|
|
#2161 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Króliczek Miniaturka IV
Cytat:
|
|
#2162 |
|
Zakorzenienie
|
opowiem Wam co mi sie wczoraj przydarzylo,
wyszlam na przystanek, bo cos but mnie troche obcieral, to pieszo juz nie szlam, stoje sobie, obok grupka chlopakow ok.17 lat, ja wypatruje autobusu, a oni co chwile rża, no to patzre z czego, a na ulicy cos lezalo i samochody to omijaly, myslalam, ze jakis pacholek czy co. ale przyjrzalam sie temu bardziej i co widze , gołabek, nie moze odleciec, samochody go mijaja, Ci sie smieja i co polecialam, a samaochody zaczely juz na niego, 2 tak pzrejechaly, ja juz sie wydarlam : co robicie ? i na ulice wypadlam, ruch zatrzymany, bo ja golebia lapalam, nie mogl latac, ale szybko biegal, chlopaki dalej ciesza mordy, to im tylko krzyknelam, zeby w dupe sobie smiech swoj wsadzili i zlapalam w koncu ptaka , poszlam z nim na pobocze i mysle co zrobic, rece mialam troche we krwi, bo mu ze szkrzydla lecialo. zadzwonilam do P. mowie, ze gdzie w gazecie kiedys widzial numer do golebnika, ale w koncu zadzwonilam do wet, co tam chodze ze swoimi zwierzakami i pani mowi, ze nie ma jak, najwyzej jako mojego zwierzaka moga przyjac, ale poszla zapytac lekarza i w koncu mowi, ze moge przywieźć , uff. to ja znow go musialam zlapac, noge soebie juz do krwi obtaralam, [poszlam szybko na taxi, pan mnie zawiozl, powiedzial, ze mam dobre serce, ja mu tylko, ze moze kiedys ja takim golebiem sie urodze. Pan juz nie mial takiego serca, bo zaplacilam za taxi 15 zeta ![]() Golabek zostal u wet., na razie nie wiem co znim, moze bedzie ok, ale nawet jakby go uspili, to bedzie mu lzej, bo juz kot sie na niego czail, i byl w dobrej kondycji dosyc, to moze przezyje.... Ktos go troche po prostu potacil i biedak juz nic nie mogl ![]() ale w takiej sytuacji widze, ze z szarej myszki, co wszystkiego sie wstydzi, przemieniam sie nie wiem moze w lwa, nie obchodzily mnie smiech, czy ze ruch zatamowal, tylko golaba byl wazny i tyle ![]() ale wyklad dalam ![]() poszlam potem do dziadkow, bo niedaleko mieszkaja, zakleilam sobie ranke na stopie i dostalam cos obrzydliwego do jedzenia, ble, ledwo to zjadlam a babka tylko powiedziala, ze moglam wziac golebia na rosol, to ja po glowie sie popukalam, mowie, tylko lepek byc mu ukrecila ( dlatego mowie na nia babka )
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
#2163 |
|
Wtajemniczenie
|
groszek75 gratuluje takiej postawy dobre masz serduszko
|
#2164 |
|
Zakorzenienie
|
Groszku super akcja
|
|
|
|
#2165 |
|
Zakorzenienie
|
lepiej się nie przyznawać w Taxi, że ma się przy sobie małe zwierzątko. U mnie za taką przyjemność płaci się dodatkowe pieniądze
beż różnicy jest czy to ogromny pies zajmujący połowę samochodu czy mały króliczek na rękach. skandal ![]() dziś kończymy antybiotyk
|
|
|
|
#2166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, wieczorem przy myciu patzre, a ja mialam jego zaschnieta krew....ale pan bym mily dosyc ![]() bede sie z Sonia umawiac na szczepienie i sie boje zapytac o golabka ![]() dobrze, ze z Chmurka lepiej ![]() u nas znow brzydkie siano jest i nie chca mi za bardzo jesc, ale w sobote z Poznania dostana, to mam nadzieje, ze bedzie im smakowalo
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi Edytowane przez groszek75 Czas edycji: 2009-10-08 o 11:32 |
|
|
|
|
#2167 |
|
Zakorzenienie
|
nie bój się, na pewno będzie ok. z ptaszyną
|
|
|
|
#2168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zmoklam dzis troche i spodnie na dole ma ciagle mokre , nieprzyjemnie, susze troche przy kalafiorze
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
|
#2169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chmurka zdrowa i rozrabia za pięciu niech się pocałują w Pochwal się co zakupiłaś w Poznaniu fajnie masz, odliczając koszty przesyłki naprawdę się opłaca kupować ![]() susz się Groszku, bo przeziębienie może z tego być. Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2009-10-08 o 12:17 |
|
|
|
|
#2170 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bez sens, ile taki królik zajmuje miejsca ![]() ostatnio jechałam tak śmierdzącą potem taksówką, że myślałam że padnę na miejscu ![]() żeby dobrze zobrazować smród potu w taksówce, powiem tylko że perfumy Diora po prostu wymiękły ![]() aż mnie zemdliło Groszku, dobra akcja z gołąbkiem, jestem pod wrażeniem ! ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
Zuzali dawno nie miałam, póki mam ten wór siana i siatkę skrzypu nie kupuje nic ![]() myślę że sianko Zuzali zacznę zamawiać wtedy, jak skończy mi się zapas, mam nadzieje że nie będzie tak jak kiedyś, że zamówię siano i okaże się że niechętnie będzie jedzone (tu na myśli mam Zamsza, bo to mój jaśnie pan wybrzydzający na Zuzalowe sianko) ja właśnie przeziębiona, coś długo mnie trzyma, bo już 3 dzień idzie ![]() zwariowała ta pogoda, w poniedziałek była taka zimnica, wogóle ta pogoda nie wyglądała ostatnio na październik. jakieś 9 lat temu było słońce, ciepło (nawet 20-23 st.C) a teraz to lodówka jest. okropnie się zmienia klimat. spółdzielnia u nas jeszcze nie grzeje ![]() odstawiłam na bok wszelkie płaszczyki cienkie, kurteczki, żakiety. wyprałam zimową kurtkę i w nosie mam, że jest dopiero październik, przynajmniej nie marznę ![]() nawet botki na zimę już noszę. tak boje się tej zimy, że najprawdopodobniej kupie sobie te kozaki Emu, bo na moje wieczne zimne nogi to chyba jak znalazł
|
|
#2171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie moge do soboty chorowac, bo na 80-te urodziny babci jedziemy, wiec musze byc zdrowotka ![]() a mily pan z Cunilandu , sianko mi polecil rozne jakies i zobacze co to za sianko, dopiero jak zajedzie i zwierzaki skosztuja.a kuzynke tam mam, to nie place za przesylke, teraz mi podwiezie do babci, choc do gorzowa i tak jedzie potem po swinki
|
|
|
|
#2172 |
|
Zakorzenienie
|
dziś wyczytałam, że od przyszłego poniedziałku ma być pierwszy w tym roku powiew zimy... zwłaszcza na wschodzie.
czyli pierwsze temperatury w granicach zera stopni, śnieg, śnieg z deszczem ![]() ciekawa jestem, jaka będzie zima w tym roku. ma ktoś jakieś niusy o tegorocznej zimie ?
|
#2173 |
|
Zakorzenienie
|
zima
trzeba to jakoś przeżyć nie wiem jaka będzie w tym roku, oby nie była deszczowa ( jak znam życie to deszcz będzie lał jak z cebra) i długa. skończyliśmy dziś antybiotyk Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2009-10-08 o 19:39 |
|
|
|
#2174 |
|
Zakorzenienie
|
w 2007 była wspaniała zima - sucha, ciepła i słoneczna, wtedy 3 miesiące siedziałam na śląsku, gdzie kapka śniegu nawet nie spadła (co dziwne- w Poznaniu sypało)
|
#2175 |
|
Zakorzenienie
|
na razie jest slonko i ok, ale tez widzialam, ze ma popadac deszcz ze sniegiem
![]() nie kraczmy, cieszmy sie treaz co jest, a zime przezyjemy i niedlugo bedzie wiosna ale wymyslilam, moze przez slonko i nie chce jeszcze sie dolowac pogoda...
|
|
|
#2176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2177 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#2178 |
|
Zakorzenienie
|
na jutro zapowiadają i chmury i słońce, co najważniejsze - bez deszczu
mam taką zimnicę w mieszkaniu, że obawiam się czy czasem króliki mi się nie rozchorują :/
|
#2179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a kiedy zaczna grzac u was ? nie masz jakiejs farelki? utul sie z nimi pod kocami
|
|
|
|
#2180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciężko mi powiedziec, ile jest stopni na dworze w nocy, bo nie mam termometru ![]() na moje oko, to chyba jest poniżej 10st, ale nie codziennie.kaloryfery są zazwyczaj zimne, albo w najlepszym wypadku - letnie. wiem że spółdzielnie z innych części miasta włączyli ogrzewanie ![]() farelkę mam, grzejemy nią, ale najgorzej jest nad ranem. nie wiem czy Zamsz ma już futerko na zimę, bo mi się nie lenił, normalnie zrzucałby całe futro, Grzanka przynajmniej coś zrzuciła, ale też chyba coś nie bardzo, bo to w wakacje było. nie wiem, mam tylko nadzieję że Zamsz nie zrzuci hurtowo futra w listopadzie czy grudniu ![]() dodam jeszcze tylko tyle, że ta pogoda nawet odbija się na linieniu, kiedyś było w miarę regularne, a teraz klops :/
Edytowane przez anka_85 Czas edycji: 2009-10-09 o 12:44 |
|
|
|
|
#2181 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie wczoraj bylo 24 stopnie bardzo cieplo bylo jak na wiosne nawet wieczorem jak wracalam z uczelni bylo przyjemnie cieplo
|
#2182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja niestety z tej części Polski, która wczoraj była chłodna i deszczowa i aż wierzyć mi się nie chciało w te 24 st. jak oglądałam prognozę pogody
|
|
#2183 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2184 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj sobie myslalam, czy rok moglby raz nie zapomniec o zimie
![]() a w naturze to rezcywiscie wszytsko sie do gory nogami odwraca i zwierzeta lenia sie jakos inaczej ![]() ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- u mnie tak bylo przed wczoraj 21 stopni, a juz wczoraj padalo i bylo zimniej o wiele
|
|
|
#2185 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie dziś wspaniała pogoda
zjadłam na śniadanie wczorajszą pizze i chce mi się jeszcze ![]() bym powstawiała zdjęcia królików ale nie chce mi się ich zmniejszać Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2009-10-10 o 09:26 |
|
|
|
#2186 |
|
Zadomowienie
|
U mnie dzisiaj fatalnie, leje, a miałam na konie iść
![]()
|
|
|
|
#2187 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2188 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie tez dzis leje ale i tak zamierzam spedzic dzien w domu
|
#2189 |
|
Zadomowienie
|
No wiem, a co?
|
|
|
|
#2190 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:07.

tak mnie dziś kobieta uświadomiła

, gołabek, nie moze odleciec, samochody go mijaja, Ci sie smieja i co polecialam, a samaochody zaczely juz na niego, 2 tak pzrejechaly, ja juz sie wydarlam : co robicie ? 

beż różnicy jest czy to ogromny pies zajmujący połowę samochodu czy mały króliczek na rękach.