|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz.IV
|
#2162 |
|
Wtajemniczenie
|
Czescc kochane!
Nie napisałyscie zbyt wiele - i dobrze, bo malo czasu na czytanie... Caly czas biegam po miescie a mały z moja mamą bo za zimno zeby z nim wyjsc. Kupilam wczoraj sobie sukienke na chrzest... no zovaczymy czy bede z niej zadowolona...narazie mi sie podoba. Ach dzis ten fryzjer, juz sie denerwuje, bo boje sie zmian jesli chodzi o wlosy. Na moim watku ostatnio dziewczyny pisza mi ze w brazie ladnie, moja siostra pracuje w salonie komsmetycznym a tam tez jest fryzjer, u ktorego bylam ostatnio i Gosia mi mowi ze fryzjerka wczoraj stwierdzila ze zaproponuje mi w wlosy w kolorze czekolady , ale ja sie chyba boje tak duzej zmiany.Zobaczymy z jakimi wlosami wroce, bo narazie nie wiem NICDzisiaj spałam u mamy, bo alekiu u niej zostal a my pojechalismy ma lotnisko po siostre tzta i szkoda bylo mi malego budzic tak pozno i wynosic na mroz... Internet chodzi tu kiepsko wiec nie odpisuje ale czytalam... Widze ze Poiglot, nie ma netu.... kochana nie dostalam tej wiadomosci o ktorej mowisz...Jesli nie bedziemy sie juz widziec to Zdrowych , wesołych szczesliwych swiat ...
|
|
#2163 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2164 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2165 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
U nas znowu nocka z dwoma pobudkami, ząbek nadal się nie przebił i nie wiem czy dawać jeszcze czopka na noc Dawałam przez ostatnie trzy noce i nie chciałabym przegiąć a on nadal nie wylazł i mały ciągle pojękuje przez sen. A tak w ogóle od niedawna mamy małego plujka ![]() Carolajna, sto lat dla Michasia I za siadanie, Aleks nadal leci na wszystkie strony a sam się nie podniesie. Iwciag, zaległe sto lat dla Iwa Illbana, A ostatnio w ogóle mało pstrykam bo Aleks już nie chce tak ładnie pozować Przedtem nie reagował na lampę a teraz tak a mój cholerny aparat ma długi czas reakcji i zanim pstryknie zdjęcie to mały już zamyka oczy. I tym sposobem ostatnio prawie nie mamy fotek. Huśtawki jeszcze nie wypróbowaliśmy bo TŻ wczoraj późno wrócił ale jak ją złoży to pstryknę fotki i pokażę |
|
|
|
#2166 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2167 |
|
Zakorzenienie
|
Gosik i na Aleksa przyjdzie czas
![]() Blondi a co Ty taka agresywna
|
|
#2168 |
|
Wtajemniczenie
|
Mell ładnemu we wszystkim ładnie
więc nie bój się zmiany, będzie na pewno ok!Anulka cze Gosik ale Iwo sam też ciężko by się podniósł z naszą pomocą tak! I też się chwieje, choć już dłużej potrafi usiedzieć! Iwo znowu ma problemy z kupą
Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-12-22 o 10:38 |
|
|
|
#2169 |
|
Zadomowienie
|
|
#2170 |
|
Zakorzenienie
|
Mell, Tobie będzie ładnie w każdym kolorze
Carolajna, no wiem że przyjdzie i już się tak nie stresuję ale mógłby już chociaż siedzieć ładnie, zabawiłby się sam ![]() Iwciag, Aleks z pomocą też się podniesie i trochę posiedzi ale plecki ma ciągle wygięte w pałąk Czyli jeszcze za wcześnie...Biedny Iwo, my ostatnio odpukać nie mamy większych problemów z kupkami.
|
|
|
|
#2171 |
|
Zadomowienie
|
iwciag odebrałaś wczoraj priv?
|
#2172 |
|
Wtajemniczenie
|
Gosik no szkoda mi go jak diabli, zrobił ale męczy się okrutnie
Było ok teraz znowu coś mu nie podpasowało i zatwardzenia![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- tak tak ale nie miałam czasu obejrzeć dziś obejrzę
Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-12-22 o 10:49 |
|
|
|
#2173 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć lachonki,
wszystkiego najlepszego dla Iwa (przepraszam,że spóźnione Widziałyście zdjęcia Danielka Haruno na NK Dzięki za odpowiedzi odnośnie wóżka.U nas dziś jeszcze gorzej,a najgorsze,że nikt nie kwapi się do odśnieżania,a ja muszę iść na zakupy ![]() Caro wielkie brawa dla Michasia,widzisz,a tak nie wierzyłaś w swojego syna,tylko ci trzeba![]() Iwciag gratuluję i zazdraszczam nocki Illbana pisałam na temat: "Człowiek nie jest urodzony do spokoju". Doświadczenia których bohaterów potwierdzają Twoim zdaniem opinię Woltera?, musiałam sprawdzić w necie,bo już nie pamiętałam.Też zdawałam hostorię,pisałam o wojnie secesyjnej i zadałma na 4,więc musiałam zdać ustną,tez na 4 .Zawsze marzyłam o pracy z dziećmiMell czekolada?,ciekawe? Już nie mogę doczekać sie twojej nowej fryzurki Widzę,że znowu same ekshibicjonistki z brudnymi żartowałam a propos,idę małej tyłek przebrać,bo kupala zrobiła,śmierdzącego,że ho,ho
Edytowane przez ursull Czas edycji: 2009-12-22 o 11:02 |
|
|
|
#2174 |
|
Zadomowienie
|
, spelnienia wszystkich pragnien, zeby zawsze w Waszym zyciu swiecilo slonce
84-83-(..)-57-56-55-54-53-52-51-50-49-48-47-46-45 ![]() "Przyjemność sprawiało mi coraz lepsze rozeznawanie się w samym sobie, wzrastające zaufanie do własnych moich snów, marzeń, myśli i przeczuć, oraz rosnąca świadomość siły, jaką w sobie nosiłem." Hermann Hesse |
|
|
|
#2175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I czemu Danielka w peruki ubierasz?Dzięki za życzonka Dla ciebie też |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2176 |
|
Zakorzenienie
|
Iwciag, Aleks też czasami tak ma, teraz ładnie kupka ale zdarzają się i zatwardzenia. Biedny taki maluszek jak musi się tak męczyć
Aleks kiedyś jęczał przez dwa dni żeby wycisnąć małego bobka, słuchać się nie dało ![]() Ursull, a dajesz jej coś przeciwbólowego? Ja ostatnio na noc podaję czopka bo Aleksowi też nadal przebija się dwójka i wyjść nie może. I mimo to ciągle jęczy przez sen ale budzi się, jak na niego, rzadko. |
|
|
|
#2177 |
|
Wtajemniczenie
|
Ursull Iwo mówi, że się nie gniewa i dziękuje, tylko trochę na mnie, że zapomniałam..ale ja się zrehabilituję i dziś kupię maleńką zabaweczkę
![]() Cze Haruno miło, że zajrzałaś do nas ![]() Gosik kurde najgorsze to, że nic mu nowego nie podałam do jedzenia i nie wiem co mogło by się przyczynić do tego! |
|
|
|
#2178 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja lece ciagle na awaryjnym w kompie bo mi upadl i strasznie sie wiesza, praktycznie wogole nie chodzi w trybie normalnym i tak zbieram zeby kupic nowy Zeby tutaj czytac to musze przewijac strone bo sie nie miesci na ekranie
84-83-(..)-57-56-55-54-53-52-51-50-49-48-47-46-45 ![]() "Przyjemność sprawiało mi coraz lepsze rozeznawanie się w samym sobie, wzrastające zaufanie do własnych moich snów, marzeń, myśli i przeczuć, oraz rosnąca świadomość siły, jaką w sobie nosiłem." Hermann Hesse |
|
|
|
|
#2179 |
|
Zakorzenienie
|
Gossik smaruowałam jej dziąsełko specjalnym żelem i dałam trochę Calpolu.W dzien jest ok,wogóle nie płacze,ale wieczór to masakra.Wcześniej nie było takich problemów,a ten zebol,jakiś taki uparty
![]() Iwciag i tak weszłaś na najlepszą drogę do rozpieszczania dziecka,kupujac mu malutką zabawkę w ramach przeprosin ![]() Kup mu wielką
|
|
|
|
#2180 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() czytałam na blogu, że Milusia zgrzyta ząbkami, Iwo od jakiś 2dni poprostu non stop to robi, a mnie coś strzyka! Nie znoszę zgrzytania zębami!! Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-12-22 o 11:19 |
|
|
|
|
#2181 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Aleks przy wychodzeniu pierwszej jedynki miał straszne zatwardzenia, niby częściej dzieci mają biegunkę ale może Iwo też tak reaguje? Bo skoro je to co zwykle to dieta nie powinna być powodem
|
||
|
|
|
#2182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2183 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2184 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny doradźcie mi,bo nie wiem co zrobic.Śniegu u nas od cholery,a ja muszę wyjść z domu.Pomyślałam,żeby wziąc małą w nosidełku.Założę trapery to nie powinnam się slizgać,narazie nie pada.Bo z wózkiem w tych zaspach nie dam rady
![]() Dzień dobry ma ukochana Eve Edytowane przez ursull Czas edycji: 2009-12-22 o 11:20 |
|
|
|
#2185 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2186 |
|
Zakorzenienie
|
Cze
Olek jeszcze spi ![]() uwierzycie ???
|
|
|
|
#2187 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ze zdrowiem na razie ok, ale bylo kiepsko Daniel mial ostatnio az 39,6 stopni, nie mogl wogole oddychac przez nos przez co nie jadl prawie wcale i nie spal Glowka w porzadku maly sie juz sam obraca na boki jak spi wiec widac znaczna poprawe i doktor stwierdzil, ze kiropraktor nie bedzie konieczny Sniegu troche jest i na sankach mozna jezdzic... na dupce po chodniku tez czasami
|
|
|
|
#2188 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co mu zapodałaś? ![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2189 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, bo mi się przypomniało...zauważyłam że Aleks na buźce ma miejscami taką dziwną skórę, jakby nieco szklistą?
Na ciele nic a na policzkach miejscami jest taka dziwna...czy to nie alergiczne? Bo się niepokoję trochę...Ursull, u nas w ciągu dnia też jest ok ale w nocy Aleks ciągle pojękuje więc dziąsła muszą go boleć. Żel u nas nie pomaga, teraz daję mu na noc efferalgan w czopkach bo viburcol chyba byłby nieskuteczny. Hmm, ja bym się bała wychodzić teraz z dzieckiem w nosidełku, nie czuję się pewnie jak jest ślisko. A z dodatkowym, niemałym obciążeniem może nie być za łatwo... |
|
|
|
#2190 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja bylam wczoraj z wozkiem to ciezko bylo bo trafilam na nie odsniezona droge, na szczescie mamy tutaj wszedzie sciezki rowerowe to nia szybko przebieglam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:23.

, ale ja sie chyba boje tak duzej zmiany.Zobaczymy z jakimi wlosami wroce, bo narazie nie wiem NIC

U nas znowu nocka z dwoma pobudkami, ząbek nadal się nie przebił i nie wiem czy dawać jeszcze czopka na noc 
za siadanie, Aleks nadal leci na wszystkie strony a sam się nie podniesie. 

.Zawsze marzyłam o pracy z dziećmi

i tak zbieram zeby kupic nowy
uwierzycie ???