|
|
#2161 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 2
Piękny widok, aż człowieka gdzieś tam w serduszku ściska
![]() Cytat:
![]() ![]() : Teraz to nic tylko rozkoszować się tym stanem i dbać o swój brzuszek
|
|
|
|
|
#2162 |
|
Zadomowienie
|
Hejka dziewczynki
![]() Nareszcie mam wolny dzionek i moge pobyc troszeczke z Wami ![]() ![]() ![]() Czekam tu na Was kochaniutkie ![]() Buziaczki i milutkiego dzionka ![]() ![]()
|
#2163 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczyny
Od rana mam dobry humor bo dzis 28dc a @ jak nie widac tak nie widac ![]() A takie male PS. dla dziewczyn ktore sa juz w ciazy. Kochane nudnosci we wczesnej ciazy sa naturalne ale gdy wystepuja dluzej tak jak to bylo w mojej pierwszej ciazy sa niepokojace. Ja wymiotowalam do 7msc a lekarz nie wiedzial dlaczego podejzewali ze mam tarczyce ale nie mialam.Doslownie umieralam w ciazy bo caly czas musialam lezec wychodzilam tylko raz w msc do lekarza co bylo dla mnie koszmarem bo ciagle musialam zwracac.Ale mniejsza ze mna chodzi mi o to ze doszlysmy do wniosku z moja gin ze to wszystko przez kwas foliowy.W momencie gdy zaczelam go brac do 7msc jak go bralam ciagle wymiotowalam.Po odstawieniu jak reka odjol poczulam sie super. Wlasnie niedawno probowalam brac kwas zeby to sprawdzic i rzeczywiscie po tygodniu znow bylo mi bardzo zle (a nie byla to ciaza) Moja gin twierdzi ze niektore kobiety zle znosza skladnik ktory jest w kwasie i moga tak reagowac.Wiec to taka moja mala wskazowka dla was kochane. |
|
|
|
#2164 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa to by może się i zgadzało, bo właśnie się zastanawiałam co mnie tak dziwnie muli (od wczoraj), bo żeby to były młdości ciążowe to mi jakoś nie pasuje (za wcześnie)... a już miałam się dziewczyn pytać jak szybko można mieć pierwsze objawy
|
|
|
|
#2165 |
|
Zadomowienie
|
Nioo to racja rozne sa reakcje na kwas foliowy niestety
![]() I sa one podobne do objawow ciazowych,wiec latwo mozna sie nabrac i narobic sobie nadzieji ![]() A nam nie pozostaje nic innego jak tylko czekac cierpliwie na to co przyniesie los ....
|
#2166 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
No wlasnie na to trzeba zwrocic uwage Chcialam to napisac zeby zadna z was nie musiala przezyc takiego koszmaru jak ja.Swoja droga sie zastanawiam co mam lykac skoro kwas foliowy nie za bardzo.Lykam go co drugi dzien zeby tak strasznie sie nie czuc ale jak bedzie gorzej to odstawiam od razu.Niby kwas jest bardzo wskazany ale tak pomyslec kiedys tego nie bylo a my rodzilysmy sie zdrowe nawet tu (w niemczech) nie kazda dziewczyna to lykala mam kolezanki ktore wogole tego nie braly a dzidzie zdrowe sa ....... Hm zemat rzeka
|
|
|
|
|
#2167 |
|
Wtajemniczenie
|
Berlinka...ja chyba należę do tych kobiet
![]() Kicia i Panna....w końcu się pojawiłyście
|
#2168 | |
|
Zakorzenienie
|
ja to jestem w gorącej wodzie kąpana i najbardziej dobija mnie to czekanie... fajnie by było jakby od razu człowiek wiedział
Osobiście jeszcze nie jestem na etapie "już teraz musi być" ale fajnie byłoby wiedzieć czy będzie czy nie...![]() ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
Opracowanie: mgr inż. Krystyna Beata Radziwon GDZIE WYSTĘPUJE KWAS FOLIOWY Związki typu kwasu folowego (foliowego) są bardzo szeroko rozpowszechnione w naturze. Występują one w tkankach wielu roślin i zwierząt, zwł. w zielonych warzywach liściastych oraz w wątrobie i drożdżach. Witamina ta występuje w produktach spożywczych w bardzo zróżnicowanych ilościach. Dobrym jej źródłem są warzywa i owoce bogate również w witaminę C np.: pomarańcze, brukselka, kapusta włoska oraz warzywa i owoce będące źródłem beta-karotenu między innymi liście pietruszki, szpinak, cykoria, sałata, pomidory, suche nasiona roślin strączkowych (fasola, groch, soja zawierająca od 150 - 250mg w 100g produktu). |
|
|
|
|
#2169 |
|
BAN stały
|
Witajcie laseczki
ale chyba pecherz mi sie rozciagnal dzisiaj bede dzwonila do tego masakrycznie drogiego gina ile bierze dodatkowo za usg i chyba bede musiala isc do niego bo innych znalazlam ale ponad 3 godziny od mojego domciu a z moim krzyzem nie wytrzymam takiej dlugiej jazdy autem wiem ,ze serduszko zaczyna bic 22 dni od zaplodnienia wiec mam nadzieje,ze pokaze co i jak w sumie nie trzeba biegac do niego co miesiac a ja potrzebuje tylko raz wiec raz mozna zaplacic dla dobra fasolci oczywiscie
|
|
|
|
#2170 |
|
Przyczajenie
|
Tak Marlenka masz racje tylko teraz pytanie ile witamin jest w tych owocach i warzywach jak teraz tak ze wszystkim oszukuja
![]() Myslalam o lykaniu witamin ale spoko najpierw niech sie pokaza te dwie II a potem bede myslec
|
|
|
|
#2171 |
|
Zadomowienie
|
Tak,tak Sensuel kochana juz wrocilam do Was i dzis mam dzionek dla Was,a przynajmniej przedpoludnie
![]() Sliczniusia ta Twoja dziewuszka hihi ![]() Marlenka to kazda z nas tak ma ze chcialaby wiedziec juz,co i jak,czy sie udalo czy nie,ale niestety musimy uzbrajac sie w cierpliwosc i czekac ![]() Suuuper Asienko ze sie wyspalas,nioo i przedewszystkim ze lepiej sie czujesz ![]() Masz racje,na jedna wizyte mozna sie poswiecic z kosztami dla swojego swietego spokoju i dla dobra fasolinki ![]() Fakt ze troszke wiecej zaplacisz ale bedziesz spokojniejsza,a to wyjdzie tylko na dobre dla Was ![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- I nastala cisza ![]() ![]()
|
|
#2172 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuje Kicia
Lecę prasować,bo lumpy leżą już od 2 tygodni i jakoś weny nie mam.Synek dzisiaj w przedszkolu do 14 także chwila spokoju,ale na 12 lecę na ploty do mojej kumpelki.Dziewczynki w ciąży....czy wy macie też takie huśtawki nastrojów.Ja wczoraj cały wieczór przepłakałam.Zupełnie tak bezsensu.Wymyślałam sobie powody i ryczałam 3h
|
#2173 |
|
Rozeznanie
|
Tam, że odrazu cisza nastała...
Ja na ten przykład szukam w necie czemu tak dziwnie mi te testy owu wychodzą... ? Pozatym remont to jeszcze nawet nie rozpoczęty... Narazie tylko nadprogramowe ocieplanie... Załamana jestem tym... ![]() Sensuel - jaka cudna kobieta Odrazu widać, ze do Mamusi podobna
|
|
#2174 |
|
Zadomowienie
|
Sensuel alez prosze bardzo,cala przyjemnosc po mojej stronie
![]() ![]() Panienko kochana a coz to za zalamka?? Ty mi sie tu nic nie lam,wszystko,ale wszytko ma byc dobrze,wiec glowka do gory i ruszamy na podboj swiata ![]() ![]() ![]() Spokojnie,remont szybko przeleci,i z chwilke bedziesz sie cieszyc ze masz pieknie wyremontowana chatke ![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- A ja mam w pokoju atak much yhh normalnie chyba najlepiej przeniesc sie na balkon tam o dziwo nie ma ich wcale ...
|
#2175 |
|
Zakorzenienie
|
Witam moja kochane dziewczynki
.Ja dzisiaj nie mogłam spać ,remonty mam koło bloku i od 7 rano spokoju nie dają. Ale czuje się w miare dobrze
|
|
|
|
#2176 |
|
Rozeznanie
|
Anusia - nie martw się... Napewno Fasoleczce nic nie jest
Myśl pozytywnie ! Kiedy wizyta potwierdzająca ? Kiciunia - ja się nie załamuję... tylko jak co miesiąc wkręcam...
|
|
#2177 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny nie moglam sie powstrzymac i musze wam cos powiedziec
![]() Nie moglam sie powstrzymac i zrobilam sobie przed chwilka test HCG i wiecie co wyszla pierwsza gruba krecha a druga bladziutka Wiem co to oznacza bo w pierwszej ciazy tez mialam taka bladziutka Normalnie siedze teraz i gapie sie w ten test i tak strasznie sie ciesze ze moglabym wszystkich wycalowac !!!! |
|
|
|
#2178 |
|
Zakorzenienie
|
No to berlinka trzymamy kciuki
a ja cierpliwie będę czekać i chyba muszę przestać o tym myśleć...ale jak tu nie myśleć
|
|
|
|
#2179 |
|
BAN stały
|
Hm dzisiaj napewno dostane @ .... Boli mnie brzuszek ....
Wiec problem sie chyba sam rozwiazal ... |
|
|
|
#2180 |
|
Zakorzenienie
|
joanna naszego świętego spokoju i zdrowia fasoleczki nie da się przeliczyć na żadne pieniądze..
|
|
|
|
#2181 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#2182 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Gratulacje !!!!
|
|
|
|
|
#2183 |
|
Zadomowienie
|
Wiem wiem Panienko,mam to samo zreszta dobrze o tym wiesz
![]() Niby w tym miesiacu byl pelny luz i nie bylo myslenia,ale czasem sama ta mysl do mnie przychodzi I jak sie od niej odpedzic ???Berlinka nio to ja juz tak cichutenko GRATULUJE ![]() ![]() ![]() A jak sie pojawi gruuuba druga kreseczka to bede gratulowac glosno hihi ![]() A ja mam dolka,jakos tak mnie zlapalo,ale mam nadzieje ze szybciutko minie...
|
|
#2184 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Oj teraz wy kochane musicie zajsc obowiazkowo A tu przesylam moje juz dobre fluidy
|
|
|
|
|
#2185 |
|
Zakorzenienie
|
Berlinka, to też jest mój pierwszy miesiąc starań i mam nadzieję, że niebawem powiem JEST. Napewno dlatego, że tak bardzo chcę, mam wrażenie że będzie coś z tego. Zobaczymy, najwyżej @ sprowadzi mnie do rzeczywistości, ale jak już będzie to nie wiem jak wytrzymam te długie 9 miesięcy
|
|
|
|
#2186 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2187 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Wiesz co powiem ci tak ze gdy w pierwszy raz chcielismy miec dziecko z moim mezem ja nie za bardzo bylam do tego przekonana i powiem ci ze przez 3 msc niezabezpieczania sie nie "wpadlismy "dopiero pozniej jak co miesiac widzialam jaki moj maz jest przygnebiony z powodu @ w koncu wtedy zrozumialam ze chce miec dziecko i zaraz zaszlam w ciaze. A teraz w tamtym msc niby sie staralismy ale ja jakos caly czas czulam ze nic z tego nie bedzie i okazalo sie ze mam torbiel i teraz jak juz wiedzialam ze go nie ma to od razu chcialam zajsc w ciaze i powiem szczerze ze czulam ze w niej jestem. A teraz to juz wiem na pewno ![]() Wiec jesli czujesz ze bedzie dobrze to na pewno bedzie musi byc
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2188 |
|
Zadomowienie
|
Nioo Berlinko zycze Ci tak jak wszystkim starajacym sie tutaj aby to bylo pewne z fasoleczka i trzymam mocniutko kciuki zeby tak bylo
![]() Kochane zycze Wam wszystkim zeby szybciutko udalo sie Wam zobaczyc te wyczekane i upragnione II kreseczki !!! Ciesze sie razem z Wami jak sie ktoras chwali ze sie udalo !!! ![]() Nio wkoncu zostaje w tym momencie wirtualna ciocia wiec jak tu sie nie cieszyc hihi ![]() Ja niestety z przyczyn niezlaleznych odemnie od przyszlego cyklu musze zawiesic staranka Ale nie martwcie sie bede Was odwiedzac i dopingowac jak tylko sie da
|
#2189 |
|
Zakorzenienie
|
Berlinka nam z pierwszym to w 3 cyklu się udało, taka jest prawda, że wiele osób chce i starają się latami i klops, no ale ja urodzona optymistka hehe... trzeba wierzyć
|
|
|
|
#2190 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc moje kobitki
![]() BERLINKA gratuluje ![]() ![]() ![]() a reszt pan starac sie starac i szybcio dolaczac do nas ja caly czas trzymam kciuki za Was kochanea ja dzis juz po rozmowie.przyjeta do pracy na poniedzialek na 10 ![]() ![]() praca marzenie KICIU no jestes kochana a to za milczenie![]() PANNA kochana ja sie wogole na tych testach nie znam,nawet nie wiem jak to wyglada ale oby i bez tesciorka wyszlo na innym tesciorku nasze dwie kreski upragnione
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:58.

:ee k:
Teraz to nic tylko rozkoszować się tym stanem i dbać o swój brzuszek 

....... Hm zemat rzeka
Osobiście jeszcze nie jestem na etapie "już teraz musi być" ale fajnie byłoby wiedzieć czy będzie czy nie...
i jakoś weny nie mam.Synek dzisiaj w przedszkolu do 14 także chwila spokoju,ale na 12 lecę na ploty do mojej kumpelki.

a to za milczenie