Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz.II - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-08, 21:55   #2161
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

bajka no twoja starsza troszkę

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

siala nie nabijaj się z moich różowych dresów hehe
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 21:57   #2162
Siala_Bala
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
bajka no twoja starsza troszkę

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

siala nie nabijaj się z moich różowych dresów hehe
A czy ja się nabijam ? Przecie mówię, że są szeksi lil(k)a róż

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 22:00   #2163
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

mam jeszcze niebieskie żeby nie było

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

normalnie cud nad Wisłą........on śpi i to w łóżeczku
Stary 2010-10-08, 22:01   #2164
żabka19
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
Kochane ponoc jak dzidzia skonczy 3 miesiace to powinna przesypiac juz nocke? U mnie na razie codziennie tak samo, zasypia o 20-20.30, budzi sie kolo 3 na karmienie, potem zasypia i spi do 7. U tych ktore maja juz 3 miesiace przesypiaja?
To raczej nie o to chodzi,ze po 3 miesiacach niemowle powinno przesypiac noce ,ale ,ze juz wiekszosc nie potrzebuje nocnego posilku,a budzi sie albo z przyzwyczajenia albo niedojedzenia w dzien albo zbyt malej ilosci snu w dzien albo.. tak poprostu sie budzi ,a rodzic odrazu leci z mleczkiem zamiast dac dziecku ponownie zasnac. Jak na jednej z pogadanek (w grupie) z pielegniarka, powiedzialam,ze moje dziecko jest karmione 3 razy w nocy to wszystkie norwezki patrzyly na mnie jak bym jakas nienormalna byla ,ich wszystkie dzieciaczki przesypialy noc(wszystkie dzieciaczki mialy wtedy 7 tyg.). Teraz sie poprawilo i maly budzi sie tylko raz i zawsze o 2.30 , jutro konczy 3 miesiace.

Cytat:
Napisane przez kinia656 Pokaż wiadomość
Ale w nocy.. najedzony 4 razy pod rzad (bo oczywiscie TZ mowi "daj mu cyca moze glodny" to ja daje jak idiotka a on wiele nnie ciagnie no bo jak ma ciagnac jak mleko przed 5 minutami wyssal) wiec herbatka idzie.. ale i tak lezy, marudzi, w koncu placze.. smoczna zazwyczaj nie chce.. no i nie wiem jak go lulac do snu..
Ja to wlasciwie nie lulam przed nocnym snem ,mowie cicho do niego ,spiewam ,to moje usypianie trwa max 5 minut. Bo nawet bez niego Szymek odlatuje zawsze po max.30 minutach od kapieli.

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość

chciałam się tylko pochwalić, że moje słodkie dziecię przespało calutką podróż do Polski..

w międzyczasie Patryk zaczął przesypiać całe noce - rekord to 10 godzin bez przerwy - tylko moje piersi tego nie wytrzymują mamusie jak sobie z tym radzicie? ściągacie w nocy?
Chcialabym zeby Szymus tak pieknie zniosl podroz do Polski w grudniu jak twoj synek! Wyobrazam sobie jak ciezko bylo Ci odjezdzac ,ja mam tak za kazdym razem jak odwiedziam Polske. A jak domek?? Ja sciagam w nocy ,ale to dlatego ,ze mam malo mleka i robie zapasy na dzien.

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
aniaa22 co do rechabilitacji oglądnij sobie co nieco o rowzoju dziecka zawitkowskiego bo z tego co pamiętam to dużo rzeczy mam własnie " stosować" tych co są pokazane w tym filmie musze go jeszcze raz oglądnąć i przypomnieć sobie
mam nadzieję, że skończą się wam problemy z jedzonkiem i będzie to dla miśka przyjemnością wkońcu a nie męką
Ciesze sie bardzo ,ze po wizytach ok.! I nastepnym razem pisz chociaz ,ze wszystko dobrze po wizycie bo sie zaczelam martwic.
A co do metod Zawitkowskiego to ja stosuje wiekszosc ,sa naprawde fajne i nie takie trudne jak sie wydaje no i pomagaja walczyc takze z asymetria. Jedynie mialam problem z podnoszeniem jego sposobem bo Szymek od poczatku byl bardzo sztywny i "stawial sie" ,wiec zrezygnowalam ,ale przy nastepnym dziecku na pewno bede stosowac tylko metody Zawitkowskiego w codzienniej pielegnacji dziecka.

żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 22:32   #2165
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
AGAMARCIO - byłam na poczcie z tymi pieluchami i przy tej wadze wysyłka 15,50zł.. tak myślę i kombinuję.. bo ważyły coś ponad 2 kilo.. nie pamiętam dokładnie i myślę do ilu kilo jest taka opłata i dopchnęłabym ci pieluszki z rossmana w podobnym rozmiarze co żółte Dady (u nas dady były maławe a te rossmanowskie jeszcze dobre jakiś czas) coby było akurat na styk w wadze i nie przekroczyło tych 15,50 a żeby ci wysłać jak najwięcej.. muszę to jakoś przeanalizować i dowiedzieć się szczegółów wysyłki paczek. Pokombinuję tak by nam obu zrobić dobrze zakręciłam chyba opowieść
hmmm.... zrobić dobrze no wiesz.... dobra daj znać co i jak
Cytat:
Hmm 5,5 kg powiadasz to mój chudzinka bo 4,5kg
i zdjęcia
moja Niunia na ostatniej wizycie (czyli niecałe 2tyg.temu)ważyła 4110g a jutro kończy(my) 2m-c
super zdjęcia dresy też a maluch cudnyyy

moja księżniczka zasnęła dziś przed 18tą więc na 20-tą została obudzona na kąpiel -w wannie oczywiście była w siódmym niebie zjadła i 10min.pózniej już śpiuniała więc ją potuliłam chwilę dałam dziubka i do łóżeczka i śpi.Chciałam powiedzieć że zakup elektronicznej niani był celny i bardzo przydatne bo póki nie położe się spać mamy cały czas małą na podsłuchu

justynacz- co tam u Ciebie i Agatki?

09.08.2010r.g.7.35 2490g 51cm -Karolinka Nasze szczęście

Edytowane przez AGAMARCIO
Czas edycji: 2010-10-08 o 22:34
AGAMARCIO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 22:40   #2166
vette
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
dziekuje Jana cudowna
A powiedz - jak reaguje na zarost meza? Bo moj ma bardzo podobny i na poczatku ja ta drapalo chyba, ale teraz sie przyzwyczaila
Juz sie przyzwyczaila

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
ja też nie widze mojej synowej
zapraszam do albumu

Cytat:
My juz wyruszamy, wiec raz jeszcze udanego weekendu mamuski!
Gdzie jedziecie?

udanego wypoczynku
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 22:42   #2167
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

vette śliczności
Stary 2010-10-08, 23:19   #2168
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AGAMARCIO Pokaż wiadomość
hmmm.... zrobić dobrze no wiesz.... dobra daj znać co i jak
pani na poczcie mi powiedziała 15,50zł
wg strony poczty:
http://www.cennik.poczta.lublin.pl/i...menu/kraj.html
priorytetowa paczka 2-5kg jest za 14,50
Wysyłając wszystkie dady i te mniejsze rossmany (wielkościowo jak dady ) na pewno zmieszcze sie w 5kg i ta cena nie powinna ulec zmianie.. no chyba ze poczta rządzi się swoimi prawami i ustala ceny jakoś "od czapy" chociaż tak być nie powinno . Więc jak chcesz

Stary 2010-10-08, 23:25   #2169
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:

A na pozegnanie Milena zajadajaca owsianke
http://www.youtube.com/watch?v=qemMNK4XBa8
Super je!
Cytat:
i zdjęcia
Jaka chudzinka, ale sliczny i super zdjecie to pierwsze

Blanca
cudna

Hexa
ja Cie pamietam bardzo dobrze(ba pamietam pumki, ltpre wylicytowalas nawet , mam nadzieje, ze jak Ci podlacza net to bedziesz z nami czesciej. Biedna mala sie tak meczy Oby szybko sie poprawilo.

Gdzie Jusdan??

Dzis bylismy na zakupach i tz kupil mi jeansy i weszlam w rozmiar 38, ale mam dobry humor!

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 23:34   #2170
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hexa84 Pokaż wiadomość
CZESC dziewczyny.Na poczatku chcialam wszystkim pogratulowac slicznych bobasow
bardzo dawno sie nie pokazywalam pewnie juz mnie nie pamietacie.
ja pamiętam trzymam kciuki za Was

Mały biedny nie spał od 16 i był tak zmęczony po kąpieli, że zaczął potwornie płakać, nie moglam Go uspokoić i szybko ubierałam po prostu a On w pewnym momencie już nie mial siły plakać tylko szlochał histerycznie... a ja miałam łzy w oczach!
Potem zasnął szybciutko...

Chciałam się Wam pochwalić moją siostrzenicą Kończy 20 paź roczek i waży 7600g... więc jest drobniutka ale to dobrze dla dziewczynki

Chwalę się też moim skarbkiem, bo Wasze są śliczne
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 23:49   #2171
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Przystojny ten Twoj Robert!

Maciuś

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-09, 00:23   #2172
Siala_Bala
Zakorzenienie

ola_k11 - jakie on ma usteczka całuśne ja widzę tylko te usta i nic więcej tak mnie jakoś zaczarowały śliczny! A i siostrzenica super, te ząbki

mój mały ma usta po mamusi tatuś ma niemal proste kreski zamiast warg a ja to mam wary jak murzyński trębacz

Stary 2010-10-09, 06:26   #2173
Linka24
Wtajemniczenie

Basia widze cie hehe. Chyba my tylko mamy taka wygode i net w telMy na pierwszym ciumkaniu..
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 07:54   #2174
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

witam, przyszlam sie pochwalic Nastka wykapana, zjadla o 19.30 i spala o 20, o 23 zmienilam jej pieluche bo slyszalam jak kupe robi i spala do 7.30 i dopiero teraz jemoja kochana coreczka

zaraz idziemy na zakupy i kupic malej czapeczke
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 09:38   #2175
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

hexa ja Cie pamietam

ola Robercik jest taki słodki, no i te usteczka.

Moje dziecko jakis rekord chyba pobija w spaniu. Jadł o 20.30, potem o 5.30 i nadal spi. Jestem w szoku i cieknie mi mleko.

Edytowane przez marta_d1
Czas edycji: 2010-10-09 o 09:40
marta_d1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 10:01   #2176
papeteria
Zakorzenienie

czesc dziewczyny
Wszystkie dzieciaczki sliczne !!!
wiolek
super ze jestes i ze wszystko ok , ślicznie wygladacie
alguien gdziekolwiek wyruszyliscie, milego wypoczynku filimk super !!!
hexa pewnie ze pamietamy to troche przeszlas....
lilka o jak sobie slodko spiocha
itakasia o raju ta komedogennoscia mnie troche zastrzelilas bo po prawdzie ucze sie na technika kosmetycznego, ale....sama do końca nie jestem jeszcze w stanie stwierdzic jakie skladniki sa dla mnie ok...co mnie zapycha do konca nie wiem....a jezeli chodzi o twoje pytanie to mnie żaden krem z filtrem ktore przetestowalam nie służy sama bym musiała poczynić jakieś zakupki na BU i ZSK bo w tym roku zaliczam samorobione kosmetyki, robiłam już balsam i mleczko do ciała ale przyznam że nie kreci mnie to mimo że sama natura to po balsam wole iść na półkę do sklepu
vette jak te rurki, bo chyba nie pisalas ????
ania wspolczuje nocki...(choc u mnie takie pobudki sa na porzadku dziennym ) pewnie masz racje ze to kaszka
alutka
jaszczka super ze pobyt udany
lilka tak sa różne glinki w zalezności od typu cery ale generalnie kazda ma tendencje do wysuszania ....co do spania to moj maly czasem tez tak spi, ale srednio w dzien to spi 3 x po 2h ale przewaznie tylko 2x2h...a kiedys prawie wcale nie spal....
dzidzia , lazurowa a jaka masz hgb ?moze to anemia ?

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość

Papi
a Adasiowi naprawde debridat(na recepte) polecam na pierdki i fakt u nas to gripe water pomagalo jak mala dostawala kolke.
no to jeszcze ostatecznie wyprobuje ten debridat jak gripe water nie zadziala....ale od dzis mam jeszcze zamiar odciagac pierwsze mleko bo to moze faktycznie ta laktoza i dalam druuga szanse boboticowi....zobaczymy.. ..

poza tym sluzu w kupie chocby mniej zreszta caly czas(od miesiaca ? ) podaje probiotyk wiec powinno byc mniej .... o ten sluz tez podejrzewalam cebion bo odstawilam i jest troszke lepiej....

co do nocek zazdroszcze nawet takich gdzie trzeba wstawac co 3 h ...pomyslcie sobie ze inni maja gorzej dzis zas srednio co godzina.... siebie nie zaluje ale mojego dzieciaczka ze sie meczy....

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 10:27   #2177
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
pani na poczcie mi powiedziała 15,50zł
wg strony poczty:
http://www.cennik.poczta.lublin.pl/i...menu/kraj.html
priorytetowa paczka 2-5kg jest za 14,50
Wysyłając wszystkie dady i te mniejsze rossmany (wielkościowo jak dady ) na pewno zmieszcze sie w 5kg i ta cena nie powinna ulec zmianie.. no chyba ze poczta rządzi się swoimi prawami i ustala ceny jakoś "od czapy" chociaż tak być nie powinno . Więc jak chcesz
biore szczegóły omówimy na priv.

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

cześć dziewczynyu mnie nocka oki. świeci piękne słoneczko nie jest zbyt ciepło ale przynajmniej nie wieje więc jeszcze trochę i idziemy na spacerek

papi-współczuję Tobie i Adasiowi nocek i tych problemów brzuszkowych papi pamiętasz nasze sny jakie miałyśmy w ciąży? tak sobie ostatnio przypomniałam teraz już ich nie mam najwidoczniej to był tylko ,,przywilej''w ciąży

Stary 2010-10-09, 10:51   #2178
papeteria
Zakorzenienie

agamarcio dzieki ...
nom pamietam
ja juz nie mam takich snów mało tego nawet na jawie nie spieszno mi do ich realizacji coś mi się poprzestawiało z tym moim libido....

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

pytanie mam czy kupowała któraś prześcieradła na all ? Musiałabym kupić z 3 sztuki a chciałabym dobre gatunkowo .....

no tak weekendowo to i cisza na watku nastała
to i ja korzystajac że mały śpi w huśtawce idę się ogarnąć...tż śpi po nocce w drugim pokoju...głodna jestem jak nie wiem ale w domu nie ma nic dla mnie do jedzenia ......

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-10-09 o 10:54
Stary 2010-10-09, 11:08   #2179
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
agamarcio dzieki ...
nom pamietam
ja juz nie mam takich snów mało tego nawet na jawie nie spieszno mi do ich realizacji coś mi się poprzestawiało z tym moim libido....

ja wręcz odwrotnie już nie mogę się doczekać
---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

pytanie mam czy kupowała któraś prześcieradła na all ? Musiałabym kupić z 3 sztuki a chciałabym dobre gatunkowo .....

nie pomogę nie kupowałam na all

no tak weekendowo to i cisza na watku nastała
a no właśnie nie można nadążyć z czytaniem

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

A moja Karolcia kończy dziś 2 miesiące

Czas edycji: 2010-10-09 o 11:09
Stary 2010-10-09, 11:21   #2180
entertete
Rozeznanie

hexa, pamietam, nawet wczoraj przegladałam listę coby popatrzeć które zaginęły i Cię zarejestrowałam My też mamy problem z cerą choć o wiele mniejszy, a dwójka lekarzy co byłam to chyba nie bardzo sie zna, bo też jak nie sterydy to cośtam. Na razie zaczęłam smarowac zwykłą maścią witaminową a na spacerze pójdę zapytac o krem lipobaza bo jedna wizażanka polecała, zobaczymy. emolium okazłąo się za słabe grrrrr

u nas noc przespana powiedzmy, bo od 20 do 5 rano, a potem, juz ciężko jak zwykle, tyle godzin mu wystarcza - ale co zrobic jak wieczorem mi pada i cięzko go przeciągnąć?????? na razie chyba pozostaje mi włączanie rano ogrzewania i na matę go

agamarcio - super
my dziś 3 miechy za to

ania małż kupił nie takie baterie więc tylko posłuchaliśmy jak brzmi mata i kupi dziś drugie, ale tak mi sie wydaje, że ta mata się sprawdzi bo ładnie zaczyna trącać zabawki. Melodyjki iście hawajskie a odgłosy puszczy bardzo fajne, chyba sama chętnie posłucham. U nas na topie jest karuzela dopiero - gada do niej, że szok

żabka z skąd Ty tego Zawitkowskiego bierzesz?? masz książkę czy z neta???

i czy mogłabyś napisać w wolnej chwili co piszą o rozwoju dziecka po skończonym 3 miesiącu (kiedyś takie coś wklajałaś co powinno, co może umieć)

dzidzia no i poszłam na spacerz temperaturką małą i nic nie było jak pisałaś

Edytowane przez entertete
Czas edycji: 2010-10-09 o 11:30
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 12:38   #2181
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
u nas noc przespana powiedzmy, bo od 20 do 5 rano, a potem, juz ciężko jak zwykle, tyle godzin mu wystarcza - ale co zrobic jak wieczorem mi pada i cięzko go przeciągnąć??????

moja śpi już o 20;30-40 budzi się na amciu ok 3;00 czasem ok.4;00 i śpi do 7;00-8;00
agamarcio - super
my dziś 3 miechy za to

i najlepszego dla Was

dzidzia no i poszłam na spacerz temperaturką małą i nic nie było jak pisałaś
no i b.dobrze bo po szczepieniu trzeba normalnie się zachowywać

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

ale tu ciszaaaaaaaaa
ja idę z pieskiem a potem zabieram córcie na spacer do potem

Czas edycji: 2010-10-09 o 11:38
Stary 2010-10-09, 12:43   #2182
niezawsze
Zakorzenienie

Dzis Maja pobila rekord, bo od 23 do 4 spala , pozniej do 10 a teraz znow spi

Maciuś
Stary 2010-10-09, 12:58   #2183
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
a może ktoś mógłby mi pokrótce napisać co i jak?
super ze podroz tak ladnie wam minela wogole to fajnie ze juz jestes z nami
nic chyba specjalnego sie nie dzialo na watku. przynajmniej mi sie nic na dana chwile nie przypomina.

Cytat:

A na pozegnanie Milena zajadajaca owsianke
http://www.youtube.com/watch?v=qemMNK4XBa8
udanego wyjazdu. a Milenka slodko wcina

Cytat:
Napisane przez hexa84 Pokaż wiadomość
CZESC dziewczyny.
witaj ja pamietam i nawet ostatnio myslalam o tobie przeszlyscie swoje ale mam nadzieje ze bedzie juz tylko lepiej. my tez mamy problem ze skora, ale pomogl wlasnie nutramigen. najpierw maly dostal bebilon pepti ale on nic nie dawal. kazali nam zmienic na zwykle mleko i dostal masc sterydowa zeszlo pieknie i bylo ok dopuki smarowalam a potem wszystko wrocilo no i jednak przeszlismy na nutra. kroski przestaly wyskakiwac. skora dalej sucha i na buzi takie blyszczace placki ma szorstkie ale widze ze jest coraz lepiej.
mam nadzieje ze wrocisz do nas i bedziesz czesciej sie odzywac

Cytat:

Dzis bylismy na zakupach i tz kupil mi jeansy i weszlam w rozmiar 38, ale mam dobry humor!

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość

Chciałam się Wam pochwalić moją siostrzenicą Kończy 20 paź roczek i waży 7600g... więc jest drobniutka ale to dobrze dla dziewczynki

no drobniutka ale sliczna, a twoj skarbek jest cudny naprawde superowy

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
witam, przyszlam sie pochwalic Nastka wykapana, zjadla o 19.30 i spala o 20, o 23 zmienilam jej pieluche bo slyszalam jak kupe robi i spala do 7.30 i dopiero teraz jemoja kochana coreczka

zaraz idziemy na zakupy i kupic malej czapeczke
piekna nocka i udanych zakupow

Cytat:

nie pomoge niestety

Cytat:

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

fajnie tak. nadrobilam was w pare minut

dla Karolci

u nas dzis nocka troche lepsza. stekal i sie krecil ale obylo sie bez placzu i histerii nocnej. od 1 do 4 sie przebudzal ale smoka dawalam i spal dalej. o 4 zjadl 130 no i niestety dostal czkawki. pol godziny go meczyla i wkurzal sie bo nie mogl zasnac. czkawka minela i misio poszedl lulu juz spokojnie. wstal o 7.30. no i troche lepiej zaczal jesc. dzis 3 razy po 130. moze nie chcial z butelek aventu bo teraz mu dajemy z TT i zjada ladnie

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Cytat:
Dzis Maja pobila rekord, bo od 23 do 4 spala , pozniej do 10 a teraz znow spi
super. a jak tam z jej brzuszkiem? dajecie jej znow debridat czy juz nie potrzeba?
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 13:13   #2184
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:

Gratulacje ja robie golabeczki, kupilam malej czapeczke
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 13:26   #2185
vette
Zadomowienie

czesc slicznotki

Cytat:
vette jak te rurki, bo chyba nie pisalas ????....
Pomogl gripe water wiec sie nie przydaly ale mysle, ze warto je miec w zapasie. Na all sztuka kosztuje cos ok 5zl, w aptece windi ok 30 zl z tym, ze jest ich wiecej. Sprobuj ,a noz pomoze...

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość

ania małż kupił nie takie baterie więc tylko posłuchaliśmy jak brzmi mata i kupi dziś drugie, ale tak mi sie wydaje, że ta mata się sprawdzi bo ładnie zaczyna trącać zabawki. Melodyjki iście hawajskie a odgłosy puszczy bardzo fajne, chyba sama chętnie posłucham. U nas na topie jest karuzela dopiero - gada do niej, że szok
jaka masz karuzele?

dzidzia szaleje dzis z laktatorem i zapasy w zamrazalce coraz wieksze

hexa ale przeszlyscie oczywiscie, za pamietamy
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 13:42   #2186
jaszczka
Zadomowienie

cześć!
chyba nam się skok zbliża Patryk z dnia na dzień coraz bardziej marudny się robi, a było tak cudownie! dziś mamy 13 tygodni, a jutro skończone 3 miesiące...

Żabko - ja w grudniu też znowu lecę (tym razem sama z dzieckiem ), i mam nadzieję, że obie nasze podróże będą takie jak ta teraz - zero problemu
a domek suuuuuupeeeeeeeer!! jestem zakochana! dlatego też nie bardzo chciałam wracać, tak cudownie być na swoim! no i moja wymarzona, ukochana kuchnia wygląda nawet lepiej niż myślałam, pełen zachwyt
Aniaa - dzięki Słoneczko
Hexa - pamiętamy, pamiętamy! dobrze że wychodzicie już na prostą, sporo przeszłaś
Agamarcio -
Stary 2010-10-09, 14:58   #2187
żabka19
Raczkowanie

Czesc i czolem !

Ja wlasnie oszukuje moje dziecko byl na godzinnym spacerze ,a ,ze szkoda bylo mi go budzic to otworzylam okno w kuchni i mowie mu ,ze dalej jest na spacerze ,niech pospi jeszcze z 2 godzinki. U nas coraz piekniejsze noce ,dzis zasnal o 21 ,a obudzil sie o 5 ,zjadl i spal do 8 ,ale to M. go obudzil ,potem zasnal o 9 i spal do 12 Gdybym polozyla sie o 21 to wyspalabym sie za te 3 miesiace,niestety przed 12 w nocy nie potrafie zasnac .

entertete a wlasnie wczoraj mialam napisac te informacje z ksiazki ,ale ,ze maly spal to nie chcialam buszowac w jego pokoju w poszukiwaniu jej. Napisze wieczorem. A co do Zawitkowskiego to mam z netu. Jeszcze na poczekalni przesylalam linka skad mozna sciagnac, niestety nie mam zapisanego. Przeszukam wyslane wiadomosci to moze uda mi sie znalesc.
jaszczka super ! Ciesze sie bardzo z Toba bo my obie jestesmy zagranica zeby pozniej wrocic i wybudowac dom ,znaczy sie Tobie juz sie to udalo! I zycze wam zebyscie mogli juz niedlugo sie nim nacieszyc My w grudniu bedziemy rozgladac sie za dzialka ,takze jakis krok do przodu bo juz M. mnie naciska ,ze trzeba ruszyc z budowa bo nigdy sie nie pobudujemy. A co wyjazdu ..to odliczam dni ,w koncu cala rodzina pierwszy raz zobaczy Szymcia

Stary 2010-10-09, 16:22   #2188
papeteria
Zakorzenienie

Serio pustki tu dziś
Bylismy na spacerku ale maly po 40 minutach sie obudzil i szybko wracalam do domu bo dla poki co dla niego spacer = placz
Mam pytanie ...czy moge podawac probiotyk i jednoczesnie bobotic ...nie mam na mysli ze podczas tego samego karmienia, tylko ze w tym samym dniu dotychczas podawałam lacidobaby, ale sie skonczyl i kupilam lacidofil ze wzgledu na to ze nie zawiera serwatki (istotne w przypadku ew. nietolerancji laktozy)...dzis juz trzy razy podalam bobotic i pierdy ida az milo ale nadal maly sie prezy....no i oslonowo na te kupy ze sluzem i ew infekcje jelitek chce mu podawac nadal pprobiotyk....

i mam jeszcze jedno pytanie..... moja dieta jest juz mocno okrojona a bol brzuszka nie minal ( choc moze za wczesnie by to stwierdzic bo dopiero dwa dni nie jem nabialu ) czy przyczyna bolu i gazow u Adaska moze byc woda "Kinga" która uwielbiam i pije na hektolitry???? olśniło mnie że jest jednak niskonasycona !!!Czyli lekko gazowana ale jednak gazowana ! Może trafiłam w samo sedno , a wcześniej się nie zorientowałam wode tez odstawie ...zobaczymy...a i zaczelam odciagac tez te laktoze co jest jako pierwsza w mleczku zobaczymy...jakby czasem sie udalo wyeliminowac bol brzuszka to nie bede wiedziala czy przez wode czy bobotic czy laktoza czy dieta ale mam nadzieje, ze w koncu ulzy mojemu synkowi......

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-10-09 o 16:27
Stary 2010-10-09, 16:39   #2189
żabka19
Raczkowanie

papeteria to bardzo prawdopodobne z ta woda! Bo przeciez gazowane napoje wywoluja kolke. Oby to bylo to!

Stary 2010-10-09, 16:51   #2190
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Serio pustki tu dziś
Bylismy na spacerku ale maly po 40 minutach sie obudzil i szybko wracalam do domu bo dla poki co dla niego spacer = placz
Mam pytanie ...czy moge podawac probiotyk i jednoczesnie bobotic ...nie mam na mysli ze podczas tego samego karmienia, tylko ze w tym samym dniu dotychczas podawałam lacidobaby, ale sie skonczyl i kupilam lacidofil ze wzgledu na to ze nie zawiera serwatki (istotne w przypadku ew. nietolerancji laktozy)...dzis juz trzy razy podalam bobotic i pierdy ida az milo ale nadal maly sie prezy....no i oslonowo na te kupy ze sluzem i ew infekcje jelitek chce mu podawac nadal pprobiotyk....

i mam jeszcze jedno pytanie..... moja dieta jest juz mocno okrojona a bol brzuszka nie minal ( choc moze za wczesnie by to stwierdzic bo dopiero dwa dni nie jem nabialu ) czy przyczyna bolu i gazow u Adaska moze byc woda "Kinga" która uwielbiam i pije na hektolitry???? olśniło mnie że jest jednak niskonasycona !!!Czyli lekko gazowana ale jednak gazowana ! Może trafiłam w samo sedno , a wcześniej się nie zorientowałam wode tez odstawie ...zobaczymy...a i zaczelam odciagac tez te laktoze co jest jako pierwsza w mleczku zobaczymy...jakby czasem sie udalo wyeliminowac bol brzuszka to nie bede wiedziala czy przez wode czy bobotic czy laktoza czy dieta ale mam nadzieje, ze w koncu ulzy mojemu synkowi......
Kochana nie mam pojęcie co do probiotyków, może zadzwoń w poniedziałek do przychodni i zapytaj albo do położnej co do ciebie chodziła.. jeśli chodziła i zostawiła nr telefonu.

A ból brzuszka mam nadzieję, że minie jednak równie dobrze to może być po prostu kolka, na którą nie ma skutecznego lekarstwa i trzeba ją przeczekać. U nas lekko pomagały krople sabsimplex (ten sam skład i stężenie co w boboticu)ale kolki minęły samoistnie jak mały miał jakieś 2 miesiące z lekkim hakiem. Ponoć 3 miesiące to jest magiczna granica gdzie u większości dzieci kolki mijają samoistnie, choć zdarza się, że trwają dłużej.
Kolka była swoją drogą mimo że pierdy i kupy w porządku były.
Teraz ani kolki ni widu ni słychu i mały nie pierdzi prawie wcale.. albo pierdzi z cichacza.

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość
papeteria to bardzo prawdopodobne z ta woda! Bo przeciez gazowane napoje wywoluja kolke. Oby to bylo to!
nie zgodzę się.. wzdęcia to nie to samo co kolka choć jej towarzyszą.
Owszem, Adasia może boleć brzuszek po gazowanym - przez wzdęcia.

Edytowane przez Siala_Bala
Czas edycji: 2010-10-09 o 16:49
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości