|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2161 | |
BAN stały
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2162 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY
Cytat:
![]() |
#2163 |
Zakorzenienie
|
Tylko, że dermatolog będzie mógł, najbardziej i najskuteczniej, pomóc przy łojotokowym zapaleniu skóry.
Na samo przetłuszczanie nie ma jakiegoś konkretnego, cudownego środka. Trzeba ratować się odpowiednią pielęgnacją. Co też nie jest proste, bo testowanie wielu kosmetyków metodą prób i błędów zajmuje wiele czasu. Ja jestem już ponad miesiąc po wizycie u dermatologa - powinny pojawić się jakieś efekty. A tu ani widu, ani słychu. ![]() I tylko szampon mnie rozśmiesza - mam po nim ręce, jak smerf ![]()
#2164 |
BAN stały
|
![]()
Hehe dziękuje, nie wiem cyz się wybiore do lekarza...być może na razie będe probować różnych szamponów bo byłam na innym forum i tam dużo ludzi coś polecało...mogę wam podac jesli chcecie pare przykładów albo po prostu wejdzcie http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=2784585&start=60 chociaż tutaj na wizaz.pl też jest mnóstwo przykładów, ale faktycznie trzeba czasu żeby to zwalczyć, ja będe probowac tego na wakacjach...na początek sproboje szampon chyba z Joanny z rzepą, a jak nie pomoze to inny.A mam takie pytanie do was, bo zabardzo się w tych sprawach nie znam, jak np.zmienie szampon na ten Joanna z rzepy(dajmy na to) to po ilu dniach/tygodniach moge stwierdzić czy ten szampon się nadaje, czy nie?? odrazu po pierwszym umyciu?? czy trzeba troche poczekać aż wlosy się przyzwyczają??
|
![]() ![]() |
![]() |
#2165 |
Zakorzenienie
|
Mimo wszystko włosy tłuste już w parę godzin po umyciu powinien obejrzeć lekarz.
Trudno stwierdzić, po jakim czasie zauważysz, czy szampon Ci odpowiada czy nie, ja np. widzę po jednym umyciu jaki jest stan moich włosów, bo umiem sobie porównać. Często jest tak, że już po pierwszym myciu widziałąm że szampon nie jest dla mnie, próbowalam dawać mu szansę i niestety, pierwsze wrażenie było jak najbardziej prawidłowe. Oprócz rzepy możesz też wypróbować łągodne dziecięce myjadła, np. Bebi firmy Barwa lub Hipp czy Babydream (dostepne w Rossmanie). Czasem po odstawieniu silnych, nasyconych chemią szamponów skóra głowy się uspokaja i nagle się okazuje, żę tak silne przetłuszczanie spowodowane było faktycznie zbyt agresywnymi środkami do pielęgnacji.
#2166 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Tak swoją drogą to ta rzepowa Joanna jest bardzo dobra ![]()
![]() |
#2167 |
Raczkowanie
|
Mam chyba taki trochę nietypowy problem. Po farbowaniu z tego co wiem włosy się przesuszają. No więc mnie poszło to w drugą stronę - odkąd ufarbowałam, przyznam, na dziko włosy , od tego momentu niby się błyszczą, niby wszystko ok, ale już po umyciu i wysuszeniu czuję w palcach, że są jakieś takie ciężkawo tłuste, a na drugi dzień już lepią się do głowy.
Że w ogóle nie jestem w stanie ich ułożyć, bo nie chcą się ani prostować, ani kręcić, to oczywista sprawa. Help ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2168 |
Rozeznanie
|
Witam!
Ja również mam problem z przetłuszczającymi się włosami. Musze je myć co dwa dni, ale drugiego dnia już są dosyć brzydkie i muszę je związywać. Próbowałam już soku z cytryny, wody brzozowej, wody pokrzywowej, szamponu z czarnej rzepy i dziwnego niebieskiego szamponu z apteki ![]() Pozdrawiam Milena |
![]() ![]() |
![]() |
#2169 |
Zakorzenienie
|
A u mnie ostatnio włosy znów zaczęły się trochę szybciej przetłuszczać. Obstawiam, że to wina Babydreama, bo po myciu Ziają jojobą mój skalp był świeższy na dłużej. Być może mojej skórze znudził się już Babydream, więc chyba będę musiała wrócić do częstszego stosowania normalnych szamponów. Ponieważ Ziaja jojoba już mi się kończy, zamierzam teraz kupić jakąś inną, może ryżową.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2170 |
ma zielone pojęcie
|
A miała któraś z Was odżywkę Waksa L'Biotica do włosów przetłuszczajacych się? Ja mam dziwne odczucie, że obciąża mi wlosy. Ale dzisiaj testuję ją jako odżywkę do mycia, może w tej roli się sprawdzi
![]()
#2171 |
Rozeznanie
|
przeczytalam ten watek i mam pytanie jakie jeszcze znacie szampony na łojotok oprócz
farmed selsun blue la-roche kerium vichy łupiez tłusty seboravit kadus dermena eva medica ziaja sebiprox nizoral strieprox fitomed dermoactive czy znacie jakies nowości, czy czegoś nie wymieniłam chodzi mi o łupież tłusty, nie interesują mnie domowe sposoby bo je wszystkie chyba już znam, szampony dziecięce jeszcze tylko nasilają łupiez tłusty pozdrawiam Edytowane przez belluci2 Czas edycji: 2009-04-25 o 13:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#2172 |
Raczkowanie
|
Ja polecam żel Palomy. Stosuje go od razu po umyciu wlosow. Dzieki niemu myje wlosy co 4 dni, a wczesniej co 3. Wiec mysle ze jeden dzien dluzej to zawsze co
![]() Nie znam sie na tym, ale uwazam ze przy przetuszczajacych sie wlosach lepiej jest nawilzac skore glowy [np. wlasnie aloesem, ktory jest w zelu Paloma] niz wysuszac szamponami do przetluszczajacych sie wlosow, lotion Seboradin mimo ze do przetluszczajacych u mnie nie spowodowal zadnych zmian. A szampony ziolowe w sumie tez wysuszaja. Ja uzylam polrzywowego 2 razy pare miesiecy temu i wlosy byly strasznie suche, istne siano. Wiec podejzewam ze skore glowy tez moze wysuszac
#2173 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Po drugie, wielokrotnie pisane już tu bylo, że przetłuszczanie sie wlosów może wynikać z dwu rzeczy. Jedna to tak jak piszesz- przesuszenie skory głowy. Wtedy warto ją po prostu nawilżać, bo kolejne wysuszanie tylko spotęguje problem. Jednak przetłuszczanie się włosów może wuynikac po prostu z osobniczych uwarunkowań. Wtedy nawilżanie skóry głowy niczego nie da, a często może zaszkodzić. Dlatego warto najpierw poznać przyczynę przetłuszczania się skóry własnej głowy (; Ale spróbuję kiedyś z tym żelem jak radzisz. Wcierasz go w mokre czy wilgotne włosy?
![]() |
#2174 |
Rozeznanie
|
CZY ktos zna cos dobrego oprócz wymienionych wyżej?może jakieś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2175 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2176 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
-Wella SP - http://www.system-professional.pl/ha...late/index.jsp -L'oreal- serie Expert - L'oreal - Kerastase - http://www.kerashop.pl/index.php/Kos....tpl.kosmetyki -La biosthetique - http://www.new.labiosthetique.pl/index.php5?act=36 - Joico - http://www.joicopolska.pl/katalog.php?id_kat=142 Wszystkie linie są profesjonalne i jedne z najlepszych na rynku.
![]() |
#2177 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już lepsze są zwykłe, ziołowe i tanie szampony. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2178 |
Zadomowienie
|
myję włosy codziennie;/ , więc zadaję sobie sprawę że przyzwyczaiłam chyba po prostu włosy i stąd nie wyobrażam sobie nie umyć jeden dzień .. chciała bym jakoś chociaż co 2 dni
![]() |
#2179 |
Rozeznanie
|
ja też chciałabym myć włosy co 2 dni
![]() ![]()
#2180 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() czy ktoś coś jeszcze zna? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2181 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
u mnie szczytem marzeń jest właśnie mycie włosów co drugi dzień.. mam nadzieję, że doczekam kiedyś tego dnia ![]()
![]() |
#2182 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kurka wodna ja też , to daj znać kiedy nastąpi ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2183 |
Zakorzenienie
|
u mnie na glowie po 4 miesiacach bez tabletek anty niestety pogrom
![]() Kilka dni temu, pod wplywem impuslu,zakupilam szampon EVA medica z asembiolem i choc uzywam go krotko,wiec moja opinia moze nie byc zbyt obiektywna- to narazie jestem zachwycona! pierwszy raz od baaaardzo dlugiego czasu moje wlosy wytrzymaly 2 dni bez mycia!!! Jesli to dzialanie bedzie trwalo to mam nadzieje,ze uda mi sie wreszcie zapomniec o codziennym myciu wlosow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2184 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
? jakas nowosc?drogi? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2185 |
Zadomowienie
|
aniser no właśnie? jw
![]() |
#2186 |
ma zielone pojęcie
|
Ja staram się jednak przetrzymywać włosy. Może nie jest to najbardziej estetyczny sposób, ale jednak zaczyna działać. Oczywiście dopóki mam pod ręką moją domową wodę. Bo gdziekolwiek wyjadę tam masakra się zaczyna- woda jest o wiele gorsza niż u mnie w domu.
#2187 | |
Zakorzenienie
|
On juz od jakiegos czasu jest na rynku,nawet ktoras wizaznaka wspominala o nim w tym watku,takze to nie jakas nowosc,ale trzeba go troszke poszukac po aptekach,przynajmnije u mnie w miescie
![]() Ja go kpilam w SuperPharmie za 10zl,wiec nie jakos strasznie drogo. Ma 125 ml i nietypowy,pomaranczowy kolor. Raczej kiepsko sie pieni,ale wiadomo,ze nie to jest najwazniejsze. Na opakownaiu jest napisane,ze powinno sie nim myc wlosy 2 rayz w tygodniu (jesli trzeba czesciej to juz innym szamponem)przezo kres 2-4 tygodni,pozniej przerwa. Jak narazie zaobserwowalam,ze wlosy po umyciu sa dluzej swieze i wyraznie ladnie oczyszczone...niestety jeszcze za krotko go uzywam,zeby sie wypowiedziec jak dziala na koncowki wlosow,tzn czy bardzo je wysusza... Ja narazie zamierzam go testowac na zmiane z szamponikiem z czarnej rzepy i zobaczymy jak sie sprawdzi... Cytat:
pamietam jak jakis czas temu lezalam w domku chora i udalo mi sie wlsoy przetrzymac chyba 4albo 5 dni,wygldaly,ze szkoda mowic,na samo wspomnieine mi slabo,ale po umyciu jaka ulga ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2188 |
ma zielone pojęcie
|
Ja ostatnio zaniedbałam trochę polewanie włosów sokiem z aloesu- a to mi najbardziej pomagała. Muszę wrócić do tego zwyczaju.
No i jakoś z okazji tego, że końcotydzień [ weekend :P ] mam dłuższy w tym tygodniu- spróbuję włosy przetrzymać ![]()
#2189 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() też to samo tylko jak chora byłam coś tak planowałam, przetrzymać, ale kurka czułam się jak ostatni flej ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2190 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Linie, które wymieniłem są liniami profesjonalnymi ukierunkowanymi na pozbycie się problemu ze skórą głowy. Być może miałas źle dobrany produkt do swoich włosów a efekt był odwrotny do zamierzonego. Skoro piszesz, że lepsze są szampony tanie i ziołowe to może nie miałaś mocno przetłuszczajacych sie włosów i skóry głowy. Jeżeli uważasz, że szampony z górnej półki zawierają dużą ilość chemii, to pomyśl , co znajduję się w tanich szamponach.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:03.