Październikowe PM :) - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-25, 22:18   #2161
beaciunia
Raczkowanie

GG do beaciunia
Dot.: Październikowe PM :)

mądrala - piękny ten bukiet Co do sukni to chyba żadna nie przykuła aż bardzo mojej uwagi Torty z wyglądu piękne ale mają na wierzchu tą masę, której ja nie chcę mieć

kalinka - super, że dogadaliście się z fotografem Wiesz, ja też chorowałam na sesję w morzu ale po 23 to już raczej będzie bardzo zimno No pomysłu właśnie na sesję nie mam jeszcze. Tak sobie myślałam... Może góry
Mam nadzieję, że z Teżetem będzie dobrze i w końcu dojdziecie do porozumienia
Stary 2010-01-26, 13:08   #2162
kalinkap13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez beaciunia Pokaż wiadomość
kalinka - super, że dogadaliście się z fotografem Wiesz, ja też chorowałam na sesję w morzu ale po 23 to już raczej będzie bardzo zimno No pomysłu właśnie na sesję nie mam jeszcze. Tak sobie myślałam... Może góry
Mam nadzieję, że z Teżetem będzie dobrze i w końcu dojdziecie do porozumienia
ale do odwaznych swiat nalezy hihi. chociaz ja tak mowie a ciekawe czy sama wejde fotograf wcz.powiedzial ze mial raz sesje pod koniec wrzesnia, para mloda bez problemu weszla do wody-emocje etc za to on strasznie zmarzl

ja licze na pomysly mojego fotografa.a ze ma ich multum wiec o to sie nie martwie.ma pomysly na sesje i latem i jesienia i zima...

spodobala mi sie nawet ta jego propozycja zrobienia pleneru zima-ale jak juz to wzielibysmy to dodatkowo (tak samo jak nie uda sie sesja w morzu to za rok sie zrobi ), jakby fundusze pozwolily.bo nie chcialabym 3 mce czekac na foto az snieg spadnie..

a z tz na szczescie juz ok..ale swoje powiedziec musial

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 17:32   #2163
mądrala
Zakorzenienie

GG do mądrala

Oj a mi się kiedyś sesja zimowa szczególnie, ze na początku planowaliśmy wesele i ślub na listopad więc mieliśmy większe szanse na śnieg

Ja mieszkam w okolicach Bielska- Białej i własnie kombinuje gdzie by tu jakieś fajn e ruiny znaleźć chyba przede wszystkim musze zerknąć na zdjęcia plenerowe fotografów z okolicy...może mnie natchnie

Beaciunia też sie właśnie boję tej gumiatej masy na górze tortów, pomimo że wyglądały cudnie jedynie ten -> https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...6&d=1264438326
nie miał tego czegoś na górze i również wyglądał pysznie TŻ mówił, ze w smaku też cudo

Kalinka strasznie się cieszę, że z TŻtem się wyjaśniło

mądrala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 18:33   #2164
beaciunia
Raczkowanie

GG do beaciunia

Powiem Wam, że byłam całkowitą przeciwniczką sesji na śniegu, ale zaczęło mi się podobać. My chyba zdecydujemy się w końcu zrobić plener w górach . Gadałam wczoraj z TŻ i powiedział, że super pomysł. A i nasi fotografowie już robili takie plenery i bardzo mi się podobają
Co do tych tortów to już chyba wcześniej pisałam, że na pewno zdecydujemy się na jakiś tradycyjny tort, bo mi baaaardzo to coś gumiaste nie smakuje
Stary 2010-01-26, 19:51   #2165
kalinkap13
Rozeznanie

mądrala to podejrzyj pomysly na stronkach innych fotografow-moze akurat wpadnie Ci cos w oko

a taka sesja zimowa..zawsze mozna przesunac plener lyzwy, sanki, lepienie balwana... moglo by byc ciekawie

beaciunia fajny ten pomysl w gorach.. na pewno zdjecia wyjda piekne ma moze Wasz fotograf (albo inny) na stronce takie fotki??

my dzis z tz'tem bylismy u orkiestry zmienic umowe-przepisac z 11.06.2011 na 9.10.2010 i znowu wygadalam sobie 300 zl upustu w sumie to juz 500zl bo 200zl opuscil nam przy podpisywaniu umowy na 2011 hihi

ale do ksiedza znowu nie dojechalismy...grr.ale juz najpozniej w czwartek musimy, zeby ta godzina na pewno byla wolna.

no i tak sobie ogladalam sukienki slubne firmy Farage...zakochalam sie normalnie w niektorychciekawe jak z cena..

Stary 2010-01-26, 21:20   #2166
beaciunia
Raczkowanie

GG do beaciunia

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
mądrala to podejrzyj pomysly na stronkach innych fotografow-moze akurat wpadnie Ci cos w oko

a taka sesja zimowa..zawsze mozna przesunac plener lyzwy, sanki, lepienie balwana... moglo by byc ciekawie

beaciunia fajny ten pomysl w gorach.. na pewno zdjecia wyjda piekne ma moze Wasz fotograf (albo inny) na stronce takie fotki??

my dzis z tz'tem bylismy u orkiestry zmienic umowe-przepisac z 11.06.2011 na 9.10.2010 i znowu wygadalam sobie 300 zl upustu w sumie to juz 500zl bo 200zl opuscil nam przy podpisywaniu umowy na 2011 hihi

ale do ksiedza znowu nie dojechalismy...grr.ale juz najpozniej w czwartek musimy, zeby ta godzina na pewno byla wolna.

no i tak sobie ogladalam sukienki slubne firmy Farage...zakochalam sie normalnie w niektorychciekawe jak z cena..
Widzę, że obrotna dziewczyna z Ciebie jest Tu utargujesz, tam utargujesz A na którą chcecie ślub mieć?
Co do zdjęć to nasz fotograf ma kilka http://styczen-fotografia.pl/#/portfolio/plener chyba zaczynają się właśnie od pleneru w górach i trzeba trochę do przodu też przejrzeć, bo są pomieszane
No i mam też kilku innych:
http://www.digart.pl/zoom/2044244/Slubniak.html
http://www.digart.pl/praca/1148588/S...gorzyscie.html
http://www.tofoto.pl/-,-,foto,15b.html
http://lmbackstage.blogspot.com/2009...rzysztofa.html
niezly hardkor- http://www.strykowski.net/pawelm/Slu...jecia_4087.jpg
Ni na koniec zdjęcia Cichopek i Hakiela https://polki.pl/zycie_gwiazd_galerie...r_ 01_page_no=0
Stary 2010-01-26, 21:34   #2167
kalinkap13
Rozeznanie

Cytat:
Widzę, że obrotna dziewczyna z Ciebie jest Tu utargujesz, tam utargujesz A na którą chcecie ślub mieć?
Co do zdjęć to nasz fotograf ma kilka http://styczen-fotografia.pl/#/portfolio/plener chyba zaczynają się właśnie od pleneru w górach i trzeba trochę do przodu też przejrzeć, bo są pomieszane
No i mam też kilku innych:
http://www.digart.pl/zoom/2044244/Slubniak.html
http://www.digart.pl/praca/1148588/S...gorzyscie.html
http://www.tofoto.pl/-,-,foto,15b.html
http://lmbackstage.blogspot.com/2009...rzysztofa.html
niezly hardkor- http://www.strykowski.net/pawelm/Slu...jecia_4087.jpg
Ni na koniec zdjęcia Cichopek i Hakiela https://polki.pl/zycie_gwiazd_galerie...r_01_page_no=0
hihi, tz tez sie smial ze gdyby nie ja placilibysmy wszedzie taka cene jak na umowie dlatego zabiera mnie wszedzie gdzie musimy cos kupic, zawrzec umowe etc nauczylam sie chyba tego w Egipcie..albo inaczej: odwazylam sie mowic i negocjowac

slub chcielibysmy na 16. taka optymalnalnie chyba dlatego musimy sie spieszyc zeby byla ta godz wolna..

a na kt Wy macie? o ile nie pisalas wczesniej...

a zdjecia piekne!!!! bardzo mi sie podobaja jak macie mozliwosc zrobcie sobie taki plener bo sa faktycznie niesamowite.
ahhh te goryale dla mnie to drugi koniec Pl..

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-26, 21:41   #2168
beaciunia
Raczkowanie

GG do beaciunia

My mamy na 15
Tak tak, zdjęcia są faktycznie niesamowite. No a co najważniejsze nasi fotografowie (małżeństwo) są bardzo otwarci na wszelkiego typu propozycje. Im ciekawszy plener, tym się bardziej cieszą. W tamtym roku polecieli z parą nawet do Frankfurtu więc mogę wymyślać
My do Zakopanego np. mamy jakieś 3 godzinki więc nie jest źle
Stary 2010-01-26, 21:52   #2169
kalinkap13
Rozeznanie

Cytat:
My mamy na 15
Tak tak, zdjęcia są faktycznie niesamowite. No a co najważniejsze nasi fotografowie (małżeństwo) są bardzo otwarci na wszelkiego typu propozycje. Im ciekawszy plener, tym się bardziej cieszą. W tamtym roku polecieli z parą nawet do Frankfurtu więc mogę wymyślać
My do Zakopanego np. mamy jakieś 3 godzinki więc nie jest źle
na 15 tez oktez na poczatku o tym myslelismy bo to juz pazdziernik, szybciej bedzie ciemno..ale zobaczymy.mam nadzieje ze na ta 16 sie uda

polecieli z para do Frankfurtu..??? wow. to sa bardzo elastycznia jakies dodatkowe koszta za to czy jak??jedzcie do tego Zakopca-zdjecia sa niesamowitei warto takie miec jak macie mozliwosc

Stary 2010-01-26, 21:58   #2170
beaciunia
Raczkowanie

GG do beaciunia

Co do kosztów to dokładnie jeszcze nie wiem. Myślę, że jeśli byśmy się zmieścili w jednym dniu to pewnie za drogę tylko byśmy zwrócili. A jeśli nie to na pewno trzeba im nocleg zapewnić i wtedy nie wiem czy jeszcze jakaś dodatkowa opłata. Muszę się dowiedzieć, ale myślę, że jeśli już to nie będzie jakaś wygórowana kwota.
A tam, gdzie będziecie mieć ślub to jakaś duża parafia? Bo jeśli nie to spokojnie godzinę będziecie mieć My jak zamawialiśmy to nie było nikogo oczywiście w tym dniu i mieliśmy do wyboru do koloru
Stary 2010-01-26, 22:07   #2171
kalinkap13
Rozeznanie

Cytat:
Co do kosztów to dokładnie jeszcze nie wiem. Myślę, że jeśli byśmy się zmieścili w jednym dniu to pewnie za drogę tylko byśmy zwrócili. A jeśli nie to na pewno trzeba im nocleg zapewnić i wtedy nie wiem czy jeszcze jakaś dodatkowa opłata. Muszę się dowiedzieć, ale myślę, że jeśli już to nie będzie jakaś wygórowana kwota.
A tam, gdzie będziecie mieć ślub to jakaś duża parafia? Bo jeśli nie to spokojnie godzinę będziecie mieć My jak zamawialiśmy to nie było nikogo oczywiście w tym dniu i mieliśmy do wyboru do koloru
no to spoko. teraz nie pozostaje Wam nic innego jak sie dowiedziec wlasnie o takie szczegoly i decydowac sie na sesje w gorach

hmm..czy duza parafia... mala nie jest ale parafian chodzacych do tego kosciola jest malo.ja sama chodze gdzies indziej, bo tamten ksiadz (gdzie bedzie slub) ma dlugo msze - to da sie przezyc- ale mowi b.nie ciekawie, ma dlugie przerwy miedzy zdaniami etc..wiec tak na prawde mysle ze z ta godz nie bedzie problemu.dlatego tak sie ociagamy i pewnie tj Wy bedzie do wyboru do koloru

Stary 2010-01-27, 09:54   #2172
Aaś
Zakorzenienie

czeeeść!
to ja może tutaj też się ujawnię na pm2010 nie zawsze nadrabiam to może tutaj będe na bierząco

heloł aicila i kalinka
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 10:00   #2173
kalinkap13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
czeeeść!
to ja może tutaj też się ujawnię na pm2010 nie zawsze nadrabiam to może tutaj będe na bierząco

heloł aicila i kalinka
no helołłłł

i zawitałaś jednak u nas super
tu na pewno bedziesz na bierząco bo nie piszemy w takim tempie jak na pm2010-zreszta-nas jest tu o wiele mniej, pewnie i tez dlatego

w kazdym razie milo ze do nas zawitalas-im wiecej nas pazdziernikowych tym lepiej

Stary 2010-01-27, 10:11   #2174
beaciunia
Raczkowanie

GG do beaciunia

Cytat:
czeeeść!

heloł aicila i kalinka
Witam
No i ja właśnie z tego powodu nie udzielam się na wątku PM 2010. Tam nie można nadrobić Tutaj to spokojnie
Stary 2010-01-27, 11:44   #2175
aicila
Rozeznanie

Witam Aaś na październikowym wątku

dziewczyny świetne zdjęcia pstrykają wasi fotografowie. mój też nie jest zły, ale niestety nie ma stronki, żeby wam się pochwalić

my też godzinę wybieraliśmy jak jeszcze nikogo nie było zapisanego na naszą datę i wybieraliśmy między 14 a 15. i ostatecznie mamy na 14, choć nadal martwię się, że jednak może to być troszkę za wcześnie. ale cóż najwyżej będziemy się dłuuuuugo bawili

"...Każdy ma po jednej szansie żeby powiedzieć TAK, jak ją straci to musi zostać jaroszem.
A kto to jest jarosz?
Człowiek je tylko same warzywa, bo żona mu nie będzie gotowała schabowych taka przyszłość go czeka!"
aicila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 11:51   #2176
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Witam
No i ja właśnie z tego powodu nie udzielam się na wątku PM 2010. Tam nie można nadrobić Tutaj to spokojnie
eee jak się człowiek zaweźmie to jest na bieżąco

Cytat:
Napisane przez aicila Pokaż wiadomość
Witam Aaś na październikowym wątku

dziewczyny świetne zdjęcia pstrykają wasi fotografowie. mój też nie jest zły, ale niestety nie ma stronki, żeby wam się pochwalić

my też godzinę wybieraliśmy jak jeszcze nikogo nie było zapisanego na naszą datę i wybieraliśmy między 14 a 15. i ostatecznie mamy na 14, choć nadal martwię się, że jednak może to być troszkę za wcześnie. ale cóż najwyżej będziemy się dłuuuuugo bawili
no mój też niestety nie ma strony
a my mamy ślub na 17... byłam w tym roku na ślubie o 14 ale o 23 większość już była zmęczona (bo wesele się zaczyna de facto koło 16 wtedy) my poszlismy do domu ok 1-1.30 jako jedno z ostatnich... ale to ogólnie było nudne wesele więc na to zrzucam winę
Stary 2010-01-27, 11:56   #2177
aicila
Rozeznanie

Cytat:

no mój też niestety nie ma strony
a my mamy ślub na 17... byłam w tym roku na ślubie o 14 ale o 23 większość już była zmęczona (bo wesele się zaczyna de facto koło 16 wtedy) my poszlismy do domu ok 1-1.30 jako jedno z ostatnich... ale to ogólnie było nudne wesele więc na to zrzucam winę
no to fakt, że można nadrobić wątek PM2010 ale czasem to aż się człowiekowi nie chce jaki widzi naklikane kolejne 4 strony

no ja też się troszkę boję o to, że goście się za szybko zmęczą, ale z drugiej strony ja sama nie lubię balować do samego rana bo tak ok 2 -3 zwykle już padam, więc wcale zła na gości nie będę jak mi o tej porze znikną no i przy okazji będę miała wtedy dłuższą noc poślubną z Tż
zresztą my będziemy mieli jeszcze poprawiny, więc jak ktoś będzie czuł niedosyt po tym jak się goście za szybk zmyją, to będzie to mógł nadrobić w niedzielę

"...Każdy ma po jednej szansie żeby powiedzieć TAK, jak ją straci to musi zostać jaroszem.
A kto to jest jarosz?
Człowiek je tylko same warzywa, bo żona mu nie będzie gotowała schabowych taka przyszłość go czeka!"
aicila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 12:08   #2178
kalinkap13
Rozeznanie

hihi, no to faktycznie sa i dobre strony tego ze tak szybko sie goscie zmyja..dluzsza noc poslubna... ahhh

my tez mamy poprawiny. nie wyobrazam sobie zeby ich mialo nie byc..i u nas jest jeszcze tradycja ze w pt robi sie polter u pani mlodej, czyli tluczenie butelek na szczescie. u Was tez takie cos jest?? czyli razem 3 dni zabawy

Stary 2010-01-27, 12:17   #2179
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
no to fakt, że można nadrobić wątek PM2010 ale czasem to aż się człowiekowi nie chce jaki widzi naklikane kolejne 4 strony

no ja też się troszkę boję o to, że goście się za szybko zmęczą, ale z drugiej strony ja sama nie lubię balować do samego rana bo tak ok 2 -3 zwykle już padam, więc wcale zła na gości nie będę jak mi o tej porze znikną no i przy okazji będę miała wtedy dłuższą noc poślubną z Tż
zresztą my będziemy mieli jeszcze poprawiny, więc jak ktoś będzie czuł niedosyt po tym jak się goście za szybk zmyją, to będzie to mógł nadrobić w niedzielę
u was będzie jedna zasadnicza różnica: wesele będzie FAJNE bo tam to nawet nikt tańczyć nie chciał...

Cytat:
hihi, no to faktycznie sa i dobre strony tego ze tak szybko sie goscie zmyja..dluzsza noc poslubna... ahhh

my tez mamy poprawiny. nie wyobrazam sobie zeby ich mialo nie byc..i u nas jest jeszcze tradycja ze w pt robi sie polter u pani mlodej, czyli tluczenie butelek na szczescie. u Was tez takie cos jest?? czyli razem 3 dni zabawy

słyszałam o polterze ale to chyba na północy bardziej taka tradycja jest

ja nie mam ani poltera ani poprawin.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-27, 18:28   #2180
mądrala
Zakorzenienie

GG do mądrala

Helo No nareszcie na tym wątku coś drgnęło :brawo:

Wy tak mówicie o tych godzinach w kościele a my jeszcze nie bylismy u księdza ale spoko, spoko, mam zamiar to nadrobić w piatek, tyle ze znajac moje szczęscie to pewnie niestety ksiedza nie bedzie... :/ ale zobaczymy
Ja, tak jak już pisałam, chcemy ślub na 13. u nas takie godziny są zupełnie normalne a poza tym mamy tylko 1 dzień wesela (bez poprawin), wiec chciałabym żeby wszyscy się długo bawili

A w sobote jade odebrać dyplom w sumie to na tym dyplomie mi tak nie zalezy jak na świadectwie maturalnym, bo przecież trzeba ksiedzowi pokazać, ze miałam 5 z religii :confussed:

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Cytat:
czeeeść!

heloł aicila i kalinka
Witamy, witamy i jeżeli dobrze liczę to kolejna PM na 9. października

Tez podczytywałam wątek PM 2010, ale faktycznie cieżko nadążyć jak na jednym wątku wypowiada się tyle osób

No i rpzez Was teraz zaczełam się zastanawiać nad plenerem w górach Ojojojjjj... mój fotograf pewnie też nie będzie miał nic przeciwko temu by znami "podskoczyć" do Zakopanego lub w inne góry... ale rozważałam jeszcze jesienną sesję w lesie, gdzie pełno będzie złotych liści

Edytowane przez mądrala
Czas edycji: 2010-01-27 o 18:35
Stary 2010-01-27, 18:37   #2181
kalinkap13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mądrala Pokaż wiadomość

Wy tak mówicie o tych godzinach w kościele a my jeszcze nie bylismy u księdza ale spoko, spoko, mam zamiar to nadrobić w piatek, tyle ze znajac moje szczęscie to pewnie niestety ksiedza nie bedzie... :/ ale zobaczymy
Ja, tak jak już pisałam, chcemy ślub na 13. u nas takie godziny są zupełnie normalne a poza tym mamy tylko 1 dzień wesela (bez poprawin), wiec chciałabym żeby wszyscy się długo bawili

A w sobote jade odebrać dyplom w sumie to na tym dyplomie mi tak nie zalezy jak na świadectwie maturalnym, bo przecież trzeba ksiedzowi pokazać, ze miałam 5 z religii :confussed:

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Tez podczytywałam wątek PM 2010, ale faktycznie cieżko nadążyć jak na jednym wątku wypowiada się tyle osób
no wlasnie niech nas przybywa zeby bylo co czytac
ja tez nie bylam jeszcze u ksiedza, tak jak pisalam wczesniej wybieramy sie od zeszlego tyg i sie wybrac nie mozemy.ale planujemy ostatecznie isc jutro...

skoro macie tylko jeden dzien wesela i u Was to normalne to wtedy godzina ok dluzej sie pobawicie u mnie to by bylo zdecydowanie za szybko..bo w pt polter-pewnie do pozna,sob wesele a ndz poprawiny. a czasem w pon sa poprawiny poprawin w domu pani mlodej

ja od wcz staram sie cosik udzielam na watku pm2010 ale nie nadazam..

a co do pleneru w gorach no suuper sprawa piekne sa te zdjecia

Edytowane przez kalinkap13
Czas edycji: 2010-01-27 o 18:39
Stary 2010-01-27, 18:47   #2182
mądrala
Zakorzenienie

GG do mądrala

ale powiem Wam jedno, jak ktoś am pomysł na zdjecie i rękę do fotografowania (i do photoshopa ) to nie ważne gdzie są robione zdjęcia, bo i tak wyjdą piękne fotograf po prostu musi mieć TO COŚ i pomysł na zdjecie

Dobra a teraz znikam i ide sobie zaprojektować salon

Stary 2010-01-27, 19:24   #2183
beaciunia
Raczkowanie

GG do beaciunia

Cytat:

Powiem Ci, że ja nawet o takim czymś nie słyszałam My też będziemy mieć poprawiny. Ja na początku nie chciałam, ale tak jakoś wyszło

Cytat:
Taaa, chyba trzeba by bylo chodzić wszędzie z komputerem po pachą

Cytat:

Eee tam, nie mogą się zmęczyć Najwytrwalsi na pewno zostaną do rana

Cytat:

No i rpzez Was teraz zaczełam się zastanawiać nad plenerem w górach Ojojojjjj... mój fotograf pewnie też nie będzie miał nic przeciwko temu by znami "podskoczyć" do Zakopanego lub w inne góry... ale rozważałam jeszcze jesienną sesję w lesie, gdzie pełno będzie złotych liści
No tak tak, w ogóle co tam dyplom 5 z religii najważniejsza No a tak w ogóle no to gratulacje (dyplomu oczywiście ). No i w ogóle to w tej chwili zaczęłam się zastanawiać czy mam odpis świadectwa w domu
Wiesz, mi też straaaasznie się podobają takie zdjęcia w typowej jesieni. Las i te sprawy Zawsze można po drodze w góry zahaczyć o jakiś las

Cytat:
ale powiem Wam jedno, jak ktoś am pomysł na zdjecie i rękę do fotografowania (i do photoshopa ) to nie ważne gdzie są robione zdjęcia, bo i tak wyjdą piękne fotograf po prostu musi mieć TO COŚ i pomysł na zdjecie

Zgadzam się
Salon projektować? No no, nieźle

EDIT: No właśnie dziewczyny, zapomniałam napisać. TŻ mnie dzisiaj trochę zawiódł Rozmawialiśmy dziś o wyjściu z domu w dniu ślubu. Powiem Wam może tak w skrócie jaka jest u mnie sytuacja to łatwiej Wam będzie zrozumieć. Ja jestem z Sosnowca, TŻ z okolic Kielc. 4 km od TŻ mieszka moja babcia. No i właśnie pierwotnym pomysłem było to, że będę wychodzić od niej. Sprawa się troszkę skomplikowała w tamte wakacje. Jako, że moja babcia jest dosyć specyficzną i kłótliwą osobą o aktualnie praktycznie jest pokłócona z większością mojej rodziny, Moja mama próbowała jej coś przemówić i dotrzeć do niej jednak to nic nie daje. Babcia jest zawzięta i się nie odzywa. Zrozumiałe jest to, że na ślub ją zaproszę, ale po tym, jak usłyszałam jakie ma do nas wszystkich podejście za nic w świecie nie chciałabym od niej wychodzic. Rozmawiałam dzisiaj z TŻ. On wie o tej całej sytuacji. Tak się składa, że on ma już swoje mieszkanie i mogłabym wyjść od niego a on ewentualnie od swoich rodziców z ggóry lub, żeby nie kombinować oboje z jego mieszkania. Bardzo się zdziwił jak mu o tym powiedziałam :/ Powiedział, że on tego nie rozumie skoro mam babcię niedaleko... I to w ogóle dziwne dla niego. Żałuję teraz tylko, że ślub jednak nie jest w Sosnowcu tylko tam...
Przepraszam,że się tak upisałam.

Edytowane przez beaciunia
Czas edycji: 2010-01-27 o 19:39
beaciunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 20:04   #2184
mądrala
Zakorzenienie

GG do mądrala

Beaciunia no faktycznie sytuacja troszkę dziwna, bo faktycznie mieszkacie od siebie daleko... Nie dziwię Ci się wcale, ze nie chcesz wychodzić od babci,to ma być cudowny dzień i nie powinnaś się wtedy stresować i denerwować czy babcia nie wywinie jakiegoś numeru... Ja na Waszym miejscu albo decydowałabym się, że oboje wychodzicie z mieszkania TŻta i razem jedziecie już do kościoła, albo Ty z mieszkania TŻta, on z mieszkania rodziców i np. spotykacie się w kościele... Kurcze, Twój TŻ powinien cię jednak troszkę zrozumieć... ale wierzę, że razem coś wymyslicie Macie jeszcze troszkę czasu

Stary 2010-01-27, 20:11   #2185
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie... ja się odgrażałam zawsze, że nie chcę mieć zdjęć w mieście (wrocław), bo takie oklepane, pozowane i w ogóle nieciekawe, ale jak zobaczyłam na stronie mojego fotografa jak jedną parę fotografował w mieście, to się zakochałam i wiem, że gdziekolwiek byśmy nie mieli tego pleneru to będzie pięknie, także w tej kwestii chyba zdajemy się na niego
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 20:18   #2186
beaciunia
Raczkowanie

GG do beaciunia

Cytat:
Beaciunia no faktycznie sytuacja troszkę dziwna, bo faktycznie mieszkacie od siebie daleko... Nie dziwię Ci się wcale, ze nie chcesz wychodzić od babci,to ma być cudowny dzień i nie powinnaś się wtedy stresować i denerwować czy babcia nie wywinie jakiegoś numeru... Ja na Waszym miejscu albo decydowałabym się, że oboje wychodzicie z mieszkania TŻta i razem jedziecie już do kościoła, albo Ty z mieszkania TŻta, on z mieszkania rodziców i np. spotykacie się w kościele... Kurcze, Twój TŻ powinien cię jednak troszkę zrozumieć... ale wierzę, że razem coś wymyslicie Macie jeszcze troszkę czasu
Dziękuję mądrala Wiem, że mamy jeszcze dużo czasu. Właściwie to chodziło mi zachowanie TŻ i że sprawił mi tym przykrość. Muszę z nim porozmawiać normalnie a nie przez telefon... Może wtedy mnie zrozumie.
Stary 2010-01-27, 20:42   #2187
mądrala
Zakorzenienie

GG do mądrala

Beaciunia napewno jak sobie porozmawiacie na spokojnie to znajdziecie jakieś rozwiązanie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-27, 21:06   #2188
kalinkap13
Rozeznanie

Cytat:

no tez racja ale wazny jest pomysl

zaprojektowac salon...? no ladnie. to moze mi kuchnie zaprojektujesz? zarcik

beaciunia no u nas jest taka tradycja z tym poltrem. i nawet gdybym nie chciala to ludzie i tak przyjda a poprawiny-fajnie. zawsze pobawicie sie jeden dzien wiecej

i sytuacja o ktorej piszesz faktycznie dziwna... i zgodze sie z tym co napisala madrala ze to ma byc Wasz dzien, najpiękniejszy, najcudowniejszy i w ogole...mam nadzieje jednak (jestem przekonana) ze dojdziecie z tz w koncu do jakiegos prozumienia ze uda Ci sie go przekonac, ze tak bedzie najlepiej jak Ty wyjdziesz z jego mieszkania. po co sie stresowac co powie babcia etc.lepiej uniknac komentarzy i nie milych slow.. bedzie good

claris na pewno sesja bedzie piekna.gdziekolwiek zrobiona

Edytowane przez kalinkap13
Czas edycji: 2010-01-27 o 21:08
Stary 2010-01-28, 14:28   #2189
beaciunia
Raczkowanie

GG do beaciunia

Dziękuję dziewczyny za rady
Stary 2010-01-28, 17:24   #2190
mądrala
Zakorzenienie

GG do mądrala

Cytat:
no tez racja ale wazny jest pomysl

zaprojektowac salon...? no ladnie. to moze mi kuchnie zaprojektujesz? zarcik
Ja sobie ściągnełam program power_net (bezpłatny) i sobie tak siedzę i się bawię chociaz i tak się zastanawiam czy nie zapłacić pani projektantce, bo projektanci maja czasami cudne pomysły a że my bedziemy mieć mieszkanko na poddaszu i duuużo dużych skosów, to czasami cieżko samemu zaprtojektować to tak, żeby do końca wykorzystać tą powierzchnię...

Cytat:
beaciunia no u nas jest taka tradycja z tym poltrem. i nawet gdybym nie chciala to ludzie i tak przyjda a poprawiny-fajnie. zawsze pobawicie sie jeden dzien wiecej
Fajna tradycja, bardzo mi się podoba, ale teraz się nie dziwię, że macie slub o późniejszej godzinie Koleżanka mi opowiadała, że kiedyś była na takim weselu gdzie własnie w piatek wieczorem przez całą noc znajomi tłukli butelki i świętowali u panny pod domem

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości