|
|||||||
| Notka |
|
| Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: storczyk (orchidea) cz.III
|
|
|
|
#2162 |
|
Zakorzenienie
|
Też mam takiego:
Załącznik 3268004 a to białasek w pełnym rozkwicie Załącznik 3268010Załącznik 3268011
|
#2163 |
|
Raczkowanie
|
Jak ja uwielbiam oglądać Wasze storki
![]() Wtedy dochodzę do wniosków tego typu: JESZCZE TAKIEGO MUSZĘ MIEĆ!! hehe ![]() :rolley es:
|
|
|
|
#2164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie dalej jak tydzień temu w moim LM były storczyki, cena od 17-18 zł do 60. Ale były połamane, gniły liście, kwiaty były jakieś dziwne. i mały wybór w kolorach :/
|
|
#2165 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie jak nigdy w LM ciekawe kolory i duży wybór a zawsze są tylko białe i różowe.
|
#2166 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2167 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczynki
Piękne macie te Storczyki! ja jestem właścicielką 4 storczyków. Ale dwa mi chyba umierają ;( to znaczy gałązki mi uschły , ale liście są i cały czas rosną i właśnie w tych dwóch zalęgły mi sie wełnowce . Niewiem co mam robić , wywalać ich szkoda - jestem świeża w ,,uprawie'' storczyków. A dodatkowo biały chyba ma listka popalonego od słońca Przesyłam wam zdjęcia ten w żółtej i we fioletowej doniczce to te z tymi wełnowcami i co im gałązki uschły , a biały to ten ze spalonym listkiem. Może mi coś doradzicie ?
|
|
|
|
#2168 |
|
Raczkowanie
|
Madzia przekwitły to zasuszyły, nic im nie jest
![]() Spróbuj na te z wełonowcami zastosować pewną recepturę trochę wody kilka kropli płynu do mycia naczyń-Ludwik i kilka kropel spirytusu. Przemyj dokładnie każdy liść. Zabieg powtórz po 2 dniach tak myślę, jeśli zobaczysz jeszcze pajęczynki będziesz musiała zastosować jakąś chemię. Poparzenia od słońca występują i nic już z tym nie zrobisz. Na drugi raz musisz uważać. Niech mnie bardziej doświadczone poprawią, jak coś źle napisałam
|
|
|
|
#2169 |
|
Zakorzenienie
|
W gdańskim LM - tym niedaleko Hali Olivi, bardzo ładne storaski po 22 zł. Widac że resztka partii i juz przebrane, ale wszystkie 2 pędowe i widziałam parę naprawde ciekawych - niestety miejsca brak i piekny żółty kropek został w sklepie.
W róznych sieciach tez pokazały się jakieś giganty po ok 70 zł- sa naprawde olbrzymie, wysokie dobrze na ponad metr, z wielkimi liśćmi, kwiatami, gałęziami- takiego to w ogóle nie miałabym gdzie wstawić, chyba ze na parkingu pod domem ![]() Za to pokaże Wam moją rodzynkę kupioną w ta sobotę, jedyna cambrię wśród moich falków. dzielna kobieta otworzyła 2gio kwiatek, czyli chyba zaakceptowała nowe miejsce, mimo że stoi na południowym oknie - no ale ma balkon nad sobą, moze to i dobre mijsce na lato dla moich storków. Tylko nie wiem gdzie upchnę na zimę, bo tu cały rok otwarte okno a pod spodem kaloryfer- w zimę by na 100% padły jakby je od dołu grzało a od góry mroziło.
|
#2170 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2171 |
|
Zakorzenienie
|
Cava miejsce zawsze się znajdzie. Ja się właśnie zastanawiam gdzie dać mój nowy nabytek bo odkąd go kupiłam stoi sobie na stole na środku pokoju.
|
|
#2172 |
|
Raczkowanie
|
Laseczki mam pytanie odnośnie cambrii.
Moja już przekwita i pędzik powoli zasycha od góry. Cambrie też się przycina jak falki? Jeśli tak, to w którym miejscu? Mogłaby mi któraś z Was dać kilka cennych wskazówek? Bo nie chciałabym jej zrobić krzywdy. |
|
|
|
#2173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), częśc stoi na oknach, na których nie będzie mogłą zostać na zimę, chyba je upchnę na południowym oknie u dzieci, a na wiosne jak słońce zacznie przypiekać znów przeniosę.W zimę będę miała kwiatkowy dramat Cambria to moje cacuszko i rodzyneczka- ciągle nad nią siedzę i się wpatruję, jeszcze zauroczę. Az nie moge uwierzyć ze nikt jej nie chciał - jak pisałam, z dużej partii imponujących cambrii, zostały 4 w tym 3 kompletnie zmarnowane i ona, ślicznotka. Specjalnie może na mnie czekała? .To jeszcze 2 moje falki (się załapały do zdjęcia). Oba różowe, ten zwisający jaśniejszy ma sredniej wielkości, gąłdkie średnio rózowe kwiatki. takie ostatnio polubiłąm, o niewielkich/ srednich kwiatkach i delikatnych zwisajacych gałązkach. ![]() Ten "miotłowaty" ma drobne kwiatki w kolorze rózowo/fioletowym, taki bardziej biskupi róż, i dzielnie rozwija 2ga łodygę, choć jak kupiłam był goły pędzik i bałam się że się nie rozwinie tylko zamrze. Ale daje radę.
Cava Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety. Liz Williams Edytowane przez cava Czas edycji: 2010-07-21 o 20:55 |
|
|
|
|
#2174 |
|
Zadomowienie
|
Cava...
czy wspominalam juz ze uwielbiam Twoje posty? twoje teksty (co sie bardzo rzadko zdarza) po prostu mnie rozwalaja
|
#2175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2176 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny zdjęcia jeszcze cieplutkie. Sabotek . Jednego obfociłam bo drugi jest taki sam. A co do pytania skąd ten żółty. Akurat w Kauflandzie mi się trafił , chyba z 3o zł kosztował nie pamiętam w zeszłym roku w zimę był kupowany. Ariena wczoraj dokładnie takiego samego chciałam kupić , ale pojechałam do innej kwiaciarni i dorwałam sabotki. U mnie taki kosztowałam 60 zł.
Mateuszek 22.04.2008 9:35 3450 gram 55 cm |
|
|
|
#2177 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2178 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2179 |
|
Raczkowanie
|
Hejka Storczykomaniaczki
Dlugo mnie tu nie bylo i moze juz mnie zapomnialyscie ale wlasnie nadrobilam ponad 2 miesieczne zaleglosci i wreszcie przeczytalam wszystkie wpisy a naprawde duuuuuuuuuzo tego bylo Gratuluje Wam wszystkich nowych zakupow i ogolnie kazdego kwitnacego kwiatuszka ... tak sie napatrzylam na te zdjecia |
|
|
|
#2180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie no, boskie są! a jakie mają cudowne kolory! Ten seledyn połączony z różem Wiecie że jeszcze nigdy nie widziałam sabotka na żywo? Czemu u nas nie sprzedają? ![]() Sylwia, obfoć i wstawiaj koniecznie! Uwielbiam oglądać zdjęcia w tym wątku. Nie wszytkie komentuję, no bo się nie da po prostu, ale wszystkie oglądam i mnie cieszą.
|
|
#2181 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Drugi reanimowany ma juz dosc dlugi ped, wiec jak sie pojawi pierwszy kwiatek to sie pochwale. Póki co pęd i listek rośnie, a korzenie puszcza jak szalony więc wyglada na to, że się udalo <jupi> |
|
|
|
|
#2182 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
moja Cambria zakończyła kwitnienie z 2,5 tyg temu i już rośnie kolejna pseudobulwa Teacher sobotek mega wypasiony gratulacje zakupu... mi już od jakiegoś czasu chodzi po głowie taki ufo ale u mnie takiego nie znajdę
Edytowane przez doriskap Czas edycji: 2010-07-22 o 10:52 |
|
|
|
|
#2183 |
|
Zakorzenienie
|
Przedstawiam wam moją najmniejszą miniaturkę, z doniczką ma 18 cm, upolowany tydzień temu w kauflandzie za 19,99
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2184 |
|
Raczkowanie
|
Doriska dziękuję Ci bardzo
A już myślałam, że nie doczekam się żadnej odpowiedzi, ale jednak się myliłam ![]() Jolu prześliczna
|
|
|
|
#2185 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2186 |
|
Raczkowanie
|
Świetny ten sabotek, taki pyzaty
![]() ![]() U mojego ciagle czekam na kwitnienie mam pięć nowych rozetek, z których jedna chyba lada moment (a te mooooooomenty trwaja troche Cava - cambria tez ładna... kusiła mnie jedna ostatnio w tesco, ale sie powstrzymałam. Jolu, miniaturka tez sliczna moja przekwitłaKurcze..jak ja lubie tu zagladac ![]()
|
|
|
|
#2187 |
|
Raczkowanie
|
![]() |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2188 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dobrze to to nie wyglada srednio widze co tam jest dokladnie w srodku ale widze za to to czego nienawidze-spaghnum i gabka od ktorych czesto gnija storki powyciagaj to delikatnie z korzeni-tylko delikatnie jak juz odmieknie bo inaczej mozesz uszkodzic zdrowe korzenie. obetnij wszystkie zeschniete na wior puste w srodku lub kisielowate korzenie. miejsca ciec zasyp cynamonem. w zaleznosci od tego ile zdrowych korzeni zostanie (bialych lub zielonych jędrnych) przesadz kwiatka albo do podloza (jesli zostanie przynajmniej kilka) albo przy zupelnie bezkorzennym do keramzytu. nie podlewaj przez tydzien. powodzenia!---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- eee teraz sie przyjrzalam i widac, ze storek bardzio chce zyc-wypuszcza piekne zieloniutkie nowe korzonki u gory. ta luske uschnieta ze stozka usun delikatnie i tez zasyp cynamonem. ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- ped uciety jesli jest zdrewnialy tez wytnij jak najnizej bo do niczego sie juz nie przyda... ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- jesli korzenie przy nasadzie u stozka sa zeschniete a dalej zieloniutkie to ja bym je zostawila, widocznie te czesci jeszcze zyja...
OM 23-12-12 TP wg OM 29-09-13 wg USG 25-09-13 http://babystrology.com/tickers/baby..."180"></embed> Edytowane przez zmienniczka Czas edycji: 2010-07-22 o 15:19 |
|
|
|
|
#2189 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A ten cynamon to taki zwyczajny- jadalny?
|
|
|
|
|
#2190 | |
|
Zakorzenienie
|
Zmienniczka widzę że już nieźle się wyszkoliłaś znawczynio ty.
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:58.

Przesyłam wam zdjęcia 

), częśc stoi na oknach, na których nie będzie mogłą zostać na zimę, chyba je upchnę na południowym oknie u dzieci, a na wiosne jak słońce zacznie przypiekać znów przeniosę.
twoje teksty (co sie bardzo rzadko zdarza) po prostu mnie rozwalaja

Ukradnę Ci tego żółtego!!!
ale wlasnie nadrobilam ponad 2 miesieczne zaleglosci i wreszcie przeczytalam wszystkie wpisy