|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
bajka no twoja starsza troszkę
![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- siala nie nabijaj się z moich różowych dresów hehe |
|
|
|
#2162 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Cytat:
Przecie mówię, że są szeksi lil(k)a róż
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#2163 |
|
Rozeznanie
|
mam jeszcze niebieskie żeby nie było
![]() ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- normalnie cud nad Wisłą........on śpi i to w łóżeczku
|
|
|
|
#2164 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wyobrazam sobie jak ciezko bylo Ci odjezdzac ,ja mam tak za kazdym razem jak odwiedziam Polske. A jak domek?? Ja sciagam w nocy ,ale to dlatego ,ze mam malo mleka i robie zapasy na dzien.Cytat:
A co do metod Zawitkowskiego to ja stosuje wiekszosc ,sa naprawde fajne i nie takie trudne jak sie wydaje no i pomagaja walczyc takze z asymetria. Jedynie mialam problem z podnoszeniem jego sposobem bo Szymek od poczatku byl bardzo sztywny i "stawial sie" ,wiec zrezygnowalam ,ale przy nastepnym dziecku na pewno bede stosowac tylko metody Zawitkowskiego w codzienniej pielegnacji dziecka.
|
|
|
#2165 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dobra daj znać co i jakmoja Niunia na ostatniej wizycie (czyli niecałe 2tyg.temu)ważyła 4110g a jutro kończy(my) 2m-c super zdjęcia dresy też a maluch cudnyyymoja księżniczka zasnęła dziś przed 18tą więc na 20-tą została obudzona na kąpiel -w wannie oczywiście była w siódmym niebie zjadła i 10min.pózniej już śpiuniała więc ją potuliłam chwilę dałam dziubka i do łóżeczka i śpi.Chciałam powiedzieć że zakup elektronicznej niani był celny i bardzo przydatne bo póki nie położe się spać mamy cały czas małą na podsłuchu ![]() justynacz- co tam u Ciebie i Agatki?
Edytowane przez AGAMARCIO Czas edycji: 2010-10-08 o 22:34 |
|
|
|
|
#2166 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zapraszam do albumu ![]() Gdzie jedziecie? udanego wypoczynku |
|
|
|
|
#2167 |
|
Rozeznanie
|
vette
śliczności
|
|
|
|
#2168 |
|
Zakorzenienie
|
pani na poczcie mi powiedziała 15,50zł
wg strony poczty: http://www.cennik.poczta.lublin.pl/i...menu/kraj.html priorytetowa paczka 2-5kg jest za 14,50 ![]() Wysyłając wszystkie dady i te mniejsze rossmany (wielkościowo jak dady ) na pewno zmieszcze sie w 5kg i ta cena nie powinna ulec zmianie.. no chyba ze poczta rządzi się swoimi prawami i ustala ceny jakoś "od czapy" chociaż tak być nie powinno . Więc jak chcesz
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#2169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaka chudzinka, ale sliczny i super zdjecie to pierwsze Blanca cudna Hexa ja Cie pamietam bardzo dobrze(ba pamietam pumki, ltpre wylicytowalas nawet , mam nadzieje, ze jak Ci podlacza net to bedziesz z nami czesciej. Biedna mala sie tak meczy Oby szybko sie poprawilo.Gdzie Jusdan?? Dzis bylismy na zakupach i tz kupil mi jeansy i weszlam w rozmiar 38, ale mam dobry humor! |
|
|
|
|
#2170 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymam kciuki za Was ![]() Mały biedny nie spał od 16 i był tak zmęczony po kąpieli, że zaczął potwornie płakać, nie moglam Go uspokoić i szybko ubierałam po prostu a On w pewnym momencie już nie mial siły plakać tylko szlochał histerycznie... a ja miałam łzy w oczach! Potem zasnął szybciutko... Chciałam się Wam pochwalić moją siostrzenicą Kończy 20 paź roczek i waży 7600g... więc jest drobniutka ale to dobrze dla dziewczynki ![]() Chwalę się też moim skarbkiem, bo Wasze są śliczne
|
|
|
|
|
#2171 |
|
Zakorzenienie
|
Przystojny ten Twoj Robert!
|
|
|
|
#2172 |
|
Zakorzenienie
|
ola_k11 - jakie on ma usteczka całuśne
ja widzę tylko te usta i nic więcej tak mnie jakoś zaczarowały śliczny! A i siostrzenica super, te ząbki mój mały ma usta po mamusi tatuś ma niemal proste kreski zamiast warg a ja to mam wary jak murzyński trębacz
|
|
|
#2173 |
|
Wtajemniczenie
|
Basia widze cie hehe. Chyba my tylko mamy taka wygode i net w tel
My na pierwszym ciumkaniu..
|
|
|
|
#2174 |
|
Zakorzenienie
|
witam, przyszlam sie pochwalic Nastka wykapana, zjadla o 19.30 i spala o 20, o 23 zmienilam jej pieluche bo slyszalam jak kupe robi i spala do 7.30 i dopiero teraz je
![]() zaraz idziemy na zakupy i kupic malej czapeczke
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#2175 |
|
Zakorzenienie
|
hexa ja Cie pamietam
ola Robercik jest taki słodki, no i te usteczka. Moje dziecko jakis rekord chyba pobija w spaniu. Jadł o 20.30, potem o 5.30 i nadal spi. Jestem w szoku i cieknie mi mleko. Edytowane przez marta_d1 Czas edycji: 2010-10-09 o 09:40 |
|
|
|
#2176 | |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
![]() Wszystkie dzieciaczki sliczne !!! wiolek alguien gdziekolwiek wyruszyliscie, milego wypoczynku filimk super !!!hexa pewnie ze pamietamy lilka o jak sobie slodko spiocha itakasia o raju ta komedogennoscia mnie troche zastrzelilas bo po prawdzie ucze sie na technika kosmetycznego, ale....sama do końca nie jestem jeszcze w stanie stwierdzic jakie skladniki sa dla mnie ok...co mnie zapycha do konca nie wiem....a jezeli chodzi o twoje pytanie to mnie żaden krem z filtrem ktore przetestowalam nie służy sama bym musiała poczynić jakieś zakupki na BU i ZSK bo w tym roku zaliczam samorobione kosmetyki, robiłam już balsam i mleczko do ciała ale przyznam że nie kreci mnie to mimo że sama natura to po balsam wole iść na półkę do sklepu ![]() vette jak te rurki, bo chyba nie pisalas ???? ania wspolczuje nocki...(choc u mnie takie pobudki sa na porzadku dziennym ) pewnie masz racje ze to kaszka alutka jaszczka super ze pobyt udany lilka tak sa różne glinki w zalezności od typu cery ale generalnie kazda ma tendencje do wysuszania ....co do spania to moj maly czasem tez tak spi, ale srednio w dzien to spi 3 x po 2h ale przewaznie tylko 2x2h...a kiedys prawie wcale nie spal.... dzidzia , lazurowa a jaka masz hgb ?moze to anemia ? ---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Cytat:
i dalam druuga szanse boboticowi....zobaczymy.. ..poza tym sluzu w kupie chocby mniej zreszta caly czas(od miesiaca ? ) podaje probiotyk wiec powinno byc mniej .... o ten sluz tez podejrzewalam cebion bo odstawilam i jest troszke lepiej.... co do nocek zazdroszcze nawet takich gdzie trzeba wstawac co 3 h ...pomyslcie sobie ze inni maja gorzej dzis zas srednio co godzina.... siebie nie zaluje ale mojego dzieciaczka ze sie meczy....
|
|
|
|
|
#2177 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- cześć dziewczyny ![]() papi-współczuję Tobie i Adasiowi nocek i tych problemów brzuszkowych papi pamiętasz nasze sny jakie miałyśmy w ciąży? tak sobie ostatnio przypomniałam
|
|
|
#2178 |
|
Zakorzenienie
|
agamarcio
nom pamietam ja juz nie mam takich snów mało tego nawet na jawie nie spieszno mi do ich realizacji coś mi się poprzestawiało z tym moim libido....---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- pytanie mam czy kupowała któraś prześcieradła na all ? Musiałabym kupić z 3 sztuki a chciałabym dobre gatunkowo .....no tak weekendowo to i cisza na watku nastała to i ja korzystajac że mały śpi w huśtawce idę się ogarnąć...tż śpi po nocce w drugim pokoju...głodna jestem jak nie wiem ale w domu nie ma nic dla mnie do jedzenia ...... Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-10-09 o 10:54 |
|
|
|
#2179 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie można nadążyć z czytaniem---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- A moja Karolcia
Edytowane przez AGAMARCIO Czas edycji: 2010-10-09 o 11:09 |
|
|
|
|
#2180 |
|
Rozeznanie
|
hexa, pamietam, nawet wczoraj przegladałam listę coby popatrzeć które zaginęły i Cię zarejestrowałam
My też mamy problem z cerą choć o wiele mniejszy, a dwójka lekarzy co byłam to chyba nie bardzo sie zna, bo też jak nie sterydy to cośtam. Na razie zaczęłam smarowac zwykłą maścią witaminową a na spacerze pójdę zapytac o krem lipobaza bo jedna wizażanka polecała, zobaczymy. emolium okazłąo się za słabe grrrrru nas noc przespana powiedzmy, bo od 20 do 5 rano, a potem, juz ciężko jak zwykle, tyle godzin mu wystarcza - ale co zrobic jak wieczorem mi pada i cięzko go przeciągnąć?????? na razie chyba pozostaje mi włączanie rano ogrzewania i na matę go agamarcio - super ![]() my dziś 3 miechy za to ![]() ania małż kupił nie takie baterie więc tylko posłuchaliśmy jak brzmi mata i kupi dziś drugie, ale tak mi sie wydaje, że ta mata się sprawdzi bo ładnie zaczyna trącać zabawki. Melodyjki iście hawajskie a odgłosy puszczy bardzo fajne, chyba sama chętnie posłucham. U nas na topie jest karuzela dopiero - gada do niej, że szok![]() żabka z skąd Ty tego Zawitkowskiego bierzesz?? masz książkę czy z neta??? i czy mogłabyś napisać w wolnej chwili co piszą o rozwoju dziecka po skończonym 3 miesiącu (kiedyś takie coś wklajałaś co powinno, co może umieć) dzidzia no i poszłam na spacerz temperaturką małą i nic nie było jak pisałaś Edytowane przez entertete Czas edycji: 2010-10-09 o 11:30 |
|
|
|
#2181 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- ale tu ciszaaaaaaaaa ja idę z pieskiem a potem zabieram córcie na spacer do potem
Edytowane przez AGAMARCIO Czas edycji: 2010-10-09 o 11:38 |
|
|
|
|
#2183 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
super ze podroz tak ladnie wam minela
wogole to fajnie ze juz jestes z nami nic chyba specjalnego sie nie dzialo na watku. przynajmniej mi sie nic na dana chwile nie przypomina. Cytat:
![]() przeszlyscie swoje ale mam nadzieje ze bedzie juz tylko lepiej. my tez mamy problem ze skora, ale pomogl wlasnie nutramigen. najpierw maly dostal bebilon pepti ale on nic nie dawal. kazali nam zmienic na zwykle mleko i dostal masc sterydowa no i jednak przeszlismy na nutra. kroski przestaly wyskakiwac. skora dalej sucha i na buzi takie blyszczace placki ma szorstkie ale widze ze jest coraz lepiej.mam nadzieje ze wrocisz do nas i bedziesz czesciej sie odzywac Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i udanych zakupowCytat:
Cytat:
![]() dla Karolci u nas dzis nocka troche lepsza. stekal i sie krecil ale obylo sie bez placzu i histerii nocnej. od 1 do 4 sie przebudzal ale smoka dawalam i spal dalej. o 4 zjadl 130 no i niestety dostal czkawki. pol godziny go meczyla i wkurzal sie bo nie mogl zasnac. czkawka minela i misio poszedl lulu juz spokojnie. wstal o 7.30. no i troche lepiej zaczal jesc. dzis 3 razy po 130. moze nie chcial z butelek aventu bo teraz mu dajemy z TT i zjada ladnie---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- super. a jak tam z jej brzuszkiem? dajecie jej znow debridat czy juz nie potrzeba? |
||||||
|
|
|
#2184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja robie golabeczki, kupilam malej czapeczke
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#2185 | |
|
Zadomowienie
|
czesc slicznotki
Pomogl gripe water wiec sie nie przydaly ale mysle, ze warto je miec w zapasie. Na all sztuka kosztuje cos ok 5zl, w aptece windi ok 30 zl z tym, ze jest ich wiecej. Sprobuj ,a noz pomoze... Cytat:
jaka masz karuzele?![]() dzidzia szaleje dzis z laktatorem i zapasy w zamrazalce coraz wiekszehexa |
|
|
|
|
#2186 |
|
Zadomowienie
|
cześć!
chyba nam się skok zbliża Patryk z dnia na dzień coraz bardziej marudny się robi, a było tak cudownie! dziś mamy 13 tygodni, a jutro skończone 3 miesiące... Żabko - ja w grudniu też znowu lecę (tym razem sama z dzieckiem ), i mam nadzieję, że obie nasze podróże będą takie jak ta teraz - zero problemu ![]() a domek suuuuuupeeeeeeeer!! Aniaa - dzięki Słoneczko Hexa - pamiętamy, pamiętamy! dobrze że wychodzicie już na prostą, sporo przeszłaś Agamarcio -
|
#2187 |
|
Raczkowanie
|
Czesc i czolem !
![]() Ja wlasnie oszukuje moje dziecko byl na godzinnym spacerze ,a ,ze szkoda bylo mi go budzic to otworzylam okno w kuchni i mowie mu ,ze dalej jest na spacerze ,niech pospi jeszcze z 2 godzinki. U nas coraz piekniejsze noce ,dzis zasnal o 21 ,a obudzil sie o 5 ,zjadl i spal do 8 ,ale to M. go obudzil ,potem zasnal o 9 i spal do 12 Gdybym polozyla sie o 21 to wyspalabym sie za te 3 miesiace,niestety przed 12 w nocy nie potrafie zasnac .entertete a wlasnie wczoraj mialam napisac te informacje z ksiazki ,ale ,ze maly spal to nie chcialam buszowac w jego pokoju w poszukiwaniu jej. Napisze wieczorem. A co do Zawitkowskiego to mam z netu. Jeszcze na poczekalni przesylalam linka skad mozna sciagnac, niestety nie mam zapisanego. Przeszukam wyslane wiadomosci to moze uda mi sie znalesc. jaszczka super ! Ciesze sie bardzo z Toba bo my obie jestesmy zagranica zeby pozniej wrocic i wybudowac dom ,znaczy sie Tobie juz sie to udalo! I zycze wam zebyscie mogli juz niedlugo sie nim nacieszyc My w grudniu bedziemy rozgladac sie za dzialka ,takze jakis krok do przodu bo juz M. mnie naciska ,ze trzeba ruszyc z budowa bo nigdy sie nie pobudujemy. A co wyjazdu ..to odliczam dni ,w koncu cala rodzina pierwszy raz zobaczy Szymcia
|
|
#2188 |
|
Zakorzenienie
|
Serio pustki tu dziś
Bylismy na spacerku ale maly po 40 minutach sie obudzil i szybko wracalam do domu bo dla poki co dla niego spacer = placz Mam pytanie ...czy moge podawac probiotyk i jednoczesnie bobotic ...nie mam na mysli ze podczas tego samego karmienia, tylko ze w tym samym dniu dotychczas podawałam lacidobaby, ale sie skonczyl i kupilam lacidofil ze wzgledu na to ze nie zawiera serwatki (istotne w przypadku ew. nietolerancji laktozy)...dzis juz trzy razy podalam bobotic i pierdy ida az milo ale nadal maly sie prezy....no i oslonowo na te kupy ze sluzem i ew infekcje jelitek chce mu podawac nadal pprobiotyk....i mam jeszcze jedno pytanie..... moja dieta jest juz mocno okrojona a bol brzuszka nie minal ( choc moze za wczesnie by to stwierdzic bo dopiero dwa dni nie jem nabialu ) czy przyczyna bolu i gazow u Adaska moze byc woda "Kinga" która uwielbiam i pije na hektolitry???? olśniło mnie że jest jednak niskonasycona !!!Czyli lekko gazowana ale jednak gazowana ! Może trafiłam w samo sedno , a wcześniej się nie zorientowałam wode tez odstawie ...zobaczymy...a i zaczelam odciagac tez te laktoze co jest jako pierwsza w mleczku zobaczymy...jakby czasem sie udalo wyeliminowac bol brzuszka to nie bede wiedziala czy przez wode czy bobotic czy laktoza czy dieta ale mam nadzieje, ze w koncu ulzy mojemu synkowi......
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-10-09 o 16:27 |
|
|
|
#2189 |
|
Raczkowanie
|
papeteria to bardzo prawdopodobne z ta woda! Bo przeciez gazowane napoje wywoluja kolke. Oby to bylo to!
|
|
#2190 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ból brzuszka mam nadzieję, że minie jednak równie dobrze to może być po prostu kolka, na którą nie ma skutecznego lekarstwa i trzeba ją przeczekać. U nas lekko pomagały krople sabsimplex (ten sam skład i stężenie co w boboticu)ale kolki minęły samoistnie jak mały miał jakieś 2 miesiące z lekkim hakiem. Ponoć 3 miesiące to jest magiczna granica gdzie u większości dzieci kolki mijają samoistnie, choć zdarza się, że trwają dłużej. Kolka była swoją drogą mimo że pierdy i kupy w porządku były. Teraz ani kolki ni widu ni słychu i mały nie pierdzi prawie wcale.. albo pierdzi z cichacza. ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Cytat:
Owszem, Adasia może boleć brzuszek po gazowanym - przez wzdęcia.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-10-09 o 16:49 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:13.

Przecie mówię, że są szeksi
Wyobrazam sobie jak ciezko bylo Ci odjezdzac ,ja mam tak za kazdym razem jak odwiedziam Polske. A jak domek?? Ja sciagam w nocy ,ale to dlatego ,ze mam malo mleka i robie zapasy na dzien.

) na pewno zmieszcze sie w 5kg i ta cena nie powinna ulec zmianie.. no chyba ze poczta rządzi się swoimi prawami i ustala ceny jakoś "od czapy" chociaż tak być nie powinno
, mam nadzieje, ze jak Ci podlacza net to bedziesz z nami czesciej. Biedna mala sie tak meczy 

bo po prawdzie ucze sie na technika kosmetycznego, ale....sama do końca nie jestem jeszcze w stanie stwierdzic jakie skladniki sa dla mnie ok...co mnie zapycha do konca nie wiem....a jezeli chodzi o twoje pytanie to mnie żaden krem z filtrem ktore przetestowalam nie służy
sama bym musiała poczynić jakieś zakupki na BU i ZSK bo w tym roku zaliczam samorobione kosmetyki, robiłam już balsam i mleczko do ciała ale przyznam że nie kreci mnie to mimo że sama natura to po balsam wole iść na półkę do sklepu
i dalam druuga szanse boboticowi....zobaczymy.. ..
papi pamiętasz nasze sny jakie miałyśmy w ciąży? tak sobie ostatnio przypomniałam
nie można nadążyć z czytaniem

), i mam nadzieję, że obie nasze podróże będą takie jak ta teraz - zero problemu 
wode tez odstawie ...zobaczymy...a i zaczelam odciagac tez te laktoze co jest jako pierwsza w mleczku zobaczymy...jakby czasem sie udalo wyeliminowac bol brzuszka to nie bede wiedziala czy przez wode czy bobotic czy laktoza czy dieta