|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Inne tytuły wątków to zwykłe banany- NASZ to Chiquita :D PM 2010 cz. 12
Cytat:
A nawet jej nie miałam n aliscie i wczesniej w necie nie widziałam heheTo jest ta która mi się strasznie podobała http://www.madonna.pl/pl/pronovias.php?s=86.galante a tu dla porównania, żeby daleko nie szukać ta która kupiłam http://www.madonna.pl/pl/pronovias.php?s=10.lorna inny klimat, bo kupilam koronkową, ale tez dopasowana,bo mi w takich najładniej
|
|
#2162 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() A co do drugiego akapitu,to ![]() Cytat:
U mnie to jest tak,że jestem drobno kościstą,więc masywna biżueria mi nie pasuje.
|
|||
|
|
|
#2163 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja zmienię na nazwisko Tż, podwójne są niepraktyczne, długaśne i mi się niepodobają do tego miałabym z imieniem 26 liter, a tak tylko 17 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
przecież nazwisko i tak ejst to samo, tylko Ty jesteś Kowalska, a Tż Kowalski, a nie Ty Nowakowska, a on Kowalski
|
|
#2164 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to mam nadzieje ze zdarzysz znalezc A co do nk to wiesz nie mam nic przeciw ale oni chca tylko po to by poogladac foty i tak naprawde nic innego ich nie interesuje ,albo po to zeby miec wiecej osob w znajomych niz inni i zadaja to pytanie zanim jeszcze dowiedza sie czegokolwiek o drugiej osobie albo czasem jak gram na kurnik.pl to tez rozmowa zaczyna sie czesto od pytania o nk. ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
) to jest ok bo stan jest duzo wyzej niz u tej a Lorna piękna bardzo ) Wiesz co nawet jak bede w salonie to ja przymierze i pokaze wam co lepsze boje sie ze dwie mi sie spodobaja i bedzie dylemat bo w tej mojej falbance juz sie zakochalam
|
||
|
|
|
#2165 |
|
Wtajemniczenie
|
kiedyś pytali o fotkę teraz o nk
O Szyszynka a w co grasz bo ja swego czasu dużo w domino ![]() Teraz nie mam czasu, praktycznie na nic, człowiek za dużo problemów ma, obowiązków i tak jakoś to wszystko się wali No ale koniec ze smutaskami, trzeba się cieszyć tym co jest bo zawsze mogło być gorzej
|
#2166 |
|
BAN stały
|
Oglądam suknie noi ta mi się nawet podoba
![]() http://www.kolekcje.wyjdzzamnie.pl/model;109,s,247.html
|
|
|
|
#2167 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2168 | |||
|
Zakorzenienie
|
dziekujemy
dzis juz jest o niebo lepiej widocznie to byl taki jednodniowy kryzys albo diagnoza okazala sie trafna i leki podzialaly![]() Beniu pomimo tego, ze jest juz dosc sedziwym kotkiem to jednak kazdy wet ktory go bada twierdzi, ze jest w imponujacej kondycji jak na ten wiek jeszcze powinien dluuuugo pozyc moze moich dzieci dozyje ![]() ooo to super ogladniemy go jak TZ wroci z pracy, bo juz wczoraj jakos czasu zabraklo ![]() nie wnikam, bo na sztuce cukierniczej sie nie znam w kazdym badz razie w hali targow bynajmniej chlodno nie bylo (wrecz przeciwnie), a ich torty trzymaly sie bez zarzutu z reszta ta czekolada nawet nie wyglada jak czekolada - dopiero pan nam powiedzial z czego to jest zrobione![]() do tego tort na weselu trzyma sie w lodowce, a na sali jest klima no i jesli robia takie torty slubne to widocznie nic im nie grozi![]() Cytat:
na tej zasadzie mozna by sobie cala szczeke zlikwidowac i bylby problem z glowy Cytat:
a co sie kici dzieje? moze trzeba by do weta zajrzec? czasem wydaje sie, ze cos jest mega powaznego a wystarcza dwa zastrzyki, tabletki czy chwilowa zmiana diety i od razu wszystko szybko wraca do normy juz w ostatnim czasie dwa razye sie o tym przekonalam raz Franeczek rano byl w bardzo ciezkim stanie, wizyta u weta, troche lekow i popoludniu juz brykal wesolo Beniu tez dostal dwa zastrzyki, minal dzien i juz wyglada na to, ze jest wszystko ok![]() Cytat:
i wlasnie kupujemy w takich sklepach netowych z Krk, bo czesto kurier jest gratis, wiec nam od razu przywioza bo np. zeby przewiezc samemu nasza lodowke to musielibysmy chyba ciezarowke wynajac ![]() no i przede wszystkim - ogromna oszczednosc ![]() ale sie dzis nalatalam po miescie jeszcze zgubilam moj ulubiony szaliczek tak sie cieplo zrobilo, ze go sciagnelam i gdzies posialam trzeba bedzie na pocieszenie kupic jakis nowy ![]() ide poszukac jakiegos papu w kuchni, bo umieram z glodu
|
|||
|
|
|
#2169 |
|
BAN stały
|
Onaella trzymaj się
Chilanes,ok spoko będe czekać Dzięki
|
|
|
|
#2170 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co,oglądam teraz obrączki jeszcze raz, bo skoro mamy iśc kupic to chce byc pewna na 200%
to jest number one http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,,1882 tztowi jeszcze się nagle zaczęły te podobać http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,,2149 a mi te http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,,212 tylko sa satynowane czy tam zmatowione i nie chce żeby mi się nierównomiernie wytarlo, więc chyba odpadaja na wstępie i te nam sie podobały jak kiedyś mierzyliśmy http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,,126 przymierzymy jeszcze raz i wtedy sie okaże Troche sie boję, ze zły rozmiar mi zrobią.
|
#2171 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2172 |
|
Adwokat diabła
|
lain, moja kitka ma prawie 15 lat..
najpierw straciła wzrok, a teraz się z nią takie rzeczy dzieją (siedzi za lodówką, futerko jej poszarzało i łapkami powłóczyła.. ;( )
|
|
#2173 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
|
|
|
#2174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale co kupie to sama nie wiem, bo my z tż decyzje podejmujemy na gorąco Także nie jest nawet powiedziane, że kupimy te obrączki, które nam się najbardziej podobaja, chociaz mierzyliśmy je juz chyba ze trzy razy będąc przy okazji w Aparcie i ustaliliśmy, ze te i już![]() Nie wiem ile się czeka na obrączki, ale jak zamówimy w grudniu to pewnie na styczeń juz będą łał Będe miała na co sie gapić
|
|
#2175 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z resztą co mnie to obchodzi.. niech sobie robi co chce.. i tak oni są znani z tego ze najpierw robią a później myślą więc nie zdziwię się jak jeszcze zdanie zmieni 50 razy![]() z obrączkami też tak było- najpierw mówiła że ma alergię na żółte złoto a teraz kupują ze szwagrem obrączki z żółtego złota ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale dlatego chcę kupić wcześniej obrączki żeby nie było potem na slubie lipy.a z tych obrączek które wkleiłaś to te pierwsze są najładniejsze ![]() rany tak mnie praca magisterska pochłonęła że nawet nie zauważyłam ze moja pora obiadowa już minęła a ja nawet nie zdążyłam zacząć być głodna
|
|
#2176 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a ja jestem taką przeciwniczką obrączek z brylantami, a w sumie jeszcze z tż nie oglądaliśmy ani nie mierzyliśmy więc też nie wiem jakie kupimy ![]() ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cytat:
|
|
|
#2177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tancia skoro tak mówisz to przestane sobie wymyślać inne wzory ![]() W ogóle to mam popsuty humor ![]() Zabieram sie za mgr, papa
|
|
#2178 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i najlepsza w kosci jestem ale czasem literaki i jakis chinczyc czy kanasta to tez nie poogardze
|
|
|
|
|
#2179 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poki co bez problemu znosi do domu upolowane ptaszki, a kontrole u weta wykazuja, ze jest okazem zdrowia, wiec na razie jestem dobrej mysli no i chyba towarzystwo maluchow mu sluzy, bo psychicznie odmlodnial po smierci brata stal sie takim troche znudzonym samotnikiem, a teraz znow mu bieganie za wstazkami w glowie i jeszcze jak patrzy jak oni wsuwaja sucha karme to sam nawet zaczal (choc nigdy nie byl przekonany ) co dobrze poskutkuje na jego zabki![]() on wlasnie wczoraj siedzial wcisniety za sofa i jakos dziwnie sie zachowywal jak nie on... a dzis juz jest wszystko w porzadku ![]() trzymam kciuki za kotke zeby jeszcze dluuugo pozyla ![]() Cytat:
ale teraz to juz nie mam czasu na takie rzeczy ![]() co do brylantow w obraczkach to ja bylam przeciwniczka i po wielu mierzeniach dalej pozostalam wiec roznie to bywa ![]() ale sobie salatke wymieszalam - czego to w niej nie ma a jaka pyszna kontynuuje kielkowy tydzien nawet w lodowce odkrylam, ze mam jedno opakowanie kielkow na patelnie
|
||
|
|
|
#2180 | |
|
Zakorzenienie
|
masz już coś napisane?
kurdę mnie dzis tak to wciągnęło że ani obiadu nie zjadłam ani włosów nie umyłam.. i tak cud że w ogóle z piżamy wylazłam ale niestety potem przerwa aż do lutego z pisaniem więc muszę nadgonić..---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
bo pewnie już widać że schudłaś co?
|
|
#2181 |
|
Adwokat diabła
|
Sama mam nadzieję że będzie ok, choć jak same twierdzicie seniorka z niej twarda.. Z drugiej strony szkoda mi kitki, bo od kiedy sięgam pamięcią to była w domu a mam ją od 6 r.ż na dodatek psiak się do niej przyzwyczaił i nie wiem co dalej będzie.. nakłaniam rodziców na następnego kitka, choć będzie obawa jak pies zareaguje na maleństwo i czy przypadkiem kitka nowego nie uszkodzi..
|
|
#2182 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szczegolnie po ciuchach ale na razie wstrzymam sie z kupowaniem nowych - najpierw dojde do wagi zamierzonej , ktora mysle, ze powinnam osiagnac gdzies z poczatkiem roku 2010 o ile oczywiscie moja utrata wagi jakos znaczaco nie zwolni, bo roznie to moze byc a potem w sumie dalej bede na diecie ale utrzymaniowej i dalej bede chodzic na aero zeby nie byc sflaczala tylko zeby miec ladne jedrne cialko wlasnie bardzo duzo daje mi aero - uwielbiam tam chodzic, choc juz mecze sie troche mniej niz na poczatku i jak pisalam - zauwazam postepy w mojej koordynacji rychowej z czego bardzo sie ciesze![]() Cytat:
u nas pies sasiadow (bokser) lubi nasze koty, macha ogonkiem i chcialby sie z nimi obwachac a one go chyba nie, bo sie zawsze jeza jak go widza i patrza nieufnie mi troche przykro jak sobie pomysle, ze wyprowadzajac sie z domu bedzie trzeba rozstac sie z kiteczkami no ale w sumie mam obiecane u TZa dwa, wiec bede miala jeszcze wiecej kotow, no bo te przeciez jakby dalej moje beda tyle, ze pod opieka rodzicow a jak bedziemy gdzies wyjezdzac to bedziemy je podrzucac rodzicom - z piatka kotow na pewno im bedzie wesolo ![]() poki co czekam na swieta chyba bedzie trzeba dobrze przymocowac choinke, bo inaczej moze bardzo zle skonczyc... juz sobie wyobrazam jak sie po niej wspinaja na sama gore, ku gwiezdzie urwisy sa z nich nieziemskie ![]() ale mi zimno w lapki... ide sie zaopatrzyc w goraca herbatke ![]() edit: odpisali mi z cukierni pisza, ze w lipcu planuja urlop i beda pracowac na 50% czyli ze co? ![]() i pisza, ze juz maja na lipiec dwie rezerwacje, wiec juz teraz mozna rezerwowac... probka ciast (10 rodzajow) 12zl, probka tortow (6 smakow) tez 12zl. a ceny: "Kg ciasta mix 22 zł/kg (na osobę liczymy 10 dkg na stoły) Kg tortu na bazie śmietany 60 pln(na osobę liczymy 12 dkg) Kg tortu na bazie kremu maślanego to 50 zł(na osobę liczymy 10 dkg )" to tanio, drogo, przecietnie wiecie juz jak jest u Was? aha to sa ceny na ten rok, a pisza, ze moga skoczyc w zaleznosci od cen mediow i towarow i ze w tym roku w stosunku do ubieglego skoczylo o 10% ![]() przydaloby sie sie jakies spotkanko rodzicow to bysmy zamowili probki i by akurat wszyscy sprobowali szkoda, ze najblizszy termin kiedy ewentualnie wszyscy mogliby miec czas przypada dopiero na drugi dzien swiat bozonarodzeniowych
Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-11-17 o 16:10 |
||
|
|
|
#2183 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
5kg to swietny wynikCytat:
|
|
#2184 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć kocice
Dotarłam w końcu na wizaż. Czekam na TŻcika.lain super faktycznie jest Cie mniej, gratuluję wytrwałości
|
#2185 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Póki co czytam literaturę, bo nie chce mi się pisać, ale będzie problem, bo wlasnie kupiłam dwie książki - nową Carlosa Ruiza Zafona "Marina" i "Hinduską miłość" Javiera Moro Cytat:
Dobrze liczę? Kilogram na 10 osób wychodzi. Czyli ja za 140 os. zapłace za ciasta 308 zł wg tego cennika, mało Cos czuje sie walnęłam w obliczeniach![]() A sam tort ok 300 zł? Cos za tanio ale wiesz co Ci powiem - chyba coś przesadzili z tą waga tortu 12 dag na osobę, bo przeciez tort jest lżejszy od ciasta to jakiś wielki kawał liczą.
|
|
#2186 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
NO 300zł za tort, też mi się wydaje że dość tanio, no chociaż zależy jeszcze od tego jaki jest duży
|
|
#2187 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choc musze przyznac, ze dzieki tej diecie i cwiczeniom jakos tak lepiej sie czuje, bardzo mi sie poprawila przemiana materii, wiec wlasciwie to sama przyjemnosc ![]() Cytat:
a za tort wychodzi 100x120dag czyli 12kg x 60zl = 720zl tak dziwnie mi tyle dawac za tort, ale ja sie nie znam na cenach takich rzeczy i w dodatku nie lubie, wiec to moze dlatego ![]() nie wiem czy przesadzili, bo wlasnie slyszalam, ze tortu daje sie 100dag na osobe, a ten rodzaj to moze jakis ciezszy i dlatego jest 120dag. ich szacunki wydaja sie calkiem ok, szczegolnie, ze jak wiele cukierni nie licza 150dag ciasta na osobe tylko 100 ![]() dobra zmykam, bo TZ glodny wpadl z pracy zaraz sprawdzimy jego nowe wyniki na Medicoverze... ciekawe czy cos lepiej a wieczorkiem na aero i basen ![]() milego wieczoru, papa
|
||
|
|
|
#2188 |
|
Adwokat diabła
|
dziewczyny niestety kitka zmarła
|
|
#2189 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz licze na pismie: 12 dkg/os czyli 1,2 kg/10 osób i teraz 1,2 kg razy 14(czyli moje 140 osób) czyli 16,8 kg a z tego wychodzi zatrważająca kwota 1008 zł To ja pieprze tort, nie chce żadnego tortu, bo i tak nie lubię O i drugie tyle za paczki, czyli ponad 1600 zł przesada i to gruba Jutro dzwonie do cukierni.---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Cytat:
![]() trzymaj się A ona umarła ze starości?Jeśli tak to lepiej. Poza tym pomyśl i le czasu sobie spokojnie i szczęśliwie żyła dzięki Tobie
Ślub Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2009-11-17 o 17:09 |
||
|
|
|
#2190 |
|
Adwokat diabła
|
Samoa, tak ze starości..
mama mi napisała, że po 6 rano poszła do nieba dla kotków.. na dodatek piesek nasz smutny chodzi..
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:55.

) zanim zaczelam szukac sukien to taka wlasnie chcialam dopoki nie ujzałam falbanek 

tak pomyslalam o UP bo tam kolejka na K jest z 50osob a na C 3 osoby

) to jest ok bo stan jest duzo wyzej niz u tej a Lorna piękna bardzo 

jeszcze zgubilam moj ulubiony szaliczek
tak sie cieplo zrobilo, ze go sciagnelam i gdzies posialam 

kontynuuje kielkowy tydzien 

czyli ze co?