Śluby kwietniowe - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-01, 16:21   #2161
Aneth:)
Wtajemniczenie

Dot.: Śluby kwietniowe

Ja się zastanawiam w ogóle nad organizowaniem czegoś na drugi dzień. Poprawin nie chcę, bo to jest męczące nawet będąc gościem. Moi goście prawie wszyscy są przyjezdni, więc to jest takie zobowiązujące, że muszą zostać. Ja zawsze szłam na godzinkę albo dwie, żeby tylko nie robić przykrości. Z kolei obiad może też być dość kosztowny skoro liczą sobie te 90 zł (akurat uwierzę, że gość zje za 90 zł.. ). Tyle tylko, że rodzice chyba by chcieli taki obiad. Jest jeszcze opcja, i byłam na takim weselu - gdzie spali wszyscy goście i śniadanie było umówione na 10.00 w tym hotelu. Spotkaliśmy się wszyscy na tym uroczystym śniadaniu, o 12 było wykwaterowanie i już większość wtedy pojechała. Bo wiadomo, że śniadanie jest w cenie dobry hotelowej. To chyba byłoby dobre rozwiązanie w takiej sytuacji, bo też nie chcę żeby wesele kończyło się w nocy i koniec, nic więcej.
Jak myślicie?
Stary 2010-11-01, 17:06   #2162
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285
Konto usunięte

.

Edytowane przez 3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285
Czas edycji: 2012-03-05 o 15:43
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 07:03   #2163
ghola
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aneth:) Pokaż wiadomość
Ja się zastanawiam w ogóle nad organizowaniem czegoś na drugi dzień. Poprawin nie chcę, bo to jest męczące nawet będąc gościem. Moi goście prawie wszyscy są przyjezdni, więc to jest takie zobowiązujące, że muszą zostać. Ja zawsze szłam na godzinkę albo dwie, żeby tylko nie robić przykrości. Z kolei obiad może też być dość kosztowny skoro liczą sobie te 90 zł (akurat uwierzę, że gość zje za 90 zł.. ). Tyle tylko, że rodzice chyba by chcieli taki obiad. Jest jeszcze opcja, i byłam na takim weselu - gdzie spali wszyscy goście i śniadanie było umówione na 10.00 w tym hotelu. Spotkaliśmy się wszyscy na tym uroczystym śniadaniu, o 12 było wykwaterowanie i już większość wtedy pojechała. Bo wiadomo, że śniadanie jest w cenie dobry hotelowej. To chyba byłoby dobre rozwiązanie w takiej sytuacji, bo też nie chcę żeby wesele kończyło się w nocy i koniec, nic więcej.
Jak myślicie?
U nas tak własnie będzie- przyjezdni nocują w hotelu tam gdzie my, a rano mają śniadanie. Pewnie też ustalimy, aby było podane o konkretnej godzinie, tak żebyśmy mogli wszyscy razem do niego zasiąść.

ps. zagłosowałam
Stary 2010-11-02, 07:37   #2164
Nina Zyzio
Zadomowienie

Kwietnióweczki PM 2011

24.04.2011
*emilianka
*dorothea6

28.04.2011
*zxcvbnmasd

30.04.2011
* bambusiek
* ewelika
* Nina Zyzio
* Mustique
* haniulek2
* ghola
* PerfectHarmony
* moni_ka.g
* invisiblewords
*Aneth
*OliFka1

zxcvbnmasd - witaj u nas
Stary 2010-11-02, 08:53   #2165
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ghola Pokaż wiadomość
U nas tak własnie będzie- przyjezdni nocują w hotelu tam gdzie my, a rano mają śniadanie. Pewnie też ustalimy, aby było podane o konkretnej godzinie, tak żebyśmy mogli wszyscy razem do niego zasiąść.

ps. zagłosowałam
bardzo dziękuję. Nawet nie liczyłam, że uda mi się tak wysoko dojść.

U mojej kuzynki na karcie informacyjnej dla gości (tzn wraz menu) było napisane, że młodzi zapewniają nocleg i że zapraszają na uroczyste śniadanie na godzinę 10, które będzie serwowane do 11. Fajnie też umówili się z hotelem, że to śniadanie zostało przesunięte na późniejszą godzinę. Myślę, że dobry pomysł i jakaś tutaj można "zaoszczędzić". Tylko trzeba tak dobrze zgrać, żeby wszyscy goście byli z jednego hotelu. Tylko co z tymi, którzy wtedy nie śpią w hotelu, bo są z tego samego miasta? hmm no właśnie..
Stary 2010-11-02, 10:52   #2166
bambusiek
Zakorzenienie

[1=3bab1895ed7a4a0113eb29e 79654b8b86ef03e4e_657f8b8 281285;22993073]To ja sie dolacze do kwietniowek- 28.04.2012. Slub w okolicach Plocka[/QUOTE]

Witaj

Zostało mniej niż pół roku i zaczynam myśleć co dalej jest do załatwienia
Na ustalanie w restauracji i u foto za wcześnie, więc chyba zabiorę się za zaproszenia itp.
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 11:08   #2167
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Zostało mniej niż pół roku i zaczynam myśleć co dalej jest do załatwienia
Na ustalanie w restauracji i u foto za wcześnie, więc chyba zabiorę się za zaproszenia itp.
Ja też myślę i ciągle słyszę od Tż, że jeszcze jest czas, że ze wszystkim zdążymy, że mam nie panikować. Eh.. Zaczęliśmy wczoraj oglądać zaproszenia, na razie spodobały nam się takie http://moda.allegro.pl/zaproszenia-s...294242307.html i takie http://allegro.pl/eleganckie-zaprosz...281699467.html
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-02, 12:58   #2168
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Ja też myślę i ciągle słyszę od Tż, że jeszcze jest czas, że ze wszystkim zdążymy, że mam nie panikować. Eh.. Zaczęliśmy wczoraj oglądać zaproszenia, na razie spodobały nam się takie http://moda.allegro.pl/zaproszenia-s...294242307.html i takie http://allegro.pl/eleganckie-zaprosz...281699467.html
Ja taki tekst słyszałam, jak nie znał terminów oczekiwania itp.

A co do zaproszeń, to będę robić sama, bo potrzebujemy niewiele sztuk, ale z personalizacją, więc nikt takich jak chcemy nie zrobi, bo mają ilość minimalną do personalizacji.
Dlatego robię sama zaproszenia i zawiadomienia Wstępny projekt już mam, tylko papieru brak. Pierwsze zaproszenia są potrzebne na koniec grudnia, a zawiadomienia koło marca
G. 9.1O.18
Stary 2010-11-02, 20:00   #2169
metkaa
Zakorzenienie

moni_ka.g te zaproszenia w formie kalendarza nie bardzo mi sie podobaja chyba wole takie tradycyjne, te drugi ładne
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 21:39   #2170
OliFka1
Rozeznanie

Cytat:
Naprawdę aż z niedowierzaniem czytam te ceny.. zazdroszczę Wam trochę, bo u mnie za osobę na zwykłej sali weselnej (ale wesele) 190 zł/os. A tylko obiad 90 zł.. Miałam do wyboru zwykłą salę weselną za 190 zł (+ dekoracja + alkohol) albo piękna rezydencja (ze wszystkim w cenie) za 250 zł/os. Rachunek jest prosty, zakładając, że będzie 100 osób... A to tylko kropla w morzu .
To zalezy od miejsca gdzie to wesele. U nas rezydencje również w okolicach 230-250zł. Modne i nowoczesne sale 190-230zł. A sale po prostu ładne ok. 160-190zł. My mieliśmy już zarezerwowaną. Ale usiedliśmy, przemyśleliśmy na spokojnie, że jednak rozsądniej byłoby zamiast wydawać tyle pieniędzy na jedną noc, wydać ja na zakup mieszkania. I stąd ten obiad tylko, tak skromnie. A przynajmniej kredyt hipoteczny nam nie ciąży

Cytat:
Ta kwota którą podałam (4 tys.) to jest już zawyżona i ponoć przy naszej liczbie gości obejmuje masę jedzenia i sporo alkoholu A wliczone jest ciasto, alkohol, dekoracje
No i możemy wybrać godzinę zakończenia imprezy. Myślę, że 2-3 będzie akurat
To naprawdę świetna cena. I może jeszcze z tańcami? Bo tak jak wesela nie żałuję, tak tylko żal mi że nie zatańczę swojego pierwszego tańca z mężem

Cytat:
Jest jeszcze opcja, i byłam na takim weselu - gdzie spali wszyscy goście i śniadanie było umówione na 10.00 w tym hotelu. Spotkaliśmy się wszyscy na tym uroczystym śniadaniu, o 12 było wykwaterowanie i już większość wtedy pojechała. Bo wiadomo, że śniadanie jest w cenie dobry hotelowej. To chyba byłoby dobre rozwiązanie w takiej sytuacji, bo też nie chcę żeby wesele kończyło się w nocy i koniec, nic więcej.
Jak myślicie?
Przyjzednych powinno się przenocować. A miejscowych - nie spotkałam się z tym nigdy... Pomysł sympatyczny, ale bardzo kosztowny...
I want a perfect soul..

...this life is more ordinary
OliFka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 22:55   #2171
Roougee
Zadomowienie

Witam! Również biorę ślub w kwietniu a dokładnie 30.04 Mamy już salę, zespół, fotografa, kamerzystę, obrączki i zaproszenia ślubne
Roougee jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-02, 22:56   #2172
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Ja taki tekst słyszałam, jak nie znał terminów oczekiwania itp.

A co do zaproszeń, to będę robić sama, bo potrzebujemy niewiele sztuk, ale z personalizacją, więc nikt takich jak chcemy nie zrobi, bo mają ilość minimalną do personalizacji.
Dlatego robię sama zaproszenia i zawiadomienia Wstępny projekt już mam, tylko papieru brak. Pierwsze zaproszenia są potrzebne na koniec grudnia, a zawiadomienia koło marca
Ja też będę robić sama, ale na allegro szukam inspiracji

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
moni_ka.g te zaproszenia w formie kalendarza nie bardzo mi sie podobaja chyba wole takie tradycyjne, te drugi ładne
ja właśnie ostatnio jestem na etapie fascynacji tymi w formie kalendarza, zobaczymy czy mi nie przejdzie. pewnie na próbę zrobię takie i jeszcze jakieś klasyczne i wtedy podejmiemy decyzję.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 07:39   #2173
Wtajemniczenie

Cytat:
ja też to ciągle słyszę, więc na razie odłożyłam te sprawy bo już większość mamy.

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Cytat:
Napisane przez OliFka1 Pokaż wiadomość
Przyjzednych powinno się przenocować. A miejscowych - nie spotkałam się z tym nigdy... Pomysł sympatyczny, ale bardzo kosztowny...
nie o to chodziło, żeby miejscowi nocowali, tylko jakbym robiła to uroczyste śniadanie w hotelu to co z tymi, którzy by w nim nie spali.. Nawet nie wiem czy wtedy byłoby tyle miejsca w hotelu, aby dokupić samo śniadanie. A gości przyjezdnych oczywiście należy przenocować, nawet innej opcji nie zakładaliśmy.

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Roougee Pokaż wiadomość
Witam! Również biorę ślub w kwietniu a dokładnie 30.04 Mamy już salę, zespół, fotografa, kamerzystę, obrączki i zaproszenia ślubne
Witaj! to już dużo masz większość z nas dopiero przymierza się do zaproszeń

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Cytat:
Ja też będę robić sama, ale na allegro szukam inspiracji

ja właśnie ostatnio jestem na etapie fascynacji tymi w formie kalendarza, zobaczymy czy mi nie przejdzie. pewnie na próbę zrobię takie i jeszcze jakieś klasyczne i wtedy podejmiemy decyzję.
mi szczerze mówiąc ten pomysł nie przypadł do gustu. Piękne są te drugie, takie skromne.
Stary 2010-11-03, 07:50   #2174
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
To naprawdę świetna cena. I może jeszcze z tańcami? Bo tak jak wesela nie żałuję, tak tylko żal mi że nie zatańczę swojego pierwszego tańca z mężem
No z tańcami Na początku miało być bez, ale mama mówiła, że na samą posiadówę się nie zgadza No i w związku z tym prosimy o muzykę znajomego dja.

Cytat:
Witaj
G. 9.1O.18
Stary 2010-11-03, 20:32   #2175
OliFka1
Rozeznanie

Cytat:
Witaj Bardzo mocno zaawansowane przygotowania

A ja umówiłam się na piątek z zespołem który pięknie śpiewa na ślubach pieśni, mają również zaprzyjaźnioną skrzypaczkę... Będziemy ustalać oprawę uroczystości w kościele. Sama jeszcze nie wiem czego chcę
Macie jakieś specjalne życzenia odnośnie muzyki? Czy wynajmujecie osoby z zewnątrz, cz wystaczy to co zagra, zaśpiewa Wam organista???
Ja nie przykładałam do tego wagi, dopóki nie usłyszałam w zeszłym miesiącu na ślubie u koleżanki jak pięknie może zabrzmieć Ave Maria albo świeckie pieśni w wykonaniu duetu damsko-męskiego
I want a perfect soul..

Stary 2010-11-04, 08:23   #2176
Roougee
Zadomowienie

My niestety ze względu na dość ograniczony budżet zostaniemy przy naszej kościelnej organistce, która nie powiem, bardzo pięknie śpiewa i gra. Co do zaproszeń to zastanawiam się czy nie zamienić ich na inne i wciąż nie mogę zdecydować się jaki krój sukni Jeszcze żadnej nie przymierzałam a widzę, że tu już większość z Was ma to za sobą
Stary 2010-11-04, 11:02   #2177
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
A ja umówiłam się na piątek z zespołem który pięknie śpiewa na ślubach pieśni, mają również zaprzyjaźnioną skrzypaczkę... Będziemy ustalać oprawę uroczystości w kościele. Sama jeszcze nie wiem czego chcę
Macie jakieś specjalne życzenia odnośnie muzyki? Czy wynajmujecie osoby z zewnątrz, cz wystaczy to co zagra, zaśpiewa Wam organista???
Ja nie przykładałam do tego wagi, dopóki nie usłyszałam w zeszłym miesiącu na ślubie u koleżanki jak pięknie może zabrzmieć Ave Maria albo świeckie pieśni w wykonaniu duetu damsko-męskiego
Co do oprawy muzycznej Mszy to u nas będzie zespół, który od kilku lat prowadzi mój przyszły mąż. Są skrzypce, flet poprzeczny itp.
Do tego będzie zaprzyjaźniona organistka
A "Ave Maria" marzy mi się w wykonaniu pewnej znajomej, myślę, że się zgodzi
G. 9.1O.18
Stary 2010-11-05, 06:47   #2178
Roougee
Zadomowienie

Mi się marzyło żeby podczas mszy śpiewał chór akademicki Politechniki Szczecińskiej, ale nawet nie chcą o tym słyszeć W ogóle mam pytanie, czy któraś z Was mogłaby mnie oświecić odnośnie skrótu TŻ?? Myślałam nad nim i za nic nie mogę dojść co oznacza
Stary 2010-11-05, 07:59   #2179
Wtajemniczenie

Cytat:
Witaj Bardzo mocno zaawansowane przygotowania

My jeszcze nad tym się nie zastanawialiśmy, ale na pewno będziemy chcieli chórek/solistkę. Byłam na takim ślubie niedawno i po prostu szczęka mi opadła, jak ładnie to można zrobić. Odnośnie pieśni mam tylko jedno zastrzeżenie, wiem,że to muszą być spokojne pieśni, dostojne ale - one wszystkie są takie jakby smutne, melancholijne, osobiście przy takich aż mi się kręci łezka. Dlatego będę musiała dobrze wybrać repertuar

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Cytat:
Mi się marzyło żeby podczas mszy śpiewał chór akademicki Politechniki Szczecińskiej, ale nawet nie chcą o tym słyszeć W ogóle mam pytanie, czy któraś z Was mogłaby mnie oświecić odnośnie skrótu TŻ?? Myślałam nad nim i za nic nie mogę dojść co oznacza
TŻ - towarzysz życia czyli w naszym przypadku - nasz przyszły mąż
Stary 2010-11-05, 09:46   #2180
Roougee
Zadomowienie

Hehe proste a jakże skomplikowane wiele rzeczy przychodziło mi na myśl, ale nie to! Dziś idę mierzyć pierwszy raz sukienki i mam obawy czy jakieś będą na mnie pasowały... do najszczuplejszych osób nie należę, mimo że odchudzałam się
Stary 2010-11-05, 17:59   #2181
Wtajemniczenie

Cytat:
Hehe proste a jakże skomplikowane wiele rzeczy przychodziło mi na myśl, ale nie to! Dziś idę mierzyć pierwszy raz sukienki i mam obawy czy jakieś będą na mnie pasowały... do najszczuplejszych osób nie należę, mimo że odchudzałam się
nie martw się, na pewno coś doradzą. Ze swojej strony mogę Ci tylko powiedzieć, że chyba nie znam PM która przed ślubem by nie schudła, co mnie z kolei przeraża..
Stary 2010-11-05, 19:01   #2182
5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b
Konto usunięte

Cytat:
nie martw się, na pewno coś doradzą. Ze swojej strony mogę Ci tylko powiedzieć, że chyba nie znam PM która przed ślubem by nie schudła, co mnie z kolei przeraża..
fakt w tydzień przed ślubem mimo woli się chudnie, nie ma czasu na nic i siły na jedzenie
5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 21:27   #2183
Roougee
Zadomowienie

Po ciąży niestety przytyło mi się i to znacznie dziewczyny sukces! Przymierzyłam jakieś 10 sukien i 3 już odrzuciłam! Jak tylko zrzucę zdjęcia na kompa to postaram się wrzucić na forum

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-08, 13:11   #2184
Wtajemniczenie

Cytat:
Po ciąży niestety przytyło mi się i to znacznie dziewczyny sukces! Przymierzyłam jakieś 10 sukien i 3 już odrzuciłam! Jak tylko zrzucę zdjęcia na kompa to postaram się wrzucić na forum
wrzucaj, chętnie zobaczę i jeśli będę umiała to doradzę
Stary 2010-11-08, 19:04   #2185
Roougee
Zadomowienie

Namieszałam ze zdjęciami :P

Edytowane przez Roougee
Czas edycji: 2010-11-08 o 19:26
Stary 2010-11-08, 22:02   #2186
OliFka1
Rozeznanie

Pierwsza odpada
Druga ma ciekawy dół, równoważący, moim zdaniem, górę
Trzecia jest ok. Najbardziej podoba mi się czwarta, tylko dobrze byłoby zobaczyć jak leży z odpowiednim stanikiem
I want a perfect soul..

Stary 2010-11-09, 12:21   #2187
Wtajemniczenie

Roougee Myślę, że w 3 jest Ci najlepiej. Mogłabyś pozwolić sobie na gębszy dekolt, tak jak w drugiej
Stary 2010-11-09, 12:29   #2188
Roougee
Zadomowienie

Dzięki Pierwsza też mi się średnio podoba, w drugiej chyba czułam się najlepiej. czwarta sukienka jest trochę ciężka i jakoś sobie nie wyobrażam spędzić w niej 3/4 doby. Później poszukam w necie sukienek, które jeszcze przymierzałam, jakoś nie chcą mi się załadować na stronie
Stary 2010-11-09, 13:00   #2189
monis989
Raczkowanie

hej!

Oj dziewczyny jak tak czytam że macie już suknie,welony i zaproszenia to czuję się sporo do tyłu :P
Dołączam do grona PM z 30 kwietnia 2011 :P
Jakoś nie spieszy mi się jeszcze z niczym....mamy załatwiony zespół, kamerzystę ( fotografa nie bedziemy mieli,goście beda mieli aparaty więc napewno zdjęc bedzie duzo :P) i salę. Muszę jeszcze zaciągnąc mojego TŻ do kościoła bo boję się ze jak jeszcze poczekamy ,to na ten dzien wszystkie godziny mogą być zajęte. Mój twierdzi że 3 mies. przed wystarczy :P
Suknie przeglądałam ale żadna mi się nie spodobała...W moim przypadku w grę wchodzi tylko wypożyczenie. Co do bukietu myślałam nad białymi kwiatami z fioletowymi dodatkami...ale zaczęłam się wahać...moze rózowy? Jestem blondynką więc fiolet moze byc za ciemny :P Gdy o tym wszystkim pomyślę nerwy mnie zżeraja,ale jednocześnie nie mogę się doczekać :P
monis989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-09, 14:11   #2190
metkaa
Zakorzenienie

monis989 do kosciola wybralabym sie chyba jak najszybciej my zalatwialismy termin ponad rok przed slubem i juz nasza godzina byla zajeta, co do wiazanki to mysle ze fioletowe dodatki beda ok
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości