|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2161 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Storczyk (Orchidea) - część II
Jak tu ladnie i kolorowo sie zrobilo
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2162 |
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Od jakiegoś czasu chodzi mi po glowie chęć zakupu storczyka (takie piękne kwiaty, a jak oglądam Wasze zdjęcia, aż mnie zazdrość nieładnie zżera ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2164 |
Raczkowanie
|
Przekwitnięte można kupić jeszcze taniej (czasami nawet po 5-9 zł), ale trzeba się uzbroić w cierpliwość w oczekiwaniu na następne kwitnienie
![]() Ale jeżeli roślina ma zdrowe liście i korzonki to warto poczekać. Tylko wtedy kolorek jest "niespodziankowy". |
![]() ![]() |
![]() |
#2165 |
Raczkowanie
|
Patryka jeśli masz zamiar dopiero rozpocząć przygodę ze storczykami to lepiej kup w supermarkecie za 20 zł niż w kwiaciarni. Ostatnio zakupiłam w kwiaciarni za 78zł i musiałam wyciąć liść bo miał jakąś plamę był dobrze zamaskowany kokardkami i celofanem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2166 |
Zadomowienie
|
Tak dziewczyny maja racje,nie warto kupowac storczykow w kwiaciarni,bardzo czesto okazuje sie ze w marketach sa w duzo lepszym stanie i tansze.
Co prawda nie mieszkam w Polsce,ale kupuje swoje w centrum kwiatowym lub w marketach typu obi itp,ceny sa duzo nizsze a kwiaty naprawde zdrowe.Raz w zyciu kupilam storaska w kwiaciarni zaplacilam za niego 40 euro,co prawda byl niesamowicie wysoki ale co z tego,jak mozna kupic za polowe ceny rownie piekne i zdrowe ![]() Witam wszystkich ![]()
#2167 |
Zadomowienie
|
Dziewuszki śliczne kwiatuszki
![]() ![]() ![]() ![]() a to wszystko do nowego mieszkanka po przeprowadzce ![]()
#2168 |
Wtajemniczenie
|
Czyli mogę znaleźć taniej
![]() ![]() ![]() ![]() A te kwiaciarnie, w kórych wczoraj byłam, nie zachwyciły mnie jakoś, "ładna" była tylko jedna... Cóż, popytam o przekwitnięte ![]() EDIT: Jak myślicie, w Bricomarché warto szukać? Co to w ogóle za sklep jest, wiem że mamy go, ale nie bylam nigdy ![]()
#2169 |
Przyczajenie
|
Norko jeśli nie skacze to też bym podlała chemią - szkoda ryzykować.
gratuluję nowych zakupów dziewczyny ![]() a u mnie na storczyku pojawiły się czarne maleńkie kropeczki na kwiatach jednego storczyka - czy to może być obecność jakiegoś gada? oglądałam kwiatek pod lupą i nic nie widać - ale chyba spryskam chemią? i mam jeszcze jedno pytanie - czy po przekwitnięciu można przesadzić storczyka w celu oblukania korzeni? i jak długo powinny stać kwiaty w chłodniejszym miejscu by ponownie zakwitły? - ale to już raczej dopiero wtedy gdy uschnie łodyga prawda? proszę Was dziewczyny oświećcie mnie ![]() całuski dla Was |
![]() ![]() |
![]() |
#2170 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kiedyś były w biedronce ale nie w stałej ofercie a tera z od kilku miesięcy nie ma ich po prostu masakra... trzeba czekać dalej
![]() ![]() |
![]() |
#2171 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2173 |
Raczkowanie
|
CZEŚC dzwiwuszki! Po szybkiej reanimacji, moich storczasów (życie zawdzięczają NORCE
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2174 | |
po prostu Łinli
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2176 |
Raczkowanie
|
jola2243 kiedyś szukałam tych wirtualnych gazetek i jakoś nie mogłam znaleźć.. wdzięczna bym była jakbyś jakiegoś linka zapodała
![]() może z nomi ,obi, bądź, reala ![]() ![]() ![]() ![]() z góry dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2177 |
Raczkowanie
|
Wpisz w wyszukiwarce nazwę sklepu .pl i tam znajdziesz oferty z gazetki .
|
![]() ![]() |
![]() |
#2178 |
Zakorzenienie
|
Dada ciesze sie ze moglam tobie pomoc, ze sie tak dzwignely
![]() ![]() Asiu ja jakis czas temu postawilam pytanko na temat zgnilizny kwiatow u storczyka. Mam 2 ktore sa tym zaatakowane. Najpierw byly to niewinne czarne kropeczki a jak slonko przyswiecilo zmienilo sie to w wielkie gnijace plamy. Gdzies tam wczesniej wstawilam foty. Radzili by spirytusem takie plamki smarowac ale ja tam brutalnie spryskalam kwiaty i galazki na ktorych rosna Topsinem 2X -przerwa tygodniowa - a potem co 2 tygodnie roztworem topsinu wacikiem przemywalam paki i platki kwiatow i ta galazke - efekt - nowe kwiaty juz sa wolne od zarazy pai tez, niestety zaatakowane kwiaty opadly. Ja mam w sloiku slaby roztwor Topsinu na wszelki wypadek. A moja miniaturka oszalala - otworzyla sobie kwiatka mutanta - ma zrosniete platki kwiatowe i wyglada jak polotwarta kulka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2179 | |
po prostu Łinli
|
Cytat:
![]() ![]() Drugi jeszcze stoi przekwitniety, bo na końcu ma małego pączka- liczę ze jeszcze się rozwinie ![]() ![]()
![]() |
#2180 |
Zakorzenienie
|
Tu masz adresy do wiekszosci marketow i ich gazetek http://www.real.pl/promocje.php , http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.pl/market/nomi/gazetka,
http://www.tesco.pl/promocje/gazetki/# , http://www.biedronka.pl/index.php , http://www.okazjeipromocje.pl/Gazetk...61mnem51hjgj97 , http://www.obi.pl/pl/markets/Promocje/index.html , http://www.intermarche.pl/oferta,gazetka.html a na przyszlosc w googlach wpisujesz nazwe marketu i gazetka - tesco gazetka, real gazetka i tak dalej. Powodzenia w szukaniu. Ja tam tylko w marketach storki kupuje, ceny sa o wiele nizsze a czasami i jakosc o wiele lepsza. Wole juz zasuszone niz super zalane z kwiaciani. Chcialam jeszcze dodac - dla osob mieszkajacych w poblizu Ikeai - tam maja fajne storki, za dobra cene, czesto zdazaja sie dendrobia, oncidia i cambrie. Przynajmniej w Norwegii maja suer wybor http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/ca...8?pageNumber=3 Edytowane przez norka27 Czas edycji: 2009-06-04 o 12:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#2181 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2182 |
Wtajemniczenie
|
ale piekne te storczyki Wasze
![]() mam w domu 3 ale są w kuchni , byly kupione w biedronce po 19 zl i pięknie kwitną i rozwijają sie, ja chce ze 2 do swojego pokoju na okno ![]()
![]() |
#2183 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki co za radosc, moja kambria ktora ostatnio sobie przekwitla bedzie miec kwiatki
![]() ![]() ![]() Edytowane przez norka27 Czas edycji: 2009-06-04 o 14:05 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2184 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Śliczny kociak ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2185 |
Raczkowanie
|
ale piekny kociak Norka
![]() też mam kambrie i dziś przyuważyłam takie małe czarne plamki na bulwie... nie stoi w słonecznym miejscu ale nie mam pojęcia czym sa one spowodowane ![]() ![]() ![]() Miniaturka MUTANT hehehe ciekawe zjawisko ;] ps: za linki dziękuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2186 |
Przyczajenie
|
![]()
norka27 - twój zmutowany kwiatek wygląda czadersko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2187 |
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny, to mnie pocieszylyscie bo ja juz kombinowalam jak zyletka rozciac te platki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2188 |
Raczkowanie
|
doradzicie mi coś dziewczęta?
kiedyś wspomniałam o tym moim już praktycznie bez korzeni... ma się tak jakoś nijako.. korzenia żadnego nowego... listka też.. te co jeszcze ma to podobnie jak u Ciebie NORKA,,, muszę je zraszać bądz oklady robić.. zastanawiałam się żeby zrobić mu ten eksperyment ze szklaną osłoną.. zawsze moge już zaryzykować.. bo i tak wątpię aby sam z siebie wypościł.. trzymałam go ostatnio w worku.. rezultatów żadnych.. więc co myślicie o tym przesadzeniu? i tak czuję że jest już na straceniu... |
![]() ![]() |
![]() |
#2189 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja sam jeszcze nie musiałam w ten sposób ratować kwiata - po prostu moim dwóm co ich mam na sumieniu, padły stożki wzrostu - nie było co ratować. :-( |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2190 |
Raczkowanie
|
ArdeliaLortz keramzytu w chwili obecnej nie posiadam..
![]() on ma korzenie ale był zalany i teraz chyba przesuszony w wyniku czego jego korzenie są brudno brazowe.. ale takie gumiaste.. nie wiem.. kolejny liśc mu przyschnął.. a pozostałe nie są juz takie jędrne.. dlatego myślałam aby mu takie ciepłe warunki zrobić w tym szkle.. parowanie by się zwiększyło itp.. jest w okresie przekwitanioa.. zostało mu jeszcze 5 kwiatuszków.. więc i obciąc niebawem będę go musiała... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:28.