Stepper II - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-03-31, 11:41   #2161
Achnes
Zadomowienie

Dot.: Stepper II

Rossi u mnie z motywacją też było beznadziejnie. Cały czas mówiłam sobie, że zacznę za tydzień , albo że jak zjem X to nic takiego się nie stanie... No i w końcu coś we mnie pękło, taka myśl że jak ja sama nie zacznę, nikt tego za mnie nie zrobi. I zmieniłam z dni ana dzień swoje nastawienie. Powiedziałam sobie, że dam radę i że robię to dla siebie. Z dnia na dzień (dosłownie) porzuciłam wszelakie słodycze, biały chleb, ziemniaki, słone przekąski i zaczęłam ćwiczyć. Od naprawdę malutkich dawek... Ale teraz jest już tydzień treningów i diety i nie wiem, czy wyglądam lepiej, bo jestem bardzo krytyczna względem siebie, ale na pewno lepiej się czuję I wiem, że dam radę. Codziennie też podnoszę sobie poprzeczkę, chociaż trochę. Dzisiaj już chcę zrobić 30 min stepperka, a zaczynałam od 5 z trudem. Także głowa do góry!
Achnes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-31, 14:28   #2162
orzeszek01
Zakorzenienie

40minut w szymbkim tempie- ponad 6tys krokow.
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-31, 15:18   #2163
tiara
Zadomowienie

GG do tiara

45 min

1 etap 6 -5 - 4 - 3- 2 - 1

Winners do what losers don't want to do
tiara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-31, 17:06   #2164
superja25
Przyczajenie

35 min po @ przerwie....stesknilam sie.....stepper uzależnia!!!
Stary 2010-03-31, 18:50   #2165
kerra
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rossi Pokaż wiadomość
Kerra kochana, faktycznie sporo przybrałaś, ja co prawda schudłam ale bardzo niewiele i to dzięki diecie, którą porzuciłam... i waga wróciła. Poprostu miałam dosyć wytyczonego z góry jedzenia, proporcji itd. Nie wytrzymałam. Stepper i rowerek sie kurzą. Jestem zła na siebie, że mam taką słabą wolę, że ciagle mi sie nic nie chce. Córa absorbuje cały mój czas od rana do wieczora Głowa do góry, staraj sie zdrowiej jeść - zamiast schabowego w panierce - upiecz bez. Wiem, że to dłuższa droga ale też na dłuższą metę. Swoją drogą, że czekolade ostatnio zajadam choć jeszcze niedawno mogła dla mnie nie istnieć
Opracowałam sobie plan, planuje biegać i kilka dni w tygodniu stepper. Muszę to wprowadzić w życie, poprostu muszę. Damy rade Kerra?
Pozdrawiam!
Damy radę ROSSI!!! Raz mi się udało i teraz mądrzejsza o całe niebo doświadczeń, wiem jakich błędów mam unikać. Mój słaby punkt to silna wola, a raczej jej brak, więc potrzeba mi motywacji... Btw, podziel sie tym planem, to może coś dla siebie zaczerpnę... Ja dziś 45 minutek i jeszcze wieczorem mam zamiar się trochę porozciągać.

Mam spore zaległości na forum, ale widzę, że Tiara wymiata... kolejny meldunek po 45 minut Tak trzymaj!!!

Serdeczne pozdrowienia dla wszystkich stepperowiczek
kerra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-01, 00:09   #2166
Achnes
Zadomowienie

30 min
Stary 2010-04-01, 10:26   #2167
Rosaliee_
Przyczajenie

50 min
4 dzien a6w
skakanka

przeszłam samą siebie ;D

a na wiosnę zafunduje sobie nowe szczęście.!
Rosaliee_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-01, 11:24   #2168
Rossi
Zadomowienie

GG do Rossi

Cytat:
Napisane przez kerra Pokaż wiadomość
Damy radę ROSSI!!! Raz mi się udało i teraz mądrzejsza o całe niebo doświadczeń, wiem jakich błędów mam unikać. Mój słaby punkt to silna wola, a raczej jej brak, więc potrzeba mi motywacji... Btw, podziel sie tym planem, to może coś dla siebie zaczerpnę... Ja dziś 45 minutek i jeszcze wieczorem mam zamiar się trochę porozciągać.
Myślę, że trzeba sie do tego zabrać tak jak Achnes po trochu do przodu.
Mój plan jest taki: stepper + bieganie, czasami twister i rowerek. Do tego dietka MŻ, zastąpienie smażonych - na pieczone lub na parze. Więcej warzyw, owoców i wody (pijam bardzo mało 1-2 kubki kawy i to mi wystarcza, muszę się zmuszać do większej ilości płynów) Za jakiś czas jak waga stanie dodam L-karnitynę. Myślę, że to wystarczy. Do lipca potrzebuję zrzucić 7-8kg, wychodzi jakieś 2kg na miesiąc, więc racjonalnie

Za to co teraz napisze pewnie należą mi sie baty ale zaczynam po świętach, ze względu na pyszne jedzonko i miesączkę którą przechodze kiepsko.

To co dziewuszki rozumiem, że zaczynamy bez wymówek!
Rossi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-01, 11:49   #2169
Pati155
Rozeznanie

GG do Pati155

Cześć dziewczyny ;]
Możliwe, że się do Was przyłączę, ale na razie zastanawiam się czy w ogóle warto mi stepper kupić. Nie czytałam od początku całego wątku, bo to trochę za dużo by tego było.
Zacznę od tego, że chciałam nabyć to urządzenie, ponieważ mam problem z boczkami i jeszcze chcę wyrzeźbić nogi. Zaznaczam, że planuję kupić stepper skrętny. Na diecie już jestem, ale według mnie sama dieta za wiele nie da. Jeżdżę na rowerze i pływam, ale nie robię tego tak regularnie jak powinnam, bo nie zawsze mam czas, a jednak jak mam ćwiczyć w domu to np. wezmę książkę do ręki i jazda.
Czy stepper skrętny daje coś na boczki i rzeźbi nogi czy tylko wzmacnia?
Pati155 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-01, 13:01   #2170
dziuba85
Zakorzenienie

Hej!!!

Dziewczyny mam pytanie. Czy stepper z allegro można kupić? Doradzić od kogo?

Córcia 21.04.2018 <3

dziuba85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-01, 20:52   #2171
afrodytta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rossi Pokaż wiadomość
Myślę, że trzeba sie do tego zabrać tak jak Achnes po trochu do przodu.
Mój plan jest taki: stepper + bieganie, czasami twister i rowerek. Do tego dietka MŻ, zastąpienie smażonych - na pieczone lub na parze. Więcej warzyw, owoców i wody (pijam bardzo mało 1-2 kubki kawy i to mi wystarcza, muszę się zmuszać do większej ilości płynów) Za jakiś czas jak waga stanie dodam L-karnitynę. Myślę, że to wystarczy. Do lipca potrzebuję zrzucić 7-8kg, wychodzi jakieś 2kg na miesiąc, więc racjonalnie

Za to co teraz napisze pewnie należą mi sie baty ale zaczynam po świętach, ze względu na pyszne jedzonko i miesączkę którą przechodze kiepsko.

To co dziewuszki rozumiem, że zaczynamy bez wymówek!
Ciekawe ja jem smazone bez owocow i warzyw i jakos po schudnieciu 20,5kg efekt jojo nie wrocił
Baty owszem poniewaz deprawujesz tym reszte TIMU steperowiczek
Nie nalezy sobie robic dyspenzy spowodu swiat
Potem beda wyrzuty i narzekanie po swietach
Wiecej wymagac od siebie a nie od innych
Cytat:
Napisane przez dziuba85 Pokaż wiadomość
Hej!!!

Dziewczyny mam pytanie. Czy stepper z allegro można kupić? Doradzić od kogo?
Mozna kupic dwie strony wstecz zapodałem linka do swojego steppera z allegro kupiłem podobny
afrodytta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-03, 21:24   #2172
Achnes
Zadomowienie

45 min
Stary 2010-04-04, 00:32   #2173
afrodytta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Achnes Pokaż wiadomość
45 min
Do minut dodaj ilosc stepów, poniewaz mozna stepowac na ilosc w seriach ja nap wczoraj 5x 100 stepow
Stary 2010-04-04, 16:51   #2174
201704051255
Konto usunięte

ja tez zastanawiam sie nad skretnym, ale czy to cos daje? jest wygodny? czy lepiej jednak zwyczajny kupic?
201704051255 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-04, 18:48   #2175
Achnes
Zadomowienie

afrodytta, proszę, nie demotywuj mnie wyszło ponad 2300 stepów (nie wiem jak inne liczniki, ale mój jako 1 step liczy pełny nacisk lewą stopą i potem prawo. kolejny lewy krok to już 2 step)
Stary 2010-04-04, 19:24   #2176
afrodytta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Achnes Pokaż wiadomość
afrodytta, proszę, nie demotywuj mnie wyszło ponad 2300 stepów (nie wiem jak inne liczniki, ale mój jako 1 step liczy pełny nacisk lewą stopą i potem prawo. kolejny lewy krok to już 2 step)
No dokladni wszystkie stepy tak licza bardzo dobry obrachunek
Moj dzial na podobnej zasadzie
Cytat:
Napisane przez pushit Pokaż wiadomość
ja tez zastanawiam sie nad skretnym, ale czy to cos daje? jest wygodny? czy lepiej jednak zwyczajny kupic?
Po co ci skretny preciez na normalnym tez mozesz ruszac bioderkami nie trzymajac sie uchwytow wtedy cwiczysz brzuch i wyrabiasz kosteczki
Stary 2010-04-04, 20:18   #2177
201704051255
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez afrodytta Pokaż wiadomość
No dokladni wszystkie stepy tak licza bardzo dobry obrachunek
Moj dzial na podobnej zasadzie

Po co ci skretny preciez na normalnym tez mozesz ruszac bioderkami nie trzymajac sie uchwytow wtedy cwiczysz brzuch i wyrabiasz kosteczki
a powiesz jak w ogole sie ten skretny rusza? bo to dla mnie czarna magia...
podobno imituje ruch jazdy na rolkach, ale nie umiem sobie wyobrazic
201704051255 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-04, 20:37   #2178
Fantazjaa
Zadomowienie

ja mam skrętny, ale nie umiem wytłumaczyć wykonania ruchu po przerwie wracam do steppera i na początek 10 min, zmęczyłam się nieco, słaba kondycja po tej zimie mam nadzieje, że będę ćwiczyła regularnie i będą efekty...

„Bądź sobą. Każdy inny jest już zajęty.” – Oscar Wilde.

Książki: 22/2012
Filmy: 42/2012
Fantazjaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-04, 22:02   #2179
Mgiełka91
Zadomowienie

Cześć dziewczyny Jakiś czas temu tu pisałam, ale niestety porzuciłam stepowanie Za to od poniedziałku zaczynam dietkę i na nowo odkurzam stepper. Tym razem chcę ćwiczyć codziennie ale krócej i interwałowo, a w niedzielę odpoczynek. Obym tym razem nie miała słomianego zapału .

Edytowane przez Mgiełka91
Czas edycji: 2010-04-05 o 00:48
Mgiełka91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-04, 22:22   #2180
Fantazjaa
Zadomowienie

Właśnie ten słomiany zapał, zawsze przez niego po kilku tygodniach albo nawet dniach całe plany ćwiczeń diabli biorą i za każdym razem powtarzam sobie, że teraz będzie inaczej. Jak zaglądam na wizaż to jeszcze jakoś się motywuje, że nie jestem sama, ale jak nie zaglądam to dupa. Chciałabym być w końcu motywacją dla innych to też mnie motywuje

Stary 2010-04-05, 01:00   #2181
afrodytta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mgiełka91 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Jakiś czas temu tu pisałam, ale niestety porzuciłam stepowanie Za to od poniedziałku zaczynam dietkę i na nowo odkurzam stepper. Tym razem chcę ćwiczyć codziennie ale krócej i interwałowo, a w niedzielę odpoczynek. Obym tym razem nie miała słomianego zapału .
Wiekszość tu zaglada napala sie i potem klapa, Stepper to sposob na dobra kondycje wysoko uniesione miesnie posladkow
Plany od poniedziałku od 1 dnia miesiaca biora w łeb
Cwiczy sie od teraz i od zaraz nie ma na o czekac bo lato juz blisko a bikini samo z szafy wypada pod nogi
Cytat:
Napisane przez pushit Pokaż wiadomość
a powiesz jak w ogole sie ten skretny rusza? bo to dla mnie czarna magia...
podobno imituje ruch jazdy na rolkach, ale nie umiem sobie wyobrazic
Nie miałem nic do czynienia ze skretnym wiec nie bede sie wypowiadal bo nie wiem
Stary 2010-04-05, 01:08   #2182
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Nigdy nie miałam kontaktu ze stepperem, czy mogłybyście więc powiedzieć mi, jak bardzo odczuwalne jest przy nim obciążenie ścięgna achillesa? Od paru lat walczę z tą podłą kontuzją i wciąż kiedy staję na palcach, odczuwam ból. A stepper wygląda mi właśnie na takie urządzenie, które chciałoby zadać ból mojej nodze
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-05, 15:16   #2183
Mgiełka91
Zadomowienie

Cytat:
Cwiczy sie od teraz i od zaraz nie ma na o czekac bo lato juz blisko a bikini samo z szafy wypada pod nogi
Zgadzam się, to często zjawisko Znam nawet taki mądry cytat: "Życie nie toczy się "jutro". Ono dzieje się w chwili obecnej!". Więc lepiej zacząć coś od teraz niż tak przekładać, bo nici z tego wyjdą

Ja na szczęście jestem raczej konsekwentna w sprawach ćwiczeń. Oglądam Na Wspólnej, to dla mnie żaden problem zamiast siedzieć na krześle, przez ten czas stepować
Mgiełka91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-05, 21:17   #2184
always me
Rozeznanie

ja od 3 tygodni cwicze co drugi dzien przez godzinke na stepperze skretnym na poczatku - totalna masakra, po 20min umieralam, teraz juz jest ok ale nie wyobrazam sobie 'tylko' cwiczyc, zanudzilabym sie w tym czasie albo ogladam tv, albo cos czytam
Stary 2010-04-05, 21:58   #2185
Fantazjaa
Zadomowienie

15 min i trochę umierają moją moje nogi kiedyś mogłam dreptać bez końca, widać odzwyczaiłam się ale wrócę do wprawy

Stary 2010-04-05, 23:05   #2186
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Wybaczcie upierdliwość ale ponawiam moje pytanie odnośnie achillesa. Jak bardzo stepper obciąża ścięgna? Wybieram się jutro na zakupy i nie chciałabym zainwestować w sprzęt, który zrobi mi krzywdę
Stary 2010-04-05, 23:33   #2187
afrodytta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Nigdy nie miałam kontaktu ze stepperem, czy mogłybyście więc powiedzieć mi, jak bardzo odczuwalne jest przy nim obciążenie ścięgna achillesa? Od paru lat walczę z tą podłą kontuzją i wciąż kiedy staję na palcach, odczuwam ból. A stepper wygląda mi właśnie na takie urządzenie, które chciałoby zadać ból mojej nodze
Cytat:
Napisane przez Mgiełka91 Pokaż wiadomość
Zgadzam się, to często zjawisko Znam nawet taki mądry cytat: "Życie nie toczy się "jutro". Ono dzieje się w chwili obecnej!". Więc lepiej zacząć coś od teraz niż tak przekładać, bo nici z tego wyjdą

Ja na szczęście jestem raczej konsekwentna w sprawach ćwiczeń. Oglądam Na Wspólnej, to dla mnie żaden problem zamiast siedzieć na krześle, przez ten czas stepować
Dokladnie- Fajnie ze mozemy manipulowac wlasnym cialem i osiagac to co chchemy i na czym nam zalezy
Ja slucham muzy w TV viva 4fun badz inne
Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Wybaczcie upierdliwość ale ponawiam moje pytanie odnośnie achillesa. Jak bardzo stepper obciąża ścięgna? Wybieram się jutro na zakupy i nie chciałabym zainwestować w sprzęt, który zrobi mi krzywdę
Na to pytanie moze sie wypowiedziec specjalista do spraw rehabilitacji badz ktos po AWF kto zna topografie miesni ludzkiego ciala i wpływ cwiczen na poszczegolne partie mieśni
Nie mialem nigdy do czynienia ze sciegnem tego gostka
wiec nie bede pisał bzdur a szczegolnie ze ten sprzet kosztuje swoje i z pewnoscia Bys chciala dobrze zainwestowac swoja kase i nie miec zalu do kogos anonimowego z forum

Edytowane przez afrodytta
Czas edycji: 2010-04-05 o 23:35
Stary 2010-04-06, 00:17   #2188
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

A tam, nie trzeba być specjalistą, aby wiedzieć, czy odczuwa się jakiś ból, czy szczególny wysiłek w danej partii ciała
Może inaczej: ćwicząc, odrywa się piętę od tej części, na której trzyma się stopę? Bo u mnie głównym problemem jest stawanie na palcach, a więc odrywanie pięty właśnie. Jeśli stoi się na tym płasko, nie powinno zadawać bólu
Stary 2010-04-06, 00:22   #2189
okihh
Raczkowanie

Cytat:
Wiekszość tu zaglada napala sie i potem klapa, Stepper to sposob na dobra kondycje wysoko uniesione miesnie posladkow

Nie miałem nic do czynienia ze skretnym wiec nie bede sie wypowiadal bo nie wiem
te wysoko uniesione mięśnie pośladkowe do mnie przemówiły ja zaczęłam od dzisiaj, dokładnie od kilu godzin temu
okihh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-06, 12:18   #2190
Fantazjaa
Zadomowienie

jak już widziałaś dużo osób wcześniej pisała, że stepper oczywiście działa. Według mnie lepszy jest bez kolumny (czytałam też w różnych artykułach) ponieważ wtedy pracuje więcej mięśni ciała, ćwiczy się również równowagę natomiast z kolumną na pewno mniej mięśni pracuje i słabiej

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości