Sposoby na przyspieszenie porostu w³osów- czê¶æ III - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Pielêgnacja w³osów

Notka

Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2009-05-28, 19:27   #2161
Klarissa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 16 431
Smile Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu w³osów- czê¶æ III

Czy kto¶ u¿ywa³ tego: http://sklep.i-f.com.pl/pl/nano-effect/51 i czy polecacie? Nie mam ³amliwych czy przet³uszczaj±cych siê w³osów, ale mam je rzadkie (od zawsze) i dosyæ sporo mi wypada (farbujê w³osy od jakich¶ 12 lat regularnie co miesi±c).
Stary 2009-05-28, 19:30   #2162
aeronauta
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 728
Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu w³osów- czê¶æ III

Cytat:
Napisane przez Klarissa Poka¿ wiadomo¶æ
Czy kto¶ u¿ywa³ tego: http://sklep.i-f.com.pl/pl/nano-effect/51 i czy polecacie? Nie mam ³amliwych czy przet³uszczaj±cych siê w³osów, ale mam je rzadkie (od zawsze) i dosyæ sporo mi wypada (farbujê w³osy od jakich¶ 12 lat regularnie co miesi±c).
Ja u¿ywa³am. Bardzo fajna maseczka, nawet trochê dzia³aj±ca na wypadanie (ale wiadomo w pewnych granicach i nie na wypadanie spowodowane chorob±). Ma tylko jedn± wadê: ma³e opakowanie do¶æ drogie i ma³o wydajna. Ale w dzia³aniu bardzo dobra
aeronauta jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-05-28, 19:55   #2163
bojestemtegowarta
Rozeznanie

Lokalizacja: -"Tam, gdzie..." Cholera. "Tam, gdzie..." - ''Dobranoc'' - powiedzia³ Diabe³.
Wiadomo¶ci: 583

Cytat:
Napisane przez aeronauta Poka¿ wiadomo¶æ
Jak dla mnie to on za krótki nawet jest , bo poruszy³y¶cie 2 bardzo interesuj±ce mnie kwestie: jakie ¿are³ko robi w³osom dobrze i jak to faktycznie jest z tym w³osem - czy skubaniec faktycznie nic od cebulki nie dostaje i jest martwy czy nie. Bo teoretycznie siê z tym zgadzam, ¿e jest martwy, ale na Offtopowym w±tku pojawi³ siê ostatnio temat hormony w ci±¿y a nag³e krêcenie siê w³osów i wysz³o na to, ¿e jako¶ te hormony musz± docieraæ do w³osów na ca³ej d³ugo¶ci, ¿e skubañce siê krêc± ca³e, a nie tylko przy g³owie. Wiêc ja ju¿ nic nie wiem.

A i jakby która¶ przez przypadek siê zakrêci³a na dietetycznym o dietê dla w³osów to niech wstawi tu linka do w±tku

To jest fascynuj±ce cz³owiek to jedna wielka zagadka, nie ma co
u mnie w rodzinie wszyscy maj± proste w³osy, a ja dok³adnie od 12 roku ¿ycia, czyli kiedy zaczê³am dojrzewaæ, dosta³am okres itp zaczê³am mieæ krêcone fakt, ¿e to nic z ci±¿± wspólnego nie ma, ale mo¿liwe, ¿e w³a¶nie z hormonami.

Cytat:
Napisane przez przykre Poka¿ wiadomo¶æ
Nie jestem pewna, czy to jest najodpowiedniejsze miejsce na to pytanie, ale tak czytam i czytam i siê zastanawiam - je¿eli robiê co pó³ roku badania w³a¶nie na niedobór odpowiednich sk³adników pokarmowych (jestem wegetariank±) i wszystko wychodzi prawid³owo, to raczej nie jest mo¿liwe, ¿ebym mia³a jaki¶ straszny niedobór we w³osach, prawda? Bo mi to nie daje spokoju. Jak my¶licie?

jak robisz takie badania to nie powinna¶ mieæ, chocia¿ musisz braæ pod uwagê czas pomiêdzy badaniami w koñcu to 6 miesiêcy, w ich trakcie mo¿e ci czego¶ brakowaæ, ale po jakim¶ czasie to pewnie uzupe³niasz i na badaniach wychodzi wszystko ok. Ale w±tpiê ¿eby nawet drobne wahania wp³ywa³y negatywnie na w³osy. Skoro robisz badania, to pewnie dbasz o urozmaicon± dietê i podchodzisz do tego powa¿nie, wiêc moim zdaniem nie powinna¶ siê tym martwiæ. Swoj± drog± gratulujê uporu i konsekwencji, ja badania zrobi³am raz kilka lat temu oczywi¶cie na tym siê skoñczy³o, o tym, ¿e mam niedobór ¿elaza dowiedzia³am siê przy oddawaniu krwi

EDIT:

''Ojciec Klimuszko zaleca³ na porost w³osów jadanie codziennie przez miesi±c tatara cielêcej w±tróbki oraz surówki z kiszonej kapusty z cebul± i oliw±. ''

znalaz³am w internecie dla lubi±cych eksperymenty

Edytowane przez bojestemtegowarta
Czas edycji: 2009-05-28 o 20:11
bojestemtegowarta jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-05-28, 20:27   #2164
Chatul
ma zielone pojêcie

Wiadomo¶ci: 40 401

Cytat:
Napisane przez bojestemtegowarta Poka¿ wiadomo¶æ
u mnie w rodzinie wszyscy maj± proste w³osy, a ja dok³adnie od 12 roku ¿ycia, czyli kiedy zaczê³am dojrzewaæ, dosta³am okres itp zaczê³am mieæ krêcone fakt, ¿e to nic z ci±¿± wspólnego nie ma, ale mo¿liwe, ¿e w³a¶nie z hormonami.
Tak, to ma zwi±zek z hormonami U mnie w rodzinie takie przypadki s± do¶æ czêste, czego dowodem jestem chocia¿by ja, która w wieku 11 lat zaczê³am mieæ falowane w³osy
Stary 2009-05-28, 20:31   #2165
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja u¿ywa³am. Bardzo fajna maseczka, nawet trochê dzia³aj±ca na wypadanie (ale wiadomo w pewnych granicach i nie na wypadanie spowodowane chorob±). Ma tylko jedn± wadê: ma³e opakowanie do¶æ drogie i ma³o wydajna. Ale w dzia³aniu bardzo dobra
Nie wiem sama czy kupowaæ, czy nie...
Ale jak piszesz, ¿e skuteczna... a u¿ywa³a¶ codziennie? Wiadomo, ¿e nie liczê na to i¿ od pierwszego u¿ycia bêdê mieæ od razu bujn± grzywê ale chcia³abym poprawiæ nieco moje w³oski. U¿ywam zwyk³ych szamponów (pantine, elseve itd.) i od niedawna zakupuje od¿ywkê wyg³adzaj±c± i od¿ywiaj±c± w³osy u fryzjera, ale to chyba za ma³o bo nadal mi lec±... przy czym nie jako¶ strasznie, w³osy wypadaj± mi od kilku lat, wiêc tempo nie jest przera¿aj±ce (bo tak to pewnie do tego czasu by³abym ³ysa) ale wydaje mi siê, ¿e lec± mi nieco bardziej ni¿ powinny.

W³a¶ciwie nie chodzi mi o porost w³osów na d³ugo¶æ, lecz bardziej o ich zagêszczenie. S³ysza³am, ¿e podobno pomaga merz special ale jako¶ hmm... z tego co przeczyta³am w tym w±tku wiza¿anki nie zachwycaj± siê tym specyfikiem...

Edytowane przez Klarissa
Czas edycji: 2009-05-28 o 20:33
Klarissa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-05-28, 20:38   #2166
przykre
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 137

[quote=jak robisz takie badania to nie powinna¶ mieæ, chocia¿ musisz braæ pod uwagê czas pomiêdzy badaniami w koñcu to 6 miesiêcy, w ich trakcie mo¿e ci czego¶ brakowaæ, ale po jakim¶ czasie to pewnie uzupe³niasz i na badaniach wychodzi wszystko ok. Ale w±tpiê ¿eby nawet drobne wahania wp³ywa³y negatywnie na w³osy. Skoro robisz badania, to pewnie dbasz o urozmaicon± dietê i podchodzisz do tego powa¿nie, wiêc moim zdaniem nie powinna¶ siê tym martwiæ. Swoj± drog± gratulujê uporu i konsekwencji, ja badania zrobi³am raz kilka lat temu oczywi¶cie na tym siê skoñczy³o, o tym, ¿e mam niedobór ¿elaza dowiedzia³am siê przy oddawaniu krwi [/quote]

chyba mnie trochê uspokoi³a¶. Ale mo¿e kiedy¶ sobie takie badania w³osów zrobiê...

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

ooo nie. wybaczcie
przykre jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-05-29, 07:18   #2167
Aniaaa PlayMate
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 814

Klarisso ja sobie chwalê MERZ SPEZIAL, przepisa³a mi go pani dermatolog na moje niedoskona³o¶ci na buzi owszem jest do¶æ drogi ale wg.mnie skuteczny. Jestem w trakcie 3-go s³oiczka i poprawila mi sie cera, uros³o mnóstwo nowych ma³ych w³osków ale co do porostu to w sumie nic specjalnego nie zauwa¿y³am ¿eby po nim w³oski szybciej mi ros³y no i paznokcie te¿ bez wiêkszych zmian. Zawsze by³y mocne i d³ugie
Aniaaa PlayMate jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2009-05-29, 08:17   #2168
Pez
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 233

Co do Waszego offtopu, to ja bym sklaniala sie do teorii bojestemtegowarta.
Wiadomo w³os jest martwy jak mowia opracowania naukowe.
Ale w moim odczuciu nie jest tak, ¿e jak ju¿ co¶ wyroslo to nie mamy na to wplywu.
Moze nie jestem ekspertem w dziedzinie wlosow, ale intuicyjnie czuje, ¿e te ok. 85% w³osow, ktore sa w fazie wzrostu moze sie zmieniac na calej dlugosci w zaleznosci od roznych czynnikow, a jedynie na te ktore sa w stanie spoczynku nie mamy juz duzego wplywu jesli chodzi o pielegnacje/suplementacje.

Moze to zabrzmi szarlatañsko ale wierzcie we w³asne w³osy , w koncu wiara czyni cuda.

Edytowane przez Pez
Czas edycji: 2009-05-29 o 08:19
Pez jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-05-29, 13:06   #2169
ImmortalLover
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 14 384

Ja ze swoimi w³osami zaczê³am rozmawiaæ ;D dlaczego nei rosn± haha. i w ogóle ;D
fajne ziolame z nich ; ))

Zawarto¶æ torebki dzieli siê na czê¶ci: "powinnam" , "mam" i "a sk±d siê to wziê³o?".

ImmortalLover jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-05-29, 13:44   #2170
aeronauta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Poka¿ wiadomo¶æ
Nie wiem sama czy kupowaæ, czy nie...
Ale jak piszesz, ¿e skuteczna... a u¿ywa³a¶ codziennie? Wiadomo, ¿e nie liczê na to i¿ od pierwszego u¿ycia bêdê mieæ od razu bujn± grzywê ale chcia³abym poprawiæ nieco moje w³oski. U¿ywam zwyk³ych szamponów (pantine, elseve itd.) i od niedawna zakupuje od¿ywkê wyg³adzaj±c± i od¿ywiaj±c± w³osy u fryzjera, ale to chyba za ma³o bo nadal mi lec±... przy czym nie jako¶ strasznie, w³osy wypadaj± mi od kilku lat, wiêc tempo nie jest przera¿aj±ce (bo tak to pewnie do tego czasu by³abym ³ysa) ale wydaje mi siê, ¿e lec± mi nieco bardziej ni¿ powinny.

W³a¶ciwie nie chodzi mi o porost w³osów na d³ugo¶æ, lecz bardziej o ich zagêszczenie. S³ysza³am, ¿e podobno pomaga merz special ale jako¶ hmm... z tego co przeczyta³am w tym w±tku wiza¿anki nie zachwycaj± siê tym specyfikiem...
Ja j± u¿ywa³am gdzie¶ co 2-3 mycie i widzia³am efekty . Ale je¶li zale¿y Ci na zagêszczeniu w³osów to mo¿e bardziej zainwestuj we wcierki. Na pocz±tek w Seboradin niger lotion lub Neril Garniera. My¶lê, ¿e bêd± skuteczniejsze ni¿ ta maska.
A co do suplementów to na ka¿dego dzia³a co¶ innego, wiêc to ¿e jaka¶ Wiza¿anka napisa³a, ¿e na ni± Merz special nie dzia³a nie znaczy ¿e na Ciebie nie podzia³a

Cytat:
Napisane przez ImmortalLover Poka¿ wiadomo¶æ
Ja ze swoimi w³osami zaczê³am rozmawiaæ ;D dlaczego nei rosn± haha. i w ogóle ;D
fajne ziolame z nich ; ))
A odpowiadaj± Ci ?
A tak serio to mo¿e to podzia³a, w koñcu na kwiatki i inne ro¶linki podobno dzia³a

Edytowane przez aeronauta
Czas edycji: 2009-05-29 o 13:46
Stary 2009-05-29, 14:21   #2171
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja j± u¿ywa³am gdzie¶ co 2-3 mycie i widzia³am efekty . Ale je¶li zale¿y Ci na zagêszczeniu w³osów to mo¿e bardziej zainwestuj we wcierki. Na pocz±tek w Seboradin niger lotion lub Neril Garniera. My¶lê, ¿e bêd± skuteczniejsze ni¿ ta maska.
A co do suplementów to na ka¿dego dzia³a co¶ innego, wiêc to ¿e jaka¶ Wiza¿anka napisa³a, ¿e na ni± Merz special nie dzia³a nie znaczy ¿e na Ciebie nie podzia³a
Czyta³am o tym Seboradinie, ale on jest do w³osków przet³uszczaj±cych i skóry g³owy z ³ojotokiem a ja mam raczej suche w³osy i skórê, boje siê, ¿e mi wysuszy jeszcze bardziej, a tego drugiego z Garniera to nie znam, muszê popatrzeæ. Dziêki za odzew

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-29, 15:22   #2172
ImmortalLover
Zakorzenienie

nie odpowiadaj± niestety :<
W³a¶nie z tymi kwiatkami to moja babcia i mama rozmawiaj± haha.
Ale takie rozmawianie pomaga nawet przy kompie ;D jak siê psuje to proszê, ¿eby znowu dzia³a³ i dzia³a haha.
Wiem to pod chorobê psychiczn± podchodzi

Zawarto¶æ torebki dzieli siê na czê¶ci: "powinnam" , "mam" i "a sk±d siê to wziê³o?".

Stary 2009-05-29, 16:12   #2173
viki1988
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 975

Cytat:
Ale takie rozmawianie pomaga nawet przy kompie ;D jak siê psuje to proszê, ¿eby znowu dzia³a³ i dzia³a haha.
hahhahaha te¿ chce taki komputer co mnie s³ucha szkoda ze w³osy tak nie maja... bo bym je ju¿ chyba do pasa mia³a jakby s³ucha³y, a one nadal uparcie rosn± mi tylko 1 cm/mies....
Stary 2009-05-29, 16:18   #2174
aeronauta
Zakorzenienie

Cytat:
Komputer to inna sprawa. Ja te¿ ze swoim gadam, ale tutaj wiesz mo¿na dorobiæ teoriê, ¿e sztuczna inteligencja i te sprawy

Cytat:
Napisane przez viki1988 Poka¿ wiadomo¶æ
hahhahaha te¿ chce taki komputer co mnie s³ucha szkoda ze w³osy tak nie maja... bo bym je ju¿ chyba do pasa mia³a jakby s³ucha³y, a one nadal uparcie rosn± mi tylko 1 cm/mies....
Mo¿e nieumiejêtnie z nimi gadasz ? Zastosuj metodê kija i marcewki, u mnie zawsze dzia³a
Stary 2009-05-29, 16:23   #2175
viki1988
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 975

Cytat:
Komputer to inna sprawa. Ja te¿ ze swoim gadam, ale tutaj wiesz mo¿na dorobiæ teoriê, ¿e sztuczna inteligencja i te sprawy

Mo¿e nieumiejêtnie z nimi gadasz ? Zastosuj metodê kija i marcewki, u mnie zawsze dzia³a
Kija i marchewki powiadasz... czyli ze jak? bo jako¶ trudno mi sobie to wyobraziæ...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-29, 16:36   #2176
aeronauta
Zakorzenienie

Cytat:
Kija i marchewki powiadasz... czyli ze jak? bo jako¶ trudno mi sobie to wyobraziæ...
No najpierw im grozisz ostrym tonem (tak ¿eby zrozumia³y ¿e to nie przelewki ): "o wy paskudniki w³ochate jak nie bêdziecie rosn±c to was zetnê na ³yso", a pó¼niej dodajesz ³agodnie: "ale jak uro¶niecie moje wy ma³e k³aczuszki jeszcze ten jeden ma³y centymeterek to wam zaserwujê tak± k±piel w olejach, maseczki, spraye a¿ bêdziecie op³ywaæ w piêkno i nawil¿enie"
Inwencja twórcza mile widziana w ka¿dym razie
Stary 2009-05-29, 17:56   #2177
bojestemtegowarta
Rozeznanie

Lokalizacja: -"Tam, gdzie..." Cholera. "Tam, gdzie..." - ''Dobranoc'' - powiedzia³ Diabe³.
Wiadomo¶ci: 583

Cytat:

ja tak samo robiê ja gadam ze wszystkim w³a¶ciwie i wszytskiemu nadajê imiona i najlepsze, ¿e na pocz±tku wszyscy siê ze mnie ¶miej± a potem ka¿dy siê przyzwyczaja i mówi tak jak ja

Cytat:
mo¿e s³uchaj±? mo¿e gdyby¶ do nich nie mówi³a to ros³yby milimetr

Cytat:
No najpierw im grozisz ostrym tonem (tak ¿eby zrozumia³y ¿e to nie przelewki ): "o wy paskudniki w³ochate jak nie bêdziecie rosn±c to was zetnê na ³yso", a pó¼niej dodajesz ³agodnie: "ale jak uro¶niecie moje wy ma³e k³aczuszki jeszcze ten jeden ma³y centymeterek to wam zaserwujê tak± k±piel w olejach, maseczki, spraye a¿ bêdziecie op³ywaæ w piêkno i nawil¿enie"
Inwencja twórcza mile widziana w ka¿dym razie

ja bym siê przestraszy³a tej gro¼by na ich miejscu wizja siebie samej ³ysej czêsto prze¶laduje mnie w nocy, budzê siê i gor±czkowo macam siê po g³owie ¿eby sprawdziæ czy wszystko jest na swoim miejscu hehe mój kuzyn ma podobne koszmary tylko nie z w³osami

PS. Trzymajcie za mnie kciuki! Dzisiaj pierwszy raz od 5 tygodni i 2 raz w ci±gu 4 miesiêcy prostujê w³osy ! nie mogê siê doczekaæ, mam nadziejê, ¿e uros³y.... (mam krêcone wiêc tylko przy prostowaniu widaæ postêp)
bojestemtegowarta jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-05-29, 19:05   #2178
Chavala
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 29
GG do Chavala Send a message via Skype™ to Chavala

Widzê, ¿e niektóre z was maj± du¿y problem z porostem w³osów. mi rosn± szybko, ale u¿ywam prostownicê. tak czytaj±c stwierdzam, ¿e j± odstawiam,bo trochê nie szanujê tego co mam.
My¶lê, ¿e szampon, od¿ywka i czasem jaka¶ maseczka wystarczy. powodzenia w zapuszczaniu !
Stary 2009-05-30, 13:18   #2179
ImmortalLover
Zakorzenienie

Te¿ mnie mêczy ta prostownica. Mam ochotê sobie wyprostowaæ :<
Ta matoda z kijem i marchewka moze podzia³a ^^ spróbuje dzisiaj xD

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-31, 19:02   #2180
aven
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 227

co o tym sadzicie?

http://allegro.pl/item643751516_mns_..._5mm_krem.html
aven jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-05-31, 19:12   #2181
Aniaaa PlayMate
Zakorzenienie

Na zmarszczki? To chyba nie ten w±tek
Stary 2009-05-31, 20:08   #2182
aven
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 227

Cytat:
Napisane przez Aniaaa PlayMate Poka¿ wiadomo¶æ
Na zmarszczki? To chyba nie ten w±tek

tam jest napisane ze na skóre g³owy tez siê nadaje, mo¿e np przed wcierk± zastosowaæ wa³eczkowanie g³owy!
aven jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-05-31, 20:59   #2183
Aniaaa PlayMate
Zakorzenienie

Nie mam zaufania do "sprzêtów" z allegro.... Mam pytanie do was laski: otó¿...u¿ywam kallosa od kiedy zapuszczam w³oski czyli od lutego, dobrze siê sprawuje ale czuje ¿e mi siê przejada.... Do tej pory u¿ywam szamponu barwy z czarn± rzep±(¶wietny), kallosa w³a¶nie i jak w³oski mi wyschn± nak³adam serum joanna rzepa, po powrocie ze szko³y wcieram sebo z cz.rzodkwi± w skalp a na w³osy nak³adam odrobinkê Balsamu joanny z AB a przed spaniem na ca³e wlosy nak³adam rycyne(du¿o tego jest)
Potrzebowa³abym czego¶ aby stosowaæ go na zmianê z jak±¶ od¿ywk±, najlepiej nawil¿aj±c± byle nie z proteinami bo przeczyta³am tu na forum na pewnym w±tku ¿e nadmiar protein mo¿e wysuszaæ kude³ki w efekcie czego s± szorstkie i bez zycia... Polecicie mi cu¶? Mo¿e mieæ sylikony bo moim w³osom nie szkodza, byle by nie by³o ich za du¿o bo mog± obci±¿yæ moje cienkie wlosy. My¶la³am o glorii lub o waxie l'biotica ale te produkty trzeba potrzymaæ chocia¿ 15 min. (ale namiesza³am ) Mam nadzieje ze mi polecicie jak±¶ efektown± od¿ywkê, czekam i z góry dziêkujê

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Ale namiesza³am jakby kto¶ nie zrozumia³ o co mi dok³adnie chodzi to juz t³umacze: potrzebuje od¿ywki która bêdê mog³a stosowaæ na zmianê z kallosem latte czyli np. Przez czerwiec kallos przez lipiec inna od¿ywka przez sierpieñ kallos przez wrzesieñ znów ta od¿ywka itd.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-31, 21:06   #2184
'Estelle'
The Pink Power Mo³derajtor

Wiadomo¶ci: 10 745

Aniaaa PlayMate, apelujê po raz kolejny o nie robienie off topów i zadawanie pytañ w odpowiednim w±tku. Ten jest o przyspieszeniu porostu a nie o pielêgnacji

'Estelle' jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-05-31, 21:07   #2185
WinlyEm
po prostu £inli

Wiadomo¶ci: 7 726
GG do WinlyEm

ja czasem w przerwie miedzy latte stosuje z tej samej serii w takim samym pojemniku tylko zielonym - od¿ywkê z placent± (która jest ¶ciem±, bo placenty nie zawiera, ale ogólnie sk³ad ma przyjemny i fajne s± w³oski po niej )

edit: ojj, przepraszam za OT

I love M*A*D minerals
WinlyEm jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-05-31, 21:36   #2186
Aniaaa PlayMate
Zakorzenienie

No ok Estelle, przepraszam, nie ¶miê z Tob± dyskutowaæ ale uwa¿am, ¿e "wypielêgnowane" w³osy maj± bezpo¶rednio wp³yw i na porost- przynajmniej u mnie tak jest bo logicznie rzecz bior±c po³amane, rozdwojone lub spalone w³osy nie da siê zapu¶ciæ skoro siê ³ami± i krusz±, my¶lê ¿e o pielêgnacjê tak¿e trzeba zadbaæ bo zdrowe w³osy to podstawa ale oki, przepraszam za OT :-(
Stary 2009-06-01, 12:30   #2187
lalaith
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 831

Ale je¶li chodzi o pielêgnacjê to np moim w³osom o wiele bardziej s³u¿± kosmetyki profesjonalne, w³osy s± po nich wypielêgnowane, zregenerowane, g³adkie, b³yszcz±ce, po prostu piêkne..
Natomiast na porost dzia³aj± lepiej kosmetyki apteczne, naturalne po których w³osy robi± mi siê matowe, szorstkie, sianowate, ale faktycznie s± d³u¿sze.
No ale pytanie czy lepiej mieæ piêkne, b³yszcz±ce krótkie w³oski, czy d³ugie ale matowe i pusz±ce siê gdy tylko poczuj± wilgoæ nawet najmniejsz± w powietrzu?
Ja chyba wolê te pierwsze, ale generalnie zostawiam to pytanie bez odpowiedzi.
lalaith jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-06-01, 16:53   #2188
Coka
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 20
GG do Coka

Hm...w zwi±zku z 4 miesiêczn± przerw± pomiêdzy semestrami mam zamiar wzi±æ siê za intensywn± kuracjê przyspieszaj±c± porost w³osów
zaczynam od dzi¶!! codziennie- intensywnie regeneruj±ca maseczka Moc Natury WAX i Lotion Niger z czarn± rzep±, cynk+skrzyp+rumianek, pokrzywa jest ohydna chyba jeszcze nie mam na tyle mocy ¿eby j± piæ!!
iii PYTANIE:
Jaki szampon dobraæ do tego zestawu??
ja my¶la³am o Ce Ce Med do w³osów wypadaj±cych, czy mo¿e lepiej co¶ z WAX'a lub Seboradin??

Co jeszcze mi brakuje??

ps.Dlaczego te kosmetyki musz± byæ takie drogie

-waga-70kg
-
cel-57kg
-wzrost-172cm

-zapuszczam w³osy
-dbam o cerê i paznokcie
-wybielam z±bki

Coka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-06-01, 16:57   #2189
Chatul
ma zielone pojêcie

Wiadomo¶ci: 40 401

Cytat:
Napisane przez lalaith Poka¿ wiadomo¶æ
Ale je¶li chodzi o pielêgnacjê to np moim w³osom o wiele bardziej s³u¿± kosmetyki profesjonalne, w³osy s± po nich wypielêgnowane, zregenerowane, g³adkie, b³yszcz±ce, po prostu piêkne..
Natomiast na porost dzia³aj± lepiej kosmetyki apteczne, naturalne po których w³osy robi± mi siê matowe, szorstkie, sianowate, ale faktycznie s± d³u¿sze.
No ale pytanie czy lepiej mieæ piêkne, b³yszcz±ce krótkie w³oski, czy d³ugie ale matowe i pusz±ce siê gdy tylko poczuj± wilgoæ nawet najmniejsz± w powietrzu?
Ja chyba wolê te pierwsze, ale generalnie zostawiam to pytanie bez odpowiedzi.
A nie mo¿esz na d³ugo¶æ u¿ywaæ kosmetyków profesjonalnych, a na sam skalp nak³adaæ kosmetyki apteczne? Tak chyba by³oby najrozs±dniej w Twoim przypadku (;
Stary 2009-06-01, 21:48   #2190
Aniaaa PlayMate
Zakorzenienie

A teraz ¿eby zboczyæ z tego OT o pielêgnacji mam takie pytanie (odziwo na temat ): czy stosowanie p³ukanki ze skrzypu polnego przysiesza porost? Bo na jednym forum pewna panna siê wypowiedzia³a ¿e po 3 tygodniach uros³y jej wlosy 3 cm. I nie mog³am za bardzo w jej odpowiedzi uwierzyæ bo u niej wszystko dzia³a³o "przyspieszaj±co". To by³o cos takiego: cebula i czosnek- próbowa³am i dziala³, olejek rycynowy- pomaga³ w zapuszczaniu i to bardzo, nafta- przyspiesza porost, czarna rzepa-testowa³am, przyspiesza itd. No comments. odpowiedzcie na moje pytanie dot.p³ukanek ze skrzypu.
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.