![]() |
#2161 | |
Zadomowienie
|
Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2162 |
Raczkowanie
|
![]()
czy ktoras z Was dostala tez cisnienia ponad 200????
![]()
#2163 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A ten tekst jednak do mnie pasuje ostatnio bardzo ![]() Dziękuje za współczucie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2164 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2165 |
Przyczajenie
|
hej mam male pytanie czy Bioparox obniza skutecznosc anty prosze o odp z gory dziekuje
|
![]() ![]() |
![]() |
#2166 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2167 |
Raczkowanie
|
Moj gin.po roku brania tabletek kazal mi przyjsc do kontroli aby powtorzyc badania krwi i moczu!
Jak juz wczesniej pisalam tutaj tak sie przepisuje tabletki! moja kolezanka miala wysoki cholesterol i nie dostala yazu! ![]() W sumie nie znam tu nikogo co bierze tabletki i narzeka na jakies skutki uboczne. Jesli chodzi o mnie mysle,ze tez sa dobrane OK ![]() To bylo odnosnie zapytania czy trzeba robic przerwe.....po tak krotkim czasie! na 100% nie ale kontrol moze sie przydac! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2168 |
Raczkowanie
|
No a ja po tym laczeniu opakowania 2. z 3. mam plamienia takie dosc spore juz 4. dzien, z tym, ze zaczely sie one jeszcze na tamtym opakowaniu, na rozowych tabl. W zasadzie wole te plamienia od okresu, dzieki temu nie musialam rezygnowac z planow na miniona noc ^^ ale teraz mam nadzieje, ze nie beda sie utrzymywac dlugo, tylko wkrotce mina.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2169 |
Przyczajenie
|
cześć dziewczynki,
ale sie naczytałam ![]() ![]() Na jakimś innym portalu czytałam, że najlepsze zabezpieczenie jest po miesiącu brania??? Co wy na to....Od razu uprzedzam, że czytałam ulotkę i wiem, co jest tam napisane. Ciekawi mnie tylko wasze zdanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2170 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Powiedzcie mi dziewczyny, czy jest możliwe aby przez pierwsze 2 opakowania nic moim piersiom nie było, a dopiero pod koniec 3. nabrzmiały jak balony ![]() qrde jak boli ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2171 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() może to dlatego, że kończysz opakowanie i zbliża się okres ![]() ja dziś zaczynam 5.op., od wczoraj mam okres, jest właściwie bezbolesny, a jeśli chodzi o obfitość, to chyba tak samo jak zanim zaczęłam brać tabletki. może zmniejszy się, jak wezmę dziś 1. tabletkę z nowego blistra ![]()
![]() |
#2172 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Ja jestem początkującą "yazowiczką" . W środę wzięłam pierwszą tabletkę, dzisiaj jest mój 4 dzień okresu w związku z tym czy możliwe że przez te 3 tabletki , które wzięłam do tej pory boli mnie podbrzusze? Czytałam ulotkę wiem że może to być skutek uboczny . Ogólnie mam bardzo bolesne miesiączki- ketonal mało kiedy pomaga ![]() edit. Chciałabym dodać ,że YAZ to moje pierwsze tabletki antykoncepcyjne
Mów mi : Asia ![]() "...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli." ![]() ![]() Edytowane przez asia665 Czas edycji: 2009-05-23 o 12:50 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#2173 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2174 |
Zakorzenienie
|
czy po 4 miesiącach stosowania tabletek może nagle zmienić mi się śluz? nie jest to grzybica, tylko śluz gęstszy biały. nie ma raczej zapachu.
czy to związane z tabletkami czy szukać przyczyny gdzie indziej? :<
![]() |
#2175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2176 |
Zakorzenienie
|
ach to dobrze. ale on pojawiłsię dopiero po 3 miesiącach i myślałam że to coś niepokojącego. :d
![]() |
#2177 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2178 |
Zadomowienie
|
u mnie dziś będzie 4biała drugiego blistra. Tak jak w zeszłym miesiącu okres dostałam na drugiej białej i tak jak w zeszłym miesiącu boli mnie brzuch
![]() ![]()
![]() |
#2179 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2180 |
Przyczajenie
|
Witajcie.ja właśnie przyjmuje 11tabletke Yaz.musze przyznac ze czuje się świetnie.niepokoi mnie tylko jedno.po zażyciu kilku tabletek zauważyłam że moje piersi dziwnie pachną,a dokładnie maja zapach jakby antybiotyków.nic pozatym nie ma tylko ten zapach.jest on delikatny,wyczuwa się go po przybliżeniu nosa do sutka.na forach internetowych naczytałam się że te tabletki bardzo szkodzą na piersi a dokładnie mogą przyczynić sie do raka piersi.niektóre wypowiedzi mogą dać do myślenia.doradżcie mi coś w tej sprawie.dziękuję i pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2181 |
Raczkowanie
|
Kochane dziewczynki, miałyście mdłości na tych tabletkach? Ja co jakiś czas (może co dwa dni) odczuwam dziwne mdłości. Przypomnę, że to mój pierwszy blister i pierwsze tabletki w życiu. Z dziwnych objawów mam jeszcze boleść piersi i podbrzusza. Czy są to normalne skutki uboczne przy pierwszym opakowaniu czy może będę musiała zmienić tabletki albo (o zgrozo) robić test ciążowy? (chociaż to raczej wykluczam, bo przecież tabletki są bardzo skuteczne
![]() Trochę się martwie tymi objawami... Dostałam również zapalenia pęcherza (niekoniecznie od tabletek...), mam też problemy żołądkowe... Czy któreś z tych dolegliwości mogły tak bardzo wpłynąć na mój organizm? Ja raczej uważam, że mdłości, bóle piersi i podbrzusza to przez tabletki... Jak sądzicie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2182 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
przecież wszystkie objawy są wymienione w ulotce... nie masz się czym martwić, w końcu to 1. blister dopiero.
![]() |
#2183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2184 |
Raczkowanie
|
No właśnie są wymienione, ale większość dziewczyn tutaj mówi o pojedyńczych objawach, które dostają. A ja mam multum (Poza tymi największymi jeszcze kilka słabszych) I się troszeczkę przestraszyłam. Ale rzeczywiście... Może organizm musi się przyzwyczaić... A jak z krwawieniem? Miałyście jakieś problemy z krwiawieniami przy pierwszym opakowaniu? Np nie wystąpiło albo wystąpiło dopiero na różowych tabletkach?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cały czas sie produkujemy na ten temat wiec poczytaj wątek ![]()
![]() |
#2186 |
Raczkowanie
|
ale wątek jest tak dłuuuuuuugi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2187 |
Raczkowanie
|
dziewczyny moja przyjaciolka ma maly problem..
bierze tabletki antykoncepcyjne wczoraj zapomniala wziasc tabletki z 3tygodnia o stalej poze 22 w nocy ale wziala ja o 14-15 nastepnego dnia minelo niestety 12 h. tego dnia kochala sie z chlopakiem i pech chcial ze gumka pekla ;/ chlopak zalatwil tabletke 72h po... i jest teraz ok...ale problem jest taki czy ma brac normalnie te swoje tabletki zostaly jej 2 z tego opakowania. czy odstawic i zrobic przerwe na 7 dni. prosze o szybka odpowiedz. dzieki z gory
#2188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiesz ze Twoja kolezanka zupelnie niepotrzebnie sie faszerowala tabletka po? gdyby PRZECZYTALA ULOTKE to by wiedziala, ze skoro wziela ta zapomniana tabletke to połączenie opakowań sprawia, że nie ma ryzyka ciąży... a tak sobie niepotrzebnie i na wlasne zyczenie rozwaliła układ hormonalny... pogratuluj jej wiedzy na temat tego co łyka ![]()
![]() |
#2189 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2190 |
Przyczajenie
|
Czy bóle jajników, które mam od samego początku brania tabletek (jestem na 19tab.), pojawiające się prawie każdego dnia, to norma? Nie są silne, raczej takie delikatne ukłucia. Czy związane jest to z czymś innym? Trochę mnie to zastanawia...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:59.