|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2161 |
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud
essence ano wlasnie
![]() kobiecosc widac ale zawsze cos przez 2-3 tyg, moze dorosnac - u niektorych ponoc narzady meskie pozno wyrastaja i dojrzewaja - stad jeszcze ? ale mojemu malemu juz w 22 t.c. widac wyraznie bylo widac siusiak wiec chyba jednak moje przeczucie co do Julki sie spelni wlaszcza ze to juz 22 t.c. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2162 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja wstaję w nocy 1 raz na siku. a moje od kilku dni raczej takie spokojniutkie - nie bardzo szaleje - dobrze, że do poniedziałku coraz bliżej ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2163 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kootek na targach mother&baby w W-wie były foteliki maxi cosi i muszę Ci powiedzieć, że tam na prawdę jest taniej. Ja w sobotę pooglądałam, pospisywałam ceny, jak wróciłam do domu to popatrzyłam w necie i w niedziele jeszcze raz pojechałam i wtedy zrobiłam zakupy, bo też nie byłam pewna czy jest taniej. I co najważniejsze wszystko możesz dotknąć, pomacać, wszystko Ci wytłumaczą - super, jeszcze raz mam ochotę jechać na te targi.
![]() |
#2164 |
Zakorzenienie
|
Też nie zamierzam wygotowywać żadnych używek (a wózek właśnie chcemy używkę z komisu
![]() Dla dziewczyn z ŁODZI - zamierzam się do tego komisu wybrać po wózek (wygląda, że mają duży i zmieniający się asortyment): http://www.bubu.lodz.pl/tymczas.html
#2165 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() LUTIEN pierwsze slysze ze pieluszek nie mozna gotowac?? jakie ty massz te pieluszki?????????:confus ed: ![]() ![]() MOJE PRANIE wszystko co mialo metke z emozna w 60 stopniach go ![]() I zawsze jak mialam plamy na pieluchach tetrowych po jablku wisniach malinach szpinaku burakach dawalm na pranie 60 stopni do tego vanish w proszku ;ub plynie i biela na nowo blyszczalo (ale po jablkach od razu bo kilka minut zawaza na stalych plamach) ... albo lepiej miec 2-3 pieluszki do samych jablek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2166 |
Raczkowanie
|
Pelnia a używałaś biały czy różowy vanish? bo zobaczyłam w sklepie, że teraz jest taki biały do białych rzeczy, ja wcześniej stosowałam tylko różowy
#2167 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Poza tym uwazam ze gondola nie jest az tak zuywana jak spacerowki! W gondoli dz. nie je - a niektore mamuski jak ja - pod plecy daja albo jakies przescieradelko albo kocyk lub cos w tym stylu lub poprostu pieluszke podkladaja wiec i plam nie powinno byc - chyba ze ktos usyfil ja ale to widac od pierwszego wejrzenia! My kupilismy uzywany i jestesmy zachwqyceni takze skretnymi kolami w chicco - u nas sie sprawdzilo i po wertepach i w uzyciu codziennym no i wytrzymaly na maxa zwlaszcza ze codziennie po 4 razy pokonuje 7 schodow nie wnoszac go ale ciagnac wiec mozna sobie wypbrazic... Kotku81 dziekuje... maly nie chce spac a glowa coraz bardziej doskwiera :/ ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
![]() a ten bily teraz byl w promoci w realu i kupilam go bo byl razem z rozowym ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2168 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Na dzis nie mam pomyslow ![]() ![]() Jej a ja dzis w nocy wstalam siku, bo sie pozno napilam jogurtu. Nie moglam pozniej zasnac bo juz świtalo, ale w koncu przysnelam. Obudzilam sie to myslalam ze juz z 12 godzina a tu 8.30 ![]() Ahh dzis sie zaczyna Woodstock, a mnie tam nie ma ![]() ![]() No nic spadam do pracy podpisac listę.
![]() |
#2169 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
KLIWIA przyjelo sie ze dla noworodka powinno byc wszystko wyparzone i wygotowane, ale nei wszystko mozna - na metkach jest na ogol dozwolona temp, a prasowanie w wysokiej temp. swoje daje ... wiadomo ze 60 stopni to wygotowywanie zwlaszcza recznikow czy poscieli (ja tez pieluch!) ale nie kazde ubranko w tej temp. mozesz wyprac wiec 30-40 spokojnie starcza zwlaszcza jak material na wyzsza nie pozwala... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2170 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2171 | |||
Zadomowienie
|
MIEĆ PRZEWIJAK LUB GO NIE MIEĆ ?????
A pieluchy wielorazowe mieć będziecie? A krem na odparzenia zamiast mąki ziemniaczanej używać będziecie?? A bodziaki kupujecie?? i wiele innych rzeczy moznaby bylo wymienic ![]() NO pewnei że większa z nas odpowie tak, a czemu nie?? I TO SAMO Z PRZEWIJAKIEM ![]() sluzy, pomaga, kto nie mial obeszlo sie i bylo git, kto mial zachwala sobie bo to ulatwienie wielkie zwlaszcza dla kregoslupa i w wiekszosci przypadkach czasu... nie masz dasz sobie rade, masz pieniadze i mozliwosc kup i ciesz sie dobrodziejstwem i ulatwieniem... ![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() a jak nie ma vanisha to cytrynke wetrzec ![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
w niektorych przypadkach powoduje koper odwrotne dzialanie!!! nastepuja wzdecia, brzuch twardnieje, jest nadmierna ilosc gazow chocby po kilku lykach no i skurcze moga nastapic CZEMU CHCESZ KOPER UZYC? masz wzdecia? zaparcia? ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
dasz rade !! ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2172 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2173 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
NIE MA WARUNKOW BY juz w 20 t.c. inf. pracodawce o macierzynskim etc... To tylko hmm dobra wspolpraca i rzetelnosc... W rozporzadzeniach obowiazujacych tych co maja umowe o prace obowiazuje dostarczenie inf. pisma pracodawcy 7 dni przed rozpoczeciem macierzynskiego podstawowego i dodatkowego ODSYLAM WAS DO LINKU http://urlopy.wieszjak.pl/macierzyns...ierzynski.html ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
![]() mozna wiec zyczyc tylko wytrwalosci a w razie braku cierpliwosci wczesniej wyrzucenie wszystkich smoczkow z domu by nie kusily jakby co ![]() w dzien chyba lepiej to znosi?? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2174 |
Zakorzenienie
|
Vcelka a pewnie nie wiesz jak cenowo wyglądał maxi cosi cabrio? kurde chyba bede się musiała wybrac do tego wrocka jak mowisz że taniej, mamy 130km w jedna strone ale widocznie warto, tako sobie myślałam żeby tam reszte wyprawki skompletować bo w sumie na takich targach musi być taniej dla zachęty
![]() a co do używanego wózka, to właśnie gondola jest najmniej używana z tego wszystkiego bo co takie malenstwo ją użyje, gora 5 miesięcy i tylko sobie leży a w spacerowce to bardziej bo to i pobrudzi i dziecko już jest wieksze, ale wiekszość spacerowek i gondolek ma ściagana tapicerke i bez problemu mozna wyprac ![]() w naszej teutoni wszystko można ściągnąć i wyprać, nawet budke z gondoli ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2175 |
Zadomowienie
|
Witam wszystkie przyszłe mamusie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2176 |
Zakorzenienie
|
Ale się wkurzyłam - podwójnie
![]() Mniejszy powód to taki, że miałam ochotę na jajko na twardo, gotowałam 10 minut od włożenia do wrzątku, rozkroiłam, a żółtko całkiem mokre (nie lubię ![]() Drugi powód - może raczej do zmartwienia niż złości - nie mam się w co ubrać po domu i postanowiłam założyć spodnie sprzed ciąży rozpięte po prostu. Gdzie tam! Nie przeszły mi przez biodra ![]() ![]() ![]()
#2177 |
Zadomowienie
|
hehe KOCHANE JESTESCIE
![]() Dziękuję gratulacji od Was... potem Was tyle naskrobało że ąz trudno wymienić wszystkie ![]() następnym razem zaznacze inf. na rozowo ![]() Joanna u nas w 1 c. tez od poczatku czulam ze chlopak zycze wiec Wam by sie spelnilo! ![]() maly nosi mi ubrania z suszarki i wacha mowiac achh - dzieci sa cudne mimo robionego bałagaganu ![]() życze wam milego dnia - ide sprzatnac i lezakowac z glowa ;( |
![]() ![]() |
![]() |
#2178 |
Zakorzenienie
|
pelnia wczoraj mialam super wzdecia, no i mam dziwny stolec. a herbate z kopru nawet lubie
![]() ale wciagnelam sliwek to moze chociaz pomoga. tylko ciepla woda musze popic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2179 |
Zakorzenienie
|
Patrycja, u mnie już kopniaki od dawna, nieraz tak Dzidź daje czadu, że mi się brzuch rusza. U mnie dziś 21tc+5d
![]() Dla dziecka jeszcze nic kupione nie mam. Wygląda na to, że muszę zacząć od siebie. Z ciążowych ciuchów mam tylko 2 pary spodni (jedne cieplejsze, długie, drugie letnie), sukienkę, tunikę i stanik. Dotąd starczało, ale już te ciążowe spodnie niedługo będą za ciasne w biodrach też, a stanik, mimo że niby "rosnący" też nie nadąża za moimi cycami ![]()
#2180 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2181 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2182 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() SZKODA ZE TYCH CHWIL NA FILMIE NIE MOZNA POZOSTAWIC ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2183 |
Zakorzenienie
|
kretencja kup sobie takie cienkie dresy w duzym rozmiarze z prostymi nogawkami do kolan
![]() ja teraz po domu chodze wsamych majtkach albo getrach takich luznych, dostalam je po siorze jak jeszcze miala duza nadwage. ![]() a jak bedzie juz zimno, to dresy bede wciskac. ![]() a jest jeszcze jeden sposob, taka bawelniana dluzsza tunika do polowy ud. i wtedy tez majtki tylko. Ja tez nie wchodze w spodnie sprzed ciazy ![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- a weronisia gdzie sie podziewa? |
![]() ![]() |
![]() |
#2184 |
Zakorzenienie
|
Kliwia, ja zmarzlak jestem i w samych majtkach mi teraz za zimno Chodzę po domu póki co w takiej długiej spódnicy, która ma dosyć luźną gumkę i pod brzuchem ją sobie umieszczam, ale ma tę wadę, że się zaczepia o wszystko - a podczas remontu jak wiadomo milion klamotów zalega na podłodze. Już bym się parę razy o nią zabiła
![]() ![]()
#2185 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiecie co, niedobrze mi jest i żołądek mnie boli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2187 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2188 |
Zakorzenienie
|
Mela, dzięki za pocieszenie
![]() ![]()
#2189 | |
Dragonfly
|
:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2190 |
Zakorzenienie
|
kretencja to pomysl co bedzie na koniec z biodrami, jak sie zaczna rozchodzic by dziecko moglo przejsc
![]() ja chce schudnac 20 kilo od teraz. plus to co przytyje w ciazy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:28.