|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2161 |
Zadomowienie
|
Dot.: storczyk (orchidea) cz.III
|
![]() ![]() |
![]() |
#2162 |
Zakorzenienie
|
Też mam takiego:
Załącznik 3268004 a to białasek w pełnym rozkwicie Załącznik 3268010Załącznik 3268011
#2163 |
Raczkowanie
|
Jak ja uwielbiam oglądać Wasze storki
![]() Wtedy dochodzę do wniosków tego typu: JESZCZE TAKIEGO MUSZĘ MIEĆ!! hehe ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie dalej jak tydzień temu w moim LM były storczyki, cena od 17-18 zł do 60. Ale były połamane, gniły liście, kwiaty były jakieś dziwne. i mały wybór w kolorach :/
![]() |
#2165 |
Zakorzenienie
|
A u mnie jak nigdy w LM ciekawe kolory i duży wybór a zawsze są tylko białe i różowe.
#2166 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2167 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczynki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2168 |
Raczkowanie
|
Madzia przekwitły to zasuszyły, nic im nie jest
![]() Spróbuj na te z wełonowcami zastosować pewną recepturę trochę wody kilka kropli płynu do mycia naczyń-Ludwik i kilka kropel spirytusu. Przemyj dokładnie każdy liść. Zabieg powtórz po 2 dniach tak myślę, jeśli zobaczysz jeszcze pajęczynki będziesz musiała zastosować jakąś chemię. Poparzenia od słońca występują i nic już z tym nie zrobisz. Na drugi raz musisz uważać. Niech mnie bardziej doświadczone poprawią, jak coś źle napisałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2169 |
Zakorzenienie
|
W gdańskim LM - tym niedaleko Hali Olivi, bardzo ładne storaski po 22 zł. Widac że resztka partii i juz przebrane, ale wszystkie 2 pędowe i widziałam parę naprawde ciekawych - niestety miejsca brak i piekny żółty kropek został w sklepie.
W róznych sieciach tez pokazały się jakieś giganty po ok 70 zł- sa naprawde olbrzymie, wysokie dobrze na ponad metr, z wielkimi liśćmi, kwiatami, gałęziami- takiego to w ogóle nie miałabym gdzie wstawić, chyba ze na parkingu pod domem ![]() Za to pokaże Wam moją rodzynkę kupioną w ta sobotę, jedyna cambrię wśród moich falków. dzielna kobieta otworzyła 2gio kwiatek, czyli chyba zaakceptowała nowe miejsce, mimo że stoi na południowym oknie - no ale ma balkon nad sobą, moze to i dobre mijsce na lato dla moich storków. Tylko nie wiem gdzie upchnę na zimę, bo tu cały rok otwarte okno a pod spodem kaloryfer- w zimę by na 100% padły jakby je od dołu grzało a od góry mroziło. ![]()
#2170 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2171 |
Zakorzenienie
|
Cava miejsce zawsze się znajdzie. Ja się właśnie zastanawiam gdzie dać mój nowy nabytek bo odkąd go kupiłam stoi sobie na stole na środku pokoju.
![]()
![]() |
#2172 |
Raczkowanie
|
Laseczki mam pytanie odnośnie cambrii.
Moja już przekwita i pędzik powoli zasycha od góry. Cambrie też się przycina jak falki? Jeśli tak, to w którym miejscu? Mogłaby mi któraś z Was dać kilka cennych wskazówek? Bo nie chciałabym jej zrobić krzywdy. |
![]() ![]() |
![]() |
#2173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W zimę będę miała kwiatkowy dramat ![]() Cambria to moje cacuszko i rodzyneczka- ciągle nad nią siedzę i się wpatruję, jeszcze zauroczę. Az nie moge uwierzyć ze nikt jej nie chciał - jak pisałam, z dużej partii imponujących cambrii, zostały 4 w tym 3 kompletnie zmarnowane i ona, ślicznotka. Specjalnie może na mnie czekała? ![]() To jeszcze 2 moje falki (się załapały do zdjęcia). Oba różowe, ten zwisający jaśniejszy ma sredniej wielkości, gąłdkie średnio rózowe kwiatki. takie ostatnio polubiłąm, o niewielkich/ srednich kwiatkach i delikatnych zwisajacych gałązkach. ![]() Ten "miotłowaty" ma drobne kwiatki w kolorze rózowo/fioletowym, taki bardziej biskupi róż, i dzielnie rozwija 2ga łodygę, choć jak kupiłam był goły pędzik i bałam się że się nie rozwinie tylko zamrze. Ale daje radę.
Cava Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety. Liz Williams Edytowane przez cava Czas edycji: 2010-07-21 o 19:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2174 |
Zadomowienie
|
Cava...
czy wspominalam juz ze uwielbiam Twoje posty? ![]() ![]()
#2175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2176 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny zdjęcia jeszcze cieplutkie. Sabotek . Jednego obfociłam bo drugi jest taki sam. A co do pytania skąd ten żółty. Akurat w Kauflandzie mi się trafił , chyba z 3o zł kosztował nie pamiętam w zeszłym roku w zimę był kupowany. Ariena wczoraj dokładnie takiego samego chciałam kupić , ale pojechałam do innej kwiaciarni i dorwałam sabotki. U mnie taki kosztowałam 60 zł.
Mateuszek 22.04.2008 9:35 3450 gram 55 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#2177 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2178 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2179 |
Raczkowanie
|
Hejka Storczykomaniaczki
![]() Dlugo mnie tu nie bylo i moze juz mnie zapomnialyscie ![]() ![]() Gratuluje Wam wszystkich nowych zakupow i ogolnie kazdego kwitnacego kwiatuszka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie no, boskie są! a jakie mają cudowne kolory! Ten seledyn połączony z różem ![]() Wiecie że jeszcze nigdy nie widziałam sabotka na żywo? Czemu u nas nie sprzedają? ![]() Sylwia, obfoć i wstawiaj koniecznie! Uwielbiam oglądać zdjęcia w tym wątku. Nie wszytkie komentuję, no bo się nie da po prostu, ale wszystkie oglądam i mnie cieszą. ![]()
![]() |
#2181 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Drugi reanimowany ma juz dosc dlugi ped, wiec jak sie pojawi pierwszy kwiatek to sie pochwale. Póki co pęd i listek rośnie, a korzenie puszcza jak szalony więc wyglada na to, że się udalo <jupi> |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2182 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Teacher sobotek mega wypasiony gratulacje zakupu... mi już od jakiegoś czasu chodzi po głowie taki ufo ![]() Edytowane przez doriskap Czas edycji: 2010-07-22 o 09:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2183 |
Zakorzenienie
|
Przedstawiam wam moją najmniejszą miniaturkę, z doniczką ma 18 cm, upolowany tydzień temu w kauflandzie za 19,99
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2184 |
Raczkowanie
|
Doriska dziękuję Ci bardzo
![]() ![]() ![]() A już myślałam, że nie doczekam się żadnej odpowiedzi, ale jednak się myliłam ![]() Jolu prześliczna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2185 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2186 |
Raczkowanie
|
Świetny ten sabotek, taki pyzaty
![]() ![]() ![]() ![]() Cava - cambria tez ładna... kusiła mnie jedna ostatnio w tesco, ale sie powstrzymałam. Jolu, miniaturka tez sliczna ![]() Kurcze..jak ja lubie tu zagladac ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2187 |
Raczkowanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2188 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- eee teraz sie przyjrzalam i widac, ze storek bardzio chce zyc-wypuszcza piekne zieloniutkie nowe korzonki u gory. ta luske uschnieta ze stozka usun delikatnie i tez zasyp cynamonem. ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- ped uciety jesli jest zdrewnialy tez wytnij jak najnizej bo do niczego sie juz nie przyda... ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- jesli korzenie przy nasadzie u stozka sa zeschniete a dalej zieloniutkie to ja bym je zostawila, widocznie te czesci jeszcze zyja...
OM 23-12-12 TP wg OM 29-09-13 ![]() ![]() ![]() wg USG 25-09-13 http://babystrology.com/tickers/baby..."180"></embed> Edytowane przez zmienniczka Czas edycji: 2010-07-22 o 14:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2189 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2190 | |
Zakorzenienie
|
Zmienniczka widzę że już nieźle się wyszkoliłaś znawczynio ty.
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:10.