przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-18, 10:26   #2161
agnieszka015
BAN stały

GG do agnieszka015
Wink Dot.: przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Nie ma sposobu, który działa na wszystkich. Ja bym przede wszystkim zmieniła szampon na jakiś ziołowy. Poza tym jeśli masz jasne włosy to możesz po prostu rano posypywać je podrem dla dzieci i wyczesać go trochę. Włosy są wtedy dłużej świeże.
Jedna osoba też pisała, że na mokre słowy nakłada piankę alkoholem. Też możesz spróbować.
Dzięki wielkie ale ja mam ciemne włosy to raczej nie będe tego stosować, ale może faktycznie zmienie szampon na ziołowy poszukam jeszcze w internecie jakiej firmy...ale nie wiem co zrobie jak mi to nie pomoże
agnieszka015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-18, 10:28   #2162
rare bird
Wtajemniczenie

Dot.: przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY

Cytat:
Napisane przez agnieszka015 Pokaż wiadomość
Cześć Wszystkich;* mam takie pytanie do was, ja myje wlosy codziennie wieczorem a jak wstaje rano to one są tłuste a nawet jak czasami myje je rano przed szkołą to w szkole po kilku godzinach juz zaczynają się przetłuszczać...nie wiem co robić...używam teraz szamponu "Nivea-dla przetłuszczających się włosów" ale jak już wyczytałam, takie szampony moga szkodzić a nie pomagać...Już nie wiem co robić, może mi się tak przetluszczają bo jestem nastolatką i to wiadome, że mogą się przetłuszczać.Bylabym wam bardzo wdzięczna ..gdybyście mi pomogły...Naprawde to dla mnie ważne.Tu już nie chodzi o to, że musze je myć co jakiś czas, moge codziennie, tylko zeby one były przez cały dzień puszyste( bo dodam , że są przyklapnięte nawet odrazu po umycie, i strasznie szybko tluszczą się na powierzchni glowy)...Z gory dziękuje wam wszystkim za pomoc
jeśli włosy są tłuste już po kilku godzinach od umycia, to może powinnaś wybrać się do dermatologa.
Stary 2009-04-18, 10:37   #2163
Westalka
Zakorzenienie

Tylko, że dermatolog będzie mógł, najbardziej i najskuteczniej, pomóc przy łojotokowym zapaleniu skóry.
Na samo przetłuszczanie nie ma jakiegoś konkretnego, cudownego środka. Trzeba ratować się odpowiednią pielęgnacją. Co też nie jest proste, bo testowanie wielu kosmetyków metodą prób i błędów zajmuje wiele czasu.

Ja jestem już ponad miesiąc po wizycie u dermatologa - powinny pojawić się jakieś efekty. A tu ani widu, ani słychu.

I tylko szampon mnie rozśmiesza - mam po nim ręce, jak smerf

Westalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-18, 10:53   #2164
agnieszka015
BAN stały

GG do agnieszka015
Wink Dot.: przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY

Hehe dziękuje, nie wiem cyz się wybiore do lekarza...być może na razie będe probować różnych szamponów bo byłam na innym forum i tam dużo ludzi coś polecało...mogę wam podac jesli chcecie pare przykładów albo po prostu wejdzcie http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=2784585&start=60 chociaż tutaj na wizaz.pl też jest mnóstwo przykładów, ale faktycznie trzeba czasu żeby to zwalczyć, ja będe probowac tego na wakacjach...na początek sproboje szampon chyba z Joanny z rzepą, a jak nie pomoze to inny.A mam takie pytanie do was, bo zabardzo się w tych sprawach nie znam, jak np.zmienie szampon na ten Joanna z rzepy(dajmy na to) to po ilu dniach/tygodniach moge stwierdzić czy ten szampon się nadaje, czy nie?? odrazu po pierwszym umyciu?? czy trzeba troche poczekać aż wlosy się przyzwyczają??
agnieszka015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-18, 12:06   #2165
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Mimo wszystko włosy tłuste już w parę godzin po umyciu powinien obejrzeć lekarz.

Trudno stwierdzić, po jakim czasie zauważysz, czy szampon Ci odpowiada czy nie, ja np. widzę po jednym umyciu jaki jest stan moich włosów, bo umiem sobie porównać. Często jest tak, że już po pierwszym myciu widziałąm że szampon nie jest dla mnie, próbowalam dawać mu szansę i niestety, pierwsze wrażenie było jak najbardziej prawidłowe.

Oprócz rzepy możesz też wypróbować łągodne dziecięce myjadła, np. Bebi firmy Barwa lub Hipp czy Babydream (dostepne w Rossmanie). Czasem po odstawieniu silnych, nasyconych chemią szamponów skóra głowy się uspokaja i nagle się okazuje, żę tak silne przetłuszczanie spowodowane było faktycznie zbyt agresywnymi środkami do pielęgnacji.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-18, 14:52   #2166
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez agnieszka015 Pokaż wiadomość
A mam takie pytanie do was, bo zabardzo się w tych sprawach nie znam, jak np.zmienie szampon na ten Joanna z rzepy(dajmy na to) to po ilu dniach/tygodniach moge stwierdzić czy ten szampon się nadaje, czy nie?? odrazu po pierwszym umyciu?? czy trzeba troche poczekać aż wlosy się przyzwyczają??
Myślę, że po 3-4 myciach góra zobaczysz czy szampon Ci odpowiada czy nie.
Tak swoją drogą to ta rzepowa Joanna jest bardzo dobra
Stary 2009-04-20, 00:25   #2167
Shade666
Raczkowanie

Mam chyba taki trochę nietypowy problem. Po farbowaniu z tego co wiem włosy się przesuszają. No więc mnie poszło to w drugą stronę - odkąd ufarbowałam, przyznam, na dziko włosy , od tego momentu niby się błyszczą, niby wszystko ok, ale już po umyciu i wysuszeniu czuję w palcach, że są jakieś takie ciężkawo tłuste, a na drugi dzień już lepią się do głowy.

Że w ogóle nie jestem w stanie ich ułożyć, bo nie chcą się ani prostować, ani kręcić, to oczywista sprawa.

Help Co z tym fantem zrobić ? Jakaś maska pomoże ?
Shade666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-20, 20:25   #2168
mln
Rozeznanie

Witam!
Ja również mam problem z przetłuszczającymi się włosami. Musze je myć co dwa dni, ale drugiego dnia już są dosyć brzydkie i muszę je związywać. Próbowałam już soku z cytryny, wody brzozowej, wody pokrzywowej, szamponu z czarnej rzepy i dziwnego niebieskiego szamponu z apteki . Czy da się coś zrobić, żeby chociaż tego drugiego dnia włosy były ładne i dały się rozpuścić?
Pozdrawiam
Milena
mln jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-20, 20:49   #2169
aanika
Zakorzenienie

A u mnie ostatnio włosy znów zaczęły się trochę szybciej przetłuszczać. Obstawiam, że to wina Babydreama, bo po myciu Ziają jojobą mój skalp był świeższy na dłużej. Być może mojej skórze znudził się już Babydream, więc chyba będę musiała wrócić do częstszego stosowania normalnych szamponów. Ponieważ Ziaja jojoba już mi się kończy, zamierzam teraz kupić jakąś inną, może ryżową.
aanika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-25, 01:02   #2170
Chatul
ma zielone pojęcie

A miała któraś z Was odżywkę Waksa L'Biotica do włosów przetłuszczajacych się? Ja mam dziwne odczucie, że obciąża mi wlosy. Ale dzisiaj testuję ją jako odżywkę do mycia, może w tej roli się sprawdzi
Stary 2009-04-25, 13:52   #2171
belluci2
Rozeznanie

przeczytalam ten watek i mam pytanie jakie jeszcze znacie szampony na łojotok oprócz
farmed
selsun blue
la-roche kerium
vichy łupiez tłusty
seboravit
kadus
dermena
eva medica
ziaja
sebiprox
nizoral
strieprox
fitomed
dermoactive

czy znacie jakies nowości, czy czegoś nie wymieniłam
chodzi mi o łupież tłusty, nie interesują mnie domowe sposoby bo je wszystkie chyba już znam, szampony dziecięce jeszcze tylko nasilają łupiez tłusty
pozdrawiam

zostało 80 ...70...60 dni intensywnej pracy

Edytowane przez belluci2
Czas edycji: 2009-04-25 o 13:55
belluci2 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-25, 15:56   #2172
gie17
Raczkowanie

Ja polecam żel Palomy. Stosuje go od razu po umyciu wlosow. Dzieki niemu myje wlosy co 4 dni, a wczesniej co 3. Wiec mysle ze jeden dzien dluzej to zawsze co
Nie znam sie na tym, ale uwazam ze przy przetuszczajacych sie wlosach lepiej jest nawilzac skore glowy [np. wlasnie aloesem, ktory jest w zelu Paloma] niz wysuszac szamponami do przetluszczajacych sie wlosow, lotion Seboradin mimo ze do przetluszczajacych u mnie nie spowodowal zadnych zmian. A szampony ziolowe w sumie tez wysuszaja. Ja uzylam polrzywowego 2 razy pare miesiecy temu i wlosy byly strasznie suche, istne siano. Wiec podejzewam ze skore glowy tez moze wysuszac

51 - 52 - 53 - 54 - 55 - 56 - 57 - 58 - 59 - 60 - 61 - 62 - 63 - 64 - 65 cm

gie17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-25, 16:54   #2173
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez gie17 Pokaż wiadomość
Ja polecam żel Palomy. Stosuje go od razu po umyciu wlosow. Dzieki niemu myje wlosy co 4 dni, a wczesniej co 3. Wiec mysle ze jeden dzien dluzej to zawsze co
Nie znam sie na tym, ale uwazam ze przy przetuszczajacych sie wlosach lepiej jest nawilzac skore glowy [np. wlasnie aloesem, ktory jest w zelu Paloma] niz wysuszac szamponami do przetluszczajacych sie wlosow, lotion Seboradin mimo ze do przetluszczajacych u mnie nie spowodowal zadnych zmian. A szampony ziolowe w sumie tez wysuszaja. Ja uzylam polrzywowego 2 razy pare miesiecy temu i wlosy byly strasznie suche, istne siano. Wiec podejzewam ze skore glowy tez moze wysuszac
Po pierwsze, skoro możesz myć włosy co 3 dni to nie masz przetłuszczających się włosów tylko normalne (;
Po drugie, wielokrotnie pisane już tu bylo, że przetłuszczanie sie wlosów może wynikać z dwu rzeczy. Jedna to tak jak piszesz- przesuszenie skory głowy. Wtedy warto ją po prostu nawilżać, bo kolejne wysuszanie tylko spotęguje problem. Jednak przetłuszczanie się włosów może wuynikac po prostu z osobniczych uwarunkowań. Wtedy nawilżanie skóry głowy niczego nie da, a często może zaszkodzić. Dlatego warto najpierw poznać przyczynę przetłuszczania się skóry własnej głowy (;

Ale spróbuję kiedyś z tym żelem jak radzisz. Wcierasz go w mokre czy wilgotne włosy?
Stary 2009-04-26, 09:43   #2174
belluci2
Rozeznanie

CZY ktos zna cos dobrego oprócz wymienionych wyżej?może jakieś nowowsci?

Stary 2009-04-26, 14:34   #2175
gie17
Raczkowanie

Cytat:
Po pierwsze, skoro możesz myć włosy co 3 dni to nie masz przetłuszczających się włosów tylko normalne (;
Po drugie, wielokrotnie pisane już tu bylo, że przetłuszczanie sie wlosów może wynikać z dwu rzeczy. Jedna to tak jak piszesz- przesuszenie skory głowy. Wtedy warto ją po prostu nawilżać, bo kolejne wysuszanie tylko spotęguje problem. Jednak przetłuszczanie się włosów może wuynikac po prostu z osobniczych uwarunkowań. Wtedy nawilżanie skóry głowy niczego nie da, a często może zaszkodzić. Dlatego warto najpierw poznać przyczynę przetłuszczania się skóry własnej głowy (;

Ale spróbuję kiedyś z tym żelem jak radzisz. Wcierasz go w mokre czy wilgotne włosy?
Na mokre, powiedzmy jakies 5 minut po umyciu...

51 - 52 - 53 - 54 - 55 - 56 - 57 - 58 - 59 - 60 - 61 - 62 - 63 - 64 - 65 cm

gie17 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-04-27, 07:56   #2176
modnyfryzjer
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez belluci2 Pokaż wiadomość
przeczytalam ten watek i mam pytanie jakie jeszcze znacie szampony na łojotok oprócz
farmed
selsun blue
la-roche kerium
vichy łupiez tłusty
seboravit
kadus
dermena
eva medica
ziaja
sebiprox
nizoral
strieprox
fitomed
dermoactive

czy znacie jakies nowości, czy czegoś nie wymieniłam
chodzi mi o łupież tłusty, nie interesują mnie domowe sposoby bo je wszystkie chyba już znam, szampony dziecięce jeszcze tylko nasilają łupiez tłusty
pozdrawiam
Są jeszcze:

-Wella SP - http://www.system-professional.pl/ha...late/index.jsp
-L'oreal- serie Expert
- L'oreal - Kerastase - http://www.kerashop.pl/index.php/Kos....tpl.kosmetyki
-La biosthetique - http://www.new.labiosthetique.pl/index.php5?act=36
- Joico - http://www.joicopolska.pl/katalog.php?id_kat=142

Wszystkie linie są profesjonalne i jedne z najlepszych na rynku.
modnyfryzjer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 11:15   #2177
lukrecja222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez modnyfryzjer Pokaż wiadomość
Są jeszcze:

-Wella SP - http://www.system-professional.pl/ha...late/index.jsp
-L'oreal- serie Expert
- L'oreal - Kerastase - http://www.kerashop.pl/index.php/Kos....tpl.kosmetyki
-La biosthetique - http://www.new.labiosthetique.pl/index.php5?act=36
- Joico - http://www.joicopolska.pl/katalog.php?id_kat=142

Wszystkie linie są profesjonalne i jedne z najlepszych na rynku.
a ja nie polecam takich szamponów z profesjonalnych serii. Napakowane chemią jeszcze bardziej przetłuszczają włosy. Albo strasznie wysuszają co prowadzi do szybszego przetłuszczania i siana na końcach włosów.
Już lepsze są zwykłe, ziołowe i tanie szampony.
lukrecja222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 14:22   #2178
123dzemdzemona22
Zadomowienie

GG do 123dzemdzemona22

myję włosy codziennie;/ , więc zadaję sobie sprawę że przyzwyczaiłam chyba po prostu włosy i stąd nie wyobrażam sobie nie umyć jeden dzień .. chciała bym jakoś chociaż co 2 dni
Stary 2009-04-27, 14:56   #2179
Integirl
Rozeznanie

ja też chciałabym myć włosy co 2 dni a tak myje rano a wieczorem w sumie już wyglądają nieciekawie
Stary 2009-04-27, 16:11   #2180
belluci2
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez modnyfryzjer Pokaż wiadomość
dziekuje
czy ktoś coś jeszcze zna?

Stary 2009-04-27, 20:03   #2181
niquolle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 123dzemdzemona22 Pokaż wiadomość
myję włosy codziennie;/ , więc zadaję sobie sprawę że przyzwyczaiłam chyba po prostu włosy i stąd nie wyobrażam sobie nie umyć jeden dzień .. chciała bym jakoś chociaż co 2 dni
Cytat:
Napisane przez Integirl Pokaż wiadomość
ja też chciałabym myć włosy co 2 dni a tak myje rano a wieczorem w sumie już wyglądają nieciekawie

u mnie szczytem marzeń jest właśnie mycie włosów co drugi dzień.. mam nadzieję, że doczekam kiedyś tego dnia

Quando c'è il buon motivo la forza viene da sola..

niquolle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 20:19   #2182
123dzemdzemona22
Zadomowienie

GG do 123dzemdzemona22

Cytat:
Napisane przez niquolle Pokaż wiadomość
u mnie szczytem marzeń jest właśnie mycie włosów co drugi dzień.. mam nadzieję, że doczekam kiedyś tego dnia

kurka wodna ja też , to daj znać kiedy nastąpi
Stary 2009-04-27, 21:10   #2183
aniser
Zakorzenienie

u mnie na glowie po 4 miesiacach bez tabletek anty niestety pogrom wlosy przetluszczaja sie w takim tempie,ze szkoda mowic-umyte rano,juz wieczorem wygladaja nieswiezo...
Kilka dni temu, pod wplywem impuslu,zakupilam szampon EVA medica z asembiolem i choc uzywam go krotko,wiec moja opinia moze nie byc zbyt obiektywna- to narazie jestem zachwycona! pierwszy raz od baaaardzo dlugiego czasu moje wlosy wytrzymaly 2 dni bez mycia!!!
Jesli to dzialanie bedzie trwalo to mam nadzieje,ze uda mi sie wreszcie zapomniec o codziennym myciu wlosow szczegolnie,ze inne domowe metody, typu przetrzymywanie, szampony ziolowe, plukanki nie przyniosly takiego rezultatu...
Stary 2009-04-27, 21:55   #2184
belluci2
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aniser Pokaż wiadomość
u mnie na glowie po 4 miesiacach bez tabletek anty niestety pogrom wlosy przetluszczaja sie w takim tempie,ze szkoda mowic-umyte rano,juz wieczorem wygladaja nieswiezo...
Kilka dni temu, pod wplywem impuslu,zakupilam szampon EVA medica z asembiolem i choc uzywam go krotko,wiec moja opinia moze nie byc zbyt obiektywna- to narazie jestem zachwycona! pierwszy raz od baaaardzo dlugiego czasu moje wlosy wytrzymaly 2 dni bez mycia!!!
Jesli to dzialanie bedzie trwalo to mam nadzieje,ze uda mi sie wreszcie zapomniec o codziennym myciu wlosow szczegolnie,ze inne domowe metody, typu przetrzymywanie, szampony ziolowe, plukanki nie przyniosly takiego rezultatu...
co to za szampon
?
jakas nowosc?drogi?

Stary 2009-04-27, 22:33   #2185
123dzemdzemona22
Zadomowienie

GG do 123dzemdzemona22

aniser no właśnie? jw
Stary 2009-04-27, 22:35   #2186
Chatul
ma zielone pojęcie

Ja staram się jednak przetrzymywać włosy. Może nie jest to najbardziej estetyczny sposób, ale jednak zaczyna działać. Oczywiście dopóki mam pod ręką moją domową wodę. Bo gdziekolwiek wyjadę tam masakra się zaczyna- woda jest o wiele gorsza niż u mnie w domu.
Stary 2009-04-27, 22:59   #2187
aniser
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez belluci2 Pokaż wiadomość
co to za szampon
?
jakas nowosc?drogi?
Cytat:
Napisane przez 123dzemdzemona22 Pokaż wiadomość
aniser no właśnie? jw
On juz od jakiegos czasu jest na rynku,nawet ktoras wizaznaka wspominala o nim w tym watku,takze to nie jakas nowosc,ale trzeba go troszke poszukac po aptekach,przynajmnije u mnie w miescie
Ja go kpilam w SuperPharmie za 10zl,wiec nie jakos strasznie drogo. Ma 125 ml i nietypowy,pomaranczowy kolor. Raczej kiepsko sie pieni,ale wiadomo,ze nie to jest najwazniejsze. Na opakownaiu jest napisane,ze powinno sie nim myc wlosy 2 rayz w tygodniu (jesli trzeba czesciej to juz innym szamponem)przezo kres 2-4 tygodni,pozniej przerwa. Jak narazie zaobserwowalam,ze wlosy po umyciu sa dluzej swieze i wyraznie ladnie oczyszczone...niestety jeszcze za krotko go uzywam,zeby sie wypowiedziec jak dziala na koncowki wlosow,tzn czy bardzo je wysusza...
Ja narazie zamierzam go testowac na zmiane z szamponikiem z czarnej rzepy i zobaczymy jak sie sprawdzi...

Cytat:
Ja staram się jednak przetrzymywać włosy. Może nie jest to najbardziej estetyczny sposób, ale jednak zaczyna działać. Oczywiście dopóki mam pod ręką moją domową wodę. Bo gdziekolwiek wyjadę tam masakra się zaczyna- woda jest o wiele gorsza niż u mnie w domu.
Eh,ja tez sie staram gdy tylko moge przetrzymywac,ale niestety mam z tmy problem...bo pracuje i wiadomo,ze z tlustymi wlosami do biura nie pojde...a jak przychodzi weekend to tez sie chce gdzies wyjsc,ewentualnie jakas dodatkowa praca sie przydarzy i przetrzymywanie okazuje sie byc dosc klopotliwe...
pamietam jak jakis czas temu lezalam w domku chora i udalo mi sie wlsoy przetrzymac chyba 4albo 5 dni,wygldaly,ze szkoda mowic,na samo wspomnieine mi slabo,ale po umyciu jaka ulga

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-04-28, 05:55   #2188
Chatul
ma zielone pojęcie

Ja ostatnio zaniedbałam trochę polewanie włosów sokiem z aloesu- a to mi najbardziej pomagała. Muszę wrócić do tego zwyczaju.
No i jakoś z okazji tego, że końcotydzień [ weekend :P ] mam dłuższy w tym tygodniu- spróbuję włosy przetrzymać
Stary 2009-04-28, 06:46   #2189
123dzemdzemona22
Zadomowienie

GG do 123dzemdzemona22

Cytat:
Napisane przez aniser Pokaż wiadomość
On juz od jakiegos czasu jest na rynku,nawet ktoras wizaznaka wspominala o nim w tym watku,takze to nie jakas nowosc,ale trzeba go troszke poszukac po aptekach,przynajmnije u mnie w miescie
Ja go kpilam w SuperPharmie za 10zl,wiec nie jakos strasznie drogo. Ma 125 ml i nietypowy,pomaranczowy kolor. Raczej kiepsko sie pieni,ale wiadomo,ze nie to jest najwazniejsze. Na opakownaiu jest napisane,ze powinno sie nim myc wlosy 2 rayz w tygodniu (jesli trzeba czesciej to juz innym szamponem)przezo kres 2-4 tygodni,pozniej przerwa. Jak narazie zaobserwowalam,ze wlosy po umyciu sa dluzej swieze i wyraznie ladnie oczyszczone...niestety jeszcze za krotko go uzywam,zeby sie wypowiedziec jak dziala na koncowki wlosow,tzn czy bardzo je wysusza...
Ja narazie zamierzam go testowac na zmiane z szamponikiem z czarnej rzepy i zobaczymy jak sie sprawdzi...

Eh,ja tez sie staram gdy tylko moge przetrzymywac,ale niestety mam z tmy problem...bo pracuje i wiadomo,ze z tlustymi wlosami do biura nie pojde...a jak przychodzi weekend to tez sie chce gdzies wyjsc,ewentualnie jakas dodatkowa praca sie przydarzy i przetrzymywanie okazuje sie byc dosc klopotliwe...
pamietam jak jakis czas temu lezalam w domku chora i udalo mi sie wlsoy przetrzymac chyba 4albo 5 dni,wygldaly,ze szkoda mowic,na samo wspomnieine mi slabo,ale po umyciu jaka ulga
dzięki poszukam;*
też to samo tylko jak chora byłam coś tak planowałam, przetrzymać, ale kurka czułam się jak ostatni flej trochę, ale jak tylko mama nie widziała to hops pod prysznic i suszara i uff inne życie
Stary 2009-04-28, 07:17   #2190
modnyfryzjer
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lukrecja222 Pokaż wiadomość
a ja nie polecam takich szamponów z profesjonalnych serii. Napakowane chemią jeszcze bardziej przetłuszczają włosy. Albo strasznie wysuszają co prowadzi do szybszego przetłuszczania i siana na końcach włosów.
Już lepsze są zwykłe, ziołowe i tanie szampony.
Nie zgadzam się z Tobą.
Linie, które wymieniłem są liniami profesjonalnymi ukierunkowanymi na pozbycie się problemu ze skórą głowy.
Być może miałas źle dobrany produkt do swoich włosów a efekt był odwrotny do zamierzonego.
Skoro piszesz, że lepsze są szampony tanie i ziołowe to może nie miałaś mocno przetłuszczajacych sie włosów i skóry głowy.
Jeżeli uważasz, że szampony z górnej półki zawierają dużą ilość chemii, to pomyśl , co znajduję się w tanich szamponach.
modnyfryzjer jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości