|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
gratki dla Igorka
Moja tez mnie tak czasem oslinila ; ale na ogol czule podgryza...
|
|
|
|
#2162 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
moja to tylko podgryza i wcale nie czule
Bezduszna i złośliwa po mamusi
|
#2163 |
|
Wtajemniczenie
|
yoonka praca w super firmie, na fajnym stanowisku, bardziej ambitna, używałabym w końcu angielskiego i w ogóle cud miód - obawiam się tylko że to wyzwanie nie na ten okres mojego życia, ale już wiem że spróbuje! Pogadałam ze szwagierką i mnie zmotywowała dodatkowo
Mówi że w "młodości" więcej się chce i na więcej rzeczy ma się siły i że jak zostane tam gdzie jestem to za parę lat już nie będzie chciało mi się zmieniać. Napisała "you risk nothing, you gain nothing" i taka prawda. Myślę że za jakieś 3 miechy przejdę (teraz jeszcze pokorzystam z 6h dnia pracy ) Poza tym ja lubię wyzwania i mam duszę bizneswoman więc ja muszę działać. Skorzystam bo taka okazja już się może nie powtórzyć Ewentualnie za parę miechów będę Was zamęczać jaka głupia byłam że pracę zmieniłam ![]() ![]() megi całuski dla Igusia najsłodszego na świecie całym!! Ja na spotkanie jestem chętna stale i ciągle - daj tylko znać kiedy i gdzie. Ja oczywiście zapraszam do nas ![]() P0P wracaj do Wawy i sie spotkajmy - zięcia wyprzytulasz
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-12-09 o 22:46 |
|
|
|
#2164 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja też o tym myślę ostatnio... o pojutrzejszej godzinie 17.50 ale to zleciało.. jeszcze troszkę i będzie roczek.. a mi się wydaje że z 4 miesiące na razie minęły;/ buziaki dla Igorka ![]() mrowak - moja mama mówi smoki na coś takiego http://allegro.pl/piekne-wody-i1250429912.html ale nie pytaj mnie dlaczego smoki tylko te moje jakieś takie mniej obwisłe są... no i sa fioletowe jak nie zapomnę to zrobię jutro zdj... pop a ja tak ostatnio zajrzałam na poczekalnie na 1szy wątek i coś o ślubie pisałaś??!! a teraz co? przyznaj sie pewnie marzysz o ślubie i całym tym zamieszaniu tylko nie chcesz się przyznać ![]() uciekam spać... dobranoc
|
|
|
|
|
#2165 |
|
Wtajemniczenie
|
Baobabku gdzie jesteś??
|
#2166 |
|
Zakorzenienie
|
To dziwne ale o weselu nigdy nie marzyłam. JA lubię sprawiać niespodzianki mojej rodzinie więc najfajniej byłoby mi wyjechać gdzieś i po cichu to załatwić. Ale jak na razie nie odczuwam potrzeby wychodzenia za mąż. Faktycznie napisałam tak wtedy ale to był początek ciąży i myślałam że będzie mi to jakoś potrzebne.
|
#2167 | |
|
Rozeznanie
|
madzia, moja piers juz lepiej, chyba faktycznie ja zmasakrowalam; a bo juz zapomnialam jak to sie powinno robic; mnie w szpitalu polozna robila, bolalo jak cholera, ale pomoglo i to jak, a potem nie bolalo; ale z oliwka itd, a ja wczoraj tak na sucho, tzn pod woda.
Cytat:
A trudne te butki do wykonania? Moze i ja moglabym sie zalapac na schemacik? (prosze)(o ile nie za trudne)A to bestyja ![]() Pisalas, ze gdybys wziela te nowa prace, latwiej Ci bedzie potem zmieniac, bo kazda firma w brazny spozywczej cie zatrudnic bedzie mogla, wiec jak Ci nie bedzie odpowiadac, to zawsze bedziesz mogla zmienic, wiec chyba warto. Ja jestem stresulec, stresujacej pracy bym nie brala (przynajmniej nie na tym etapie zycia), ale Ty lubisz adrenalinke. |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2168 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dla mnie to powinien pogadać TZ ze swoją byłą , bo to co ona robi z tego dziecka to jakaś pomyłka . A TZ powinien powiedzieć synowi wprost ze jest z Tobą i ma Cię sobrze traktować i trzymac Twoją stronę i zadnych ustępstw Cytat:
Miś pyś pójdzie do jednej bardzo chorej dziewczynki , ale nie będę wam tu smucić . Cytat:
Rękawki mozesz mu założyc na chwilkę ew. ale dzieciaki zwykle za nimi nie przepadaja takie małe i tak nic mu one nie dadzą tylko tyle że rączki bedzie miał cały czas na powierzchni . czepek kup sobie taki z materiału nie wyrywa kłaków Asiulek - wercia ma siadać jak umie , a nie jak siadają inne dzieci kazde dziecko ma swoje sposoby . Jak dla mnie szukasz dziury w całym i kolejny lekarz nic Ci nie powie ale dla własnego spokoju do niego idz. żadne dziecko nie lubi się ubierać . Moje też potrafi się gibnąc jak siedzi ( kłade jej za plecami poduszkę ) nie raczkuje , tylko na czworakach się buja . pełza jak twoja nie naprzemian i pare innych rzeczy wspólnych . Nie ma zębów ( powinnam sobie włosy z głowy chyba wyrwać ) mówi mama nie robi kosi kosi itp nie robi pa pa . Szymek w jej wieku już stawał - JA TO POWINNAM SIĘ MARTWIĆ . także wrzuć na luz. ja dziś w niedoczasie także do jutra !.. p.s. ale przeczytałam wszystko
|
|
#2169 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To czym się zajmuje jest świetne ale w żadnym innym miejscu w Wawie nie mogłabym w tym pracować bo firmy to mają na wsiach przy zakładach produkcyjnych... a sprzedaż jest wszędzie ... pomija fakt że dalej zarabiałabym jak sprzątaczka ale już z perspektywami rozwoju tam gdzie pracuje ich nie ma niestety.Ja też uciekam spać, bo rano do pracy trzeba gnać Dobranoc - do jutra! Liczę na Was bo będę sama w biurze
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-12-09 o 23:12 |
|
|
|
|
#2170 |
|
Raczkowanie
|
april- ja mam taka http://allegro.pl/maszyna-do-szycia-...347598565.html
to nie łucznik tylko arka radom ale w domu na pewno mamy łuczniki ta nowa też jakoś tak zaciągała materiały.. z reszta moja mama nie poszyła na niej za dużo bo wolała na starej szyć... ja też jestem chętna na wykrój bucików a może popytaj znajomych czy ktoś nie ma starego łucznika którego nie używa i mógłby pożyczyć.... moje dziecko nie całuje mnie (jeszcze-nauka trwa).. tylko cmoka... jak ja jej puszcze buziaka to mi odcmoknie w ogóle to moje dziecko jakoś pojętne bardzo.. pokazuje w książeczce pieska kotka zegar itp.. hehe i babcia nauczyła ją kaszleć... jak jej sie powie 'kalinko pokaż jaki masz kaszelek' to ona kaszle![]() dobra teraz już ide... dziecko za chwile będzie się budzić na 1szego cyca;/ |
|
|
|
#2171 | |
|
Rozeznanie
|
april, Ty nie dawaj nikomu tego wykroju, bo jak zaczniesz sprzedaz, to zadna nie bedzie chciala kupic, bo wszystkie sobie uszyja;
; a tak serio, to jak Ty sama wykroj zrobilas, to ho ho;Cytat:
LOL!!! Naprawde? ale bystrzak (chyba sie "zasiulkuje"- czyli zalamie jak asiulek )
|
|
|
|
|
#2172 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Butki są bardzo łatwe do wykonania, na 100% uszyjesz Machaj - raczej nie znajdę znajomych, co maszynę posiadają. Mam nawet koleżanki po liceum krawieckim, które szycia się nie tykają, bo ponoć nie potrafią . Chyba tylko samouki (jak ja np ) lubią sobie coś wyprodukować. Wykrój oczywiście dostaniesz Michaś od dłuższego czasu daje mi buziaki, albo coś co wygląda na buziaka. Cały policzek mokry od śliny . A po buziaku jest szczypanie i ciąganie za włosy . Sto lat dla Igorka ![]()
|
|
|
#2173 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz - ona jest trochę psycho i nie to, że jej nie lubię i tak mówię, ale serio... ma objawy zaburzeń. A w ogóle. Wczoraj tż znalazł wyrok sądu z alimentami i klauzulą wykonalności i leci na nią z komornikiem. Baba nie dawała mu alimentów ponad rok - nazbierało się koło 6 tys. Bo było to tak, że ona miała mu płacić połowę kosztów przedszkola i tyle. Ale ona to zlewała. W każdym razie baba kiedyś powiedziała małemu, żeby ze mną nie zostawał sam, bo zrobię mu krzywdę. A ostatnio zadzwoniła do małego w nocy, że się o niego boi jak jest u nas ...
|
#2174 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zycze milego dnia
|
|
#2175 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć moje kochaniutkie
![]() Megi zazdroszczę całusków Iguś-czaruśA co do tej kobiety to rzeczywiście chyba ma cos nie tak z głową.A myśleliście nad całkoitą opieką nad młodym?może by sytuacja wtedy się ustabilizowała,on by miał wreszcie swoje stałe miejsce i wtedy może by się wszystko poukładało. Asiulek nie będę wszystkiego powtarzac bo już dziewczyny napisały.Moim zdaniem powinnaś iść do lekarza z Wercią,znajdź takiego,który w Twoich oczach ma niepodwarzalny autorytet i obiecaj sobie,że jeżeli on powie,że nie ma się czym martwić bo rozwija się prawidłowo to przyznasz mu rację.Natomiast jeżeli cos naprawdę Werci dolega(mam nadzieję,że nie)to lepeij wiedziec wcześniej bo jak widać (Oliwka,Maciuś)dzięki rehabilitacjom jest wszystko w porządku. A za Ciebie to powinnam pasa zdjąć już pół roku wyganiam Cię do lekarza,ja już zapomniałam,że byłam a Ty jeszcze nie dotarłaś.Co do włosów to wydaje mi się,że możesz ufarbować,chociaż będziesz miała lepsze samopoczucie... Aneczka gratulacje dla Ciebie i MaciusiaCo do basenu to my nie braliśmy nic dmuchanego bo cały czas go miałam w rękach. Darusia ja byłam na tym basenie dla dzieci to musiał być karnet a na zwykłym jeszcze nie byłam.Tylko tam nawet jak weźmiesz karnet to masz prawo zrezygnować po 3 zajęciach. Drcron wyobraziłam sobie swoją minę wiem,że to nie jest śmieszne ale z boku jest.śnieg był to pewnie nawet nie poczuła.[QUOTE=Gmyrelka;23665472]Ja stale bije się z myślami co do pracy. Jak jestem z biurze to chce zmienić bez mrugnięcia okiem, a jak przyjdę do domu to mięknę że może jeszcze powinnam rok-dwa poczekać I tak się pewnie skuszę i zmienię bo zawsze mówiłam, że lepiej żałować że się coś zrobiło niż że się coś nie zrobiło Ale walczę w duchu cały czas ![]() Gmyrelka zmieniaj!!!tym bardziej,że to dopiero za pół roku. Madzia dzięki za linka do legginsów nawet nie wiedziałam,że takie są zaraz zakupię
Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2010-12-10 o 09:19 |
|
|
|
#2176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaaaaallllleeee... śmieszneeeee.....
|
|
#2177 |
|
Zakorzenienie
|
hej dawno nie pisalam ale jakosmialam przerwe i tak ciezko mi sie juz do wbic.. zgrane jestescie strasznie i ciezko sie wbic
ale co chcialam napisac do Asiulek ze naprawde nie ma sie czym martwic... moja tez dlugo nie raczkowala tylko sie bujala w tej pozycji raczkuje przeszlo od miesiaca (my mamy 10 miesiecy) smiga na calego ale dlugo tego nie robila siedziec zaczela pozniej kolo 8 miesiescy i tylko jak ja sadzalam jak zaczela raczkowac to zaczela siadac sama teraz juz wstaje przy wszystkim chodzi przy meblach jak szalona (od paru dni wiec od niedawna) juz tez zaczela sama puszczac i stoi przez chwile po za tym mowi mama tata gaga dada dopiero od tygodnia tak wogole NIC!!! nie robi kosi kosi tylko robi dadad mysle ze z wercia jest wszystko ok i nie masz sie czym martwic.. jestes chyb a zbgyt [przewrazliwiona i zebys mialaspokojne sumienie idz do lekarza... i ciesz sie ze ma zdrowa piekna corcie a nie zamartwiaj sie
|
|
|
|
#2178 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny
My dzisiaj po kolejnej nocy bez snu. Dla odmiany gorączki wysokiej brak ale za to płacz. A teraz Zosia na zmianę bawi się i marudzi. Mamusia gotuje rosołek a później będzie z tego żurek - taki śląski prawdiwy, tłuściutki z dużą ilością czosnku i białej kiełbasy, cebulki i skawrek z boczku. Chciałam powiedzieć że moje dziecko kategorycznie odmawia cycorka. Cytat:
Wcześniej już w domu powiedziałam że jako wzór posłuży mi już zrobiona szopka Nie mogę wejść na moje PW a chciałam powiedzieć że nadal nie ma przesyłki od Ciebie Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Żmijka najsłodsza Edytowane przez izazula Czas edycji: 2010-12-10 o 10:47 |
||||
|
|
|
#2179 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Dziewczyny dlaczego tak pędzicie? ![]() zostawić was na 2 dni i człowiek się pozbierać nie może. U nas choroba na szczęście sobie odpuściła, no mnie jeszcze plecy bolą ale już tez przechodzi. U Mika czi się ósmy ząb już się bieli. Miko zaczął się puszczać od ławy do kanapy co prawda odległosc niewielka ale już jakiś postęp i chwilę ustoi sam bez trzymanki.Sanki juz zamówione , czekamy az przyjdą ciekawe czy sankowicz będzie chciał jeździć ![]() Postaram się was dzisiaj nadrobić Cytat:
http://allegro.pl/vileda-rekawice-za...315990640.html są naprawdę świetne polecam i chyba też sobie zakupię. |
|
|
|
|
#2180 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ależ ona musi być egoistką izazula - moja tak troszkę ponad miesiąc temu zastrajkowała. Czytałam, że powinnam się cieszyć, że sama do tego doszła, bo odchodzi trud odzwyczajania dziecka od piersi. Mnie to średnio cieszyło. próbowałam przez dwa tygodnie przystawiać (raz jadła, raz nie) i dałam za wygraną. a żurek uwielbiam |
||
|
|
|
#2181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A żurku też sama nie umiem robić (a może umiem bo nigdy nie robiłam ). Kupuję taki gotowy "żurek śląki domowy" taki z fusami z mąki zytniej. Na moim rosołku wychodzi pychota
|
|
#2182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy robie prawdziwy czy nie, ale smakuje prawdziwie Na bialej kiełbasce, z boczkiem podsmazanym z cebulką, czosnkiem, z żurkiem śląskim z butelki itd... mmmmm... chyba jutro zrobię. Smaka mi zrobiłyście...Wiecie co, chyba kop od was byl mi potrzebny. Pójdę do lekarza dla świętego spokoju ale mam nadzieję, że spasuję. Chyba ze do czasu aż znow mala zacznie robić "dziwne" rzeczy... A te 4 dni wolnego w pracy były mi potrzebne... oj tak....
|
|
#2183 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
buziakiSwoją drogą, jak ten czas leci...
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
|
|
#2184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2185 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A była to już wogóle brak słów . nakopałabym takiej w tyłek Cytat:
Szaro coś za oknem i do tego sypie szlag by tą pogode
|
|
#2186 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wiec nie wiem, czy mozna powiedziec ze sa faktycznie dziwne. ![]() bo dzieci to ogolnie sa dziwne - nie chodza, nie mowia, wybrakowane takie, a jakos je kochamy... dziwne ![]()
|
|
|
#2187 |
|
Wtajemniczenie
|
Hello!!
Ale fajnie że już piątek - od rana miałam zapieprz teraz trochę luzu Właśnie się zastanawiam czy w nowej pracy będzie mi dane do Was zaglądać ... ![]() megi mi też strasznie szkoda Patryka. Nie możecie Go na stałe do Was wziąć, a matkę zamknąć u czubków?? Co za kretynka ![]() Oliwka doszłaś do tego od czego Dani ma uczulenie?? Mnie najbardziej zadziwia to, że jeszcze kilka dni temu Marci miał pucki zaognione a teraz jest cisza i nic nie ma .... a jemy to samo, pijemy to samo, pierzemy w tym samym i absolutnie NIC sie nie zmieniło w jadłospisie czy spacerach a nagle znikły ![]() Ja kompletnie nic z tego nie czaję
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-12-10 o 13:40 |
|
|
|
#2188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A są jeszcze takie gotowe a przyajmniej kiedyś były po hasłem " żurek" i to była sama chemia a koło żurku nawet toto nie leżało. Zresztą tak jak barszcz czerwony
|
|
#2189 |
|
Zakorzenienie
|
mój je tylko przed spaniem lub po spaniu albo w trakcie, ale tak np że w czasie jak sie bawi, czy jest u mnie na kolanach to nie,tylko mu się cyc ze spaniem kojarzy. I tak wlaśnie planuje z nowym rokiem zaprzestać, tylko trudno bo on mleka nie lubi. Już myślalam nad tym dla alergików tym niedobrym może mu zasmakuje skoro gorzkie lubi.
No jak mój robił strajki z jedzeniem to położna powiedziala że każdy ma swój zegar biologiczny, i widocznie dziecko dorosło do tego że już cyc be. Ja dzisiaj malemu pierwszy raz rybę dalam. Widze że niektóre już dzieciaczkom dają, ale tak nie byłam pewna, bo niby jakiś słoiczek widzialam od 7 mc, ale w rozpisce co od kiedy wprowadzać, jest że ryba od 9 mc. Erwi zjadł całego fileta i do tego 3 ziemniaki takie mniejsze + marchewka z groszkiem. Ale mu smakowało Jakie sa typy na najzdrowsze ryby dla dzieci? bo ja w sumie ciemna w tej sprawie. Jakieś konkretne gatunki co najlepsze. Robiłam rybę w piekarniku w foli i wyszła pyszna w zaledwie 30 min bez mojej roboty
|
|
#2190 |
|
Rozeznanie
|
Gmyrelka - ja bym zmienila
tez sie czaje na taka jedna wymarzona prace i ogolnie nie szukam, ale w tej firmie bralabym jak leci ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:09.

; ale na ogol czule podgryza...

Bezduszna i złośliwa po mamusi
Mówi że w "młodości" więcej się chce i na więcej rzeczy ma się siły i że jak zostane tam gdzie jestem to za parę lat już nie będzie chciało mi się zmieniać. Napisała "you risk nothing, you gain nothing" i taka prawda. Myślę że za jakieś 3 miechy przejdę (teraz jeszcze pokorzystam z 6h dnia pracy
) Poza tym ja lubię wyzwania i mam duszę bizneswoman
więc ja muszę działać. Skorzystam bo taka okazja już się może nie powtórzyć 
(prosze)(o ile nie za trudne)

coś w tym jest, że tylko Tobie może się to przytrafić 

już pół roku wyganiam Cię do lekarza,ja już zapomniałam,że byłam a Ty jeszcze nie dotarłaś.
i ciesz sie ze ma zdrowa piekna corcie a nie zamartwiaj sie