|
|
#2161 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Cytat:
zaczynasz dopiero? (owsianke proponuje spróbowac z bananem jak lubisz, ja uwielbiam )
|
|
|
#2162 |
|
Raczkowanie
|
Moje U/W
Ś: Tost z dwóch kromek chleba Schulstad 3 ziarna z serkiem zółtym, polędwica sopocką, ogórek 2ś: Jogurt naturalny, banan O: Pół woreczka ryżu brązowego z warzywami chińskimi, gotowaną na parze piersią kurczaka i kupnym sosem słodko kwaśnym P: Kilka orzechów laskowych,Milky way ![]() K: Wieśniak, pomidor W porządku? |
|
|
|
#2163 |
|
Rozeznanie
|
A może moje RRR ktoś oceni?
![]() śniadanie: bułka razowa posmarowana masłem, dwa plastry szynki i troszkę musztardy drugie: activia do picia ![]() obiad: micha zupy kalafiorowej zabielanej chudym mlekiem i grahamka kolacja: serek homo naturalny z kakaem między obiadem i kolacją wpadnie jabłko, ale nie zapisuję tego jako posiłku
|
|
|
|
#2164 |
|
Raczkowanie
|
Poproszę o skomentowanie mojego menu
RŚniadanie: owsianka z musli + mleko 0,5 % ( duża filiżanka, taka do zupek chińskich ) kawa parzona 1 kubek ( bez cukru) II Śniadanie: serek wiejski sok jednodniowy grejpfrutowy Obiad: pomidorówka z ryżem ( również moja ulubiona duża filiżanka) Podwieczorek: duszona marchewka z groszkiem + otręby pszenne (7 dużych łyżek) kawa parzona 1 kubek ( bez cukru) Kolacja: 3 kanapki z jajkiem na twardo + pomidor+ szynka + ser żółty+ szczypiorek ( bez masła i żadnych sosów) dodatkowo duże ilości wody mineralnej ( niestety gazowanej )
|
#2165 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2166 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dziekuje za ocene Cytat:
Izuniu super chyba sie troche rozkręcasz co ? wiesz, my z Kasią (vaną) niedługo Cie przegonimy z bmi :P a jeżeli chodzi o granexowe 'Toffiki' to kupiłam w takiej mega paczce, szczerze mowiac wygladem przypominaja karme dla psa w smaku podobne do cheeriosow tylko jakby trwardsze i mniej słodkie. Cytat:
ślicznie i jeszcze jeden Twoj post : Cytat:
uszy juz dzis są w górze :P
|
|
#2167 |
|
Raczkowanie
|
Ostatnio było bez większych grzeszków, a jak dzisiaj ?
Oczywiście niezmiennie póki co eR. 7:30 - gęsta owsianka z 6 łyżek płatków, łyżki otrębów, ok 200 ml mleka i połowy serka homo naturalnego 5%, pół łyżeczki miodu i odrobina cynamonu, zielona herbata 11:00 - duuża grahamka a 4 plastrami polędwicy z indyka (takie małe kółeczka, więc aż 4 ), skrojony ogórek kiszony i pół pomidora 14:25 - średnio mi wyszło bo byłam wciąż najedzona... wpadł batonik musli pomarańczowy (słodzony fruktozą, kupiony w sklepie dla diabetyków, ale jednak miał trochę kalorii...) i pomarańcza. 17:00 - na oko 75g makaronu pełnoziarnistego, 200g rozdrobnionych brokułów i 3/4 puszki tuńczyka w sosie własnym; zielona herbata 19:30 - wieśniak 3% z połową pomidora w ciągu dnia 1,5l wody. ocenicie
|
|
#2168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale Agolku, bo Ty nie piszesz gramatury, no ![]() co do kurczaka, zależy jak duże kawałki, czy za dużo - zobaczysz sama, jak poczujesz się syta, po prostu przestań jeść jeśli chodzi o wagę, zaczęłaś ćwiczenia siłowe, nie uważasz, że te kg to mięśnie ? Cytat:
a ja muszę się zważyć (albo i nie muszę... ), bo daaawno nie stawałam na wadze a z tym rozkręcaniem się chyba nie zrozumiałam tzn zrozumiałam, ale nie wiem, czy dobrze cieszę się, że dziś uszka w górze, dostałaś pw? ;>
|
|
|
#2169 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jw. kiepska redukcja. ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Cytat:
Yesterday I was sad Today I am happy Yesterday I had a problem Today I still have a problem But today I changed the way I look at it Edytowane przez orzeszek01 Czas edycji: 2009-03-18 o 17:40 |
||
|
|
|
#2170 |
|
Raczkowanie
|
R :
1. jajecznica z 2 jaj , połówką pomidora, plastrem szynki drobiowej na odrobinie masła , pomarańczka jabłko 2. 2 żytniaki posmarowane pasztetem sojowym , papryka 3. miska zupy pomidorowej na jogurcie naturalnym z gotowana piersią kurczaka 4. pół wieśniaka lekkiego z papryką dziękuje pięknie z góry !
Edytowane przez ch0c0 Czas edycji: 2009-03-18 o 17:42 Powód: błąd |
|
|
|
#2171 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pozdrawiam serdecznie
|
|
#2172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
malo bialka, dobrych ww, nie podoba mi sie. Zapoznaj sie z poprawnymi r-owymi jadlospisami,bedzie Ci latwiej.
|
|
#2173 |
|
Raczkowanie
|
dziękuję bardzo za ocenkę. Wiem, że z III śniadaniem zawaliłam, ale pierwszy raz mi się tak zdarzyło, bo nie miałam nic wartościowego pod ręką, a sklep dla diabetyków mam koło szkoły
No i batonik skusił.A białka staram się możliwie jak najwięcej dawać, ale cały tuńczyk to za dużo jak na mnie ;p
|
|
#2174 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- To może ja teraz wkleję swój jadłospis. 7.00 - duuza bułka orkiszowa z serkiem naturalnym + gruuubo twarogu chudego + odrobina dżemu truskawkowego niskosłodzonego (tak dla koloru i lekkiego smaku) + kilka rzodkiewek 11.00 duuza bułka orkiszowa + 4 plastry wędliny drobiowej + salata, ogórek, pomidor, rzodkiewka + sok ze świeżej pomarańczy i grejpfruta, zrobiony przez męże który bardzo wspiera 14.00 ryż naturalny (3/4 woreczka) + sos własnoręcznie robiony (pierś z kurczaka, pomidor, cebula, odrobina ketchupu) 17.00 - 150 gr. homo nat. + garść mieszanki studenckiej (bez rodzynek - zostawiam do ciast na świeta ![]() .... 30 min na siłowni na rowerku + godzinka na ATB 21.30 - pół kostki twarogu chudego + papryka Wielkie dziękuję za korektę
------------------------------- Od Jutra Ideal Edytowane przez syb Czas edycji: 2009-03-18 o 18:40 |
|
|
|
|
#2175 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie waz sie jesli nie czujesz potrzeby, chyba ze zauwazylas ze waga mogłabys spaść z rozrkęcaniem, chodziło mi ze chyba jeszcze większy luz w Twoim jedzonku ;> dwa razy kakao wczoraj, na kolacje majonez ;> ? chybaze było tak juz wczesniej, to przepraszam nie zwrocilam uwagi ![]() a pw dostalam i odpisałam
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2176 |
|
Przyczajenie
|
Mój dzisiejszy jadłospis na utrzymanie. Poprosze o ocenę te, które się znają.
![]() 1 śniadanie: kromka chleba razowego z pestkami dyni z masłem, sałatą i wędzoną szynka z indyka, jajko, kawa zbożowa. 2 śniadanie: jogurt pitny malinowy z mlekovitki, pomarańcza, jabłko Obiad: piersi z kurczaka, buraczki, groszek Kolacja: banan, kromka chleba razowego z sałatą i szynka z indyka. Ile to mniej więcej jest kcal? |
|
|
|
#2177 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2178 |
|
Raczkowanie
|
[quote=asia9000;11510957]Mój dzisiejszy jadłospis na utrzymanie. Poprosze o ocenę te, które się znają.
![]() 1 śniadanie: kromka chleba razowego z pestkami dyni z masłem, sałatą i wędzoną szynka z indyka, jajko, kawa zbożowa. 2 śniadanie: jogurt pitny malinowy z mlekovitki, pomarańcza, jabłko Obiad: piersi z kurczaka, buraczki, groszek Kolacja: banan, kromka chleba razowego z sałatą i szynka z indyka. Ile to mniej więcej jest kcal?[/quote] Chociaż nie jestem znawcą mogę Ci powiedzieć, że na pewno zdecydowanie za mało, tymbardziej że chesz utrzymać wagę. Przede wszytkim powinnaś jeść więcej na śniadanie bo to najważniejszy posiłek dnia. |
|
|
|
#2179 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Podczytuję Was ostatnio namiętnie i baaaardzo dużo sie uczę. Postanowiłam rozwikłać swój ostatni (jakieś 4 msc.) spadek wagi o 6 kg, gdyż żadem rystrykcyjnej diety nie stosowałam, a jedynie więcej ruchu, ciemne pieczywo i mniej ziemniaków lub w ogóle. Udało się, choć szczerze mówiąc nie liczyłam na efekty, schudłam raczej z nerwów i kłopotów, które przeszłam. Nadal do "modelki" mi daaaaaleko, ale czuje się lzej i zdrowiej- a to najważniejsze myślę. Chcę odżywiać sie zdrowo i wzorując się na Waszych R zrzucić zbędny balast zdrowo i bezpowrotnie. Nie rozumiem jednak tak do końca tych białek i węglowodanów, co mozna a czego nie ze soba łączyć, muszę jeszcze sie w to zagłębić i myślę, ze jakoś to pójdzie. Nurtuje mnie jedno pytanie- o jakich Wy serkach homogenizowanych piszecie? Szukałam nawet w google grafika i jedyne co mi wyskakuje to Danio i te takie w kwadratowych, plastykowyh opakowaniach ze sreberkiem.... na słodko. Jakieś truskawkowe, waniliowe. I nawet właśnie wcześniej one mi na mysl przyszły tylko. Ale pewnie to nie o to chodzi, postaram się załaczyć obrazek, żeby wam bardziej uzmysłowić mój powód do zadumy Pozdrawiam Was serdecznie i od razu zapowiadam, ze będę kontynuować "podglądanie" Was
|
#2180 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2181 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2182 |
|
Raczkowanie
|
moje przesadne, dzisiejsze Pppppppppppppppppp (usprawiedliwiam się, że to przez @, ale naprawdę mogłabym jeść i jeść...
):Iśn: jajecznica z 3 jajek na maśle z boczkiem, pomidorami, kukurydzą i szczypiorkiem; grahamka 130g: pół z masłem, almette śmietankowym, schabem pieczonym i majonezem, pół z masłem, żółtym serem, sałatą i keczupem; inka na mleku 3,2% z cukrem; banan, baton picnic w drodze do szkoły /piekarnia była na rogu, nooo IIśn: 1. bagietka wieloziarnista 150g z masłem, paprykowym serkiem topionym, szynką, żółtym serem, papryką i sosem curry; pudełko (200g) sałatki (ziemniaki, kukurydza, groszek, jajo, cebulka, majonez); kubuś malinowy 2. drożdżówa z masą budyniową, jagodami i czekoladą z kruszonką i lukrem, 400ml malinowego jogurtu pitnego, prince polo xxl orzechowe 3. /fakultety/: deser berliso z czekoladą, paczka kokosanek, kilka michałków od koleżanki o: barszcz z uszkami z mięchem i furą buraczków; 3 duże smażone burgery rybne w panierce (ryba, groszek, marchewa, pietruszka) , puree z ziemniaków z koperkiem, surówka (rzodkiewka, szczypiorek, śmietana); dużo czerwonej kapusty ze słika, 2 szklanki nektaru gruszkowegod: kawał sernika wiedeńskiego , 2 grube plastry strucli serowo-kokosowej posmarowanej nutellą; rodzynki w czeko, kakao na mleku 3,2%p: 6 wielkich placków ziemniaczanych z gęstą śmietaną i smażoną cebulką; 400ml kefiru 3 paski czekolady kokosowej, 2 paczki wafli orzechowych (jedna 65g) k: 3 zapiekane tosty z żółtym serem, szynką, pomidorem i oregano + keczup; 2 wyskakujące tosty z masłem, szynką, jajem na twardo i pastą łososiową; herbata z mlekiem i cukrem teraz kawał piernika tumskiego w czekoladzie (takiego z marmoladą i kremem szwedzkim); ciepłe mleko z cukrem waniliowym, ale coś mi się wydaje, że wpadnie coś jeszcze ![]() ![]() nie bijcie ![]()
|
|
#2183 |
|
Raczkowanie
|
U:
Iśn: wieśniak 200g, 3 łyżki pł owsianych kromka razowca maźnięta serkiem topionym, kawałek ogórka, kawa IIśn: 2 kromki jw. O: talerz zupy jarzynowej P: danio 140g, kilka rodzynek i migdałów, 2 mandarynki,jabłko K: 150g chudego twarogu,100ml kefiru, trochę bakalii, jabłko
|
#2184 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
moje Uszczęśliwienie: śniadanie: owsianka z 6 czubatych łyżek płatków , połowy banana i garści truskawek, na mleku z cynamonem, kawa z mlekiem II: grahamka z masłem, twarogiem i dżemem, pomarańcza III: ( dłużej w szkole): jogobella z musli śliwkowo-daktylowa obiad: 1,5 filiżanki gęstego krupniku z marchewką, kaszą i ziemniakami( dzisiaj niestety drugiego w domu nie było) deser:kawa z mlekiem podwieczorek: pestki słonecznika w skurpkach sobie jadłam kolacja: kromka razowca z masłem, szynką i sałatą+ pół kostki twarogu z pomidorem i solą, marchew( uzupełniałam warzywne braki ) uwaga, uwaga, wiadomość dnia : gość przyszedł ! @@@@
|
|
#2185 | ||
|
Zadomowienie
|
w każdym bądź razie życzę Ci aby wynik pomiatu był zadowalającu
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Monguś- dziękuję Ci ślicznie Kochana i bardzo bardzo się cieszę, że dziś już humerek dopisuje![]() ziemniaczki odsmażane z mleczkiem-mniammmm, polecam, spróbuj koniecznie a fast day ponieważ to był dzień spędzony na mieście z kol![]() a po maturce studia ![]() ![]() ![]() P: Iśn- jajecznica z 3 jaj z boczkiem wędzonym, pomidorkami, szczypiorkiem, cebulką, grahamka z ziarnami z masełkiem, serem, szynką warzywkami i majonezem, kilka ciastek banan IIśn- 3 podwójne kanapki z masełkiem, sałatą, serem, wędlinką, warzywkami, majonezem, herbata z miodem, jabłko wizyta kol, a więc: paczka delicji(na pół), chipsy, kubuś, banan, milka lilla star, princessa kokosowa O- kapuśniak z konserwą i kiełbasą wiejską, 2 kromki chlebka z masełkiem, ziemniaczki żeberkami w sosie śmietanowo-ziołowym, buraczki, papryka, surówka z majonezem, kompot mleko z miodem, paczka biszkoptów miodowych P- 3 pączki domowej roboty-od cioci - jeden z czekoladą i lukrem oraz skórką pomarańczowa, drugi z budyniem i oblany czekoladą, posypany wiórkami kokosowymi, 3 z marmoladą i cukrem pudrem, kubek kakaokilka cukierasów K- 4 podwójne tosty z serem, szynką i ananasem, wieśniak z ananasem teraz pączek-ciekawe z czym będzie-i mleko z miodem Vanuś a biszkopty jadam firmy SAN, LU i wrocławskie
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
||
|
|
|
#2186 |
|
Konto usunięte
|
Kika - tak do Podwieczorku doszło - miska budyniu waniliowego z sosem (chyba adwokatowym) a odnośnie serka - zaraz robię kolację, ale o ile dobrze pamiętam to dobry
|
|
|
|
#2187 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Gorzkakawaaaaaa SUPER!!!!!!! ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
|
|
|
#2188 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() /a baton picnic nabyła mama, nie wiem gdzie, ale najwidoczniej jednak słabo szukaaasz. serki topione lubie wszystkie oprócz tego z szynką. a no i mam nadzieję, że jak ciacha piekłaś, to trochę wpadło do brzucha, ale TWOJEGO! ![]() Cytat:
|
|
|
#2189 |
|
Zadomowienie
|
Moje UW:
I: owsianka:2 lyzki platkow owsianych, 200ml mleka, 3 lyzki granoli, 2 lyzki rodzynek, lyzka orzeszkow, jablko, cynamon II:jablko III: (w szkole)1 ziemniak, surowka piknikowa, pulpet, chochelka szpinakowej IV:serek wiejski z jablkiem cynamone, 2 lyzkami granoli, 2 lyzkami rodzynek, lyzka orzeszkow, cynamon V:2 male kromki grahama z szynka i ketchupem, makrela w galarecie W miedzyczasie:soczek pycholandia, troche rodzynek ![]() I jak?
|
#2190 | |
|
Raczkowanie
|
jak spisałam te posiłki, to widzę, że nic się nie zmieniło, a chyba powinno...w sumie, może nie było tak źle?
![]() Pozdrawiam ![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
Pomyśl, czy potrafiłabyś zjeść coś spontanicznie, nie myśląc o zaplanowanych posiłkach. Cały czas chcesz mieć kontrolę nad jedzeniem, jeśli to się nie zmieni, to twoje jadłospisy się nie poprawią - wiem to z własnego doświdczenia.. Z drugiej strony jednak fajnie, że dodajesz kolejne prdukty - orzeszki, rodzynki itd - zawsze to krok do przodu
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:19.

zaczynasz dopiero?
)

)

dobry Boze prawie litr koktajlu wyszlo,i do tego kawa inka.. Serek na 2 sniadanie ma 40 kcal w trojkaciku,niewiem ile bilka ale dowiem
) dodam fasolke gotowana. 

z rozrkęcaniem, chodziło mi ze chyba jeszcze większy luz w Twoim jedzonku ;> dwa razy kakao wczoraj, na kolacje majonez ;> ? chybaze było tak juz wczesniej, to przepraszam nie zwrocilam uwagi
, 2 grube plastry strucli serowo-kokosowej posmarowanej nutellą; rodzynki w czeko, kakao na mleku 3,2%