Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-19, 17:26   #2161
psuj_a
Raczkowanie

Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX

Cytat:
Napisane przez emilinka Pokaż wiadomość
Pytanie do Ania1987 i Psuja - jaki jest przedział cenowy w tym saloniku, o którym piszecie?

Mam też pytanie o lubelski salon Amanda na Wyszyńskiego - czy któraś z Was (albo ktoś kogo znacie) szyła tam sukienkę dla siebie, ale pozostawiając do wypożyczenia? Jeśli tak, to jaki był koszt?

Czas mnie nagli, bo ślub w kwietniu
Moja suknia kosztowała 800zł ale większość sukni była po 1000-1200zł. Pytałam w salonach ile kosztuje takie uszycie na miarę i wypożyczenie sukni to wychodzi tak ok 1000-1500zł.

Oto jest miłość:
dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się,
że czekali na siebie całe życie...
O'Cangeceiro
psuj_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 18:31   #2162
ana_01
Rozeznanie

Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Czy mogłybyście coś więcej o salonie Lady in White powiedziec?? jakie tam są ceny? zwiedzilam juz kilka salonow ale jakos nie moge trafić na tę jedyną az Wam zazdroszczę, jak piszecie, że zakochałyście sie w swoich sukienkach...
Byłam niedawno w "Lady in white" z koleżanką, która była zainteresowana szyciem tam sukni. Kobieta naprawdę ładne rzeczy szyje, widać, że starannie i z dobrych materiałów (tak mi się wydaje). Mogłam sobie porównać jak moja była uszyta (byle jak i niezbyt starannie, no ale chinczyki się zbytnio nie starali, a jak były uszyte suknie u tej kobiety. Pani za suknie, która w Demi kosztuje 2500 powiedziała, że uszyje mojej kolezance w tej cenie, ale z welonami, bolerkiem itd. Kolezanka się zastanawia, za to druga znajoma już zamówiła u niej suknie, taką z dołem falbaniastym- fajna kiecka, mam nadzieję, że się sprawdzi.

Cytat:
Napisane przez Tenaya24 Pokaż wiadomość
J
No wiem właśnie, że masakryczna natknęłam się na nią przypadkiem w necie, nie mogłam jej namierzyć, ale jedna z wizażanek pomogła ustalić mi co to za suknia- Pronovias Iman. Jak dla mnie cud miód
Co Pronovias to Pronovias Ja byłam w listopadzie w Madonnie w Warszawie..o matko i córko..co ja tam widziałam! Napatrzeć się nie mogłam dosłownie Cuuudne wszystkie sukienki. Z jednej strony żałowałam, że nie pojechałam tam w poszukiwaniu mojej sukni, ale z drugiej strony wiem, że i tak bym tam nic nie kupiła..7-8 tys to nie na moją kieszeń
Będziesz ją szyła czy szukasz czegoś innego?

Cytat:
Napisane przez ona911 Pokaż wiadomość
Do Karola zapisywałam się pod koniec zeszłego roku..ale jemu szybko zapełnia się kalendarz więc proponuję się spieszyć.
Do Marty Banach to..ohohoo myślę, że to było coś około kwietnia zeszłego roku i to siostra mnie zapisywała..w sumie zadzwoniła się dowiedzieć o ceny itp itd i spytała to od kiedy można się zapisywać..Pani powiedziała, że już można więc była krótka piłka... i tak nie jestem na tą godzinę co chciałam.. bo siostra prosiła o 13 no i niby tak zostałam zapisana..ale za tydzień zadzwoniła jeszcze raz dopisać moja starszą no i Pani mówi, że mnie nie ma :/ a siostra jak to ???..no i miła Pani sprawdziła i zamiast na 2011r. to zapisała mnie na 2010 i w ciągu tego tyg inna PM zarezerwowała tą moją 13.. więc zdecydowałam się na 12
Ja to w ogóle mam jakieś szczęście do tych rezerwacji. Najpierw Pani Marta..później Karol :/ .... ehhh
Masz szczęście masz, że jeszcze masz miejsce u Marty Tak na serio..to nie martw się, dobrze, że wyszło dosyć wcześniej, a nie np 2 tyg przed ślubem, że coś nie wypali.
Stary 2011-01-19, 19:23   #2163
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez cindi Pokaż wiadomość
w razie czego można wybrać jakąś inną, podobną koronkę, a co do krawcowych to bardzo byłam zadowolona z wizyty w La Femme na Kraśnickich więc jak nie uda się w Lady, to możesz się wybrać i tam (chyba Bianeczka szyła tam suknię i była zadowolona)
Ja też szyję suknię w La Femme i jestem zadowolona.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 19:33   #2164
ona911
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ana_01 Pokaż wiadomość
Masz szczęście masz, że jeszcze masz miejsce u Marty Tak na serio..to nie martw się, dobrze, że wyszło dosyć wcześniej, a nie np 2 tyg przed ślubem, że coś nie wypali.
Masz rację dobrze, że to wtedy wyszło a nie tak jak pisałaś 2 tyg przed.. bo jakby się tak zdarzyło to chyba bym się zapłakała

Razem od...

...a tego dnia...
...powiedzieliśmy sobie Tak ...

ona911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 19:58   #2165
emilinka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez psuj_a Pokaż wiadomość
Moja suknia kosztowała 800zł ale większość sukni była po 1000-1200zł. Pytałam w salonach ile kosztuje takie uszycie na miarę i wypożyczenie sukni to wychodzi tak ok 1000-1500zł.
Dzięki za informację. To akurat mój budżet (tzn maksymalnie do 1000). W Bella Moda uszycie 1870, i to w promocji... Bez wypożyczenia, ale co potem zrobić z taką suknią - widać po aukcjach, że ciężko się sprzedają.

Czy były tam jeszcze jakieś zwykłe proste sukienki bez koralików i koronek, czy już nie bardzo?
emilinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 21:10   #2166
malgosia_23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tanitka Pokaż wiadomość
szczescie to ja mam, bo jestem na 8 dziewczyny powiedzcie ile kosztuje makijaz próbny? tak mniej więcej
Ja w ogóle jeszcze nie mam nikogo umówionego... I tak jak czytam Wasze posty to wydaje mi się, że ze wszystkim jestem w lesie
malgosia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 06:52   #2167
edytka27101982
Rozeznanie

Małgosia spokojnie! ze wszystkim zdążysz! jak się chce to można wszystko spokojnie zorganizować w 2 miesiące
po prostu rozglądaj się na czym Ci zależy, jak juz znajdziesz to zarezerwujesz

edytka27101982 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-20, 08:25   #2168
Ani@1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emilinka Pokaż wiadomość
Pytanie do Ania1987 i Psuja - jaki jest przedział cenowy w tym saloniku, o którym piszecie?

Mam też pytanie o lubelski salon Amanda na Wyszyńskiego - czy któraś z Was (albo ktoś kogo znacie) szyła tam sukienkę dla siebie, ale pozostawiając do wypożyczenia? Jeśli tak, to jaki był koszt?

Czas mnie nagli, bo ślub w kwietniu
moja była za 999+halka gratis, kupilam tam tez koronkowe buciki za 75zl(ze 149 przecenione) do tego jeszcze tylko za bolerko i welon dopłace w sierpniu.
Jakbym chciała uszyć tam nowa taką sama to cena byłaby ok.1500+welon, bolerko, ale z ekspozycji do końca stycznia wyprzedają wszystkie suknie w takich cenachpowodzenia moze sie uda jeszcze znalezc ta jedyna
Stary 2011-01-20, 08:30   #2169
miamore999
Zakorzenienie

Cytat:
szczescie to ja mam, bo jestem na 8 dziewczyny powiedzcie ile kosztuje makijaz próbny? tak mniej więcej
z tego co się orientuję to makijaż próbny u wizażystek kosztuje tyle samo co makijaż już "prawdziwy". kobitka ,która mnie malowała mówiła, że ona nie robi makijażu "próbnego" bo niby jak miałby wyglądać? jedno oko pomalowane, czy jedna połowa twarzy? ona taki na próbę robiła już od razu na fest i ma rację, bo dopiero wtedy widać efekt i można ocenić naszą reakcję na kosmetyki itd.
wcześniej jak sama zaczynałam poszukiwania kobiety od makijażu to poszłam do osiedlowego salonu ( zapłaciłam połowę ceny ślubnego makijażu), pani mnie umalowała próbnie lipnymi tanimi kosmetykami ( bo to przecież na próbę, jak tłumaczyła...) mówiąc, że na ślub pomaluje mnie już lepszymi. więc jak po tym niby próbnym to efektu nie widziałam żadnego i mijał się on zupełnie z celem. sama w domu używam lepszych kosmetyków i pewnie bym się lepiej pomalowała uciekłam stamtąd i trafiłam na szczęście gdzie indziej.
reasumując moją przydługą wypowiedź makijaż próbny najlepiej wykonać gdy ma się jakąś okazję np. wesele u kogoś i wtedy sprawdzić jak się trzyma itd bo koszt będzie taki sam jak w dniu ślubu
Stary 2011-01-20, 08:58   #2170
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Do Karola zapisywałam się pod koniec zeszłego roku..ale jemu szybko zapełnia się kalendarz więc proponuję się spieszyć.
Do Marty Banach to..ohohoo myślę, że to było coś około kwietnia zeszłego roku i to siostra mnie zapisywała..w sumie zadzwoniła się dowiedzieć o ceny itp itd i spytała to od kiedy można się zapisywać..Pani powiedziała, że już można więc była krótka piłka... i tak nie jestem na tą godzinę co chciałam.. bo siostra prosiła o 13 no i niby tak zostałam zapisana..ale za tydzień zadzwoniła jeszcze raz dopisać moja starszą no i Pani mówi, że mnie nie ma :/ a siostra jak to ???..no i miła Pani sprawdziła i zamiast na 2011r. to zapisała mnie na 2010 i w ciągu tego tyg inna PM zarezerwowała tą moją 13.. więc zdecydowałam się na 12
Ja to w ogóle mam jakieś szczęście do tych rezerwacji. Najpierw Pani Marta..później Karol :/ .... ehhh
dzieki!
czyli co, generalnie prawie rok z wyprzedzeniem?
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 11:25   #2171
ona911
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
dzieki!
czyli co, generalnie prawie rok z wyprzedzeniem?
Na to wygląda :/ i to nie jest nasz wymysł, żeby nie było... ale skoro się dzwoni po informacje i pyta od kiedy zapisy i osoba mówi, że już.. to uważam, że jeśli jest się zdecydowanym na danego usługodawcę to trzeba rezerwować i już a nie czekać aż ktoś inny zajmie nasz termin i później wielka rozpacz i rozczarowanie
Jednak nie ma się co sugerować tym, że akurat ja tak wcześnie się zapisałam..tak jak napisała Edytka..jak się chcę, to można i w 2 miesiące wszystko załatwić..ja nie jestem na miejscu więc jak już się pojawię w PL to wolę wszystko wcześniej załatwiać, żebym później nie płakała :P

Razem od...

...a tego dnia...

Edytowane przez ona911
Czas edycji: 2011-01-20 o 11:26
Stary 2011-01-20, 13:07   #2172
malgosia_23
Raczkowanie

Cytat:
Na to wygląda :/ i to nie jest nasz wymysł, żeby nie było... ale skoro się dzwoni po informacje i pyta od kiedy zapisy i osoba mówi, że już.. to uważam, że jeśli jest się zdecydowanym na danego usługodawcę to trzeba rezerwować i już a nie czekać aż ktoś inny zajmie nasz termin i później wielka rozpacz i rozczarowanie
Jednak nie ma się co sugerować tym, że akurat ja tak wcześnie się zapisałam..tak jak napisała Edytka..jak się chcę, to można i w 2 miesiące wszystko załatwić..ja nie jestem na miejscu więc jak już się pojawię w PL to wolę wszystko wcześniej załatwiać, żebym później nie płakała :P
Masz rację. Moim zdaniem to jest wina usługodawców: fryzjerów, wizażystek, którzy sami napędzają to wszystko, prowadząc zapisy na rok z góry. I tak jak mówisz, jeśli któś dzwoni i pyta kiedy będą zapisy i okazuje się, że już to po co czekać aż termin będzie zajęty.
A przecież mnóstwó PM rok wcześniej nawet nie zna daty ślubu nie mówiąc już o godzinie.
Zgadzam się z Edytką, że w dwa miesiące wszystko można zorganizować, tylko niestety wybór jest już wówczas mocno ograniczony.
Stary 2011-01-20, 17:18   #2173
_agatka
Rozeznanie

czy moge prosić - może być na PW namiary na salon Chołoty i Karola Brzyskiego? - piszecie o nich a ja nawet pojecia nie mam co i jak
a moze macie jakies namiary na sprawdzonego fryzjera który dojedzie do klientki? czy raczej tak praktykuja mało doswiadczone osoby?
Dziewczyny czy któras z Was sama organizuje przyjecie weselne? - tzn. ma sale a reszta we własnym zakresie?, a moze jakis watek taki był - mam jakis plan, ale zbieram wszelkie porady bo sama bede w taki sposób organizowac swoje wesele

_agatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 18:17   #2174
Tanitka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _agatka Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy któras z Was sama organizuje przyjecie weselne? - tzn. ma sale a reszta we własnym zakresie?, a moze jakis watek taki był - mam jakis plan, ale zbieram wszelkie porady bo sama bede w taki sposób organizowac swoje wesele
Ja tak mam tzn. mamy salę weselną i sami organizujemy kucharkę itp. Jesli chodzi o porady, to moi rodzice wyprawiają już 4 i ostatnie wesele, a rodzice TŻ dopiero pierwsze. Jakbyś miała jakiś problem to pisz chętnie popytam się rodziców, co i jak. Bo ja będę się dopiero "wgłębiała" w to wszystko na swoim weselu
Stary 2011-01-20, 18:46   #2175
_Olka_
Raczkowanie

Cytat:
Ja tak mam tzn. mamy salę weselną i sami organizujemy kucharkę itp. Jesli chodzi o porady, to moi rodzice wyprawiają już 4 i ostatnie wesele, a rodzice TŻ dopiero pierwsze. Jakbyś miała jakiś problem to pisz chętnie popytam się rodziców, co i jak. Bo ja będę się dopiero "wgłębiała" w to wszystko na swoim weselu
My rowniez organizujemy sami wesele,takze jakby cos to mozna pytac.Co prawda ja nigdy nie uczestniczylam w takich przygotwaniach ale tesciowa jest wszechwiedzaca a ja sie ucze jest troszke tego do zalatwiania,nooo...ale cos za cos,dzieki temu mozna zrobic 2 dni wesela w cenie 1go w lokalu.
pozdrawiam i powodzenia w przygotowaniach.
_Olka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 19:14   #2176
Tenaya24
Rozeznanie

Cytat:
w razie czego można wybrać jakąś inną, podobną koronkę, a co do krawcowych to bardzo byłam zadowolona z wizyty w La Femme na Kraśnickich więc jak nie uda się w Lady, to możesz się wybrać i tam (chyba Bianeczka szyła tam suknię i była zadowolona)
PW już wysłałam, jak nie doszło, daj znać
Zamierzam niedługo pójść do Lady in White i dowiem się wszystkiego. Dam Wam znać co i jak A najbardziej chciałabym właśnie tam szyć, bo wiem, że kobieta jest rewelacyjna a jej dzieła są dopieszczone w każdym calu
Cindi Twoja suknia jest:

Cytat:
Napisane przez ana_01 Pokaż wiadomość
Byłam niedawno w "Lady in white" z koleżanką, która była zainteresowana szyciem tam sukni. Kobieta naprawdę ładne rzeczy szyje, widać, że starannie i z dobrych materiałów (tak mi się wydaje). Mogłam sobie porównać jak moja była uszyta (byle jak i niezbyt starannie, no ale chinczyki się zbytnio nie starali, a jak były uszyte suknie u tej kobiety. Pani za suknie, która w Demi kosztuje 2500 powiedziała, że uszyje mojej kolezance w tej cenie, ale z welonami, bolerkiem itd. Kolezanka się zastanawia, za to druga znajoma już zamówiła u niej suknie, taką z dołem falbaniastym- fajna kiecka, mam nadzieję, że się sprawdzi.

Co Pronovias to Pronovias Ja byłam w listopadzie w Madonnie w Warszawie..o matko i córko..co ja tam widziałam! Napatrzeć się nie mogłam dosłownie Cuuudne wszystkie sukienki. Z jednej strony żałowałam, że nie pojechałam tam w poszukiwaniu mojej sukni, ale z drugiej strony wiem, że i tak bym tam nic nie kupiła..7-8 tys to nie na moją kieszeń
Będziesz ją szyła czy szukasz czegoś innego?

Dobrze myślisz Ana Suknie są z bardzo dobrych materiałów. Wiadomo jeśli chce się taniej, to może dobrać tańszy materiał. Chciałabym szyć tą suknię Pronovias o której pisałam wcześniej bo zapałałam do niej miłością tylko wszystko będzie zależało od ceny, bo budżet mamy ograniczony niestety i szaleć za bardzo nie możemy.
Dziewczyny a ja się zorientowałam, że jestem zapisana do dwóch makijażystek nie wiem jak ja to zrobiłam... jakaś zakręcona jestem dobrze, że w porę się zorientowałam. Tylko teraz, którą odwołać??

Tenaya24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 19:41   #2177
ona911
Rozeznanie

Wiecie co... wczoraj wysłałam maila z zapytaniem czy mogę umówić się na mierzenie sukienek za tydzień w piątek w firmowym salonie Pronovias w Londynie. Dzisiaj pani do mnie dzwoni i mówi, że najbliższy wolny termin jest 9 lutego !!! a ja słucham ????? a ona no tak 9 luty.. myślałam, że upuszczę telefon normalnie..no ale nie mam wyjścia :/ muszę pomierzyć sukienki, żeby wiedzieć jaką chcę uszyć a, że ich suknie mi się strasznie podobają i tylko u nich jest nowa kolekcja więc...pozostaje mi cierpliwie czekać Jutro będę dzwoniła do drugiego..ciekawe czy u nich też takie kolejki do mierzenia :/

Razem od...

...a tego dnia...

Stary 2011-01-20, 23:50   #2178
Tanitka
Rozeznanie

Cytat:
Wiecie co... wczoraj wysłałam maila z zapytaniem czy mogę umówić się na mierzenie sukienek za tydzień w piątek w firmowym salonie Pronovias w Londynie. Dzisiaj pani do mnie dzwoni i mówi, że najbliższy wolny termin jest 9 lutego !!! a ja słucham ????? a ona no tak 9 luty.. myślałam, że upuszczę telefon normalnie..no ale nie mam wyjścia :/ muszę pomierzyć sukienki, żeby wiedzieć jaką chcę uszyć a, że ich suknie mi się strasznie podobają i tylko u nich jest nowa kolekcja więc...pozostaje mi cierpliwie czekać Jutro będę dzwoniła do drugiego..ciekawe czy u nich też takie kolejki do mierzenia :/
o RANY

---------- Dopisano o 00:50 ---------- Poprzedni post napisano o 00:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Tenaya24 Pokaż wiadomość
Cindi Twoja suknia jest:

POPIERAM bardzo oryginalna i na pewno będzie "sensacją" na weselu
Stary 2011-01-21, 11:07   #2179
Tanitka
Rozeznanie

Wiem, że temat nauk był poruszany już kilkakrotnie, ale nie czytałam jeszcze o naukach 1 weekendowych godnych polecenia. Te na Staszica trwają przez 2 weekendy, a ja z TŻ przez to, że studiujemy daleko od domu nie możemy w nich uczesniczyć, a zjazdy niestety są co 2 tygodnie. Zaden z terminów podanych na rok 2011 nam nie odpowiada
Także dziewczyny jakbyście słyszały o ciekawych naukach na terenie Lubelszczyzny (np.Lbn, Kraśnik, Świdnik) to dajcie znać. Nie chcielibyśmy pójść na nauki, tylko po to żeby je "odbębnić".
Stary 2011-01-21, 12:15   #2180
cindi
Rozeznanie

dzięki za komplementy w imieniu sukni :P mam nadzieję, że każda z Was znajdzie swoją wymarzoną
Cytat:
Wiem, że temat nauk był poruszany już kilkakrotnie, ale nie czytałam jeszcze o naukach 1 weekendowych godnych polecenia. Te na Staszica trwają przez 2 weekendy, a ja z TŻ przez to, że studiujemy daleko od domu nie możemy w nich uczesniczyć, a zjazdy niestety są co 2 tygodnie. Zaden z terminów podanych na rok 2011 nam nie odpowiada
Także dziewczyny jakbyście słyszały o ciekawych naukach na terenie Lubelszczyzny (np.Lbn, Kraśnik, Świdnik) to dajcie znać. Nie chcielibyśmy pójść na nauki, tylko po to żeby je "odbębnić".
hmm, a na te weekendowe na Staszica nie trzeba mieć zezwolenia z parafii? Wydaje mi się, że ktoś tak pisał, a może mi się już wszystko myli

Moja droga do fit sylwetki: http://fitmehard.blogspot.com/
cindi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 12:25   #2181
kffiatusheq
Raczkowanie

Cytat:
dzięki za komplementy w imieniu sukni :P mam nadzieję, że każda z Was znajdzie swoją wymarzoną

hmm, a na te weekendowe na Staszica nie trzeba mieć zezwolenia z parafii? Wydaje mi się, że ktoś tak pisał, a może mi się już wszystko myli
No właśnie trzeba przedstawić podanie/skierowanie- na nim ksiądz wpisuje przyczynę dlaczego młodzi mają odbyć przyśpieszone nauki.
kffiatusheq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 13:58   #2182
Tanitka
Rozeznanie

oczywiście, że trzeba. Proboszcz bez problemu nam wyda, tylko chodzi o to, że kurs na staszica trwa 2 weekendy, a my musimy je zrobić w 1 weekend. Dlatego nie mam pojęcia, gdzie takie 1 weekendowe kursy się odbywają.
Stary 2011-01-21, 14:31   #2183
psuj_a
Raczkowanie

A my wczoraj zamówiliśmy ciasta tzn.zapisaliśmy się a dokładnie ile blach i jaki rodzaj to ustalimy miesiąc przed ślubem jak będzie wiadomo ile ludzi przyjdzie...dobrze że to już mamy z głowy Ale mamy kolejny problem bo para która miała być u Nas za starszych Nam odmówiła bo studiuja a Nasz ślub w sesji wypada...i nie mamy kogo wziąść...mój TŻ wziąłby brata ale on jest niepełnoletni i chyba nie może z tego powodu być świadkiem...

Oto jest miłość:
dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się,
że czekali na siebie całe życie...
O'Cangeceiro
psuj_a jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-21, 19:03   #2184
malgosia_23
Raczkowanie

Cytat:

Trzeba, trzeba. Nam proboszcz dał, ale co się nakrzyczał przy tym... Nie było miło

Cytat:
Napisane przez psuj_a Pokaż wiadomość
A my wczoraj zamówiliśmy ciasta tzn.zapisaliśmy się a dokładnie ile blach i jaki rodzaj to ustalimy miesiąc przed ślubem jak będzie wiadomo ile ludzi przyjdzie...dobrze że to już mamy z głowy Ale mamy kolejny problem bo para która miała być u Nas za starszych Nam odmówiła bo studiuja a Nasz ślub w sesji wypada...i nie mamy kogo wziąść...mój TŻ wziąłby brata ale on jest niepełnoletni i chyba nie może z tego powodu być świadkiem...
Jeśli bierzecie ślub konkordatowy to nie Bezpośrednio wynika to z kodeksu rodzinnego.
Stary 2011-01-21, 21:10   #2185
_agatka
Rozeznanie

_Olka_ i Tanitka - to ja priv napisze o co mi chodzi zeby tu nie zasmiecac...

skoro pojawił się temat ciast to jakie cukiernie polecacie? myslałyscie moze o ciastach typu 13 lub 15 zł/kg oferowanych czesto i gesto w sklepikach piekarniczych no i ile mniej wiecej ciasta liczy sie na głowe goscia?

bede sie wybierac niedługo na podboj salonów slubnych, jestem drobnej postury i zamierzam zagladnac do wypozyczalni, licze ze tam sa wieksze szznse na przymierzenie czegos w moim rozmiarze

z tego co się orientuje to skupiska salonów lub wypozyczalni:
narutowicza
głęboka w pasazu
fabryczna (giselle i chyba gdzies w okolicy to 'lady in white')
lubartowska i taka uliczka miedzy lubartowską i świętoduską no i na świętoduskiej chyba cos jest
wypozyczalnia na głowackiego
wypozyczalnia na zamojskiej

czy są jeszcze gdzies salony lub wypozyczalnie? na bernardynskiej to cos jest czy juz zlikwidowane?
prosze o uzupełnienie jesli cos pominęłam

ciagle sie o cos dopytuje, ale wybaczcie bo z małym dzieckiem na reku to wiele czasu nie mam zeby sie za wszystkim dobrze rozejrzec
od siebie dodam ze jestem juz po cywilnym i kwiaty zamawiałam w kwiaciarni finezja, załącze zdjecie, za butonierki, bukiet druhny (3 róze z przybraniem) i swoj zapłaciłam mniej niz 100 zł, od razu mówiłam ze na cywilny wiec moze dlatego?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg slub cywilny 0444.jpg (73,3 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg slub cywilny 2433.jpg (73,8 KB, 65 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg slub cywilny 2455.jpg (73,2 KB, 54 załadowań)

_agatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 21:25   #2186
cindi
Rozeznanie

Cytat:

narutowicza
głęboka w pasazu
lubartowska i taka uliczka miedzy lubartowską i świętoduską no i na świętoduskiej chyba cos jest

czy są jeszcze gdzies salony lub wypozyczalnie? na bernardynskiej to cos jest czy juz zlikwidowane?

ciagle sie o cos dopytuje, ale wybaczcie bo z małym dzieckiem na reku to wiele czasu nie mam zeby sie za wszystkim dobrze rozejrzec
od siebie dodam ze jestem juz po cywilnym i kwiaty zamawiałam w kwiaciarni finezja, załącze zdjecie, za butonierki, bukiet druhny (3 róze z przybraniem) i swoj zapłaciłam mniej niz 100 zł, od razu mówiłam ze na cywilny wiec moze dlatego?
są jeszcze 3 salony na al. Kraśnickich (naprzeciwko Orlenu)

bukiet bardzo ładny, ja w ogóle lubię czerwony kolor, więc dla mnie super

Moja droga do fit sylwetki: http://fitmehard.blogspot.com/
cindi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 07:48   #2187
edytka27101982
Rozeznanie

_agatka
cukiernie mieliśmy z Nasutowa
http://www.ciastkarnia-alicja.pl/ofer_tort3.php
tak jak piszesz ok.15-16zł za kg torty po 30zł/kg
ilość ciasta na gościa zależy czy 1 czy dwa dni i czy dajecie gościńce?

edytka27101982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 09:21   #2188
miamore999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edytka27101982 Pokaż wiadomość
_agatka
cukiernie mieliśmy z Nasutowa
http://www.ciastkarnia-alicja.pl/ofer_tort3.php
tak jak piszesz ok.15-16zł za kg torty po 30zł/kg
ilość ciasta na gościa zależy czy 1 czy dwa dni i czy dajecie gościńce?
ja też polecam zdecydowanie tę cukiernię my też tam zamawialiśmy ciacho pycha!
Stary 2011-01-22, 18:05   #2189
Miecia85
Raczkowanie

Cytat:

narutowicza
głęboka w pasazu

Z dzisiejszej wędrówki po salonach potwierdzam na wszystkich tych ulicach są salony:
Fabryczna 8 lub 9 sklepów,( zazwyczaj krawcowe za wiele się nie pomierzy ale można uszyć)
Bernardyńska 5 salonów też przeważnie szycie tu w dwóch można wypożyczyć lub uszyć i oddać
Lubartowska demi i jeden malutki już wspominany tu na forum
Narutowicza tu są sklepy sieciowe i większość sukienek szytych za granicą a tu dopasowywanych modele katalogowe
Lipowa Jeden sklep duży wybór ok 50-60 sukienek i otwarty do 18.30 w sobotę 14.30
Kraśnicka tu sklepy otwarte do 19 w niektóre dni w jednym z nich szyją na miarę

Niestety trzeba na to sporo czasu jak już się decyduje coś mierzyć w danym sklepie to minimum godzinka mija.
Życzę owocnych poszukiwań Można trafić jeszcze na ciekawe promocje i obniżki. Bywają kolejki
Stary 2011-01-22, 22:59   #2190
Niekoniecznie
Przyczajenie

.

Edytowane przez Niekoniecznie
Czas edycji: 2011-01-23 o 10:54
Niekoniecznie jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości