Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-18, 16:04   #2161
aoii
Rozeznanie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII

Cytat:
Napisane przez wirlandia Pokaż wiadomość
P (mam nadzieję, że lepiej)
Iśn: - owsianka (mleko sojowe, płatki owsiane, orzechy laskowe, mieszanka studencka, płatki migdałowe, rodzynki) - pełna miska
IIśn: 2 kanapki z serem białym i miodem oraz masłem, 2 z masłem orzechowym (grubo posmarowane)
Ob: kotlet schabowy z ziemniakami i surówką z kapusty kiszonej (porcja bardzo duża)
P: jogurt bałkański z miodem, migdałami i mieszanką studencką
K: sałatka - ser feta + pomidory + oliwa i chleb z masłem
+ herbata jaśminowa z cukrem do każdego posiłku
takie pe/u albo baaaaardzo delikatne pe . ale ładnie jest zaczynasz dopiero?
(owsianke proponuje spróbowac z bananem jak lubisz, ja uwielbiam )
Stary 2009-03-18, 16:10   #2162
Gipsy
Raczkowanie

Moje U/W

Ś: Tost z dwóch kromek chleba Schulstad 3 ziarna z serkiem zółtym, polędwica sopocką, ogórek
2ś: Jogurt naturalny, banan
O: Pół woreczka ryżu brązowego z warzywami chińskimi, gotowaną na parze piersią kurczaka i kupnym sosem słodko kwaśnym
P: Kilka orzechów laskowych,Milky way
K: Wieśniak, pomidor

W porządku?
Gipsy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 16:11   #2163
aniaesz88
Rozeznanie

A może moje RRR ktoś oceni?

śniadanie: bułka razowa posmarowana masłem, dwa plastry szynki i troszkę musztardy
drugie: activia do picia
obiad: micha zupy kalafiorowej zabielanej chudym mlekiem i grahamka
kolacja: serek homo naturalny z kakaem

między obiadem i kolacją wpadnie jabłko, ale nie zapisuję tego jako posiłku
aniaesz88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 16:48   #2164
joanna-pieczarka
Raczkowanie

Poproszę o skomentowanie mojego menu R

Śniadanie:
owsianka z musli + mleko 0,5 % ( duża filiżanka, taka do zupek chińskich )
kawa parzona 1 kubek ( bez cukru)

II Śniadanie:
serek wiejski
sok jednodniowy grejpfrutowy

Obiad:
pomidorówka z ryżem ( również moja ulubiona duża filiżanka)

Podwieczorek:

duszona marchewka z groszkiem + otręby pszenne (7 dużych łyżek)

Kolacja:
3 kanapki z jajkiem na twardo + pomidor+ szynka + ser żółty+ szczypiorek ( bez masła i żadnych sosów)

dodatkowo duże ilości wody mineralnej ( niestety gazowanej )
Stary 2009-03-18, 16:55   #2165
201604211131
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez aoii Pokaż wiadomość
takie pe/u albo baaaaardzo delikatne pe . ale ładnie jest zaczynasz dopiero?
(owsianke proponuje spróbowac z bananem jak lubisz, ja uwielbiam )
Dopiero impreza się rozkręca
201604211131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 16:56   #2166
mongan75
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vana Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez mongan75
ale miło, wchodzę sobie na NCJ a tutaj tyle jadłospisów na P bez wyrzutów sumienia, z oczekiwaniami na @ i pozytywnymi nastrojami no widzisz, rodzinna atmosfera jakby nie było

no to moje dzisiejsze Pe nie mieszcze sie juz w 2 pary spodni ... <-- a co to za mina? kochanie, ZDROWIEJESZ, nabierasz kształtów, w końcu wychodzimy na prostą obie, razem, zaaaawsze już tak daleko zaszłaś! dumna jestem z Ciebie baaaardzo! i widzisz, masz powód do zakupów szaleństwo sklepoooowe! dziekuje bardzo juz ostatnio zakupiłam spodnie ale cos czuje ze trzeba kolejne bo juz tylko w 2 parach moge chodzic

1. owsianka (z bananem, sliwkami suszonymi, miodem, kilkoma łyzkami otrab zurawinowych) kromka razowca z sopocka, chrzanem i kilkoma rzodkiewkami, brzoskwinia, wielka szklana kawy na mleku jak zwykle oj Ty uparta, Tyyy! wiem ze uparta, nie tylko w sprawie sopockiej ale ślicznie, owsiana team u mnie w tygodniu jest parktycznie codziennie duzo mniej roboty niz przy kanapkach ... w dodatku to najszybsze sniadanie 'na słodko' a ostatnio ciagle u mnie słodkie sniadania ;p

2. buła żytnia z sopocka ( ) sałatą i papryką, micha toffików na sucho nawet nie pytam, czy z masłem, ale mam nadzieję, że chociaż z serem topionym, a nie tak na suchoo? w domu siedzisz, że IIśn takie? z almette zamiast masła a toffiki wziełam sobie do poooojemnika i szamałam na matematyce bo nie zdazylam na przerwie

kilkanascie paluszkow, jabłko

3. ziemniaczki z koprem, 2 kotlety drobiowe z tłuszczykiem, buraczki
deser: pasek czeko, herbata z cytryna i cukrem pyyycha! i dobrze, że z tłuszczykiem

4. znowu duuzo tiramisu jabuuuułko mniaaaaam! oj tak, tiramisu dobra rzecz ;d

5. przed chwila: pstrag wedzony z cytrynka, cebula i pomidorem, buła - jedna z sopocka i papryka, druga z almette i rzodkiewkami, herbata z cukrem mam ochotę na rybę ;p

ciężko mi strasznie ostatnimi czasy w sensie że? brzuszeeek? si s, brzuszek.. ogolnie juz pratycznie nigdy nie burczy mi w brzuchu, i brzuch jest taki normalny, w sensie 'nie wklęsły' ;p

dziekuje za ocene

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość

może moje dziśśśśśśśśś:

I były dwie grahamki z serem bialym, szynka i keczupem (jedna) a druga z maslem orzechowym i dżemem i kubek kawy z mlekiem (raczej mleka z kawą) i cukrem cynamonowym widze ze te dwie grahamencje to prawie standardzik masz rano świezutkie, czy 'wczorajsze' ?

II jogurt z musli morelowym i kuuuuubuś tez standardzik

III ogrom ziemniaczków z maselkiem, kapusta zasmazana, kotlet schabowy i jeszcze jakas wielorwarzywna sałatka zakrapiana oliwa obiadzisz szkolny?
d: kinder country - mniam zauwazylam ze lubisz 'kinderowe łakocie' KBW (swoja drogą nigdy nie widzialam bialego ), kinder country ;>

IV obwarzanek z sezamem z maslem orzechowym i dzemem (pół) a pół z twarogiem i dzemem, kakao super kakao mniam

V duuża bułka żytnia z wedlina drobiowa, serem zoltym i majonezem i keczupem

2 x big jabłko na razie, ale moze wpadnie kakao jeszcze mam nadzieje ze kakao wpadło i jak?

Izuniu super chyba sie troche rozkręcasz co ? wiesz, my z Kasią (vaną) niedługo Cie przegonimy z bmi :P

a jeżeli chodzi o granexowe 'Toffiki' to kupiłam w takiej mega paczce, szczerze mowiac wygladem przypominaja karme dla psa w smaku podobne do cheeriosow tylko jakby trwardsze i mniej słodkie.

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość
Dziękuję Monguś jeśli dobiję do 50 bmi będzie ponad 19 poza tym z tą wagą czułam się dobrze i...tęskno mi za nią a stres niestety chyba minie po maturce strasznie Ci gratuluje podejscia i zdrówka, oby P sprawiało Ci przyjemność a po maturce jakies plany ?

P wyjazdowo-koleżeńskie)

Iśn- 2 rogale maślane (wielkie) z sezamem-jeden z masłem orzechowym i dżemem truskawkowym, a drugi z grubym plastrem twarogu i dżemem morelowym, 2 kubki kakao nie czujesz sie przepełniona pa 2 kubkach kakao ;> ? bo ja bo takim kubasie ledwo ide serio
banan

II- kebab XXL, cola oł yeah

III- chipsy, paluszki, kubuś, 2 kawałki pizzy na grubym cieście z szynką i ananasem, ketchup widze ze taki fast day ;d

O- zupa fasolowa zabielana, zaprawian mąką, duuuuzo ziemniaczków, kawałek mięska z zupy, ziemniaczki podsmażane z koperkiem i kwaśnym mlekiem nigdy nie jadłam ziemniaków w ten sposób

kawwwwaaa z herbatką, mars, orzeszki w czek

P- bułka słodka z serem i makiem, budyń cappuccino z 3 kostkami czekolady, jabłko suuperr !!

K- ziemniaczki tak jak na obiad-podsmażane na masełku z koperkiem, kwaśne mleczko jak przy obiedzie -> nie jadłam ;>

teraz danio waniliowy z wkrojonym bananem i herbatniki

ślicznie i jeszcze jeden Twoj post :

Cytat:
Cytat:
Napisane przez mongan75
ale miło, wchodzę sobie na NCJ a tutaj tyle jadłospisów na P bez wyrzutów sumienia, z oczekiwaniami na @ i pozytywnymi nastrojami i tak powinno byc własnie, prosze mi tego nie zmieniać

no to moje dzisiejsze Pe nie mieszcze sie juz w 2 pary spodni ... ale dzięki temu możesz kupic nowe i będziesz wyglądac zniewalająco dziekuje

1. owsianka (z bananem, sliwkami suszonymi, miodem, kilkoma łyzkami otrab zurawinowych) kromka razowca z spopocka, chrzanem i kilkoma rzodkiewkami, brzoskwinia, wielka szklana kawy na mleku jak zwykle sopocka-stały element jadłospisów Mongan a jakże

uszka w górę i proszę nadal tak ładnie jeśc

uszy juz dzis są w górze :P
Stary 2009-03-18, 17:25   #2167
iKarolajnaa
Raczkowanie

GG do iKarolajnaa

Ostatnio było bez większych grzeszków, a jak dzisiaj ?
Oczywiście niezmiennie póki co eR.
7:30 - gęsta owsianka z 6 łyżek płatków, łyżki otrębów, ok 200 ml mleka i połowy serka homo naturalnego 5%, pół łyżeczki miodu i odrobina cynamonu, zielona herbata
11:00 - duuża grahamka a 4 plastrami polędwicy z indyka (takie małe kółeczka, więc aż 4 ), skrojony ogórek kiszony i pół pomidora
14:25 - średnio mi wyszło bo byłam wciąż najedzona... wpadł batonik musli pomarańczowy (słodzony fruktozą, kupiony w sklepie dla diabetyków, ale jednak miał trochę kalorii...) i pomarańcza.
17:00 - na oko 75g makaronu pełnoziarnistego, 200g rozdrobnionych brokułów i 3/4 puszki tuńczyka w sosie własnym; zielona herbata
19:30 - wieśniak 3% z połową pomidora
w ciągu dnia 1,5l wody.
ocenicie

zmasowany atak na cellulit !

'be my teddy bear ! '
próbuję zaakceptować siebie. ot co.
iKarolajnaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-18, 17:27   #2168
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez agolek Pokaż wiadomość
sniadanie malutkie?dobry Boze prawie litr koktajlu wyszlo,i do tego kawa inka.. Serek na 2 sniadanie ma 40 kcal w trojkaciku,niewiem ile bilka ale dowiem

na kolacje do kurczaka(nei za duzo 4 kawalki?) dodam fasolke gotowana.

i kupie te nieszczesne orzechy dzis

dziekuje za ocene. wiem ze moze wydawac sie malo ale ja naprawde musze schudnac bo poki co waga ciagle do gory...
nie wiedziałam, że wyszedł aż litr ale Agolku, bo Ty nie piszesz gramatury, no "20g białka zmiksowane z połową banana..." ;> no i co, nie brzmi jakby tego było dużo

co do kurczaka, zależy jak duże kawałki, czy za dużo - zobaczysz sama, jak poczujesz się syta, po prostu przestań jeść

jeśli chodzi o wagę, zaczęłaś ćwiczenia siłowe, nie uważasz, że te kg to mięśnie ?

Cytat:
Napisane przez mongan75 Pokaż wiadomość
dziekuje za ocene

Napisane przez iza_wiosenna

może moje dziśśśśśśśśś:

I były dwie grahamki z serem bialym, szynka i keczupem (jedna) a druga z maslem orzechowym i dżemem i kubek kawy z mlekiem (raczej mleka z kawą) i cukrem cynamonowym widze ze te dwie grahamencje to prawie standardzik masz rano świezutkie, czy 'wczorajsze' ? świeżutkie, pyszneeeeee

II jogurt z musli morelowym i kuuuuubuś tez standardzik

III ogrom ziemniaczków z maselkiem, kapusta zasmazana, kotlet schabowy i jeszcze jakas wielorwarzywna sałatka zakrapiana oliwa obiadzisz szkolny? a szkolny, szkolny
d: kinder country - mniam zauwazylam ze lubisz 'kinderowe łakocie' KBW (swoja drogą nigdy nie widzialam bialego ), kinder country ;> kocham a białe kinder bueno... achhhhhhhh... u mnie jest w biedronce

IV obwarzanek z sezamem z maslem orzechowym i dzemem (pół) a pół z twarogiem i dzemem, kakao super kakao mniam też lubię ^^ ;P

V duuża bułka żytnia z wedlina drobiowa, serem zoltym i majonezem i keczupem

2 x big jabłko na razie, ale moze wpadnie kakao jeszcze mam nadzieje ze kakao wpadło i jak?kakao nie, ale suche precelki tak ;D

Izuniu super chyba sie troche rozkręcasz co ? wiesz, my z Kasią (vaną) niedługo Cie przegonimy z bmi :P

a jeżeli chodzi o granexowe 'Toffiki' to kupiłam w takiej mega paczce, szczerze mowiac wygladem przypominaja karme dla psa w smaku podobne do cheeriosow tylko jakby trwardsze i mniej słodkie.
nie znam Twojego bmi, Monganik, ale wiesz, że to tylko cyferki a ja muszę się zważyć (albo i nie muszę...), bo daaawno nie stawałam na wadze a z tym rozkręcaniem się chyba nie zrozumiałam tzn zrozumiałam, ale nie wiem, czy dobrze

cieszę się, że dziś uszka w górze, dostałaś pw? ;>

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 17:38   #2169
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaesz88 Pokaż wiadomość
A może moje RRR ktoś oceni?

śniadanie: bułka razowa posmarowana masłem, dwa plastry szynki i troszkę musztardy ok, choc prawie brak białka(2plasterki wedliny to zdecydowanie za mało), braku owocu,zdecydowanie za mało jak na sniadanie majace rozkrecic metabolzim
drugie: activia do picia to nie posiłek,nie ma białka,warzyw, same wegle i to te niedobre i cukier
obiad: micha zupy kalafiorowej zabielanej chudym mlekiem i grahamka nie ma białka, ani warzyw , bułki na obiad to tak srednio
kolacja: serek homo naturalny z kakaem kakao na r od czasu do czasu, nie polecam na kolacje,

jabłko to nie posiłek,brak podwieczorku.
między obiadem i kolacją wpadnie jabłko, ale nie zapisuję tego jako posiłku

jw. kiepska redukcja.

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Cytat:
Napisane przez iKarolajnaa Pokaż wiadomość
Ostatnio było bez większych grzeszków, a jak dzisiaj ?
Oczywiście niezmiennie póki co eR.
7:30 - gęsta owsianka z 6 łyżek płatków, łyżki otrębów, ok 200 ml mleka i połowy serka homo naturalnego 5%, pół łyżeczki miodu i odrobina cynamonu, zielona herbata bardzo ladnie, choc moze przydalby sie jakis owoc?
11:00 - duuża grahamka a 4 plastrami polędwicy z indyka (takie małe kółeczka, więc aż 4 ), skrojony ogórek kiszony i pół pomidora bardzo ładnie, choc moglas np posmarowac grahamke serkiem homo nat byloby wiecej bialka
14:25 - średnio mi wyszło bo byłam wciąż najedzona... wpadł batonik musli pomarańczowy (słodzony fruktozą, kupiony w sklepie dla diabetyków, ale jednak miał trochę kalorii...) i pomarańcza. hmm, takie cuda raz na czas nie zaszkodzą, ale nie sa zbyt wartosciowe
17:00 - na oko 75g makaronu pełnoziarnistego, 200g rozdrobnionych brokułów i 3/4 puszki tuńczyka w sosie własnym; zielona herbata ładnie, choc moglas dac całego tunczyka zeby bylo wiecej bialka
19:30 - wieśniak 3% z połową pomidora ok.
w ciągu dnia 1,5l wody.
ocenicie
jw.
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

Edytowane przez orzeszek01
Czas edycji: 2009-03-18 o 17:40
orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 17:40   #2170
ch0c0
Raczkowanie

R :
1. jajecznica z 2 jaj , połówką pomidora, plastrem szynki drobiowej na odrobinie masła , pomarańczka
jabłko
2. 2 żytniaki posmarowane pasztetem sojowym , papryka
3. miska zupy pomidorowej na jogurcie naturalnym z gotowana piersią kurczaka
4. pół wieśniaka lekkiego z papryką

dziękuje pięknie z góry !

Edytowane przez ch0c0
Czas edycji: 2009-03-18 o 17:42 Powód: błąd
ch0c0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 17:43   #2171
syb
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez joanna-pieczarka Pokaż wiadomość

Śniadanie:
owsianka z musli + mleko 0,5 % ( duża filiżanka, taka do zupek chińskich )
kawa parzona 1 kubek ( bez cukru) może jakieś warzywo dorzuć? Mleko wbrew opinią chyba nie ma za dużo białka.

II Śniadanie:
serek wiejski
sok jednodniowy grejpfrutowy brak warzywa, tutaj można by dorzucić jakieś ww

Obiad:
pomidorówka z ryżem ( również moja ulubiona duża filiżanka) - jeśli ryż to najlepszy na R jest naturalny, brązowy. Uważaj też na śmietanę, którą jest zabielana pomidorówka - przynajmniej ja tak ją gotuję , brak białka. Nie za mało na obiad??

Podwieczorek:
kawa parzona 1 kubek ( bez cukru) - i znów brak białka. Marchewka na R tylko surowa.

Kolacja:
3 kanapki z jajkiem na twardo + pomidor+ szynka + ser żółty+ szczypiorek ( bez masła i żadnych sosów) - ser żółty na R niestety nie jest polecany. Kolacja powinna być raczej typowo białkowo. Jakie pieczywo? - polecane jest razowe. I "szynka drobiowa" - bo to białko. Jakby usunąć ten ser żółty to było by to super śniadanko na RR

dodatkowo duże ilości wody mineralnej ( niestety gazowanej ) a czemy niestety??
Moje propozycje na górze. Dziewczyny bardziej doświadczone proszę aby zerknęły. Generalnie troche za mało białka i brak "zdrowych tłuszczy" - orzechy, słonecznik, oliwa z oliwek

Pozdrawiam serdecznie

syb jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-18, 17:44   #2172
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanna-pieczarka Pokaż wiadomość

Śniadanie:
owsianka z musli + mleko 0,5 % ( duża filiżanka, taka do zupek chińskich ) jakie to musli, jak słodzone to odpada, nie ma białka,przydałby sie tez np owoc

II Śniadanie:
serek wiejski mało, gdzie warzywa, jakas grahamka?
sok jednodniowy grejpfrutowy

Obiad:
pomidorówka z ryżem ( również moja ulubiona duża filiżanka) gdzie jest białko i warzywa? mało

Podwieczorek:

kawa parzona 1 kubek ( bez cukru) marchewka gotowana ma wysokie IG, otręby to głównie wegle,wiec w 1czesci dnia je jemy

Kolacja:
3 kanapki z jajkiem na twardo + pomidor+ szynka + ser żółty+ szczypiorek ( bez masła i żadnych sosów) nie, takich kolacji nie je sie na redukcji, kolacja czytso białkowa jest polecana, ser zolty na r i to na kolacje w ogole nie pasuje, 3 kanapki tym bardziej

dodatkowo duże ilości wody mineralnej ( niestety gazowanej )
jw,ogolnie niezbyt fajna redukcja, dlaczego Twoja kolacja jest wieksza od drugiego sniadania? malo bialka, dobrych ww, nie podoba mi sie. Zapoznaj sie z poprawnymi r-owymi jadlospisami,bedzie Ci latwiej.
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 17:50   #2173
iKarolajnaa
Raczkowanie

GG do iKarolajnaa

Cytat:
Napisane przez orzeszek01 Pokaż wiadomość
jw.
dziękuję bardzo za ocenkę. Wiem, że z III śniadaniem zawaliłam, ale pierwszy raz mi się tak zdarzyło, bo nie miałam nic wartościowego pod ręką, a sklep dla diabetyków mam koło szkoły No i batonik skusił.
A białka staram się możliwie jak najwięcej dawać, ale cały tuńczyk to za dużo jak na mnie ;p

zmasowany atak na cellulit !

'be my teddy bear ! '
próbuję zaakceptować siebie. ot co.
iKarolajnaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 18:37   #2174
syb
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ch0c0 Pokaż wiadomość
R :
1. jajecznica z 2 jaj , połówką pomidora, plastrem szynki drobiowej na odrobinie masła , pomarańczka
jabłko, ok
2. 2 żytniaki posmarowane pasztetem sojowym , papryka - niestety nie wiem jakie ma "właściwości" ten pasztet sojowy, wiec nie jestem w stanie nic powiedziec.
3. miska zupy pomidorowej na jogurcie naturalnym z gotowana piersią kurczaka - ok, tylko pomidorówka z makaronem, ryżem?
4. pół wieśniaka lekkiego z papryką, tylko pół?

dziękuje pięknie z góry !
brakuje mi jakos 5 posiłku, brak "dobrych tłuszczów" i generalnie jakoś jak dla mnie mało białka.

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

To może ja teraz wkleję swój jadłospis.

7.00 - duuza bułka orkiszowa z serkiem naturalnym + gruuubo twarogu chudego + odrobina dżemu truskawkowego niskosłodzonego (tak dla koloru i lekkiego smaku) + kilka rzodkiewek
11.00 duuza bułka orkiszowa + 4 plastry wędliny drobiowej + salata, ogórek, pomidor, rzodkiewka + sok ze świeżej pomarańczy i grejpfruta, zrobiony przez męże który bardzo wspiera w mojej R
14.00 ryż naturalny (3/4 woreczka) + sos własnoręcznie robiony (pierś z kurczaka, pomidor, cebula, odrobina ketchupu)
17.00 - 150 gr. homo nat. + garść mieszanki studenckiej (bez rodzynek - zostawiam do ciast na świeta

.... 30 min na siłowni na rowerku + godzinka na ATB

21.30 - pół kostki twarogu chudego + papryka

Wielkie dziękuję za korektę

Edytowane przez syb
Czas edycji: 2009-03-18 o 18:40
syb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 19:03   #2175
mongan75
Raczkowanie

Cytat:
nie znam Twojego bmi, Monganik, ale wiesz, że to tylko cyferki a ja muszę się zważyć (albo i nie muszę...), bo daaawno nie stawałam na wadze a z tym rozkręcaniem się chyba nie zrozumiałam tzn zrozumiałam, ale nie wiem, czy dobrze

cieszę się, że dziś uszka w górze, dostałaś pw? ;>
wiem wie, bmi - bmi nie równe nie waz sie jesli nie czujesz potrzeby, chyba ze zauwazylas ze waga mogłabys spaść z rozrkęcaniem, chodziło mi ze chyba jeszcze większy luz w Twoim jedzonku ;> dwa razy kakao wczoraj, na kolacje majonez ;> ? chybaze było tak juz wczesniej, to przepraszam nie zwrocilam uwagi

a pw dostalam i odpisałam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-18, 19:13   #2176
asia9000
Przyczajenie

Mój dzisiejszy jadłospis na utrzymanie. Poprosze o ocenę te, które się znają.
1 śniadanie: kromka chleba razowego z pestkami dyni z masłem, sałatą i wędzoną szynka z indyka, jajko, kawa zbożowa.
2 śniadanie: jogurt pitny malinowy z mlekovitki, pomarańcza, jabłko
Obiad: piersi z kurczaka, buraczki, groszek
Kolacja: banan, kromka chleba razowego z sałatą i szynka z indyka.

Ile to mniej więcej jest kcal?
asia9000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 19:14   #2177
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

Cytat:
nie wiedziałam, że wyszedł aż litr ale Agolku, bo Ty nie piszesz gramatury, no "20g białka zmiksowane z połową banana..." ;> no i co, nie brzmi jakby tego było dużo

no rzeczywiscie nie brzmi to jak duzo ale jak do lopatki bialka dorzuce banana,troche jezyn mrozonych,dodam 100ml mleka sojowego,troche soku soku bez cukru,otrebow i blonnika i zmiksuje to ok 700-800 ml gestego koktajlu wychodzi. Po takim wypiciu tego i jeszcze kawka 200 ml to juz jestem balonik...

jeśli chodzi o wagę, zaczęłaś ćwiczenia siłowe, nie uważasz, że te kg to mięśnie ?

;>
no zaczelam i skonczylam... bo spuchlam a nie schudlam.. narazie sobie na tydzien odpuszcze bo mnie coraz wiecej a nie mniej... porobie brzuszki i takie tam..
Stary 2009-03-18, 19:23   #2178
Gipsy
Raczkowanie

[quote=asia9000;11510957]Mój dzisiejszy jadłospis na utrzymanie. Poprosze o ocenę te, które się znają.
1 śniadanie: kromka chleba razowego z pestkami dyni z masłem, sałatą i wędzoną szynka z indyka, jajko, kawa zbożowa.
2 śniadanie: jogurt pitny malinowy z mlekovitki, pomarańcza, jabłko
Obiad: piersi z kurczaka, buraczki, groszek
Kolacja: banan, kromka chleba razowego z sałatą i szynka z indyka.

Ile to mniej więcej jest kcal?[/quote]

Chociaż nie jestem znawcą mogę Ci powiedzieć, że na pewno zdecydowanie za mało, tymbardziej że chesz utrzymać wagę. Przede wszytkim powinnaś jeść więcej na śniadanie bo to najważniejszy posiłek dnia.
Gipsy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 19:40   #2179
littlevenus
Raczkowanie

Witajcie
Podczytuję Was ostatnio namiętnie i baaaardzo dużo sie uczę. Postanowiłam rozwikłać swój ostatni (jakieś 4 msc.) spadek wagi o 6 kg, gdyż żadem rystrykcyjnej diety nie stosowałam, a jedynie więcej ruchu, ciemne pieczywo i mniej ziemniaków lub w ogóle. Udało się, choć szczerze mówiąc nie liczyłam na efekty, schudłam raczej z nerwów i kłopotów, które przeszłam. Nadal do "modelki" mi daaaaaleko, ale czuje się lzej i zdrowiej- a to najważniejsze myślę. Chcę odżywiać sie zdrowo i wzorując się na Waszych R zrzucić zbędny balast zdrowo i bezpowrotnie. Nie rozumiem jednak tak do końca tych białek i węglowodanów, co mozna a czego nie ze soba łączyć, muszę jeszcze sie w to zagłębić i myślę, ze jakoś to pójdzie. Nurtuje mnie jedno pytanie- o jakich Wy serkach homogenizowanych piszecie? Szukałam nawet w google grafika i jedyne co mi wyskakuje to Danio i te takie w kwadratowych, plastykowyh opakowaniach ze sreberkiem.... na słodko. Jakieś truskawkowe, waniliowe. I nawet właśnie wcześniej one mi na mysl przyszły tylko. Ale pewnie to nie o to chodzi, postaram się załaczyć obrazek, żeby wam bardziej uzmysłowić mój powód do zadumy Pozdrawiam Was serdecznie i od razu zapowiadam, ze będę kontynuować "podglądanie" Was
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 5046.jpg (22,0 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 21066.jpg (23,7 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg prod12_d.jpg (31,9 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg serek%20homo.jpg (21,5 KB, 19 załadowań)
Stary 2009-03-18, 19:46   #2180
201604211131
Konto usunięte

Cytat:
Iśn: - owsianka (mleko sojowe, płatki owsiane, orzechy laskowe, mieszanka studencka, płatki migdałowe, rodzynki) - pełna miska
IIśn: 2 kanapki z serem białym i miodem oraz masłem, 2 z masłem orzechowym (grubo posmarowane)
Ob: kotlet schabowy z ziemniakami i surówką z kapusty kiszonej (porcja bardzo duża)
P: jogurt bałkański z miodem, migdałami i mieszanką studencką
K: sałatka - ser feta + pomidory + oliwa i chleb z masłem
Doszedł (przed kolacją) budyń śmietankowy na mleku z sosem
Stary 2009-03-18, 19:58   #2181
shockwaves
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez syb Pokaż wiadomość
brakuje mi jakos 5 posiłku, brak "dobrych tłuszczów" i generalnie jakoś jak dla mnie mało białka.

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

To może ja teraz wkleję swój jadłospis.

7.00 - duuza bułka orkiszowa z serkiem naturalnym + gruuubo twarogu chudego + odrobina dżemu truskawkowego niskosłodzonego (tak dla koloru i lekkiego smaku) + kilka rzodkiewek
11.00 duuza bułka orkiszowa + 4 plastry wędliny drobiowej + salata, ogórek, pomidor, rzodkiewka + sok ze świeżej pomarańczy i grejpfruta, zrobiony przez męże który bardzo wspiera w mojej R znowu bułka? monotonnie
14.00 ryż naturalny (3/4 woreczka) + sos własnoręcznie robiony (pierś z kurczaka, pomidor, cebula, odrobina ketchupu)
17.00 - 150 gr. homo nat. + garść mieszanki studenckiej (bez rodzynek - zostawiam do ciast na świeta

.... 30 min na siłowni na rowerku + godzinka na ATB
po treningu koniecznie porcja węgli prostych, np banan

21.30 - pół kostki twarogu chudego + papryka
bo między kolacją a podwieczorkiem prawie 5h przerwy jest, to spowalnia przemianę materii

Wielkie dziękuję za korektę
Mam taką uwagę : na R jeśli trenujesz, dobrze jest jeść węgle w okolicach okołotreningowych(węgle połączone z białkiem) + na śniadanie. Na pozostałe posiłki białeczko.

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Gipsy Pokaż wiadomość
Moje U/W

Ś: Tost z dwóch kromek chleba Schulstad 3 ziarna z serkiem zółtym, polędwica sopocką, ogórek
2ś: Jogurt naturalny, banan
O: Pół woreczka ryżu brązowego z warzywami chińskimi, gotowaną na parze piersią kurczaka i kupnym sosem słodko kwaśnym
P: Kilka orzechów laskowych,Milky way
K: Wieśniak, pomidor

W porządku?
Trochę mało. Śniadanko jest mikroskopijne wręcz. Mogłaś zjeść 2 tosty i owoc do tego.
shockwaves jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 20:15   #2182
vana
Raczkowanie

GG do vana

moje przesadne, dzisiejsze Pppppppppppppppppp (usprawiedliwiam się, że to przez @, ale naprawdę mogłabym jeść i jeść... ):

Iśn: jajecznica z 3 jajek na maśle z boczkiem, pomidorami, kukurydzą i szczypiorkiem; grahamka 130g: pół z masłem, almette śmietankowym, schabem pieczonym i majonezem, pół z masłem, żółtym serem, sałatą i keczupem; inka na mleku 3,2% z cukrem; banan, baton picnic

w drodze do szkoły /piekarnia była na rogu, nooo/: 15dag ciastek maślanych z cukrem

IIśn: 1. bagietka wieloziarnista 150g z masłem, paprykowym serkiem topionym, szynką, żółtym serem, papryką i sosem curry; pudełko (200g) sałatki (ziemniaki, kukurydza, groszek, jajo, cebulka, majonez); kubuś malinowy
2. drożdżówa z masą budyniową, jagodami i czekoladą z kruszonką i lukrem, 400ml malinowego jogurtu pitnego, prince polo xxl orzechowe
3. /fakultety/: deser berliso z czekoladą, paczka kokosanek, kilka michałków od koleżanki

o: barszcz z uszkami z mięchem i furą buraczków; 3 duże smażone burgery rybne w panierce (ryba, groszek, marchewa, pietruszka) , puree z ziemniaków z koperkiem, surówka (rzodkiewka, szczypiorek, śmietana); dużo czerwonej kapusty ze słika, 2 szklanki nektaru gruszkowego
d: kawał sernika wiedeńskiego , 2 grube plastry strucli serowo-kokosowej posmarowanej nutellą; rodzynki w czeko, kakao na mleku 3,2%

p: 6 wielkich placków ziemniaczanych z gęstą śmietaną i smażoną cebulką; 400ml kefiru

3 paski czekolady kokosowej, 2 paczki wafli orzechowych (jedna 65g)

k: 3 zapiekane tosty z żółtym serem, szynką, pomidorem i oregano + keczup; 2 wyskakujące tosty z masłem, szynką, jajem na twardo i pastą łososiową; herbata z mlekiem i cukrem

teraz kawał piernika tumskiego w czekoladzie (takiego z marmoladą i kremem szwedzkim); ciepłe mleko z cukrem waniliowym, ale coś mi się wydaje, że wpadnie coś jeszcze

nie bijcie
walczę!
vana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 20:23   #2183
Margolcia0703181
Raczkowanie

U:
Iśn: wieśniak 200g, 3 łyżki pł owsianych
kromka razowca maźnięta serkiem topionym, kawałek ogórka, kawa

IIśn: 2 kromki jw.
O: talerz zupy jarzynowej
P: danio 140g, kilka rodzynek i migdałów, 2 mandarynki,jabłko

K: 150g chudego twarogu,100ml kefiru, trochę bakalii, jabłko
Stary 2009-03-18, 20:33   #2184
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
moje przesadne, dzisiejsze Pppppppppppppppppp (usprawiedliwiam się, że to przez @, ale naprawdę mogłabym jeść i jeść... ):

Iśn: jajecznica z 3 jajek na maśle z boczkiem, pomidorami, kukurydzą i szczypiorkiem; grahamka 130g: pół z masłem, almette śmietankowym, schabem pieczonym i majonezem, pół z masłem, żółtym serem, sałatą i keczupem; inka na mleku 3,2% z cukrem; banan, baton picnic to picnic jeszcze istnieje? daaawno go już nie widziałam

w drodze do szkoły /piekarnia była na rogu, nooo/: 15dag ciastek maślanych z cukrem ja maślane dzisiaj piekłam, bo koleżanki w szkole nalegały żebym coś zrobiła

IIśn: 1. bagietka wieloziarnista 150g z masłem, paprykowym serkiem topionym, szynką, żółtym serem, papryką i sosem curry; pudełko (200g) sałatki (ziemniaki, kukurydza, groszek, jajo, cebulka, majonez); kubuś malinowy paprykowy topiony najlepszy ;d
2. drożdżówa z masą budyniową, jagodami i czekoladą z kruszonką i lukrem, 400ml malinowego jogurtu pitnego, prince polo xxl orzechowe mniam
3. /fakultety/: deser berliso z czekoladą, paczka kokosanek, kilka michałków od koleżanki

o: barszcz z uszkami z mięchem i furą buraczków; 3 duże smażone burgery rybne w panierce (ryba, groszek, marchewa, pietruszka) , puree z ziemniaków z koperkiem, surówka (rzodkiewka, szczypiorek, śmietana); dużo czerwonej kapusty ze słika, 2 szklanki nektaru gruszkowego
d: kawał sernika wiedeńskiego , 2 grube plastry strucli serowo-kokosowej posmarowanej nutellą; rodzynki w czeko, kakao na mleku 3,2%

p: 6 wielkich placków ziemniaczanych z gęstą śmietaną i smażoną cebulką; 400ml kefiru

k: 3 zapiekane tosty z żółtym serem, szynką, pomidorem i oregano + keczup; 2 wyskakujące tosty z masłem, szynką, jajem na twardo i pastą łososiową; herbata z mlekiem i cukrem

teraz kawał piernika tumskiego w czekoladzie (takiego z marmoladą i kremem szwedzkim); ciepłe mleko z cukrem waniliowym, ale coś mi się wydaje, że wpadnie coś jeszcze niech wpada. czyli mam rozumieć , że okres nadszedł ?

nie bijcie

moje Uszczęśliwienie:

śniadanie: owsianka z 6 czubatych łyżek płatków , połowy banana i garści truskawek, na mleku z cynamonem, kawa z mlekiem

II: grahamka z masłem, twarogiem i dżemem, pomarańcza

III: ( dłużej w szkole): jogobella z musli śliwkowo-daktylowa

obiad: 1,5 filiżanki gęstego krupniku z marchewką, kaszą i ziemniakami( dzisiaj niestety drugiego w domu nie było)
deser:kawa z mlekiem

podwieczorek: pestki słonecznika w skurpkach sobie jadłam

kolacja: kromka razowca z masłem, szynką i sałatą+ pół kostki twarogu z pomidorem i solą, marchew( uzupełniałam warzywne braki )

uwaga, uwaga, wiadomość dnia : gość przyszedł ! @@@@

175, 83/62/89
gorzkakawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 20:53   #2185
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
jeszcze nie wiadomo - nie mam takowej w domu...
w każdym bądź razie życzę Ci aby wynik pomiatu był zadowalającu

Cytat:
Iśn: - owsianka (mleko sojowe, płatki owsiane, orzechy laskowe, mieszanka studencka, płatki migdałowe, rodzynki) - pełna miska ładnie i smacznie
IIśn: 2 kanapki z serem białym i miodem oraz masłem, 2 z masłem orzechowym (grubo posmarowane)mmmmniammmm, pysznie
Ob: kotlet schabowy z ziemniakami i surówką z kapusty kiszonej (porcja bardzo duża) ok-typowo po polsku-schabowy z kapustą-czego chciec więcej
P: jogurt bałkański z miodem, migdałami i mieszanką studencką ok i tu coś doszło tak?
K: sałatka - ser feta + pomidory + oliwa i chleb z masłem dobry jest ten ser?
j.w.

Cytat:
moje przesadne, dzisiejsze Pppppppppppppppppp (usprawiedliwiam się, że to przez @, ale naprawdę mogłabym jeść i jeść... ):Skarbku niech Ci idzie na zdrówko

Iśn: jajecznica z 3 jajek na maśle z boczkiem, pomidorami, kukurydzą i szczypiorkiem; grahamka 130g: pół z masłem, almette śmietankowym, schabem pieczonym i majonezem, pół z masłem, żółtym serem, sałatą i keczupem; inka na mleku 3,2% z cukrem; banan, baton picnic ja też jadłam dziś podobne śniadanko

w drodze do szkoły /piekarnia była na rogu, nooo/: 15dag ciastek maślanych z cukrem mniammm

IIśn: 1. bagietka wieloziarnista 150g z masłem, paprykowym serkiem topionym, szynką, żółtym serem, papryką i sosem curry; pudełko (200g) sałatki (ziemniaki, kukurydza, groszek, jajo, cebulka, majonez); kubuś malinowy
2. drożdżówa z masą budyniową, jagodami i czekoladą z kruszonką i lukrem, 400ml malinowego jogurtu pitnego, prince polo xxl orzechowe
3. /fakultety/: deser berliso z czekoladą, paczka kokosanek, kilka michałków od koleżanki superrrrrr

d: kawał sernika wiedeńskiego , 2 grube plastry strucli serowo-kokosowej posmarowanej nutellą; rodzynki w czeko, kakao na mleku 3,2% o rany ja też chcę to wszystko

p: 6 wielkich placków ziemniaczanych z gęstą śmietaną i smażoną cebulką; 400ml kefiru tak ich jeszcze nie jadłam

teraz kawał piernika tumskiego w czekoladzie (takiego z marmoladą i kremem szwedzkim); ciepłe mleko z cukrem waniliowym, ale coś mi się wydaje, że wpadnie coś jeszcze

nie bijcie
i jak zwykle klawiatura zaśliniona S U P E R!!!

Monguś- dziękuję Ci ślicznie Kochanai bardzo bardzo się cieszę, że dziś już humerek dopisuje
ziemniaczki odsmażane z mleczkiem-mniammmm, polecam, spróbuj koniecznie jeśli o kakao chodzi to owszem kiedyś czułam się pełna, ale teraz troszkę rozepchałam sobie żołądek i jest ok a fast day ponieważ to był dzień spędzony na mieście z kol
a po maturce studiaale jakie?

P:

Iśn- jajecznica z 3 jaj z boczkiem wędzonym, pomidorkami, szczypiorkiem, cebulką, grahamka z ziarnami z masełkiem, serem, szynką warzywkami i majonezem, kilka ciastek

banan

IIśn- 3 podwójne kanapki z masełkiem, sałatą, serem, wędlinką, warzywkami, majonezem, herbata z miodem, jabłko

wizyta kol, a więc: paczka delicji(na pół), chipsy, kubuś, banan, milka lilla star, princessa kokosowa

O- kapuśniak z konserwą i kiełbasą wiejską, 2 kromki chlebka z masełkiem, ziemniaczki żeberkami w sosie śmietanowo-ziołowym, buraczki, papryka, surówka z majonezem, kompot

mleko z miodem, paczka biszkoptów miodowych

P- 3 pączki domowej roboty-od cioci- jeden z czekoladą i lukrem oraz skórką pomarańczowa, drugi z budyniem i oblany czekoladą, posypany wiórkami kokosowymi, 3 z marmoladą i cukrem pudrem, kubek kakao

kilka cukierasów

K- 4 podwójne tosty z serem, szynką i ananasem, wieśniak z ananasem

teraz pączek-ciekawe z czym będzie-i mleko z miodem

Vanuś a biszkopty jadam firmy SAN, LU i wrocławskie

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 21:01   #2186
201604211131
Konto usunięte

Kika - tak do Podwieczorku doszło - miska budyniu waniliowego z sosem (chyba adwokatowym) a odnośnie serka - zaraz robię kolację, ale o ile dobrze pamiętam to dobry
Stary 2009-03-18, 21:06   #2187
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:

Iśn: jajecznica z 3 jajek na maśle z boczkiem, pomidorami, kukurydzą i szczypiorkiem; grahamka 130g: pół z masłem, almette śmietankowym, schabem pieczonym i majonezem, pół z masłem, żółtym serem, sałatą i keczupem; inka na mleku 3,2% z cukrem; banan, baton picnic

w drodze do szkoły /piekarnia była na rogu, nooo/: 15dag ciastek maślanych z cukrem

nie bijcie
p-r-z-e-ś-l-i-c-z-n-i-e!

Cytat:
Napisane przez Margolcia0703181 Pokaż wiadomość
U:
Iśn: wieśniak 200g, 3 łyżki pł owsianych
kromka razowca maźnięta serkiem topionym, kawałek ogórka, kawa

IIśn: 2 kromki jw.
O: talerz zupy jarzynowej
P: danio 140g, kilka rodzynek i migdałów, 2 mandarynki,jabłko

K: 150g chudego twarogu,100ml kefiru, trochę bakalii, jabłko
czemu " " ;>?

Gorzkakawaaaaaa SUPER!!!!!!!

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Cytat:

P:

Iśn- jajecznica z 3 jaj z boczkiem wędzonym, pomidorkami, szczypiorkiem, cebulką, grahamka z ziarnami z masełkiem, serem, szynką warzywkami i majonezem, kilka ciastek

banan

IIśn- 3 podwójne kanapki z masełkiem, sałatą, serem, wędlinką, warzywkami, majonezem, herbata z miodem, jabłko

wizyta kol, a więc: paczka delicji(na pół), chipsy, kubuś, banan, milka lilla star, princessa kokosowa

O- kapuśniak z konserwą i kiełbasą wiejską, 2 kromki chlebka z masełkiem, ziemniaczki żeberkami w sosie śmietanowo-ziołowym, buraczki, papryka, surówka z majonezem, kompot

mleko z miodem, paczka biszkoptów miodowych

P- 3 pączki domowej roboty-od cioci- jeden z czekoladą i lukrem oraz skórką pomarańczowa, drugi z budyniem i oblany czekoladą, posypany wiórkami kokosowymi, 3 z marmoladą i cukrem pudrem, kubek kakao

kilka cukierasów

K- 4 podwójne tosty z serem, szynką i ananasem, wieśniak z ananasem

teraz pączek-ciekawe z czym będzie-i mleko z miodem

Vanuś a biszkopty jadam firmy SAN, LU i wrocławskie
śliiiiiiiiiiicznie !

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 21:06   #2188
vana
Raczkowanie

GG do vana

Cytat:
Napisane przez gorzkakawa Pokaż wiadomość
moje Uszczęśliwienie:

śniadanie: owsianka z 6 czubatych łyżek płatków , połowy banana i garści truskawek, na mleku z cynamonem, kawa z mlekiem pychotka!

II: grahamka z masłem, twarogiem i dżemem, pomarańcza nie rozpaćkało Ci się to w szkole? u mnie z dżemu zostałaby jedna wielka miazga

III: ( dłużej w szkole): jogobella z musli śliwkowo-daktylowa

obiad: 1,5 filiżanki gęstego krupniku z marchewką, kaszą i ziemniakami( dzisiaj niestety drugiego w domu nie było) 1,5 filiżanki? szczególnie, że nie było 2. dania? ojjjj nie wierzę, że nie mogłaś sobie ugotować choćby makaronu z serem albo jakimś sosem. fooch!
deser:kawa z mlekiem + jakaś czeko? batonik?

podwieczorek: pestki słonecznika w skurpkach sobie jadłam

kolacja: kromka razowca z masłem, szynką i sałatą+ pół kostki twarogu z pomidorem i solą, marchew( uzupełniałam warzywne braki )

uwaga, uwaga, wiadomość dnia : gość przyszedł ! @@@@
gratuluję @! mój też przyszedł- wczooooraj. pamiętaj, żeby teraz tym bardziej się pilnować i go utrzymać, bo sama wiesz, jakie to trudne, żeby to wszystko odbudować. nie odpuszczaj sobie! tulę mocno
/a baton picnic nabyła mama, nie wiem gdzie, ale najwidoczniej jednak słabo szukaaasz. serki topione lubie wszystkie oprócz tego z szynką. a no i mam nadzieję, że jak ciacha piekłaś, to trochę wpadło do brzucha, ale TWOJEGO!
Cytat:
i jak zwykle klawiatura zaśliniona S U P E R!! dziękuuuuję!
P:

Iśn- jajecznica z 3 jaj z boczkiem wędzonym, pomidorkami, szczypiorkiem, cebulką, grahamka z ziarnami z masełkiem, serem, szynką warzywkami i majonezem, kilka ciastek witaj w klubie

banan

IIśn- 3 podwójne kanapki z masełkiem, sałatą, serem, wędlinką, warzywkami, majonezem, herbata z miodem, jabłko oj jak pysznie! ostatnio kocham majonez

wizyta kol, a więc: paczka delicji(na pół), chipsy, kubuś, banan, milka lilla star, princessa kokosowa wszystko pyyyycha!

O- kapuśniak z konserwą i kiełbasą wiejską, 2 kromki chlebka z masełkiem, ziemniaczki żeberkami w sosie śmietanowo-ziołowym, buraczki, papryka, surówka z majonezem, kompot wpadnę kiedyś na obiad, co?

mleko z miodem, paczka biszkoptów miodowych kikaaa

P- 3 pączki domowej roboty-od cioci- jeden z czekoladą i lukrem oraz skórką pomarańczowa, drugi z budyniem i oblany czekoladą, posypany wiórkami kokosowymi, 3 z marmoladą i cukrem pudrem, kubek kakao ja chcę taką ciocię

kilka cukierasów

K- 4 podwójne tosty z serem, szynką i ananasem, wieśniak z ananasem pyyyyyycha!

teraz pączek-ciekawe z czym będzie-i mleko z miodem j.w.
na zdrówko! lowjaaaaaaaa
walczę!
vana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 21:07   #2189
cytrusekxD
Zadomowienie

Moje UW:
I: owsianka:2 lyzki platkow owsianych, 200ml mleka, 3 lyzki granoli, 2 lyzki rodzynek, lyzka orzeszkow, jablko, cynamon
II:jablko
III: (w szkole)1 ziemniak, surowka piknikowa, pulpet, chochelka szpinakowej
IV:serek wiejski z jablkiem cynamone, 2 lyzkami granoli, 2 lyzkami rodzynek, lyzka orzeszkow, cynamon
V:2 male kromki grahama z szynka i ketchupem, makrela w galarecie

W miedzyczasie:soczek pycholandia, troche rodzynek
I jak?
cytrusekxD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 22:18   #2190
Margolcia0703181
Raczkowanie

Cytat:

czemu " " ;>?
jak spisałam te posiłki, to widzę, że nic się nie zmieniło, a chyba powinno...w sumie, może nie było tak źle?
Pozdrawiam

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Cytat:
Napisane przez cytrusekxD Pokaż wiadomość
Moje UW:
I: owsianka:2 lyzki platkow owsianych, 200ml mleka, 3 lyzki granoli, 2 lyzki rodzynek, lyzka orzeszkow, jablko, cynamon
II:jablko
III: (w szkole)1 ziemniak, surowka piknikowa, pulpet, chochelka szpinakowej
IV:serek wiejski z jablkiem cynamone, 2 lyzkami granoli, 2 lyzkami rodzynek, lyzka orzeszkow, cynamon
V:2 male kromki grahama z szynka i ketchupem, makrela w galarecie

W miedzyczasie:soczek pycholandia, troche rodzynek
I jak?
Wiesz, jeśli chodzi o oceny ilości i jakości, to nie jestem specjalistką, ale widzę, że bardzo wszystko wyliczasz - wydaje mi się, że dopóki będziesz tak liczyć każdy ziemniak, łyżkę itd, to nie będzie dobrze..
Pomyśl, czy potrafiłabyś zjeść coś spontanicznie, nie myśląc o zaplanowanych posiłkach. Cały czas chcesz mieć kontrolę nad jedzeniem, jeśli to się nie zmieni, to twoje jadłospisy się nie poprawią - wiem to z własnego doświdczenia..
Z drugiej strony jednak fajnie, że dodajesz kolejne prdukty - orzeszki, rodzynki itd - zawsze to krok do przodu powodzenia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości