Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. V :-)) - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-06-14, 18:09   #2161
margo80
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. V :-))

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Ruchami się tak bardzo nie stresuj, mój mały nigdy nie brykał tak często, nawet w najbardziej ruchliwych fazach.
nie ich brakiem się martwię, a raczej tym, jak rozpoznać, które są "gwałtowne" i powinny niepokoić...

Cytat:
Uszy do góry. Ja byłam 14 maja u gina i rozwarcia zero było, dziecko w najlepsze znudzone leżeniem nigdzie się nie wybierało... A 15go rano już miałam skurcze.
o. i takie rzeczy chcę czytać i słyszeć.
tatuś sobie porozmawiał z córcią, może to coś da

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-14, 18:29   #2162
kumkura
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
nie ich brakiem się martwię, a raczej tym, jak rozpoznać, które są "gwałtowne" i powinny niepokoić...

o. i takie rzeczy chcę czytać i słyszeć.
tatuś sobie porozmawiał z córcią, może to coś da
margo, uszy do góry
mamy podobny termin i powiem Ci, że tez wolałabym, żeby cos sie ruszyło..a jesli nie, 21- poniedz.mam stawić się na oddział- ale nie na leżenie, tylko badanie...i pewnie też jakiś masażyk..brrrrrrrrr:brzyd al: na sama myśl mi słabo, tym bardziej, że nasłuchałam się o tej przyjemności..
i co tu robić? maszeruje po schodach- mieszkam na 3 piętrze, sprzątam, robię kiziu-miziu z mężem- w miarę możliwości i nic! chyba jednak zakupię te liście malin...:confus ed:
Stary 2010-06-14, 19:49   #2163
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Gringoo Pokaż wiadomość
Lea czy Ty miałaś robione ktg na wizytach po terminie
nie, tylko usg i badanie na fotelu.

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Balkonu nie mamy, mieszkamy w małej klitce kawalerce.
A że i ja popalam (wiem, wiem, nie linczujcie mnie) to nie mogę jego wyganiać.
troszkę Cię rozumiem, ja w pierwszej ciąży tak miałam, że rzuciłam fajki jak tylko zaszłam w ciążę, a w 9 miesiącu tak mnie naszło, że musiałam zapalić, i podpalałam trochę...
A teraz mnie nie ciągnie, i mam nadzieję, że juz do fajek nie wrócę. A jak pozostałe mamusie, które przed zaciążeniem paliły? kropka, Ty też palilaś, albo mi sie pomieszało?

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1997496 6]
powiem Wam, że na porodówce byłam dwa razy... najpierw o 18 po ktg i badaniu szyjki zostałam odesłana do domu przez wstrętne babsko z tekstem że "długa droga przede mną". o 22 już mnie przyjęli, ale z tym samym tekstem (a wody popłynęły, ja się zwijałam bo skurcze już co trzy minutki i to od krzyża...) . i tak do siódmej rano, zmiana dyżuru, oksytocyna, bo rozwarcie nie postępowało. a tu już błyskawicznie - tętno malutkiej zaczęło spadać, więc cc. okazało się że była okręcona pępowiną. ale wszystko jest ok, ona zdrowiutka a ja dochodzę do siebie.
.[/QUOTE]
witaj kochana. Widzę, że Twój poród też do najfajniejszych nie należał. Moje odczucia po cc sa podobne- nigdy więcej!
A córcia urocza!!!

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19978307]
Melduję, że dziecię zaprzyjaźniło się z moniem NUK, wcześniej podawałam TT, którym gardziła Za twardy.[/QUOTE]
Tymek już w szpitalu był ze smokiem zaprzyjaźniony- mamy avent.

Cytat:
i po tych wszystkich info załapałam doła. już mam wizję leżenia w tym szpitalu nie wiadomo jak długo, wywoływania porodu, który i tak zakończy się cc. jakaś masakra.
kochana, doskonale Cię rozumiem, takie schizy sa okropne.
I wierzę, że Ciebie złapie zupełnie niespodziewanie.

Cytat:
Napisane przez marhalczar Pokaż wiadomość
A oto rodzinna fotka z wypadu niedzielnego... Pozdrawiam jeszcze raz wszystkie i do uslyszenia... a tym które sa przed zycze krótkiego porodu i bezbólowego.
ślicznie się prezentujecie.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-14, 19:49   #2164
marrticzka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
trzymam kciuki za wizytę.
GRATULACJE DLA JOLI

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

Gratuluję
------------------------------------------------------------------------------------------
dzień dobry.Pochwalę się dziełem mojego męża.Malował i przyklejał naklejki
slodki pokoikmalenstwu bedzie tam przytulasnie
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1997496 6]Hej, my z Liwką już w domku od wczoraj

dzięki za gratulacje

powiem Wam, że na porodówce byłam dwa razy... najpierw o 18 po ktg i badaniu szyjki zostałam odesłana do domu przez wstrętne babsko z tekstem że "długa droga przede mną". o 22 już mnie przyjęli, ale z tym samym tekstem (a wody popłynęły, ja się zwijałam bo skurcze już co trzy minutki i to od krzyża...) . i tak do siódmej rano, zmiana dyżuru, oksytocyna, bo rozwarcie nie postępowało. a tu już błyskawicznie - tętno malutkiej zaczęło spadać, więc cc. okazało się że była okręcona pępowiną. ale wszystko jest ok, ona zdrowiutka a ja dochodzę do siebie.

a oto ona (pierwsze zdj dwie doby po porodzie, drugie dzisiejsze, wybaczcie słabą jakość ale to z komórki):

ps. gratuluję kolejnym rozpakowanym
postaram sie Was nadrobić ale nie wiem co z tego wyjdzie...[/QUOTE]
uroczy bejbikdo schrupania

ja tez juz po wizycie i..... 1 cm rozwarcia mala wazy ok 3100, wody w normie i ogolnie jest ok. powiedzial, ze raczej sie nie przeterminuje
po wizycie zrobilismy z tz ostatnie zakupy w aptece, w domu dopakowalam torbe, ide do lazienki a tam plamienie. cisnienie skoczylo mi chyba do 200. od razu zlapalam za tel i do gina.
troche mnie uspokoil, powiedzial, ze to normalka po badaniu. jak do jutra nie przejdzie, to wtedy do niego dzwonic. ale sie strachu najadlam

23.06.2010- NAJPIEKNIEJSZY DZIEŃ W NASZYM ŻYCIU

http://www.suwaczek.pl/cache/fa9b5ce760.png
marrticzka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-14, 19:51   #2165
Miira
Zadomowienie

GG do Miira

heeeeej mamusie

Po pierwsze gratulacje dla wszystkich rozpakowanych.

Tak jak pisałam w smsie - poród mieliśmy mega expresowy. O 10.00 zaczęły mi się sączyć wody o 11.30 pękł pęcherz. O 12.30 zaczeły się skurcze co 3 minuty i pojechaliśmy do szpitala. W szpitalu zbadali mnie - rozwarcie 4 cm. Pod KTG i czekanie na izbie przyjęć aż zwolni się sala na porodówce. Jak w końcu się zwolniła to skurcze były już tak silne, że nie mogłam dojść do sali. I tylko mówiłam do położnej "ja chce znieczulenie" a ona "oj może nie" i ja w kółko "ja chce znieczulenie" położyła mnie na wyrku i mówi, że nie będzie znieczulenia, bo ja zaraz urodzę. Zaczełam mówić, że ja muszę kupkę a ona "no to dobrze, to pani zrobi ale jak przyjdzie skurcz to nogi do siebie i przemy" Wszystko poszło tak szybko, że aż byłam w szoku. Urodziłam 15.25 Wypychanie dzidziusia to pikuś W zasadzie jak podczas skurczu się prze to tak jakby nie boli.
Niestety przez to, że to wszystko tak szybko szło Mikołajek urodził się słaby, zmęczony i okręcony pępowiną Dostał w 1 minucie tylko 6 pktów Apgar. Strasznie się zestresowaliśmy z TŻ. Ale już wszystko ok Niestety musieliśmy przez 5 dób przyjmować antybiotyk. Na dodatek okazało się, że mały robi się żółty i być może nie wyjdziemy do domu tylko naświetlania. Dali nam do wyboru albo czekać jeden dzień, nie naświetlać i jeśli bilirubina nie podskoczy to nie naświetlamy wcale. Albo od razu naświetlamy przynajmniej 2 doby. No i zdecydowaliśmy się poczekać.... i to była słuszna decyzja, bo już nie skoczyło i dziś wyszliśmy do domku
Mały jest przesłodki Jesteśmy w nim totalnie zakochani
Wciąż uczymy się siebie nawzajem. Na razie jedyną niedogodnością są... sutki Boooooooooolą jak nie wiem... a co za tym idzie - karmienie to koszmar. Kupiłam sobie nakładki i ciut lepiej ale i tak daleko do ideału. Chyba muszą się zahartować

Edytowane przez Miira
Czas edycji: 2010-06-14 o 19:53
Miira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-14, 20:04   #2166
margo80
Zakorzenienie

witajcie
Mikołajek uroczy

Ewcia
Przemek
Stary 2010-06-14, 20:10   #2167
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Mirra, Mikołajek jest uroczy.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-14, 20:18   #2168
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Miira, cudny synuń A jakie ubranko śliczne!
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-14, 20:19   #2169
cate_
Zadomowienie

Cytat:
pięknie
gratuluję

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

jest sms od AnnLee:

"My już po. Czujemy się b.dobrze. Tośka dojada 2 cyca. poród super ekspres. o 8.30 pierwsze skurcze, o 11 na porodówce, 11.48 Tośka z nami. 3620 bez znieczulenia i nacięcia. Takiego porodu wszystkim życzę! Nawet się już wykąpałam i obiad zjadłam. Śniadania nie zdążyłam pozdr!"
Gratulacje
Cytat:
Ciekawe za ile lat przestanie mnie zżerać zazdrość na takie opisy porodów...
Miałaś ciężki poród ale teraz jest dobrze, ja rodziłam szybko i teraz ciągle coś się dzieje, uważam że to kara
Cytat:
Napisane przez jamaicaP Pokaż wiadomość
margo podesłała mi zdjęcie dzidziulka AnnLee

proszę :

Cytat:
mam kolejnego smsa od AnnLee.
nie będę cytować, ale napiszę ogólnie:

-pytała, czy któraś jeszcze się rozpakowała
-brakuje jej netu
-nudzi się, bo Tosia śpi, a zapomniała książki

Tosia 3620g, 55cm, 10 apgar

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

i jeszcze jeden, ale ten to już zacytuję, bo bardzo wymowny

"(...) pijcie maliny i golcie się na bierząco, bo przy takim ekspresie jak ja miałam to niewiele czasu i chęci na cokolwiek zostaje "
U mnie w szpitalu ani nie golili ani nie robili lewatywy.
Cytat:
witaj ponownie

o 6 rano zbudził mnie sms Joli:
"Oliver przyszedł na świat dziś o 1.37. waży 3570, 52 cm, jest słodziutki "
Kolejne gratulacje
Cytat:

może któraś rozpakowana mama mi tu odpowie - czy gdy wychodziłyście ze szpitala i wracałyście samochodem do domu, to wasi mężowie przynosili do szpitala rożek czy dziecię było od razu pakowane do fotelika samochodowego?
My mieliśmy fotelik

Cytat:
błagam, niech odezwie się jakaś rozpakowana, u której nic się nie działo i nagle się zaczęło. żebym uwierzyła, że jednak może mnie to wszystko ominąć.
Super, że z Ewcią wszystko dobrze. I mogę Cię pocieszyć, w piątek jak mnie pani doktor badała to powiedziała, że do porodu to mi jeszcze daleko a w sobotę o 10:15 było już po wszystkim
Cytat:

Ja dopiero dzisiaj zajrzalam i staram sie nadrobic...., no trzeba przyznac, dzieciatko zajmuje duzo czasu ale to nie szkodzi...chce sie nia nacieszyc !!!!!

Amelia po 15 dniach zycia przybrala na wadze 300g, wszystkie pierwsze badania kongtrolne ok. Teraz zajmuje sie przygotowaniem chrzcin , prawdopodobnie 4 lub 11 lipca.

A oto rodzinna fotka z wypadu niedzielnego... Pozdrawiam jeszcze raz wszystkie i do uslyszenia... a tym które sa przed zycze krótkiego porodu i bezbólowego.
Śliczna rodzinka

MAXIMILIAN
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-14, 20:42   #2170
kasiaaX
Rozeznanie

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1997496 6]Hej, my z Liwką już w domku od wczoraj

dzięki za gratulacje

a oto ona (pierwsze zdj dwie doby po porodzie, drugie dzisiejsze, wybaczcie słabą jakość ale to z komórki):

ps. gratuluję kolejnym rozpakowanym
postaram sie Was nadrobić ale nie wiem co z tego wyjdzie...[/QUOTE]

Liwia śliczności

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19978307]

Melduję, że dziecię zaprzyjaźniło się z moniem NUK, wcześniej podawałam TT, którym gardziła Za twardy.[/QUOTE]

to dużo osób juz zrezygnowało z TT...a ja kupiłam dwa kurde...

Cytat:

Świetna rodzinka

Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
margo, uszy do góry
mamy podobny termin i powiem Ci, że tez wolałabym, żeby cos sie ruszyło..a jesli nie, 21- poniedz.mam stawić się na oddział- ale nie na leżenie, tylko badanie...i pewnie też jakiś masażyk..brrrrrrrrr:brzyd al: na sama myśl mi słabo, tym bardziej, że nasłuchałam się o tej przyjemności..
i co tu robić? maszeruje po schodach- mieszkam na 3 piętrze, sprzątam, robię kiziu-miziu z mężem- w miarę możliwości i nic! chyba jednak zakupię te liście malin...:confus ed:
Mam te same odczucia co wy dziewczyny, dzis termin a tu nic... juz mam schizy na temat leżenia w szpitalu z podpietą kroplówą i czekanie na poród...chyba dzis zmolestuje męża...ja nie spaceruje duzo bo nogi nie pozwalaja po prostu...puchną masakrycznie.
Też 21go mam sie zgłosic, czyli za tydzień...oczywiscie gdyby nic sie nie wydarzyło do tego czasu.

Cytat:
Napisane przez marrticzka Pokaż wiadomość

ja tez juz po wizycie i..... 1 cm rozwarcia mala wazy ok 3100, wody w normie i ogolnie jest ok. powiedzial, ze raczej sie nie przeterminuje
po wizycie zrobilismy z tz ostatnie zakupy w aptece, w domu dopakowalam torbe, ide do lazienki a tam plamienie. cisnienie skoczylo mi chyba do 200. od razu zlapalam za tel i do gina.
troche mnie uspokoil, powiedzial, ze to normalka po badaniu. jak do jutra nie przejdzie, to wtedy do niego dzwonic. ale sie strachu najadlam
super wieści z tym rowarciem też chcem

Cytat:
Napisane przez Miira Pokaż wiadomość
heeeeej mamusie

Tak jak pisałam w smsie - poród mieliśmy mega expresowy. O 10.00 zaczęły mi się sączyć wody o 11.30 pękł pęcherz. O 12.30 zaczeły się skurcze co 3 minuty i pojechaliśmy do szpitala. W szpitalu zbadali mnie - rozwarcie 4 cm. Pod KTG i czekanie na izbie przyjęć aż zwolni się sala na porodówce. Jak w końcu się zwolniła to skurcze były już tak silne, że nie mogłam dojść do sali. I tylko mówiłam do położnej "ja chce znieczulenie" a ona "oj może nie" i ja w kółko "ja chce znieczulenie" położyła mnie na wyrku i mówi, że nie będzie znieczulenia, bo ja zaraz urodzę. Zaczełam mówić, że ja muszę kupkę a ona "no to dobrze, to pani zrobi ale jak przyjdzie skurcz to nogi do siebie i przemy" Wszystko poszło tak szybko, że aż byłam w szoku. Urodziłam 15.25 Wypychanie dzidziusia to pikuś W zasadzie jak podczas skurczu się prze to tak jakby nie boli.
Niestety przez to, że to wszystko tak szybko szło Mikołajek urodził się słaby, zmęczony i okręcony pępowiną Dostał w 1 minucie tylko 6 pktów Apgar. Strasznie się zestresowaliśmy z TŻ. Ale już wszystko ok Niestety musieliśmy przez 5 dób przyjmować antybiotyk. Na dodatek okazało się, że mały robi się żółty i być może nie wyjdziemy do domu tylko naświetlania. Dali nam do wyboru albo czekać jeden dzień, nie naświetlać i jeśli bilirubina nie podskoczy to nie naświetlamy wcale. Albo od razu naświetlamy przynajmniej 2 doby. No i zdecydowaliśmy się poczekać.... i to była słuszna decyzja, bo już nie skoczyło i dziś wyszliśmy do domku
Wciąż uczymy się siebie nawzajem. Na razie jedyną niedogodnością są... sutki Boooooooooolą jak nie wiem... a co za tym idzie - karmienie to koszmar. Kupiłam sobie nakładki i ciut lepiej ale i tak daleko do ideału. Chyba muszą się zahartować
Cudowny chłopczyk o cudownym imieniu
a poród jak już pisałam-marzenie...
gratulacje raz jeszcze
Stary 2010-06-14, 21:46   #2171
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:

jest sliczna no i wygladacie tak super na zdieciu

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-14, 21:46   #2172
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:

Otóż pomyślałam sobie o sikaniu podczas porodu
Nie posikałam się, no chyba, że nie czułam

Cytat:

Ślicznie wyglądacie, a z Amelki, to mała księżniczka

Cytat:
heeeeej mamusie
Chyba muszą się zahartować
Raczej tak.

Mikołajek jest uroczy

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-14, 21:50   #2173
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
heeeeej mamusie
no poród raz dwa synus kochany mamusi sie sutki zahartuja niech je smaruje po karmieniu swoim pokarmem

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-14, 22:06   #2174
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:
heeeeej mamusie

Super poród a Mikołajek
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-14, 22:12   #2175
hanjah
Zakorzenienie

My tak sobie po porodzie myśleli, że jakbyśmy w domu poczekali na częstsze skurcze, to nie spędzilibyśmy tyle czasu w szpitalu. Ale jak już mi te wody odeszły, to się wystraszyłam i na wszelki wypadek pojechaliśmy. Ale pielęgniarki na porodówce były w szoku, bo widziały jak mi reszta wód odeszła a za niecałe pół godziny dzidzia była już na świecie

Dorotka w 1 i 5 minucie dostała 9 pkt. ale nie zapytałam gdzie jej się jeden punkt zgubił.
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-14, 23:09   #2176
Siala_Bala
Zakorzenienie

Dziewczyny.. ten chłopak jest bezbłędny
http://www.smog.pl/wideo/32852/genia...nie_niedziele/

Po prostu mnie rozwalił
http://www.smog.pl/wideo/36232/szajk...lacyjne_wideo/

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-15, 04:19   #2177
kumkura
Rozeznanie

Dzisiaj pobiłam wszelkie rekordy..nie śpię już od 4.20
Jestem po pierwszym śniadaniu- taka byłam głodna, że szok
Była maślanka żurawinowa i kawałek ciasta z truskawkami ofkors
Wzięłam się za czytanie, no bo co tu można robić o tej godzinie
A nocka przebiegła nadzwyczaj spokojnie, tylko raz obudziłam się na siku
Miłego dnia wszystkim życzę
Stary 2010-06-15, 05:47   #2178
marrticzka
Zadomowienie

Cytat:
szaja, koles wymiata:h ahaha:

ja dzis spalam jako tako. tez jestem po wstepnym sniadanku i nie mam pomyslu na reszte dnia .
kurcze, jest jeszcze lekki plamienie i nie wiem, czy dzwonic do gina czy jeszcze czekac

Stary 2010-06-15, 07:03   #2179
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie to samo. po 4 się obudziłam i myślałam, że już po spaniu. jeść mi się nie chciało, ale zrobiłam sobie herbatę i wzięłam gazetkę do łóżka. zrobiłam 3 łyki, przeczytałam 1 artykuł i gdzieś po 5 zachciało mi się znów spać. obudziłam się ponownie o 7.30 i właśnie jem śniadanie

dzięki za słowa pocieszenia. z tej reguły (Kropka i Cate) wynikałoby, że powinno się zaraz zacząć. a tu cicho jak makiem zasiał
no, ale widzę, że dziewczyny z terminami 1,2 dni przede mną mają iść do szpitala 1,2 dni przede mną, więc takie są chyba procedury...

przeraża mnie to, bo nigdy nie leżałam w szpitalu. nie wiem, co tam będę jadła. chyba mamuśka 3 razy dziennie będzie mi donosić domowe żarełko, bo się tam wykończę.

Kropko - możesz mi opisać jak to tam wygląda? gdzie mnie położą, ile osób na sali, jakie warunki, czy nie kręcą się jacyś złodzieje albo zboczeńcy? może taka wiedza mnie uspokoi

i wiecie co? małż wymyślił, że poprosi swoich rodziców o przyjazd tu, jeszcze zanim do tego szpitala pójdę. może to na mnie podziała, jak teściowa na Araczki

Ewcia
Przemek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-15, 08:41   #2180
Gringoo
Rozeznanie

GG do Gringoo

Dzień dobry,

dzięki za gratulacje
[/QUOTE]
Super że już w domku a poród.. okropny, aż strach myśleć co nas- nierozpakowane do tej pory czeka

Cytat:
Ślicznie razem wyglądacie

Cytat:
heeeeej mamusie

Poród marzenie Super, że już w domku, jeszcze raz gratulacje

U mnie nadal nic.. 3 dni po terminie
Najgorsze jest to, że z każdym dniem coraz bardziej się boję jak to będzie.. już chciałabym aby akcja w końcu ruszyła
Skurczy przepowiadających brak..
No może jakieś twardnienie brzucha i lekkie kłucie w krzyżu, nic poza tym

Mała tak mnie ostatnio smyrała gdzieś po szyjce, że miałam nadzieję, że już będzie chciała wychodzić a to nic
Kiedy to się zacznie, eh..
Jutro wizyta u gina, jak tak czytam to aż się boję że i mi będzie chciał zrobić masaż szyjki

Margo co do ruchów dzidka to mi lekarz powiedział, że mam liczyć od pierwszego poruszenia do 10ciu i na tym koniec i później w ciągu 10ciu godzin dziecko ma się znowu ruszyć 10 razy..
Jeżeli się nie ruszy w ciągu tych 10ciu godzin mam lecieć do szpitala.
Co do tego czy za mocno kopie i rusza się nadzwyczaj często nic mi nie mówił..bo to chyba dobrze

Daj każdemu dniu szanse stania się najpięknieszym w całym twoim życiu

Z zawodu kosmetyczka, masażystka.
Doradca Forever Living Products, Bandi.
Gringoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-15, 08:45   #2181
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Margo co do ruchów dzidka to mi lekarz powiedział, że mam liczyć od pierwszego poruszenia do 10ciu i na tym koniec i później w ciągu 10ciu godzin dziecko ma się znowu ruszyć 10 razy..
Co do tego czy za mocno kopie i rusza się nadzwyczaj często nic mi nie mówił..bo to chyba dobrze
a mi mówił o tym systemie godzinowym - 3 ruchy na godzinę.
czy dobrze, jak dzidek się szamoce... no cóż, może nie będę Ciebie straszyć, skoro sama już schizuję z tego powodu...

Ewcia
Przemek
Stary 2010-06-15, 09:48   #2182
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
i wiecie co? małż wymyślił, że poprosi swoich rodziców o przyjazd tu, jeszcze zanim do tego szpitala pójdę. może to na mnie podziała, jak teściowa na Araczki
Weź nie strasz Bo do mnie ma teściowa przyjechać po dwudziestym.. (ja jej nienawidzę po prostu.. z resztą mąż też ją traktuje jak wroga, mimo ze to jego matka.. nie mogłam przez tel jej powiedzieć, że ma nie przyłazić bo głupio mi było tym bardziej, że wielka dama chce nam dac na wózek który już mamy tak naprawde nie chce nic od niej, niech se wsadzi te pieniądze i zobaczy czy świecą.. mojemu mężowi nic nie dała przez całe życie, nawet matczynej miłości a teraz wielką babcię będzie zgrywać.. stara menelica a mili być musimy bo jest głównym najemcą mieszkania, w którym mieszkamy) nooo odbiegłam od tematu... ona się zadeklarowała, że będzie po dwudziestym.. a ja chcę iść na ostatnie zajęcia SR trzydziestego! Potem mogę rodzić Może przełożę to spotkanie

Stary 2010-06-15, 09:51   #2183
margo80
Zakorzenienie

przełóż, przełóż

AnnLee napisała, że wychodzą dziś z Tosią do domu

Ewcia
Przemek

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-15, 10:03   #2184
kasiaaX
Rozeznanie

Dzień dobry, ja jak zwykle pod południe, bo jak sie kładzie późno to i sie spi długo...ostatnie podrygi hehe...potem tak dobrze nie będzie

Cytat:
no to rzeczywiscie bijesz rekordy kochana, jednak jest ta przedporodowa bezsenność? również miłego dnia

Cytat:
u mnie to samo. po 4 się obudziłam i myślałam, że już po spaniu. jeść mi się nie chciało, ale zrobiłam sobie herbatę i wzięłam gazetkę do łóżka. zrobiłam 3 łyki, przeczytałam 1 artykuł i gdzieś po 5 zachciało mi się znów spać. obudziłam się ponownie o 7.30 i właśnie jem śniadanie

dzięki za słowa pocieszenia. z tej reguły (Kropka i Cate) wynikałoby, że powinno się zaraz zacząć. a tu cicho jak makiem zasiał
no, ale widzę, że dziewczyny z terminami 1,2 dni przede mną mają iść do szpitala 1,2 dni przede mną, więc takie są chyba procedury...

przeraża mnie to, bo nigdy nie leżałam w szpitalu. nie wiem, co tam będę jadła. chyba mamuśka 3 razy dziennie będzie mi donosić domowe żarełko, bo się tam wykończę.
Ano, u niektórych wizja szpitala tuz tuż...boję się jak cholerka...niech no sie ruszy coś...w nocy zmolestowałam męża, a raczej on mnie ale nic, zero czegokolwiek
Margo ja tez nie leżałam w szpitalu nigdy...nie jestes sama, tylko,że jestem juz 1 dzien po terminie.

Cytat:

U mnie nadal nic.. 3 dni po terminie
Najgorsze jest to, że z każdym dniem coraz bardziej się boję jak to będzie.. już chciałabym aby akcja w końcu ruszyła
Skurczy przepowiadających brak..
No może jakieś twardnienie brzucha i lekkie kłucie w krzyżu, nic poza tym

Mała tak mnie ostatnio smyrała gdzieś po szyjce, że miałam nadzieję, że już będzie chciała wychodzić a to nic
Kiedy to się zacznie, eh..
Jutro wizyta u gina, jak tak czytam to aż się boję że i mi będzie chciał zrobić masaż szyjki

Gringo to może lepiej, niech juz ci zrobi ten masaz co? możesie ruszy czy co...ja to bym chciała...ale wizyty nie mam już do czasu planowanego "połozenia sie" wszpitalu

A z tymi ruchami dziewczyny to nie schizujcie, bo i po co? wazne,ze się rusza i już. a tak jak będziecie liczyć to wyjdzie wam o jeden za mało i co?

Ja dzis na ostatnie zajęcia w SR jade, przy okazji zrobie ktg...może cosik pokaże...chociaz maleńkie skurczyczki trzymajcie kciuki.
Stary 2010-06-15, 10:04   #2185
Jola00
Zadomowienie

Kochane dziękuję pięknie za gratulacje
Od wczoraj jesteśmy już w domciu. Ja nadal bardzo zmęczona,ale bardzo szczęśliwa Poród opiszę Wam wkrótce. Oliver jest kochany. Póki co dokarmiam go troszkę,bo nie mamy prawie nich w cycuchach. Ale mały ciągle ciąga i mam nadzieję,że lada chwila pokarm się pojawi.
Załączam Wam fotki. Pierwsze nasze zdjęcia zaraz po

A zmieniliśmy troszkę imię małego. Zdecydowaliśmy się na angielską pisownię,bo i tak by przekręcali
Jest więc Oliver

Gratulacje dla Ann Lee

Jola00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-15, 10:09   #2186
margo80
Zakorzenienie

Jolu - witaj
super fotki, Oli słodki

Ewcia
Przemek
Stary 2010-06-15, 10:17   #2187
kasiaaX
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jola00 Pokaż wiadomość
Od wczoraj jesteśmy już w domciu. Ja nadal bardzo zmęczona,ale bardzo szczęśliwa Poród opiszę Wam wkrótce. Oliver jest kochany. Póki co dokarmiam go troszkę,bo nie mamy prawie nich w cycuchach. Ale mały ciągle ciąga i mam nadzieję,że lada chwila pokarm się pojawi.

A zmieniliśmy troszkę imię małego. Zdecydowaliśmy się na angielską pisownię,bo i tak by przekręcali
Jest więc Oliver

Gratulacje dla Ann Lee
Piękna rodzinka i Oliver
kciuki za pokarm
Stary 2010-06-15, 10:17   #2188
marrticzka
Zadomowienie

Jola Oliverek cudasny)))

mojego plamienia ciag dalszy... zaczynam schizowac.... czekam do 15... potem dzwonie....

czy ktoras z was nadal jezdzi samochodem?? kurcze, czuje sie jak inwalidka jakas!!! za kazdym razem jak tylko siadam za kierownice, musze najpierw stoczyc ciezkie boje z tzem i cala rodzinka: " za tydzien rodzisz a samochodem jezdzisz!!!"itp. nawet jak tz prowadzi, to kaze mi siadac z tyluz e niby bezpieczniej hmmm... czy ja aby mam normalna rodzine:confused :

Stary 2010-06-15, 10:22   #2189
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Jolu, piękną rodziną jesteście
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-15, 10:22   #2190
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jola00 Pokaż wiadomość

Jest więc Oliver
Jooolaaaa
No cieszę się, że jesteś, jesteście już w domku. Czekałam na Ciebie wiernie
Gratulacje raz jeszcze a pokarm się pojawi lada chwila

Mój tż się śmiał żebym się nie opalała bo zamiast mleka będe miała twaróg albo maślankę

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości