|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2161 |
Konto usunięte
|
Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II
Nie dawaj śliwek
![]() A banana dawałaś? Lekki jest, ja najpeirw samego, a dzisiaj zmiksowałąm z winogronem, smaczne, jadłam :d |
![]() ![]() |
![]() |
#2162 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22292556]Edziu, przez butlę spokojnie przechodzi (smoczek do kaszek rzecz jasna) proporcja - ile miarek mleka, tyle samo takich samych miarek kleiku.[/QUOTE]
a jak z moim ?? sciagnietym to mam prac ilosc ze na 150 ml gotowego mojego mleczka 5 łyzeczek kleiku ?? ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22292642] A banana dawałaś? Lekki jest, ja najpeirw samego, a dzisiaj zmiksowałąm z winogronem, smaczne, jadłam :d[/QUOTE] po bananie odruch wymiotny chyba za słodki ale jak zmieszam z winogronem moze zasmakuje
#2163 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() djerba-sto lat!!! szaja-obstawiam dół ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2164 |
Zakorzenienie
|
Dzieki Dziewczyny kurcze córa mi dorosleje
![]() mam smoka 2 z lovi moze przeleci a jak nie to po 3 skocze
#2165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mamy pierwszego gryzonia na wątku. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2166 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i super dzionka ojej jakie fajoskie, jak sie nazywaja, nabywszy takie dla Stefcia bym chciala ![]() Cytat:
============ u nas od czterech dni noc w noc kongos, nie wiem czy zeby czy nie zeby, ja wymiekam ![]() w noc zero jedzenia, ale w dzien ladnie idzie mleczko i sama robie wciaz jedzonko malemu, dzisiaj marchewka+ziemniaczek+bro kulki, maly wsuwal az piszczal, po obiedzie banan z odrobina sliwki, moze pomoze na kupala, bo dzisiaj nie bylo ![]() ja rano zaliczylam aerobik i w te pedy do domu, bo moj malz oblooooznie chory, przeziebil sie, temp az cale 36,5 st, ale maruda jakby mial przynajmniej oskrzela zawalone ![]() ide druga kawke pierdyknac, tylko ona na nogach mnie trzyma ![]() KROPKA te klocki ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2167 |
Zakorzenienie
|
To klocki A ku ku, firmy Sassy.
Np. tu : http://allegro.pl/klocki-a-ku-ku-sas...245138382.html |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2168 |
Konto usunięte
|
Nie peirwszego gryzonia, Djerba jest pierwszym gryzoniem
![]() Uwaga - białe, mocne ślady są na dole ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2169 |
Zakorzenienie
|
Tak? To coś nie doczytałam.
![]() To gratki dla pierwszego i drugiego gryzonia. ![]() I dla trzeciego, który się wyraźnie szykuje. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2170 |
Zadomowienie
|
witam dziewczyny - padam dziś na ryj
![]() właśnie pierwszy raz dziś czyli teraz usiadłam i delektuje sie kawą ![]() dziś juz zaliczyłam zakupy , pranie , sprzatanie , koszenie trawy cd, i jeszcze ciasto upiekłam i gotowanie obiadu .. oczywiście Gabryśka zabawiana przez moją mame - inaczej nie zrobiła bym nic a tak to juz obrobiona jestem - jeszcze sterta prasowania na wieczór i koniec - może jakaś lampka wina ![]() moje dziecie juz trzecią noc kopie mnie namietnie miedzy 3- a 4 nad ranem , podejrzewam że to wpływ pełni ksieżyca - mała bardziej pobudzona jest ![]() szaja - pisałaś że Agatka mało jadła moja młoda była szczepiona w czwartek , skutków ubocznych nie było dzieki bogu ale wczoraj kompletnie nie miała apetytu i tyle co ona zjadła przez cały dzien - no ja bym była głodna ![]() a nie pochwaliłam sie Gabryśka - waży 6550g i ma 66 cm - pani doktor stwierdziła że rośnie mi modelka ![]() kupiłam małej wczoraj małe gryzaczki bo dziewczyna juz nie wie co zrekami zrobic i powiem wam że żuje te gryzaki namietnie - podejrzewam że swedzą ją juz dziąsła bo ciągle operuje tam rekami i sie denerwuje ![]() dziś mnie jeszcze młoda zaskoczyła bo o ile czasami brałam ją za rączki i ona podrywała sie do siedzenia to był to jeszcze dla niej wysiłek choc głowe juz dawno trzyma prosto - to dziś ja ją za rączki a ona siad jak na zawołanie no gały mi wyszły - i tak jeszcze 2 razy - coś pieknego ![]() dziewczyna chce mi juz siadac - masakra - trzymana na rekach jak ja np siedze - też ciągnie do przodu ... a i jeszcze Gabrysia dostała dziś pierwszą łyżeczke jabłuszka ![]() ![]() skutków ubocznych na razie brak - czekamy.. gratulacje dejrba - urodzinek ![]() no i pierwszych ząbków gratuluje ![]() ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- kobietki mam jeszcze pytanko - jak długo czekałyście na drugą @ po porodzie ![]() ja pierwszą po porodzie miałam w 10 tyg po , no i czekam na nastepną - ciekawi mnie kiedy to sie unormuje i jak długa przerwa może byc po tej pierwszej ![]()
#2171 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22294087] Uwaga - białe, mocne ślady są na dole ![]() ![]() gratuluje!!! ![]() Cytat:
![]() =========== kobietki, polecam dwa filmy, ktore wczoraj ogladalismy z malz, dom zly i galerianki - wg mnie b.dobre, dosc ostre, ale rzeczywiste - polecam!
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2172 |
Rozeznanie
|
dzien dobry
![]() nie bylo mnie 3 dni na wątku i mam masę zaległości ale powolutku postaram sie nadrabiac.. u nas news...... bylismy na usg bioderek w srode a w czwartek u ortopedy na drugiej wizycie pani na usg powiedziala ze ok są, tylko mala niedojrzalosc ale to wszystko, a pan dr jednak uznal ze trzeba stosowac tzw poduszkę frejki...... ktoras z was mi pisala ... emerald sea...?to jest taka wkladka na szelkach zrobiona z jakies pianki sztywnej.. jak maty turystyczne... zalecil szerokosc 20 cm i stwierdzil ze Róża ma dlugie nogi jak na swoj wiek ![]() trzeba zakladac na samo body, no bo to nie moze nic ciagnac w kroku i mowil ze rodzice roznie radza sobei z ubieraniem dzieci, ze np robia z rajstopek takie getry, albo ubierają o kilka rozmiarow wieksze spodnie na tą poduszke... ja jednak poswiecilam portki i rozprulam w kroku prawie na calej dlugosci szwu i Róży nic nei ciagnie a wyglada w miare jako tako no i nasunelam na troczki te oslonki od fotelika samochodowego , zeby się nie wpijalo w ramiona jej... poduszke mamy zakladac jej przez 6 tyg!!!!!!!! przez tydzien mozemy jej zdejmowac na pol godziny... dzis leci trzeci dzien.. narazie zakladam jej jak ją klade do snu... jak sie budzi i odruchowo chce sie przeciagnac to jest zdziwiona i placze bo nie wie o co chodzi.. wtedy zdejmuje, pobawimy sie i po jedzonku jej zakladam zawsze jest troche placzu ale musi sie dziecinka przyzwyczaic... najbardziej balam i boje sie nocy... pierwsza noc jako tako... zasnela o 21 ale od polnocy juz co pol godziny pobudka byla i ryk wiec okolo 3 jej zdjelam bo ona tez musi sie wyspac przecie.... wczoraj druga noc.. zasnela o 21 a juz od 22 byl protest i placz taki ze serce sie kraje... wiec zdjelam jej na co maz ze i tak ją zaniedbalam i zebym nei zalowala pozniej... wiec mowie mu sluchaj, to dopiero drugi dzien, daj jej sie przyzwyczaic, a zreszta prosze bardzo załóż jej to cholerstwo i wstawaj do niej potem co pol godz przez cala noc. i poszlam sie wybeczec do lazienki, wzielam prysznic a on przychodzi i mowi " nie placz, ja gadam glupoty czasami" pierwszy raz od chyba 2 lat przeprosil mnie... powiedzialam ze nie chce byc zla matką, na co on ze tak nei powiedzial, wiec mowie mu ze tak wlasnie tak powiedzial.. bo mnie serce boli jak na nia patrze w tym dziadostwie, jak ona beksa i patrzy tak jakby czekala na wyjasnienie albo pomoc a ja musze ją w tym trzymac bo przeciez nie wytlumacze jej ze to dla jej dobra..... ciagle mysle czy to nie opóźni jej rozwoju ruchowego, przekrecania sie, lezenia na brzuszku...wczoraj juz mialam naprawde wrazenie ze jestem beznadziejna...pokarmu nei mam, teraz te bioderka, myslalam ze to wszystko moja wina... balam sie tez spaceru... ale o dziwo jakos daje mala rade, ledwo miesci sie w wozku ![]() ![]() moja klusia bidula...ech w czwartek mamy szczepienie musze pamietac zeby zapytac doktorke o ten rozwoj w tej pieprzonej frejce.. aha, w ciagu kilku dni mala opanowala chwytanie zabawek, lapie i ciagnie, potrzasa nimi, patrzy troche zdziwiona ale probuje nimi wcelowac do buźki, lize i dziwi sie ze nei zmakuje jak rączka ![]() ![]() widzialam gdzies taki gryzaczek koleczko, cienkie w sam raz do raczki, kupie i niech sobie szamie ![]() ufff no to sie wygadalam, ![]() wklejam photosy Róży w tym szajstwie |
![]() ![]() |
![]() |
#2173 |
Zakorzenienie
|
Teraz to szajstwo jak mówisz, to jest super.
![]() ![]() ![]() ![]() Ps. A jak malutka leży, gdy tego nie ma na sobie? Ja w szoku jestem, dawno małych dzieci w rodzinie nie było, ale mój Danio to leży w takim rozkroku właśnie jak Twoja mała, tylko bez niczego między nóżkami. Nawet z małą, miękką pieluchą. Myślałam, że im starszy będzie tym bardziej mu te nóżki do wewnątrz pójdą, a on dalej twardo na żabkę śpi, tak sam z siebie. Jak rozumiem to dobrze, bo dzięki temu stawy są ok. Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-09-25 o 18:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#2174 |
Rozeznanie
|
uff
dzis dzień ciężki..a zaczęło sie od wizyty teściowej i szwagierki..niby wpadły na chwilkę, ale zdążyły mi wytarmosić małego, wycałować i stękać, jaki to on cudny..ja wszystko rozumiem, ale po wizycie mały wpadł w szał i ani spania ,ani jedzenia...one wyszły ok. 12 a mały zasnął dopiero na spacerze o 16..a do tej 16 był ryk, najpierw adasia, potem mój..dzis nerwy mi puściły i krzyknęłam...niby nie na niego, bo w powietrze, ale przy nim i skończyło sie jeszcze wieksza histerią//dobrze,że małż dziś w domu, to zajął się nim, a ja spokojnie mogłam się wypłakać w kibelku.. ![]() ![]() a jutro kończymy magiczne 3 miesiące...no właśnie, czy faktycznie jest jakaś zmiana??? nie mówię, że konkretnie w dniu ukończenia, ale w ogóle po 3 miesiącu???co myślicie, jak było u was?
![]() |
#2175 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Róża jak spi to ma w takim rozkroku duzym ale jak nie spi to wierzga nozkami a jak nie wierzga to ma w troche mniejszym rozkroku i stópki razem podeszwami... ona lubi się przeciągnąc jak kotek prostując nózki no i jak robi kupę to te nóżki prostuje i napina doopkę ![]() chlopców się i tak nie pieluchuje wiec mozesz spokojna byc o matkooooo...to mojej znajomej coreczka to w takich metalowych szynach musiala się męczyc... męża siostrzenica też...przez 3 miesiace na szczescie Róża nie ma dysplazji, jak dr pokazywal nam na niej to tak rozchylajac nozki one powinny niemal dotykac podloza a u niej do podloza brakuje jakies 3 cm... on mowil ze to niewiele ale lepiej teraz zapobiec im mlodsze dziecko zeby te stawy się wyrobiły.... za miesiac idziemy na wizytę znowu i zobaczymy co dalej ![]() a wogole Róża jak weszlismy to bajerowala lekarza, smiala się jak z golą bożenką lezala a jak weszlismy drugi raz i on jej zalozyl tę poduszkę to zrobila podkówkę i patrzyla na niego z wyrzutem nawet bedac na moich rekach ![]() no nic, liczę na to że szybko przywyknie bo jeszcze kilka dni i będzie musiala całą dobę w tym byc niestety....... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2176 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Uroczy jeżyk na główce ![]() Mnie kusi, by się ściachać na króciutko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2177 |
Zakorzenienie
|
Jak to się chłopców nie pieluchuje? Ja tu mam na rejonie taką położną, co nie tylko każe pieluchować, ale nawet pieluchować profilaktycznie. To pierwsze co mi powiedziała jak do domu przyszła.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2178 | |||
Zakorzenienie
|
Witam,
Strzelać się takimi zabawkami. Bawi się w airsoft, nie mylić z paint balem.Karabiny wyglądają jak orginały ale w magazynkach zamiast naboi mają plastikowe kuleczki.Strzelają do siebie. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22291965]Darianko, a wydawało mi się że ci pisałam w temacie ![]() ![]() Taki wysięk zawsze związany jest z zapaleniem ucha środkowego (i piszę to ja, weteranka tej choroby, hehe). Natomiast NA SZCZĘŚCIE nie zawsze boli, chociaż może być dość wysoka temperatura. Zapaszek charakterystyczny, fakt ![]() ![]() Dzięki ![]() Nie pisalaś.W poniedziałek ide do lekarza. Cytat:
Nie wiem czy ja się bede tak cieszyć z pierwszych ząbków.Boje sie o moje cycki. Za to cieszy mnie, że Ola sie ciągle podciąga.Chociaz tyle jak na 3 miechy. Codziennie prowokuje ją do głośnego śmiechu ale nic. Cytat:
Czy to oznacza, że źle wyczyściłam uszko Czyszcze rano i wieczorem zawsze. Cytat:
jamaicaP ucałuj Róże od cioć.To coś nawet ładnie wygląda. Dziś wybrałyśmy się na spacer do miasta.40 min w jedną stronę z górki.Słonko świeciło ale za ciepło nie było. Miałam tylko kupić chleb w polskim sklepie ale zachaczyłam o nexta- jest wyprzedaż- i kupiłam sobie bojówki na jesień. Wracałyśmy już autobusem. I chyba przez ten spacerek bede chora. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2179 |
Konto usunięte
|
szaja, z zasady pierw wychodzą dolne jedynki, więc ja obstawiam lewą.
![]() bydgoszczanka. ucałuj Luzike. ![]() ![]() My mamy ten najpopularniejszy model fisher price, i też muszę Tymka zapinać, bo on z takim impetem mostek robi, że zjeżdża z leżaczka, trzy mostki w góre i tyłek poza leżaczkiem. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2180 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dostałam kiedyś taką kuleczką... ożesz kurka wodna, jak to boli... :/ Cytat:
Można nigdy uszu nie czyścić i stanu zapalnego nie mieć. Szybciej można natomiast coś złapać jak się tam pogrzebie. Uszko czyścimy tylko z wierzchu, nie gmyramy w środku. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2181 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zdrówka życzę ![]() Leżaczek Brevi. Ona była w pozycji półleżącej. Widocznie usiadła. Zastałam ja w pozycji zgiętej w pół i dalej główka przeciążyła do ziemi. http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=1171283 Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22294087]Nie peirwszego gryzonia, Djerba jest pierwszym gryzoniem ![]() Uwaga - białe, mocne ślady są na dole ![]() ![]() No super. Cytat:
Cytat:
U nas bioderka są ok. [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22299954] bydgoszczanka. ucałuj Luzike. ![]() ![]() My mamy ten najpopularniejszy model fisher price, i też muszę Tymka zapinać, bo on z takim impetem mostek robi, że zjeżdża z leżaczka, trzy mostki w góre i tyłek poza leżaczkiem. ![]() ![]() Napisałam wyżej ![]() jamaica, życzę, oby jak najszybciej było wszystko dobrze. Całuski dla maleńkiej ![]()
![]() |
#2182 |
Rozeznanie
|
Agatka tak uwielbia leżeć, ja ją nawet jak noszę na prosto to nóżki ma tak odwiedzione.
U nas dzisiaj dzień fajny. Agatka pierwszy raz śmiała się głośno - huśtałam się z nią na ogrodowej huśtawce a Tż stał przed nami i do niej gadał a ona się hiholiła ![]() Niestety chyba i u nas zaczynają się ząbki - wieczorami jest wielki marud, przebieranie językiem i wypychanie smoczka. Zdziwiona jestem bo powinna mieć dziąsełka przy jedynkach powiększone a ma przy kłach u dołu z obu stron z tym że z lewej bardziej. ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Zapomniała się pochwalić - dzisiaj kończymy 4 miesiące ![]()
#2183 |
Konto usunięte
|
Myszko, czasem nie 1 idą pierwsze
![]() Gratuluję! |
![]() ![]() |
![]() |
#2184 | |||
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22299605]Bidula - niech szybko frejka pomoże!
Uroczy jeżyk na główce ![]() Mnie kusi, by się ściachać na króciutko ![]() dziekujemy ![]() ja w liceum mialam jeża 5 milimetrów ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dziękujemy ![]() te ochraniacze sa od fotelika a pod kolanka podlozylam wkladki laktacyjne ![]() Cytat:
![]() Róża o 18 zjadla i spala spala spala... we frejce ![]() o 21 obudzilam ją na kąpiel i szamanko, balam sie ze będzie problem z zasnięciem ale usnęla, we frejce oczywiscie ![]() mąż wrócil z pracy, zjedlismy, i poleciał spotkac się z kumplem, a ja siedze na literakach i jakos nei chce mi sie spac...... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to ja gmyram za bardzo w takim razie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2186 |
Konto usunięte
|
Jamaica, w jakim pokoju i jaki nick??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2187 |
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22301928]Jamaica, w jakim pokoju i jaki nick??
![]() kolwiny nick jamaicap |
![]() ![]() |
![]() |
#2188 |
Wtajemniczenie
|
Thanks 4 ur wishes kobitki
![]() ![]() ![]() ![]() jamaica - dzisiaj właśnie była u mnie koleżanka z 1,5 ms synkiem, który jest pieluchowany..i nie słyszałam takiej opinii aby nie stosować pieluchowania, gdy wykryta jest dysplazja..W dzień kiedy maleństwo nie śpi można stosować ćwiczenia, ale pozostałą część to pieluchy bądź jakieś tam te specjalne majteczki.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2190 |
Wtajemniczenie
|
A bo Ci wszyscy lekarze, to chyba kończyli medyczne tylko dla dobrej kasy...U mnie w przychodni jedna lekarka rodzinna, to już chyba parę lat ma ciągłe nieobecności, non stop co tam jestem, to tabliczka z opisem : Dr. R......brak obecności do odwołania, albo po miesiąc, dwa jej nie ma..A wiem, jaką kasę dobrą zarabia...służbowe mieszkanko i takie tam...a to jakie ma podejście do pacjentów i zakres jej wiedzy...to chyba przemilczę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:03.