|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2161 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2162 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-
Cytat:
![]() ![]() ![]() bratka - to jest na receptę? bydgoś - taaak, u nas też już tylko 1 drzemka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2163 |
Wtajemniczenie
|
No ok, to podsyłam fotki
![]() 1. Scuza za męża ![]() 2. tak wygląda "duży" pokój ![]() 3. część przedpokoju, reszta się nie zmieściła bo jest trochę spory ![]() 4,5,6. ciężko mi było uchwycić taką długą łazienkę, więc w częściach 7. no i qchnia ![]() No i tak to wygląda...nei zwracajcie na większość uwagi, bo to dopiero przecież 3 dni minęło ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2164 |
Zakorzenienie
|
Ałła-3maj się!
![]() Moja przeszła operację i radioterapię 3lata temu i póki co jest ok.tfu tfu przez lewę... u Was też będzie! a że wnuki najlepszym lekarstwem to wiadomo ![]() ![]() Margo-Tosiula też wędruje,często ją poprawiam po ok.2h od zaśnięcia,bo "łóżeczko się jej skończyło" ![]() ![]() Velluto-a może jakiś niekapek by się sprawdził? Bo teraz sprawdzać różne rodzaje butli to za późno ![]() A może byłaby w stanie opanować słomkę? u Zu świetnie się sprawdzał kubek-pstryczek Nuby ![]() ![]() Szaja-jak Agutek? |
![]() ![]() |
![]() |
#2165 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak na receptę. Co do drzemek to u nas są dwie na razie, ale za to coraz bardziej się wydłużają i teraz przesypia nawet po 1,5h. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2166 | |
Zadomowienie
|
Super Gabrysia imprezowiczka. W sumie to wczesnie zaczyna
![]() Bratko, nie ma pospiechu, wiem, ze potrzeba chwili, odpowiedniego nastroju.. ![]() Smieszne to z zasypiajacym Bogusiem w krzeselku ![]() Moja nigdy nie czuje sie zmeczona czy spiaca w krzeselku. Wrecz przeciwnie. Moze powinnam przestawic w inne miejsce ![]() Dzieki za rady odnosnie szydelkowania. Juz sobie sciagnelam z neta informacje i kupilam tutaj ksiazke. Bede dziegrac ![]() Cytat:
Djerba, super mieszkanie, bardzo przestronne, super uklad, jasne...nawet niebieska lazienka wyglada bardzo ladnie a myslalam, ze niebieskie lazienki sa be.. ![]() Kwiatki na balkonie dawaj na barierkach, mala nie dostanie bo beda zwisaly po drugiej stronie... Ja tez juz planuje kwiatki i grzebanie w ziemi. Uwielbiam to.
![]() |
#2167 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2168 |
Rozeznanie
|
Ociekacz:
http://www.kdc.pl/ociekacz-na-buty_p7003460.html Djerba-super mieszkanko ![]()
![]() |
#2169 |
Zakorzenienie
|
djerba, super. Łazienka duuuża
![]()
#2170 |
Rozeznanie
|
wpadłam tylko na sekundkę żebyście o mnie nie zapomniały
![]() u nas od 2 dni straszny marud a ja sama na placu boju więc nie mam czasu zajrzeć, chyba przebija się druga górna jedynka Wiktor ma też katarek ![]() ![]() ałła ![]() ![]() margo spóźnione ale szczere: wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń ![]() ja z teściową synka nie zostawiam bo mam podejrzenia, że nie zastosuje się do moich wytyczznych w kwestii jedzenia i nie potrafi go zabawić inaczej niz nosić na rękach ![]() ![]() djerba mieszkanko bardzo fajne ![]() silpe Gabi śliczna ![]() ![]() szaja zdrówka dla Agatki dla wszystkich marudków i i ich mam ![]() postaram się jutro zajrzeć
#2171 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pierwsza koło 9tej rano , druga o 11tej ale nie zawsze i nastepna jest o 13-14tej i jeszcze jedna koło 16tej . wszystkie po 30-40 min. Ta popołudniowa czasem godzinna . djerba - bardzo ładne mieszkanko ![]() Moje dziecko znowu ma katarek ![]() ![]() W nocy tak miała zapchany nos że spac nie mogła - dopiero rano to odciągłam - nie miesciło sie we fridzie ![]() Robie jej od wczoraj znów inchalacje solą fizjologiczną - pomoże troche ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2172 |
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry
![]() A mi się dzisiaj śniła Lea ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2011-03-03 o 08:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#2173 | ||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Super ![]() ![]() Ja też tak dam kwiatki ![]() ![]() Curly fajny ten sen ![]() Ja dziś po południu wybieram się do mojej ginekolog na kontrolę. Ma mi zrobić cytologię też. Zabieram Bogusia, bo ostatnio pytałam czemu go nie wzięłam się pochwalić. ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2174 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziś też tak spróbuję. u nas przeważnie 2 drzemki, ostatnia kończy się po 14 i do 19.30 jest brykanie. są próby uśpienia między 17 a 18, ale z reguły odłożona do łóżeczka (teoretycznie śpiąca) wybudza się i bryka do kąpieli. teście nie przyjechali. miałam plany na dziś, które odwołałam z powodu ich przyjazdu, a oni w ostatniej chwili zmienili decyzję i zamierzają przyjechać za tydzien. niby jestem przyzwyczajona do tego, że z nimi nigdy nic nie wiadomo, ale mnie wkurzyli jak zwykle. wczoraj zahaczyłam o lumpeks, żeby poszukać czegoś dla siebie do śmigania po domu, a wyszłam z 6 rzeczami dla Ewci. za wszystko razem 21 zł. ![]() zdrówka chorutkom! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2175 |
Raczkowanie
|
Cześc
![]() Wróciłam z mazur i nadrabiam was, jestem na 50 stronie ![]() Całuję wszystkie chorowitki,i rozbite łepki ![]() Gratuluję miesięcznic. Spacerówkę chcę koniecznie - niby auto ma duży bagażnik ale wolę go wypychać czymś innym niż wózkiem jadąc do mojej mamy albo an zakupy ![]() ![]() Skończyliśmy wczoraj 9 m-cy, od 3 tygodni nie zrobiliśmy ani jednej kupy w pieluchę... znaczy robimy w nocnik. Moja mama wymyśliła że wiadomo kiedy robi ( po śniadaniu i po obiadku) i się uparła go sadzać. To chcąc nie chcąc kontynuuję ![]() NIGDY siedzenie na nocniku nie trwało dłużej niż 5 minut, zawsze w tym czasie się skupsztalił więc nie mam mowy o sadzaniu na siłę ![]() ![]() To się pochwaliłam , będę tak co parę stron komentować ![]() Edytowane przez spradka Czas edycji: 2011-03-03 o 09:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#2176 |
Zakorzenienie
|
Djerba - fajne mieszkanko, balkon pokaż koniecznie
![]() Spradka - też myślę o nocniku, bo u Ewci zawsze wiadomo, że zaraz będzie kupa i można by było już próbować (choć czasem robi przy jedzeniu ![]() a tu Ewcia wystrojona na mamy urodzinki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2177 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Djerba fajne mieszkanie. Gabi i Ewcia na fotkach ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2178 |
Zadomowienie
|
Potem nadrobię, a teraz na szybko napisze - dziewczyny zachęcam Was do sadzania dzieciaków na nocnik
![]() U mnie teściowa zaczeła to robic - na początku dziwnie na to patrzyłam i myslałam, że zwariowała ![]() ![]() Poza tym moje dziecko miało zwyczaj robienia kupy lub siku zaraz po tym jak założyło jej sie świeżą pieluchę, a teraz przy kazdej zmianie sadzam ja na nocnik i zawsze ta nowa pielucha jest dłużej świeża o kolejny sik ![]() A poza tym to byłam w szoku jak na forum chusty.info znalazłam wątek, gdzie dziewczyny wysadzają na siku nawet 2-3 miesięczne dzieciaki i to nawet w nocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2179 | ||||||
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;25450119]pewnie nie tylko Twoja.
![]() wczoraj była u mnie kumpela z synkiem miesiąc starszym od Tymka, czyli lada dzień skończy 10 miesięcy, ![]() Blanki brat cioteczny o miesiąc od niej młodszy tylko siedzi. Ale jest grubiutki i nie może podnieść się na rączkach do raczkowania ![]() A oni znów go tak nie kładą 'bo się męczy'. Klusek waży ponad 11kg ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jedynie jak wstanie rano, to po pół godz dosypia jeszcze z pół godzinki ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() I ja się pochwalę moją Blanką ![]() Tu się bawi i atakuje aparat. I niepowtarzalna okazja by zobaczyć mego dziecia w różu ![]() http://www.youtube.com/watch?v=IS6YpKANPgM I foota ![]() Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2011-03-03 o 11:59 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2180 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdrówka w takim razie życzę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Luiza boi się nocnika ![]() Ślicznie ![]() Cytat:
![]() Luiza zobaczyła Blanke na filmiku i się śmiała do niej, a jak mała szła w stronę kamery, to moja sie schowała we mnie ![]() Śliczną masz córę ![]() Właśnie konsumuję 3 pączka ![]() ![]()
![]() |
#2181 |
Zakorzenienie
|
kardashi ale masz dorosła córe
![]() ![]() Slipe- mam nadzieje ze katar szybko sobie pojdzie Curly81- ty to masz sny ![]() spradka- jak było bydgos-moja to mnie juz rozwala spi kiedy chce ile chce ona sobie z mani poprostu robi co chce ![]() ![]() ![]() moi bracia sie ucza jako cukiernicy własnie wrócili z nocki ![]() ![]() ![]() : a tak ni z beczki to deserek Amelii- jogurt naturany z zzott (czy jakos tak) i truskawki ze swojskiego kompotu ( bez zadnych domysłów ![]() ulubiony napój - woda niegazowana ulubione danie -zje wsio co jej ugotuje ale najbardziej rosół Ze słoiczkow to lubi cos w czym sa kluseczki banana zje jablko niezbyt ale np mieszanke owocowa wszama jak dostanie wiecej jesc to kupsztali wiecej zrobi wiec chyba zaczyna sie we mnie wdawac i mloda dalej tyle samo wazy a jej energia jest niespożyta ![]() brawa dla solenizantów i za zabki my idziemy na spacerek :papa:
#2182 |
Zadomowienie
|
Ewcia i Blanka - fajniusie
![]() zazdraszczam włosków - moja panna to jeszcze taki łysolek ![]() byłyśmy godzinke w południe na spacerze - wystarczy zważywszy na katarzysko ![]() teraz młoda śpi ![]() Nie przeszkadza mi to wcale ![]() Zrobiłam wczoraj młodej deserek - jabłko, banan, truskawki i godzine po zjedzeniu wyszły jej czerwone policzki - takie spore czerwone pojedyncze rumience - alergia ![]() jadła juz truskawki i nie zauważyłam nic takiego ![]()
#2183 |
Zakorzenienie
|
Blaneczka i Ewcia śliczne
![]() ![]() My od kilku dni marudzimy przy jedzeniu i banan znów jest ble- a tak lubiła. Ale generalnie uwielbia brokuły ![]() ![]() Dziś mi młoda dała do wiwatu z usypianiem- wczoraj mało nie spadła z łóżka i postanowiłam sobie że koniec ze spaniem w dzień na naszym wyrku- najpierw były śmichy chichy a potem wycie pół godzinne więc w końcu wymiękłam uśpiłam na łóżku i odłożyłam do łóżeczka ![]() Babeczki znalazłam fajną stronę z dekoracjami na roczek. http://www.partybox.pl/ tzn mi się podobają ![]() Muszę zadzwonić do gościa który nam robił chrzciny ile by wziął za catering na roczek- bo może wcale się nie opłaci samej robić- ma być 20 osób:/ Tylko dziadkowie i rodzeństwo nasze, a i do tego 7 dzieci ![]() ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Aha -zamierza któraś z Was piec sama torcika na urodziny? Ja mam taki szalony plan- ale mój M się śmieje że trzeba rezerwowego kupić jakby mi nie wyszedł tym bardziej że to będą Święta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2184 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuje ![]() A Blanka woli faworki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ja będe robila tor dla Blanki ![]() Będzie różowy z liliami wodnymi ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2185 |
Raczkowanie
|
Jestem na stronie 53...
Warszawianki, ja też się pisze jakby co!!!!! Mieszkam w Złotokłosie, to za Piasecznem. |
![]() ![]() |
![]() |
#2186 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzisiaj zero wiatru, piekne słoneczko, ![]() ![]() ![]() żadnych krokusów, przebiśniegów nie spotkałam, ale wiosnę poczułam. ![]() Złożyłam podanie o pracę, ciekawe czy się odezwą. ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2187 | |||
Zakorzenienie
|
Witam.
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A ten chłopczyk taki kolos ![]() Cytat:
Ja dziś zamiast pączków robie racuchy. Dziś w nocy po raz pierwszy nakarmiłam Olcie butelką.Wstala 2 razy i 2 razy dostała mm.Za to od rana ma goraczkę i zalicza już 2 drzemke .Nie chce jesc tylko rano zjadła cycusia i padła przy nim. W ciągu pierwszej drzemki bylam w pracy obgadać moj powrót do pracy.Teraz spi już od 2,5h. Bede pracować od 6.30 do 15.00 3 dni w tyg ale zgodziałam sie robić nadgodziny w niedziele bo potrzebują. Kupiłam sukienke do chrztu na ebayu a potem jeszcze 2 inne znalazłam ![]() http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...=STRK:MEWNX :IT Olcia ma gorączkę.Mało je,a jak zjadła 4 łyżeczki obiadku tak je po 1,5 nieprzetrawione wydaliła dołem ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2188 | |||||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Świetnie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Piękna fota ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Może faktycznie ząbki. Dziewczyny bo zapomnę (pomijam, że w piersi się biję i pokornie proszę o wybaczenie za haniebne opóźnienie ![]() ![]() Agu już lepiej, za to ja zdycham na zatoki ![]() Dziewczyny-na roczek robicie obiad też? |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2189 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() u nas tez wiadomo kiedy robi kupkę tylko pojawia się tu mały problem bo robi w trakcie obiadku ![]() ale ślicznotka ![]() Cytat:
![]() ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;25490186] ![]() ![]() Złożyłam podanie o pracę, ciekawe czy się odezwą. ![]() ![]() trzymam kciuki za pracę, a jaka? jeśli można wiedzieć? Cytat:
![]() u nas też masakra z ząbkowaniem, płacze, żali się i ten katarek ![]() ![]() dziś mojej koleżance odeszły wody i od 8 rano jest w szpitalu, była pewna, że się przeterminuje a tu niespodzianka przed czasem bo termin miała na 21 marca, także czekam ![]() a słuchajcie co dziś mój synuś zrobił: bawił się na puzzlach a ja przechodziłam obok i wspiął się po moich nogach, przestraszyłam się, że upadnie i złapałam pod paszki a on szybciutko zrobił kilka kroczków ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2190 |
Zakorzenienie
|
Darianna-podawaj dużo picia,cyca,zdrówka
![]() sukienka śliczna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:52.