Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-20, 12:41   #2161
Linka24
Wtajemniczenie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

Skończyliśmy dziś 6 tygodni

Itakasiu to czyli zazynasz od 2 minut i potem to przedłużasz? o ile? i jak długo trwa takie "usypianie" ? mi chyba serce pęknie jak bedzie tak płakał bo tez cwaniak nauczyl się tylko na rękach..i to jeszcze trzeba chodzić z nim po pokoju bo inaczej nerw..
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 12:51   #2162
aniaa22
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
jakie ma madre spojzenie
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 12:57   #2163
Siala_Bala
Zakorzenienie

Kurrrrde ledwo co skończyłam krwawić po porodzie a dostałam okres
Wczoraj i dziś rano to były niewielkie brązowawe plamienia a teraz patrzę a tam potop.. brunatna krew z dużą ilością drobnych skrzepów.. i nieco żywej krwi. A nie minęło jeszcze pełne 6tyg od porodu.
Jak to u was wyglądało?
I jak ja pójdę na kontrolę do gina?!

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 13:00   #2164
agravka
Wtajemniczenie

linka-śliczne malenstwo!!! ja tez mialam problem z noszeniem, ale narazie moj system odkladania do lozeczka po odbiciu sie sprawdza tfu tfu, wiec jestem happy
dziewczynki ja dzis jade na weekend do rodzicow z mala i TZ wiec nie martwcie sie o mnie-pewnie nie bede miala czasu pisac, ale czytac bede na biezaco, przynajmniej sie postaramdo napisania!!!

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Wczoraj i dziś rano to były niewielkie brązowawe plamienia a teraz patrzę a tam potop.. brunatna krew z dużą ilością drobnych skrzepów.. i nieco żywej krwi. A nie minęło jeszcze pełne 6tyg od porodu.
Jak to u was wyglądało?
wspolczuje... a 9 miesiecy mialysmy spokoj i bylo tak cudownie
lekarza bym przelozyla
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 13:05   #2165
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Jak to u was wyglądało?
lo matko kolejna. ja zaczynam 8 tydzien i cisza a lekarza przeloz tak jak agravka napisala

agravka a ty baw sie dobrze i wypoczywaj
Stary 2010-08-20, 13:16   #2166
Linka24
Wtajemniczenie

No ładnie laski dostaja okresy a ze mnie dalej cieknie po porodzie i tez nie moge sie umowic do gina
Ania wspominałas coś ze chcesz sprzedac laktator?
Stary 2010-08-20, 13:24   #2167
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
wiolek-moja ma bardzo podobna wysypke-na twarzy i na klatce piersiowej. tez jutro wybieram sie do znajomej pediatry.
miłego wypoczynku i jakbyś znalazła minutke to napisz co ci powiedziała lekarka bo ja do poniedziuałku i tak nic nie zrobie bo u nas nie przyjmują w soboty , a jak nie zniknie to w pn do lekarza

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
dokladnie to nie wytlumacze i nie chce pogmatwac. ma niewyksztaltowana jakas zapadke czy cos takiego i mu sie tresc zoladka cofa i stad ulewanie i wymioty

moj tez przybiera dobrze pomimo lekkiego refluksu

kurde ja nie wiedzialam ze trzeba zakroplic i na brzuch. my wciagamy frida glutki

wiolek a te krostki wygladaja jak u mojego miska. najpierw mowili ze to skaza ale nie ma alergii na mleko jednak i mam smarowac mascia. moze warto sie przejsc do lekarza bo u nas to chyba atopowe zapalenie skory
no własnie w poniedziałek pójde jesli nie zniknie, a skłonności może miec bo ja jestem alergiczką ale mam nadzieję, że to jednak nie to

ja tez fridą i szczerze mówiąc to boje się czy mu coś nie uszkodziłam bo kiedyś strasznie mocno wyciągałam bo wiedziałam, że ma a nie chciało wyjsć
ja zakrapiałam physiodose ale sie nie opłaca bo trzeba wyrzucic po 24 godzinach a wczoraj kupiłam sterimar i jest super bo się fajnie rozpyla i na brzuszek i śpikulce same lecą a jak cos zostanie to fridą wyciągam ale juz bardzo delikatnie

Cytat:

Itakasiu to czyli zazynasz od 2 minut i potem to przedłużasz? o ile? i jak długo trwa takie "usypianie" ? mi chyba serce pęknie jak bedzie tak płakał bo tez cwaniak nauczyl się tylko na rękach..i to jeszcze trzeba chodzić z nim po pokoju bo inaczej nerw..
ślicznie
a ja mam ta książke i czytalam 2 razy ale już nic nie pamiętam heh
muszę przeczytać kolejny raz, bo nawet zapomnialam, że takie sposoby tam były

nie no naprawde mojemu małemu coś na łebka siadło
drze się strasznie to biore na ręce za chwile sie uspokaja ale widze, że ziewa i mu sie oczka zamykają więc delikatnie odkładam do łóżeczka i wychodze wracam za 5 minut a oczy jak 5 zł. i za chwile znowu darcie i powtarzanie.
no i szkoda mi go żeby sam leżał skoro nie śpi ale znowu jak go biore to ziewa i chce spać
może to jednak ten skok bo dzisiaj zaczyna 5 tydzień a jak nie skok to mam nadzieje, że mu tak nie zostanie
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 13:24   #2168
aniaa22
Zakorzenienie

jeszcze nie podjelam decyzji bo nie wiem czy nie zostawic medeli na przyszlosc. avent raczej sprzedam ale nie polecam
Stary 2010-08-20, 13:29   #2169
Morgana le Fay
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do Morgana le Fay

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
anoxa Ja nie mam wagi, ale na pewno jeszcze duuużo ważę, brzuch mam wstrętny, wisi mi flak Słodyczy też nie jem.
eh eh tak jak ja popłaczmy nad flakami i rozstępy do kolekcji... a nosze pas i dupa.

wiolek - u mnie to samo z ranem, choćbym dziecie uśpiła o 20 albo o 24 dopiero, to o 5 - 6 rano mówi mi dzieńdobry i zapomnij o spaniu... chyba mam kurczaka a nie córke, wstaje z kurami jak kogut zapieje...

anuszka - współczuje straty pieska rok temu pochowałam swojego i wciąż mnie czasem ściska ze smutku

co do basenu, to myślę, że w miarę mozliwości będe chodzić, ale od kiedy można ? od 2 miesiąca ?

Bajka9 - ja podaje wit K. Kazali w szpitalu od 2 tyg życia dziecku podawac... A co z wit D ???

olakola- dzięki, hmm no sprawdzę i zobaczymy
Morgana le Fay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 13:30   #2170
belunia1985
Raczkowanie

a my juz po spacerku
wczoraj ni bylismy bo jakos tak wyszlo... mimo ze boj sie z tym moim krzykaczem wychodzic dalej niz za brame osiedla to dzis stwierdzilam, ze ide, a co no i nawt nam sie spacrek udal. za to noc milismy okropną, bo maly postanowil ni spa od 5.
belunia1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 13:34   #2171
Linka24
Wtajemniczenie

to ta książka język niemowląt??? http://www.kdc.pl/jezyk-niemowlat_p1186790.html

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-20, 13:39   #2172
Morgana le Fay
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do Morgana le Fay

kurde mam problem ze ściąganiem pokarmu....
Mała ciągnie chyba normalnie, jak ja sobie pierś przyścisne to czasem aż tryska a laktatorem NAGLE moge ściągnąć max 20 - 40 ml... No może jakbym do usranej śmierci ściągała, to by z tego było 100 ml, ale on poprostu ściąga ze mnie ledwo po kropelce... O CO CHODZI
Mam ręczny laktator Aventa - to jego wina ? ale wcześniej to i 100ml potrafił mi siągnąć... może powinnam sobie kupić inny laktator ?
A może wina mojego pokarmu ??? Juz się zaczynam martwić, że może mam go mało...
A może mam za duże piersi na laktator ??? oh boże
Morgana le Fay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 13:51   #2173
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez belunia1985 Pokaż wiadomość
a my juz po spacerku
wczoraj ni bylismy bo jakos tak wyszlo... mimo ze boj sie z tym moim krzykaczem wychodzic dalej niz za brame osiedla to dzis stwierdzilam, ze ide, a co no i nawt nam sie spacrek udal. za to noc milismy okropną, bo maly postanowil ni spa od 5.
brawo

Cytat:
to ta książka język niemowląt??? http://www.kdc.pl/jezyk-niemowlat_p1186790.html
tak to ta

Cytat:
Napisane przez Morgana le Fay Pokaż wiadomość
kurde mam problem ze ściąganiem pokarmu....
Mała ciągnie chyba normalnie, jak ja sobie pierś przyścisne to czasem aż tryska a laktatorem NAGLE moge ściągnąć max 20 - 40 ml... No może jakbym do usranej śmierci ściągała, to by z tego było 100 ml, ale on poprostu ściąga ze mnie ledwo po kropelce... O CO CHODZI
Mam ręczny laktator Aventa - to jego wina ? ale wcześniej to i 100ml potrafił mi siągnąć... może powinnam sobie kupić inny laktator ?
A może wina mojego pokarmu ??? Juz się zaczynam martwić, że może mam go mało...
A może mam za duże piersi na laktator ??? oh boże
jesli dziecko po zjedzeniu nie płacze i nie szuka cyca to raczej się nie ma za mało pokarmu
nie przejmuj się może poprostu w złym momencje odciągałaś ?
ja przedwczoraj jak odciągałam wieczorem to z obu cycków udało mi się 60 ml :/ i to chyba z 15 minut doiłam.
a wczoraj do południa i dzisiaj tak samo bez problemu 100 ml w 7- 8 minut .
czyli poprostu dla mnie lepszy czas to rano niż wieczór
a odciągacz też mam aventu.
i w sumie nie mam porównania do medeli ale nie mam żadnych problemów z odciąganiem aventem
może medelą było by szybciej ale 8 minut na 100 ml to chyba nie jakoś strasznie wolno. a jakbym się spieła to myśle, że nawet w 6 minut bym to odciągnęła ale zazwyczaj robie to wolno i czasem zapominam ruszac ręką bo czytam wtedy was

ide pod prysznic, najwyżej będę lecieć cała w pianie do mojego lordzika

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

jaszczka i co tam ?
co wam powiedzieli ?
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 14:02   #2174
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
lo matko kolejna. ja zaczynam 8 tydzien i cisza
Może Ty w kolejnej ciąży jesteś ?

Jesuuuu wreszcie zasnął ten mały terrorysta
Od 9:20 się z nim zmagałam.. trochę pospał, trochę popłakał, wybudzał się co chwila, nie zasnął głęboko.. teraz o 13:20 pojadł, walnął dwie mega kupy, pogadaliśmy i położyłam go spać.. chyba śpi bo smoka nie słyszę ani się nie grzebie... wnerwia mnie to, że on zawsze usypia w połownie drogi do kolejnego jedzenia albo tuż przed nim

Edytowane przez Siala_Bala
Czas edycji: 2010-08-20 o 14:05
Stary 2010-08-20, 14:10   #2175
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Może Ty w kolejnej ciąży jesteś ?
no no no bez takich mi tu. chyba bym sie powiesila

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-20, 14:17   #2176
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
no no no bez takich mi tu. chyba bym sie powiesila
wiesz... jakoś akurat potrafię to zrozumieć

Aaaaa przypomniało mi się
wczoraj w aptece pytam babke o pas poporodowy "Pani Teresa", ona mówi, że są ale trzeba znać obwód brzucha po porodzie... a ja "o kurcze.. to nie wiem" (bo sie nie mierzyłam) a ona do mnie "A to już jest po porodzie??" patrząc na mój brzuch i obie w śmiech

Stary 2010-08-20, 14:19   #2177
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Mój ma chyba jakiś skok rozwojowy dzisiaj bo jest mega marudny. Cycek co godzinę, leżaczek, be, wózek, be, ręce be, łóżeczko be i spał może godzinę od 8 rano. Mam dość bo noc tez nie była spokojna. A na dodatek mąż ma dziś pępkowe w pracy i pewnie wróci później. Zaraz mi głowe rozwali.

Ile trwa taki skok rozwojowy? Mój chyba ma ten 5 tygodnia, bo gdzies czytałam, e pojawia sie w połowie 5 tygodnia więc by sie zgadzało.
marta_d1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 14:26   #2178
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Mój ma chyba jakiś skok rozwojowy dzisiaj bo jest mega marudny. Cycek co godzinę, leżaczek, be, wózek, be, ręce be, łóżeczko be i spał może godzinę od 8 rano. Mam dość bo noc tez nie była spokojna. A na dodatek mąż ma dziś pępkowe w pracy i pewnie wróci później. Zaraz mi głowe rozwali.

Ile trwa taki skok rozwojowy? Mój chyba ma ten 5 tygodnia, bo gdzies czytałam, e pojawia sie w połowie 5 tygodnia więc by sie zgadzało.
Kochana... różnie to bywa.. mojemu jeszcze chyba nie minął

Stary 2010-08-20, 14:26   #2179
olakola
Zadomowienie

Siala - słodko w tej czapusi wygląda, super , że już się świadomie uśmiecha;
a ginowi możesz powiedzieć, że brudna robota a najlepiej to przełóż

Cytat:
a odkladasz go do lozeczka czy na rekach? michal jak zaczyna przysypiac na rekach to trzeba go odlozyc bo musi sie poprzeciagac, ulozyc i wtedy zasypia
Kuba tak samo; ale jak na mnie leży to mu dobrze a ja tak lubię jak na mnie śpi
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-20, 14:28   #2180
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Kochana... różnie to bywa.. mojemu jeszcze chyba nie minął
No to mnie pocieszyłaś Dobrze, że już weekend i mąż będzie w domu. Dziś i jutro on wstaje w nocy więc może w końcu sie wyśpię.
Stary 2010-08-20, 14:30   #2181
jaszczka
Zadomowienie

Hejka! Jesteśmy już w domku
Dzięki wszystkim za kciuki
Skazy białkowej nie ma Atopowego zapalenia skóry też nie badało go 5 (sic!) lekarzy (2 hindusów, irlandczyk, chińczyk i jakiś murzyn ) no i doszli do wniosku, że na 90% mały po prostu ma ultrawrażliwą i suchą skórę (po tatusiu ) co poskutkowało zapaleniem, które wyglądało tak paskudnie jak wyglądało... ale może również być tak, że jest to coś innego, tylko że Patryk jest jeszcze za mały i jest jeszcze za wcześnie żeby móc to zdiagnozować...
mam zakaz używania jakichkolwiek kosmetyków, mydełek czy szamponów... mam go tylko smarować jakimś ichnim specyfikiem 6 razy dziennie i inny specyfik dodawać do codziennej kąpieli
czyli ogólnie pozytywnie malutek został przebadany tyle razy i tak dokładnie że teraz wiem, że jest zdrów jak ryba - no tylko ta skóra jak tektura
w każdym razie mam się pojawić znowu w szpitalu jakby się pogorszyło, bo na razie jakoś lepiej to wygląda no i już mam zamówioną wizytę za 6 tygodni - chyba, że wszystko zupełnie by znikło
pytałam też czy to możliwe, żeby takie parchy wyskoczyły po czymś co ja zjadłam, ale powiedzieli, że nie - takie coś to nie od mojego jedzenia... czyyyyyliiiiii...... mogę znów pić mleko i jeść jogurty - podstawę mojego wyżywienia
ach no i Patryk przekroczył już 5kg jutro będzie 6 tygodni...

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy tez macie problem z ulewajacym sie pokarmem u dzidzi?
Karmie piersia, jak sie naje to przytulam ja tak w pionie i czekam az sie odbije. Pozniej jeszcze ja ponosze i odkladam do spania. Non stop zagladam do lozeczka czy sie nie dlawi i czy jej sie nie ulewa. Staje sie to dla mnie meczece.
Patrykowi się bardzo ulewa... zwłaszcza ostatnio, i to po każdym "posiłku"... trochę się tym martwiłam, bo potrafi ulać nawet tuż przed następnym karmieniem - ale takie już strawione (wodę i "serek") - no ale dopóki przybiera prawidłowo to nie trzeba się stresować
Stary 2010-08-20, 14:31   #2182
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
No to mnie pocieszyłaś Dobrze, że już weekend i mąż będzie w domu. Dziś i jutro on wstaje w nocy więc może w końcu sie wyśpię.
ja małego tradycyjnie podrzucam jutro po południu rodzicom niech oni się z nim użerają w sobotę zabaluję, w niedzielę odeśpię i będę miała siły na kolejne 5 dni zmagań

Stary 2010-08-20, 14:31   #2183
olakola
Zadomowienie

Siala - co do pasa pani teresa, to w necie czytałam, że szybko się niszczy, sama poczytaj; ja sobie kupiłam pas na bieliźnianym stoisku taki na haftki i są 3 rzędy tych haftek; początkowo ledwo zapinałam na te najbardziej skrajne, a teraz bym nawet dała radę na środkowe , a mam go już 2 tyg i nic sie nie zniszczył. Ja kupiłam w Kapp Ahl po 49.99.
Stary 2010-08-20, 14:34   #2184
Siala_Bala
Zakorzenienie

jaszczka super, że to nie skaza ! a jak wrażliwiec to cóż, inna pielęgnacja i będzie dobrze

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
Siala - co do pasa pani teresa, to w necie czytałam, że szybko się niszczy, sama poczytaj; ja sobie kupiłam pas na bieliźnianym stoisku taki na haftki i są 3 rzędy tych haftek; początkowo ledwo zapinałam na te najbardziej skrajne, a teraz bym nawet dała radę na środkowe , a mam go już 2 tyg i nic sie nie zniszczył. Ja kupiłam w Kapp Ahl po 49.99.
ooo szajse no cóż.. jak się zniszczy to wtedy mi pozostanie folia spożywcza

Stary 2010-08-20, 14:37   #2185
olakola
Zadomowienie

ania - Michaś się zaokrąglił na buźce, ładnie

ania i siala - ale macie fajne śpioszki, mój to max 4.5h bez jedzenia, ja o przespanej nocy mogę tylko pomarzyć ..,

alutka - jak położysz na lewym boczku to nic się nie stanie nawet jak uleje,
na wszelki wypadek dawaj pod plecki i pupke pieluszkę albo maskotkę, żeby się na plecki nie przewróciła; Kuba ma 7tygodni i ulewa 1-2 razy dziennie, mimo że odbija

agravka - miłego weekendu, odpocznij i daj się dziadkom nacieszyć wnuczką

siala - tobie też dobrej zabawy (ale zazdroszczę)

jaszczka - to super, ze taki wynik
Stary 2010-08-20, 14:38   #2186
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
ja małego tradycyjnie podrzucam jutro po południu rodzicom niech oni się z nim użerają w sobotę zabaluję, w niedzielę odeśpię i będę miała siły na kolejne 5 dni zmagań
Rodzice pojechali właśnie dzisiaj na wakacje Czekam na męża i oddaje małego w jego ręce. Oczywiście znając życie jak M. wróci to mały będzie grzeczny. Teraz spi sobie słodko. Ja sie nie kładę, bo pewnie sie obudzi jak tylko głowe przyłoże do poduszki.

jaszczka ciesze sie, że wszystko dobrze. Ale miałaś międzynarodową konsultację. Tylu lekarzy chyba sie nie moze mylić, więc pewnie jest wrażliwym chłopcem.
Stary 2010-08-20, 14:40   #2187
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz... jakoś akurat potrafię to zrozumieć

Aaaaa przypomniało mi się
wczoraj w aptece pytam babke o pas poporodowy "Pani Teresa", ona mówi, że są ale trzeba znać obwód brzucha po porodzie... a ja "o kurcze.. to nie wiem" (bo sie nie mierzyłam) a ona do mnie "A to już jest po porodzie??" patrząc na mój brzuch i obie w śmiech
kochna jakbym czytala o sobie tez poszlam zakupic pas poporodowy, ale za nim sie o niego zapytalam, to poprosilam o gumowe kolko pod tylek. pani sie pyta na co mnie to, a ja na to ze krocze mi cieli. ta wielce zdziwiona pyta dlaczego? patrze na nia jak na idiotke i mowie ze pochlastali mnie podczas porodu, a ta mi na to ze myslala ze ja jestem w ciazy a powiem szczerze ze brzuszek mialam maly tak jakbym sie przejadla... zdolowala mnie i wtedy powiedzialam ze chce jeszcze pas poporodowy. tez kupilam ten pani teresa, rozmiar M, ale myslalam ze nie wcisne go przez dupsko poki co mialam go raz na sobie, super wyszczupla, ale mega mnie irytuje no ale trzeba sie zmobilizowac do noszenia.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 14:49   #2188
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
kochna jakbym czytala o sobie tez poszlam zakupic pas poporodowy, ale za nim sie o niego zapytalam, to poprosilam o gumowe kolko pod tylek. pani sie pyta na co mnie to, a ja na to ze krocze mi cieli. ta wielce zdziwiona pyta dlaczego? patrze na nia jak na idiotke i mowie ze pochlastali mnie podczas porodu, a ta mi na to ze myslala ze ja jestem w ciazy a powiem szczerze ze brzuszek mialam maly tak jakbym sie przejadla... zdolowala mnie i wtedy powiedzialam ze chce jeszcze pas poporodowy. tez kupilam ten pani teresa, rozmiar M, ale myslalam ze nie wcisne go przez dupsko poki co mialam go raz na sobie, super wyszczupla, ale mega mnie irytuje no ale trzeba sie zmobilizowac do noszenia.
No to ja ma rozmiar L
ale nic to, wcisnęłam przez dupsko, fajnie mnie splaszczył
Ale co.. górą po bokach wylazły mi takie falbany jakbym 4 cycki miała a nie dwa

Stary 2010-08-20, 14:54   #2189
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
ania - Michaś się zaokrąglił na buźce, ładnie

ania i siala - ale macie fajne śpioszki, mój to max 4.5h bez jedzenia, ja o przespanej nocy mogę tylko pomarzyć ..,
zasluga chyba karmienia btla z tym spaniem
a co do Miska to maly grubasek sie z niego robi

bajka i Siala to mialyscie przygody w aptece. normalnie bym te babki

Siala fajnie ze mozesz sprzedac malego do dziadkow. damiana juz skreca zeby sie choc pare drinkow napic no ale ciekawe jak bysmy potem do malego wstali
Stary 2010-08-20, 15:00   #2190
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
No to ja ma rozmiar L
ale nic to, wcisnęłam przez dupsko, fajnie mnie splaszczył
Ale co.. górą po bokach wylazły mi takie falbany jakbym 4 cycki miała a nie dwa
mi tez gora wylazi jedna faldka... ale olac to, wazne ze brzuch plaski
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości