|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2161 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Skończyliśmy dziś 6 tygodni
![]() ![]() ![]() Itakasiu to czyli zazynasz od 2 minut i potem to przedłużasz? o ile? i jak długo trwa takie "usypianie" ? mi chyba serce pęknie jak bedzie tak płakał bo tez cwaniak nauczyl się tylko na rękach..i to jeszcze trzeba chodzić z nim po pokoju bo inaczej nerw.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2162 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
|
![]() ![]() |
![]() |
#2163 |
Zakorzenienie
|
Kurrrrde ledwo co skończyłam krwawić po porodzie a dostałam okres
![]() Wczoraj i dziś rano to były niewielkie brązowawe plamienia a teraz patrzę a tam potop.. brunatna krew z dużą ilością drobnych skrzepów.. i nieco żywej krwi. ![]() Jak to u was wyglądało? I jak ja pójdę na kontrolę do gina?!
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#2164 | |
Wtajemniczenie
|
linka-śliczne malenstwo!!! ja tez mialam problem z noszeniem, ale narazie moj system odkladania do lozeczka po odbiciu sie sprawdza tfu tfu, wiec jestem happy
![]() dziewczynki ja dzis jade na weekend do rodzicow z mala i TZ wiec nie martwcie sie o mnie-pewnie nie bede miala czasu pisac, ale czytac bede na biezaco, przynajmniej sie postaram ![]() ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Cytat:
![]() lekarza bym przelozyla |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() agravka a ty baw sie dobrze i wypoczywaj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2166 |
Wtajemniczenie
|
No ładnie laski dostaja okresy a ze mnie dalej cieknie po porodzie i tez nie moge sie umowic do gina
![]() Ania wspominałas coś ze chcesz sprzedac laktator? |
![]() ![]() |
![]() |
#2167 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ja tez fridą i szczerze mówiąc to boje się czy mu coś nie uszkodziłam bo kiedyś strasznie mocno wyciągałam bo wiedziałam, że ma a nie chciało wyjsć ![]() ja zakrapiałam physiodose ale sie nie opłaca bo trzeba wyrzucic po 24 godzinach a wczoraj kupiłam sterimar i jest super bo się fajnie rozpyla i na brzuszek i śpikulce same lecą a jak cos zostanie to fridą wyciągam ale juz bardzo delikatnie Cytat:
![]() a ja mam ta książke i czytalam 2 razy ale już nic nie pamiętam heh muszę przeczytać kolejny raz, bo nawet zapomnialam, że takie sposoby tam były nie no naprawde mojemu małemu coś na łebka siadło ![]() drze się strasznie to biore na ręce za chwile sie uspokaja ale widze, że ziewa i mu sie oczka zamykają więc delikatnie odkładam do łóżeczka i wychodze wracam za 5 minut a oczy jak 5 zł. i za chwile znowu darcie i powtarzanie. no i szkoda mi go żeby sam leżał skoro nie śpi ale znowu jak go biore to ziewa i chce spać ![]() może to jednak ten skok bo dzisiaj zaczyna 5 tydzień a jak nie skok to mam nadzieje, że mu tak nie zostanie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2168 |
Zakorzenienie
|
jeszcze nie podjelam decyzji bo nie wiem czy nie zostawic medeli na przyszlosc. avent raczej sprzedam ale nie polecam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2169 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() wiolek - u mnie to samo z ranem, choćbym dziecie uśpiła o 20 albo o 24 dopiero, to o 5 - 6 rano mówi mi dzieńdobry i zapomnij o spaniu... chyba mam kurczaka a nie córke, wstaje z kurami jak kogut zapieje... anuszka - współczuje straty pieska ![]() ![]() co do basenu, to myślę, że w miarę mozliwości będe chodzić, ale od kiedy można ? od 2 miesiąca ? Bajka9 - ja podaje wit K. Kazali w szpitalu od 2 tyg życia dziecku podawac... A co z wit D ??? olakola- dzięki, hmm no sprawdzę i zobaczymy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2170 |
Raczkowanie
|
a my juz po spacerku
![]() wczoraj ni bylismy bo jakos tak wyszlo... mimo ze boj sie z tym moim krzykaczem wychodzic dalej niz za brame osiedla to dzis stwierdzilam, ze ide, a co ![]()
#2171 |
Wtajemniczenie
|
to ta książka język niemowląt??? http://www.kdc.pl/jezyk-niemowlat_p1186790.html
|
![]() ![]() |
![]() |
#2172 |
Raczkowanie
|
kurde mam problem ze ściąganiem pokarmu....
Mała ciągnie chyba normalnie, jak ja sobie pierś przyścisne to czasem aż tryska ![]() ![]() Mam ręczny laktator Aventa - to jego wina ? ale wcześniej to i 100ml potrafił mi siągnąć... ![]() A może wina mojego pokarmu ??? Juz się zaczynam martwić, że może mam go mało... A może mam za duże piersi na laktator ??? oh boże |
![]() ![]() |
![]() |
#2173 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie przejmuj się może poprostu w złym momencje odciągałaś ? ja przedwczoraj jak odciągałam wieczorem to z obu cycków udało mi się 60 ml :/ i to chyba z 15 minut doiłam. a wczoraj do południa i dzisiaj tak samo bez problemu 100 ml w 7- 8 minut . czyli poprostu dla mnie lepszy czas to rano niż wieczór a odciągacz też mam aventu. i w sumie nie mam porównania do medeli ale nie mam żadnych problemów z odciąganiem aventem ![]() może medelą było by szybciej ale 8 minut na 100 ml to chyba nie jakoś strasznie wolno. a jakbym się spieła to myśle, że nawet w 6 minut bym to odciągnęła ale zazwyczaj robie to wolno i czasem zapominam ruszac ręką bo czytam wtedy was ![]() ide pod prysznic, najwyżej będę lecieć cała w pianie do mojego lordzika ![]() ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- jaszczka i co tam ? co wam powiedzieli ? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2174 |
Zakorzenienie
|
Może Ty w kolejnej ciąży jesteś ?
![]() ![]() Jesuuuu wreszcie zasnął ten mały terrorysta ![]() Od 9:20 się z nim zmagałam.. trochę pospał, trochę popłakał, wybudzał się co chwila, nie zasnął głęboko.. teraz o 13:20 pojadł, walnął dwie mega kupy, pogadaliśmy i położyłam go spać.. chyba śpi bo smoka nie słyszę ani się nie grzebie... wnerwia mnie to, że on zawsze usypia w połownie drogi do kolejnego jedzenia ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-08-20 o 14:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#2175 |
Zakorzenienie
|
no no no
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2176 |
Zakorzenienie
|
wiesz... jakoś akurat potrafię to zrozumieć
![]() Aaaaa przypomniało mi się ![]() wczoraj w aptece pytam babke o pas poporodowy "Pani Teresa", ona mówi, że są ale trzeba znać obwód brzucha po porodzie... a ja "o kurcze.. to nie wiem" (bo sie nie mierzyłam) a ona do mnie "A to już jest po porodzie??" patrząc na mój brzuch ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#2177 |
Zakorzenienie
|
Mój ma chyba jakiś skok rozwojowy dzisiaj bo jest mega marudny. Cycek co godzinę, leżaczek, be, wózek, be, ręce be, łóżeczko be i spał może godzinę od 8 rano. Mam dość bo noc tez nie była spokojna. A na dodatek mąż ma dziś pępkowe w pracy i pewnie wróci później. Zaraz mi głowe rozwali.
Ile trwa taki skok rozwojowy? Mój chyba ma ten 5 tygodnia, bo gdzies czytałam, e pojawia sie w połowie 5 tygodnia więc by sie zgadzało. |
![]() ![]() |
![]() |
#2178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2179 | |
Zadomowienie
|
Siala - słodko w tej czapusi wygląda,
![]() a ginowi możesz powiedzieć, że brudna robota ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2180 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2181 | |
Zadomowienie
|
Hejka! Jesteśmy już w domku
![]() Dzięki wszystkim za kciuki ![]() Skazy białkowej nie ma ![]() ![]() ![]() ![]() mam zakaz używania jakichkolwiek kosmetyków, mydełek czy szamponów... mam go tylko smarować jakimś ichnim specyfikiem 6 razy dziennie i inny specyfik dodawać do codziennej kąpieli ![]() czyli ogólnie pozytywnie ![]() ![]() w każdym razie mam się pojawić znowu w szpitalu jakby się pogorszyło, bo na razie jakoś lepiej to wygląda ![]() ![]() pytałam też czy to możliwe, żeby takie parchy wyskoczyły po czymś co ja zjadłam, ale powiedzieli, że nie - takie coś to nie od mojego jedzenia... czyyyyyliiiiii...... mogę znów pić mleko i jeść jogurty - podstawę mojego wyżywienia ![]() ach no i Patryk przekroczył już 5kg ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2183 |
Zadomowienie
|
Siala - co do pasa pani teresa, to w necie czytałam, że szybko się niszczy, sama poczytaj; ja sobie kupiłam pas na bieliźnianym stoisku taki na haftki i są 3 rzędy tych haftek; początkowo ledwo zapinałam na te najbardziej skrajne, a teraz bym nawet dała radę na środkowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2184 | |
Zakorzenienie
|
jaszczka
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2185 |
Zadomowienie
|
ania - Michaś się zaokrąglił na buźce, ładnie
ania i siala - ale macie fajne śpioszki, mój to max 4.5h bez jedzenia, ja o przespanej nocy mogę tylko pomarzyć .., alutka - jak położysz na lewym boczku to nic się nie stanie nawet jak uleje, na wszelki wypadek dawaj pod plecki i pupke pieluszkę albo maskotkę, żeby się na plecki nie przewróciła; Kuba ma 7tygodni i ulewa 1-2 razy dziennie, mimo że odbija agravka - miłego weekendu, odpocznij i daj się dziadkom nacieszyć wnuczką ![]() siala - tobie też dobrej zabawy (ale zazdroszczę) jaszczka - to super, ze taki wynik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jaszczka ciesze sie, że wszystko dobrze. Ale miałaś międzynarodową konsultację. Tylu lekarzy chyba sie nie moze mylić, więc pewnie jest wrażliwym chłopcem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale nic to, wcisnęłam przez dupsko, fajnie mnie splaszczył ![]() Ale co.. górą po bokach wylazły mi takie falbany jakbym 4 cycki miała a nie dwa ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do Miska to maly grubasek sie z niego robi bajka i Siala to mialyscie przygody w aptece. normalnie bym te babki ![]() Siala fajnie ze mozesz sprzedac malego do dziadkow. damiana juz skreca zeby sie choc pare drinkow napic no ale ciekawe jak bysmy potem do malego wstali ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:15.