WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Pielêgnacja w³osów

Notka

Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2010-09-26, 21:43   #2161
iwona200
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 14 498
Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III

Czy moge poprosiæ dermatologa o skierowanie na badania poziomu testosteronu, DHT i np. tarczycy i czy te badania bêd± wtedy bezp³atne? Orientuje sie kto¶?
iwona200 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-09-26, 22:21   #2162
M³ódka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 186

Cytat:
Napisane przez megiiii Poka¿ wiadomo¶æ
M³odka a samo zelazo bada³a¶? Wydatek niewielki, ok 8 z³, a bardzo wa¿ne.. Chociaz jesli mia³as diete pod okiem dietetyka to powinno byc w normie sama nie wiem.. No ale jednak ten brak miesa czerwonego.. ja bym radzi³a zbadaæ ¿elazo.
Mam medyczne wykszta³cenie wiêc dodam od siebie ¿e ¿elazo takie jak siê kupuje w aptekach w tabl. jest bardzo slabo wch³anialne z przewodu pokarmowego ;-) a poza tym poziom ¿elaza reguluje poziom wapnia wiêc jesli siê ma za duzo ¿elaza, to np zêby siê psuj± bardziej...ale nie o tym mia³o byæ..miêsko jem codziennie-czerwone tez (karkóweczka np, albo bia³e - drób)
wiêc bardzo watpiê ¿ebym mia³a nieodpowiedni poziom ¿elaza-hemoglobinê mam ¶wietn± jak nigdy

W ka¿dym b±d¼ razie zawsze to jaki¶ trop-dziêkujê

Cytat:
Napisane przez megiiii Poka¿ wiadomo¶æ
Je¶li z badaniami faktycznie wszystko ok, to moze spróbuj jakichs wcierek. Popularny jest seboradin niger, przeczytaj opinie na kwc albo czarna rzepa wcierana we w³osy. mozesz te¿ zaczac piæ pokrzywe- powinnas zauwa¿yc efekty.

A w³asnie!
Jak wcierki nic nie pomoga zbadaj kilka podstawowych tj cynk magnez

¿ycze powodzenia i gratuluje utraty wagi
mówisz o tym https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...owa-wersja.htm ??? Kupuje siê go w aptekach czy w drogerii?? Dziêkujê za podpowied¼

Wypadanie wypadaniem ale co zrobic ¿eby przy¶pieszyæ wzrost nowych w³osów??
M³ódka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-09-26, 23:05   #2163
Peanut 1
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 130

Probowalam szukac ale nie moge znalezc a moze ktoras z Was sie orientuje i wpisanie jednego slowa zajmie jej sekundke ...

Ampulki Vichy Aminexil SP94 , prawdopodobnie wracaja do lask , bo mialam reklame na @ , a ze mi wlosy leca garsciami , to bede zmuszona sprobowac.
Cena jest kosmiczna ale zapytam , czy jedna ampulke stosuje sie na raz ??? Ampulek jest bodajze 12 w zestawie.
Czy wystarczy na kilka uzyc taka ampulka ?
Bo jak na raz to drogi , oj drogi to bedzie zakup

Wiecie moze ?
Peanut 1 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-09-27, 06:42   #2164
Snufki
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 758

Nie wystarczy na kilka razy, przynajmniej moim zdaniem. Dawka dzienna powinna byæ raczej taka jaka jest w jednej ampu³ce je¿eli ma przynie¶æ efekt. Ja mam teraz zestaw na 3 tygodnie, jestem an 5tej ampu³ce
Snufki jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-09-27, 07:55   #2165
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Wiadomo¶ci: 14 562

Cytat:
Napisane przez Peanut 1 Poka¿ wiadomo¶æ
Probowalam szukac ale nie moge znalezc a moze ktoras z Was sie orientuje i wpisanie jednego slowa zajmie jej sekundke ...

Ampulki Vichy Aminexil SP94 , prawdopodobnie wracaja do lask , bo mialam reklame na @ , a ze mi wlosy leca garsciami , to bede zmuszona sprobowac.
Cena jest kosmiczna ale zapytam , czy jedna ampulke stosuje sie na raz ??? Ampulek jest bodajze 12 w zestawie.
Czy wystarczy na kilka uzyc taka ampulka ?
Bo jak na raz to drogi , oj drogi to bedzie zakup

Wiecie moze ?
Mi starcza³a na raz. Zu¿y³am bodaj¿e 4 opakowania w zesz³ym roku - nie pomog³o.

iwona200 tak mo¿esz poprosiæ dermatologa o skierowanie na badania, ale bêd± bezp³atne tylko je¶li to jest dermatolog przyjmuj±cy na NFZ, tak mi siê wydaje.

biegam
noseknosek jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-09-27, 09:15   #2166
abercrombie&fitch
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 864

Postanowi³am napisaæ trochê o przyczynach wypadania w³osów bo wiêkszo¶æ z nas nie skupia siê na tym a na kosmetykach i suplementach. Je¶li nie dowiemy siê co powoduje wypadanie to ciê¿ko bêdzie z tym wygraæ.
(Jest to zgromadzenie wiedzy z ró¿nych stron internetowych i mo¿e tylko pomóc w poszukiwaniu przyczyn. Jednak najlepiej udaæ siê do dermatologa po fachow± poradê )
Najpierw proszê przeczytaæ wypowied¼ wcze¶niejsz± gdzie opisa³am cykl w³osowy bo ka¿da kuracja musi d³u¿ej potrwaæ zanim zobaczymy prawdziwe efekty.

Z³a pielêgnacja, stylizacja, zabiegi fryzjerskie- oczywi¶cie ¿e wszelkie farbowanie, ondulacje, codzienne prostowanie, suszenie, ci±gniêcie szczotk±, ciasne kucyki i fryzury, tapirowanie os³abiaj± w³osy. Je¶li kto¶ zauwa¿y³ ¿e po farbowaniu wypada mu du¿o w³osów to powinien z tego zrezygnowaæ bo prawdopodobnie substancje zawarte w farbie/rozja¶niaczu podra¿niaj± skalp. Promienie s³oneczne i solarium równie¿ powoduj± wypadanie bo podra¿niaj± skórê g³owy. Dlatego je¶li nie stosujemy ¿adnych od¿ywek/sprayów z filtrami lub nie nak³adamy okrycia g³owy to zaczynaj± wypadaæ.
Tu najlepiej zrezygnowaæ z tych zabiegów które niszcz± w³osy, u¿ywaæ kosmetyków wzmacniaj±cych, regeneruj±cych i ³agodz±cych podra¿nienia.
Odchudzanie, z³a dieta- Szczególnie te drastyczne poni¿ej 1200kcal. Najbardziej ryzykownymi dietami s± te zawieraj±ce ma³± ilo¶æ bia³ka. Organizm jest niedo¿ywiony i oszczêdza energiê i bia³ko ¿eby ochroniæ najwa¿niejsze organy kosztem np. w³osów. Mo¿e to nast±piæ nawet z 2-3 miesiêcznym opó¼nieniem. Utrata w³osów oraz ich odro¶niêcie mo¿e trwaæ 6 miesiêcy, lub nawet d³u¿ej, je¶li jest spowodowana przez fizyczny stres zwi±zany pozbawieniem kalorii.

Trochê o sk³adnikach potrzebnych w³osom i od¿ywianiu: (¼ród³o: http://www.lysienie.eu/index.php?tem=2)
- bia³ko
To podstawowa substancja, z której powstaj± w³osy. Pozyskiwane z pokarmów bia³ka wêdruj± do ¿o³±dka i tam rozk³adane s± na najmniejsze czê¶ci sk³adowe – aminokwasy. Te z kolei poprzez uk³ad krwiono¶ny dostaj± siê do korzenia w³osa. Najbardziej warto¶ciowe s± aminokwasy siarkowe – cystyna i metionina – wewnêtrzne spoiwa w³osów. Ich obecno¶æ sprawia, ¿e w³osy s± mocne i sprê¿yste. Znale¼æ je mo¿na w produktach, które jadamy na co dzieñ: miêsie, jajach, rybach. A tak¿e w soi, zarodkach pszennych, p³atkach owsianych i otrêbach pszennych. Bia³ka nasz organizm nie mo¿e magazynowaæ, dlatego musi ono byæ regularnie dostarczane.
- witaminy
Najbardziej potrzebne w³osom s± witaminy z grupy B, A i E. Dziêki nim w³osy s± mocniejsze, lepiej chronione i szybciej rosn±. Witamina B1, B5 (kwas pantotenowy), B6 i A bior± udzia³ w podziale komórek w mieszku w³osowym, odpowiadaj± za prawid³owy wzrost w³osa i jego budowê. Witaminy z grupy B zapobiegaj± równie¿ ³ojotokowi. Za¶ witamina E jest silnym antyoksydantem, który zwalcza niszczycielskie wolne rodniki. Najwiêksze ilo¶ci wszystkich tych witamin zawieraj±: pestki s³onecznika, orzechy, kie³ki pszenicy, nasiona sezamu. Owoce i warzywa, takie jak: sa³ata, broku³y, pomidory, papryka, natka pietruszki, koperek, brzoskwinie to bogate ¼ród³a beta-karotenu, który w organizmie przekszta³ca siê w witaminê A. Witamina B5 wystêpuje najczê¶ciej w powi±zaniu z innymi substancjami jako koenzym A. Gdzie jest jej najwiêcej? W w±tróbce, mleku, ¿ó³tkach jaj, dro¿d¿ach, otrêbach ry¿owych, miodzie.
-minera³y
W³osom niezbêdne jest ¿elazo, cynk i mied¼. Jony ¿elaza uczestnicz± w dostarczaniu energii do komórek macierzystych, z których powstaj± w³osy. Niedobór ¿elaza dotyczy g³ównie kobiet, a jego przyczyn± s± obfite miesi±czki, ci±¿a, poród. Efekt? W³osy ³ami± siê, s± os³abione, nadmiernie wypadaj±.
Drugi wa¿ny pierwiastek – cynk – uczestniczy w tworzeniu keratyny i potrzebny jest do prawid³owego dzia³ania enzymów odpowiadaj±cych za metabolizm bia³ka, g³ównego sk³adnika w³osów. Reguluje pracê gruczo³ów ³ojowych skóry. Brak cynku w diecie mo¿e spowolniæ wzrost w³osów, spowodowaæ ich przerzedzenie, a niekiedy doprowadziæ nawet do wy³ysienia.
Mied¼ wzmacnia w³osy, poniewa¿ to od niej zale¿y liczba „mostków dwusiarczkowych”, nadaj±cych si³ê i sprê¿ysto¶æ. Brak miedzi mo¿e spowodowaæ tak¿e zaburzenia w gospodarce ¿elazem, co dodatkowo os³abi w³osy.
Wszystkie te pierwiastki mo¿na znale¼æ w miêsie, drobiu, owocach morza, rybach, jajach, p³atkach owsianych oraz otrêbach pszennych.

W przypadku minera³ów polecam przyjmowanie chelatów poniewa¿ s± lepiej przyswajalne oraz ewentualny nadmiar jest ³atwo wydalany przez organizm. Nie s± to bardzo powszechne formy ale na pewno ma w takiej ofercie Olimp (chela-min sport, chela-mag B6 i inne).
-Tego lepiej unikaæ
Nadmiar s³odyczy i produktów m±cznych szkodzi nie tylko figurze, ale tak¿e w³osom. Uwa¿a siê bowiem, ¿e zbyt du¿a ilo¶æ wêglowodanów powoduje szybkie przet³uszczanie siê w³osów i powstawanie ³upie¿u, a nawet zaburza pracê mieszków w³osowych.
-Preparaty uzupe³niaj±ce dietê
Czasem nie mamy mo¿liwo¶ci na komponowanie odpowiedniego menu, na którym skorzysta³yby nasze w³osy. Je¶li nie wygl±daj± one najlepiej lub chcemy zrzuciæ trochê kilogramów, warto siêgn±æ po preparat witaminowy z cystyn± i metionin± dostêpny w aptece.

Z tego co siê orientujê to cystynê i metioninê zawiera Bio-silica Olimp, natomiast kompleks bia³ek serwatkowych zawiera Humavit Z plus. Dla osób które jedz± ma³o bia³ka- mo¿na siê zainteresowaæ od¿ywkami bia³kowymi dla sportowców.

Stres, traumatyczne prze¿ycia- Mo¿e prowadziæ nawet do ca³kowitego wy³ysienia. Znane s± przypadki kiedy osoba obudzi³a siê kompletnie bez w³osów (wy³ysia³a ca³kowicie w ci±gu nocy). Najczê¶ciej jednak jest to ³ysienie telogenowe, czyli trwa nawet do 4 miesiêcy po sytuacji stresowej. Odrost i poprawê mo¿na zauwa¿yæ nawet dopiero po 3 miesi±cach. Prawdopodobnie nie da siê temu zapobiec ani bezpo¶rednio leczyæ. Pomóc mo¿e nam jedynie spokój i relaks. Warto zauwa¿yæ ¿e osoby ¿yj±ce w d³ugotrwa³ym stresie czêsto zaniedbuj± dietê wiêc przyczyny mog± byæ powi±zane. Szczególnie stres(oraz kofeina) ¼le wp³ywa na poziom magnezu i witaminy B6.
Za¿ywanie pewnych leków- cytostatyków, immunosupresyjnych i antybiotyki.
Przet³uszczanie siê w³osów, ³ojotok
Choroby (szczególnie z wysok± gor±czk±), operacje, zabiegi, narkoza- powoduje to niedokrwienie w³osów które zaczynaj± obumieraæ ale na ich miejsce pojawiaj± siê nowe, które bêd± widoczne po 2-3 miesi±cach. Warto te¿ zwróciæ uwagê ¿e te przyczyny os³abiaj± ogólnie organizm który mobilizuje si³y wiêc „woli” oszczêdziæ energiê na powrót do zdrowia ni¿ na w³osy. Powinny tu wystarczy wszelkie kosmetyki wzmacniaj±ce.
Przyczyny zdrowotne takie jak: grzybica, ³upie¿, ³uszczyca, ³ojotokowe zapalenie skóry- najlepiej od razu wybraæ siê do dermatologa
Tritanomalia- chorzy na ni± wyrywaj± sobie w³osy, czasem nawet zupe³nie nie ¶wiadomie.
Problemy z tarczyc±- niedoczynno¶æ jak i nadczynno¶æ. Najlepiej o dodatkowych objawach poszukaæ na w³asn± rêkê, diagnozê musi postawiæ lekarz ale mo¿na wykonaæ badanie hormonów TSH, T3, T4. Nie pomog± tu ¿adne kosmetyki dopóki nie uregulujemy spraw hormonalnych.
Toczeñ rumieniowaty- równie¿ proponujê samemu poszukaæ dodatkowych objawów oraz diagnozê powinien postawiæ lekarz.
£ysienie androgenowe- Przyczyn± jest zmiana testosteronu na DHT który os³abia cebulki w³osów. U mê¿czyzn charakterystyczne jest ³ysienie na czubku g³owy i zakola. Kobiety równie¿ maj± testosteron ale w mniejszej ilo¶ci. Ta przypad³o¶æ jest dziedziczna! Czyli niektórzy maj± wra¿liwe komórki na DHT a inni. Je¿eli macie zachwiany poziom kobiecych hormonów, pomagaj± wam tabletki hormonalne (a po odstawieniu nagle w³osy zaczynaj± wypadaæ), kto¶ w rodzinie zmaga siê z ³ysieniem to mo¿na przypuszczaæ ¿e to jest powodem. Mo¿na wykonaæ badanie na poziom testosteronu i DHT. Nie mo¿na wyleczyæ schorzenia, ale mo¿na je powstrzymaæ i doprowadziæ do odrostu w³osów. Wymaga to jednak sta³ej i systematycznej kuracji – jej przerwanie powoduje nawrót schorzenia.
Ci±¿a- W czasie ci±¿y estrogeny zmieniaj± cykl ¿ycia w³osa i w³osy nie wypadaj±. Po porodzie spada ilo¶æ estrogenów i nagle wiele w³osów przechodzi w stan katagenu i dlatego po 2-4 miesi±cach nastêpuje ich nadmierne wypadanie (wypadaj± te, które nie wypad³y cyklicznie podczas ci±¿y).
Menopauza- Spadek produkcji estrogenów powoduje naturalne os³abienie i przerzedzenie w³osów u kobiet
Kontakt z chemikaliami- np. kontakt z takimi ¶rodkami jak tal (trutka na szczury), arsen i rtêæ

Na koniec dodam ¿e niektórzy maj± genetyczne sk³onno¶ci to wypadania inni nie.
¦wietnie by³oby zrobiæ badanie o nazwie trichogram pozwalaj±ce oceniæ czy proporcje w³osów w odpowiednich fazach wzrostu s± zachowane. Zaburzenie tych proporcji mo¿e byæ wskazówk± dla lekarza odno¶nie przyczyny ³ysienia.
Badanie polega na wyrwaniu 2 próbek po 30-50 w³osów z dwóch miejsc ow³osionej skóry g³owy. Nastêpnie przygotowuje siê preparat i ogl±da pod mikroskopem. Na podstawie charakterystycznego dla fazy cyklu wygl±du korzeni w³osa ocenia siê liczbê w³osów w poszczególnych stadiach. Inne przydatne badanie: analiza pierwiastkowa w³osów.

Mam nadziejê ¿e jest to w miarê zrozumia³e i niczego nie zapomnia³am. Dajcie znaæ czy okaza³o siê przydatne

Edytowane przez abercrombie&fitch
Czas edycji: 2010-09-27 o 09:19
abercrombie&fitch jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-09-27, 10:30   #2167
megiiii
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 44

M³ódka tak to ten Jakwypada³y mi w³osy w mniejszych ilo¶ciach to go stosowa³am i by³ pomocny, i bardzo prztspieszy³ wzrost w³osa - ci±gle chodzi³am w kitce i pewnego dnia siê mocno zdziwi³am u mnie to ³adnie nie wygl±da³o bo mam cienkie w³osy ale wzrost przyspiesza napewno

Wiem ze dziewczyny z innego w±tku zachwala³y nisim fast chyba szampon i od¿ywke. Ja nie stosowa³am, ale strasznie drogie... Zreszt± sama chemia

A Seboradin w aptece

abercombie&fitch Twoje informacje napewno sie przydadz± ja w³a¶nie wywalam s³odycze z menu (od ktorych jestem uzale¿niona) dam znaæ czy to cos daje
Stary 2010-09-27, 10:33   #2168
iwona200
Zakorzenienie

abercrombie&fitch nawet dermatolodzy nie skupiaj± siê na przyczynach wypadania, wiêc co dopiero taki laik Powinni przeprowadziæ wywiad ¿eby wykluczyæ podane przez Ciebie przyczyny (dieta, odchudzanie, pielêgnacja i zabiegi, leki itp) i wtedy dac skierowanie na badanie i potem rozpocz±æ odpowiednie leczenie. Pewnie by³oby to i ³atwiejsze i tañsze wtedy dla nas A zazwyczaj badania robimy na w³asn± rêkê i p³acimy.
Stary 2010-09-27, 11:03   #2169
abercrombie&fitch
Zadomowienie

Wiem w³a¶nie bo by³am u 2 dermatologów i twierdzê ¿e ciê¿ko trafiæ na naprawdê obeznanego w tym temacie. Wiêkszo¶æ jako¶ ta¶mowo nas traktuje. Przepisuje loxon albo witaminki/cynk. Jedna przeprowadzi³a ze mn± jako taki wywiad, druga natomiast od strza³u przepisa³a drogi lek Alpicort E na wypadanie androgenowe . Podobno najlepiej wybraæ siê do trychologa czyli specjalisty od w³osów.

U siebie podejrzewam jednak w du¿ej mierze stres z powodu egzaminów i szko³y ogólnie (bo jestem strasznym stresorkiem ). Dodatkowo w czasie tych okresów stresuj±cych bardzo kiepsko siê od¿ywiam wiêc to potêguje wypadanie. Kiedy¶ stosowa³am niezbyt zdrowe diety i chodzi³am czêsto na solarium bez ochrony w³osów i g³owy (jak teraz to sobie przypomnê to mnie ciarki przechodz±) i my¶lê ¿e od tego siê zaczê³o ale jestem ju¿ u¶wiadomiona i staram siê je¶æ zdrowo. Farbowanie bardzo nasila³o u mnie wypadanie dlatego ju¿ tego nie robiê. Unikam te¿ stylizacji. I czekam
Stary 2010-09-27, 11:14   #2170
iwona200
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez abercrombie&fitch Poka¿ wiadomo¶æ
Wiem w³a¶nie bo by³am u 2 dermatologów i twierdzê ¿e ciê¿ko trafiæ na naprawdê obeznanego w tym temacie. Wiêkszo¶æ jako¶ ta¶mowo nas traktuje. Przepisuje loxon albo witaminki/cynk. Jedna przeprowadzi³a ze mn± jako taki wywiad, druga natomiast od strza³u przepisa³a drogi lek Alpicort E na wypadanie androgenowe . Podobno najlepiej wybraæ siê do trychologa czyli specjalisty od w³osów.

U siebie podejrzewam jednak w du¿ej mierze stres z powodu egzaminów i szko³y ogólnie (bo jestem strasznym stresorkiem ). Dodatkowo w czasie tych okresów stresuj±cych bardzo kiepsko siê od¿ywiam wiêc to potêguje wypadanie. Kiedy¶ stosowa³am niezbyt zdrowe diety i chodzi³am czêsto na solarium bez ochrony w³osów i g³owy (jak teraz to sobie przypomnê to mnie ciarki przechodz±) i my¶lê ¿e od tego siê zaczê³o ale jestem ju¿ u¶wiadomiona i staram siê je¶æ zdrowo. Farbowanie bardzo nasila³o u mnie wypadanie dlatego ju¿ tego nie robiê. Unikam te¿ stylizacji. I czekam
Trycholog? Nawet nie wiedzia³am, ¿e jest taki lekarz Pewnie by³oby dobrze pój¶æ do takiego, ale gdzie ja go znajdê, mieszkam w ma³ej mie¶cinie (jest tylko 2 dermatologów).
Szczerze to ja jeszcze nie by³am u dermatologów z wypadaniem w³osów, bo jak czytam to co piszecie na ten temat to a¿ siê bojê. Zreszt± my¶lê, ¿e jak maja mnie leczyæ tak jak na tr±dzik to ja dziêkujê. Z tym, ¿e w temacie tr±dziku jestem ju¿ trochê obeznana i nie dam sobie byle czego wcisn±æ, to w temacie w³osów jestem jeszcze zielona i pewnie wyda³abym kupê kasy niepotrzebnie

Stresów te¿ nie mam, bo ostatnio 2 lata uczy³am siê zaocznie i mnie mia³am z t± szko³± problemów, nie pracowa³am - zreszt± nadal nie pracujê, w domu tez ok.
Nie chodzê na solarium, chodzi³am dawno, ale nie regularnie. Co do diety, na pewno nie jest super zdrowa, bo jem normalne obiady (kotlety, sosy, frytki czasem, ziemniaki itp) i bia³e pieczywo, rzadko fast foody, ale jem i warzywa, czêsto robiê sobie broku³y lub kalafior, sa³atki, nie pijê gazowanych napoi, g³ównie wodê lub herbatê ze s³odzikiem, sok 100%. Wiêc czy to taka a¿ z³a dieta? Mo¿e mieæ wp³yw? Od miesi±ca ³ykam cynk w tabletkach, ale nie ma poprawy.

Nad tym Prostenalem zastanawia³am sie te¿ z jednego powodu - zahamowanie tego DHT wp³ywa korzystnie na z³agodzenie tr±dziku i ³ojotoku. Mam ju¿ 23 lata i tr±dzik teoretycznie powinien mi siê koñczyæ, a nie zapowiada siê...
Stary 2010-09-27, 11:40   #2171
_Sarenka_
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 008

herbatê ze s³odzikiem ? aspartamem?

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-27, 11:54   #2172
DarkNoir
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 328
GG do DarkNoir

Cytat:
Napisane przez _Sarenka_ Poka¿ wiadomo¶æ
Dziwne to dla mnie jest. Rezygnowaæ z cukry, produkowanego z buraków, by zast±piæ go sztucznym, chemicznym s³odzikiem ;]

Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul

DarkNoir jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-09-27, 11:55   #2173
iwona200
Zakorzenienie

Cytat:
To na pewno nie to, bo dotychczas pi³am zielon± bez niczego dopóki nie doczyta³am, ¿e taka z supermarketu jest do d... Herbatê czarn± ze s³odzikiem pijê od jakiego¶ tygodnia i to i tak nie codziennie. Ale mo¿e odstawie ten slodzik ca³kiem jesli to mo¿e miec tez wp³yw
Stary 2010-09-27, 12:02   #2174
_Sarenka_
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 008

s³odzik jest sto razy s³odszy od cukru, dlatego siê go coraz czê¶ciej u¿ywa bo jest ekonomiczny ;] ale to sama chemia, ja mam fio³a na punkcie konserwantów w ¿ywno¶ci, a od aspartamu uciekam tak daleko jak moge. Poczytaj w necie jaki to chemiczny i rakotwórczy ¶rodek.
Stary 2010-09-27, 12:04   #2175
abercrombie&fitch
Zadomowienie

iwona200, dieta pewnie bêdzie w miarê ok co nie znaczy ¿e jakie¶ niedobory mog± byæ. Ja bym doda³a kwasy omega 3 (tran lub inne dostêpne w aptekach) bo wiem ¿e w³a¶nie taka przeciêtna dieta zawiera ma³o tych zdrowych t³uszczów.
Co do prostenalu to nie wypowiem siê bo nie wiem. W ka¿dym razie tak stale te¿ na pewno nie mo¿na go braæ (choæby ze wzglêdu na zawarto¶æ pokrzywy od któr± trzeba co jaki¶ czas odstawiæ). No i pokrzywa oczyszcza organizm wiêc mo¿e nasiliæ tr±dzik! To ¿e masz 23 lata nie znaczy ¿e tr±dzik powinien znikn±æ. S± osoby które nigdy nie mia³y w m³odo¶ci a dopiero po 30tce ich to spotka³o.
Sama nie wiem gdzie trychologa mo¿na znale¼æ. Najlepiej google pomo¿e.

Mia³a¶ robion± chocia¿ zwyk³± morfologiê? Ja za morfologiê+¿elazo zap³aci³am 16z³ i wiem przynajmniej ¿e jestem zdrowa. Co do tarczycy mo¿na na podstawie tylko badania TSH podejrzewaæ jakie¶ problemy wiêc te¿ wystarczy.
Cytat:
Yyy... no w³a¶nie. S³odzik wywal do ¶mieci od razu!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-27, 12:55   #2176
natigt
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 10
Exclamation Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III

ech....te w³osy dporowadz± mnie wkoñcu do ****icy z powa¿nymi powik³aniami......
zacze³y wypadaæ po odstawieniu tab. antykoncepcyjnych....tak jako¶ 3 miesi±ce po odstawieniu.
zacze³am braæ skrzypowite myæ w³osy w szamponach przeciw wypadaniu u¿ywa³am maski henna terco¶tam wax nawet ¶cie³am w³osy ( a zapuszcza³am 2 lata!!!!!!!!!!!!!!) i zabiegi te pomog³y ale tylko na chwilê po jaki¶ 2 tygodniach poprawy zacze³y wypadaæ ze zdwojon± si³± :/ ja ju¿ nie wiem o co chodzi?????
nadmieniam ¿e nie zrezygnowa³am z tych zabiegów.....nadal jem skrzyp stosuje odpowiednie szampony i odzywki a w³osy lec± gar¶ciami......
wracam do tabletek anty........i mam nadzieje ¿e w³osy przestan± wypadaæ
natigt jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-09-27, 13:00   #2177
DarkNoir
Zakorzenienie

GG do DarkNoir

Cytat:
Napisane przez natigt Poka¿ wiadomo¶æ
ech....te w³osy dporowadz± mnie wkoñcu do ****icy z powa¿nymi powik³aniami......
zacze³y wypadaæ po odstawieniu tab. antykoncepcyjnych....tak jako¶ 3 miesi±ce po odstawieniu.
zacze³am braæ skrzypowite myæ w³osy w szamponach przeciw wypadaniu u¿ywa³am maski henna terco¶tam wax nawet ¶cie³am w³osy ( a zapuszcza³am 2 lata!!!!!!!!!!!!!!) i zabiegi te pomog³y ale tylko na chwilê po jaki¶ 2 tygodniach poprawy zacze³y wypadaæ ze zdwojon± si³± :/ ja ju¿ nie wiem o co chodzi?????
nadmieniam ¿e nie zrezygnowa³am z tych zabiegów.....nadal jem skrzyp stosuje odpowiednie szampony i odzywki a w³osy lec± gar¶ciami......
wracam do tabletek anty........i mam nadzieje ¿e w³osy przestan± wypadaæ
A dlaczego anty odstawi³a¶?

Stary 2010-09-27, 13:33   #2178
Bejjka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 444

dzi¶ zrobi³am badania krwinie starczy³o mi kasy na wszystkie wiec w tygodniu bêdê musia³a wybraæ siê ponownie na pozosta³e hormony

za³amuj± mnie te moje w³osy na g³owie pozosta³a mi dos³ownie 1/4 tego co mia³am kiedy¶
Bejjka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-09-27, 13:58   #2179
M³ódka
Raczkowanie

abercrombie&fitch mówisz, ¿e stres hmmmm...ostatnio mam megaduzo stresów-jak nigdy dot±d w zyciu wiêc teoretycznie jest to jaki¶ trop tyle, ¿e dlaczego nagle zacze³y mi wypadac jednego konkretnego dnia?? w tym dniu nic szczegolnego sie nie wydarzy³o ju¿ sama nie wiem...tak my¶lê i my¶lê i my¶lê nad przyczyn±
Dodam od siebie, ¿e s³odzik stosujê i jeszcze przez miesi±c bêdê stosowaæ dopóki nie wyjdê z diety (nie s³odzê herbaty i napojów -zreszta pije tylko wodê mineraln±) ale do ¶niadania musze dodaæ, bo inaczej by³o by niezjadliwe
...a dietê mam tak±, ¿e w tygodniu s± ró¿ne dni takie po 1100, 1000 a czasem 900 kcal..ale to zwykle jest wymieszane kalorycznie , jedne taki, drugi inny...miêsko jem warzywa ró¿ne te¿...kurcze co to mo¿e powodowaæ...
Nie wiem czy ma jakies znaczenie ilo¶æ wypadaj±cych w³osów ale policzylam dzi¶ w³osy które zosta³y mi po porannym czasaniu -by³o ich ok 70 - 80 (nie jestem pewna, bo pomyli³am siê pod koniec )
nie czesa³am siê ponownie w ci±gu dnia, bo sobie siedze w domku wiêc nikt mnie nie widzi sprawdzê jeszcze na wieczór ile mi zostanie... oczywi¶cie nie da siê policzyæ tych które gubiê i zostawiam, na bluzce, na poduszcce, które po prostu spadaj± na dywan itp ...ale wieczorem zostanie zapewne wiêcej...i zaznaczam, ¿e teraz to ju¿ mi prawie nie wypadaj± w porównaniu tego co by³o wczesniej (jakies conajmniej 5 razy bardziej)
Czy te nieca³e 100 w³osów przy jednym czesaniu to bardzo duzo czy nie??? i powiedzcie czy w³os odrasta je¶li widaæ mo¿e nie "cebulkê" ale bia³e zakoñczenie??? (nie takie w kszta³cie "b±belka"/"kuleczki" na koñcu, tylko po prostu jaki¶ jasnobia³y koniec ...co to jest??)

Edytowane przez M³ódka
Czas edycji: 2010-09-27 o 14:00

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-27, 15:23   #2180
Bejjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez M³ódka Poka¿ wiadomo¶æ
powiedzcie czy w³os odrasta je¶li widaæ mo¿e nie "cebulkê" ale bia³e zakoñczenie??? (nie takie w kszta³cie "b±belka"/"kuleczki" na koñcu, tylko po prostu jaki¶ jasnobia³y koniec ...co to jest??)
je¶li nie ma cebulki to znaczy, ¿e w³osy Ci siê ³ami± a nie wypadaj±
Stary 2010-09-27, 15:49   #2181
abercrombie&fitch
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez M³ódka Poka¿ wiadomo¶æ
abercrombie&fitch mówisz, ¿e stres hmmmm...ostatnio mam megaduzo stresów-jak nigdy dot±d w zyciu wiêc teoretycznie jest to jaki¶ trop tyle, ¿e dlaczego nagle zacze³y mi wypadac jednego konkretnego dnia?? w tym dniu nic szczegolnego sie nie wydarzy³o ju¿ sama nie wiem...tak my¶lê i my¶lê i my¶lê nad przyczyn±
Dodam od siebie, ¿e s³odzik stosujê i jeszcze przez miesi±c bêdê stosowaæ dopóki nie wyjdê z diety (nie s³odzê herbaty i napojów -zreszta pije tylko wodê mineraln±) ale do ¶niadania musze dodaæ, bo inaczej by³o by niezjadliwe
...a dietê mam tak±, ¿e w tygodniu s± ró¿ne dni takie po 1100, 1000 a czasem 900 kcal..ale to zwykle jest wymieszane kalorycznie , jedne taki, drugi inny...miêsko jem warzywa ró¿ne te¿...kurcze co to mo¿e powodowaæ...
Nie wiem czy ma jakies znaczenie ilo¶æ wypadaj±cych w³osów ale policzylam dzi¶ w³osy które zosta³y mi po porannym czasaniu -by³o ich ok 70 - 80 (nie jestem pewna, bo pomyli³am siê pod koniec )
nie czesa³am siê ponownie w ci±gu dnia, bo sobie siedze w domku wiêc nikt mnie nie widzi sprawdzê jeszcze na wieczór ile mi zostanie... oczywi¶cie nie da siê policzyæ tych które gubiê i zostawiam, na bluzce, na poduszcce, które po prostu spadaj± na dywan itp ...ale wieczorem zostanie zapewne wiêcej...i zaznaczam, ¿e teraz to ju¿ mi prawie nie wypadaj± w porównaniu tego co by³o wczesniej (jakies conajmniej 5 razy bardziej)
Czy te nieca³e 100 w³osów przy jednym czesaniu to bardzo duzo czy nie??? i powiedzcie czy w³os odrasta je¶li widaæ mo¿e nie "cebulkê" ale bia³e zakoñczenie??? (nie takie w kszta³cie "b±belka"/"kuleczki" na koñcu, tylko po prostu jaki¶ jasnobia³y koniec ...co to jest??)
Podaj przyk³adowy jad³ospis. Moim zdaniem zdecydowanie za ma³o kalorii. Czy twój dietetyk to technik czy mgr? Najlepiej dodaæ 200kcal w postaci ma³ej porcji miêsa/ryb i du¿o warzyw. Mo¿e za ma³o zdrowych t³uszczów? One te¿ wp³ywaj± na wypadanie.
Dlaczego tak nagle? My¶lê ¿e przyczyna dzia³a³a przez d³u¿szy czas (dieta+stres) i spowodowa³a ¿e w³osy przesz³y w stan katagenu (czyli s± w skórze ale nie rosn± i czekaj± ¿eby wypa¶æ) i byæ mo¿e w³a¶nie jaka¶ cia¶niejsza fryzura czy inny zabieg spowodowa³y ¿e nagle zaczê³o ich wypadaæ wiêcej. Taka moja teza
Podobno 100 wypadaj±cych w³osów na dzieñ to norma a wiêc wypada ci za du¿o.
Co w³osów z jasno bia³ym koñcem. Mo¿e to rzeczywi¶cie nie cebulka a urywaj± siê przy nasadzie. Taki objaw jest typowy dla grzybicy albo to z farbowania?
Stary 2010-09-27, 16:32   #2182
mastiff
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 272

Cytat:
Napisane przez etha Poka¿ wiadomo¶æ
Dziêkujê

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Cytat:
Napisane przez iwona200 Poka¿ wiadomo¶æ
Trycholog? Nawet nie wiedzia³am, ¿e jest taki lekarz Pewnie by³oby dobrze pój¶æ do takiego, ale gdzie ja go znajdê, mieszkam w ma³ej mie¶cinie (jest tylko 2 dermatologów).
http://www.trychologia.org.pl/
takie co¶ jest we wro, i siê te¿ zastanawia³am nad tym
mastiff jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-09-27, 16:43   #2183
M³ódka
Raczkowanie

Cytat:
Podaj przyk³adowy jad³ospis. Moim zdaniem zdecydowanie za ma³o kalorii. Czy twój dietetyk to technik czy mgr? Najlepiej dodaæ 200kcal w postaci ma³ej porcji miêsa/ryb i du¿o warzyw. Mo¿e za ma³o zdrowych t³uszczów? One te¿ wp³ywaj± na wypadanie.
Tu sa informacje o panu ktory ustala ten program http://www.chudniesz-☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/czytaj/25

Generalnie program zwyciêzyl bodaj¿e w 2009 roku (ale moge pomylic sie o rok) w kategorii na najlepszy program odchudzaj±cy...

dam 3 przykladowe dni chociaz one s± z róznych tygodni:

1100 kcal:

I posilek:
p³atki owsiane zalane wrzatkiem (4 ³y¿ki stolowe) + kefir (250 g) + 4 suszone ¶liwki (ja biore ró¿ne owoce zamiennie)

II posi³ek:
jab³ko + marchewka

III posi³ek:
warzywa mrozone 200 g (na parze lub na patelniê ) + 2 ³y¿ki oliwy z oliwek + 100 g piersi kurczaka + 50 g ry¿u br±zowego

IV posi³ek:
ser bia³y chudy 125 g + jogurt naturalny 150 g (ja do tego dodaje jeszcze sporo roznych warzyw i przypraw

1000 kcal:

Ip:
schab pieczony 50 g + 2 kromki pieczywa ¿ytniego wasa

IIp:
pomarañcz + marchew (150 g) ....we wszystkich posilkach nr II generalnie owoc jest dowolny-wykluczone s± tylko banany i winogrona

IIIp:
warzywa mrozone 250 g + 1 ³y¿ka oliwy z oliwek + 150 g piersi kurczaka + 50 g ry¿u br±zowego

IVp:
ryba 200 g + 150 g warzyw

900 kcal: (mniejszej kaloryczni¶ci nie ma w mojej diecie a i te dni po 900 kcal nie sa az tak czêste

Ip:
3 plastry sera bialego (75 g) + 2 kromki pieczywa ¿ytniego wasa

IIp:
owoc (ja zjadam zawsze 2 rózne owoce )

IIIp:
udko kurczaka 180 g + warzywa 200 g

IVp:
jajko gotowane + warzywa 150 g + kefir 250 g

To s± przyk³adowe dni :-P tyle, ¿e musze z rêka na sercu powiedziec, ¿e nie u¿wam oliwy z oliwek, bo z tego, co wiem nie mo¿na na nim smazyæ a ja lubie sobie te warzywa na parze deliktanie zagrzaæ na patelni z przyprawami ¿eby to jaki¶ smak mia³o- u¿ywam zwyk³ego oleju s³onecznikowego

a teraz napisze jakie suplementy biorê ;-)

C.L.A. z zielona herbat± 1200 mg (wyrzuci³am opakowanie wiêc dok³adnego sk³adu nie podam ale by³ tam te¿ olej lniany)

SWL vitamin king tutaj link do sk³adu --> http://swl-sklep.pl/-c-184.html?osCs...d6482ff553328e
przyjmujê 2 tabl dziennie...generalnie po tym jak zacze³am to brac, po ok tygodniu wlosy zacze³y mi mniej o ok 50% wypadaæ..

Czasem ale nie codziennie dorzucam 1 tabl virogu plus z ¿eñ szeniem ale to tylko jak sobie o tym przypomnê

bardzo jestem ciekawa Twoich spostrze¿en

Cytat:
Dlaczego tak nagle? My¶lê ¿e przyczyna dzia³a³a przez d³u¿szy czas (dieta+stres) i spowodowa³a ¿e w³osy przesz³y w stan katagenu (czyli s± w skórze ale nie rosn± i czekaj± ¿eby wypa¶æ) i byæ mo¿e w³a¶nie jaka¶ cia¶niejsza fryzura czy inny zabieg spowodowa³y ¿e nagle zaczê³o ich wypadaæ wiêcej. Taka moja teza
Podobno 100 wypadaj±cych w³osów na dzieñ to norma a wiêc wypada ci za du¿o.
Co w³osów z jasno bia³ym koñcem. Mo¿e to rzeczywi¶cie nie cebulka a urywaj± siê przy nasadzie. Taki objaw jest typowy dla grzybicy albo to z farbowania?
nie farbuje w³osow i nigdy tego nie robi³am
a co do grzybicy-nie mam jej ale od wieków mam megalupie¿ takie z którym ¿aden dermatolog z moich prawie kilkudziesiêciu sobie nie poradzil, wiêc siê podda³am i po prostu mam ³upiez..ale to od wielu lat-tu nic siê nie zmieni³o wiêc nie sadzê aby to byla przyczyna (mialam go od ok 12 roku zycia z przerwami na minimalna remisjê... a teraz mam 26 i tez go mam-nic siê nie zmienilo w tym wzgledzie-to nie grzybica-grzybica wyglada inaczej...a te w³osy...one sie nie urywaja-tzn tylko kilka...ale wiêkszo¶c widac ze wypad³a tyle, ¿e bez tej "kulki"-cebulki...ale widac jasniejsze zakoñczenie

...zgadza siê-byl incydent z ciasn± fryzur±
...nie wiem ile wypadalo mi w najgorszym momencie ale wygl±dalo to troche tak jak u ludzi na chemioterapii-takie ca³e pasma wypadaly..skoro to dzisiejsze to by³o 80 to wtedy musia³o wypadac mi po 300-mo¿e 400 przy jednym poci±gnieciu d³oni po kucyku...a ile przy czesaniu to nie chce mówic-naprawde mam 60% tego co mialam kiedys-jesli nie mniej

*aleee siê rozpisalam
Stary 2010-09-27, 17:23   #2184
abercrombie&fitch
Zadomowienie

Dieta wygl±da ok CLA ma nienasycone kwasy t³uszczowe wiêc te¿ dobrze. O witaminach i minera³ach mogê powiedzieæ tylko ¿e bardzo drogie i pewnie spokojnie da³oby siê czym¶ tañszym zast±piæ ale to ju¿ inna sprawa.
Nie wiem co by ci doradziæ. Jakim szamponem myjesz w³osy? Mo¿e co¶ ³agodniejszego by ci siê przyda³o bez SLES.
Znawc± grzybicy nie jestem ale ona ma kilka odmian. Chocia¿ na pewno dermatolog by zauwa¿y³ je¶li by by³a.
Moje w³osy niby maj± cebulkê (te które wypad³y) ale jest ona tak licha i cienka ¿e prawie jej nie widaæ. Mo¿e masz lupê?
Stary 2010-09-27, 17:41   #2185
M³ódka
Raczkowanie

Cytat:
O witaminach i minera³ach mogê powiedzieæ tylko ¿e bardzo drogie i pewnie spokojnie da³oby siê czym¶ tañszym zast±piæ ale to ju¿ inna sprawa.
Nie wiem co by ci doradziæ. Jakim szamponem myjesz w³osy? Mo¿e co¶ ³agodniejszego by ci siê przyda³o bez SLES.
Znawc± grzybicy nie jestem ale ona ma kilka odmian. Chocia¿ na pewno dermatolog by zauwa¿y³ je¶li by by³a.
Moje w³osy niby maj± cebulkê (te które wypad³y) ale jest ona tak licha i cienka ¿e prawie jej nie widaæ. Mo¿e masz lupê?
Witaminki tylko wydaj± siê drogie, bo w klubie p³acimy za nie 99 z³ a jest ich 120 sztuk a jesli chodzi o sk³ad, to porównywa³am z aptecznymi i ¿adne apteczne witaminy nie maj± niestety takiej dawki wiec nie bardzo z tym zastepowaniem ;-) a z reszta skoro juz jej mam to bedê korzytac ;-)

Jesli chodzi o szampony, to zwykle przy mojej d³ugo¶ci w³osów (troszkê za ³opatki) wygl±da³o jakby wypada³o mi ich du¿o (dopiero teraz wiem co to znaczy ) wiêc przerzucia³am siê z szamponu przeciw³upiezowego na szampon z czarna rzep± z Joanny...wiem, ¿e mam SLS w sk³adzie, ale powiem, ¿e mimo wszystko jest do¶æ ³agodny i ma go chyba mniej niz inne, bo mniej siê pieni i jest mocno wodnisty ;-) za to przyznajê, ¿e etedy przy niewielkim problemie albo z perspektywy czasu ¿adnym, pomóg³ mi naprawdê niexle ograniczyæ wypadanie wlosów wiêc juz z nim zosta³am ale nie mam pojêcia na jaki szampon sie przerzuciæ ¿eby mnie strasznie nie strzepa³o po kieszeni mo¿e mi cos poradisz bo w tematyce wypadania w³osów jestem totalnym laikiem

jesli chodzi o cebulke to ja juz sama nie wiem przygl±dam sie i niby nie widzê cebulki (a wiem jak wyglada bo widzialak kilka razy w zyciu wlos z cebulk± u siebie) ale niby jest jakies jasniejsze zakoñczenie...choæ z dtugiej strony jak wlos sie z³amie to w tym miejscu tez jest ja¶niejszy i lekko szerszy...raaany nie mam pojêcia....niby nie widze cebulki ale te w³osy maj± conajmniej po kilkana¶cie cm wiêc co- ³ami± mi siê przy g³owie czy jak i czy to mozliwe ze gdyby siê tak ³ama³y to mialabym ich wizualnie polowê mniej?? ja czujê ze mam mniej-przy g³owie te¿ :-P (jak roztrzepuje loki po myciu to czuje takie przestrzenie przy skórze ;-)
*tzn nie placki czy przerzedzenia miejscowe, tylko ogólnie jest ich sporo mniej

...ale czy to cebulka czy nie cebulka na dwoje babka wró¿yla niby jej nie widzê...ale....
Stary 2010-09-27, 18:23   #2186
Bejjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mastiff Poka¿ wiadomo¶æ
http://www.trychologia.org.pl/
takie co¶ jest we wro, i siê te¿ zastanawia³am nad tym
ja siê kiedy¶ dowiadywa³am w Poznaniu i okazuje siê, ¿e badanie+analiza kosztuje 450z³ ale mo¿e kiedy¶ w akcie desperacji po¶wiêcê tak± sumkê
Stary 2010-09-27, 19:13   #2187
natigt
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 10

anty odstawi³am przez jaki¶ beznadziejny wymys³ nie wiem kogo......chodzi o ten wymys³ ¿e teraz po recepte trzeba siê udaæ osobi¶cie do lekarza - wcze¶niej wystarczy³o zamówiæ tel......ja oczywi¶cie o tym wymy¶le dowiedzia³am siê chyba jako ostatnia :/ i tak termin przyjêcia tabletki sobie min±³ zanim ja mia³am recepte.....wiêc postanowi³am sobie zrobiæ przerwe......tym bardziej ¿e gdzie¶ s³ysza³am ¿e przyjmowianie tab. przez d³uuuugi czas bez przerwy ( a ja bra³am 5 lat) mo¿e skutkowaæ ci±¿±....ile w tym prawdy nie wiem???

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

ja czasem widze cebulki a czasami ich nie ma......
ale gdy zwi±ze w³osy w kucyk to po bokach prze¶wituje mi skóra........dramat normalnie! DRAMAT!!!!!!!!!!!!
natigt jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-27, 19:45   #2188
iwona200
Zakorzenienie

Cytat:
anty odstawi³am przez jaki¶ beznadziejny wymys³ nie wiem kogo......chodzi o ten wymys³ ¿e teraz po recepte trzeba siê udaæ osobi¶cie do lekarza - wcze¶niej wystarczy³o zamówiæ tel......ja oczywi¶cie o tym wymy¶le dowiedzia³am siê chyba jako ostatnia :/ i tak termin przyjêcia tabletki sobie min±³ zanim ja mia³am recepte.....wiêc postanowi³am sobie zrobiæ przerwe......tym bardziej ¿e gdzie¶ s³ysza³am ¿e przyjmowianie tab. przez d³uuuugi czas bez przerwy ( a ja bra³am 5 lat) mo¿e skutkowaæ ci±¿±....ile w tym prawdy nie wiem???

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

ja czasem widze cebulki a czasami ich nie ma......
ale gdy zwi±ze w³osy w kucyk to po bokach prze¶wituje mi skóra........dramat normalnie! DRAMAT!!!!!!!!!!!!
Mam to samo niestety A noszê zwykle kucyk, bo jak mam rozpuszczone to one takie liche ...

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Bejjka Poka¿ wiadomo¶æ
ja siê kiedy¶ dowiadywa³am w Poznaniu i okazuje siê, ¿e badanie+analiza kosztuje 450z³ ale mo¿e kiedy¶ w akcie desperacji po¶wiêcê tak± sumkê
WOW, ceni± sobie strasznie Badanie + analiza a gdzie tam jeszcze leki...
Stary 2010-09-27, 21:01   #2189
DarkNoir
Zakorzenienie

GG do DarkNoir

Cytat:
Co?! Same tabletki anty zamieni± siê w plemniki i mnie zap³odni±?;]

Stary 2010-09-27, 21:09   #2190
tyneczka
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 036
GG do tyneczka

Cytat:
Napisane przez DarkNoir Poka¿ wiadomo¶æ
Co?! Same tabletki anty zamieni± siê w plemniki i mnie zap³odni±?;]
¯e przestan± dzia³aæ za pewne... choæ wydaje mi siê to mitem

Cieszcie siê, ¿e mo¿ecie chocia¿ w kucyk zwi±zaæ, bo ja mam zapuszczanego boba... zapuszczam od prawie 5 miesiêcy, a jeszcze kucyka zrobiæ nie mogê A jak ostatnio w domu poupina³am jako¶ w³osy, to przy myciu wypad³a mi ich taka ilo¶æ, ¿e ju¿ wolê zostaæ przy opasce....

tyneczka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:23.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.