Lipcowo-Sierpniowe 2,5-latki :o) - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-24, 14:32   #2161
Judi21_84
Zakorzenienie

Dot.: Lipcowo-Sierpniowe 2,5-latki :o)

A nieeee Tymek po prostu kaszle od kataru -którym niestety w końcu się ode mnie zaraził ma zwiększone leki na astmę, flavamed i coś jeszcze ale tego dowiem się jak mi tz wykupi recepte
Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 14:46   #2162
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

echh a mi teraz TZ dzwonil, ze Piotrek po drzemce znow jakis nieswoj.. zas lezy i ma dosyc..
jak rano mial apetyt tak teraz znow jesc nie chce.. juz byly dwie rzadkie kupy..
nie wiem co o tym myslec?
czy to zle dobrany lek? czy co?

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 14:59   #2163
anka1900
Zakorzenienie

Kasiulka
mam pytanie , czy Olutkowa przeprowadza sie do swojego pokoju, czy jakoś upchniecie w Waszym salonie łóżko ?

moim zdaniem lepsze łóżko niz sofa
my mamy niestety sofę w pokoiku Mikiego , miała być taka awaryjna jakby trzeba było kogoś przenocować , ale rozkładanie codzienne dla mnie to byłaby masakra, a tak łóżko ładnie przykryjesz jakąś narzutą i git wygląd, no i nie trzeba składać
ale Miki śpi nadal w łóżeczku, mieści się jeszcze, ale trzeba będzie go przyzwyczajać do innego legowiska , w końcu w czerwcu eksmisja i tak nastąpi
Stary 2011-01-24, 15:11   #2164
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anisia25 Pokaż wiadomość
echh a mi teraz TZ dzwonil, ze Piotrek po drzemce znow jakis nieswoj.. zas lezy i ma dosyc..
jak rano mial apetyt tak teraz znow jesc nie chce.. juz byly dwie rzadkie kupy..
nie wiem co o tym myslec?
czy to zle dobrany lek? czy co?
moze to teraz od antybiotyku, nawet przy oslonie sie zdaza
ver_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 15:19   #2165
wersta
Zakorzenienie

wracając do gier, to ostatni raz grałam chyba w 4tej klasie podstawówki namiętnie w prince of persia u nas kompy w domu były odkąd tylko zrobiły się w pl dostępne; 1szy to było commodore 116 tż często grywa w fifę i stąd mamy ps3.
Kasiulko w eyepeta można grać tym dżojstikiem, ale kamerę trzeba dokupić

a niech sobie babina chodzi do solara, a dzieciak w przedszkolu i cóż to

zosine łóżko robione na zamówienie jest docelowe; 120szer. i długie 200
wersta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 15:20   #2166
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez ver_ona Pokaż wiadomość
moze to teraz od antybiotyku, nawet przy oslonie sie zdaza
w działaniach niepożądanych pisze, ze mogą wystapic nudności i biegunka..
ale widze, ze lek dziala, dzis nie ma goraczki juz, przesypia ladnie noce..
echh wroce do domu to zobacze jak on się ma, moze to chwilowy zjazd w dol, w koncu oslabiony jest, bo prawie mi nie je..
ale jak wczoraj nie zjadl nic, tak dzisiaj zjadl sniadanie i jogurcik, wiec jest postep.
Z zupki chcial tylko czysty rosoł pic, bo makaron powodowal odruch wymiotny.
Ziemniaków w ogole nie chcial jesc

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 16:47   #2167
Kasiulka22
Zakorzenienie

Dziewczyny przedyskutowaliśmy z małżem i jednak sofka zakupiona- już kliknęłam, ja tam mogę składać i tak składam nasze wyro to i Olgierdziane posprzątam

U nas spokojnie się zmieści, kosztem jednego fotela

Teraz idę nabyć jakąś poduszkę, kołdrę + pościel

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-24, 17:45   #2168
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
Dziewczyny przedyskutowaliśmy z małżem i jednak sofka zakupiona- już kliknęłam, ja tam mogę składać i tak składam nasze wyro to i Olgierdziane posprzątam

U nas spokojnie się zmieści, kosztem jednego fotela

Teraz idę nabyć jakąś poduszkę, kołdrę + pościel
Wy spicie w jednym pokoju?
Stary 2011-01-24, 17:57   #2169
jowisz
Zakorzenienie

Iga ma posiedzieć w domu babka przepisała Elofen, Zyrtec, wapno,wit. C.
mam nadzieję,że do środy się to wyciszy

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Cytat:
Napisane przez ver_ona Pokaż wiadomość
Wy spicie w jednym pokoju?
Kasiulka przecież nawet nie chce słyszeć o oddzielnym pokoju dla Olci ale do jej podstawówki na pewno dojrzeje

edit. na twoim miejcu Kasia też bym wzięła tę sofę bo byś się łóżkiem zagraciła.

Kasiu znasz Yvresse YSL ?

Edytowane przez jowisz
Czas edycji: 2011-01-24 o 17:58
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 18:19   #2170
anka1900
Zakorzenienie

hm
no własnie dlatego się pytałam
czy to nowe łożko to do salonu
bo łóżeczko to już więcej miejsca zajmuje, a sofę to jak fotel można w kącie postawić
może Kasiulka nie ma więcej lokali na stanie , żeby zrobić oddzielny pokoik dla Olgierdy

jak jutro nie będzie tłoku u dermatologa, to muszę zajść z Mikim , zyrtec na wykończeniu, a wczoraj jakoś znowu suszki koło oczu się pojawiły, szlag mnie trafia, bo tylko kilka dni wyglądał jak okaz zdrowia, a nic nowego nie testował do jedzenie , cholera wie co za czort uczuleniowy

Edytowane przez anka1900
Czas edycji: 2011-01-24 o 18:21
anka1900 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 18:49   #2171
Mijalea
Zakorzenienie

Kasiulka, mialam ci pisac co mi sie podoba, ale widze juz wybraliscie

Wersta faktycznie, pamietam Commodore u nas ale mialam chyba wtedy z 6 lat To byly czasy

A shopaholic's confessions: http://lenasplanetblog.blogspot.de/
Mijalea jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-24, 18:49   #2172
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka1900 Pokaż wiadomość
hm
no własnie dlatego się pytałam
czy to nowe łożko to do salonu
bo łóżeczko to już więcej miejsca zajmuje, a sofę to jak fotel można w kącie postawić
może Kasiulka nie ma więcej lokali na stanie , żeby zrobić oddzielny pokoik dla Olgierdy

jak jutro nie będzie tłoku u dermatologa, to muszę zajść z Mikim , zyrtec na wykończeniu, a wczoraj jakoś znowu suszki koło oczu się pojawiły, szlag mnie trafia, bo tylko kilka dni wyglądał jak okaz zdrowia, a nic nowego nie testował do jedzenie , cholera wie co za czort uczuleniowy
wlasnie dlatego pytam, bo wydawalo mi sie, ze Kasia ma w dziennym swoje rozkladane lozko i ze Oli tez tam stalo. bo jak tak, to bez sensu takie 200x90 czy nawet 170x60
Stary 2011-01-24, 19:26   #2173
marticia
Zakorzenienie

Baby bije sie w piersi, nie jestemw stanie juz nadrabiac tego, co piszecie, gaduly z Was i tyle!

mojemu mlodemu pomieszaly sie znowu godziny snu i znowu spi w dzien, a w nocy chodzi.. czyzby lunatykowal???

Ja nie mam czasu isc do fryzjera i przypominam znowu miotle.. poza tym tu tak zle robia wlosy.. tesnie za polskim fryzjerem.
marticia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 19:44   #2174
Kasiulka22
Zakorzenienie

Babeczki aktualnie śpimy w jednym pokoju, mamy jeden duży - nasz przyszłościowo można Oli zrobić jej pokój na górze, ale teraz bym ekhm.... oszalała Olgierdzia jak wiecie jest moim maxi cyckiem, w nocy ją non stop przykrywam, poprawiam, bo albo zleci, non stop wykopana... więc się drze "śchowaj" (nogi), ja tu myślę jak ją teraz nauczyć spać osobno więc droga do osobnego pokoju jest daleka

Kupiłam sofkę, jak pisałam, zestaw kołdra + poduszka antyalergiczne w rozmiarze 140x200 i poduszka 70x90, do tego posciel Kubusiowa, o taka :

http://allegro.pl/show_item.php?item=1421527477

Jestem lżejsza o 830 zł

Stary 2011-01-24, 19:58   #2175
anka1900
Zakorzenienie

Kasiulka
w Jysku są jakieś promocje na pościele
http://www.jysk.dk/pl/4/58/657/ag/catalog/
ale nie wiem jak z jakością
może jakaś z księżniczkami przyda Ci się na zmianę
Stary 2011-01-24, 20:04   #2176
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Kasiula - ale się wycyckałaś z kasy ale najważniejsze, że zakupki udane, a pościel kubusiowa jest słodka

szczerze powiem, że też jakoś sobie nie wyobrażam żeby dziecko miało spać w pokoju na piętrze, z dala ode mnie w osobnym pokoju - jak najbardziej (bo moje śpi od urodzenia prawie ). mam komfort wieczorem, no ale muszę słyszeć czy coś tam nie zakwili itp

moja różowa landryna już śpi od pół godz ubrałam jej dziś pościel-różową w serduszka, kupiłam ostatnio na all 2 komplety. w różowej piżamce mało co ją tam widać

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Cytat:
Napisane przez anka1900 Pokaż wiadomość
Kasiulka
w Jysku są jakieś promocje na pościele
http://www.jysk.dk/pl/4/58/657/ag/catalog/
ale nie wiem jak z jakością
może jakaś z księżniczkami przyda Ci się na zmianę
aaaaaa
ja już bym drapnęła tą z hello kitty boska ja mam chyba większego fioła niż Majka, hehe durna, stara baba
tylko czemu ona w takim dużym rozmiarze mi bym pasiła 135x100
Stary 2011-01-24, 20:15   #2177
Sosnowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mijalea Pokaż wiadomość
Kasiulka, mialam ci pisac co mi sie podoba, ale widze juz wybraliscie

Wersta faktycznie, pamietam Commodore u nas ale mialam chyba wtedy z 6 lat To byly czasy
też miałam commodore... i nie zapomnę na pewno ustawiania głowicy w magnetofonie śrubokrętem do maszyny do szycia i kilka minut wpatrywanie się w migające pasy (i te dźwięki) by, co jakiś czas zamiast wyczekanej gry zobaczyć: "syntax error"

Cytat:
Napisane przez Mała75 Pokaż wiadomość
Kasiula - ale się wycyckałaś z kasy ale najważniejsze, że zakupki udane, a pościel kubusiowa jest słodka

szczerze powiem, że też jakoś sobie nie wyobrażam żeby dziecko miało spać w pokoju na piętrze, z dala ode mnie w osobnym pokoju - jak najbardziej (bo moje śpi od urodzenia prawie ). mam komfort wieczorem, no ale muszę słyszeć czy coś tam nie zakwili itp

moja różowa landryna już śpi od pół godz ubrałam jej dziś pościel-różową w serduszka, kupiłam ostatnio na all 2 komplety. w różowej piżamce mało co ją tam widać [COLOR="Silver"]
oj - ja też (mimo, że ja z tych bardziej wyrodnych, bo za czasów noworodkowych zostawiłam ją sama w pokoju) nie muszę co 5 min. do niej zaglądać, ale muszę ją mieć na tyle blisko, żeby w razie czego usłyszeć .
(w sumie to są nianie elektroniczne...... hmm.. o tym nie pomyślałam)
Sosnowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 20:28   #2178
wpaula
Wtajemniczenie

witam , mam pytanie do mam chlopcow, ja wysadzacie dzieciaczki do nocnika na siedzaco ??? to samo na dworze czy trzeba przytrzymac ptaszka czy nie , bede opiekowac sie dzieckiem a z malymi chlopczykami doczynienia nie mialam prosze o rade
http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371ffv9k4cd.png
wpaula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 20:54   #2179
anka1900
Zakorzenienie

pamiętam jak się wprowadziliśmy do tego mieszkania, to Miki od razu w swoim pokoiku wylądował
a moja ciotka (Joanna) tak biadoliła, że jak mogę takiego maluszka samego na pastwę ciemności zostawiać, a jak nie usłyszę go jak płacze
a tu w mieszkaniu ciemności takie że mogę odczytać nazwy smarowideł Mikiego i kolory rozróżnić
nie to co w moim rodzinnym domu, gdzie ciemności były iście egipskie

ja z wyrodnych nieco matek
ale dzieciaka na piętrze bym nie umieszczała do spania
na szczęście, piętro mi nie grozi ,bo raczej parterowy dom mam w planach

Edytowane przez anka1900
Czas edycji: 2011-01-24 o 20:56
anka1900 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-24, 21:06   #2180
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Anka - no u mnie to samo w nocy ciemności egispkich nie uświadczysz takie są uroki mieszkania w centrum miasta osiedle oświetlone więc po nocy światła nie palę jak przyjdzie mi dreptać do pokoiku młodej

z wizją własnego domu u mnie też podobnie jeśli kiedykolwiek mielibyśmy mieć to tylko parterówka po prostu nie cierpię wspinania się po schodach bo czynię to od zawsze (obecnie mieszkam na ostatnim-4 piętrze, w rodzinnym mieszkaniu 3 ). no i nie podobają mi się pietrowe domy
Stary 2011-01-24, 21:08   #2181
jowisz
Zakorzenienie

jestem. dziś u orto jeszcze szybko bo tylko mi pierścienie przykleiły boszzz,zaczynam czuć w co się wpakowałam już dostałam wosk i za bardzo nie wiem jak własny język w paszczy trzymać,żeby go nie stracić

Idźka padnięta,bo bez drzemki, nawet kaszel nie zdążył się rozchulać i padła
Stary 2011-01-24, 21:17   #2182
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

wiecie co, jestem użytkowniczką również innego forum i od jakiegoś czasu jakieś matoły włamują się na konta użytkowników, przejmują hasła, spamują - no szok kolejne próby zabezpieczeń są zaraz łamane, użytkownicy co chwilę muszą zmieniać hasła z obawy przed przejęciem ich danych osobowych ponoć taka sytuacja ma miejsce też na innych forach (głównie małych, więc sądzę że wizażowi nic nie grozi )
już ograniczyłam ilość danych do minimum, hasło zmieniłam na takiego łamańca, że musiałam je zapisać
w pale mi się nie mieści takie hobby
Stary 2011-01-24, 21:27   #2183
taka sobie
Zakorzenienie

hej hej , ale naskrobałyście, pewnie połowe zapomnę co chciałam napisac

to moze od konca
my mieszkamy w piętrowym domu i nieraz mam dosc jak musze latac w gorę i w dół bo czegos zapomniałam ale są i plusy, z takiego biegania po schodach pięknie się pupa kształtuje u nas pokój dzienny mamy na dole a sypialnię nasza i pokój Wiki na pietrze i z tego względu pokój na dole zagracony zabawkami bo nie wyobrazam sobie zeby Wiki sie bawiła sama na piętrze.....jesli w ogóle by chciała mam nadzieje ze za rok będzie na tyle duza ze zabawki wyemigrują na stałe z pokoju dziennego Wiki śpi u siebie w pokoju od chyba 7 miesiąca, trochę po tym jak do pracy wróciłam, i powiem Wam ze duzo lepiej sypia oddzielnie bo przynajmniej ją nic nie wybudza....jakies chrapanie czy moje lunatykowanie a jak chce to i tak przychodzi, słodko wyglada jak lezie taka zaspana

tez miałam commodore 64 z magnetofonem na srubokrecik byla jazda

Kasiulka posćiel cudna Wiki ma pokój cały puchatkowy wiec na pewno ustrzele takie cudo
co do łóżka to my tez myslimy intensywnie jakie kupic ja bym chciała normalne wygodne łóżko, nawet juz takie dorosłe, bez barierek i tych ram drewnianych bo kiedys na takim miałam okazje sypiac na wakacjach i myslałam ze umrę jak co raz sie waliłam w piszczele przy wchodzeniu na łóżko a sofy odpadaja bo miejsce na łóżko w pokoju małej jest, teraz tam stoi wersalka którą wywalimy. Zawsze marzyło mi sie takie wielkie łóżko z piękną narzutą patchworkową

wszystkim chorowitką duzo zdrówka!!!!!!!!!!!!!!

i racja zwolnienia na dziecko przysługuje tylko 60 dni, ale sama sie ostatnio zastanawiałam czy to dotyczy tylko tego rodzica ktory opiekę bierze, czy i na jednego i na drugiego przypada 60 dni i co potem jak sie to wykorzysta?

Wersta ja mam tylko zele, nigdy nie miałam tipsów wiec co to ów kieszonki zielonego pojęcia nie mam

skakanka od 01.03....
taka sobie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 21:28   #2184
anka1900
Zakorzenienie

Oj jak ja nie cierpię zapamiętywać nowych nicków, haseł
potem mi sie wszystko miesza i dostępu brak jak nie zapiszę

Mała mi też malż zafundował wysokości mieszkaniowe, 3 piętro, masakra, szczególnie jak trzeba z piwnicy wejść, to mi się miesza i chcę otwierać drzwi piętro niżej, dziwnym trafem klucz nie pasuje po chwili doznaję olsnienia że jednak jeszcze trzeba na górę sie wdrapać

M się zdrzemnął dwugodzinnie po południu , więc teraz jeszcze miśki i królika układa do snu, plus uskutecznia wąchanie swojej tetrowej przyjaciółki pieluszki
Stary 2011-01-24, 21:40   #2185
Kasiulka22
Zakorzenienie

Aniu super muszą być te pościele z Jyska tylko że mi się obrazki nie wyświetlają nie wiem czemu, ale dziękuję Ci z chęcią bym kupiła jeszcze i kupię bo co to jeden komplet z dzieciaczkowym motywem. Muszę się do józka przekopnąć

Cieszę się babeczki, ze kubusiowa pościel się Wam podoba. Taki wybór że nie wiedziałam co brać i przyznam się szczerze, że Hello Kitty mnie też zabija. Dla siebie bym nabyła serio co jest najgorsze

Maluśna brrrrrrrr aż strach myśleć. Mam nadzieję, że Wizażowi to faktycznie nigdy nie grozi.

Jowiszkowa już Ci współczuję chociaż na pewno przyzwyczaisz się za jakiś czas i nie będzie Cię bolało, a uśmiech będziesz mieć Hollywodzki

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

A i co do schodów to u nas tak dużo nie ma, a poza tym lubię się czasem "przelecieć"

Stary 2011-01-24, 22:06   #2186
Judi21_84
Zakorzenienie

Ja też bym w życiu nei dała dzieciaka do pokoju gdzieś daleko ode mnie, chyba że miałabym kasę na porządnie nianie z kamerami i ten czujnik oddechu który kupię drugiemu bobasowi kiedyś. Pozatym Tymek do dzisiaj nie przesypia całych nocy, często conajmniej raz się obudzi i woła, trzeba go przytulić, to znów zaśnie. Nie wyobrażam sobie latać tak do dzieciaka-góra dół w środku nocy

mnie tak łepetyna boli że słów brak, podejrzewam antybiotyk... koszmar
Stary 2011-01-24, 22:14   #2187
jowisz
Zakorzenienie

dżisssssss mam letki odruch wymiotny od tych wystających elementów,które widać dotykają język z boku w niefortunnym miejscu. no i posmaku metalu. mówię wam, schudnę ze 2 kilo akurat na wiosnę ( )

Jola weź procha i weź kąpiel.
Stary 2011-01-24, 22:25   #2188
Judi21_84
Zakorzenienie

Jowiszkowa a jak myślissz czemu idę usunąć ósemkę w lutym...??? : jak nic schudnę z 5 kilo tyle schudłam poprzednim razem bo miałam taki szczękościsk że przez tydzień nic nie jadłam, dało sie tylko pić
pozatym już ucho mnie pobolewa od zęba więc najwyższy czas go usunąć...

Idę sie walnąć w łózio, dobrej nocki
Stary 2011-01-25, 00:02   #2189
kristi75
Zakorzenienie

GG do kristi75 Send a message via Skype™ to kristi75

Cytat:
Napisane przez wpaula Pokaż wiadomość
witam , mam pytanie do mam chlopcow, ja wysadzacie dzieciaczki do nocnika na siedzaco ??? to samo na dworze czy trzeba przytrzymac ptaszka czy nie , bede opiekowac sie dzieckiem a z malymi chlopczykami doczynienia nie mialam prosze o rade

na nocnik wysadzam raczej na siedząco ale jak chce na stojąco to na stojąco
na dworze to niestety trzeba przytrzymać ptaszka by nie posiurał spodni
Mali chłopcy mają radochę jak mogą posikać jakąś rzecz
//wyznaczasz jakiś cel i................ np. kwiatek albo drzewko //

Nadrobiłam was gaduły jedne, ale już nic nie pamiętam
wiem tylko że ja jestem przeciwnikiem takich sof składanych bo to niedobre na kręgosłup

zdrówka dla chorowitków
czyli Igi Piterka Tymka no i mamusiom chorym też życze szybkiego powrotu do zdrowia

Ja wróciłam ok 22
w domu zimno jak diabli //tz pierwsze to szedł do pieca zrobić ogień

kristi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 09:12   #2190
Kasiulka22
Zakorzenienie

Baby ale z Was hardkorowce odnośnie metod odchudania

Co do pokoju to na dole też jest, ale mama go sobie wyremontowała i ma tam pełen wypasik (jako taki gościnny) więc jeśli bym chciała to musiałabym na górze, ale to właśnie przyszłościowo jak Ola zażąda swojego pokoju

Dostałam mnóstwo jedynek w konkursie bez względu na wynik to cieszę się, że dziś już ostatni dzień głosowania

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości