|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2161 |
Zadomowienie
|
Dot.: Już Maluszki są wśrod nas i do boju ruszyć czas:) listopad-grudzień 2010
Kretencja- co do seksu i spania- spróbuj to się przekonasz czy już możesz czy nie. My kochaliśmy sie po ok 3,5 tyg ale przerwaliśmy bo trochę mnie bolało, potem mąż sie bał ale za tydz go zmolestowałam i już było ok.
Patrycja- ja po cc i tez mam problemy z wypróżnianiem- przed ciążą też maiłam i piłam senes, w ciąży bez problemów a teraz znów...Od 2 dni piję len raz dziennie i dzisiaj kupka bez problemu a jeszcze wczoraj- przepraszam za opis- twardy, mały bobek i straszny ból przy tym! Gorzej niz przy porodzie!!!Myslę, że ten len nie jest szkodliwy- nie jest trawiony i dodatkowo natłuszcza kupke. Spróbuj- nie jest za pyszny ale idzie wypic. Są też takie jakby dania w saszetkach slim figura chyba z herbapola, widziałam wq sklepach i np w rossmanie po 2 zł i to też jest z lnu tyle że smakowe. ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Z niemowlakami można wychodzić do temp - 5, więc chyba nici ze spacerku. Pytałam o to jeszcze w czwartek pediatry i tak właśnie powiedział i my nie wychodzimy. |
![]() ![]() |
![]() |
#2162 | |||
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Woczraj zakupy nawet się udały. Choć zlikwidowali mój ulubiony lumpeks ![]() ![]() ![]() Wczoraj się wkurzyłam, bo spadł mi na nowe panele ciężki obrazek i się zrobił odprysk ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Heh - ważymy tyle samo. Choć ja mam póki co aspiracje, żeby ważyć choć 75kg (czyli yle, co przed ciążą). Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Hemoroidów nigdy nie miałam, więc nie pomogę ![]()
Edytowane przez lutien Czas edycji: 2010-12-19 o 09:02 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2163 |
Zakorzenienie
|
witam
michałek juz po operacji wczoraj wrocilismy ze szpitala, bylo strasznie ![]() biedny caly tydzien sie meczyl z ta przepuklina az w wtorek w nocy juz nie dalo sie jej w domu odprowadzic to znowu wprawa do opola na izbe przyjec, tam mu ja odprowadzili ale biedny krzyczał jakby ktoś swinie zarzynał, okropny płacz,serce sie kraje ale nic nie moglam zrobic, w koncu w czwartek sie zlitowalii mu zrobili operacje, nie bede pisac co tam wszystko przezylismy bo nawet nie chce o tym myslec mam tylko nadzieje ze juz teraz bedzie juz dobrze i w koncu go nie bedzie bolało jest strasznie nerwowy, tylko bychcial na rece, a jak ktos sie nad nim schyla to od razuplacz bo sie boi ze znowu mu sie krzywda bedzie dziac, nasz rytm dnia poszedł sie pieprz.. a ja jestem wykonczona i psychicznie i fizycznie, boli mnie dosłownie wszystko ![]() Edytowane przez kootekk Czas edycji: 2010-12-19 o 09:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#2164 |
Zadomowienie
|
Kootekk- choć nie wiedziałyśmy co się z Wami dzieje, wizażanki myślały cieplutko o Tobie i Michasiu. Dobrze, że wszystko dobrze się skończyło i jesteście juz w domku. Buziaczki ode mnie i Lili
|
![]() ![]() |
![]() |
#2165 |
Rozeznanie
|
dziewczyny co to mogą być za krostki u mojego dziecka???
ma na policzkach, są czerwone ale z białymi końcówkami. Wyglądają jak ropne pryszcze.... boję się ze to może być skaza....? wasze dzieci ze skazą też takie miały? |
![]() ![]() |
![]() |
#2166 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas tradycja.Maly od 22 do 01 30 nie spal ryk jak sie go odnosilo do lozeczka, oczy jak 5 zl. A po jedzeniu o 2 zasnal i spal do 7.A potem do 10. Wyspalam sie .-) Wazylam sie i na stanie 66kg. Pod koniec ciazy wazylam 78kg, przed ciaza 58-60. Mam 2 kg mniej niz tydzien temu. ![]() ![]() ![]() A co do karmienia mm, my narazie dajemy 1-2 razy ale nie bede robic tragedii jak bedzie czesciej. Robie wszystko co moge by polepszyc laktacje, bede karmic dopoki dam rade. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2010-12-19 o 09:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2167 |
Zadomowienie
|
Kootek to straszne przeżycia mieliście, ale dobrze że to już za Wami
![]() ![]() ----------------------- SMS od Pelni: Hej! leżę w szpitalu, miałam 39,6. Grześ i Antoś w domu urzędują z tatą ![]() ![]()
#2168 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() http://allegro.pl/katarek-odciagacz-...363598541.html Cytat:
![]() z wypróżnianiem na szczęście nie mam problemow. Cytat:
Cytat:
![]() moja też miała takie krostki - przemywałam buzię przegotowaną wodą i po kilku dniach zniknęły. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2169 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2170 |
Wtajemniczenie
|
u nas znowu problemy z bolesnymi bąkami
![]() ![]() ![]()
#2171 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2172 |
Wtajemniczenie
|
Pelnia-
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2173 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
![]() A u nas ostatnio nieciekawie, nerwowa atmosfera, TŻ-ta coraz częściej nie ma, a jak jest to działa mi na nerwy... Co chwile coś mu nie pasuje. Czasami mam go dość.. ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
![]() A co do jedzenia to Ja na śniadanie jem chleb pełnoziarnisty i kawę Inkę a na obiad zawsze coś gotowanego lub z piekarnika. ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2174 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
polozna mówiła że nie w ty tygodniu idę do lekarza zobacze co powie Cytat:
i musteli kremu na mroz i wydaje mi sie ze ten do pupy wysusza choć skora najbardziej jest sucha na brzuszku i udach wczoraj natarlam ja duza iloscia olatium jest troszeczke lepiej ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2175 |
Zakorzenienie
|
dziekuje wam dziewczyny
![]() ogólnie odsc ciezka operacja była, bo przepuklina obustronna jedna skosna druga prosta itp jak na takie malenstwo, biedny wykonczony a ja razem z nim, najgorsze było zaprowadzic go na blok operacyjny, tam to juz ryczłam jak lew |
![]() ![]() |
![]() |
#2176 |
Wtajemniczenie
|
Kotek wspolczuje. Nie wyobrazam sobie takiego maluszka zostawic.. ale trzeba bylo, to dla jego dobra. Tez bym ryczala,serce by mi pekalo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2177 |
Zakorzenienie
|
kotku, trzymam kciuki za Was zeby juz w koncu bylo dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2178 |
Zakorzenienie
|
u nas koszmarna noc mały miał taka kolkę ze ani na chwilę nie zasnął a płakać przestawał tylko na cyca. dobrze że mam tżta - on się nim praktycznie cały czas zajmuje jak jest w domu w nocy także ja miałam takiego doła że to przeze mnie bo coś zjadłam ze nie potrafiłam nawet małego trzymać na rękach - siedziałam i ryczałam razem z nim. a dziś rano wysypka się nasiliła już ma te szorstką skórkę na ramionach i szyjce - smaruje bepanthenem ale średnio pomaga.
jestem prawie już pewna że to skaza - lekarz niech se mówi co chce nie zamierzam ryzykować i całkowicie odstawiam nabiał, jaja kurze i ryby morskie. muszę pokombinować wobec tego coś z jadłospisem. czy mogę brać jakieś suplementy wapniowe? wolałabym nie stracić zębów |
![]() ![]() |
![]() |
#2179 |
Wtajemniczenie
|
Cześć
W końcu i ja się przywitam na odchowalni ![]() ![]() rozkręcam laktację, bo jakoś kiepsko z melkiem, ale staram się nie dołować... Mąż mi bardzo pomaga fizycznie i psychicznie... Kocham tego mojego Kotka ![]() hemoroidy - ja miałam w ciąży, a po porodzie wręcz chodzić nie mogłam... pomogła mi maść procto-glyvenol czy jakoś tak ![]() Mała po każdym odbiciu ma czkawkę, wasze dzieciaczki też tak mają?? a tak w ogóle to rzadko jej się odbija ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2180 | ||||
Rozeznanie
|
gratulacje dla nowych mamus!
pełnia duzo zdrowia zycze! kootek wspolczuje przezyc, zycze duzo zdrowia. jaka przepukline miał Michas? Cytat:
a jesli paracetamol i ten viburcol to w jakiej dawce? nie dawalam mu nic bo nie mam nawet w domu i nie wiem czy moge tak po prostu mu podac taki czopek?? w koncu zasnal i budzil sie w nocy ze 3 razy do jedzenia, ale dzisiaj chyba znowu to samo... ![]() czy kolka daje znac tylko tym ze jest twardy brzuch i podkurcza nozki?bo nic z tych rzeczy nie mial, a kupe robil wiec nie wiem co mu moze byc. a jesli cos go boli to czemu przy cycku sie w miare uspokaja? Cytat:
sama nie wiem, mleka chyba tyle samo, ale maly by cycal bez przerwy od 2-3dni.... Cytat:
Cytat:
![]()
Edytowane przez niebieskaa Czas edycji: 2010-12-19 o 13:02 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2181 |
Wtajemniczenie
|
czesc
ja nie mam czasu na wizaz, mala nie spi chyba ma kolki ![]() pozdrawiamy |
![]() ![]() |
![]() |
#2182 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Ojoj, ale naskrobałyście
![]() Jeśli chodzi o mojego męza to ja twarda jestem. Wczoraj wrócił do domu o 21.00 z pizzą. Myślał chyba, że mi przyjemność sprawi albo co. Nie odzywałam się i tak. O 22.00 zasnął oglądając film. Ja poszłam spać przed 1.00 a on tam został na tej kanapie. Zamknęłam się z Pascalem w sypialni, a ten spał na kanapie do rana. Jest miły, zagaduje. Z dziećmi nawet pogadał, pozaczepiał Pascalka, wziął go dobrowolnie na ręce ![]() Ale ja jestem nieugięta i dalej z nim nie gadam, no tylko tyle co już na prawdę muszę. Ciekawe ile wytrzymam. Ale cieszę się, że chociaż coś go ruszyło. Cytat:
![]() Ja na brzuchu wcale nie śpię, tylko tak na boku, przekręcona częściowo na brzuch. I jest mi tak wygodnie i nic nie boli. Cytat:
Ja ze śpiworka zrezygnowałam. Zakładam na normalne domowe ciuszki tylko kombinezon i na to kocyk. A pod małym mam wełnę owczą. Jest cieplutki. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wiem doskonale co czułaś, bo ja tak żegnałam moją córeczkę gdy brali ją na blok operacyjny. Ryczałam jak głupia, choć wiedziałam, że tak musi być. To robi stres i strach. Najważniejsze, że już jesteście w domku. Teraz będzie już tylko lepiej ![]() Cytat:
Ja cały czas łykam zestaw witamin, bo też nie mam zamiaru tracić zębów ani innych rzeczy ![]() Jak już odstawisz nabiał itp i sie wszystko unormuje, to polecam wypróbować soję, bo dużo dzieci na nią nie jest wcale uczulonych. Moja Oliwia miałą paskudną skazę, ale akurat soję mogła więc ja piłam, a to bogate źródło wielu witamin m.in białka. Cytat:
A na ulewanie proponuję przytrzymać po karmieniu w pionie, najlepiej pół godziny. Cytat:
Paracetamol też jest bez recepty. Choć wydaje mi się, że twoje dzieciątko ma po prostu kolki. A na to paracetamol nie pomoże. Spróbuj z Viburcolem. A na brzuszek dajesz ciepłe okłady? Ja kupiłam taki materioałowy worek wypełniony pestkami wiśni. Wkłada się to na minutę do mikrofali i to się nagrzewa. Od razu na brzuszek i gotowe. Fajna rzecz ![]() Aliszcze, Kliwia gratuluję ![]() ![]() ![]() Zobaczcie jaką minkę zrobił mój Pascalek. Chciałam mu zrobić zdjęcie do paszportu, a ten mi tu takie minki robi ![]() No i jeszcze moja trójka. |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2183 |
Zakorzenienie
|
Weronisia, piekne zdjecia!
A moja mala zaczela kciuka ssac, wczoraj skumala,ze go ma i ze fajnie go sie wklada do buzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2184 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No wlasnie jaka dawke podaje sie niemowlakowi?Bo mam w domu czopki od 6 miesiaca, 120 mg oraz paracetamol w syropie. Zamawialam w aptece dla noworodkow a na opakowaniu jest napisane od 6 miesiaca i nie wiem, czy 1/3 dawki bylaby odpowiednia. Narazie nic mu nie jest ale jakby sie zdarzylo ze bedzie mial goraczke albo wiele godzin by plakal to ile mu podac? ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Cytat:
![]() ![]() Weronisia- sliczne fotki, a Pascal jaki juz duzy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2185 |
Zakorzenienie
|
Ja dziś zostawiłam tż-ta z małą i sie na miasto wyrwałam
![]() ![]() I kupiłam se winko ale ![]() ![]() Co do karmienia piersią to według mnie za bardzo wszystko analizujecie, za dużo myślicie o tym czy jest mleko, czy go nie ma, czy maluch się najada, czy mleko jest takie jak potrzeba itd, itp. No i po co? Stresujecie się niepotrzebnie i wtedy faktycznie laktacja może się zmniejszyć, dodatkowo wy się stresujecie więc maluszki też się stresują - błędne koło. Cieszcie się karmieniem i tymi chwilami kiedy maluch jest przy piersi a większość problemów laktacyjnych sama zniknie ![]() Edytowane przez kotek81 Czas edycji: 2010-12-19 o 14:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#2186 |
Wtajemniczenie
|
Pokazywalam wam wspolzycie kocio-Danielowe
![]() ![]() ![]() Edytowane przez De28 Czas edycji: 2010-12-19 o 14:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#2187 | ||||
Dragonfly
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Pelnia,duzo zdrowka ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Weronisia,oj twarda z Ciebie kobieta ![]() ![]() Niebieskaa-ten kryzys laktacyjny jest wtedy gdy dziecko nagle potrzebuje wiecej mleczka,a organizm mamy jeszcze sie nie przestawil na wieksze zapotrzebowanie maluszka i wieksza produkcje ![]() De,piekne zdjecia,a tz jaki wpatrzony w syna..i ten kot.. Kotek81,ja sie dzis tez wymknelam,ale wrocilam bez wina.. Zauwazylam za uszkami malej taka luszczaca sie skorupke tak jakby,co to jest ![]()
![]() |
#2188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może ciemieniucha??? chociaż to chyba raczej we włoskach ??? posmaruj oliwką i po kilku dniach powinno zejść... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2189 | |
Dragonfly
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2190 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj bylysmy z mala na szczepieniu. dostala 2 zastrzyki, po jednym w kazde udo. Jeden przeciwko blonicy, tezcowi, krztuscowi i WZWB a drugi na pneumokoki. Krzyczala tak przerazliwie ze je prawie z nia plakalam. A teraz lezy taka bidulka, poplakuje od czasu do czasu,popiskuje, a czasami przerazliwie placze az sie serce kraje. No ale to tylko tymczasowe i miejmy nadzieje ze niedlugo minie..
Weronisia, taki kochany blondasek z twojego Paskalka, jest sliczny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:46.