|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich! Ten wątek oglądam już od pewnego czasu i dopiero teraz odważyłam się odezwać. Ja też mam krzywe nogi
i jest to krzywizna typu X, tzw. koślawość kolan. Od roku wykonuję mnóstwo cwiczeń, jeżdżę konno i... nic. Naprawdę próbuję wszystkiego! I nie widzę żadnej poprawy. Dostałam zboczenia. To jakaś choroba, na wzór anoreksji... po prostu wszędzie cwiczę. Do tego stopnia, że nawet w autobusie napinam mięśnie nóg W domu boję się nie usiąść po turecku, co chwila robie jakieś niewygodne siady (przy biurku są szczególnie uciążliwe) i po prostu codziennie zaglądam do tego wątku, w nadzieji, że ktoś poda nowy, niezawodny i szybki sposób na pozbycie się tej okronej krzywizny!!! I nie ma! Stwierdziłam ze zdecyduję się na ostateczność, tzn. operację. Tylko nie wiem jak ona wyglada. Przeszukałam cały wątek w poszukiwaniu informacji na ten temat, przeszperałam inne fora i cały internet - są jakieś nikłe wzmianki. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć ile taka operacja kosztuje, jakie są efekty, na czym polega, czy zostają blizny i czy można po niej byc tak samo sprawnym jak przed nią? Proszę, pomóżcie, bo już straciłam nadzieję...
|
|
|
|
#2162 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Krzywe nogi
ja nie robie zadnych cwiczen choc moje nogi sa okropne
kurcze zaczyna sie zima a ja mam ochote chodzic w rybaczkach i kozaczkach jednak czuje ze moja krzywizna sie wtedy uwidatni i znowu lipcia ale chyba sie zmusze i zaczne chodzic jak chce mimo moich nog. W zimie moze sie naucze chodzic tak zeby kazdy widzial jakie ma krzywe nogi a jak sie napatrza to w lecie nie bedzie problemu zalozyc spodniczke pozdrawiam
|
|
#2163 |
|
Raczkowanie
|
A ja się przejmuję... Mówicie żeby się nie przejmować... Ale ja nie umiem!!!
Co z tego, że jest parę rzeczy, których one mi zazdroszczą (nie jest ich wiele Ale nie poddam się. Tylko proszę - pomóżcie!!! Nie przekonujcie mnie że to jest do polubienia. Szanuję wasze zdanie, ale dla mnie nie jest to takie okej.
|
|
|
|
#2164 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wydaje mi się że jedynym sposobem jest zaakceptowanie i tyle. Zresztą ostatnio w szkole widziałam dziewczynę z 1 gim która miała strasznie chude nogi, jak anorektyczka i przez to widać było totalną krzywiznę. I co? Nie przejmowała się i ubrała spódnicę I tak właśnie powinno być (ja nie noszę spódniczek ale to już kwestia tego że wygodniej mi w spodniach )
|
|
#2165 |
|
Zakorzenienie
|
A ja marzę o takiej cudownej mini... :/
|
|
|
|
#2166 |
|
Raczkowanie
|
Ja też mam krzywe nogi, nie łaczą mi się ani między udami ani między łydkami, w górnej cześci do połowy kolana mam X(kolana mi się łączą i uciekają do wewnątrz) a w dolnej części od połowy kolana mam O(kolana mi się nie łączą)
. I co ja mam na to ćwiczyć?\/ () <--to moje nogi
|
|
#2167 | |
|
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
A to wcale ładnie nie wygląda. , ale żeby na codzień zakładać... OoO nie! Nigdy w życiu. Ale jest kilka "inteligentnych" fasonów spódnic pasujących idealnie! Np. Takie do kolan (niby odsłaniają kolona, ale krzywizna nie jest widoczna) W nich czuję się najlepiej - takie lekko za kolanka.
|
|
#2168 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2169 |
|
Raczkowanie
|
No widzisz?? Ja wcale grubych nóg nie mam...
|
#2170 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba mnie nie rozumiesz. Ja też nie mam grubych. Ale nie mam nóg anorektyczki.
Pomiędzy nogami chudymi a koszmarnie chudymi jest sporo miejsca. A zresztą, nie mam zamiaru dyskutować
|
#2171 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Poza tym jest okej
|
|
#2172 |
|
Zakorzenienie
|
LUdzie! to moje nogi! piszcze na serio szczerze co o nich sadzicie! wiem ze sa krzywe, wiec mozecie tak pisac. tak zwane X ?
|
|
|
|
#2173 |
|
Raczkowanie
|
Mam podobne, hehe.
|
#2174 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co za roznica co o twoich nogach sadzi ktos zupelnie obcy,serio czekasz az ktos napisze,ze twoje nogi sa okropne? Nogi jak nogi... |
|
|
|
|
#2175 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja tez mam krzywe i wcale sie tym nie przejmuje, smigam w krotkich miniowach i uwazam ze nogi to moj najwiekszy atrybut. zreszta moj TZ to wlasnie w moich nogach sie zakochal na poczatku. i przyznam ze tez dluuugo nie chodzilam w spodnicach az wreszcie zalozylam i powiem skromnie ze zrobilam furore. I od tamtej pory mam to gdzies ze inni pomysla ze powinnam zaslaniac nogi. jesli Wy czujecie sie dobrze w spodnicy i macie ja ochote zalozyc to dlaczego nie?a co to kogo obchodzi?niech kazdy patrzy na siebie bo nikt nie jest idealny. Glowa do gory dzieuchy
|
|
#2176 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2177 |
|
Raczkowanie
|
Ale total
. Nareszcie mogę powiedziec ze coś mi się udało. Rok bez rezultatów (tak przynajmniej myślałam) a tu są!!! I to jakie Ale fakt faktem, zobaczyłam swoje zdjęcie z przed pół roku i ta przerwa na nim jest duuużo większa... Kupiłam sobie nową mini... Taką w sumie baaardzo krótką.... I wyglądam 100 razy lepiej niż wcześniej!!! W sobotę pierwsza próba... daleko tym nozkom do idealu, no ale... jest bardzo dobrze!!!
|
#2178 |
|
Raczkowanie
|
SylfkaXD jakie robiłaś ćwiczenia może mi też pomogą.Ja narazie duuużo chodzę i zauważyłam tylko twarde i lekko umięśnione łydki.Wszędzie gdzie się da idę na pieszo hihihi.pozdrowionka....:r olleyes:
|
|
|
|
#2179 |
|
Zadomowienie
|
to gratuluje, chciec to moc
|
#2180 |
|
Wtajemniczenie
|
Według mnie to też jest bezsensu, nie wiem na co takie osoby liczą.
|
#2181 |
|
Zakorzenienie
|
SYLFKAXD dalabys cwiczenia na te prostsze nogi ? dzieki
|
|
|
|
#2182 |
|
Raczkowanie
|
Hm... cwiczenia...
To tak: 1. Siadam po turecku, tak aby mieć stopy złączone... Opieram łokietki na kolanach i pcham je do dołu, przy czym staram sie odchylać łydki na zewnątrz... ![]() 2. Na stojąco... Kostki i kolana złączone. Nierozłączając kostek i kolan wypycham łydki i uda na zewnatrz Na początku trochę boli... ale potem jest okej... Ja trochę przy tym ćwiczeniu na poczatku wypychałam się "do tyłu" Śmiesznie to wyglądało... Ale potem było coraz latwiej... Poza tym: jak najczęściej chodzić na zewnętrznej krawędzi stopy (ważne!!) i sprawdzić czy ma się prosty kręgosłup i miednicę (to też powoduje skrzywienia). Warto kupic wkładki ortopedyczne do butów - uzywam dwa miesiące . Nie tylko nogi prawidłowo się ustawiaja i korygują, ale też czuć różnicę w "jakości chodzenia ". Stopy i kolana są odciążone...![]() Mam nadzieję że pomogłam!!!
|
#2183 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A na krzywizny potrzeba specjalnych ćwiczeń rozciągających i odpowiedniej profilaktyki, jak to wyraził się mój ortopeda. Bo co z tego że chodzisz, jak właściwie stopa może Ci się źle ustawiać i nic z tego nie wyjdzie??
|
|
#2184 |
|
Raczkowanie
|
ja tam nie wierze w ćwiczenia co usuną krzywizne nóg, chyba ze jakies na seri wymyslne, bo według mnie przynajmniej te cwiczenia powyzej poprawiają wygląd nog i optycznie zmniejszają wade. Jak sie wie jak je odpowiednio wykonywac oczywscie.
Jo juz straciłach wiara w to ze mi sie nogi wyprostują, i nawet przestałam chodzic po lini, bo zauwazylam ze w mojej budzie wiele dziewczyn ma szpare miedzy nogami, a pani z w-f ma koslawe kolana a mimo to chodzi w mini, to po co sie przejmowac. :P
|
#2185 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale ćwiczenia pomagają!
|
|
#2186 |
|
Raczkowanie
|
e tam mie juz nic nie pomoze :P
|
#2187 |
|
Przyczajenie
|
Oj moje dupki kochane. Noście co lubicie i nie przejmujcie się swoimi ślicznymi nóżkami
Ja też mam krzywe i grube i wg okropne ![]() Dziękuje za uwage. Buziolki dziubaski moje ; **** |
|
|
|
#2188 |
|
Wtajemniczenie
|
"dupki" ?
|
#2189 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
prawidłowa odpowiedź
|
|
#2190 |
|
Zakorzenienie
|
Kate Moss tez ma krzywe nogi..ZERO KOMPLEKSOW DROGIE PANIE
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:52.

i jest to krzywizna typu X, tzw. koślawość kolan. Od roku wykonuję mnóstwo cwiczeń, jeżdżę konno i... nic.
Naprawdę próbuję wszystkiego! I nie widzę żadnej poprawy. Dostałam zboczenia. To jakaś choroba, na wzór anoreksji... po prostu wszędzie cwiczę. Do tego stopnia, że nawet w autobusie napinam mięśnie nóg
W domu boję się nie usiąść po turecku, co chwila robie jakieś niewygodne siady (przy biurku są szczególnie uciążliwe) i po prostu codziennie zaglądam do tego wątku, w nadzieji, że ktoś poda nowy, niezawodny i szybki sposób na pozbycie się tej okronej krzywizny!!! I nie ma!
Stwierdziłam ze zdecyduję się na ostateczność, tzn. operację. Tylko nie wiem jak ona wyglada. Przeszukałam cały wątek w poszukiwaniu informacji na ten temat, przeszperałam inne fora i cały internet - są jakieś nikłe wzmianki. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć ile taka operacja kosztuje, jakie są efekty, na czym polega, czy zostają blizny i czy można po niej byc tak samo sprawnym jak przed nią? 
kurcze zaczyna sie zima a ja mam ochote chodzic w rybaczkach i kozaczkach jednak czuje ze moja krzywizna sie wtedy uwidatni

I tak właśnie powinno być