|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Stepper II
Rossi u mnie z motywacją też było beznadziejnie. Cały czas mówiłam sobie, że zacznę za tydzień , albo że jak zjem X to nic takiego się nie stanie...
No i w końcu coś we mnie pękło, taka myśl że jak ja sama nie zacznę, nikt tego za mnie nie zrobi. I zmieniłam z dni ana dzień swoje nastawienie. Powiedziałam sobie, że dam radę i że robię to dla siebie. Z dnia na dzień (dosłownie) porzuciłam wszelakie słodycze, biały chleb, ziemniaki, słone przekąski i zaczęłam ćwiczyć. Od naprawdę malutkich dawek... Ale teraz jest już tydzień treningów i diety i nie wiem, czy wyglądam lepiej, bo jestem bardzo krytyczna względem siebie, ale na pewno lepiej się czuję |
|
|
|
|
#2162 |
|
Zakorzenienie
|
40minut w szymbkim tempie- ponad 6tys krokow.
|
|
#2163 |
|
Zadomowienie
|
45 min
|
|
#2164 |
|
Przyczajenie
|
35 min po @ przerwie....stesknilam sie.....stepper uzależnia!!!
|
|
#2165 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam spore zaległości na forum, ale widzę, że Tiara wymiata... kolejny meldunek po 45 minut Tak trzymaj!!!Serdeczne pozdrowienia dla wszystkich stepperowiczek |
|
|
|
|
|
#2166 |
|
Zadomowienie
|
30 min
|
|
|
|
|
#2167 |
|
Przyczajenie
|
50 min
4 dzien a6w skakanka przeszłam samą siebie ;D
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2168 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
po trochu do przodu.Mój plan jest taki: stepper + bieganie, czasami twister i rowerek. Do tego dietka MŻ, zastąpienie smażonych - na pieczone lub na parze. Więcej warzyw, owoców i wody (pijam bardzo mało 1-2 kubki kawy i to mi wystarcza, muszę się zmuszać do większej ilości płynów) Za jakiś czas jak waga stanie dodam L-karnitynę. Myślę, że to wystarczy. Do lipca potrzebuję zrzucić 7-8kg, wychodzi jakieś 2kg na miesiąc, więc racjonalnie Za to co teraz napisze pewnie należą mi sie baty ale zaczynam po świętach, ze względu na pyszne jedzonko i miesączkę którą przechodze kiepsko. To co dziewuszki rozumiem, że zaczynamy bez wymówek!
|
|
|
|
|
|
#2169 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny ;]
Możliwe, że się do Was przyłączę, ale na razie zastanawiam się czy w ogóle warto mi stepper kupić. Nie czytałam od początku całego wątku, bo to trochę za dużo by tego było. Zacznę od tego, że chciałam nabyć to urządzenie, ponieważ mam problem z boczkami i jeszcze chcę wyrzeźbić nogi. Zaznaczam, że planuję kupić stepper skrętny. Na diecie już jestem, ale według mnie sama dieta za wiele nie da. Jeżdżę na rowerze i pływam, ale nie robię tego tak regularnie jak powinnam, bo nie zawsze mam czas, a jednak jak mam ćwiczyć w domu to np. wezmę książkę do ręki i jazda. Czy stepper skrętny daje coś na boczki i rzeźbi nogi czy tylko wzmacnia? |
|
|
|
|
#2170 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!!!
Dziewczyny mam pytanie. Czy stepper z allegro można kupić? Doradzić od kogo?
|
|
#2171 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Baty owszem poniewaz deprawujesz tym reszte TIMU steperowiczek![]() Nie nalezy sobie robic dyspenzy spowodu swiat ![]() Potem beda wyrzuty i narzekanie po swietach ![]() Wiecej wymagac od siebie a nie od innych Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2172 |
|
Zadomowienie
|
45 min
|
|
|
|
|
#2173 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#2174 |
|
Konto usunięte
|
ja tez zastanawiam sie nad skretnym, ale czy to cos daje? jest wygodny? czy lepiej jednak zwyczajny kupic?
|
|
|
|
|
#2175 |
|
Zadomowienie
|
afrodytta, proszę, nie demotywuj mnie
wyszło ponad 2300 stepów (nie wiem jak inne liczniki, ale mój jako 1 step liczy pełny nacisk lewą stopą i potem prawo. kolejny lewy krok to już 2 step)
|
|
|
|
|
#2176 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moj dzial na podobnej zasadzie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2177 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
podobno imituje ruch jazdy na rolkach, ale nie umiem sobie wyobrazic |
|
|
|
|
|
#2178 |
|
Zadomowienie
|
ja mam skrętny, ale nie umiem wytłumaczyć wykonania ruchu
po przerwie wracam do steppera i na początek 10 min, zmęczyłam się nieco, słaba kondycja po tej zimie mam nadzieje, że będę ćwiczyła regularnie i będą efekty...
|
|
|
#2179 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
Jakiś czas temu tu pisałam, ale niestety porzuciłam stepowanie Za to od poniedziałku zaczynam dietkę i na nowo odkurzam stepper. Tym razem chcę ćwiczyć codziennie ale krócej i interwałowo, a w niedzielę odpoczynek. Obym tym razem nie miała słomianego zapału .
Edytowane przez Mgiełka91 Czas edycji: 2010-04-05 o 00:48 |
|
|
|
|
#2180 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie ten słomiany zapał, zawsze przez niego po kilku tygodniach albo nawet dniach całe plany ćwiczeń diabli biorą i za każdym razem powtarzam sobie, że teraz będzie inaczej. Jak zaglądam na wizaż to jeszcze jakoś się motywuje, że nie jestem sama, ale jak nie zaglądam to dupa. Chciałabym być w końcu motywacją dla innych
to też mnie motywuje
|
|
|
#2181 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Plany od poniedziałku od 1 dnia miesiaca biora w łeb Cwiczy sie od teraz i od zaraz nie ma na o czekac bo lato juz blisko a bikini samo z szafy wypada pod nogi ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2182 |
|
Zakorzenienie
|
Nigdy nie miałam kontaktu ze stepperem, czy mogłybyście więc powiedzieć mi, jak bardzo odczuwalne jest przy nim obciążenie ścięgna achillesa? Od paru lat walczę z tą podłą kontuzją i wciąż kiedy staję na palcach, odczuwam ból. A stepper wygląda mi właśnie na takie urządzenie, które chciałoby zadać ból mojej nodze
|
|
#2183 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Znam nawet taki mądry cytat: "Życie nie toczy się "jutro". Ono dzieje się w chwili obecnej!". Więc lepiej zacząć coś od teraz niż tak przekładać, bo nici z tego wyjdą Ja na szczęście jestem raczej konsekwentna w sprawach ćwiczeń. Oglądam Na Wspólnej, to dla mnie żaden problem zamiast siedzieć na krześle, przez ten czas stepować
|
|
|
|
|
|
#2184 |
|
Rozeznanie
|
ja od 3 tygodni cwicze co drugi dzien przez godzinke na stepperze skretnym
na poczatku - totalna masakra, po 20min umieralam, teraz juz jest ok ale nie wyobrazam sobie 'tylko' cwiczyc, zanudzilabym sie w tym czasie albo ogladam tv, albo cos czytam
|
|
|
#2185 |
|
Zadomowienie
|
15 min i trochę umierają moją moje nogi
kiedyś mogłam dreptać bez końca, widać odzwyczaiłam się ale wrócę do wprawy
|
|
|
#2186 |
|
Zakorzenienie
|
Wybaczcie upierdliwość
ale ponawiam moje pytanie odnośnie achillesa. Jak bardzo stepper obciąża ścięgna? Wybieram się jutro na zakupy i nie chciałabym zainwestować w sprzęt, który zrobi mi krzywdę
|
|
#2187 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja slucham muzy w TV viva 4fun badz inne ![]() Cytat:
![]() Nie mialem nigdy do czynienia ze sciegnem tego gostka ![]() wiec nie bede pisał bzdur a szczegolnie ze ten sprzet kosztuje swoje i z pewnoscia Bys chciala dobrze zainwestowac swoja kase i nie miec zalu do kogos anonimowego z forum
Edytowane przez afrodytta Czas edycji: 2010-04-05 o 23:35 |
|||
|
|
|
|
#2188 |
|
Zakorzenienie
|
A tam, nie trzeba być specjalistą, aby wiedzieć, czy odczuwa się jakiś ból, czy szczególny wysiłek w danej partii ciała
![]() Może inaczej: ćwicząc, odrywa się piętę od tej części, na której trzyma się stopę? Bo u mnie głównym problemem jest stawanie na palcach, a więc odrywanie pięty właśnie. Jeśli stoi się na tym płasko, nie powinno zadawać bólu
|
|
#2189 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja zaczęłam od dzisiaj, dokładnie od kilu godzin temu
|
|
|
|
|
|
#2190 |
|
Zadomowienie
|
jak już widziałaś dużo osób wcześniej pisała, że stepper oczywiście działa. Według mnie lepszy jest bez kolumny (czytałam też w różnych artykułach) ponieważ wtedy pracuje więcej mięśni ciała, ćwiczy się również równowagę
natomiast z kolumną na pewno mniej mięśni pracuje i słabiej
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:51.

No i w końcu coś we mnie pękło, taka myśl że jak ja sama nie zacznę, nikt tego za mnie nie zrobi. I zmieniłam z dni ana dzień swoje nastawienie. Powiedziałam sobie, że dam radę i że robię to dla siebie. Z dnia na dzień (dosłownie) porzuciłam wszelakie słodycze, biały chleb, ziemniaki, słone przekąski i zaczęłam ćwiczyć. Od naprawdę malutkich dawek... Ale teraz jest już tydzień treningów i diety i nie wiem, czy wyglądam lepiej, bo jestem bardzo krytyczna względem siebie, ale na pewno lepiej się czuję 

Głowa do góry, staraj sie zdrowiej jeść - zamiast schabowego w panierce - upiecz bez. Wiem, że to dłuższa droga ale też na dłuższą metę. Swoją drogą, że czekolade ostatnio zajadam choć jeszcze niedawno mogła dla mnie nie istnieć 

poniewaz deprawujesz tym reszte TIMU steperowiczek