ode mnie. Poza tym napisałam jeszcze do dwóch innych osób i czekam na odpowiedź.
Jednak podjęłam dzisiaj bardzo męską decyzję. Nawet jeśli nie znajdę nikogo z Rzeszowa to i tak pojadę do Choszczówki. Nawet jeśli się zgubię to od czego są taksówki, prawda Seonka
yustyna777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-21, 14:34   #2167
s.Józefa
Raczkowanie

Szczesc Boze!Witam Wszystkich!Az dech zapiera jak sie czyta Forum!Sledze Wasze przygotowania do spotkania w Warszawie i calym sercem i duchem bede z Wami.
U nas drugi dzien straszne upaly ze mozna sie zagotowac wiec wszyscy chodzimy na zwolnionych obrotach.
Przyszly paczuszki.Z jedna ,duza mialam problem z odczytaniem adresu,wyblakl -to co moge z trudem poskladac jest:T......... Urszula <?>,pieczatka z poczty Warszawa.. i chyba nr ulicy 55/24<???>W srodku nie ma karteczki od kogo i dla kogo-taka karteczka jest bardzo przydatna bo czasami paczuszki sa bardzo poturbowane jak dotra juz tutaj,w paczuszce jest piekny ,nowiutki koc,odziez dla dziewczynki,lalka barbie,piekne przybory szkolne,budyn,kisiel...ma m nadzieje ze nadawca sie znajdzie.
Nastepne duze paczki sa od:
Blanka & Damian G.Piotrkow Tryb.
Piotr G.Ostrowiec Swietokrzyski
Katarzyna W.-Walcz
Peter M.-Zyrardow
Koperty bombelkowe od:Iwona H.-Myslenice
Agnieszka & Grzegorz P.-Plock

Dziekujemy serdecznie w imieniu dzieci -jutro rozeslemy karteczki zeby dzieci przyszly po odbior przesylek.Pozdrawiam serdecznie Wszystkich!
s.Józefa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-09-21, 14:39   #2168
blla
Raczkowanie

Kochana Siostro!!!!
Dziękujemy za cudowną wiadomość!!! Nasz Jeremiasz w końcu dostanie paczkę!!!
: jupi:
blla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-21, 14:52   #2169
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s.Józefa Pokaż wiadomość

Z jedna ,duza mialam problem z odczytaniem adresu,wyblakl -to co moge z trudem poskladac jest:T......... Urszula <?>,pieczatka z poczty Warszawa.. i chyba nr ulicy 55/24<???>W srodku nie ma karteczki od kogo i dla kogo-taka karteczka jest bardzo przydatna bo czasami paczuszki sa bardzo poturbowane jak dotra juz tutaj,w paczuszce jest piekny ,nowiutki koc,odziez dla dziewczynki,lalka barbie,piekne przybory szkolne,budyn,kisiel...ma m nadzieje ze nadawca sie znajdzie.
Droga Siostro! Detektyw Seona odnalazła Po imieniu i numerze domu, znalazłam w kartotece, że to Mamusia Dziecka 424 Margaret Muweleni z Jonasi- Rufunsa

Ślub
Pati
Lili
Stary 2008-09-21, 15:38   #2170
sobótka
Raczkowanie

Chciałam zgłosic, że ja z mężem tez się piszemy na spotkanie w W-wie, bez noclegu Proszę o dołaczenie do listy
sobótka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-21, 15:42   #2171
AniaSar
Przyczajenie

Mikrejsza dopisz do listy na spotkanie w Warszawie

jeszcze jednych adopcyjnych rodziców. Na spotkaniu na 99.99% bedzie tusia11 z męzem. Nie będą nocować.

Informacja wstawiana przeze mnie bo mają problemy z zalogowaniem się.
AniaSar jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-21, 15:44   #2172
AniaSar
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez sobótka Pokaż wiadomość
Chciałam zgłosic, że ja z mężem tez się piszemy na spotkanie w W-wie, bez noclegu Proszę o dołaczenie do listy

ale suuuuper
AniaSar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-21, 16:32   #2173
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

ja myśle jak tu opisać przelew "na mebla dla biura " żeby nie używać słowa meble i biuro
moze wystaw aukcje "na potrzeby misji" i tyle,
_MAMA_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-21, 16:46   #2174
ulisia1
Rozeznanie

GG do ulisia1

MAMA - świetny pomysł.
Tylko czy Siostra się połapie że to akurat na te biurka...?

Aaaale się cieszę że będzie nas tyle na to spotkanie...
Stary 2008-09-21, 16:53   #2175
Mikrejsza
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez s.Józefa Pokaż wiadomość

Katarzyna W.-Walcz
ojej, to musi być paczka duuuża (18kg) którą wysłałam 30 kwietnia ekonomicznie Ulisia, a od Ciebie ta wielka jeszcze nie dotarła, prawda? bo Twoja była chyba szybciej wysyłana no chyba że to paczuszka 1 kg na urodziny Caciousa ale ona poszła we wtorek to chyba niemożliwe

już aktualizuję listę ale się cieszę

słuchajcie, jeśli chodzi o te meble to może po prostu część aukcji będziemy robić tytułem "na potrzeby misji" czy jakoś tak i jeśli akurat nie będą pieniążki na nic pilniejszego potrzebne, to Siostra z tego będzie odkładać na meble? to by cel w aukcji nie budził kontrowersji
Mikrejsza jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-09-21, 16:56   #2176
ulisia1
Rozeznanie

GG do ulisia1

Cytat:
Napisane przez Mikrejsza Pokaż wiadomość
ojej, to musi być paczka duuuża (18kg) którą wysłałam 30 kwietnia ekonomicznie Ulisia, a od Ciebie ta wielka jeszcze nie dotarła, prawda? bo Twoja była chyba szybciej wysyłana no chyba że to paczuszka 1 kg na urodziny Caciousa ale ona poszła we wtorek to chyba niemożliwe

słuchajcie, jeśli chodzi o te meble to może po prostu część aukcji będziemy robić tytułem "na potrzeby misji" czy jakoś tak i jeśli akurat nie będą pieniążki na nic pilniejszego potrzebne, to Siostra z tego będzie odkładać na meble? to by cel w aukcji nie budził kontrowersji
ad1.
nie, chyba nie...

ad2.
może i masz racje... aczkolwiek pewnie tam jest pełno pilnych wydatków...
Stary 2008-09-21, 17:23   #2177
Mikrejsza
Rozeznanie

a przyszło mi teraz do głowy że z tymi meblami to możemy zrobić po prostu tu takie zrzutki jak np robiliśmy na Święta dla dzieci- po prostu raz na jakiś czas będziemy ustalać że zbieramy np na krzesło albo biurko to nie są aż tak powalające sumy, nie musimy też kupić wszystkich krzeseł i biurek na raz
Stary 2008-09-21, 18:41   #2178
ulisia1
Rozeznanie

GG do ulisia1

no w sumie też tak możemy zrobić
Stary 2008-09-21, 18:55   #2179
mamapity
Raczkowanie

Kochana Siostro!!!

Dziękujemy bardzo za dobre wiadomości. Bardzo się cieszę bo doszła nasza paczka dla dziewczynek.
Stary 2008-09-21, 19:00   #2180
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

ja też wystawiałam aukcje na przeróżne cele: na mleko, dożywianie, leki, zdolne dzieci i jak ktoś nie opisał tego w tytule to siostra zastanawiała się i dochodziliśmy na co te pieniądze i tak juz sobie myślę od dłuższego czasu, że: najlepiej byłoby właśnie opisać "na potrzeby misji" bo komu przyszłoby do głowy że akurtat bardzo pilny jest zakup ropy do silnika, a tak siostra najlepiej wie czego potrzebuje. I tak każdy zanim weźmie udział w aukcji zastanawia sie i czyta z każdej strony co to za zakonnica, co to za aukcja wogóle, podejmuje decyzje czy zaufać, ci w którrzy mają wątpliwości po prostu nie wpłacają. Więc jeżeli mamy zaufanie do siostry to taki opis" na potrzeby misji" jest moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem.
Ja wiem Ulisia ile jest roboty przy wystawianiu aukcji, ale moze ty albo ktoś ci pomoże wstawić taki ogólny tekst w kilku dosłownie zdaniach jaka jest sytuacja na misji, wymienić kilka najważniejszych potrzeb i prośba o opisanie przelewu " na potrzeby misji"
wiem, wiem, najchętniej ludzie wpłacaja na dożywianie dzieci, toteż to wymienić na pierwszym miejscu, wiadomo że siostra nie kupi krzesła zamiast mleka, tylko najpierw dzieci nakarmi.
Oczywiście wszelkie próby sponsoringu mile widziane.
Ja ze swej strony mogę obiecać firmie, która zechciałaby zasponsorować meble baner reklamowy na stronce a siostra na pewno też wystosowałaby piękny list dziękczynny, który możnaby sobie oprawić w rami i powieścić w takim sklepie z meblami na ścianie poważnie widziałam juz takie rzeczy np. w naszym sklepie z nasionami - podziękowania od przedzszkoli, dzieci niepełnosprawnych itp. i zawsze chętnie robie tam zakupy i wcale nie myślę że właściciel się chcwali, ale robi przy okazji reklame tym instytucjom i organizacjom
Stary 2008-09-21, 19:31   #2181
ulisia1
Rozeznanie

GG do ulisia1

MAMA - ale Tobie chodzi żeby wszystkie aukcje były w tytule "na potrzeby misji...?" czy tylko te na meble...?

bo nie zajarzyłam
Stary 2008-09-21, 19:48   #2182
janka75
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez yustyna777 Pokaż wiadomość
Niestety jeszcze nie. Ale jest weekend, więc może gdzieś wyjechały. Na pewno by odpisały, gdyby przeczytały emaila ode mnie. Poza tym napisałam jeszcze do dwóch innych osób i czekam na odpowiedź.
Jednak podjęłam dzisiaj bardzo męską decyzję. Nawet jeśli nie znajdę nikogo z Rzeszowa to i tak pojadę do Choszczówki. Nawet jeśli się zgubię to od czego są taksówki, prawda Seonka

Yustyna - to jednak nie będziesz sama. Chciałam oficjalnie potwierdzić, że też wybieram się na spotkanie Proszę też o dopisanie mnie do listy nocujących w Choszczówce. Yustynka przeczytaj PW.

dla wszystkich.
janka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-21, 20:10   #2183
Mikrejsza
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez janka75 Pokaż wiadomość
Yustyna - to jednak nie będziesz sama. Chciałam oficjalnie potwierdzić, że też wybieram się na spotkanie Proszę też o dopisanie mnie do listy nocujących w Choszczówce. Yustynka przeczytaj PW.

dla wszystkich.
zrobione
Stary 2008-09-21, 20:44   #2184
Elisabeth21
Przyczajenie

Odnośnie stowarzyszenia jeżeli siedziba ma być w Warszawie to rzeczywiscie lepiej żeby zajął się tym ktoś z Warszawy. Ale mój mąż oferuje pomoc przy napisaniu statutu. Jeżeli nie znajdzie się nikt z Warszawy, kto zechce pomóc to możecie na nas liczyć.
Nasza córka adopcyjna ma numer kartoteki 463 Przy każdym z rodzeństwa było napisane "not at school" z czego wywnioskowaliśmy ,że jednak nie uczęszczają do szkoły
Jeżeli chodzi o nasz przyjazd do warszawy, wszystko rozstrzygnie się w ciągu 2-3 dni. Wszystko zalezy od naszej pracy.
Pozdrawiam.
Elisabeth21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-21, 21:34   #2185
yustyna777
Raczkowanie

Cytat:

dla wszystkich.
Suuuuper, że jedziesz Bo już widziałam siebie błądzącą po stolicy
No i ja na pewno też będę nocować w Choszczówce
Może jeszcze ktoś z Rzeszowa do nas dołączy. Im więcej osób, tym raźniej.

Edytowane przez yustyna777
Czas edycji: 2008-09-21 o 21:36 Powód: dopisek
yustyna777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-21, 22:09   #2186
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

Ula ja myślałam o wszystkich aukcjach, aleniech sie siostra wypowie

z tego co ja wiem siedziba jest tam gdzie statut przewiduje i tam zarząd tymczasowy w tym mieście idzie do sądu aby go zarejestrować, statut juz mamy napisany - ahamar napisał szczerze mówiac, oglądało go kilka osób i jest ok podobno. Czyli jak wybierzecie prezesa i jeszcze 2 osoby do zarządu (v-ce i skarbnik) oraz ustalicie siedzibę to prezes idzie do sądu w którym ma być siedziba, to pewnie tam gdzie prezes ma najbliżej byłoby rozsądnie, nie koniecznie warszawa. Statut przewiduje oddziały terenowe stowarzyszenia tak wiec w jakim miescie bedzie zarej to zalezy jak będzie najwygodniej, no i ważne - lokal ktoś ofiarował sie użyczyc - siostra Gosi to jakie to miasto? to tam trzeba będzie chyba rejestrować. Niech prawnicy teraz sprawdzą czy nic nie pokręciłam
miłej nocy
aha jeszcze Rade Nadzorczą wybieracie - osoby nie spokrewnione, pełnią nadzór - nie członkowie stowarzyszenia, jakieś osoby znane i cieszące się zaufaniem społecznym, hmm np. ks. probosz, razem 3 osoby. Funkcja nieodpłatna - ontrolują działalność stowarzyszenia, robia sprawozdznia itp.
to tak strasznie tylko wygląda
Stary 2008-09-21, 22:11   #2187
New_Rock
Rozeznanie

W razie przejazdów grupowych PKP, może Wam się przydadzą takie oferty:

Bilet turystyczny: http://www.pr.pkp.pl/aktualne-oferty,s,0,3060.html
TY i raz, dwa, trzy: http://www.pr.pkp.pl/aktualne-oferty,s,0,2997.html
+ warunki: http://www.pr.pkp.pl/img_in//OFERTY/...23taryfowe.pdf
(m.in. ofert nie można łączyć z innymi zniżkami)

Bilet dobowy w Warszawie (na autobusy, tramwaje i metro) normalny: 9 zł, ulgowy 4,50 zł. Ważny przez 24 h od momentu skasowania.
Bilet jednorazowy: 2,80 zł (ulgowy 1,40 zł).
Warto kupić dobowy, jeśli zamierzamy się przesiadać. 144+723 i z powrotem to już 4 przejazdy.

Na Dworcu Wschodnim, po lewej stronie na końcu tunelu, jest bar U Andrzeja - ewentualnie tam można poczekać.
New_Rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-21, 22:42   #2188
ulisia1
Rozeznanie

GG do ulisia1

Hmm... Dostałam piękny Newsletter tylko... ze na nim jest nr 4...

a wcześniej dostałam tylko nr 1...

nie mam 2 i 3

Hmm... a nr 2 to był o sklepiku...? jeśli tak to go też mam. tylko 3 nie mam

MAMA - dla mnie ok, ja się dostosuję tylko powiedzcie jak będzie dobrze

Edit:

KAJA!!! CHODŹ NA CZATA!!!

Edytowane przez ulisia1
Czas edycji: 2008-09-21 o 23:06 Powód: dopisek
ulisia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-21, 23:08   #2189
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Nawet jeśli nie znajdę nikogo z Rzeszowa to i tak pojadę do Choszczówki. Nawet jeśli się zgubię to od czego są taksówki, prawda Seonka
Jakoś może dojedziemy tymi taksówkami A jeśli nie, to razem się spotkamy w Biurze Rzeczy Zagubionych
Cytat:
Yustyna - to jednak nie będziesz sama. Chciałam oficjalnie potwierdzić, że też wybieram się na spotkanie .
Rzeszów szaleje
Cytat:
Suuuuper, że jedziesz Bo już widziałam siebie błądzącą po stolicy
Musimy się wymienić numerami kom. w razie czego.

Ja melduję się na tą wspólną taksówkę z Dworca Wschodniego juz teraz.

Ślub
Pati
Lili
Stary 2008-09-21, 23:11   #2190
ulisia1
Rozeznanie

GG do ulisia1

My we trójkę na tą tax 13.30 też już na pewno

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości