![]() |
#2161 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennik Kreconowlosych
Bez olejowania, umyte GP przeciwłupieżowym skalp, reszta facelle. D/s Cosmofarma koktajl mleczny, b/s Joaśka zielona herbata i pokrzywa.
Na 10 minut ploppingowane z ziarenkiem żelu zielone z Lildla, wyschnięte naturalnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2162 |
Zakorzenienie
|
przed: nafta, Zoxiderm na skalp
mycie odżywką: 2x Kallos Color lekka szopa ale bez przesuszu, skalp zadowolony ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2163 |
Zakorzenienie
|
Olej: Love Me Green (baza to sezam i migdał) - na suche na godzinę
Szampon: Farmona, Herbal Care z Żeń-szeniem (SLES) - kubeczkowo Farba: Szamponetka Marion 62 Ciemny Blond (45min) D/S: Odżywka po farbowaniu L'Oreal Preference - 5 min (zaw. Amodimethicone na 6. miejscu) odsączenie koszulką z wody plopping koszulką Żel: Taft, Superglue (PVP, Copolymery) plopping wilgotną koszulką suszenie z dyfuzorem Całkiem przyzwoite fale, trochę bałaganu, żel lekko wyczuwalny na włosach.
![]() |
![]() |
#2164 |
Konto usunięte
|
dawno nie dodawalam zdjec bo bardzo dlugo nie wydobywalam skretu, ale po fryzjerze (<3) w koncu loki i fale utrzymuja sie 2-3 dni wiec z checia teraz chodze w takich wlosach
m: facelle m: bingo spa 40 aktywnych skladnikow + 4 krople mleczka pszczelego + 3 krople aloesu zatezonego zel : mrozacy suszenie z dyfuzorem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2165 |
Zakorzenienie
|
Olej: krokoszowy na półtorej godziny, położony na balsam pokrzywowy Green Pharmacy
Mycie: Babydream Odżywki: d/s Garnier AiK, b/s Joanna mak i bawełna Stylizacja: żel zielony z Lidla, ugniatanie w koszulkę, suszenie z dyfuzorem Na koniec "wgnieciona" kropelka oleju arachidowego |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2166 |
Zadomowienie
|
21.05.2014
Swedzi mnie skalp więc wszelkie zabiegi dziś były raczej podstosowane pod skóre głowy. Plus próbowałam nowej proteinowej odzywki. ;] Mycie Na skalp; antyalergiczne mydło aleppo z algami i oliwa z oliwek zmyte facellą Na długość GAiK -> Herbal Essences Odżywianie: Proteinowa Shauma Supersoft- zielona [którą dziś wypróbowywałam]+ Garnier AiK jako b/s na końce i wylanie gluta na głowę. Stylizacja; schniecie naturalne i podsuszone + Krem z Bootsa ![]()
![]() |
![]() |
#2167 |
Zakorzenienie
|
dawno mnie tu nie było
![]() ostatnio podcięłam włosy u fryzjera, wczoraj nałożyłam żel lniany i w pracy musiałam wszystkim tłumaczyć, jak się robi żel lniany i co robić, żeby mieć takie loczki ![]() mycie: szampon Pharmaceris H-purin odżywka- Maska z superpharmy Life różowa- comptete repair stylizacja- żel lniany i lekko podsuszyłam dyfuzorem |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2168 |
Raczkowanie
|
Olejowanie: Olej winogronowy 3h (+emulgacja odżywką [patrz: odżywka])
Mycie: Baby Dream (kubeczkowo) D/S: Issana Professional dla kręconych B/S: Joanna mleko i miód Stylizacja: Joanna mrożąca Plopping na pół godziny Zabezpieczanie: 2 kropelki jedwabiu z GP+2kropelki oleju winogronowego Lekki psik Marionem do kręconych Spanie w sucharkach i ananasie Reanimacja: odrobina wody (spryskiwaczem)+ kropelka b/s+ ociupinka żelu ---------- Chcąc uczcić moje pół roku pielęgnacji ![]() 1-stare zdjecie dla porównania 2-stan na dzień dzisiejszy
![]() |
![]() |
#2169 |
Zakorzenienie
|
Olej: Na około 15-16 godzin arachidowy położony na maskę Cosmofarmy (koktajl mleczny)
Mycie: babydream Odżwyka/maska: Dwie łyżki Garniera AiK + dwie łyżki Pottersa aloes i jedwab + jajko + kilka kropel gliceryny b/s Joanna len i rumianek Stylizacja: ugniatanie, plopping, suszenie z dyfuzorem Na koniec wgnieciona kropelka oleju sezamowego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2170 |
Zakorzenienie
|
Olej: alverde z arganem na balsam pottersa z lotosem i kolagenem
Mycie: 2x potters z lotosem i kolagenem Maska: gloria+mleczko bawełniane+olej z pestek śliwki Odżywka bs: yves rocher do włosów kręconych z baobabem Stylizacja: męski żel isana Deczko za dużo żelu, bo delikatnie sklejone, zamyśliłam się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2171 |
Moderator
|
Wczoraj wieczorem:
myju alberto balsam malinowy sls maska biowax jedwab i keratyna na półtora godziny po spłukaniu wytarłam lekko ręcznikiem, wtarłam joannę rzepę i tak poszłam spać dzisiaj tylko wcierałam w skalp joannę rzepę po lekkim zwilżeniu włosów palcami i uczesaniu ich ![]() przyznam, że od wczoraj wieczora mocno sie zmieniły, wcierka dobrze odżywia mi skórę głowy. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2172 |
Zakorzenienie
|
Olej: Trzy godziny sezam na maskę Cosmofarmy
Mycie: GP rumiankowy D/s: Balsam Ms Potter's jedwab i aloes + kilka kropel gliceryny B/s: Joanna wrzos i mięta Stylizacja: Ugniatanie z żelem zielonym z Lidla + odgniecenie w koszulkę + suszenie z dyfuzorem Na koniec wgniecione dwie kropelki oleju sezamowego Zdjęcie pierwsze, niemalże od razu po wyjęciu z dyfuzora, rozpiernicz totalny, zdjęcie drugie ułożone w kształt, który chyba taki ma być. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2173 |
Zakorzenienie
|
Mycie: facelle 50+
Maska: eveline argan+keratin 8w1 Odżywka bs: brak Stylizacja: męski żel z isany stary skład |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2174 |
Zadomowienie
|
Wczoraj:
Oczyszczanie Babydream Olejowanie HiPP Maska Kallos Keratin + miód Mycie Babydream Odżywka Garnier AiK Odżywka b/s Joanna miód i cytryna Teraz widzę, że dużo tego miodu ale moje włosy go kochają ![]() Myślę, że powoli podbijam skręt <3
![]() |
#2175 |
Zadomowienie
|
Moje dziś
![]() Mycie: Balsam Potter's Odżywka: Nowa, tajemnicza do testów z wizażu+na końce Pantene regeneracja Joanna Makowa Żel Elastyczny Dżoanny Suszenie naturalne+dosuszane dyfuzorem. Lubię je dziś! ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2176 |
Zakorzenienie
|
O: Oilmedica szczodrze na noc (na skalp masło kombo)
M: 2x odżywka myjąca Kallos Color płukanka lniana zacnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2177 |
Zakorzenienie
|
U mnie dziś dla odmiany na prosto
![]() ![]() Mycie: balsam mrs. potters z lotosem Maska: profis fryzopol scandic maska bananowa+olej z pestek malin Odżywka bs: yves rocher do włosów kręconych z baobabem Końcówki: kapka oleju z pestek malin |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2178 |
Zadomowienie
|
3.06.2014
Wciąż swedzi mnie skalp. Mycie Na skalp; neutrogena T_gel Na długość Glisskur czarny Odżywianie: Proteinowa Shauma Supersoft + fioletowa z olejkami, zmieszane. Garnier AiK jako b/s na końce i wylanie gluta na głowę. Stylizacja; schniecie naturalne i podsuszone + Krem z Bootsa Kręcić się nie chcą. -_- ![]() Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
![]() 20.12.2013 Świadomie dobieram kosmetyki. ![]() Edytowane przez Joanku Czas edycji: 2014-06-05 o 14:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2179 |
Zakorzenienie
|
Olej: sezam na balsam pokrzywowy GP - cała noc
Mycie: babydream D/s: Mrs Potters, aloes i jedwab B/s: Joaśka len i rumianek Stylizacja: Cien zielony, ugniatanie, suszenie z dyfuzorem. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2180 |
Zakorzenienie
|
Olej: na 3,5h arachidowy
Mycie: 2x Facelle Maska: Biovax z olejami + glut lniany + gliceryna Stylizacja: Bootsowy krem do loków, suszenie z dyfuzorem. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2181 |
Konto usunięte
|
mycie: facelle
maska: bingo spa z zielona glinka + 10 kropli oleju arganowego + 6 kropli mleczka pszczelego + 2 krople aloesu zatezonego + lyzeczka GP z olejem arganowym (1,5h) stylizacja: zel mrozacy + olej lniany suszenie z dyfuzorem wlosy miekkie, mocniej skrecone, nawilzone, ogolem super zdjec brak - aparatu brak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2182 |
Zadomowienie
|
12.06.2014
Kuracja na skalp trwa. Na noc krem nivea. Mycie Na skalp; neutrogena T_gel (na długości wtedy GAiK) Na długość Alterka z morela Odżywianie: zielona proteinowa Shauma Supersoft + fioletowa Shauma Ultimate Shine z olejkami, zmieszane. Joanna mak i bawełna b/s i wylanie gluta na głowę. Stylizacja; schniecie naturalne i podsuszone dyfuzorem+ Krem z Bootsa . WŁOSIE OSZALALO! Widze ze bs nie obciąża i będzie zdecydowanie ważnym elementem mojej pielęgnacji od teraz. Jako, że dopatrzyłam się przekarmienia silikonami i cg coś dziwnie służy, na razie przy tym zostajemy. Szokująco dobrze. Zdjęcie w słoneczku ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2183 |
Zakorzenienie
|
Olej: Sezam na 2 godziny z hakiem [img][/img]
Mycie: Rumiankowy GP Odżywka: Garnier AiK + kilka kropel gliceryny na 15 minut Stylizacja: Krem do loków Boots, ugniatanie i suszenie chłodnym nawiewem z dyfuzorem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2184 |
Zadomowienie
|
M: SLS Eva ze skrzypem + peeling cukrowy
O: Nivea long repair ok 7min b/s: Timotei d/s z olejem sezamowym + pół pompki serum GP S: Bielenda graffiti 3D rozprostowane, dociążone, gładkie, sypkie. rozczesanie w ciągu dnia nie spowodowało rozwalenia fal, wszystko wróciło na swoje miejsce. (dziewczyny nie zwracajcie uwagi na jakość zdjęcia, kolor w sztucznym świetle itp. wracam do uzupełniania codziennika bo przypomniałam sobie jakie to pomocne w pielęgnacji ![]()
![]() |
#2185 |
Zakorzenienie
|
Wczorajsza wersja falowana (1 zdjęcie)
Mycie: potters z lotosem i kolagenem Odżywka ds: yves rocher odbudowująca+mleczko waniliowe Odżywka bs: brak Stylizacja: stara isana I dzisiejsza na prosto (2 zdjęcie) Mycie: potters z lotosem i kolagenem Odżywka ds: planeta organica afryka z arganem+nawilżacz cukrowy Odżywka bs: yves rocher do włosów kręconych z baobabem Stylizacja: brak, suszone na prosto Edytowane przez myszka2020 Czas edycji: 2014-06-21 o 22:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2186 |
Zakorzenienie
|
Olej: GP z olejkiem arganowym na długość i skalp około 3 godziny
Mycie: Facelle Maska: Biovax z olejami na ponad godzinę Stylizacja: ręcznikowanie na krem Bootsowy (przegłam, bo chyba z godzinę), suszenie chłodnym z dyfuzorem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2187 |
Zadomowienie
|
Odżywka: Faith in Nature Aloe Vera <3
I tyle :P Trochę zdjęć poniżej. Włosy jeszcze niedoschnięte.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2188 |
Zadomowienie
|
O: olej z orzechów laskowych na jakieś 2h
M: Potters z melisą, Eva ze skrzypem po całości O: Biowax do zniszczonych+2k oliwki BD b/s: Alterra z granatem, serum GP s: Bielenda 3D *zapamiętać - omega 9 robi rozmiękczoną, przyklapniętą kaczuchę. zdjęcie po nocy i całym dniu
![]() |
#2189 |
Zadomowienie
|
Moje Ci one z dziś
![]() * Olej z winogrona z wodą na godzinkę * Mycie Gliss Kur 19 składników Total Repair * Odżywka Pantene regeneracja * Joanna Mak i bawełna + żel elastyczny Joanna Suszenie dyfuzorem. Troszkę suche po rozjaśnianiu. Trzeba się spiąć i popracować nad nimi. Dziś jak widać silikonowo ![]()
![]() |
#2190 |
Zadomowienie
|
farbowane Loreal Prefernce 7.1 na oliwkę BD
M: Eva ze skrzypem O: Alterra z granatem+Nivea long repair na 5min i zakwaszająca z Castinga na 2min b/s: Tomotei z olejkiem sezamowym, serum GP S: Bielenda 3D Po farbie wypadł spory kłębek. Włosy dociążone i nawilżone, ale łatwo tracące kształt. Na drugi i trzeci dzień przesusz. 24.06 O: oliwka BD na 24h zemulgowana Pottersem z melisą na 40min M: Eva ze skrzypem+Potters O: Biowax do zniszczonych na 1,5h b/s: Timotei z sezamem, serum GP s: Bielenda 3D przesusz pokonany
Pielęgnacja fal od 01.02.2012. Edytowane przez Martek_ Czas edycji: 2014-06-25 o 00:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:45.