Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-) - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-02, 19:32   #2161
Curly81
Wtajemniczenie

Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-

Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
Tez zamówiłam te rybki led...i jeszcze ociekacze na buty...2 sztuki..jestem shopoholikiem normalnie
a co to..?

W oczekiwaniu na kolejne szczęście
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 19:55   #2162
djerba
Wtajemniczenie

Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-

Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
Ehe, żaluzji Lub drewnianych, jakichkolwiek ładnych
Gratuluje przeprowadzki- teraz tylko czekac na wiosnę i kawkować na tarasiku Ja mam ochote na remoncik, ale dopiero w przyszłym roku..czeka nas przedpokój(szafy+zrywanie prl-owskiej boazerii), malowanie dużego pokoju i chce połączyć łazienkę z kibelkiem, coby więcej przestrzeni sie zrobiło. Małża ciężko namówić- on jest zwolennikiem osobnej wygódki. Ale wiadomo jak to w bloku- to są dwie klity, do tego łazienka niby ostatnio była remontowana(2 lata temu), ale jest beznadziejna Kibelek jest do całkowitego remontu, więc jakbym podciągnęła i łazienkę do remontu, to "niepostrzeżenie" mogłabym zmienić "dzieło teściowej" Taki jest plan i tego sie trzymam. A do tego wymieniamy drzwi i robimy sypialnię. Czyli cyrk na kółkach będzie. Ale ja to lubię. tylko żeby mi się nikt nie wtrącał
Ojjj...jak ja marzę już o tej wiośnie i o wylegiwaniu się na balkonie Najgorsze jest to, że chciałabym powrzucać tam wiele kwiatów, jakoś ładnie to zaaranżować...ale co z małą.. Przecież nie zabronię jej wchodzenia na balkon

bratka - to jest na receptę?

bydgoś - taaak, u nas też już tylko 1 drzemka buuuuu
Stary 2011-03-02, 20:10   #2163
djerba
Wtajemniczenie

No ok, to podsyłam fotki Nie robiłam ich z zamiarem wrzucenia tutaj, więc są takie bylejakie ;]

1. Scuza za męża - kącik jadalny
2. tak wygląda "duży" pokój (tego dużego grata chcemy zamienić na normalny płaski tv, więc zrobi się więcej miejsca)
3. część przedpokoju, reszta się nie zmieściła bo jest trochę spory
4,5,6. ciężko mi było uchwycić taką długą łazienkę, więc w częściach
7. no i qchnia

No i tak to wygląda...nei zwracajcie na większość uwagi, bo to dopiero przecież 3 dni minęło nie pstryknęłam tylko sypialni i balkonu, ale to jakoś z czasem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02403.jpg (51,1 KB, 102 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02407.jpg (49,0 KB, 100 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02409.jpg (44,4 KB, 83 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02412.jpg (59,5 KB, 84 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02413.jpg (48,1 KB, 76 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02414.jpg (52,3 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02406.jpg (45,9 KB, 84 załadowań)
Stary 2011-03-02, 20:16   #2164
annLee
Zakorzenienie

Ałła-3maj się! najważniejsza jest wiara i optymizm,a Twojej Mamci tego nie brakuje,więc będzie dobrze!
Moja przeszła operację i radioterapię 3lata temu i póki co jest ok.tfu tfu przez lewę... u Was też będzie! a że wnuki najlepszym lekarstwem to wiadomo

Margo-Tosiula też wędruje,często ją poprawiam po ok.2h od zaśnięcia,bo "łóżeczko się jej skończyło" a co w wózku jej przeszkadza? Może jakaś super-hiper zawieszka/towarzysz podróży by jej pomógł?

Velluto-a może jakiś niekapek by się sprawdził? Bo teraz sprawdzać różne rodzaje butli to za późno dla mnie Nuby ma super niekapki.
A może byłaby w stanie opanować słomkę?
u Zu świetnie się sprawdzał kubek-pstryczek Nuby

Szaja-jak Agutek?

No2

"tylko nudne kobiety mają
nieskazitelnie czyste domy
"
annLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 20:16   #2165
bratkab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Ojjj...jak ja marzę już o tej wiośnie i o wylegiwaniu się na balkonie Najgorsze jest to, że chciałabym powrzucać tam wiele kwiatów, jakoś ładnie to zaaranżować...ale co z małą.. Przecież nie zabronię jej wchodzenia na balkon

bratka - to jest na receptę?

bydgoś - taaak, u nas też już tylko 1 drzemka buuuuu
Mój ma przy swoim pokoju balkon i wreszcie zamierzam dać tam kwiatki, ale na poręcz zaczepię doniczki. Poza tym mamy tylko drewnianą ławkę.
Tak na receptę.
Co do drzemek to u nas są dwie na razie, ale za to coraz bardziej się wydłużają i teraz przesypia nawet po 1,5h.
Stary 2011-03-02, 20:26   #2166
araczki
Zadomowienie

Super Gabrysia imprezowiczka. W sumie to wczesnie zaczyna

Bratko, nie ma pospiechu, wiem, ze potrzeba chwili, odpowiedniego nastroju..

Smieszne to z zasypiajacym Bogusiem w krzeselku
Moja nigdy nie czuje sie zmeczona czy spiaca w krzeselku. Wrecz przeciwnie. Moze powinnam przestawic w inne miejsce
Dzieki za rady odnosnie szydelkowania. Juz sobie sciagnelam z neta informacje i kupilam tutaj ksiazke. Bede dziegrac

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Czy Wasze dzieci tez przeszły już na 1 drzemkę????? U nas od paru dni jest jedna, na spacerze, trwa zazwyczaj ok.godziny. W domu za cholerę nie chce spać No i mało mogę przy niej cokolwiek zrobić
u nas zdarzylo sie tylko raz. Mala pominela drzemke przedpoludniowa i na popoludniowej zasnela w tri miga. Poki co ma dwie.

Djerba, super mieszkanie, bardzo przestronne, super uklad, jasne...nawet niebieska lazienka wyglada bardzo ladnie a myslalam, ze niebieskie lazienki sa be..
Kwiatki na balkonie dawaj na barierkach, mala nie dostanie bo beda zwisaly po drugiej stronie...
Ja tez juz planuje kwiatki i grzebanie w ziemi. Uwielbiam to.

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 20:45   #2167
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
No ok, to podsyłam fotki Nie robiłam ich z zamiarem wrzucenia tutaj, więc są takie bylejakie ;]
bardzo fajne mieszkanko, ładnie urządzone. czekam na ten balkon.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-02, 21:01   #2168
kumkura
Rozeznanie

Ociekacz:
http://www.kdc.pl/ociekacz-na-buty_p7003460.html
Djerba-super mieszkanko
Stary 2011-03-02, 21:10   #2169
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

djerba, super. Łazienka duuuża

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 00:20   #2170
panna migotka
Rozeznanie

wpadłam tylko na sekundkę żebyście o mnie nie zapomniały
u nas od 2 dni straszny marud a ja sama na placu boju więc nie mam czasu zajrzeć, chyba przebija się druga górna jedynka
Wiktor ma też katarek i dopiero zaczął mu spływać a 2 dni coś mu tam zalegało przy nasadzie i charczało mam nadzieję, że to od ząbków a nie chorobowy bo na razie innych (tfu tfu) oznak choróbska brak

ałła wierzę, że będzie dobrze bo twoja mama ma dużą wolę życia i niesamowitą motywację - wnuczka,
margo spóźnione ale szczere: wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń
ja z teściową synka nie zostawiam bo mam podejrzenia, że nie zastosuje się do moich wytyczznych w kwestii jedzenia i nie potrafi go zabawić inaczej niz nosić na rękach a poza tym jak do niego mówi to się "pieści" a na mnie to działa jak płachta na byka
djerba mieszkanko bardzo fajne
silpe Gabi śliczna a zmiana czasy to chyba w drugą stronę
szaja zdrówka dla Agatki
dla wszystkich marudków i i ich mam
postaram się jutro zajrzeć
Stary 2011-03-03, 07:58   #2171
Silpe
Zadomowienie

Cytat:

Czy Wasze dzieci tez przeszły już na 1 drzemkę????? U nas od paru dni jest jedna, na spacerze, trwa zazwyczaj ok.godziny. W domu za cholerę nie chce spać No i mało mogę przy niej cokolwiek zrobić
Nie mamy 3 lub 4 drzemki wiec nawet jest ich wiecej .
Pierwsza koło 9tej rano , druga o 11tej ale nie zawsze i nastepna jest o 13-14tej i jeszcze jedna koło 16tej .
wszystkie po 30-40 min.
Ta popołudniowa czasem godzinna .

djerba
- bardzo ładne mieszkanko

Moje dziecko znowu ma katarek jeszcze jeden nie był wyleczony bo ciągle coś tam jej siedziało jeszcze , a od wczoraj troche kicha i spowrotem gluty
W nocy tak miała zapchany nos że spac nie mogła - dopiero rano to odciągłam - nie miesciło sie we fridzie

Robie jej od wczoraj znów inchalacje solą fizjologiczną - pomoże troche

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 08:30   #2172
Curly81
Wtajemniczenie

Dzień Dobry
A mi się dzisiaj śniła Lea.Sniło mi się,że byłam w jej domu,był bardzo wysoki i wyglądał jak zamczysko.Jechał am windą ,ktora spadła na najniższe piętro,po drodze na jednym z pięter minęłam się z Leą.Nie widziałam jej twarzy ale miała ciemne długie włosy, oliwkowy sweter i czarne spodnie.Jakoś potem wydostałam się z Alą z tej windy i pojechałam na samą górę tego zamczyska.Panorama była niezła,jakbym stała na Mariociektoś mówił,że Lea ma kopalnię w domu i dlatego wpadłam w taki szyb..I jak ja mam interpretować te głupoty??

W oczekiwaniu na kolejne szczęście

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2011-03-03 o 08:43
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 09:03   #2173
bratkab
Zadomowienie

Dzień dobry
Cytat:
Fajne mieszkanko A od której strony świata macie okna??
Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
Bratko, nie ma pospiechu, wiem, ze potrzeba chwili, odpowiedniego nastroju..

Dzieki za rady odnosnie szydelkowania. Juz sobie sciagnelam z neta informacje i kupilam tutaj ksiazke. Bede dziegrac

Kwiatki na balkonie dawaj na barierkach, mala nie dostanie bo beda zwisaly po drugiej stronie...
Ja tez juz planuje kwiatki i grzebanie w ziemi. Uwielbiam to.
No wiem, ale ja nie lubię mieć zaległości Do końca weekendu obiecuję
Super Zobaczysz jakie to fajne i nie siedzi się bezczynnie przed telewizorem np. Tym bardziej, iż pisałaś nam że w rodzinie babcie robią, to pewnie masz to we krwi.
Ja też tak dam kwiatki Już kupiłam nasionka. I jeszcze mam na przyprawy do kuchni.

Curly fajny ten sen

Ja dziś po południu wybieram się do mojej ginekolog na kontrolę. Ma mi zrobić cytologię też. Zabieram Bogusia, bo ostatnio pytałam czemu go nie wzięłam się pochwalić. Oczywiście małż dojedzie i potem go zabierze do domu, bo ja planuję wieczór z kumpelą.
Stary 2011-03-03, 09:16   #2174
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annLee Pokaż wiadomość
Margo-Tosiula też wędruje,często ją poprawiam po ok.2h od zaśnięcia,bo "łóżeczko się jej skończyło" a co w wózku jej przeszkadza? Może jakaś super-hiper zawieszka/towarzysz podróży by jej pomógł?
zawieszka jest, lubi ją, ale póki co rączki opatulone albo schowane pod kocyk/śpiworek. myślę, że oprócz lęku separacyjnego i skrępowania ilością warstw na sobie i wokół dochodzi jeszcze fakt, że wózek kojarzy jej się ze spaniem. i gdy wychodzimy na spacer za wcześnie, nie jest jeszcze zmęczona i płacze tak jak wtedy, gdy była w domu na siłę usypiana. ostatnio wzięłam ją do wózka jak już tarła oczy i kwiliła. był płacz po włożeniu, ale błyskawicznie się uspokoiła, szybko zasnęła i spała ok. 40 minut, czyli tyle ile w domu. po wybudzeniu krótki płacz, podniosłam oparcie i na jakiś czas był spokój. wróciłam do siebie, w ogrodzie zaczęła marudzić, to wzięłam na ręce.
dziś też tak spróbuję.

u nas przeważnie 2 drzemki, ostatnia kończy się po 14 i do 19.30 jest brykanie. są próby uśpienia między 17 a 18, ale z reguły odłożona do łóżeczka (teoretycznie śpiąca) wybudza się i bryka do kąpieli.

teście nie przyjechali. miałam plany na dziś, które odwołałam z powodu ich przyjazdu, a oni w ostatniej chwili zmienili decyzję i zamierzają przyjechać za tydzien. niby jestem przyzwyczajona do tego, że z nimi nigdy nic nie wiadomo, ale mnie wkurzyli jak zwykle.

wczoraj zahaczyłam o lumpeks, żeby poszukać czegoś dla siebie do śmigania po domu, a wyszłam z 6 rzeczami dla Ewci. za wszystko razem 21 zł.

zdrówka chorutkom!

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 09:33   #2175
spradka
Raczkowanie

Cześc
Wróciłam z mazur i nadrabiam was, jestem na 50 stronie więc nie dziwić się że pisze jakby z opóźnionym refleksem.

Całuję wszystkie chorowitki,i rozbite łepki
Gratuluję miesięcznic.

Spacerówkę chcę koniecznie - niby auto ma duży bagażnik ale wolę go wypychać czymś innym niż wózkiem jadąc do mojej mamy albo an zakupy Myślę o espiro albo maclarenie. Zależy jak się małżowi sezon oponowy uda

Skończyliśmy wczoraj 9 m-cy, od 3 tygodni nie zrobiliśmy ani jednej kupy w pieluchę... znaczy robimy w nocnik. Moja mama wymyśliła że wiadomo kiedy robi ( po śniadaniu i po obiadku) i się uparła go sadzać. To chcąc nie chcąc kontynuuję
NIGDY siedzenie na nocniku nie trwało dłużej niż 5 minut, zawsze w tym czasie się skupsztalił więc nie mam mowy o sadzaniu na siłę W ogóle mu się chyba mocno nocnik z kupą kojarzy bo jak go ze dwa razy posadziłąm nie w czasie to tez zrobił nadprogramową

To się pochwaliłam , będę tak co parę stron komentować

Edytowane przez spradka
Czas edycji: 2011-03-03 o 09:35
spradka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 09:41   #2176
margo80
Zakorzenienie

Djerba - fajne mieszkanko, balkon pokaż koniecznie

Spradka - też myślę o nocniku, bo u Ewci zawsze wiadomo, że zaraz będzie kupa i można by było już próbować (choć czasem robi przy jedzeniu )

a tu Ewcia wystrojona na mamy urodzinki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF0019m.jpg (28,5 KB, 64 załadowań)

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 10:47   #2177
basiak
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość
[/COLOR]Jeszcze jedno pytanie mam - jak regularne macie teraz @?
Ja pierwsza @ po porodzie dostałam w styczniu, a drugiej ni widu, ni słychu
ja pierwszą miałam ok. 2 mies. po porodzie, następne b. regularnie co 30 dni przez 4 mies, a ostatnio cykle mi się wydłużyły do pięcdziesięciu kilku dni nawet nie wiem co jest grane, nigdy tak nie miałam

Cytat:
Szymek już się przestawia, ale jeszcze nie codziennie mu się to zdarza. Nasze dzieciaki najstarsze, to już czas

Djerba fajne mieszkanie.
Gabi i Ewcia na fotkach

Szymek 16.04.2010
basiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 11:10   #2178
velluto
Zadomowienie

Potem nadrobię, a teraz na szybko napisze - dziewczyny zachęcam Was do sadzania dzieciaków na nocnik (widze, że juz jest nas kilka)
U mnie teściowa zaczeła to robic - na początku dziwnie na to patrzyłam i myslałam, że zwariowała ale teraz po czasie widze, że fajnie nam to wychodzi, mała chętnie siedzi na nocniku, nie buntuje się a zawsze cos tam naprodukuje
Poza tym moje dziecko miało zwyczaj robienia kupy lub siku zaraz po tym jak założyło jej sie świeżą pieluchę, a teraz przy kazdej zmianie sadzam ja na nocnik i zawsze ta nowa pielucha jest dłużej świeża o kolejny sik

A poza tym to byłam w szoku jak na forum chusty.info znalazłam wątek, gdzie dziewczyny wysadzają na siku nawet 2-3 miesięczne dzieciaki i to nawet w nocy
velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 11:56   #2179
kardashi
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;25450119]pewnie nie tylko Twoja.
wczoraj była u mnie kumpela z synkiem miesiąc starszym od Tymka, czyli lada dzień skończy 10 miesięcy, znacznie większy, 11kg, ale i wyższy, i straszliwie leniwy, obraca się na brzuch i jedynie kręci się w kółko lub powolutku do tyłu pełza, nie raczkuje, nawet do przodu nie pełza, nie wstaje, nawet nie próbuje, nie siada sam, jak go chcieć postawić, to nie chce, nogi zgina w kolanach... taki leniuszek mały. Choć ja bym już pewnie świrowała, czy wszystko w porządku, .[/QUOTE]

Blanki brat cioteczny o miesiąc od niej młodszy tylko siedzi. Ale jest grubiutki i nie może podnieść się na rączkach do raczkowania
A oni znów go tak nie kładą 'bo się męczy'.
Klusek waży ponad 11kg Zjada całą miche zupy (tyle co ja), 4 parówki na raz, kotlecika mielonego..

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
wyłażę z krzaczorów

i chyba wiem też, co oprócz lęku separacyjnego jest przyczyną płaczu w wózku. może da się coś zaradzić.
U mnie to chyba tylko lęk separacyjny jest przyczyną darcia się w wózku.. Nigdy tego nie robiła. I to z dnia na dzień się zaczęło. A jak wyjmuje jest spokój

Cytat:

Jeszcze jedno pytanie mam - jak regularne macie teraz @?
Ja pierwsza @ po porodzie dostałam w styczniu, a drugiej ni widu, ni słychu
Ja biore tabsy więc mam regularnie..

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość

Pokaże wam jeszcze fote z zeszłego tygodnia - Gabrysia na urodzinach u kuzynki
Alee imprezowiczka

Cytat:

djerba, gratki za ząbki Cieszę się,że mieszkanko Ci się podoba

Blanka nie ma wogóle drzemek od kilku dni
Jedynie jak wstanie rano, to po pół godz dosypia jeszcze z pół godzinki

Cytat:

1. Scuza za męża - kącik jadalny
2. tak wygląda "duży" pokój (tego dużego grata chcemy zamienić na normalny płaski tv, więc zrobi się więcej miejsca)
3. część przedpokoju, reszta się nie zmieściła bo jest trochę spory
4,5,6. ciężko mi było uchwycić taką długą łazienkę, więc w częściach
7. no i qchnia

No i tak to wygląda...nei zwracajcie na większość uwagi, bo to dopiero przecież 3 dni minęło nie pstryknęłam tylko sypialni i balkonu, ale to jakoś z czasem
Kuchnia mi się szalenie podoba

Cytat:
Djerba - fajne mieszkanko, balkon pokaż koniecznie

Spradka - też myślę o nocniku, bo u Ewci zawsze wiadomo, że zaraz będzie kupa i można by było już próbować (choć czasem robi przy jedzeniu )

Fiu fiuu

I ja się pochwalę moją Blanką

Tu się bawi i atakuje aparat. I niepowtarzalna okazja by zobaczyć mego dziecia w różu
http://www.youtube.com/watch?v=IS6YpKANPgM

I foota
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03226.jpg (35,8 KB, 81 załadowań)

10.11.12 - zapuszczam włosy

Edytowane przez kardashi
Czas edycji: 2011-03-03 o 11:59
kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-03, 12:44   #2180
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:

Moje dziecko znowu ma katarek jeszcze jeden nie był wyleczony bo ciągle coś tam jej siedziało jeszcze , a od wczoraj troche kicha i spowrotem gluty
W nocy tak miała zapchany nos że spac nie mogła - dopiero rano to odciągłam - nie miesciło sie we fridzie

Robie jej od wczoraj znów inchalacje solą fizjologiczną - pomoże troche
Ło matko.
Zdrówka w takim razie życzę

Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry
A mi się dzisiaj śniła Lea.Sniło mi się,że byłam w jej domu,był bardzo wysoki i wyglądał jak zamczysko.Jechał am windą ,ktora spadła na najniższe piętro,po drodze na jednym z pięter minęłam się z Leą.Nie widziałam jej twarzy ale miała ciemne długie włosy, oliwkowy sweter i czarne spodnie.Jakoś potem wydostałam się z Alą z tej windy i pojechałam na samą górę tego zamczyska.Panorama była niezła,jakbym stała na Mariociektoś mówił,że Lea ma kopalnię w domu i dlatego wpadłam w taki szyb..I jak ja mam interpretować te głupoty??

Cytat:
Napisane przez spradka Pokaż wiadomość
Cześc
Wróciłam z mazur i nadrabiam was, jestem na 50 stronie więc nie dziwić się że pisze jakby z opóźnionym refleksem.

Całuję wszystkie chorowitki,i rozbite łepki
Gratuluję miesięcznic.

Spacerówkę chcę koniecznie - niby auto ma duży bagażnik ale wolę go wypychać czymś innym niż wózkiem jadąc do mojej mamy albo an zakupy Myślę o espiro albo maclarenie. Zależy jak się małżowi sezon oponowy uda

Skończyliśmy wczoraj 9 m-cy, od 3 tygodni nie zrobiliśmy ani jednej kupy w pieluchę... znaczy robimy w nocnik. Moja mama wymyśliła że wiadomo kiedy robi ( po śniadaniu i po obiadku) i się uparła go sadzać. To chcąc nie chcąc kontynuuję
NIGDY siedzenie na nocniku nie trwało dłużej niż 5 minut, zawsze w tym czasie się skupsztalił więc nie mam mowy o sadzaniu na siłę W ogóle mu się chyba mocno nocnik z kupą kojarzy bo jak go ze dwa razy posadziłąm nie w czasie to tez zrobił nadprogramową

Gratki za kolejna miesiecznice

za nocnik.
Luiza boi się nocnika

Cytat:

Ślicznie

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Klusek waży ponad 11kg Zjada całą miche zupy (tyle co ja), 4 parówki na raz, kotlecika mielonego..

Tu się bawi i atakuje aparat. I niepowtarzalna okazja by zobaczyć mego dziecia w różu

I foota
Rodziców się nie wybiera

Luiza zobaczyła Blanke na filmiku i się śmiała do niej, a jak mała szła w stronę kamery, to moja sie schowała we mnie

Śliczną masz córę

Właśnie konsumuję 3 pączka Luizie tez smakują

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 14:18   #2181
Edzia400
Zakorzenienie

kardashi ale masz dorosła córe i slicznusia o jacie i on juz parówy i mielone

Slipe- mam nadzieje ze katar szybko sobie pojdzie

Curly81- ty to masz sny

spradka- jak było

bydgos-
moja to mnie juz rozwala spi kiedy chce ile chce ona sobie z mani poprostu robi co chce wczoraj poszla spac o 21 zjadła 150 bebiko + kleik kukurydziany o 24 wstała na cyca (chyba ja suszyło )ale potem 3 cyc 5 cyc i koniec spania mecze sie z nia do 6.30 i zasypia ca cale 20 min i koniec spania w dzien tez rózowo ni ma 1 drzemka koło 9 i jest 20 min druga koło 14 i jest godz a potem to albo jest albo nima

moi bracia sie ucza jako cukiernicy własnie wrócili z nocki i przyniesli 20 ciepłych paczków
:
a tak ni z beczki to
deserek Amelii- jogurt naturany z zzott (czy jakos tak) i truskawki ze swojskiego kompotu ( bez zadnych domysłów co do kompotu nie jest zielony)
ulubiony napój - woda niegazowana
ulubione danie -zje wsio co jej ugotuje ale najbardziej rosół
Ze słoiczkow to lubi cos w czym sa kluseczki
banana zje jablko niezbyt ale np mieszanke owocowa wszama jak dostanie wiecej jesc to kupsztali wiecej zrobi wiec chyba zaczyna sie we mnie wdawac

i mloda dalej tyle samo wazy a jej energia jest
niespożyta

brawa dla solenizantów i za zabki my idziemy na spacerek :papa:

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 14:32   #2182
Silpe
Zadomowienie

Ewcia i Blanka - fajniusie
zazdraszczam włosków - moja panna to jeszcze taki łysolek

byłyśmy godzinke w południe na spacerze - wystarczy zważywszy na katarzysko
teraz młoda śpi widze że Gabi chyba ma jeszcze najwiecej drzemek 3-4 .
Nie przeszkadza mi to wcale

Zrobiłam wczoraj młodej deserek - jabłko, banan, truskawki i godzine po zjedzeniu wyszły jej czerwone policzki - takie spore czerwone pojedyncze rumience - alergia
jadła juz truskawki i nie zauważyłam nic takiego

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 15:05   #2183
olivka_7
Zakorzenienie

Blaneczka i Ewcia śliczne i jakie te dzieci już urosły kiedy to minęło

My od kilku dni marudzimy przy jedzeniu i banan znów jest ble- a tak lubiła. Ale generalnie uwielbia brokuły aż się trzęsie na ich widok

Dziś mi młoda dała do wiwatu z usypianiem- wczoraj mało nie spadła z łóżka i postanowiłam sobie że koniec ze spaniem w dzień na naszym wyrku- najpierw były śmichy chichy a potem wycie pół godzinne więc w końcu wymiękłam uśpiłam na łóżku i odłożyłam do łóżeczka

Babeczki znalazłam fajną stronę z dekoracjami na roczek.
http://www.partybox.pl/
tzn mi się podobają
Muszę zadzwonić do gościa który nam robił chrzciny ile by wziął za catering na roczek- bo może wcale się nie opłaci samej robić- ma być 20 osób:/ Tylko dziadkowie i rodzeństwo nasze, a i do tego 7 dzieci

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Aha -zamierza któraś z Was piec sama torcika na urodziny? Ja mam taki szalony plan- ale mój M się śmieje że trzeba rezerwowego kupić jakby mi nie wyszedł tym bardziej że to będą Święta

Kornelcia

ZĘBALE
olivka_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 15:47   #2184
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:

Luiza zobaczyła Blanke na filmiku i się śmiała do niej, a jak mała szła w stronę kamery, to moja sie schowała we mnie

Śliczną masz córę

Właśnie konsumuję 3 pączka Luizie tez smakują

Dziękuje
A Blanka woli faworki

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
kardashi ale masz dorosła córe i slicznusia o jacie i on juz parówy i mielone
Dziękuje

Cytat:
Ewcia i Blanka - fajniusie
zazdraszczam włosków - moja panna to jeszcze taki łysolek

byłyśmy godzinke w południe na spacerze - wystarczy zważywszy na katarzysko
teraz młoda śpi widze że Gabi chyba ma jeszcze najwiecej drzemek 3-4 .
Nie przeszkadza mi to wcale

Zrobiłam wczoraj młodej deserek - jabłko, banan, truskawki i godzine po zjedzeniu wyszły jej czerwone policzki - takie spore czerwone pojedyncze rumience - alergia
jadła juz truskawki i nie zauważyłam nic takiego
Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość

My od kilku dni marudzimy przy jedzeniu i banan znów jest ble- a tak lubiła. Ale generalnie uwielbia brokuły aż się trzęsie na ich widok

Dziś mi młoda dała do wiwatu z usypianiem- wczoraj mało nie spadła z łóżka i postanowiłam sobie że koniec ze spaniem w dzień na naszym wyrku- najpierw były śmichy chichy a potem wycie pół godzinne więc w końcu wymiękłam uśpiłam na łóżku i odłożyłam do łóżeczka

tzn mi się podobają
Muszę zadzwonić do gościa który nam robił chrzciny ile by wziął za catering na roczek- bo może wcale się nie opłaci samej robić- ma być 20 osób:/ Tylko dziadkowie i rodzeństwo nasze, a i do tego 7 dzieci

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Aha -zamierza któraś z Was piec sama torcika na urodziny? Ja mam taki szalony plan- ale mój M się śmieje że trzeba rezerwowego kupić jakby mi nie wyszedł tym bardziej że to będą Święta
Dziękuje

Ja będe robila tor dla Blanki

Będzie różowy z liliami wodnymi Piętrowy, górne 'piętro' mniejsze.

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 15:51   #2185
spradka
Raczkowanie

Jestem na stronie 53...

Warszawianki, ja też się pisze jakby co!!!!! Mieszkam w Złotokłosie, to za Piasecznem.
spradka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 16:05   #2186
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość
chyba muszę wylewki skuć, a nuż do kopalni złota się dokopię.

Cytat:
C
gratki na 9miesiecy, i za nocniczkowe sukcesy!!

Cytat:

Cytat:
B

I foota

Cytat:

tak,chyba tak... dotychczas robiłam sama.

Dzisiaj zero wiatru, piekne słoneczko, 6 stopni na plusie, więc jak wybyłam z domu o 11:00 to dopiero o 15:30 wróciłam.
żadnych krokusów, przebiśniegów nie spotkałam, ale wiosnę poczułam.

Złożyłam podanie o pracę, ciekawe czy się odezwą.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 17:33   #2187
Darianna25
Zakorzenienie

Witam.
Cytat:
Cześc

Superza nocnik.Aja jakoś jeszcze nie pomyślałam o tym

Cytat:
Blanki brat cioteczny o miesiąc od niej młodszy tylko siedzi. Ale jest grubiutki i nie może podnieść się na rączkach do raczkowania

I foota
Super.I jakie te nasze dzieciaki już dorosłe.
A ten chłopczyk taki kolosMoże rodzice grubaski ?

Cytat:

tzn mi się podobają

Fajna stronka.My roczek bedziemy robić w pl ale dopiero pod koniec lipca.No i wszystko bedzie zamawiane bo sama nie mam jak zrobić.

Ja dziś zamiast pączków robie racuchy.

Dziś w nocy po raz pierwszy nakarmiłam Olcie butelką.Wstala 2 razy i 2 razy dostała mm.Za to od rana ma goraczkę i zalicza już 2 drzemke .Nie chce jesc tylko rano zjadła cycusia i padła przy nim.
W ciągu pierwszej drzemki bylam w pracy obgadać moj powrót do pracy.Teraz spi już od 2,5h.
Bede pracować od 6.30 do 15.00 3 dni w tyg ale zgodziałam sie robić nadgodziny w niedziele bo potrzebują.

Kupiłam sukienke do chrztu na ebayu a potem jeszcze 2 inne znalazłam.Teraz szukam bolerka.
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...=STRK:MEWNX :IT
Olcia ma gorączkę.Mało je,a jak zjadła 4 łyżeczki obiadku tak je po 1,5 nieprzetrawione wydaliła dołem.Mam nadzieje,że to zęby.Goraczka utrzymuje się od 4 dni.2dni byla, wczoraj był spokuj a dziś znowu.Daje jej nurofen ale pomaga na trochę.Wogóle to dzis się mnie uczepila, nie chce mnie puscic.Robię te racuchy teraz to maż musiał z nia iśc do pokoju ja zabawiać.

Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 19:18   #2188
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

djerba, gratki za ząbki Cieszę się,że mieszkanko Ci się podoba

Czasem jest jedna, ale rzadko. Najczęściej są 2 po 1-2,5 h Wczoraj np. 2x 1,45h (10:15-12 i 14-15:45).

Cytat:
Swietne to mieszkanie i pytanie mam, jaki ty masz ten spacerówek, bo nie pamiętam? Pamiętam tylko zamieszanie z nim

Cytat:
Napisane przez bratkab Pokaż wiadomość

Ja dziś po południu wybieram się do mojej ginekolog na kontrolę. Ma mi zrobić cytologię też. Zabieram Bogusia, bo ostatnio pytałam czemu go nie wzięłam się pochwalić. Oczywiście małż dojedzie i potem go zabierze do domu, bo ja planuję wieczór z kumpelą.
Jaki wieczór?

Cytat:

wczoraj zahaczyłam o lumpeks, żeby poszukać czegoś dla siebie do śmigania po domu, a wyszłam z 6 rzeczami dla Ewci. za wszystko razem 21 zł.

zdrówka chorutkom!
A co kupiłaś, co? iiii spóźnione ale najlepsze - życzenia urodzinowe

Cytat:

Gratuluję

Cytat:
Świetnie

Cytat:
Potem nadrobię, a teraz na szybko napisze - dziewczyny zachęcam Was do sadzania dzieciaków na nocnik (widze, że juz jest nas kilka)
U mnie teściowa zaczeła to robic - na początku dziwnie na to patrzyłam i myslałam, że zwariowała ale teraz po czasie widze, że fajnie nam to wychodzi, mała chętnie siedzi na nocniku, nie buntuje się a zawsze cos tam naprodukuje
Poza tym moje dziecko miało zwyczaj robienia kupy lub siku zaraz po tym jak założyło jej sie świeżą pieluchę, a teraz przy kazdej zmianie sadzam ja na nocnik i zawsze ta nowa pielucha jest dłużej świeża o kolejny sik

A poza tym to byłam w szoku jak na forum chusty.info znalazłam wątek, gdzie dziewczyny wysadzają na siku nawet 2-3 miesięczne dzieciaki i to nawet w nocy
Wg mnie głupota.

Cytat:

I foota
Krzywdę dzieciakowi robią jak szlag

Piękna fota Bardzo dorosłe to twoje dziecię

Cytat:

Nie, ale teściową poproszę, świetny tort teraz upiekła na urodziny szwagierki. Autentycznie, dawno tak dobrego nie jadłam. Jak sernik chrzani jak nie wiem co, tak tort - cudo

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość

Kupiłam sukienke do chrztu na ebayu a potem jeszcze 2 inne znalazłam.Teraz szukam bolerka.
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...=STRK:MEWNX :IT
Olcia ma gorączkę.Mało je,a jak zjadła 4 łyżeczki obiadku tak je po 1,5 nieprzetrawione wydaliła dołem.Mam nadzieje,że to zęby.Goraczka utrzymuje się od 4 dni.2dni byla, wczoraj był spokuj a dziś znowu.Daje jej nurofen ale pomaga na trochę.Wogóle to dzis się mnie uczepila, nie chce mnie puscic.Robię te racuchy teraz to maż musiał z nia iśc do pokoju ja zabawiać.
Ładna, prościutka taka.
Może faktycznie ząbki.

Dziewczyny bo zapomnę (pomijam, że w piersi się biję i pokornie proszę o wybaczenie za haniebne opóźnienie ) - Lea koniecznie daj większą fotkę Tymka, nie zmniejszaj, ja sobie zmniejszę wedle potrzeb, i Araczki - wcale nie mam fotki Malv

Agu już lepiej, za to ja zdycham na zatoki
Dziewczyny-na roczek robicie obiad też?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 19:20   #2189
panna migotka
Rozeznanie

Cytat:
Cześc

wypoczęłaś? za 9 m-cy
u nas tez wiadomo kiedy robi kupkę tylko pojawia się tu mały problem bo robi w trakcie obiadku

Cytat:

ale ślicznotka

Cytat:

I foota
ale Blanka ma taką już dorosłą buźkę

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;25490186] chyba muszę wylewki skuć, a nuż do kopalni złota się dokopię.

Złożyłam podanie o pracę, ciekawe czy się odezwą. [/QUOTE] albo diamentów
trzymam kciuki za pracę, a jaka? jeśli można wiedzieć?

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość

zdróweczka dla Olci
u nas też masakra z ząbkowaniem, płacze, żali się i ten katarek już ja bym mogła mieć 3 komplety byle jego nie bolało

dziś mojej koleżance odeszły wody i od 8 rano jest w szpitalu, była pewna, że się przeterminuje a tu niespodzianka przed czasem bo termin miała na 21 marca, także czekam

a słuchajcie co dziś mój synuś zrobił: bawił się na puzzlach a ja przechodziłam obok i wspiął się po moich nogach, przestraszyłam się, że upadnie i złapałam pod paszki a on szybciutko zrobił kilka kroczków a gdzie raczkowanie pytam? ja z nim ćwiczę, sama raczkuję wydając przy tym zabawne odgłosy żeby go zachęcać a on woli chodzić! chociaż dziś i tak mały sukces bo przepełzał kawalek do tyłu
Stary 2011-03-03, 19:20   #2190
annLee
Zakorzenienie

Darianna-podawaj dużo picia,cyca,zdrówka
sukienka śliczna

No2

"tylko nudne kobiety mają
nieskazitelnie czyste domy
"
annLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości