![]() |
#2161 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziewczyny z Irlandii, cz. 2
Cytat:
![]() mozne napisz cos o sobie, bo malo Cie znamy ![]() do Polski- to sie spieczesz troche, bo upaly sa ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Cytat:
faktycznie malo masz do nadrabiania.watek byl martwy przez jakis czas, a teraz tez jakos tak niemrawo.... Emilka uciekla na MM (ale faktycznie stworzona jest do sesji modelingowych) Magda- hmmmm ktoz to wie?-moze przechodzi internetowy odwyk? reszta dziewczyn to zajete mamusie....no moze nie wszystkie ale chyba wiekszosc... to pytanie do mnie chyba bylo? bo innych imienniczek chyba tutaj nie ma.... szkoly? zalezy od tego w jakim kierunku chcesz sie ksztalcic, ile lat na to poswiecic.... no i gdzie bedzie Ci wygodniej dojezdzac- ja robilam dwuletni kurs accounting technician na Institute of business and Technology w Swords- bo tam mialam najlepszy dojazd, egzaminy juz za mna teraz czekam na wyniki a pozniej dyplom ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2162 |
Raczkowanie
|
z Polski to ja... hmmm... nie wiem co powiedzieć bo moje serce w Polsce jest gdzieś indziej niż w moim domu rodzinnym. Mieszkam na wsi niedaleko Cieszyna (przy granicy z Czechami), studiowałam w Katowicach, ale ostatnie 2 lata mieszkałam na podkarpaciu w Stalowej Woli i tam jest moje serce. w Irlandii jestem od prawie roku. Przyjechalam 31 lipca. Cieżko mi bylo, ale sie odnalazłam, troche późno, ale sie cieszę. Znalazłam pracę po 9 miesiącach. I to po znajomości. Tak to pewnie już dawno by mnie tu nie było a mój związek z TŻ by się rozpadł.
Nie bardzo chce jechać do tej Polski. 10 dni bez TŻ. Nigdy się na tyle nie rozstawaliśmy... za 3 godziny mam autobus na samolot... tak mi sie nie chce...
#2163 |
Raczkowanie
|
Tak, tak Aniu to do Ciebie bylo
![]() Tak caly czas mysle by cos tu zaczac, a przeciez czas leci.... ![]() ![]()
#2164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez balam sie ze nie dam rady, w sumie moglam zaczac ten kurs wczesniej... a co chcialabys robic?
![]() ![]() |
![]() |
#2165 |
Raczkowanie
|
co chcialabym robic.......
hmmmm...... ciezkie pytanie :P 1000 pomyslow na raz ![]() kiedys myslalam o dietetyce i mysle ze czulabym sie w tym dobrze ![]() fascynuje mnie (choc moze to zbyt mocno powiedziane) make up. Tylko slyszalam ze w IE nie ma dobrych szkol Wizazu ![]()
#2166 | |
Zakorzenienie
|
Witam dziewczynki
![]() Jak mi się nie chciało wracać.... po wyjściu z samolotu od razu ulewa - to się nazywa przywitanie ![]() Bosko było - piękna pogoda, piaszczyste plaże, czyściutka i ciepła woda, smaczne jedzonko i pyszniutkie drineczki, pełno turystów i super atmosfera!! Ach... do następnego urlopiku jeszcze 2 miesiące - już się nie mogę doczekać... A teraz są u nas mam i siorka a pogoda taka do bani ![]() rozjaśliłam tylko ![]() Cytat:
![]() Ja mieszkałam blisko Oranmore w Claregalway ![]() Udanego urlopiku w Polsce ![]() Kasiu podziwiam za dietkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2167 |
Zakorzenienie
|
hej laski kochane
![]() PAULINKO widzilam zdjecia zazdroszcze wycieczki ![]() ja bylam w polsce wiec dlatego sie nie odzywalam :0 ale juz wrocilam wiec bede sie udzielac ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2168 |
Rozeznanie
|
hej dziewczyny, moze ktoras z was lub znacie kogos kto szuka pokoju doubla z wlasna lazienka. bardzo ladne i duze na dublin 9. sa dwa wolne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i jak urlopik się udał?? WOW szybko idziecie jak burza ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2170 |
Zakorzenienie
|
PAULINKO super sie udal tylko malemu troche te upaly nie pasowaly bo sie do naszej pogody przyzwyczil babcie go rozpiescily i teraz tylko na raczkach u mamy by siedzial
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2171 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2172 |
Zakorzenienie
|
PAULINKO no wlasnie a mowilam zeby nie nosily go non stop bo sie nauczy no i nauczyl sam na lozku nie polezy od razu placz i na rece
|
![]() ![]() |
![]() |
#2173 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja już po urlopie - zleciał jak z bicza strzelił. Sądziłam ,ze powrót do pracy bedzie traumatyczny ale nie jest źle, nawet typowe po powrotne doły mnie omijają szerokim łukiem z czego się bardzo ciesze ![]() ![]() Alicjo - na prawko cały czas się przymierzam, ba nawet kupiłam książkę (2 m-ce temu). Tylko jakoś z mobilizacją kiepsko, oj kiepsko. Jednak trzeba się za to koniecznie zabrać ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Swoją drogą niby taka recesja, a wczoraj wieczorem pół godziny szukaliśmy wolnego miejsca parkingowego przed Liffey Valley. Ludzi multum!!!! Spóźniliśmy się przez to na film, na który zamierzaliśmy się wybrać i poszliśmy na Shreka ![]()
![]() |
#2174 | |
Zakorzenienie
|
Siemanko
![]() Wczoraj byłamw pubie z mamą i koleżankami - fajowo było ![]() Cytat:
![]() a nie mogli tego sprzedać po kosztach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2175 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() W zeszly poniedzialek odebralam i jestem teraz pelnowartosciowym uzytkownikiem drog woooohooo!!! Takze bierz sie bierz Kochana, bo to super uczucie pomykac sobie autkiem (i nie byc uzaleznionym od nikogo ![]() Wszystko co dobre szybko sie konczy.... Ale wazne ze wracacie wszystkie pelne energii do dalszych dzialan. Strasznie zazdroszcze Wam tego sloneczka, tutaj jakos go nie ma az tak wiele ![]()
![]() |
#2176 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem, jak to zrobiłaś ale Twe trzymanie kciuków pomogło ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Póki co Dublin Bus is cool ![]() ![]() Słońca chyba za mało było, bo dziś cały dzień chodziłam ospała .... Słońca poproszę Irlandio!!! Dłużej niż na 5 min ![]()
![]() |
#2177 | ||
Zakorzenienie
|
U mnie właśnie słonko świeci
![]() Cytat:
![]() ja planuję na przyszły roczek prawko ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2178 |
Zakorzenienie
|
No pogoda to nawet u nas dziś była znośna
![]() ![]() ![]() ![]() Kasiu, a ja sobie dziś z ciekawości czytałam trochę o tej Twojej diecie, czy Ty aby czytałas o jej negatywach stosowania? My tu gadu gadu , a ja myśle już o kolejnym urlopie ![]()
#2179 | |
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() I po gościach... poleciały dziewczyny do Polandowa a włąściwie to fruną właśnie gdzieś tam w przestworzach ![]() Byłyśmy w sobotę w Limerick na zakupkach i spacerku a wczoraj w Galway. Wywiało nas tam nad oceanem... Cytat:
![]() Och ja też się nie mogę doczekać już do wrześniowej Portugalii ![]() a na październik polecam Hiszpanię a dokładniej Costa Del Sol ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Grunt,że miło spędziliście czas, a w samej Irlandii jest co zwiedzać, to trzeba przyznać. ![]() Myślałam własnie o Hiszpanii, ewentualnie Turcja lub Grecja. Mam urlop od 4 października więc chciałabym jeszcze się gdzieś wygrzać ![]()
![]() |
#2181 |
Raczkowanie
|
hej !! a ja myślę o powrocie do IE. czy aż tak tam źle?? mój mąż tam jest już 7 lat a ja od 2,5 w PL i doszłam do wniosku, że wracam do niego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2182 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2183 |
Raczkowanie
|
Dziekuje,dziekuje
![]() ![]() Marysiu, ja bylam w zeszlym roku w Hiszpanii, w tym samym terminie co Ty masz teraz urlop i bylo ponad 30 st. takze napewno pupcie wygrzejesz ![]() Szkoda,ze te chwile juz nie wroca.... ![]() lamia1980 chyba nie jest tu tak zle skoro nadal tyle osob tutaj mieszka,moze i wielu tez narzeka,ale podobno taka nasza natura :P A tak naprawde to jest im tu dobrze
![]() |
#2184 |
Raczkowanie
|
Nie wiem co myśleć każdy mówi co innego. TZ pracuje 7 lat w fabryce z jedzeniem dobrze mu tam raczej nie zwolnią go szybko bo pracuje praktycznie od początku istnienia zakładu. Nowych pracowników zwalniają ale starych tylko za jakieś przewinienie. Ja sobie znajdę pracę. Boję się tylko tego ryzyka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2185 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Życzę powodzenia i trzymam kciuki ![]()
![]() |
#2186 |
Raczkowanie
|
nie umiem języka perfekt ale dobrze. na początek chcę iść do collegu poduczyć się języka bo chcę iść na studia podyplomowe w IE-to taki poważny plan
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2187 |
Zakorzenienie
|
Z takim podejściem dasz radę
![]() ps. Byłas już kiedyś w Irl? Jak długo?
#2188 |
Raczkowanie
|
Dzień Doberek!! Nie wyspałam się jakieś głupoty mi się śniły całą noc
![]() W latach 2005-2008 byłam w IRL czyli 3 lata. Mam kilkuletnie doświadczenie. TZ będzie na urlopie pod koniec sierpnia więc mamy poważny problem do omówienia ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja dobra koleżanka wróciła rok temu na Święta do PL, do tej pory nie ma pracy. Zanim wyjechała do Irl. miała dobrą posadę, ludzi pod sobą, tutaj pracowała znacznie ciężej, fizycznie, nabawiła się choroby, miała depresje. Wróciła i mimo,że ma doświadczenie, studia itd... musi pójść na kolejne studia i kursy, aby dostać równie dobrą posadę jaką miała. Nie jest jej łatwo, ale do Irl, wrcać już nie chce. Wszystko zalezy od tego jak swoją drogą pokierujemy. Niewątpliwie decyzja ta bedzie stanowić o Twoim dalszym życiu - musisz być tego świadoma. Z resztą skoro byłas tu już wcześniej 3 lata to sama wiesz jak jest ![]()
![]() |
#2190 |
Raczkowanie
|
Na razie daję sobie spokój. Ściągam TZ do kraju i zaczynamy życie od nowa. On 7 lat mieszkał w IRL więc będzie mu ciężko. Zobaczymy jak to się wszystko potoczy. Jeżeli nie damy rady finansowo, on nie znajdzie pracy pomyslimy co dalej...może coś poprawi się w IRL.
Szkoda, że jest kryzys on naprawdę pomieszał wszystkim dobrze w życiu. Zmykam do łóżeczka bo rano do pracy... kolorowych snów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:39.