Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 2 - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-05, 07:41   #2161
marlenka0505
Zakorzenienie

Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 2

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
Kochanie,przywitaj się z ciociami
Piękny widok, aż człowieka gdzieś tam w serduszku ściska

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Witajcie kochane. Zrobiłam dzisiaj teścik i wyszły dwie piękne grube krechy: jupi::ee k::ju pi:.Normalnie szok.Nie wiem co mam myśleć to moja pierwsza ciąża!!!No maskara,co ja mam robić,jak dbać o siebie?Niech mi któraś jakoś doradzi.Buziaki,ale jestem happy
Gratulacje Anusia : Teraz to nic tylko rozkoszować się tym stanem i dbać o swój brzuszek
marlenka0505 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-05, 08:40   #2162
Kicia8425
Zadomowienie

GG do Kicia8425

Hejka dziewczynki

Nareszcie mam wolny dzionek i moge pobyc troszeczke z Wami
Czekam tu na Was kochaniutkie

Buziaczki i milutkiego dzionka

Zbigniew Wodecki-"Lubie wracac..."
Kicia8425 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-05, 08:48   #2163
Berlinka25
Przyczajenie

GG do Berlinka25

Witajcie dziewczyny
Od rana mam dobry humor bo dzis 28dc a @ jak nie widac tak nie widac do tego jakos smiesznie mi niedobrze wiec moze moze kto wie

A takie male PS. dla dziewczyn ktore sa juz w ciazy. Kochane nudnosci we wczesnej ciazy sa naturalne ale gdy wystepuja dluzej tak jak to bylo w mojej pierwszej ciazy sa niepokojace. Ja wymiotowalam do 7msc a lekarz nie wiedzial dlaczego podejzewali ze mam tarczyce ale nie mialam.Doslownie umieralam w ciazy bo caly czas musialam lezec wychodzilam tylko raz w msc do lekarza co bylo dla mnie koszmarem bo ciagle musialam zwracac.Ale mniejsza ze mna chodzi mi o to ze doszlysmy do wniosku z moja gin ze to wszystko przez kwas foliowy.W momencie gdy zaczelam go brac do 7msc jak go bralam ciagle wymiotowalam.Po odstawieniu jak reka odjol poczulam sie super. Wlasnie niedawno probowalam brac kwas zeby to sprawdzic i rzeczywiscie po tygodniu znow bylo mi bardzo zle (a nie byla to ciaza) Moja gin twierdzi ze niektore kobiety zle znosza skladnik ktory jest w kwasie i moga tak reagowac.Wiec to taka moja mala wskazowka dla was kochane.
Berlinka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-05, 09:22   #2164
marlenka0505
Zakorzenienie

Aaaa to by może się i zgadzało, bo właśnie się zastanawiałam co mnie tak dziwnie muli (od wczoraj), bo żeby to były młdości ciążowe to mi jakoś nie pasuje (za wcześnie)... a już miałam się dziewczyn pytać jak szybko można mieć pierwsze objawy
Stary 2009-08-05, 09:27   #2165
Kicia8425
Zadomowienie

GG do Kicia8425

Nioo to racja rozne sa reakcje na kwas foliowy niestety
I sa one podobne do objawow ciazowych,wiec latwo mozna sie nabrac i narobic sobie nadzieji
A nam nie pozostaje nic innego jak tylko czekac cierpliwie na to co przyniesie los ....

Stary 2009-08-05, 09:28   #2166
Berlinka25
Przyczajenie

GG do Berlinka25

Cytat:
Napisane przez marlenka0505 Pokaż wiadomość
Aaaa to by może się i zgadzało, bo właśnie się zastanawiałam co mnie tak dziwnie muli (od wczoraj), bo żeby to były młdości ciążowe to mi jakoś nie pasuje (za wcześnie)... a już miałam się dziewczyn pytać jak szybko można mieć pierwsze objawy

No wlasnie na to trzeba zwrocic uwage
Chcialam to napisac zeby zadna z was nie musiala przezyc takiego koszmaru jak ja.Swoja droga sie zastanawiam co mam lykac skoro kwas foliowy nie za bardzo.Lykam go co drugi dzien zeby tak strasznie sie nie czuc ale jak bedzie gorzej to odstawiam od razu.Niby kwas jest bardzo wskazany ale tak pomyslec kiedys tego nie bylo a my rodzilysmy sie zdrowe nawet tu (w niemczech) nie kazda dziewczyna to lykala mam kolezanki ktore wogole tego nie braly a dzidzie zdrowe sa ....... Hm zemat rzeka
Stary 2009-08-05, 09:28   #2167
Sensuel
Wtajemniczenie

Berlinka...ja chyba należę do tych kobiet

Kicia i Panna....w końcu się pojawiłyście
Stary 2009-08-05, 09:36   #2168
marlenka0505
Zakorzenienie

ja to jestem w gorącej wodzie kąpana i najbardziej dobija mnie to czekanie... fajnie by było jakby od razu człowiek wiedział Osobiście jeszcze nie jestem na etapie "już teraz musi być" ale fajnie byłoby wiedzieć czy będzie czy nie...

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Berlinka25 Pokaż wiadomość
No wlasnie na to trzeba zwrocic uwage
Chcialam to napisac zeby zadna z was nie musiala przezyc takiego koszmaru jak ja.Swoja droga sie zastanawiam co mam lykac skoro kwas foliowy nie za bardzo.Lykam go co drugi dzien zeby tak strasznie sie nie czuc ale jak bedzie gorzej to odstawiam od razu.Niby kwas jest bardzo wskazany ale tak pomyslec kiedys tego nie bylo a my rodzilysmy sie zdrowe nawet tu (w niemczech) nie kazda dziewczyna to lykala mam kolezanki ktore wogole tego nie braly a dzidzie zdrowe sa ....... Hm zemat rzeka
to chyba zostają naturalne źródła
Opracowanie: mgr inż. Krystyna Beata Radziwon

GDZIE WYSTĘPUJE KWAS FOLIOWY

Związki typu kwasu folowego (foliowego) są bardzo szeroko rozpowszechnione w naturze. Występują one w tkankach wielu roślin i zwierząt, zwł. w zielonych warzywach liściastych oraz w wątrobie i drożdżach.

Witamina ta występuje w produktach spożywczych w bardzo zróżnicowanych ilościach. Dobrym jej źródłem są warzywa i owoce bogate również w witaminę C np.: pomarańcze, brukselka, kapusta włoska oraz warzywa i owoce będące źródłem beta-karotenu między innymi liście pietruszki, szpinak, cykoria, sałata, pomidory, suche nasiona roślin strączkowych (fasola, groch, soja zawierająca od 150 - 250mg w 100g produktu).
Stary 2009-08-05, 09:42   #2169
joanna2912
BAN stały

Witajcie laseczki u mnie drugi dzien gdzie lepiej sie czuje wiadomo cos tam pobolewa ale nie boli juz tak jak bolalo i 2 nocka cala przespana tylko z samego ranca oczywiscie toaleta musi byc zaliczona ale chyba pecherz mi sie rozciagnal dzisiaj bede dzwonila do tego masakrycznie drogiego gina ile bierze dodatkowo za usg i chyba bede musiala isc do niego bo innych znalazlam ale ponad 3 godziny od mojego domciu a z moim krzyzem nie wytrzymam takiej dlugiej jazdy autem ale w sumie slyszalam ,ze ten lekarz ma super sprzet i dpochwowe i 3d i 4d real i takie tam bajery wiec mam nadzieje,ze pokaze czy wszystko ok wiem ,ze serduszko zaczyna bic 22 dni od zaplodnienia wiec mam nadzieje,ze pokaze co i jak w sumie nie trzeba biegac do niego co miesiac a ja potrzebuje tylko raz wiec raz mozna zaplacic dla dobra fasolci oczywiscie
joanna2912 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-05, 09:50   #2170
Berlinka25
Przyczajenie

GG do Berlinka25

Tak Marlenka masz racje tylko teraz pytanie ile witamin jest w tych owocach i warzywach jak teraz tak ze wszystkim oszukuja
Myslalam o lykaniu witamin ale spoko najpierw niech sie pokaza te dwie II a potem bede myslec
Stary 2009-08-05, 10:18   #2171
Kicia8425
Zadomowienie

GG do Kicia8425

Tak,tak Sensuel kochana juz wrocilam do Was i dzis mam dzionek dla Was,a przynajmniej przedpoludnie
Sliczniusia ta Twoja dziewuszka hihi
Marlenka to kazda z nas tak ma ze chcialaby wiedziec juz,co i jak,czy sie udalo czy nie,ale niestety musimy uzbrajac sie w cierpliwosc i czekac
Suuuper Asienko ze sie wyspalas,nioo i przedewszystkim ze lepiej sie czujesz
Masz racje,na jedna wizyte mozna sie poswiecic z kosztami dla swojego swietego spokoju i dla dobra fasolinki
Fakt ze troszke wiecej zaplacisz ale bedziesz spokojniejsza,a to wyjdzie tylko na dobre dla Was

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

I nastala cisza

Stary 2009-08-05, 10:22   #2172
Sensuel
Wtajemniczenie

Dziękuje Kicia

Lecę prasować,bo lumpy leżą już od 2 tygodni i jakoś weny nie mam.Synek dzisiaj w przedszkolu do 14 także chwila spokoju,ale na 12 lecę na ploty do mojej kumpelki.

Dziewczynki w ciąży....czy wy macie też takie huśtawki nastrojów.Ja wczoraj cały wieczór przepłakałam.Zupełnie tak bezsensu.Wymyślałam sobie powody i ryczałam 3h
Stary 2009-08-05, 10:29   #2173
Stara Panna
Rozeznanie

GG do Stara Panna

Tam, że odrazu cisza nastała...

Ja na ten przykład szukam w necie czemu tak dziwnie mi te testy owu wychodzą... ? Pozatym remont to jeszcze nawet nie rozpoczęty... Narazie tylko nadprogramowe ocieplanie... Załamana jestem tym...

Sensuel - jaka cudna kobieta Odrazu widać, ze do Mamusi podobna
Stary 2009-08-05, 10:51   #2174
Kicia8425
Zadomowienie

GG do Kicia8425

Sensuel alez prosze bardzo,cala przyjemnosc po mojej stronie
Panienko kochana a coz to za zalamka?? Ty mi sie tu nic nie lam,wszystko,ale wszytko ma byc dobrze,wiec glowka do gory i ruszamy na podboj swiata
Spokojnie,remont szybko przeleci,i z chwilke bedziesz sie cieszyc ze masz pieknie wyremontowana chatke

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

A ja mam w pokoju atak much yhh normalnie chyba najlepiej przeniesc sie na balkon tam o dziwo nie ma ich wcale ...

Stary 2009-08-05, 11:00   #2175
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Witam moja kochane dziewczynki.Ja dzisiaj nie mogłam spać ,remonty mam koło bloku i od 7 rano spokoju nie dają. Ale czuje się w miare dobrze. Mam nadzieję ,że z fasolką wszytsko wporządku
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-05, 11:57   #2176
Stara Panna
Rozeznanie

GG do Stara Panna

Anusia - nie martw się... Napewno Fasoleczce nic nie jest Myśl pozytywnie ! Kiedy wizyta potwierdzająca ?

Kiciunia - ja się nie załamuję... tylko jak co miesiąc wkręcam...
Stary 2009-08-05, 12:32   #2177
Berlinka25
Przyczajenie

GG do Berlinka25

Hej dziewczyny nie moglam sie powstrzymac i musze wam cos powiedziec

Nie moglam sie powstrzymac i zrobilam sobie przed chwilka test HCG i wiecie co wyszla pierwsza gruba krecha a druga bladziutka

Wiem co to oznacza bo w pierwszej ciazy tez mialam taka bladziutka

Normalnie siedze teraz i gapie sie w ten test i tak strasznie sie ciesze ze moglabym wszystkich wycalowac !!!!
Stary 2009-08-05, 12:41   #2178
marlenka0505
Zakorzenienie

No to berlinka trzymamy kciuki a ja cierpliwie będę czekać i chyba muszę przestać o tym myśleć...ale jak tu nie myśleć
Stary 2009-08-05, 12:43   #2179
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Hm dzisiaj napewno dostane @ .... Boli mnie brzuszek ....
Wiec problem sie chyba sam rozwiazal ...
Cosmaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-05, 12:43   #2180
marlenka0505
Zakorzenienie

joanna naszego świętego spokoju i zdrowia fasoleczki nie da się przeliczyć na żadne pieniądze..
Stary 2009-08-05, 12:44   #2181
Berlinka25
Przyczajenie

GG do Berlinka25

Cytat:
No to berlinka trzymamy kciuki a ja cierpliwie będę czekać i chyba muszę przestać o tym myśleć...ale jak tu nie myśleć
Dzieki Oh chyba teraz do mnie doszlo bo sie poryczalam. Relacjonuje wszystko na zywo
Stary 2009-08-05, 12:44   #2182
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Berlinka25 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny nie moglam sie powstrzymac i musze wam cos powiedziec

Nie moglam sie powstrzymac i zrobilam sobie przed chwilka test HCG i wiecie co wyszla pierwsza gruba krecha a druga bladziutka

Wiem co to oznacza bo w pierwszej ciazy tez mialam taka bladziutka

Normalnie siedze teraz i gapie sie w ten test i tak strasznie sie ciesze ze moglabym wszystkich wycalowac !!!!

Gratulacje !!!!
Cosmaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-05, 12:49   #2183
Kicia8425
Zadomowienie

GG do Kicia8425

Wiem wiem Panienko,mam to samo zreszta dobrze o tym wiesz
Niby w tym miesiacu byl pelny luz i nie bylo myslenia,ale czasem sama ta mysl do mnie przychodzi I jak sie od niej odpedzic ???
Berlinka nio to ja juz tak cichutenko GRATULUJE znow bede ciocia
A jak sie pojawi gruuuba druga kreseczka to bede gratulowac glosno hihi

A ja mam dolka,jakos tak mnie zlapalo,ale mam nadzieje ze szybciutko minie...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-05, 12:59   #2184
Berlinka25
Przyczajenie

GG do Berlinka25

Cytat:
Napisane przez Kicia8425 Pokaż wiadomość
Wiem wiem Panienko,mam to samo zreszta dobrze o tym wiesz
Niby w tym miesiacu byl pelny luz i nie bylo myslenia,ale czasem sama ta mysl do mnie przychodzi I jak sie od niej odpedzic ???
Berlinka nio to ja juz tak cichutenko GRATULUJE znow bede ciocia
A jak sie pojawi gruuuba druga kreseczka to bede gratulowac glosno hihi

A ja mam dolka,jakos tak mnie zlapalo,ale mam nadzieje ze szybciutko minie...
Wiesz kicia mysle ze to jest pewne z ta moja fasolunia bo test robilam przed chwila i wyszla szeroka ale blada kreska podejzewam ze jakbym zrobila test rano bylaby wyrazniejsza. Poza tym te moje dolegliwosci... czulam ze cos sie swieci ale nie moglam uwierzyc ze to tak szybkko perwszy miesiac staran i juz ciaza tym bardziej ze mialam tego paskudnego torbiela :/

Oj teraz wy kochane musicie zajsc obowiazkowo

A tu przesylam moje juz dobre fluidy
Stary 2009-08-05, 13:25   #2185
marlenka0505
Zakorzenienie

Berlinka, to też jest mój pierwszy miesiąc starań i mam nadzieję, że niebawem powiem JEST. Napewno dlatego, że tak bardzo chcę, mam wrażenie że będzie coś z tego. Zobaczymy, najwyżej @ sprowadzi mnie do rzeczywistości, ale jak już będzie to nie wiem jak wytrzymam te długie 9 miesięcy
Stary 2009-08-05, 13:32   #2186
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Napisane przez Stara Panna Pokaż wiadomość
Anusia - nie martw się... Napewno Fasoleczce nic nie jest Myśl pozytywnie ! Kiedy wizyta potwierdzająca ?

Kiciunia - ja się nie załamuję... tylko jak co miesiąc wkręcam...

Wizyta potwierdzająca jutro lub w piątek,ale już nie mogę się doczekać
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-05, 13:35   #2187
Berlinka25
Przyczajenie

GG do Berlinka25

Cytat:
Berlinka, to też jest mój pierwszy miesiąc starań i mam nadzieję, że niebawem powiem JEST. Napewno dlatego, że tak bardzo chcę, mam wrażenie że będzie coś z tego. Zobaczymy, najwyżej @ sprowadzi mnie do rzeczywistości, ale jak już będzie to nie wiem jak wytrzymam te długie 9 miesięcy

Wiesz co powiem ci tak ze gdy w pierwszy raz chcielismy miec dziecko z moim mezem ja nie za bardzo bylam do tego przekonana i powiem ci ze przez 3 msc niezabezpieczania sie nie "wpadlismy "dopiero pozniej jak co miesiac widzialam jaki moj maz jest przygnebiony z powodu @ w koncu wtedy zrozumialam ze chce miec dziecko i zaraz zaszlam w ciaze.
A teraz w tamtym msc niby sie staralismy ale ja jakos caly czas czulam ze nic z tego nie bedzie i okazalo sie ze mam torbiel i teraz jak juz wiedzialam ze go nie ma to od razu chcialam zajsc w ciaze i powiem szczerze ze czulam ze w niej jestem. A teraz to juz wiem na pewno

Wiec jesli czujesz ze bedzie dobrze to na pewno bedzie musi byc Zycze ci tego z calego serducha i wszystkim innym laseczkom tez

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-05, 13:38   #2188
Kicia8425
Zadomowienie

GG do Kicia8425

Nioo Berlinko zycze Ci tak jak wszystkim starajacym sie tutaj aby to bylo pewne z fasoleczka i trzymam mocniutko kciuki zeby tak bylo

Kochane zycze Wam wszystkim zeby szybciutko udalo sie Wam zobaczyc te wyczekane i upragnione II kreseczki !!!
Ciesze sie razem z Wami jak sie ktoras chwali ze sie udalo !!!
Nio wkoncu zostaje w tym momencie wirtualna ciocia wiec jak tu sie nie cieszyc hihi

Ja niestety z przyczyn niezlaleznych odemnie od przyszlego cyklu musze zawiesic staranka Ale nie martwcie sie bede Was odwiedzac i dopingowac jak tylko sie da

Stary 2009-08-05, 13:44   #2189
marlenka0505
Zakorzenienie

Berlinka nam z pierwszym to w 3 cyklu się udało, taka jest prawda, że wiele osób chce i starają się latami i klops, no ale ja urodzona optymistka hehe... trzeba wierzyć
Stary 2009-08-05, 14:03   #2190
agnieszka09
Wtajemniczenie

czesc moje kobitki

BERLINKA gratuluje

a reszt pan starac sie starac i szybcio dolaczac do nasja caly czas trzymam kciuki za Was kochane

a ja dzis juz po rozmowie.przyjeta do pracy na poniedzialek na 10praca marzenie

KICIU no jestes kochanaa to za milczenie

PANNA kochana ja sie wogole na tych testach nie znam,nawet nie wiem jak to wyglada ale oby i bez tesciorka wyszlo na innym tesciorku nasze dwie kreski upragnione

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości