PRóBOWAć DO SKUTKU część IX "weterankowy finał" - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-09, 21:35   #2161
anciaahk
kosmitka

Dot.: PRóBOWAć DO SKUTKU część IX "weterankowy finał"

Hhahahaha, wyobraziłam sobie tą akcję. Najlepiej do tego nadawałby się stary Żuk lub Nyska.
Kurcze Ty to masz nieźle przerąbane, jeszcze z kasą po budowach jeździć i wypłacać, szok, zwłaszcza że jednak coraz zimniej jest. Niesamowita odpowiedzialność, z gotówką. A ja myślałam, że dzisiaj każdy ma konto i wypłatę na konto, że już firmy nie chcą płacić gotówką.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 21:50   #2162
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Hhahahaha, wyobraziłam sobie tą akcję. Najlepiej do tego nadawałby się stary Żuk lub Nyska.
Kurcze Ty to masz nieźle przerąbane, jeszcze z kasą po budowach jeździć i wypłacać, szok, zwłaszcza że jednak coraz zimniej jest. Niesamowita odpowiedzialność, z gotówką. A ja myślałam, że dzisiaj każdy ma konto i wypłatę na konto, że już firmy nie chcą płacić gotówką.
Ha ha... nie, bo burżujsku było, w Fordzie Mondeo.

Mogłabym nie jeździć, ale wtedy siedziałabym po godzinach i czekała aż ludzie zjadą po kasę.

Niestety ciągle są tacy, co konta nie mają. Poza tym nadgodziny wolą do łapki, po co żona ma widzieć ile tego jest.

Firmy nie chcą płacić, ale zmusić pracownika nie można. Więc możemy tylko sobie nie chcieć.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-10, 12:28   #2163
pomarnczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja mam za sobą pierwsza wizytę u gina - jest serduszko cudowny widok Okruszek ma 18mm
Strasznie się cieszę z cudownego widoku, jaki masz za sobą.. Życzę aby maleństwo zdrowo się rozwijało i zbierało siły by zasadzić mamusi pierwsze kopniaczki Trzymajcie się zdrowo w ten jesienny czas

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
Dziewczyny a to dla Was fluidek- Basia ma już 10 dni
Mój poród też niestety należał do tych dramatycznych, rodziłam 11 godzin a i tak zakończyło się cesarskim cięciem robionym w wielkim pośpiechu, by uratować córeczkę...
Eh, tak to jest, że do końca nigdy nie wiemy co nas na porodówce czeka.. ale cieszę się że wszystko dobrze się skończyło Mała jest cudna Dużo zdrówka Wam życzę.

Kropka - zdrowia, zdrowia i jeszcze raz zdrowia.. niech Cię wszelkie choróbska opuszczą i się nie zbliżają do Was

U nas wszystko ok, chyba.. Bo jak same wiecie lęk jest zawsze Taki już nasz los. Miałam ostatnio usg "połówkowe" ale lekarz przeciął w ******* i całe "G" wiem.. tzn. znam wymiary, wagę i usłyszałam hasło że wg niego nie ma powodów do niepokoju.. i dziękuję, następny proszę Nawet fotki nie mam Chociaż nie, dowiedziałam się jeszcze, że łożysko się przesunęło i już nie jest nisko położone Mam nadzieję, że na następnej wizycie mi chociaż wyjaśni czy czasem słabiej odczuwalne ruchy maleństwa to skutek uboczny łożyska umiejscowionego z przodu czy coś niepokojącego.. no ale to we wtorek

Tymczasem 3mam za staraczki i przesyłam fluidki

malami82 - specjalnie dedykowany dla Ciebie, a nóżwidelec @ nie przylezie jednak
miało być "sto lat! sto lat!".
Miało być tak pięknie
miał się nam nie kurczyć świat...
pomarnczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-10, 12:35   #2164
anciaahk
kosmitka

U mnie małpa jest, ehh. Ale cóż, spodziewałam się. Od poniedziałku więc clo i ... musi być dobrze!

Stary 2009-10-11, 10:32   #2165
malami82
Rozeznanie

U mnie tempka poszybowała w dół ... Test się nie pomylił niestety ... @ czai się za rogiem. Niech nadejdzie bardzo szybko i będziemy mogli zacząć nowy cykl ...
Pomarnczko a fluidka przechwytuję na kolejny cykl

malami82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-11, 12:54   #2166
dra
Zakorzenienie

witam
witaj pomaranczko nie zamartwiaj sie jest dobrze i nastepna wizyta cie uspokoi
malami ile to kobiety ,muszą przejść,eh no kurcze musi w końcu sie udać,ale zapamiętaj moze kupe czasu juz i zawsze @ przychodzi,ale później najwspanialsza nagroda i co za radość będzie

ja ten cykl zaliczam do straconych za duż stresu było,ale nawet nie wiem który mam dc,żeby wiedziec kiedy sie spodziewac @,musze policzyc...
Stary 2009-10-11, 16:08   #2167
anciaahk
kosmitka

U mnie nadeszła, więc długo nie trzeba było czekać, ale to co dzisiaj w nocy przeżyłam, to jakaś masakra. Pierwszy raz od długiego czasu, miałam taki ból brzucha, że nie pomogło z 8 no-spa forte i 2 ibupromy. Przeszło dopiero po 2 ketonalach, których mam zakaz przyjmowania. I oczywiście między 3 a 5 w nocy zero snu, na przemian klęczałam, leżałam, stałam, zwijałam się.
Takie dziwne uczucie, jakby jajnik był od środka rozrywany nożem. Nie był to zwykły ból, tylko takie właśnie kłucie, głównie w jajniku, który miałam operowany. Tak sobie myślę, czy to może być objaw jakiejś niedrożności? Za ok. tydzień będę na kontroli, to muszę porozmawiać z lekarzem, bo to chyba nie jest normalne. I teraz zero krwawienia, sam ból.

Malami, czy te clo musi być przyjmowane rano? Tak myślałam, że może lepiej brać na noc, wtedy te zawroty głowy i zaburzenia widzenia nie będą tak dotkliwe.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-11, 18:56   #2168
Darianna25
Zakorzenienie

Witam,
Od dwóch dni boli mnie strasznie prawy jajnik, kłuje i ciagnie.Czasami jak siedze to się nie moge podnieść- tak ciagnie.
Od wtorku mam plamienia, brązowe od czasu do czasu jakaś czerwona kropka sie pojawi.No i oczywiście typowa nerwówka mnie wzieła.Wszystko i wszyscy mnie wkurzają.

Ostatnio to mój mąż miał nerwy. To ja mu z tekstem wyskoczyłam "Nerwy do konserwy" ON: a ty ciągle z tym otwieraczem chodzisz.

anciaahk wspołczuję. Rozumiem, ze to pierwszy raz.
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 05:19   #2169
Konczita
Zakorzenienie

dzien dobry

Cytat:
Napisane przez _Kasia23_ Pokaż wiadomość

Koczitko ściskam Cię mocno , i nietstey chyba mamy podobnie niefajny okres. U mnie też źle, niefajnie z TŻ.... Nie chc e mi się nawet pisać

Poproszę o zmiankę na liście @ 02.10.2009
Kasiu kiedys i nam sie ułozy zobaczysz ...

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
Dziewczyny a to dla Was fluidek- Basia ma już 10 dni
Mój poród też niestety należał do tych dramatycznych, rodziłam 11 godzin a i tak zakończyło się cesarskim cięciem robionym w wielkim pośpiechu, by uratować córeczkę...
Goisu jeszcze raz gratuluje córci jest sliczna - teraz tylko zdrowka i zeby rosła duża

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
I wyjdą, wyjdą...
Wszystko jest znośne do czasu, jak żołądek wyrwie do góry. Potem trudno akcję zatrzymać... Okropność.

Szefowie to dziś przesadzili. Jak byliśmy na budowie zewnętrznej to zakazali mi z auta wychodzić bo zimno. Ludzie pytali co to za akcja, że kadrowa z samochodu kasę daje.
Kropka no widze ze szefowie sie pokazali z dobrej strony bo kadrowa pod ochroną
zdrówka zyczę

Cytat:
U mnie nadeszła, więc długo nie trzeba było czekać, ale to co dzisiaj w nocy przeżyłam, to jakaś masakra. Pierwszy raz od długiego czasu, miałam taki ból brzucha, że nie pomogło z 8 no-spa forte i 2 ibupromy. Przeszło dopiero po 2 ketonalach, których mam zakaz przyjmowania. I oczywiście między 3 a 5 w nocy zero snu, na przemian klęczałam, leżałam, stałam, zwijałam się.
Takie dziwne uczucie, jakby jajnik był od środka rozrywany nożem. Nie był to zwykły ból, tylko takie właśnie kłucie, głównie w jajniku, który miałam operowany. Tak sobie myślę, czy to może być objaw jakiejś niedrożności? Za ok. tydzień będę na kontroli, to muszę porozmawiać z lekarzem, bo to chyba nie jest normalne. I teraz zero krwawienia, sam ból.

Malami, czy te clo musi być przyjmowane rano? Tak myślałam, że może lepiej brać na noc, wtedy te zawroty głowy i zaburzenia widzenia nie będą tak dotkliwe.
anciahk oby to juz ostatnia była ...
a co do clo to ja nic takiego nie mialam .... jedynie napady gorąca towarzyszyły ..

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Witam,
Od dwóch dni boli mnie strasznie prawy jajnik, kłuje i ciagnie.Czasami jak siedze to się nie moge podnieść- tak ciagnie.
Od wtorku mam plamienia, brązowe od czasu do czasu jakaś czerwona kropka sie pojawi.No i oczywiście typowa nerwówka mnie wzieła.Wszystko i wszyscy mnie wkurzają.

Ostatnio to mój mąż miał nerwy. To ja mu z tekstem wyskoczyłam "Nerwy do konserwy" ON: a ty ciągle z tym otwieraczem chodzisz.

anciaahk wspołczuję. Rozumiem, ze to pierwszy raz.

Darianko wow z otwieraczem powiadasz? a ktory Ty to masz dc?

Kapuściane Pole

aaniutek(Ania, 30 lat) ~~~~~~~~~~~@ 29.08 Warszawa
agabil1 (Agnieszka, 33lata)~~~~~~~ @ 16.09 Łódź
asia_stan (Asia, 36 lat)~~~~~~~~~~ @ 20.05 lubuskie
Coralady (Nela28lat) ~~~~~~~~~~~ @ 18.09 Malopolska

Darianna25 (Daria, 31 lat)~~~~~~~ @ 13.09 Croydon U.K.
Dra (Daria, 22 lata)
~~~~~~~~~~~~~ @ 15.09Wlkp
edzia (Edyta 31lat)~~~~~~~~~~~~~~ @ 07.10 Kraków-Roma
Falbala (Basia 26 lat)~~~~~~~~~~~~ @29.07
golgie ( 29 lat)~~~~~~~~~~~~ @24.08 Wrocław
gragu (Grażyna, 29 lat) ~~~~~~~~~~ @ 01.03
Jagda26 (Jagoda 26 lat)~~~~~~~~~~ @ 24.02
Jagooda_ (Ania, 26 lat)~~~~~~~~~@ 20.09
KBKatarynka (Kasia 25lata)~~~~~~~@ 26.07
Kasia23 (Kasia, 30 lat)~~~~~~~~~~~~@ 02.10 Świnoujście
ka_ro_li_na (Karolina 24lata)~~~~~~@04.09
Konczita ( Dorota, 25 lata)~~~~~~~~ @ 17.09 Śląsk
Malami82 (Agnieszka 28 lat)~~~~~~~@ 10.09
Melisanka (Ania, 23 lata)~~~~~~~~~ @ 31.01 Königsbach starania zawieszone
Migavka (Joanna, 29 lat)~~~~~~~~~~@ 29.03 mazowsze
Olivka_7 (Aneta, 25 lat)~~~~~~~~~~ @ 03.08 Kraków
Pomidora (Kasia, 25 lat)~~~~~~~~~~ @ 06.10
Ryba82, (Iza, 27 lat)~~~~~~~~~~~~~@04.03 Częstochowa
stokrotka_to_ja (Justyna, 25 lat)~@ 19.09
velluto (Agnieszka 30 lat)~~~~~~~~~@ 23.08
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 06:33   #2170
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pomarnczka Pokaż wiadomość
Kropka - zdrowia, zdrowia i jeszcze raz zdrowia.. niech Cię wszelkie choróbska opuszczą i się nie zbliżają do Was
Dziękować. Przyda się. I wzajemnie.

---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ----------

Cytat:
U mnie małpa jest, ehh. Ale cóż, spodziewałam się. Od poniedziałku więc clo i ... musi być dobrze!

I za następny cykl.

Cytat:
Napisane przez malami82 Pokaż wiadomość
U mnie tempka poszybowała w dół ... Test się nie pomylił niestety ... @ czai się za rogiem. Niech nadejdzie bardzo szybko i będziemy mogli zacząć nowy cykl ...
Pomarnczko a fluidka przechwytuję na kolejny cykl

Tobie też za następny, Słonko.

---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
Kropka no widze ze szefowie sie pokazali z dobrej strony bo kadrowa pod ochroną
zdrówka zyczę
Dziękuję...

Ja ciągle niepewna co dalej będzie, ale nie będę taka i się podzielę... Może Wam szczęście przyniosą, to nie będę trzymać w kieszeni...

Stary 2009-10-12, 14:37   #2171
malami82
Rozeznanie

Konczito, proszę o zmianę - last @ 12.10

malami82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-12, 14:46   #2172
Darianna25
Zakorzenienie

Witam,.
Mój dc dopiero 29. Stwierdziłam,ze może w środe zrobie test to wywoła wredną@. Tak jeszcze 5 dni max i powinna być.
Moje plamienia są coraz mniejsze tylko to kłucie jajnika baaaardzo mocne zwłaszcza rano.Jakby mi się rozrywał. Czasami podbrzusze pociagnie i cycki zaczynają coraz bardziej boleć. To tyle z moich objawów.A jeszcze zgagę mam codziennie.

Mam ambitny plan na upieczenie kopca z kreta.
Jutro mam zamiar wystawić na ebayu wszystkie ciuchy moje i córki, w których już nie chodzimy.

Malami ściskam mocno

Edytowane przez Darianna25
Czas edycji: 2009-10-12 o 15:33
Stary 2009-10-12, 18:02   #2173
Jota
Raczkowanie

Ale cisza dziś na wątku, to może ja się odezwę.
Umówiłam się w końcu na wizytę do lekarza. Miałam iść we wrześniu ale wizja Hsg sprawiła, że jakoś nie mogłam się zdecydować, o czym zresztą tu marudziłam. W końcu jednak mnie oświeciło, że nie ma co czekać. Wizytę mam dopiero pod koniec października i muszę jeszcze przeżyć jedną @. Mam nadzieję, że będę mogła zrobić to badanie, że nie wyjdzie jakiś problem z bakteriami czy innym dziadostwem.
Stary 2009-10-12, 19:30   #2174
anciaahk
kosmitka

Cytat:
anciahk oby to juz ostatnia była ...
a co do clo to ja nic takiego nie mialam .... jedynie napady gorąca towarzyszyły ..
Dorotko, e tam, zobaczymy jak to będzie, na nic się nie nastawiam .
A jak Ty sobie radzisz? Rozmawialiście? Kiedy to wesele?
Ja wzięłam pół tabletki i miałam karuzelę tak do 13-14. Jutro wezmę po dojechaniu do pracy. Jakie efekty miałaś po Clo? (w sensie jajeczkowania)
Cytat:

I za następny cykl.
Dziękuję Kropko, jak zdrówko?

Darianna, zgagę mówisz ... no nie wiem, nie wiem....

A mi jajniki też rozrywało, coś dziwnego. W ogóle to dziwna ta moja małpa, nie ma w zasadzie krwawienia, a dzisiaj przy 3 d.c., gdy w zasadzie zwykle mam koniec @, to jak mi w pracy chlupnęło i to tak ostro, że aż poczułam. Przeciekło wszystko, zalałam spodnie, krzesło, masakra. Takie chlupnięcie miałam pierwszy raz. I znów zero krwawienia, ktoś to rozumie?

Jota kciuki za ten cykl, oby badanie nie było konieczne. A cisza rzeczywiście się zrobiła.

Stary 2009-10-12, 20:39   #2175
Jagooda_
Raczkowanie

Witam po dłuższej przerwie chyba nie jestem w stanie nadrobić zaległości

Nika
Gratulacje

anciaahk, malami82 za następny cykl dziewczyny wreszcie musi się udać

Jota mocno zaciskam kciuki, żeby żadne hsg nie było potrzebne

anciaahk ale się umęczysz tą @ - jakaś masakra, nie zapomnij tylko wspomnieć o tym ginowi na wizycie.

A my podeszliśmy do 2 iui, ale jakoś bez większego entuzjazmu . Pod koniec tego tygodnia powinnam już wiedzieć, czy się udało, ale ... jakoś pierwszy raz podczas starań mam totalną olewkę. Aż mi głupio przed samą sobie, ale tyle razy się nastawiałam chuchałam dmuchałam i była lipa. Chyba mam depresję jesienną ...

Lecz nikt nie może tracić z oczu tego, czego pragnie.
Nawet kiedy przychodzą chwile, gdy zdaje się, że świat i inni są silniejsi.
Sekret tkwi w tym, by się nie poddać.

Paulo Coelho

Jagooda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 20:43   #2176
anciaahk
kosmitka

Podobno nie można tracić wiary, chociaż może olewka jest lepsza niż nakręcanie. A ja z kolei z góry wiem, że się nie uda. I teraz mimo że tak czekałam na clo to też mam jakieś wewnętrzne przekonanie, że się nie uda. Najgorsze, że moje przeczucia się sprawdzają.
Całe szczęście, że przez te "starania" nie odłożyłam decyzji o podjęciu studiów i jednak zaczęłam naukę, bo byłby kolejny rok w plecy. A ciąży jak nie było, tak nie ma.

Stary 2009-10-12, 21:00   #2177
Jagooda_
Raczkowanie

Czasem zastanawiam się czy my same siebie nie blokujemy przez nasze czarnowidztwo . Ja też wiecznie mam to głupie przeczucie, że się nie uda i w sumie się nie udaje. Kurcze może powinnyśmy zacząć sobie powtarzać, że na pewno się uda tylko musimy troszkę dłużej poczekać.

Bardzo dobrze zrobiłaś, ze zaczęłaś studia, coś się dzieje, mniej czasu na myślenie o staraniach. Ja muszę się wsiąść w garść i zapisać wreszcie na aerobik. Bo jakoś do tej pory sobie myślałam, ze zaraz będę w ciąży i nie ma po co, a w ciąży jak nie byłam, tak i nie jestem, a pupa ( i nie tylko) rośnie

Paulo Coelho

Stary 2009-10-12, 21:18   #2178
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez Jagooda_ Pokaż wiadomość
zaraz będę w ciąży i nie ma po co, a w ciąży jak nie byłam, tak i nie jestem
hahaha, ja stale ze wszystkim tak myślałam, nie pojadę na urlop, nie zrobię tego, nie zrobię tamtego. A czas płynął, bez sensu.
Co do pozytywnego myślenia - jakoś nie mogę, nie wiem skąd się to bierze. Przed @ mówię sobie w następnym cyklu się uda. I wierzę w to, mocno. A potem przychodzi @ i klapa. Wiara ucieka.

Stary 2009-10-13, 05:50   #2179
Jota
Raczkowanie

Cytat:
Przed @ mówię sobie w następnym cyklu się uda. I wierzę w to, mocno. A potem przychodzi @ i klapa. Wiara ucieka.
Cytat:
Ja też wiecznie mam to głupie przeczucie, że się nie uda i w sumie się nie udaje.
......
Bo jakoś do tej pory sobie myślałam, ze zaraz będę w ciąży i nie ma po co, a w ciąży jak nie byłam, tak i nie jestem, a pupa ( i nie tylko) rośnie
Cytat:
A ja z kolei z góry wiem, że się nie uda. I Najgorsze, że moje przeczucia się sprawdzają.
Kurcze jakbym sama napisała te zdania.
Chciałam iść na studia podyplomowe ale nie poszłam, bo będę w ciąży . Dobrze, że chociaż zapisałam się na aerobik, bo z tyłkiem i resztą już nie jest za dobrze. Mam nadzieję, że nie będę tam długo chodzić a brzuch będę miała nie od jedzenia....
Miłego dnia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-13, 10:44   #2180
Konczita
Zakorzenienie

dzien dobry

Cytat:

Cytat:
Witam,.
Mój dc dopiero 29. Stwierdziłam,ze może w środe zrobie test to wywoła wredną@. Tak jeszcze 5 dni max i powinna być.
Moje plamienia są coraz mniejsze tylko to kłucie jajnika baaaardzo mocne zwłaszcza rano.Jakby mi się rozrywał. Czasami podbrzusze pociagnie i cycki zaczynają coraz bardziej boleć. To tyle z moich objawów.A jeszcze zgagę mam codziennie.

Mam ambitny plan na upieczenie kopca z kreta.
Jutro mam zamiar wystawić na ebayu wszystkie ciuchy moje i córki, w których już nie chodzimy.

Malami ściskam mocno

Darianko to ja zaciskam
widze ze dzisiaj masz pracowity dzien - czekamy na wieci jak kopiec

Cytat:
Dorotko, e tam, zobaczymy jak to będzie, na nic się nie nastawiam .
A jak Ty sobie radzisz? Rozmawialiście? Kiedy to wesele?
Ja wzięłam pół tabletki i miałam karuzelę tak do 13-14. Jutro wezmę po dojechaniu do pracy. Jakie efekty miałaś po Clo? (w sensie jajeczkowania)

A mi jajniki też rozrywało, coś dziwnego. W ogóle to dziwna ta moja małpa, nie ma w zasadzie krwawienia, a dzisiaj przy 3 d.c., gdy w zasadzie zwykle mam koniec @, to jak mi w pracy chlupnęło i to tak ostro, że aż poczułam. Przeciekło wszystko, zalałam spodnie, krzesło, masakra. Takie chlupnięcie miałam pierwszy raz. I znów zero krwawienia, ktoś to rozumie?
ancia co do clo to u mnie byly ładne efekty i wsio ksiązkowo ze tak powiem - nie usposledzilo mi endo o co najbardziej sie balismy ... a i jajeczko było w lewym jajniku - trzymam kciuki !!!

a u mnie ..... cieżko jakos tak, rozmawialismy ale czy mozna nazwac to rozmową na poziomie to trudno to tak nazwac M nie chce by nasze zycie przez kolejne miesiace było nastawione tylko na poczęcie dziecka - jezeli nie mozemy go miec to musimu normalnie zyc .... jest zmeczony i chce normalnosci a nie kochac sie na zawołanie, wstawanie o jednej porze przez 7d w tyg, wszystko podpasowane pod cykl, wyjazdy, wakacje wszystko planowane z kalendarzykiem - jest w tym cos prawdy bo tak było ale pragnienie posiadania dziecka kolejny raz mnie przerosło, obiecałam sobie ze juz tak nie zrobie a wsyatrczyło 2 miechy i wszystko kierowało sie tylko na to ktory dc co i jak - wiem wiem to chore ... ale taka prawda musimy odpoczac i ochłonąc z emocji bo poleciało wiele mocnych słów....

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Kapuściane Pole

aaniutek(Ania, 30 lat) ~~~~~~~~~~~@ 29.08 Warszawa
agabil1 (Agnieszka, 33lata)~~~~~~~ @ 16.09 Łódź
asia_stan (Asia, 36 lat)~~~~~~~~~~ @ 20.05 lubuskie
Coralady (Nela28lat) ~~~~~~~~~~~ @ 18.09 Malopolska

Darianna25 (Daria, 31 lat)~~~~~~~ @ 13.09 Croydon U.K.
Dra (Daria, 22 lata)
~~~~~~~~~~~~~ @ 15.09Wlkp
edzia (Edyta 31lat)~~~~~~~~~~~~~~ @ 07.10 Kraków-Roma
Falbala (Basia 26 lat)~~~~~~~~~~~~ @29.07
golgie ( 29 lat)~~~~~~~~~~~~ @24.08 Wrocław
gragu (Grażyna, 29 lat) ~~~~~~~~~~ @ 01.03
Jagda26 (Jagoda 26 lat)~~~~~~~~~~ @ 24.02
Jagooda_ (Ania, 26 lat)~~~~~~~~~@ 20.09
KBKatarynka (Kasia 25lata)~~~~~~~@ 26.07
Kasia23 (Kasia, 30 lat)~~~~~~~~~~~~@ 02.10 Świnoujście
ka_ro_li_na (Karolina 24lata)~~~~~~@04.09
Konczita ( Dorota, 25 lata)~~~~~~~~ @ 17.09 Śląsk
Malami82 (Agnieszka 28 lat)~~~~~~~@ 12.10
Melisanka (Ania, 23 lata)~~~~~~~~~ @ 31.01 Königsbach starania zawieszone
Migavka (Joanna, 29 lat)~~~~~~~~~~@ 29.03 mazowsze
Olivka_7 (Aneta, 25 lat)~~~~~~~~~~ @ 03.08 Kraków
Pomidora (Kasia, 25 lat)~~~~~~~~~~ @ 06.10
Ryba82, (Iza, 27 lat)~~~~~~~~~~~~~@04.03 Częstochowa
stokrotka_to_ja (Justyna, 25 lat)~@ 19.09
velluto (Agnieszka 30 lat)~~~~~~~~~@ 23.08

Są dwie kreski II... obecnie: 10

Malin30 (Magda 32 lata) t.p. 07.10.2009 ??? lub Janek
Symbio ( Agnieszka 33 lat) t.p. 17.10.2009 ??? lub ???
Karenina19 (Kamila, 25 lat) t.p.05.11.2009Andre
Kachula27 (Kasia, 29 lat)~~ t.p. 08.11.2009 ???
Tarasia (Agata, 26 lat) ~~ t.p. 15.12.2009Nila
Pomarnczka
( Gosia 27lat)~~~
t.p. 04.02.2010 ??? lub ???

Madziwnia (Magda, 24lata)t.p. 27.03.2010 ??? lub ???
ania p (Anna, 27 lat)t.p. 15.04.2010r ??? lub ???
Dafreen (Anna, 33lata)t.p. 04.05.2010r. ??? lub ???
Kropka75 (Sylwia, 34lata)t.p. 18.05.2010r Natalia lub Daniel
Stary 2009-10-13, 10:59   #2181
kropka75
Zakorzenienie

Dorotko... Tak jak mówiłam, mąż ma swoje stanowisko, swój punkt widzenia i jak sama przyznajesz, nie można mu odmówić racji.
Trochę czasu, ochłoniecie, emocje opadną, złe słowa pójdą w niepamięć i będzie dobrze.

Stary 2009-10-13, 11:33   #2182
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Dorotko... Tak jak mówiłam, mąż ma swoje stanowisko, swój punkt widzenia i jak sama przyznajesz, nie można mu odmówić racji.
Trochę czasu, ochłoniecie, emocje opadną, złe słowa pójdą w niepamięć i będzie dobrze.

tak ma racje, przegrałam tę naszą wspólną drogę - myslałam ze mamy jeden cen wspólne potomstwo a okazało sie inaczej ....
potrzebujemy czasu, samotności - moze to nam pomoze a moze pokaze jaka drogą ma każde z nas iść ....

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

dziewczynki jezeli gdzies kogos pominełam ze zmiana daty lub z przeniesieniem na dolna liste prosze o wp
Stary 2009-10-13, 12:06   #2183
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:

tak ma racje, przegrałam tę naszą wspólną drogę - myslałam ze mamy jeden cen wspólne potomstwo a okazało sie inaczej ....
potrzebujemy czasu, samotności - moze to nam pomoze a moze pokaze jaka drogą ma każde z nas iść ....

Misiu, macie wspólny cel... Ale on już jest zmęczony. Popatrz na nasze forum, wiele dziewczyn się zmęczyło, odeszło stąd, żeby nie myśleć, nie żyć tym 24h, a co dopiero ma powiedzieć taki facet, który praktycznie stoi z boku i na nic w sumie nie ma wpływu...
Jego to przerasta, jest bezradny, chciałby coś zrobić, ale nie może, czuje bezsilność i chciałby się odciąć czasem, zapomnieć...

To normalne.

Stary 2009-10-13, 12:10   #2184
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

smutno tu u Was Słonka

to przyniosłam Wam trosze magii od mojego Okrucha

:mag ia:: magia:
:mag ia:

od dupki do czubka główki ma już 4,36 cm jest okrąglutki i sobie spał

nie wolno tracić nadziei, ja to wiem i Wy też niedługo się o tym przekonacie, nawet jeśli wszystko wygląda beznadziejnie, zawsze na końcu czeka nadzieja

Konczito, wszytko się poukłada, czas pomaga nam odnaleźć właściwą drogę... myślę, że jeszcze będziecie z mężem bardzo szczęśliwi... sama wiesz,że nas kosztowało to 1,5 roku rozstania i układania życia od nowa, Wam też się uda, mocno w to wierzę

Bruno już w domku
dafreen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 12:29   #2185
Darianna25
Zakorzenienie

Witam,
Wystawiłam trochę rzeczy na ebayu.
Miałam robić nóżki z kurczaka w sosie własnej roboty a okazało sie,że cebuli i papryki nie mam a głowa mokra.Dobrze,że jakiś pomysł na skrzydełka w miodzie mam to na szybko to zrobię z ziemniaczkami.
Za to kopiec z kreta sie piecze.

Mnie się dziś śniło,że na koniu jechałam i że kran w wannie nie chciał się zakręcić.Tzn. zakreciłam na maxa ale i tak woda się lała i powoli schodziła.Sprawdzałam w senniku.
No tak woda ma za dużo interpretacji i w ogóle nic mi nie pasuje a co do konia to wyszło bogactwo.

Nie wiem czy sie chwalic ale dziś jużnie mam plamień tylko biały śluz.Jeszcze czekam.
Stary 2009-10-13, 13:49   #2186
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

Konczitko głowa do góry

proszę o zmianę
agabil1 (Agnieszka, 33lata)~~~~~~~ @ 13.10 Łódź

Darianno

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 18:03   #2187
velluto
Zadomowienie

Dzien dobry
Cytat:
Napisane przez pomarnczka Pokaż wiadomość
Strasznie się cieszę z cudownego widoku, jaki masz za sobą.. Życzę aby maleństwo zdrowo się rozwijało i zbierało siły by zasadzić mamusi pierwsze kopniaczki Trzymajcie się zdrowo w ten jesienny czas

U nas wszystko ok, chyba.. Bo jak same wiecie lęk jest zawsze Taki już nasz los. Miałam ostatnio usg "połówkowe" ale lekarz przeciął w ******* i całe "G" wiem.. tzn. znam wymiary, wagę i usłyszałam hasło że wg niego nie ma powodów do niepokoju.. i dziękuję, następny proszę Nawet fotki nie mam Chociaż nie, dowiedziałam się jeszcze, że łożysko się przesunęło i już nie jest nisko położone Mam nadzieję, że na następnej wizycie mi chociaż wyjaśni czy czasem słabiej odczuwalne ruchy maleństwa to skutek uboczny łożyska umiejscowionego z przodu czy coś niepokojącego.. no ale to we wtorek
dziekuje ach te kopniaczki... ile to jeszcze czasu...
A Ciebię proszę o pozytywne myślenie. Wszystko jest OK - z Toba i maluszkiem, bo z lekarzem już niekoniecznie Uprawianie czarnowictwa w niczym nie pomaga, a jak mama jest zadowolona to i maluszek się lepiej czuje Więc tylko pozytywne myślenie

Cytat:
Cytat:
hmmm no to dała Ci popalić ta @... Bardzo dziwnie wygląda to co opisujesz... a może wyhodowałaś takie grube endo? mam nadzieje, że @ już ostatni raz Cie nawiedza, za nastepny cykl
Cytat:

Cytat:
Napisane przez Jota Pokaż wiadomość
Umówiłam się w końcu na wizytę do lekarza. Miałam iść we wrześniu ale wizja Hsg sprawiła, że jakoś nie mogłam się zdecydować, o czym zresztą tu marudziłam. W końcu jednak mnie oświeciło, że nie ma co czekać. Wizytę mam dopiero pod koniec października i muszę jeszcze przeżyć jedną @. Mam nadzieję, że będę mogła zrobić to badanie, że nie wyjdzie jakiś problem z bakteriami czy innym dziadostwem.
ja tez miałam isć na hsg i co? powiem Ci, że wizja tego badania przynosi natychmiastowy efekt trzymam kciuki, żeby u Ciebie było podobnie

Cytat:
Witam po dłuższej przerwie chyba nie jestem w stanie nadrobić zaległości

A my podeszliśmy do 2 iui, ale jakoś bez większego entuzjazmu . Pod koniec tego tygodnia powinnam już wiedzieć, czy się udało, ale ... jakoś pierwszy raz podczas starań mam totalną olewkę. Aż mi głupio przed samą sobie, ale tyle razy się nastawiałam chuchałam dmuchałam i była lipa. Chyba mam depresję jesienną ...
czasami takie podejście jest jedynym sposobem na przetrwanie tego trudnego czasu... a tymczasem czekamy na przyszły tydzien a ja zaciskam kciuki za dwie kreseczki

Cytat:

Nie wiem czy sie chwalic ale dziś jużnie mam plamień tylko biały śluz.Jeszcze czekam.
a długo miałaś te plamienia? u mnie po 5 dniach plamień pojawił się biały gęsty śluz a zaraz potem zobaczyłam dwie kreseczki, więc...

Konczita - bardzo mocno Cię przytulam
a gdzie podziała się Pomidora?
coralady - i jak sytuacja u Ciebie?
velluto jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-13, 19:13   #2188
anciaahk
kosmitka

Dorotko dużo dużo racji jest w tym, co pisze Kropka. Mnie te początki strasznie przerosły, dlatego uciekłam z forum, wykreśliłam się z listy. Nie miałam i nie mam siły jakoś tak przeżywać rozczarowań, a wydaje się, że jak o nich nie piszę, nie mówię, to ich nie ma.
Facetowi pewnie jeszcze trudniej. Swojemu staram się nie mówić kiedy, co i jak, ale też widzę, że przeżywa. Taką presję pewnie dużo gorzej znoszą. Czas, czas, czas. I wszystko będzie dobrze. Ja to wiem.

Darianko :kciuki:, ja nic nie mówię, tylko .

Velluto, co to może znaczyć, że wyhodowałam grube endo? Nic o tym nie wiem.

Stary 2009-10-13, 19:21   #2189
Jagooda_
Raczkowanie

Witam

Konczita jestem tu zbyt krótko by się wczuć w Waszą sytuację, ale gorąco wierzę, zę wszystko się ułoży. Niestety długie bezowocne starania, wzajemne oczekiwania wobec siebie, często zupełnie odmienne i można się gdzieś po drodze pogubić. Wierzę, że odnajdziecie wspólną drogę

Cytat:
Napisane przez dafreen Pokaż wiadomość
smutno tu u Was Słonka

to przyniosłam Wam trosze magii od mojego Okrucha

Cytat:
w takim razie kciuki mocno zaciśnięte

Cytat:
czasami takie podejście jest jedynym sposobem na przetrwanie tego trudnego czasu... a tymczasem czekamy na przyszły tydzien a ja zaciskam kciuki za dwie kreseczki
mam wrażenie, że ta olewka to takie tworzenie skorupki, żeby porażki mniej bolały , w piątek zrobię betę więc dam znać co i jak

Paulo Coelho

Stary 2009-10-13, 20:46   #2190
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien dobry

ja tez miałam isć na hsg i co? powiem Ci, że wizja tego badania przynosi natychmiastowy efekt trzymam kciuki, żeby u Ciebie było podobnie

a długo miałaś te plamienia? u mnie po 5 dniach plamień pojawił się biały gęsty śluz a zaraz potem zobaczyłam dwie kreseczki, więc...
6 dni miałam plamienia a od wczoraj wieczora już nic tylko taki własnie biały sluz. Ale z testem poczekam jeszcze. Nastepny wtorek jakby co bo mam wolne i odpowiednio sie przygotuje do oznajmienia tego rodzince.Jak bede wiedziała wcześniej to nie wytrzymam i się wygadam.

Własnie wróciłam z córką z dnia otwartego w gimnazjum. Szkoła super.Każdy dostaje przewodnika - uczniowie- po szkole. Dyrektorka stoi przed szkołą i każdego wita, daje foldery.Potem jest wystapienie i dużo sie mozna dowiedzieć. Klasy są pootwierane a w nich nauczyciele i uczniowie przedstawiają czym się zajmują na zajęciach.. Jestem pod wielkim wrażeniem.
Czy takie dni otwarte są organizowane w szkołach w Polsce? Bo za moich czasów tak nie było.

Edytowane przez Darianna25
Czas edycji: 2009-10-14 o 08:30
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości