|
|
#2161 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Egzamin na prawo jazdy - pytania, relacje, trzymanie kciuków ;) cz. VII
Beata, dopisz mi termin 29.10.2009. Może zdam w końcu..
![]()
|
|
|
|
#2162 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2163 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tym bardziej powodzenia Ci życzę |
|
|
|
|
#2164 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dokładnie masz rację ja wyjeździłam 47 godzin chyba i wcale nie mogę powiedzieć że jeżdżę wspaniale co z resztą odbija się na tym że zdać nie mogę, ale wierze w to że tym razem błędy jakie zrobię na egzaminie będą minimalne (bo zawsze jakieś tam są ) i że się w końcu uda czego i Tobie bardzo życzę
|
|
#2165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Świetna godzina
|
|
|
#2166 |
|
Raczkowanie
|
no to obiecana relacja z lubelskiego WORD-u
![]() 11;15 - egzamin teoretyczny, zero błędów aczkolwiek Pan Prowadzący był niezbyt uprzejmy i wprowadzał dość nerwową atmosferę...Jak pewna dziewczyna o coś się go zapytała odnośnie obsługi komputera to on opryskliwie " Na czym Ty się dziewczyno uczyłaś na kursie? pewnie przerzucałaś tylko te papierowe kartki w tę i spowrotem"... no comments...No o 11;30 już było po teorii, więc zaczynam czekanie ![]() Aby czas szybciej płynął, oglądałam kątem oka wskazówki odnośnie obługi samochodu w telewizorze ok. 12;40 w końcu mnie wyczytali...Idę zestresowana, szukam odpowiedniego numerku i patrzę - jest stoi samochód, a przy nim jakiś starszy egzaminator...On się przedstawił, formalna gadka, pyta się czy wszystko zrozumiałe, pokazał jak się wrzuca wsteczny w 6-biegowej i powiedział, że przejdziemy teraz do obsługi - miałam do pokazania światła cofania i zbiornik płynu chłodniczego... Zapłon już był włączony więc tylko wrzuciłam wsteczny i pokazałam...Następnie on do mnie " to jedziemy na łuk"...Ja wrzucam 1 i powoli puszczam sprzęgło i lekko dodaję gazu, a samochód stoi! ja patrzę - kontrolka! nie spuściłam w tym stresie ręcznego...Już od razu paranoja, że mnie obleje, że się wkurzy, ale on nic nie mówi, więc jedziemy na łuk. Zadanie wykonane bezbłędnie, ale miałam pietra, bo w tej toyocie musiałam ruszyć z gazem, na wseczynym tak samo [ na samym sprzęgle nie chciała się ruszyć, a ja bałam się za dużo puścić, żeby mi nie zgasł]. Potem górka...Nie spuściłam do końca ręcznego, więc powtarzałam manewr...A egzaminator tak jakby chciał mi oszczędzić stresu " Spokojnie proszę pani, powtórzymy manewr, ale niech Pani się nie denerwuje...Kontrolka była zapalona - nie mogę tego zaliczyć, musi Pani powtórzyć". Za drugim razem poszło ok ![]() No to jedziemy na miasto. Wyjazd z Word-u, w lewo...Po skręcie zatrzymałam się przed przejściem żeby puścić pieszych...Nie było innych samochodów, a ja wolałam nie ryzykować, że ktoś mi pod koła wlezie...Potem na skrzyżowaniu z sygnalizacją też w lewo i następnie zatrzymanie w wyznaczonym miejscu. Wszystko w porządku - jedziemy dalej. Następnie zawracanie na rondzie [ przy Makro]. Jak dojeżdzałam do ronda to był dość spory korek i co chwilę musialam stawać, ruszać i tak co chwila. No i mi zgasł, na szczęście tylko raz. Potem pojechaliśmy na drogę z ograniczeniem do 70 więc wrzuciłam 4 i śmigam. Następnie kazał mi wjechać w osiedlową uliczkę i zaparkować prostopadle - było dużo miejsca więc bez problemu wykonałam manewr. Potem zawracanie z wykorzystaniem bramy, skrzyżowania równorzędne, znowu rondo ...no i chyba wraacamy do ośrodka ![]() Ogólnie egzaminator był przecudowny - z dużym wyprzedzeniem mówił komendy, dodatkowo powtarzał [co bym nie zapomniała ]...Np. jak musiałam zmienić pas to puszczał mnie samochód, a ja się pytam czy mogę skorzystać, bo mnie puszczają a on "no jasne, niech Pani się nawet nie pyta - jakby nas nie puścił to nigdy byśmy tu nie wjechali" . Potem znowu sytuacja stresująca, bo ja sygnalizuję zmianę pasa, patrzę pusto - więc chce zmieniać...A tu samochód za mną nagle zaczyna wyprzedzać...To ja szybko odbiłam na swój pas...A egzaminator "to się nazywa szczeniactwo...zero kultury jazdy ...Myśli, że ma audi to mu wolno wszystko"![]() Pod koniec egzaminu mi powiedział, że robię drobne błędy, ale będę nad nimi pracować już we własnym aucie Cieszę się przeogromnie, ale ciągle mam w podświadomości, że to zasługa tego egzaminatora, inny mógłby mnie bardziej zestresować i oblać choćby za ten ręczny... Tak w ogóle to nie czuję się dobrym kierowcą...Boję się, że nie będę na tyle odważna by jeździć sama...Po kursie nie czułam się pewnie więc dokupiłam 5 jazd [10godz], no i czekając na egzamin wyjeździłam kolejnych 7 jazd...Jakoś nie wierzę w swoje umiejętności, a wydaje mi się, że powinnam po tylu jazdach czuć się w miarę odważnie za kierownicą...No ale na razie czekam na prawko, za 2 tygodnie powinno być
|
#2167 | ||
|
Zakorzenienie
|
bardzo szkoda, no ale tak jak napisałaś, byleby do przodu, zostawiając to co złe za sobą
TRZYMAM KCIUKI ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() W ogóle zamotałam się i zapomniałam Wam podziękować za kciuki, teraz baaardzo dziękuję ![]() Beata proszę o zapisanie mnie na 16.11.09. (godz. 7:00)
|
|
#2168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratkiiii ![]() ![]() ![]() Twój egzaminator to był taki niski pan z wąsem? w okularach?
|
|
|
#2169 |
|
Zakorzenienie
|
paulix gratuluję
![]() a jeśli chodzi o mnie to oblałam, niestety. ![]() jutro wam napisze co się stało, bo teraz musze się nauczyć jakiegoś badziewia ![]() ale ogolnie nie lamie sie, robie krotka przerwe i walcze dalej ale juz mi sie taaak nie chce... mega zniechęcenie... |
|
|
|
#2170 |
|
Raczkowanie
|
szkoda ale dasz rade nabierz sil ![]() ja juz mam plaastik w portfelu
|
#2171 |
|
Rozeznanie
|
musze sie pochwalic :P
20.10 zdany egzamin DD(10/23/09) Prawo Jazdy:: Przyjęto wniosek - trwa postępowanie administracyjne. (10/27/09) Prawo Jazdy do odbioru w Urzędzie. aaaa !! ))))))))))blue_apple nie poddawaj sie ![]() paulix gratuluję
|
|
|
|
#2172 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i witam Cytat:
. Ale cóż, trzeba walczyć o ten plastik. Będę trzymać kciuki, żeby Twoje następne podejście było już tym ostatnim ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Kreciak, super!!! Gratulejszyn .
|
||
|
|
|
#2173 |
|
Zakorzenienie
|
Ajjj glowa do gory ;**
Blue co sie stalo? ;**TRZYMAM KCIUKI ZA JUTRZEJsZE ZDAJACE!!!!!!!
|
#2174 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, no cóż , co nas nie zabije to nas wzmocni |
|
|
|
|
#2175 |
|
Rozeznanie
|
Jambose
Mocno trzymam za Ciebie kciuki ![]() ![]()
|
|
#2176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Walczymy, aż zdamy. Napiszę tak, może to głupie pocieszenie, ale siostra nie zdała 6 razy, początkowo zarzekała się, że nie podchodzi dalej, była meeeeeeeeeeeega zniechęcona, a dzisiaj już jest lepiej nastawiona i będzie próbować dalej. Mnie po pierwszym nie zdanym egz. wszystko tam zniechęciło dlatego nie dziwię się Twojemu nastrojowi. Także ten głowa do góry. Na pewno kiedyś zdamy. ![]()
|
|
#2177 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
heh ale Ci dobrze, ja zdałam 22.10 i dalej moja sprawa nie ruszyła do przodu
|
|
|
|
|
#2178 |
|
BAN stały
|
paulix brawo
![]() blue ![]() jambose do przodu! |
|
|
|
#2179 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() smutno, ale dobrze, że się nie łamiesz. Następnym razem się uda! Będziesz próbować aż do skutku. W końcu zdasz! Cytat:
u mnie 13 dni od zdanego egzaminu i nadal trwa tylko postępowanie...
|
|
#2180 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() u mnie dziś (10/28/09) Prawo Jazdy:: Przyjęto wniosek - trwa postępowanie administracyjne.
|
|
|
#2181 |
|
Zadomowienie
|
oblałam ;(( na łuku ;( wiedziałam!
a szkoda, bo egzaminatora miałam super... głupia, głupia :[ Umiem łuk na sposób, który nie wyszedł mi na egzaminie po raz może drugi w życiu i nie wiem dlaczego ;/ Jadę z Tż dziś uczyć się swoim samochodem normalnie, na wyczucie... Wiecie co zrobiłam ze stresu? Wylosowałam płyn hamulcowy i światła stop i myślałam o tych światłach z tyłu i poszłam otworzyć maskę do tyłu, czyli bagażnik! o matko! szok! później nie mogłam opanować śmiechu ![]() (zorientowałam się dopiero po otworzeniu haha ) - żałosne;|
|
#2182 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale przynajmniej z uśmiechem podeszłaś do egzaminu ![]() tylko szkoda że się nie udało ...ale zapisałaś się na następny?![]() Cytat:
no i dobre postanowienie , dobrze że się nie poddajesz ![]() paulix gratuluję tym bardziej że to również mój WORD jak się nazywał egzaminator? to Ci powiem czy z nim miałam
|
|
#2183 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() po pierwsze przykro mi
|
|
|
#2184 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja też nie zdałam swojego pierwszego egzaminu na łuku, teraz sie pocieszam że jak nie zdałam na łuku to na kolejnym egzam łuk mi poszedł fajnie, potem nie zdałam gorki kolejny egzam fajnie, wyjechałam na miasto... może teraz i miasto mi pójdzie fajnie ![]() Dziewczyny wie ktoś może jakie natężenie ruchu na Tychach jest w piątek koło 7,30?? Tak mam egzamin choć pewnie wyjade koło 9 ;/ O 15 mam jazdy dzis i jutro wszystko sie okaże czy w ogóle jest sens iść na egzam. |
||
|
|
|
#2185 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Ale głowa do góry. Następnym razem się uda!!!
|
|
|
|
|
#2186 |
|
Raczkowanie
|
Witam! Dopisuję się do Waszego grona jeśli można
Mam wyznaczony egzamin praktyczny na 13.11.09 r., (piątek , oby szczęśliwy), jak na razie pierwsze podejście. Nie czuję się zbyt mocna za kierownicą, a do tego kurs skończyłam pod koniec maja i od tego czasu zupełnie nie jeździłam. Wykupiłam 4 godziny dodatkowych jazd i zobaczymy ile mi zostało z tego kursu. Czarno to widzę ale zobaczymy, los lubi płatać figle więc może się uda
|
|
|
|
#2187 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Była przejażdżka? Pochwal się. ![]() Daj czadu. ![]() Cytat:
Ale naprawdę otworzyłaś bagażnik czy tylko miałaś zamiar go otworzyć? ![]() Cytat:
![]() Kochana, jazdy samochodem się nie zapomina. Myślę, że 4 h wystarczą dla przypomnienia, ale jeśli nie to zawsze można dokupić.
|
|
|
#2188 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tym bardziej bo zdawałaś w Lublinie . Rondo koło Makro tu moje ulubione . A mam pytanie odnośnie egz. czy to była taki Pan co ma siwe włosy i w takim ala kaszkiecie?
|
|
|
#2189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może z maluchem pomyliłaś to autko
|
|
|
|
|
#2190 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
? oooj, ktoś tu chyba sobie coś wmówił! nieładnie! ![]() nie głupia, żadna głupia! nie mów tak. wiesz, że na egzaminie WSZYSTKO jest możliwe, nie wychodzi nam też to, co zawsze wychodziło, więc nie łam się. a z tego bagażnika, to przepraszam, ale tak się teraz uśmiałam, że aż tata spytał z czego się tak chichram oczywiście z pozytywnym sensie, dobrze, że też sie z teo śmiejesz i to wcale nie jest żałosne tak to już na egz bywa ![]() a co powiedzial na to egzaminator? Cytat:
musi pójść Ci świetnie! ![]() może wyjedizesz punk 7:30 ![]() a sens jest ZAWSZE! ja też myślałam, że nie m sensu, bo na jazdach ani jedno parkowanie mi nie wyszło, a na egzaminie to było ok... Cytat:
![]() a który to egzamin? zaraz napisze krótką relację
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Auto Marianna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:49.

.
ja wyjeździłam 47 godzin chyba 

szkoda

i witam
. Ale cóż, trzeba walczyć o ten plastik. Będę trzymać kciuki, żeby Twoje następne podejście było już tym ostatnim 
, no cóż , co nas nie zabije to nas wzmocni
ale przynajmniej z uśmiechem podeszłaś do egzaminu 
Pochwal się.