Razem schudniemy 20 kg! Zapraszam! - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-14, 20:52   #2161
Bottega
Zakorzenienie

Dot.: Razem schudniemy 20 kg! Zapraszam!

Cytat:
Napisane przez medzia104 Pokaż wiadomość
Dzisiaj 4 posiłki, bo wstałyśmy o 12
I. owsianka na mleku z jabłkiem, cynamonem, migdałami i suszoną żurawiną
II. 160g brokuła, 150g fileta z kurczaka, koktajl truskawkowy (100g rozmrożonych truskawek + 200g kefiru 1,5%)
MNIAM!!!
powiedz mi kochana - jak smakuje brokuł? Nigdy nie jadłam, a wiem, że ma mało kcal, boję się spróbować xD Coś podobnego do kalafiora?
Aaa i wie któraś jak smakuje szpinak? xD Dobre to?

Bottega jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 20:57   #2162
arsenalfan26014
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Bottega Pokaż wiadomość
MNIAM!!!
powiedz mi kochana - jak smakuje brokuł? Nigdy nie jadłam, a wiem, że ma mało kcal, boję się spróbować xD Coś podobnego do kalafiora?
Brokuł-pycha może trochę podobny do kalafiora, ale moim zdaniem lepsze szpinak-pycha tylko trzeba dobrze płukać, jak kupisz mrożony, bo ma jakiś dziwny piasek

waga? jest, ale boję się na nią wejść
arsenalfan26014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 21:00   #2163
sosha
BAN stały

Cytat:
Napisane przez akasha83 Pokaż wiadomość
Ja od niedawna mam wagę - wcześniej mierzyłam na zasadzie 1/3 lub 1/2 opakowania itd..
teraz mam wagę + stronka tabele-kalorii i ilewazy.pl i lecimy
Tak jak pisze Bottega - korzystam też z opcji dodawania produktów
1400 uważam za trochę za dużo.. 1200 będzie optymalne - z czasem zejdziesz do 1100
Hę?! Przecież to zdecydowanie za mało ;/ Później będzie efekt jojo. Generalnie moje zapotrzebowanie energetyczne powinno być ok. 2400kcal (codziennie ćwiczę) a wcinam o 1000 kcal mniej. No nie wiem, jak myślicie? Chce schudnąć trwale i tak żeby skóra nadążyła

W ogóle stosujecie jakieś diety czy po prostu 4-5x dziennie MŻ?

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
jak smakuje brokuł? Nigdy nie jadłam, a wiem, że ma mało kcal, boję się spróbować xD Coś podobnego do kalafiora?
Brokuł to zielony kalafior tylko ciut bardziej wyrazisty A szpinak to tak jakbyś jadła trawę mówie o wersji pure, ale jak doprawisz - pieprz, sól i mega dawka czosnku to jest przepyszny a kalorycznośc śmieszna bo chyba jakeś 15kcal w 100g
sosha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 21:02   #2164
thenerdqueen
Wtajemniczenie

wy mi tu o brokule i szpinaku, a mam oba w lodówce i zamierzam placuszki z tego wymodzić we wtorek (bo na poniedziałek już sobie zaplanowałam pieczarkową chyba, że dużo jej wyjdzie, to dopiero w środę placuszki zrobię). Brokuł rzeczywiście podobny do kalafiora, ma trochę specyficzny zapach jak się go gotuje (woda robi się uroczo zielona ), a szpinak trzeba umieć przyprawić ładnie. Ja ze szpinaku robię nadzienia z serem, czasem żółtym (w wersji rozpustnej :P), czasem fetą, czasem twarogiem..
Arsenalka: jeszcze się nie spotkałam z piachem w mrożonym O.o może Ci się trafiają jakieś trefne partie? ja Hortexowe warzywka zazwyczaj kupuję.

Stary 2012-01-14, 21:06   #2165
arsenalfan26014
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez thenerdqueen Pokaż wiadomość
wy mi tu o brokule i szpinaku, a mam oba w lodówce i zamierzam placuszki z tego wymodzić we wtorek (bo na poniedziałek już sobie zaplanowałam pieczarkową chyba, że dużo jej wyjdzie, to dopiero w środę placuszki zrobię). Brokuł rzeczywiście podobny do kalafiora, ma trochę specyficzny zapach jak się go gotuje (woda robi się uroczo zielona ), a szpinak trzeba umieć przyprawić ładnie. Ja ze szpinaku robię nadzienia z serem, czasem żółtym (w wersji rozpustnej :P), czasem fetą, czasem twarogiem..
Arsenalka: jeszcze się nie spotkałam z piachem w mrożonym O.o może Ci się trafiają jakieś trefne partie? ja Hortexowe warzywka zazwyczaj kupuję.

ja próbowałam już chyba wszystkich firm, oprócz HORTEXu właśnie i w większości był jakiś piach ale niektóre nie miały

Stary 2012-01-14, 21:26   #2166
Bottega
Zakorzenienie

dzięki Laseczki, przekonałyście mnie - kupię brokuł na spróbowanie Wiem co to jest, jak wygląda, często widuję w sklepie, ale nigdy w buzi nie miałam :P

sosha, to jest Twoja decyzja Możesz się odchudzać i na 1500kcal, ale musisz wziąć pod uwagę, że raczej będziesz bardzo wolno chudnąć (poza samym startem). A to czy będziesz jeść 1200 czy 1500 nie ma nic wspólnego z późniejszym efektem jojo. Jojo pojawia się wtedy, gdy chudniesz w zastraszającym tempie, niezdrowo, przestajesz ćwiczyć, żresz kaloryczne żarcie, pijesz dużo % i mało wody czy herbaty. Ja od sierpnia jadę na 1000-1250 kcal i ŻYJĘ
Żadnych diet specjalistycznych nie stosujemy. Pilnujemy białka, węglowodanów i tłuszczy oraz kcal. MŻ + WR Innej zdrowej diety nie ma. Biały ryż -> ciemny ryż, biały chleb, bułeczki -> ciemne, makaron zwykły-> makaron pełnoziarnisty, śmietana->jogurt naturalny, kefir 3%->kefir 0-1,5%, twaróg chudy/półtłusty, mleko 0,5%-1,5%, tłuste mięso->chude mięso, pasztet-> szynka chuda, pieczony schab bez tłuszczu (raz na jakiś czas), mniej sera, więcej warzyw (duuużo warzyw!). To tak z grubsza

Stary 2012-01-14, 21:38   #2167
Andziussska
Raczkowanie

Pozbyć się słodyczy z domu?? oj niestety nie dam rady ))
Bo mój kochany TŻ co moment wpierdziela jakieś smakołyki a że on ma ciałko cud miód to nie wiem w co mu to idzie ;pp
Andziussska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 21:39   #2168
atram00100
Rozeznanie

sosha mi wyszło ok 1500 kcal ale na diecie należy odjąć kilkaset kcal (gdzieś wyczytałam, że od 300-500)

atram00100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 21:42   #2169
Andziussska
Raczkowanie

Kupiłam skakankę ;p hulajhop ) ściągnełam fajne kawałki i będzie:
Skakanka 30min
Hulajhop 30min
Taniec 1 godzina
Jogging 40 min
Różne ćwicenia oraz rozciąganie się 20 min...
Stary 2012-01-14, 21:54   #2170
sosha
BAN stały

Hmnn... przy mojej aktywności fizycznej wyszło mi 2400kcal więc odjełam 1000kcal wydaję mi się, że gdy dostarcze za mało kcal to zejdzie mi też z mięśni a nie tylko z tłuszczu. Poza tym jak osiągnę cel i wróce powiedzmy do 2000kcal to może org sobie z tym nie poradzić, raczkuję w temacie ale jak czytałam na różnych forach sportowych to takie mniej więcej mądrości tam wypisują

Wrzucam swój przykładowy dzień:
I Lekkie śniadanie: woda z cytryną [zawsze!] jogurt naturalny + otręby + owsianka ok.250kcal
Trening: 45min cardio + siłowe
II Lunch: 2 kromki super ciemnego, mokrego pieczywa + szynka + warzywka ok. 200kcal
III Obiad: Filet z kurczaka | Ryba [gotowane] + różnego rodzaju warzywa + opcjonalnie lub nie 1/2 torebki brązowego ryżu
IV, V Kolacja, podwieczorek: serek wiejski + wszystkie warzywa pod ręką lub biały ser chudy

w ciągu dnia nie podjadam i piję ok. 3-4l napojów [woda lub herbata]

Generalnie staram się jeść mało owoców [cukier] - max. 1 szt dziennie, wyrzuciłam mączne produkty, gazowane, słodkie - jak pojawiają się węglowodany to raczej w pierwszej połowie dnia, a na wieczór białkowe rzeczy [metabolizm chula ale nie ma co się odłożyć]

Dobrze to wygląda? Czy macie jakieś ulepszające tricki?
Stary 2012-01-14, 21:54   #2171
Bottega
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Andziussska Pokaż wiadomość
Pozbyć się słodyczy z domu?? oj niestety nie dam rady ))
Bo mój kochany TŻ co moment wpierdziela jakieś smakołyki a że on ma ciałko cud miód to nie wiem w co mu to idzie ;pp
zamontować zamek w jakiejś szafce i niech tylko on ma do niej klucz. Bądź też niech to on chowa gdzieś słodycze tak, byś ich nie znalazła

Cytat:
Napisane przez sosha Pokaż wiadomość
Hmnn... przy mojej aktywności fizycznej wyszło mi 2400kcal więc odjełam 1000kcal wydaję mi się, że gdy dostarcze za mało kcal to zejdzie mi też z mięśni a nie tylko z tłuszczu. Poza tym jak osiągnę cel i wróce powiedzmy do 2000kcal to może org sobie z tym nie poradzić, raczkuję w temacie ale jak czytałam na różnych forach sportowych to takie mniej więcej mądrości tam wypisują

Wrzucam swój przykładowy dzień:
I Lekkie śniadanie: woda z cytryną [zawsze!] jogurt naturalny + otręby + owsianka ok.250kcal owsianka czyli co? samo mleko i płatki owsiane? SŁABO! Twoje śniadanie nie jest pełnowartościowe. Jogurt odpuść, skoro jesz owsiankę. Otręby wrzuć do owsianki, dodaj coś z NNKT (słonecznik/pestki dyni/orzechy).
Trening: 45min cardio + siłowe
II Lunch: 2 kromki super ciemnego, mokrego pieczywa + szynka + warzywka ok. 200kcal może być, ale lepiej na II śniadanie jeszcze owoc (i jedną kromkę mniej), choć byłoby lepiej zjeść go przed ćwiczeniami, a nie po - pomyśl nad tym, może dodasz trochę jabłka do owsianki? + do chleba ciutkę masła (NNKT!)
III Obiad: Filet z kurczaka | Ryba [gotowane] + różnego rodzaju warzywa + opcjonalnie lub nie 1/2 torebki brązowego ryżu gotowane, pieczone - dobrze. Warzywa super. Pamiętaj by co parę dni było tu też z 5g oliwy. Polecam z ryżem/makaronem/kaszą - zawierają węglowodany złożone, przydatne w diecie, a skoro chcesz jeśc więcej kcal, to jest to dobry sposób by je dostarczyć
IV, V Kolacja, podwieczorek: serek wiejski + wszystkie warzywa pod ręką lub biały ser chudy a to co? dwa w jednym? MAŁO! Podwieczorek może być np. jogurt naturalny i warzywa. Kolacja - serek wiejski/twaróg (albo pół serka i nieco twarogu), warzywa, jajo, 2-4 plasterki chudej szynki. Coś pokombinuj

w ciągu dnia nie podjadam i piję ok. 3-4l napojów [woda lub herbata] SUPER

Generalnie staram się jeść mało owoców [cukier] - max. 1 szt dziennie, wyrzuciłam mączne produkty, gazowane, słodkie - jak pojawiają się węglowodany to raczej w pierwszej połowie dnia, a na wieczór białkowe rzeczy [metabolizm chula ale nie ma co się odłożyć]

Dobrze to wygląda? Czy macie jakieś ulepszające tricki?
musisz jeść owoce - chociaż 1 szt. dziennie. Mają węglowodany, ale one są potrzebne to tego by mieć siłę ćwiczyć, pracować, uczyć się, cokolwiek robić. Poza tym zawierają błonnik i witaminy. Mąka pełnoziarnista jest zdrowa, nie rozumiem dlaczego ja wyrzuciłaś Ograniczyć - tak, wyeliminować - nie. Herbata bez cukru. Co do białka na wieczór - jeśli przegniesz z ilościa białka, przestaniesz chudnąć, ba! możesz przybrać. Zakładam, że nie jesteś kulturystą? To po co same białko po południu? Chcesz wyglądać jak kulturysta? Jeśli tak, to ok, rób tak, ale jeśli chcesz mieć zgrabna kobiecą sylwetkę - nie. Po południu (szczególnie na kolację) więcej białka, mniej węgli, ale to oznacza, że powinnaś łączyć je w odpowiednich proporcjach. Białko pomaga budować masę mięśniową - tak, ale to gra szczególną rolę tylko wtedy, gdy popylasz na siłownie 6 dni w tygodniu, podnosisz intensywnie ciężary etc.

Edytowane przez Bottega
Czas edycji: 2012-01-14 o 22:15
Stary 2012-01-14, 22:02   #2172
Andziussska
Raczkowanie

Przeważnie on lubi sobie jeść np. przy oglądaniu filmów ) a że oglądamy często razem to dosłownie czuje ich smak xd Ale dam radę
Stary 2012-01-14, 22:31   #2173
sosha
BAN stały

Cytat:
Białko pomaga budować masę mięśniową - tak, ale to gra szczególną rolę tylko wtedy, gdy popylasz na siłownie 6 dni w tygodniu, podnosisz intensywnie ciężary etc.
Popylam 6 razy na siłownie Generalnie jem owoce ale max 1-2szt [jestem fanką granatów - pychości ] ; IV, V miałam na myśli 2 posiłki tylko nie chciało mi się ich rozpisać bo jem tu i tu albo serek wiejki albo biały ser.
Z owsianką źle się zrozumiałyśmy = jogurt + węglowodany [ otręby owsiane + inne granulowane + muesli z jakimiś śliwkami, rodzynkami czy czymś tam - generalnie robie płatkowy mix ]; nie chcę się zbyt intensywnie objeść bo zaczynam szybko trening.
Generalnie podane menu było przykładowe, tak +- to co jadam [co do chleba super ciemnego to opakowanie 8 kromek schodzi mi gdzieś w 5-7dni]

Poza tym kiedy są okresy ważenia? Porównujemy to jakoś? Tabelaryzujemy? Bo coś takiego obiło mi sie o uszy
Stary 2012-01-14, 22:39   #2174
Bottega
Zakorzenienie

sosha, ale jak rozumiem nie ćwiczysz na masę? o taką siłowniemi chodziło.
Granaty mają niewiele kcal, jedz je spokojnie
Ważenie podawałyśmy w pt, ale się zmieniło i teraz akasha jak dobrze pamiętam, to tabelki wstawia w pn po południu, więc możesz podawaćwagę z pn rano ale jak tylko będziesz miała spadek, z ważysz się wcześniej - chwal sie koniecznie!

Stary 2012-01-14, 22:41   #2175
medzia104
Zadomowienie

Cytat:
MNIAM!!!
A wiesz, że mi też bardzo smakowała owsianka? Kurcze to jest takie sycące śniadanko, że spokojnie przez 3h nie jestem głodna. Śniadanie to moja ulubiona pora, bo mam świadomość, że ma mi dać kopa na cały dzień. Przy okazji zawsze sobie coś tam fajnego dorzucę do tej owsianki i jest przepyszna. Polecam Ci jutro/pojutrze na śniadanie!
A koktajl chodził za mną od jakiś 2 tygodni. W końcu kupiłam truskawki, kefir i pychotka
Brokuły? Tak, jak już dziewczyny wcześniej pisały - smak bardzo podobny do kalafiora, ale jakoś bardziej mi smakuje. Spróbuj koniecznie! Za szpinakiem nie przepadam... odrzuca mnie konsystencja po przygotowaniu...

obieżyświatka, pożeraczka lodów antylight, wiecznie spóźniona Śpiąca Królewna size plus, będąca jednocześnie nałogową coffeeholiczką i poszukiwatorką księcia z bajkiem

104-99-96,8...

medzia104 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-14, 22:45   #2176
sosha
BAN stały

Cytat:
sosha, ale jak rozumiem nie ćwiczysz na masę? o taką siłowniemi chodziło.
Granaty mają niewiele kcal, jedz je spokojnie
Ważenie podawałyśmy w pt, ale się zmieniło i teraz akasha jak dobrze pamiętam, to tabelki wstawia w pn po południu, więc możesz podawaćwagę z pn rano ale jak tylko będziesz miała spadek, z ważysz się wcześniej - chwal sie koniecznie!
Niewiele bo niewiele ale na masę też - nie chcę po schudnięciu mieć sflaczałego ciała tylko ładnie, estetycznie wyrzeźbione mięśnie ale generalnie cardio i fat burning.
Spadasz mi z nieba z tymi granatami W ogóle odkąd zaczęłam je notorycznie w biedrze kupować to zauważyłam, że dostawy się zwiększyły nie żebym przypisywała to popytowi który napędzam, ale generalnie tak się jakoś fajnie zbiegło
Jak tylko uda mi się do pon dorwać jakąś wagę to podam osiągnięte wyniki - podoba mi się ten system, generalnie podoba mi się tu u was, przytulnie tak

Edytowane przez sosha
Czas edycji: 2012-01-14 o 22:46
Stary 2012-01-14, 22:51   #2177
thenerdqueen
Wtajemniczenie

skoro mowa o owsiankach: http://owsiankoweinspiracje.blogspot.com/
Stary 2012-01-14, 22:58   #2178
medzia104
Zadomowienie

Cytat:
orgazm

obieżyświatka, pożeraczka lodów antylight, wiecznie spóźniona Śpiąca Królewna size plus, będąca jednocześnie nałogową coffeeholiczką i poszukiwatorką księcia z bajkiem

104-99-96,8...

Stary 2012-01-14, 22:59   #2179
sosha
BAN stały

Cytat:
pierwsze i od razu z granatem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-14, 23:03   #2180
medzia104
Zadomowienie

thenerd, jesteś wielka! właśnie miałam zrobić sobie owsiankowy tydzień, więc idealnie! codziennie będzie jakaś inna

104-99-96,8...

Stary 2012-01-14, 23:52   #2181
thenerdqueen
Wtajemniczenie

ojoj, tyle radości przyniosłam jednym linkiem
mam ochotę lizać monitor jak widzę tyle przepysznych zdjęć ...
Stary 2012-01-15, 00:57   #2182
Bottega
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sosha Pokaż wiadomość
Niewiele bo niewiele ale na masę też - nie chcę po schudnięciu mieć sflaczałego ciała tylko ładnie, estetycznie wyrzeźbione mięśnie ale generalnie cardio i fat burning.
Spadasz mi z nieba z tymi granatami W ogóle odkąd zaczęłam je notorycznie w biedrze kupować to zauważyłam, że dostawy się zwiększyły nie żebym przypisywała to popytowi który napędzam, ale generalnie tak się jakoś fajnie zbiegło
Jak tylko uda mi się do pon dorwać jakąś wagę to podam osiągnięte wyniki - podoba mi się ten system, generalnie podoba mi się tu u was, przytulnie tak
granat: 100g - 66kcal. Nieco więcej niż jabłko, ALE pestki granata są leciutkie, więc naprawdę moim zdaniem się najesz, a 200g możesz wsunąć spokojnie

też zaglądam na tego bloga Właśnie! Przypomniałyście mi, że musze kupić mak!

Stary 2012-01-15, 09:01   #2183
Andziussska
Raczkowanie

cześć mam do was pytanko:
lepiej biegać i ćwiczyć po posiłkach np. po obiedzie czy przed?? Zamierzałam biegać właśnie po obiedzie, ale wiele osób biega właśnie z rana... i zastanawiam się czy jest jakaś różnica?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-15, 09:11   #2184
arsenalfan26014
Rozeznanie

Cytat:
lepiej biegać i ćwiczyć po posiłkach np. po obiedzie czy przed?? Zamierzałam biegać właśnie po obiedzie, ale wiele osób biega właśnie z rana... i zastanawiam się czy jest jakaś różnica?
ja też biegam rano. nie wiem od czego to zależy, ale mi się jakoś bardziej podoba. jest takie rześkie powietrze, mało ludzi na ulicy i potem mam dużo energii cały dzień

Stary 2012-01-15, 09:36   #2185
akasha83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez arsenalfan26014 Pokaż wiadomość
Brokuł-pycha może trochę podobny do kalafiora, ale moim zdaniem lepsze szpinak-pycha tylko trzeba dobrze płukać, jak kupisz mrożony, bo ma jakiś dziwny piasek
Ja też uważam że brokuł jest pyszny to takie trochę połączeni kalafiora nie wiem z czym.. z czymś zielonym
Ja szpinak kupuję w brykiecie i nie ma problemu z tym piaskiem

Normalnie Bottega - zaskoczyłaś mnie że nie jadłaś jeszcze tych rzeczy Koniecznie spróbuj mają bardzo dużo witamin i minerałów

Za to owsianki nie toleruję - każda próba kończyła się wymiotami.. jakaś masakra

Spadkami laseczki chwalcie się zawsze - to motywuje innych i dobrze wpływa na samopoczucie jak jest się czym pochwalić :0
Tabelkę ze spadkami wrzucam pn/wtorek jeśli ktoś chce odczekać

Ja dzisiaj po śniadanku:
I - 2 kromki just fit+pomidor+ogórek+twaroż ek+ i seler (ostatnio zaczęłam nakładać taki sałatkowy na kanapki) nie wiem mam jakąś fazę i bardzo mi smakuje
II - 2 chrupkie z polędwicą (w planie)
III - pierś z czymś - szpinak? zobaczymy

Planuję zaraz poćwiczyć na orbim

Jak tam u was?

65-> ...-> 62

Edytowane przez akasha83
Czas edycji: 2012-01-15 o 09:41
akasha83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 09:45   #2186
atram00100
Rozeznanie

Dzień dobry laseczki!
U mnie od rana śnieg pada jak szalony. Ja jestem już po śniadanku i porannym rowerku. Coś dziś mam baaardzo dobry humor . Co do brokułów to dla mnie jest to trochę taki włochaty kalafior, ale bardzo mi smakuje, szpinaku jeszcze nigdy nie jadłam i jak na razie nie zanosi się na to bym poznała jego walory.

atram00100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 10:23   #2187
thenerdqueen
Wtajemniczenie

a ja dopiero wstałam i zaraz pójdę zrobić owsiankę na kakale z jabłkiem, na obiad 4 pierogi z mięsem (rodzice TŻ..), podwieczorek jogurt jovi 0% truskawkowy, na kolację pewnie ze 3 chrupkie z pomidorem i serkiem turek. Do tego muszę wskoczyć na rower, bo wczoraj już nie miałam siły drugi raz popedałować.

a plany właściwie nijakie, śniegu napadało, więc chętnie przeszłabym się na spacer, a trzeba z nosem w książkach siedzieć..
Stary 2012-01-15, 10:36   #2188
lordi
Raczkowanie

Witajcie
tak jak myslalam waga bez zmian, jak od tygodnia... nadal mam @ i leje sie ze mnie strasznie a nic sie nie zmienia...

ś: kanapka z szynka i ogorkiem
2ś: jablko i marchewka
o: piers kuraka i surowka
p: jogurt
k: musli z mlekiem

Ciąża bliżniacza
8tydz : 67,5kg
20tydz : 70,3kg
30tydz : 77,5kg
w dniu porodu : 79,7kg
2tyg po porodzie: 66,6kg
lordi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 11:10   #2189
WyrafinowanySmak
Rozeznanie

Hello
Witam nowe dziewczyny

Chciałam zameldować, że żyję
Ale po dość "intensywnym weekendzie" co to za życie
Widzę, że mam co nadrabiać - ale na bieżąco będę dopiero jutro (w pracy na spokojnie wszystko ogarnę) bo dziś się poddaję i przyznaję, że nie dam rady
Życzę Wam miłej niedzieli Kochane I wracam do łóżka

69,9kg - II cel osiągnięty 27.03.2012
65kg - III cel osiągnięty 31.05.2012

obecnie- 59,6 KG 20.12.12
60 kg - IV cel

56kg - marzenie
pozostało - 3,6kg
WyrafinowanySmak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 11:22   #2190
Bottega
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba jak Ci wygodniej. Ja biegałam wieczorem, później szłam sie wykąpać i spać. Słyszałam, że przed bieganiem powinno się zjeść ok. 1,5h wcześniej posiłek i najlepiej, aby był w nim owoc (np. banan). Ale nie dam głowy za to, ponieważ ze względów zdrowotnych krótko biegałam. Myślę, że musisz sama na sobie wypróbować. Jednakże ja raczej nie biegałabym przed śniadaniem, bo zapewne skończyłoby się to zawrotami głowy itd. Organizm powinien dostać jakieś węgle, aby mieć siłę. Chociaż u mnie to inna trochę sytuacja jest przez niedoczynność - muszę wziąć tabletkę zaraz po obudzeniu się i pół godziny później zjeść, więc i tak nie mogłabym biegać wcześniej.

akasha, hehe, wiesz, ja często czegoś nie jem, tylko dlatego, że nie podoba mi się jego wygląd. Taki odchył :P "Z wyglądu" brokuł jest brzydki xD

U mnie dziś 72,2kg lub 72,3kg - różnie mi pokazywało,ale tak czy siak się cieszę, bo nie ma nadwyżki i jest maciupki spadek

Edytowane przez Bottega
Czas edycji: 2012-01-15 o 12:11
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości