Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grudniowe - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-30, 09:28   #2161
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980
Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud

essence ano wlasnie

kobiecosc widac ale zawsze cos przez 2-3 tyg, moze dorosnac - u niektorych ponoc narzady meskie pozno wyrastaja i dojrzewaja - stad jeszcze ?
ale mojemu malemu juz w 22 t.c. widac wyraznie bylo widac siusiak wiec chyba jednak moje przeczucie co do Julki sie spelni wlaszcza ze to juz 22 t.c.
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 09:28   #2162
kotek81
Zakorzenienie

Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Dziewczyny- czy kazda z was bedzie miala przewijak?Bo czytam opinie i sa tak sprzeczne. Jedne nie moga sie bez niego obyc, inne wogole nie uzywaly i przeszly na lozko. Nie mam pojecia co kupic i na co sie zdecydowac.
Ja chyba będę miała przewijak "z przymusu" te łóżeczka co biorę po uwagę wszystkie mają w komplecie przewijak ale jakoś nie jestem do tego przekonana - przy młodej nie miałam i wcale mi go nie brakowało
Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość
DZIEN DOBRY

boooooli mnie glowa i che mi sie wymiotowac a mala jak nigdy harcuje dzis!

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Hej Kotku
ja na szczescie od dwoch dni wstaje ale po razie

ciezko czasem pozniej zasnac :/
wam pewnie tez... zwlaszcza ze po kilka razy wstajecie... ehh

PIEROGIII alez smaka robisz i to nie kupne a robione mniam mniam mniam
ja to zrobie chyba dzis karpika zlowionego choc checi nie mam ani na jedzenie ani na robote - rece mi jakos drza slabosc mnie dopada...

Ja wstaję w nocy 1 raz na siku.

a moje od kilku dni raczej takie spokojniutkie - nie bardzo szaleje - dobrze, że do poniedziałku coraz bliżej
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 09:30   #2163
Vcelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
ja nie licze kopniaków, choć na suwaczku pisze że powinnam zacząć liczyć ale mój mały puka non stop wiec chyba wszystko ok, to po co liczyć?

irsin na targi mother &baby idziesz? ja chciałam jechać ale zobaczymy jeszcze, tam sobie mozesz pooglądać wózki, może nawet jakaś okazja się znajdzie
ja chciałam jechać żeby foteliki zobaczyć ale nie wiem czy maxi cosi się wystawiają, tak se po cichu mysle że tam taniej bedzie
Co do liczenia kopniaków to mi gin powiedział, że liczy się dopiero jak mija termin porodu, wcześniej nie ma sensu. Jak dzidzia się rusza w ciągu dnia to jest dobrze.

Kootek na targach mother&baby w W-wie były foteliki maxi cosi i muszę Ci powiedzieć, że tam na prawdę jest taniej. Ja w sobotę pooglądałam, pospisywałam ceny, jak wróciłam do domu to popatrzyłam w necie i w niedziele jeszcze raz pojechałam i wtedy zrobiłam zakupy, bo też nie byłam pewna czy jest taniej. I co najważniejsze wszystko możesz dotknąć, pomacać, wszystko Ci wytłumaczą - super, jeszcze raz mam ochotę jechać na te targi.

Mój kochany synek Igorek - 09.11.2010

Vcelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 09:31   #2164
kretencja
Zakorzenienie

Też nie zamierzam wygotowywać żadnych używek (a wózek właśnie chcemy używkę z komisu ). Nie przesadzajmy znowu, myślę, że wypranie - może dwukrotne dla pewności - wystarczy. W końcu co tam może siedzieć w takim wózku? Na pewno żaden potworny syf, zwłaszcza jak wózek będzie w dobrym stanie, a przecież gondoli to się zbyt długo nie używa, więc na ogół właśnie w dobrym stanie są.
Dla dziewczyn z ŁODZI - zamierzam się do tego komisu wybrać po wózek (wygląda, że mają duży i zmieniający się asortyment):
http://www.bubu.lodz.pl/tymczas.html

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 09:33   #2165
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Ja wolałabym kupić używany dobrej firmy niż nowy a gorszy. Też nie wygotowywuje rzeczy, które kupuję w lumpeksach. Myślę, że takie normalne wypranie spokojnie da radę
Ostatnio widziałam reklamę Vanisha jakiegoś środka antybakteryjnego do prania w niskich temperaturach i chyba wypróbuję do prania pieluszek. Bo ich nie można gotować

Oszczędzaj się Kochana

U mnie też tak szaro i ponuro Nic się nie chce...
KLIWIA jesets silna baeczka dasz rade - ale kochana wszystko w granicach rozsadku!

LUTIEN pierwsze slysze ze pieluszek nie mozna gotowac?? jakie ty massz te pieluszki?????????:confus ed:

MOJE PRANIE
wszystko co mialo metke z emozna w 60 stopniach gotowac wstawilam do pralki z mydlinami i z glowy, a jak nie to na 40 i 30 stopni, pozniej i tak prasowanie na wys. temp. pozbywa sie nieproszonych gosci... bo o to chodzi w praniu w wys temp.

I zawsze jak mialam plamy na pieluchach tetrowych po jablku wisniach malinach szpinaku burakach dawalm na pranie 60 stopni do tego vanish w proszku ;ub plynie i biela na nowo blyszczalo (ale po jablkach od razu bo kilka minut zawaza na stalych plamach) ... albo lepiej miec 2-3 pieluszki do samych jablek
Stary 2010-07-30, 09:37   #2166
essence30
Raczkowanie

GG do essence30 Send a message via Skype™ to essence30

Pelnia a używałaś biały czy różowy vanish? bo zobaczyłam w sklepie, że teraz jest taki biały do białych rzeczy, ja wcześniej stosowałam tylko różowy

Nasze nadchodzące Szczęście http://www.suwaczki.com/tickers/gannugpjm5i8xhb7.png
essence30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 09:42   #2167
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość
ja kupie na 100% ten nakladany na lozeczko, przy pierwszym dziecku przewijalam na lozku, ale wygodniej jednak miec ten przewijak i na stojaco przewijac, takie jest moje zdanie

lezec grzecznie bo

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

ja uwazam ,ze spokojnie mozna kupic uzywany i poprostu uprac, a Ty gotujesz wszystkie rzeczy dla dziecka
W naszym wozku wwszystko jest wyjmowane wiec mozna prac i prac - czasem jest kwestia deformacji po praniu w pralce ale to na wlasne ryzyko ktos to robi

Poza tym uwazam ze gondola nie jest az tak zuywana jak spacerowki!
W gondoli dz. nie je - a niektore mamuski jak ja - pod plecy daja albo jakies przescieradelko albo kocyk lub cos w tym stylu lub poprostu pieluszke podkladaja wiec i plam nie powinno byc - chyba ze ktos usyfil ja ale to widac od pierwszego wejrzenia! My kupilismy uzywany i jestesmy zachwqyceni takze skretnymi kolami w chicco - u nas sie sprawdzilo i po wertepach i w uzyciu codziennym no i wytrzymaly na maxa zwlaszcza ze codziennie po 4 razy pokonuje 7 schodow nie wnoszac go ale ciagnac wiec mozna sobie wypbrazic...

Kotku81 dziekuje... maly nie chce spac a glowa coraz bardziej doskwiera :/

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:
Napisane przez essence30 Pokaż wiadomość
Pelnia a używałaś biały czy różowy vanish? bo zobaczyłam w sklepie, że teraz jest taki biały do białych rzeczy, ja wcześniej stosowałam tylko różowy
Uzywalam rozowy do wsszystkiego - biel roz czern

a ten bily teraz byl w promoci w realu i kupilam go bo byl razem z rozowym

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-30, 09:45   #2168
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość

Dziewczyny- czy kazda z was bedzie miala przewijak?Bo czytam opinie i sa tak sprzeczne. Jedne nie moga sie bez niego obyc, inne wogole nie uzywaly i przeszly na lozko. Nie mam pojecia co kupic i na co sie zdecydowac.
Ja nie bede miec przewijaka, chyba zbedna rzecz Kolezanki siostra nie ma, przewija na kanapie i jest OK.

Cytat:
Napisane przez essence30 Pokaż wiadomość

Anecka! przez Ciebie/ dzięki Tobie nażarłam się wczoraj zapiekanek z mozarellą...... co dziś proponujesz?
Ja dzis zapiekanki z mozarella zrobie. Rano zjadlam PRZECUDNA bulke z kerfura, jakas goralska poduszka cala w ziarnach.. do tego maselko zimne pomidorek malinówka i mozarella Szkoda ze do kerfura mam 10km jak nie wiecej.. bo bym skoczyla po te bulki

Na dzis nie mam pomyslow Choc obiad jakis musze zrobic, to pewnie zupa jakis zwyklak a potem zapiekanki bo jeszcze mi bagietka zostala

Jej a ja dzis w nocy wstalam siku, bo sie pozno napilam jogurtu. Nie moglam pozniej zasnac bo juz świtalo, ale w koncu przysnelam. Obudzilam sie to myslalam ze juz z 12 godzina a tu 8.30

Ahh dzis sie zaczyna Woodstock, a mnie tam nie ma No ale bedzie transmisja od 15stej to bede do polnocy ogladac, tylko nie mam kabla zeby podlaczyc komputer pod TV, bo w lapku mi juz glosniki nie za dobrze działają

No nic spadam do pracy podpisac listę.

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 09:46   #2169
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
layla w wieksozsci wozkow, mozna zdjac pokrycie gondoli i normlanie uprac

a ubranka dla niemowlaka w jakiej temperaturze uprac? bo to ze prasowac pitem to wiem

KLIWIA przyjelo sie ze dla noworodka powinno byc wszystko wyparzone i wygotowane, ale nei wszystko mozna - na metkach jest na ogol dozwolona temp, a prasowanie w wysokiej temp. swoje daje ...

wiadomo ze 60 stopni to wygotowywanie zwlaszcza recznikow czy poscieli (ja tez pieluch!) ale nie kazde ubranko w tej temp. mozesz wyprac wiec 30-40 spokojnie starcza zwlaszcza jak material na wyzsza nie pozwala...
Stary 2010-07-30, 09:47   #2170
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
KLIWIA jesets silna baeczka dasz rade - ale kochana wszystko w granicach rozsadku!

LUTIEN pierwsze slysze ze pieluszek nie mozna gotowac?? jakie ty massz te pieluszki?????????:confus ed:

MOJE PRANIE
wszystko co mialo metke z emozna w 60 stopniach gotowac wstawilam do pralki z mydlinami i z glowy, a jak nie to na 40 i 30 stopni, pozniej i tak prasowanie na wys. temp. pozbywa sie nieproszonych gosci... bo o to chodzi w praniu w wys temp.

I zawsze jak mialam plamy na pieluchach tetrowych po jablku wisniach malinach szpinaku burakach dawalm na pranie 60 stopni do tego vanish w proszku ;ub plynie i biela na nowo blyszczalo (ale po jablkach od razu bo kilka minut zawaza na stalych plamach) ... albo lepiej miec 2-3 pieluszki do samych jablek
tak w ramach ciekawostki : jak plamy po owocach zalejesz od razu wrzatkiem to zejda same, ja tak usunelam np.po jagodach na bialych spodniach
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 09:59   #2171
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

MIEĆ PRZEWIJAK LUB GO NIE MIEĆ ?????

A pieluchy wielorazowe mieć będziecie?

A krem na odparzenia zamiast mąki ziemniaczanej używać będziecie??

A bodziaki kupujecie??
i wiele innych rzeczy moznaby bylo wymienic

NO pewnei że większa z nas odpowie tak, a czemu nie??

I TO SAMO Z PRZEWIJAKIEM

sluzy, pomaga, kto nie mial obeszlo sie i bylo git, kto mial zachwala sobie bo to ulatwienie wielkie zwlaszcza dla kregoslupa i w wiekszosci przypadkach czasu...

nie masz dasz sobie rade, masz pieniadze i mozliwosc kup i ciesz sie dobrodziejstwem i ulatwieniem...

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
tak w ramach ciekawostki : jak plamy po owocach zalejesz od razu wrzatkiem to zejda same, ja tak usunelam np.po jagodach na bialych spodniach
nie znalam dzieki

a jak nie ma vanisha to cytrynke wetrzec

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
margaryt najlpiej idz na rozmowe z 'dobra nowina'. Zobacz jaka ich reakcja. Jelsi poytywna to powiedz o zamiarze pracowania do 7go meisiaca. i o ew. powrocie.
Jesli beda cos marudzic pod nosem, to na zwolnienie idz od razu, bo mozesz miec stresowa atmosfere w pracy.

gdybym ja pracowala na na normlanej umowie, to albo poszlabym juz na zowlnienie, albo pracowala na bardzo wolnych obrotach. ale szczerze powiem ze mam lenia.

Mozna pic herbate z kopru wloskiego w ciazy??
Noworodkom sie podaje wiec i ciezarne tez moga ale UWAGA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

w niektorych przypadkach powoduje koper odwrotne dzialanie!!! nastepuja wzdecia, brzuch twardnieje, jest nadmierna ilosc gazow chocby po kilku lykach no i skurcze moga nastapic

CZEMU CHCESZ KOPER UZYC? masz wzdecia? zaparcia?

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
ja tylko 2 ale maly plakal pol nocy wiec i tak spac nie moglam
matko jak ja sobie poradze z 2 dzieci
a co sie dzialo z Tomem?
dasz rade !! my tez musimy :/ ehh ale latwo nie bedzie za to szczesliwie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-30, 10:02   #2172
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
nie znalam dzieki

a jak nie ma vanisha to cytrynke wetrzec

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

pelnia taki sen zaburzony ma odkad odstawilam smoka-bedzie jakies tydzien juz
Stary 2010-07-30, 10:09   #2173
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość
A nie jest to ograniczone przepisami do kiedy możesz poinformować pracodawcę?

U nas jest 15 tydzień, a później w dwudziestym którymś tygodniu potwierdzenie od połóżnej.
Przy czym w 15 tygodniu trzeba się wstępnie określić co do macierzyńskiego.
Pracodawcy nie maja prawa wymagac potwierdzen! ale wiadomo wymagaja i chcesz zachowac prace to sie dostosowujesz - czasem jest tez w ustaleniach wewnetrznych i jak je podpisywalo to trzeba.

NIE MA WARUNKOW BY juz w 20 t.c. inf. pracodawce o macierzynskim etc...
To tylko hmm dobra wspolpraca i rzetelnosc...
W rozporzadzeniach obowiazujacych tych co maja umowe o prace obowiazuje dostarczenie inf. pisma pracodawcy 7 dni przed rozpoczeciem macierzynskiego podstawowego i dodatkowego

ODSYLAM WAS DO LINKU
http://urlopy.wieszjak.pl/macierzyns...ierzynski.html

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

pelnia taki sen zaburzony ma odkad odstawilam smoka-bedzie jakies tydzien juz
aaaaaaaaa no widzisz... przypominam sobie wasza decyzje

mozna wiec zyczyc tylko wytrwalosci a w razie braku cierpliwosci wczesniej wyrzucenie wszystkich smoczkow z domu by nie kusily jakby co
w dzien chyba lepiej to znosi??
Stary 2010-07-30, 10:11   #2174
kootekk
Zakorzenienie

Vcelka a pewnie nie wiesz jak cenowo wyglądał maxi cosi cabrio? kurde chyba bede się musiała wybrac do tego wrocka jak mowisz że taniej, mamy 130km w jedna strone ale widocznie warto, tako sobie myślałam żeby tam reszte wyprawki skompletować bo w sumie na takich targach musi być taniej dla zachęty

a co do używanego wózka, to właśnie gondola jest najmniej używana z tego wszystkiego bo co takie malenstwo ją użyje, gora 5 miesięcy i tylko sobie leży a w spacerowce to bardziej bo to i pobrudzi i dziecko już jest wieksze, ale wiekszość spacerowek i gondolek ma ściagana tapicerke i bez problemu mozna wyprac

w naszej teutoni wszystko można ściągnąć i wyprać, nawet budke z gondoli i tak się zastanawiam czy przed pierwszysm uzyciem nie wyprac, bo tak radzili w tv choć tą gondole może sobie odpuszcze ale spacerowke wypiore bo taki mały to już oblizuje wszystko

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 10:13   #2175
Patrycja_1708
Zadomowienie

Witam wszystkie przyszłe mamusie Jak tam sie czujecie? Kopniaczki juz pewnie coraz mocniejsze?? U mnie juterko 20tydz Dzidzia zaczela dawać pierwsze kopniaczki jakies pare dni temu i z dnia na dzien coraz wyrazniejsze one są Niesamowite i niezapomniane wrazenia A u was jak tam?? Juz cos kupujecie dla dzidzi?
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 10:14   #2176
kretencja
Zakorzenienie

Ale się wkurzyłam - podwójnie
Mniejszy powód to taki, że miałam ochotę na jajko na twardo, gotowałam 10 minut od włożenia do wrzątku, rozkroiłam, a żółtko całkiem mokre (nie lubię ). Mężowi oddałam, a sama zjadłam kanapkę z serem...
Drugi powód - może raczej do zmartwienia niż złości - nie mam się w co ubrać po domu i postanowiłam założyć spodnie sprzed ciąży rozpięte po prostu. Gdzie tam! Nie przeszły mi przez biodra Urósł mi gigantyczny zad, już wiem, gdzie te dodatkowe kilogramy poszły. Jakoś normalnie nie za bardzo to widzę, ale te spodnie, których nie zdołałam przez biodra przeciągnąć mówią same za siebie. Jestem załamana, a nie da się niestety tego przybierania uniknąć - nie bardzo mam możliwość długich spacerów, inne sporty w ogóle nie wchodzą w grę, za to mam jeść dużo węglowodanów prostych ze względu na hipoglikemię Jak tak dalej pójdzie to spokojnie do końca ciąży przybiorę 20kg

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-07-30, 10:15   #2177
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

hehe KOCHANE JESTESCIE

Dziękuję gratulacji od Was... potem Was tyle naskrobało że ąz trudno wymienić wszystkie

następnym razem zaznacze inf. na rozowo hehe

Joanna u nas w 1 c. tez od poczatku czulam ze chlopak zycze wiec Wam by sie spelnilo!

maly nosi mi ubrania z suszarki i wacha mowiac achh - dzieci sa cudne mimo robionego bałagaganu

życze wam milego dnia - ide sprzatnac i lezakowac z glowa ;(
Stary 2010-07-30, 10:17   #2178
kliwia
Zakorzenienie

pelnia wczoraj mialam super wzdecia, no i mam dziwny stolec. a herbate z kopru nawet lubie stad to pytanie.
ale wciagnelam sliwek to moze chociaz pomoga. tylko ciepla woda musze popic
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 10:18   #2179
kretencja
Zakorzenienie

Patrycja, u mnie już kopniaki od dawna, nieraz tak Dzidź daje czadu, że mi się brzuch rusza. U mnie dziś 21tc+5d
Dla dziecka jeszcze nic kupione nie mam. Wygląda na to, że muszę zacząć od siebie. Z ciążowych ciuchów mam tylko 2 pary spodni (jedne cieplejsze, długie, drugie letnie), sukienkę, tunikę i stanik. Dotąd starczało, ale już te ciążowe spodnie niedługo będą za ciasne w biodrach też, a stanik, mimo że niby "rosnący" też nie nadąża za moimi cycami Poza tym wszystkie bluzki i sweterki sprzed ciąży też się robią za ciasne i podnoszą się na brzuchu, więc muszę coś nabyć na nadchodzące chłodniejsze dni...

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-30, 10:18   #2180
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Layla79 Pokaż wiadomość
ja myślę, że to średnio dobry pomysł taka używana gondola. lepiej kupić tańszy wózek,a nowy, tak mi się wydaje. chyba że uda Ci się kupić wózek jeszcze na gwarancji, a gondolę np. dokupisz nową. nie wiem, ale mi się wydaje, że o ile ciuszki można wygotować, to wózka z półrocznego używania chyba nie. co innego spacerówka.

a Wy jak sądzicie?
Chyba jestem w stanie się z Tobą zgodzić. My też kupujemy nowe wózki, i głęboki i spacerówkę.
Stary 2010-07-30, 10:18   #2181
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Pracodawcy nie maja prawa wymagac potwierdzen! ale wiadomo wymagaja i chcesz zachowac prace to sie dostosowujesz - czasem jest tez w ustaleniach wewnetrznych i jak je podpisywalo to trzeba.

NIE MA WARUNKOW BY juz w 20 t.c. inf. pracodawce o macierzynskim etc...
To tylko hmm dobra wspolpraca i rzetelnosc...
W rozporzadzeniach obowiazujacych tych co maja umowe o prace obowiazuje dostarczenie inf. pisma pracodawcy 7 dni przed rozpoczeciem macierzynskiego podstawowego i dodatkowego

ODSYLAM WAS DO LINKU
http://urlopy.wieszjak.pl/macierzyns...ierzynski.html

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

aaaaaaaaa no widzisz... przypominam sobie wasza decyzje

mozna wiec zyczyc tylko wytrwalosci a w razie braku cierpliwosci wczesniej wyrzucenie wszystkich smoczkow z domu by nie kusily jakby co
w dzien chyba lepiej to znosi??
ma smoka, alr juz tylko sie nim bawi do buzi nie bierze
Stary 2010-07-30, 10:19   #2182
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie przyszłe mamusie Jak tam sie czujecie? Kopniaczki juz pewnie coraz mocniejsze?? U mnie juterko 20tydz Dzidzia zaczela dawać pierwsze kopniaczki jakies pare dni temu i z dnia na dzien coraz wyrazniejsze one są Niesamowite i niezapomniane wrazenia A u was jak tam?? Juz cos kupujecie dla dzidzi?
SUPERRR
SZKODA ZE TYCH CHWIL NA FILMIE NIE MOZNA POZOSTAWIC ale wraca sie do nich ojj wraca

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cytat:
ma smoka, alr juz tylko sie nim bawi do buzi nie bierze
oby tak dalej
Stary 2010-07-30, 10:23   #2183
kliwia
Zakorzenienie

kretencja kup sobie takie cienkie dresy w duzym rozmiarze z prostymi nogawkami do kolan
ja teraz po domu chodze wsamych majtkach albo getrach takich luznych, dostalam je po siorze jak jeszcze miala duza nadwage.
a jak bedzie juz zimno, to dresy bede wciskac.
a jest jeszcze jeden sposob, taka bawelniana dluzsza tunika do polowy ud. i wtedy tez majtki tylko.

Ja tez nie wchodze w spodnie sprzed ciazy

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

a weronisia gdzie sie podziewa?
Stary 2010-07-30, 10:24   #2184
kretencja
Zakorzenienie

Kliwia, ja zmarzlak jestem i w samych majtkach mi teraz za zimno Chodzę po domu póki co w takiej długiej spódnicy, która ma dosyć luźną gumkę i pod brzuchem ją sobie umieszczam, ale ma tę wadę, że się zaczepia o wszystko - a podczas remontu jak wiadomo milion klamotów zalega na podłodze. Już bym się parę razy o nią zabiła Strasznie mnie zdołowały te biodra... Że mi brzuch rośnie - spoko. Cyca tez mogę przeżyć, ale kuperek zawsze miałam spory, już widzę, co będzie po ciąży

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-07-30, 10:24   #2185
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Mniejszy powód to taki, że miałam ochotę na jajko na twardo, gotowałam 10 minut od włożenia do wrzątku, rozkroiłam, a żółtko całkiem mokre (nie lubię ). Mężowi oddałam, a sama zjadłam kanapkę z serem...
Drugi powód - może raczej do zmartwienia niż złości - nie mam się w co ubrać po domu i postanowiłam założyć spodnie sprzed ciąży rozpięte po prostu. Gdzie tam! Nie przeszły mi przez biodra Urósł mi gigantyczny zad, już wiem, gdzie te dodatkowe kilogramy poszły. Jakoś normalnie nie za bardzo to widzę, ale te spodnie, których nie zdołałam przez biodra przeciągnąć mówią same za siebie. Jestem załamana, a nie da się niestety tego przybierania uniknąć - nie bardzo mam możliwość długich spacerów, inne sporty w ogóle nie wchodzą w grę, za to mam jeść dużo węglowodanów prostych ze względu na hipoglikemię Jak tak dalej pójdzie to spokojnie do końca ciąży przybiorę 20kg
spoko ja w pierwszej ciazy mialam 20 na+ a po ciazy 25 ubylo przy dziecku tyle roboty, ze zrzucisz raz dwa
Stary 2010-07-30, 10:25   #2186
kootekk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
Chyba jestem w stanie się z Tobą zgodzić. My też kupujemy nowe wózki, i głęboki i spacerówkę.
no ja też jednak wolałam nowy kupić

wiecie co, niedobrze mi jest i żołądek mnie boli nie wiem co mam z soba zrobić, tak mi fuj jest ze szok

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 10:26   #2187
Vcelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
Vcelka a pewnie nie wiesz jak cenowo wyglądał maxi cosi cabrio? kurde chyba bede się musiała wybrac do tego wrocka jak mowisz że taniej, mamy 130km w jedna strone ale widocznie warto, tako sobie myślałam żeby tam reszte wyprawki skompletować bo w sumie na takich targach musi być taniej dla zachęty
Kootek niestety nie pamiętam ceny ( u nas targi były prawie 2 miesiące temu ). Proponuję jechać zaraz na otwarcie i wziąść udział w pierwszym konkursie na kupony ( weź długopis, żebyś mogła wypisać kupon ), większa szansa że jeszcze coś wygrasz ( tylko musisz być pod sceną jak będą wyczytywać, bo przepadnie nagroda) Ubranek raczej tam nie kupisz bo mają tylko z takiej extra bawełny i dosyć drogie są, ale inne rzeczy owszem - zrób sobie listę, będzie Ci łatwiej, bo tam można dostać oczopląsu - takie moje "dobre" rady.

Mój kochany synek Igorek - 09.11.2010

Vcelka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-30, 10:27   #2188
kretencja
Zakorzenienie

Mela, dzięki za pocieszenie Patrzę na moja teściową, która urodziła trójkę dzieci... W dniu ślubu miała talię jak osa, była chudsza niż ja, normalnie szczypiorek. A teraz jest kluseczką - wałki na brzuchu, duże, obwisłe piersi, duży tyłeczek... Ech... Niby tym się nie przejmuję jakoś bardzo, ale jednak chciałabym tego uniknąć... Moja Mama po dwójce dzieci jest dosyć szczupła, więc może mam szansę

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-07-30, 10:28   #2189
Artystka23
Dragonfly

:
Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Kretencjaja sie w swoje najwieksze stare jeansy zmiescilam ale mialam wrazenie, ze mi pekna na d...mialam tez luzne portki ktore byly przed ciaza na mnie zawsze za duze, a tu w udach idealnie leza teraz leze wciaz w lozku i tak jeszcze sobie poleze to zapobiegawczo NIE JEM SLODYCZY, chyba ze jakis owoc, no moze kisielek lub galaretka...no i czasem sobie bita smietane z torebki zrobie
Stary 2010-07-30, 10:28   #2190
kliwia
Zakorzenienie

kretencja to pomysl co bedzie na koniec z biodrami, jak sie zaczna rozchodzic by dziecko moglo przejsc wszytsko wroci donormy zobaczysz.
ja chce schudnac 20 kilo od teraz. plus to co przytyje w ciazy musi sie udac.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości