|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: A my tu dalej o ślubach gadamy, na przyszły rok z utęsknieniem czekamy -PM 2012
vesna i Magdzia no niestety usunęłam jeśli chcecie mogę wam później przesłać na meila. A co do drugiej sukni to nie widziałam jej na żywo więc się nie wypowiem czy ładniejsza bo teraz już wiem że suknie z katalogów często odbiegają od tego jak potem suknia w realu wygląda
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2011-04-15 o 09:26 |
|
|
|
#2162 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: A my tu dalej o ślubach gadamy, na przyszły rok z utęsknieniem czekamy -PM 2012
muszę lecieć ale proszę żebym nie musiał ze 4 stron nadrabiać
|
#2163 | ||
|
Zakorzenienie
|
buuu a ja nie zdążyłam zobaczyć fotek
Ale wierzę dziewczynom na słowo, że wyglądałaś w niej ślicznie.Cytat:
Cytat:
Wczoraj byłam z rodzicami u TŻ i jego rodziców.... Kolejne spotkanie pod tytułem "rodzice i teściowie" zaliczam do udanych
|
||
|
|
|
#2164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet Ci tego trochę zazdroszczę...Ja uwielbiam rodzinę TŻ, natomiast moi są dziwni. Jacyś tacy nierozgarnięci. Zainteresowani czubkiem ich własnego nosa Dla nich takie spotkanie to abstrakcja. Zastanawiam się, czy na weselu też się tak będą odcinać. Jak tak, to
|
|
|
|
|
#2165 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
rodzina zapozna się z rodziną TŻ. No ale przyjdzie na to czas gosza- miałam Ci wczoraj pisać że bardzo ładna z Ciebie dziewczyna ![]() Na prawde super laska jesteś
|
|
#2166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja z imprezy na której byliśmy i właściwie pod nich ustalaliśmy termin wesela Nie wiem jak stoją z terminamiTŻ ma w notesie zapisane zespoły, nad którymi jego kolega się zastanawiał, jak przyjedzie to spisze, pamiętam, że jeden nam się podobał ![]() pamiętam też, że ktoś na wątku śląskich PMek pytał o zespoły, zrobił nawet krótką listę z osób, które odpowiedziały - może Ci się to przyda https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=514866&page=24niestety nie pamiętam czy to było w II części, czy gdzieś pod koniec I
|
|
|
#2167 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ślubujemy tego samego dnia Cytat:
Cytat:
). I ogólnie to ja na 99% jestem zdecydowana na szycie sukni więc potrzebne są mi zdjęcia ![]() Cytat:
|
|
|
#2168 | |
|
Podróżniczka
|
Dzień dobry, choć dla mnie nie taki dobry. Pochmurno za oknem i zimno. Dobrze, że nie pada. Dzisiaj z TŻtem bierzemy się "na poważnie" za temat fotografa
![]() Cytat:
Tym razem u rodziców TŻta. Tak się utarło, że spotykamy się wszyscy regularnie raz u jednych, raz u drugich
|
|
|
|
|
#2169 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez bym się zirytowała ![]() Cytat:
ale jeszcze chyba nie ma takich typowych wyprzedaży a chciałabym dać za suknie tak do 2 tys... teraz może to być trudne ![]() Cytat:
zwłaszcza zmniejszenie. Podejrzewam ze gorzej by było z poszerzeniem i wydłużeniem ewentualnym Cytat:
Cytat:
ja nie pomogę niestety, bo mamy dja a nie zespół Cytat:
nasi rodzice też się dogadują, mimo ze mają zupełnie inne style bycia U mnie dziś piękna pogoda a ja planuje dzień w domu w większości bo mam pilną robotę
|
||||||
|
|
|
#2170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rodzice tżta znają się z moją mamą może za 13 lat... nasze mamy były kiedyś koleżankami (ja kiedyś do swojej przyszłej teściowej mówiłam ciociu a do teścia wujku , jak zaczęłam być z ich synem to oboje się obawialiśmy ich reakcji )ale potem jakoś kontakt się urwał ale jak się gdzieś tam spotykały to gadały razem, za to mojego taty nie znają a mój tata jest fajny taki luzak tylko że on uważa że każdy jest taki i siaki,gburowaty,snoby itd. a on jest najfajniejszy i boje się że on może coś wypalić nie tak itd. on jest strasznie bezpośredni
Edytowane przez jagodzia133 Czas edycji: 2011-04-15 o 11:22 |
|
|
|
|
#2171 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja tak jeździłam latami i w życiu nic nawet nie wyglądało podejrzanie, trasa jest zupełnie bezpieczna ![]() A praktyki i tak pewnie będziesz miała w tygodniu, nie? A spotkanie w weekend. Cytat:
![]() A co do łażenia po salonach, to przecież nie musisz od razu kupować, chodzi o to, żeby się rozejrzeć... A znaleźć tę jedyną w pierwszym salonie to potrafią nieliczne tylko, jak kicia Większość dziewczyn chodzi miesiącami i znaleźć nie może, więc moim zdaniem im wcześniej się zacznie, tym lepiej ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wyprzedaże zaczynają się latem, czasem jesienią i schodzą wtedy wszystkie modele, których salon już nie będzie szył, a zostały. Aczkolwiek to też są takie obniżki różne, zależy od "prestiżu" salonu Ja raczej będę szyć, a masz jakieś namiary na sprawdzoną krawcową? Czy na razie się rozglądasz?Cytat:
![]() Laseczki, dziś dzielę się z Wami artykułem, który mnie dziś obudził na gg - niesamowite, ile takich jest historii, no i przejmujące bardzo: http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...as=1&startsz=x oraz karteczką, która mnie dziś przywitała na lapku - TŻ robi mi często takie karteczki, ale dziś pierwszy raz z aluzją wizażową
|
|
#2172 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Jamee ta suknia jest śliczna z mojego wypadu do salonów nici, bo rano dostałam @ |
|
|
|
#2173 |
|
Zadomowienie
|
jagodzia- z śląskiego jestem
|
|
#2174 |
|
Zadomowienie
|
Gotowanie z przyjemności Edytowane przez baskaeta Czas edycji: 2011-04-15 o 14:28 |
|
|
|
#2175 |
|
Zakorzenienie
|
a mi się coś w główce uwaliło że z lubelskiego ;p no nic
![]() dobra lecę wpadnę wieczorem
|
#2176 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz, to wszystko zależy od usposobienia i charakteru rodziców. Ale myślę, że wesele to całkiem inna bajka i nie będą robić żadnego problemu Chociaż dobrze byłoby, żeby parę razy spotkali się z Twoimi przyszłymi teściami. w końcu będziecie rodziną ![]() Moi rodzice na szczęście są otwarci i serdeczni. A rodzice TŻ to już w ogóle. Na pierwszym spotkaniu nawet nie trzeba było ich przedstawiać, bo się wyściskali, wpadli sobie w ramiona, a nagadać to się nie mogli Byłam w lekkim szoku Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Super niespodzianka!Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2177 | ||
|
Rozeznanie
|
Czesc Kobietki
![]() Postanowilam spedzic z Wami czesc mojej przerwy na lunch ![]() Cytat:
Chodzilo mi tylko o to, ze Twoja ostrzejsza wersja to wlasnie ta w grzywce, co dla mnie jest totalnym zaskoczeniem.... A lagodniejsza wersja to ta bez grzywencji Czekalam w sumie juz tylko na Twoje fotki..... Zeby wrzucic moze tez swoje? Ale jeszcze sie zastanawiam ![]() Cytat:
Ja barrrdzo bym chciala znalezc super zespol w cenie do 3tys, ale boje sie, ze sie nie uda.....a konkretny zespol na weselu to podstawa dobrej zabawy, wiadomo.... Aaaa z tych dwoch linkow, ktore wczoraj zalaczylas- drugi link jest do stronki zespolu, ktory bardziej mi sie spodobal i wokal i muza i repertuar
|
||
|
|
|
#2178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam sprawdzoną krawcową, która szyła suknię siostrze mojego TŻta. Ale trochę się boję, bo mam kiepskie doświadczenia z szyciem sukienki na studniówkę... Po prostu nie mam takiej wyobraźni a przede wszystkim nawet podstawowej wiedzy z zakresu krawiectwa, żeby wytłumaczyć dokładnie o co mi chodzi i na czym mi zależy. Chyba, że będę tłumaczyć łopatologicznie . Najważniejsze to znaleźć odpowiedni, wymarzony model i myślę, że jak pójdę do krawcowej ze zdjęciem i pokażę "CHCĘ TO" to chyba będzie, ok?
|
|
|
|
|
#2179 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przecież to krawcowa ma się znać, a my musimy tylko wytłumaczyć, o co nam chodzi, pokazać zdjęcie - jeśli jest dobrą krawcową, to będzie spokojnie umiała uszyć to, co łopatologicznie wytłumaczysz A jak jeszcze pokażesz zdjęcie, to tym bardziej - a jej w tym głowa JAK osiągnąć efekt, na którym klientce zależy, do tego się szkoliła wszak ![]() Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2180 |
|
Zakorzenienie
|
siema Laseczki
Ja mam wysmienity humor dzisiaj bo w nocy wyjezdzamy do PL takze wpadlam tylko na chwike, bo trezba sie pakowac i takie tam.. i jestem jeszcze bardziej szczesliwa bo dostalam wyzsza wyplate nic myslalam (poprostu zaplacili mi tez za te dni co tutaj są wolne w swieta wiec tydzien gratis) tak wiec zawsze jakis datek na dodatkowe zakupy hehe dobra, zmykam, bo jak Moj TZdobaczy ze znowu siedze na Wizazu to chyba padnie Chatka sweet karteczka.. super ten Twoj TZ
|
|
|
|
#2181 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zrezygnowałam z szycia bo często krawcowe nie mają dostępu do lepszych materiałów, koronek. Poza tym nie odtworzy mi dokładnie sukni ze zdjęcia. A co jak nie będzie mi się podobać
Chatka czy to ta jedyna okaże się w środę. Jadę jeszcze raz ją zmierzyć i białą. A obok jest salon Lisa Ferrera więc i tam zajde. Tym razem zabieram ze sobą moje dwie przyjaciółki. Jak jednej wczoraj pokazałam zdjęcia to tylko było ściskanie i "boże Agnieszka ty masz suknię ślubną na sobie ale pięknie". I o coś takiego mi chodziło. O autentyczne podzielanie tej radości bo przecież to o to chodzi. A cieszyła się ze mną dziewczyna która nie miała tego szczęścia spotkać fajnego faceta więc poniekąd mogła by mi zazdrościć a ona wręcz domaga się żebyśmy jeszcze raz pojechały.
|
#2182 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wszystko zależy na jaką krawcową trafisz, najlepiej na taką która ma wieloletnie doświadczenie, a na pewno będziesz zadowolona .
|
|
|
#2183 |
|
Raczkowanie
|
Laseczki, ale idzie Wam produkcja postów!
![]() Nie idzie nadgonić... Kici w sukni nie zdążyłam zobaczyć, ale może jeszcze będzie okazja. Kicia, a byłaś w salonach łęczyńskich? Zobaczyłam Nenę w sukni i zaliczyłam lekki opad szczeny - suknia jest cudowna! Gratuluję zakupu . A masz stanik na zdjęciu pod suknią? Bo jakoś tak biust nisko... Przepraszam, ale piersi i staniki to moje zboczenie zawodowe .Bardzo mi się podoba suknia Justin Alexandra, boska jest. Chatka, masz świetnego TŻta! U mnie po staremu, tylko kupa roboty ostatnio, ale to akurat dobrze . No i mieliśmy kupować mieszkanie niedawno, ale sprzątnięto nam je sprzed nosa . I niestety dalej będziemy się tak bujać po Polsce :/
Edytowane przez fraise Czas edycji: 2011-04-15 o 15:05 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Obym tylko znalazła odpowiedni model bo to jest pierwszy i najważniejszy krok, jak na razie kompletnie nic nie przykuło mojej uwagi...
|
|
|
|
|
#2185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakoś w przyszłym roku bedę ją dopasowywać, a nóż widelec samo urośnie i tym razem pójdzie w cycki |
|
|
|
|
#2186 |
|
Raczkowanie
|
Kobieto, ale Ty masz super cycki!
Nie za duże, nie za małe, figura modelki! A średnie piersi może i są fajne, ale koszmarnie to to niewygodne, więc mogę się zamienić :P. Chciałabym zgubić ze 3 cm w biuście, a nie idzie
|
|
|
|
#2188 |
|
Raczkowanie
|
To jak chcesz to mogę oddać i z 6, po 3 cm na każdą stronę
Wiem, że to nieodpowiednie miejsce, ale się pożalę... Kupiłam na All perfumy, jedyna forma wysyłki na aukcji - paczka pocztowa priorytetowa za kilkanaście zł. Wpłaciłam pieniądze, napisałam do sprzedawcy maila z informacją o wpłacie i z prośbą, by zgodnie z moim życzeniem i formą wysyłki podaną w aukcji wysłał perfumy paczką. Kobietka wysłała produkt bardzo szybko, perfumy oryginalne, ale przyszły listem poleconym priorytetowym za 6 zł! Wściekłam się strasznie, bo zrobiła mnie w balona. Myślała, że się nie zorientuję? Poprosiłam ją grzecznie o zwrot nadpłaty, a ona mi tłumaczy, że cała kwota poszła na zapakowanie i wysyłkę i że ona nie widzi problemu... Co innego gdyby wpisała w aukcji, że list pol. prior. kosztuje 12 zł, wtedy albo się godzę na ten koszt i licytuję albo odpuszczam, bo wysokie koszty wysyłki. A tak? Zrobiła mnie w bambuko i jeszcze pisze, że ona nie widzi problemu. Co robić? Zgłaszać do All, zakładać spór, wystawić neutrala? Bo na razie to ciskam piorunami od kilku dni. Wiecie, jakby napisała, że przeprasza, że się zorientowała, iż za 12 zł paczki nie wyśle i dlatego posłała listem, darowałabym. Napisałabym, że w porządku. A tak, ona idzie w zaparte, co mnie doprowadza do szału . I jeszcze pisze, że nie dostosowałam się do zasad aukcji, co jest niestety nieprawdą, a Allegro i zasady z racji konta firmowego mam w małym palcu.Kiedyś ludzie windowali koszty wysyłek, a teraz piszą w aukcji, że wysyłają paczkami, w rzeczywistości otrzymujesz list, a sprzedawca i tak jest do przodu o Twoją niewiedzę, o te kilka złotych. I myśli, że złapał frajera... Edytowane przez fraise Czas edycji: 2011-04-15 o 16:14 |
|
|
|
#2189 |
|
Zakorzenienie
|
oj współczuję, miałam kiedyś podobną sytuacje z butami, miały być wysłane w kartonie paczką a przyszły w kopercie bombelkowej poleconym. Sama z racji wymian dużo wysyłam i wiem że koszt wysyłki paczką to przeważnie ponad 12 zł, a polecony raptem 6 zł. Tak naprawdę niewiele możesz zrobić, skoro odpisała że nie zwróci kasy, możesz zgłosić sprawę na all, wystawić neutrala - ale ona pewnie zareaguje tym samym, a za kilka zł to nawet szkoda zgłaszać sprawy na polcję. niestety najgorsze jest, że takie osoby właśnie mają świadomość, że nic im nie można zrobić. Ja zawsze uderzam w czuły punkt - tj. straszę, że zgłoszę transakcję do Urzędu Skarbowego, jak ktoś ma nieprofesjonalne konto na all, to zazwyczaj działa
Edytowane przez nena1984 Czas edycji: 2011-04-15 o 16:17 |
|
|
|
#2190 |
|
Zakorzenienie
|
fraise ja bym napisała o tym w komentarzu, coś w stylu: "towar doszedł, ale został wysłany inną formą niż prosiłam i za którą zapłaciłam. " coś mniej wiecej takiego.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:01.

18.08.2010 - zaręczyny

Ale wierzę dziewczynom na słowo, że wyglądałaś w niej ślicznie.
ale kto wie, z kim się jego babka zadawała...
tym bardziej że z Zabrza do mojej miejscowości naprawdę nie mają długiej drogi. No ale paliwo tak strasznie poszło w górę

tez bym się zirytowała
ale jeszcze chyba nie ma takich typowych wyprzedaży a chciałabym dać za suknie tak do 2 tys... teraz może to być trudne 
) Prawdopodobnie jeszcze tylko jedno spotkanie z księdzem i będzie koniec 

Wiesz, to wszystko zależy od usposobienia i charakteru rodziców. Ale myślę, że wesele to całkiem inna bajka i nie będą robić żadnego problemu