Top Model - część II - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-21, 00:37   #2161
czesterka
Zakorzenienie

GG do czesterka
Dot.: Top Model - część II

http://topmodel.tvn.pl/wideo,22364,m...o-inaczej.html
czesterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 00:52   #2162
tenebris
Zakorzenienie

GG do tenebris

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
otwieramy fundacje dożywiającą Rubik
Cytat:
Napisane przez vouge13 Pokaż wiadomość
hahahaha, ide jutro do piekarni i kupuję bułkę, jeszcze musimy zdobyć jej adres
Szczerze mówiąc ja nie lubię takich docinek pod adresem za chudych kobiet, może nie jestem obiektywna, bo sama się do nich zaliczam, ale kogo jak kogo - Rubik na pewno stać na bułkę. A jej chudość może nie być wynikiem odchudzania, tylko problemów ze zdrowiem, stresów i miliona innych rzeczy. Może i jest za chuda, ale skoro jeszcze biorą ją do pokazów tzn. że nie przekroczyła jakiejśtam granicy jak bodajże Kate Moss(?)...
To tak jakby się ciągle dogryzało grubym osobom "Kupię Ci aqua-slim." etc.

A Michalina też mi bardziej na faceta pasuje.

tenebris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 01:22   #2163
winyl
Zakorzenienie

A ja jestem ciekawa co by zrobili, gdyby 2-3 dziewczyny odmówiły udziału w tej nagiej sesji.

O matko, co ta Anka wyprawiała na tym wybiegu?

Te zdjęcia sprawiają, że wierzę, że dla każdego grubasa jest jakaś nadzieja .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg z10501819X.jpg (46,5 KB, 188 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg oliwia_downar_dukowicz.jpg (38,9 KB, 256 załadowań)

XOXO
winyl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 02:18   #2164
kaja2301
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tenebris Pokaż wiadomość
Szczerze mówiąc ja nie lubię takich docinek pod adresem za chudych kobiet, może nie jestem obiektywna, bo sama się do nich zaliczam, ale kogo jak kogo - Rubik na pewno stać na bułkę. A jej chudość może nie być wynikiem odchudzania, tylko problemów ze zdrowiem, stresów i miliona innych rzeczy. Może i jest za chuda, ale skoro jeszcze biorą ją do pokazów tzn. że nie przekroczyła jakiejśtam granicy jak bodajże Kate Moss(?)...
niestety zgodze sie.
sama kiedys bylam dość chuda, mimo ze 'tylko' na pol roku odstawilam ff, slodycze, cole, bulki wyzej wspomniane i tego typu rzeczy.
Chcialam byc chudsza po prostu, a ile sie nasluchalam ze wygladam jak dziecko z afryki... i to przy naprawde normalnym jedzeniu.
kaja2301 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 06:12   #2165
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Madaaa Pokaż wiadomość
a mnie ciekawi czy taki biust miala zawsze, czy jet zrobiony operacyjnie...
wydaje mi się, że ona bierze hormony i od tego ma biust urosniety
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 08:03   #2166
pszczola2000
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
1. casting u ani
2. sesja zdjęciowa wygranych i samodzielna sesja przegranych
3. kurs makijażu
4. wyścig o makijaż
5. naga sesja
6... werdykt, końcówka świetna...
Magda odpada

i siup już koniec nic więcej

więcej, więcej, szybciej proszę! najdłużej pokazywali tubkę pasty do zębów blend-a-med, bardzo subtelna reklama, bardzo

niedługo na jedno zadanie poświęcą 60 sekund
jeszcze brakuje sesji "rockowo drapieżnej" w enklawie, co trwało z 10sek może ;]

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
wydaje mi się, że ona bierze hormony i od tego ma biust urosniety
brała brała, mówili gdzieś. Bo po operacji musiały sie jej wytworzyć żeńskie rzeczy jakieś tam ;p

a mnie docinki o chudych nie rażą. Kwestia dystansu do siebie. To jest logiczne że ją stać na bułke i jest zabiegana milion sesji ciągłe zmiany miejsc i stref czasowych. To wyniszcza organizm.
Osoby piszące o bułce ironicznie mówią że Anja jest za chuda i brzydko wygląda w takim wizerunku.

Go włoski Go!

(70cm)

Po ENCANTO można myć włosy już po 3h!!

pszczola2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 08:10   #2167
anya_krk
Zakorzenienie

GG do anya_krk Wyślij wiadomość przez MSN do anya_krk

Cytat:
Napisane przez winyl Pokaż wiadomość
A ja jestem ciekawa co by zrobili, gdyby 2-3 dziewczyny odmówiły udziału w tej nagiej sesji.

wywaliliby a na ich miejsce wzięli inne. Pewnie mają listę rezerwową - jak w pierwszej edycji "odpadła" Nicole to na jej miejsce weszła inna dziewczyna.
Stary 2011-10-21, 08:12   #2168
pszczola2000
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez valercia Pokaż wiadomość

"....ale również szefowa agencji D’Vision, Lucyna Szymańska. To właśnie pod jej skrzydłami będzie się rozwijała Magda. W środę odbyła się pierwsza sesja zdjęciowa – tzw. testy. Fotografie trafią do portfolio modelki."

nie ma się co dziwić że podjęła decyzję o odejściu, lub nawet samo jury o tym wiedziało i dlatego ją out! Ma juz agencje w Mediolanie, Next tez ją chce. Wydaje mi się że każda by wybrała tak jak ona, prace od razu niż głupi wyścig szczurów w TM ;]

Go włoski Go!

(70cm)

Stary 2011-10-21, 08:13   #2169
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tenebris Pokaż wiadomość

A Michalina też mi bardziej na faceta pasuje.
nie interesuje mnie wygląd kobiety z osiedla,ale drażni mnie trend modowy,gdzie nakazują schudnąć
szczupłej modelce.potem ttaki model utrwala się w młodych kobietach z ulicy,a to prowadzi do kompleksów,anoreksji i braku pewności siebie.
nie wierzę,że Rubik jest taka z natury,bo widziałam jej wczesniejsze fotki,to swiat mody stworzył taką kobietę
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 08:14   #2170
pszczola2000
Rozeznanie

no i czasem mam głupie myśli że jury wzięło sobie Anke do tego wszystkiego bo nadaje się na modelke ale tez po to by mieszała w tv ;p i robiła poruszenie zwiększając oglądalność, czyli że jest podstawiona przez tvn

Go włoski Go!

(70cm)

Stary 2011-10-21, 08:16   #2171
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczola2000 Pokaż wiadomość
no i czasem mam głupie myśli że jury wzięło sobie Anke do tego wszystkiego bo nadaje się na modelke ale tez po to by mieszała w tv ;p i robiła poruszenie zwiększając oglądalność, czyli że jest podstawiona przez tvn
oni wybierali nie tylko ładne buzie ,ale i ciekawe osobowości.oglądając Ankę na castingu od razu wiedziałam,że mam do czynienia z najgorszym przykładem dziobaka klasowego
nawet rubik jest powiedziała,że nie jesteśmy w szkole.
fakt ,potrafi się bronić i może nie zginie,ale ja nie cierpię takich hien
Stary 2011-10-21, 08:17   #2172
anya_krk
Zakorzenienie

GG do anya_krk Wyślij wiadomość przez MSN do anya_krk

Cytat:
oni wybierali nie tylko ładne buzie ,ale i ciekawe osobowości.oglądając Ankę na castingu od razu wiedziałam,że mam do czynienia z najgorszym przykładem dziobaka klasowego
nawet rubik jest powiedziała,że nie jesteśmy w szkole.
fakt ,potrafi się bronić i może nie zginie,ale ja nie cierpię takich hien
Stary 2011-10-21, 08:42   #2173
201607291951
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kaja2301 Pokaż wiadomość
no dla mnie niestety Michalina zbyt seksowna nie jest.

zrobili jej krzywde tą fryzurą
wyglądała 1000 razy lepiej z długimi włosami , teraz jest taka męska
201607291951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 09:01   #2174
loverosa
Raczkowanie

Odcinek bardzo fajny,choć trochę za bardzo zakręcony.Pokazują migawki.
Najbardziej podobał mi się casting z Anią Rubik.
Nie wiem jak Wy ale ja nie mogę znieść Ani,która jest rozchwiana emocjonalnie.Przy tym jest lisicą,która po trupach dojdzie do celu brrr....
Jej dziecinność wychodzi z uszu,nosa......ludzie jakie dziecko.Nie idzie jej oglądać.Ona tak bardzo uwierzyła,że się nadaje na modelkę,że nic jej nie przeszkadza ,nawet niechęć koleżanek.wydaje mi się,że ona choruje na bulimię.Najpierw pochłania górę jedzenia,a potem to wszystko z siebie wyrzuca.Dlatego jest taka szczupła.

Chciałabym,aby wygrała Wiera.Jest normalna,ma super emocje,nie jest boginią piękna jak Oliwia,ale ma to coś.
Oliwia jest idealna,ale nie ma tego czegoś,blysku w oku,ona zachowuje się jak zagubiona owieczka.Ma takie ciało,a nie umie tego zobaczyć i docenić.
Dorota super ma ciało po urodzeniu dziecka.Tak trzymać.Niepotrzebnie mówiła do kamery,że ona ma najgorsze ciało itd.Jest bardzo zgrabna i tak jak powiedział Woliński wyszła bardzo erotycznie i zmysłowo na sesji.

Stawiam na Wierę
loverosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 10:03   #2175
agniesiaa
Naczelna Wizażanka:)

Uff, nadrobiłam zaległe posty Mnie się Anja Rubik nie podoba, jest strasznie wychudzona, wręcz obsesyjnie, ma końską twarz i ciągle niedomkniętą buzię Ale mnie się podoba zupełnie inny typ modelki, jak te z lat 90tych, Cindy Crawford, Linda, Naomi...

Michalina też mi się nie podoba, w moim bloku mieszkają ładniejsze i bardziej charakterystyczne dziewczyny, poza innością, nie ma nic w sobie...

Zobaczymy, co będzie dalej
Stary 2011-10-21, 10:06   #2176
kasica123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katalin Pokaż wiadomość
zrobili jej krzywde tą fryzurą
wyglądała 1000 razy lepiej z długimi włosami , teraz jest taka męska
I ta szyja.... Niestety typowo męska
Stary 2011-10-21, 10:11   #2177
starlit
catch me if I fall.

Mnie sie Rubik podobala jak byla grubsza, tak z 5 lat temu powiedzmy. Duze oczy, dobre proporcje, wszystko super, szkoda tylko, ze swiat mody doprowadzil ja do takiego wygladu, jaki prezentuje teraz i jeszcze z tego co zaobserwowalam, utwierdzil w przekonaniu, ze tak wyglada ideal.
No ale tak czy siak bardzo ją cenie za podejscie, bo widac, ze dziewczynie nie przewrocilo sie w glowie mimo ogromnego sukcesu, jaki odniosla.
Stary 2011-10-21, 10:26   #2178
megamag
BAN stały

Ania ma klimat, robi podchody, żeby wygryźć inne na poziomie numerów, które wycinałyśmy sobie z koleżankami w podstawówce, w klasach 1-3. Ja zastanawiam się, czy jej zachowanie jest wyreżyserowane. Szczerze to gdybym spotkała na żywo dziewczynę, która zachowuje się i mówi w ten sposób, pomyślałabym, że jest opóźniona umysłowo.
megamag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 10:47   #2179
Puntodivista
☕ sprawia, że jestem☺

Cytat:
Napisane przez AguŚ87 Pokaż wiadomość
Moim zdaniem modelka powinna traktować ciało jak narzędzie pracy. Często sesje nawet do najlepszych zleceń kręcone są także kamerą i później puszczane np. w fashion TV (chociażby do słynnego kalendarza Pirelli), na wybiegu też często modelki chodzą w przezroczystych kreacjach a czasem nawet z gołym biustem. Zdjęcia biustu Anji Rubik też o ile się nie mylę widziałam kiedyś na pudelku...
Jasne, oczywiście się z Tobą zgadzam - ale - w Tap Madl nie ma modelek prócz A. Rubik a Pirelli to klasa Wybieg to inna bajka

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:
Napisane przez starlit Pokaż wiadomość
No ale tak czy siak bardzo ją cenie za podejscie, bo widac, ze dziewczynie nie przewrocilo sie w glowie mimo ogromnego sukcesu, jaki odniosla.
Nie przepadam za nią ale wydaje mi się, że ma poukładane w głowie A wygląd wymusza sama branża.... jak widzę chudzinkę i słyszę, że musi schudnąć bo jest za gruba

Z m i e n i ł a m swoje życie!
Puntodivista jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 11:24   #2180
E f f i
Raczkowanie

Ja uważam, że przytyki do Anji są głupie. Żadna z nas nie wie dokładnie jakimi prawami rządzi się świat mody, żadna nie musi w ciągu tygodnia odbyć kilku sesji w różnych miejscach na ziemi, ani też żadna nie odniosła takiego sukcesu. Naprawdę uważam, że ludzie trochę za bardzo sobie pozwalają z pojazdami po osobach chudych. Dla mnie dużo bardziej obrzydliwe są osoby grube, ale nie mówię, że mi się nie podobają, albo że ktoś wygląda jak pasztet, a jego twarz jest jakaś świńska, mimo że mam takie odczucia co do grubych. Niektóre przemyślenia czasem po prostu lepiej zachować dla siebie.
Anja odniosła sukces i nie poprzewracało się jej w głowie, takich ludzi powinno się doceniać, a u nas znajduje się tylko sposób żeby dowalić. Jest chuda no i co? Dużo jest osób chudych i po każdej z nich jeździcie? Rozumiem, że komuś się może nie podobać, ale opisywanie czyjeś twarzy i porównywanie do konia, czy szczurka to już lekka przesada. I dla mnie objaw zazdrości, ale nie co do figury, ale co do odniesionego sukcesu.

♥ na wizażu od 2007 ♥

Edytowane przez E f f i
Czas edycji: 2011-10-21 o 11:26
E f f i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 11:31   #2181
agniesiaa

Cytat:
Napisane przez E f f i Pokaż wiadomość
Ja uważam, że przytyki do Anji są głupie. Żadna z nas nie wie dokładnie jakimi prawami rządzi się świat mody, żadna nie musi w ciągu tygodnia odbyć kilku sesji w różnych miejscach na ziemi, ani też żadna nie odniosła takiego sukcesu. Naprawdę uważam, że ludzie trochę za bardzo sobie pozwalają z pojazdami po osobach chudych. Dla mnie dużo bardziej obrzydliwe są osoby grube, ale nie mówię, że mi się nie podobają, albo że ktoś wygląda jak pasztet, a jego twarz jest jakaś świńska, mimo że mam takie odczucia co do grubych. Niektóre przemyślenia czasem po prostu lepiej zachować dla siebie.
Anja odniosła sukces i nie poprzewracało się jej w głowie, takich ludzi powinno się doceniać, a u nas znajduje się tylko sposób żeby dowalić. Jest chuda no i co? Dużo jest osób chudych i po każdej z nich jeździcie? Rozumiem, że komuś się może nie podobać, ale opisywanie czyjeś twarzy i porównywanie do konia, czy szczurka to już lekka przesada. I dla mnie objaw zazdrości, ale nie co do figury, ale co do odniesionego sukcesu.
Nie zgodzę się z tobą. To, że ktoś mi się nie podoba, to znaczy, że mu zazdroszczę?! Bzdura. Ania Jagodzińska, Kasia Strusińska, czy Magda Frąckowiak są równie szczupłe, a bardzo mi się podobają, więc sorry. Każdy ma prawo mieć swoje zdanie, ty masz takie, a ktoś inny takie, więc należy to uszanować. Kropka.
Stary 2011-10-21, 11:36   #2182
E f f i
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agniesiaa Pokaż wiadomość
Nie zgodzę się z tobą. To, że ktoś mi się nie podoba, to znaczy, że mu zazdroszczę?! Bzdura. Ania Jagodzińska, Kasia Strusińska, czy Magda Frąckowiak są równie szczupłe, a bardzo mi się podobają, więc sorry. Każdy ma prawo mieć swoje zdanie, ty masz takie, a ktoś inny takie, więc należy to uszanować. Kropka.
Ja Cię nie namawiam teraz do zmiany zdania, ale do tego żeby każdy się zastanowił jak się wyraża o innych. Napisanie, że ktoś się nie podoba to trochę co innego niż napisanie, że ktoś ma twarz jak szczurek, albo że ma się komuś ochotę wysłać bułkę. Jeśli nie widzisz różnicy to nie mamy o czym dyskutować. Kropka.

♥ na wizażu od 2007 ♥
Stary 2011-10-21, 11:38   #2183
Sugarbomb
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agniesiaa Pokaż wiadomość
Nie zgodzę się z tobą. To, że ktoś mi się nie podoba, to znaczy, że mu zazdroszczę?! (...) Każdy ma prawo mieć swoje zdanie.
Jasne, ale swoje zdanie można wyrazić w sposób kulturalny a pisanie że Anja wygląda jak "upośledzone dziecko" bo takie słowa też tu padły to zwykłe chamstwo.
Sugarbomb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 11:46   #2184
agniesiaa

Porównanie do uposledzonego dziecka jest faktycznie nietrafione Niestety, taki jest show biznes, musisz być gotowy na krytykę. Może kiedyś będę dbała o PR jakiejś top modelki to ją uczulę na pewne sprawy... Na razie wizerunkowo, przynajmniej odpłatnie, nie doradzam żadnej modelce Choć chętnie doradzałabym Oliwii i Oldze
Stary 2011-10-21, 11:46   #2185
201605021613
Konto usunięte

Widziałam na Pudlu kiedyś zdjęcia Rubik troszkę grubszej ( nie grubej)w ciemnych włosach i wtedy według mnie wyglądała zdrowiej, lepiej i ładniej.
Michalinę znów zrobili na chłopaka , nie wiem po co????

W ogóle mam głupie myśli na temat nagiej sesji tylko się nie śmiejcie i nie myślcie, że jakaś dziwna jestem.

Bo na sesji one tak dokładną depilację miały ( wiadomo gdzie) i mnie ciekawi czy
wszystkie tak od siebie, czy np. gdyby przyszła taka na sesję i miała by włosy, to czy by ją depilowali???

jakoś tak mnie naszlo...
201605021613 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 11:53   #2186
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez E f f i Pokaż wiadomość
Ania jest osobą publiczną i musi zdawac sobie sprawę,że będzie oceniana.gdyby nie podobało jej sie krytykowanie to siedziałaby za biurkiem i obliczała rzędy cyferek,lub w fatuszku gotowałaby obiadki.
będąc modelką musi się dostoswać,ale można przełamać ten trend przez bunt.jesli godzi się na taki reżim to jej sprawa,ja nie musze zgadzac się na budowanie takich wartości u młodych kobiet.mam prawo wyrazać swoje oburzenie ,bo nie zgadzam się na takie traktowanie kobiet.
Stary 2011-10-21, 11:54   #2187
Puntodivista
☕ sprawia, że jestem☺

Cytat:
Napisane przez edziorek 203 Pokaż wiadomość
Bo na sesji one tak dokładną depilację miały ( wiadomo gdzie) i mnie ciekawi czy
wszystkie tak od siebie, czy np. gdyby przyszła taka na sesję i miała by włosy, to czy by ją depilowali???
Też o tym pomyślałam

Sposób wypowiedzi i komentarzy świadczy tylko o osobie, która je wygłasza także nie ma co dyskutować bo to bez sensu... niestety
Cytat:
Ania jest osobą publiczną i musi zdawac sobie sprawę,że będzie oceniana
Tu dziewczyny nie mówiły o tym, że publicznych osób nie można skomentować tylko o sposobie komentarza...

Z m i e n i ł a m swoje życie!

Edytowane przez Puntodivista
Czas edycji: 2011-10-21 o 11:56
Puntodivista jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 11:57   #2188
201605021613
Konto usunięte

[QUOTE=Puntodivista;300751 19]Też o tym pomyślałam

Oj to dobrze, nie jestem sama
201605021613 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 11:59   #2189
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Puntodivista Pokaż wiadomość
Też o tym pomyślałam

Sposób wypowiedzi i komentarzy świadczy tylko o osobie, która je wygłasza także nie ma co dyskutować bo to bez sensu... niestety Tu dziewczyny nie mówiły o tym, że publicznych osób nie można skomentować tylko o sposobie komentarza...
odzywam się,poniewaz moja wypowiedź została zacytowana jako obraźliwa,choć nie porównałam jej do słonia,tukana,czy czegoś gorszego

no więc Ania rubik jest dla mnie za chuda i patrząc na nią mam ochote ją dożywić ,bo wygląda,jakby się głodowała.
te same zdanie napisałam co wczesniej.
uważam jednak,że życie jest jedno i szkoda czasu na smętne i wyważone wypowiedzi ,więc wklejam podsmiewne teksty.taka jestem i nie zmienię się dla kogoś,kto uwaza,że moje wypowiedzi uraziły kogoś innego.jeśli kgoś razi moja osoba to jest przycisk IGNORUJ i po sprawie

Edytowane przez TmargoT
Czas edycji: 2011-10-21 o 12:01
Stary 2011-10-21, 12:01   #2190
E f f i
Raczkowanie

Cytat:
Ania jest osobą publiczną i musi zdawac sobie sprawę,że będzie oceniana.gdyby nie podobało jej sie krytykowanie to siedziałaby za biurkiem i obliczała rzędy cyferek,lub w fatuszku gotowałaby obiadki.
będąc modelką musi się dostoswać,ale można przełamać ten trend przez bunt.jesli godzi się na taki reżim to jej sprawa,ja nie musze zgadzac się na budowanie takich wartości u młodych kobiet.mam prawo wyrazać swoje oburzenie ,bo nie zgadzam się na takie traktowanie kobiet.
Jestem ciekawa czy jeśli kiedyś miałabyś okazje z nią porozmawiać powiedziałabyś jej, że wygląda jak koń, albo zaproponowałabyś jej bułkę w ramach buntu. To, że ktoś jest osobą publiczną nie daje prawa do obrażania go. Jest różnica między konstruktywną krytyką, a obrażaniem. I jeśli ktoś tego nie rozumie, to naprawdę nie mamy o czym dyskutować, widać reprezentujemy inny poziom kultury osobistej.

♥ na wizażu od 2007 ♥
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości