|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2161 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Przygotowania do matury biologia i chemia ( cel ---> medycyna lub kierunki
Cześć
![]() Nie dam rady już tego zmienić, więc postanowiłam uczyć się sama. Chciałabym pójść na lekarski do Poznania. Uczę się jak najwięcej się da, moim celem jest zdana matura z chemii i biologii na przynajmniej 92% ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2162 |
Rozeznanie
|
Dot.: Przygotowania do matury biologia i chemia ( cel ---> medycyna lub kierunki pokr
Czy ktoś orientuje się jakie są progi procentowe na Warszawski Uniwersytet Medyczny ? Zamierzam najlepiej maturę napisać, ale nigdzie na ich stronie nie znalazłam nic o progach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2163 |
Przyczajenie
|
Dot.: Przygotowania do matury biologia i chemia ( cel ---> medycyna lub kierunki pokr
RedLeaf raduje się moje serce. W końcu jakiś technik z równie poronionym pomysłem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2164 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2165 |
Raczkowanie
|
osoby zdające biologię R: chodzicie na korepetycje czy uczycie się sami w domu/ na fakultetach w szkole? jak znaleźć dobrego korepetytora, czy w listopadzie jeszcze w ogóle da radę i czy warto chodzić czy lepiej samemu? jak uważacie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2166 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2167 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2168 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Teraz tylko maturka. Resztę olałem już na tyle na ile mogłem chociaż w technikum absurd goni absurd i tak prawdę mówiąc to w czwartej klasie mamy najwięcej do roboty. A ty? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2169 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Też startuję na medycynę i ostro do niej kuję. Póki co nie mogę ogarnąć biologii, tym bardziej, że niestety moja nauczycielka ostro nas demotywuje swoją postawą wobec nas... Chemię już mam całą przerobioną, ale to zasługa korków od 1 klasy liceum. Nie wiem czy wiecie, ale nie trzeba zdawać fizyki na uczelnie, jedynie matmę ![]() Trzymam kciuki za Was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2170 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2171 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Nowa podstawa dla techników jest całkiem dobra chociaż myślałem, że ostatni egzamin macie w trzeciej klasie. Ja nie miałem ani jednego rozszerzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2172 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2173 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem,że nowe mają 4 części a te stare? Dwie? PS.brak kasy :/ wszystko skanuję
![]() |
![]() |
#2174 |
Zadomowienie
|
Kupiłam na allegro za 25 zł oba tomy z 2011
![]() No i moje postanowienie to olać mniej ważne przedmioty,będzie to trudne bo wychowawczyni bardzo na mnie liczy :/
![]() |
#2175 |
Przyczajenie
|
No więc laski, przyłączam się do tematu : ) Moim marzeniem od zawsze była medycyna. Maturę zdawałam w tym roku, niestety za granicą. Tak więc żeby móc zdawać na wymarzony kierunek muszę pisać egzaminy wstępne. Problemem jest ze nigdy nie uczyłam się ani biologii ani chemii po polsku. Tak więc od początku przerabiam cały zakres materiału dla szkół średnich. Mimo że jest to ogrom pracy jestem pozytywnie nastawiona i mam nadzieję ze uda mi się dostać gdziekolwiek. Uczę się w domu z podręczników operonu do bio i chem+ zbiory Witowskiego. Dodatkowo mam korepetycje z obu przedmiotów dwa razy w tygodniu po 2 h. Tak więc egzaminy wstępne 2014: here I come! : )
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2176 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2177 |
Raczkowanie
|
[/QUOTE]
Czesc ![]() Na pewno Wrocław, Poznań i nie jestem pewna czy Szczecin. Musiałabym jeszcze raz spojrzeć na rekrutację. Na weekend wszystko ogarnę i dam znać, Póki co arkusze maturalne z biologii czekają ^^ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2178 |
Wtajemniczenie
|
Czesc
![]() Na pewno Wrocław, Poznań i nie jestem pewna czy Szczecin. Musiałabym jeszcze raz spojrzeć na rekrutację. Na weekend wszystko ogarnę i dam znać, Póki co arkusze maturalne z biologii czekają ^^[/QUOTE] Jeszcze Białystok
![]() |
#2179 |
Zadomowienie
|
Ma ktoras z Was zbior zadan z biologii Persony? Dobry jest? Mi osobiscie podobaja sie pytania zamkniete ze sa. Takie utrwalenie wiedzy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2180 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2181 |
Przyczajenie
|
Cherryferry, tak wiem zr jest taka możliwość. Ale płacenie co rok 10000 euro to jest trochę ból ; ) Dziewczyny jakie dobre podręczniki do chemi proponujecie? obecnie mam nowe wydanie operon, ale płakać mi się chce jak ja otwieram bo nie mogę zrozumieć co tam jest napisane
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2182 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#2183 |
Zadomowienie
|
powodzenia, w Gregu jest błąd na błędzie
![]() |
![]() |
#2184 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I to prawda Greg jest okropny. Ja osobiście uczę się: BIOLOGIA: Operon 3 tomy + vademecum, ale to przed odpowiedzią jedynie, aby na szybko sobie coś powtórzyć. Zadania Witowskiego, Medyka i Omega "Trening.." i arkusze, ale to już ogółem, nie działami CHEMIA: Repetytorium wyd. Medyk i vademecum operonu+notatki mojej korepetytorki+ZAAADAANIA! Witowski, medyk, tydzień po tygodniu do matury, pazdro i zadania domowe z korków |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2185 |
Zadomowienie
|
Podręczników do chemii nie widziałam jeszcze dobrych :P taki operon przykładowo jest do kitu bo nic tam nie ma praktycznego.
Wreszcie zacznę chodzić na dodatkową chemie ![]()
![]() |
#2186 |
Raczkowanie
|
Cherryferry, może chciałabyś nas doinformować jak jest z tym lekarskim po angielsku na WUMie. Doczytałam, że jeśli dostaniesz się normalnie na dzienne po polsku, to wówczas wystarczy, że złożysz wniosek o przeniesienie na sekcję angielską ZA DOPŁATĄ. I tu moje pytanie, bo zdajesz sie być dobrze poinformowana, czy ta dopłata to też jest jakaś mała fortunka typu 2,5 tys. euro?
![]() A co do chemii dziewczynki to polecam "Chemię od A do Z" Klimaszewskiej. Repetytorium, ale fajnie się z niego przyswaja wiedzę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2187 |
Przyczajenie
|
Cześć wszystkim, otóż.. Albo dobra zacznę od początku
![]() Właśnie jestem w 1klasie LO o profilu biol-chem-ang i... Sprawa wygląda tak, że nie wiem jakie książki kupić, abym mógł już zacząć uczyć się (stopniowo!) do matury. Mam podręcznik do chemii i do biologii (podst+rozsz.) ale dużo w nich nie ma, choć i tak je przestudiuję. Dobra, załóżmy, że już je przestudiowałem i co dalej? Kupić podręczniki rozsz do 2 i 3 klasy? chodzi mi o (kontynuacje z tego samego wyd.), czy może vademecum i z tego się uczyć. Od razu mówię, że mam własny zeszyt do chemii i do biologii, w którym wszystko w jakimś tam porządku sobie notuję. Jest to taka moja baza wiedzy ![]() Z góry dzięki, za każdą rade czy też podpowiedź ![]() chciałbym też zaznaczyć, że marzy mi się ta medycyna- choć nikomu nie chcę o tym mówić, ale tu jestem wśród swoich ![]() to na razie tyle, czekam na odpowiedzi :P Edytowane przez Matthiu Czas edycji: 2013-11-21 o 18:28 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2188 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
I zgadam się, że nie ma dobrej książki do chemii. Dlatego myślę, że korki to obowiązkowo, albo dodatkowe zajęcia w szkole. Bo tego jest dużo, a nie ma fajnie nigdzie poukładane. Mimo wszystko Operon vademecum(!) nawet lubię, bo tam są ważne rzeczy z którym się dużo innych rzeczy wiąże i można sobie przypomnieć resztę. A pierwszaki, spokojnie, dużo czasu jeszcze masz. Ja dużo rzeczy pozapominałam z 1 klasy i jest mi z tego powodu głupio, no ale tak już jest. Ucz się systematycznie i rób zadania. Na arkusze przyjdzie czas w 3 klasie. I jeszcze dodatkowo, polecam stronkę akademiapwn.pl fajna systematyczna powtórka z przedmiotów, które zdajecie na maturce ![]() Masło maślane, sorka, ale się śpieszyłam ![]() Edytowane przez cherryferry Czas edycji: 2013-11-21 o 20:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2189 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#2190 |
Przyczajenie
|
To najprawdopodobniej kupię sobie te podręczniki do 2 klasy, zawsze coś do przodu a 2 klasie powtórka. Ja wiem, że mam dużo czasu ale jak sobie wcześniej zacznę to i lepiej, a po za tym czasami mi się nudzi, bo jak wiecie resztą przedmiotów się nie przejmuje - czekam na 2 rok (rozsz.)
![]() Na koniec kupię to vademecum i jakieś zbiory zadań ![]() POLECAM WSZYSTKIM TYM, KTÓRZY WIEDZĄ CO CHCĄ ROBIĆ W ŻYCIU: http://www.youtube.com/watch?v=ZtLlfdyDySY powodzenia ![]() _________________________ ___________ ,, Mam wokół siebie świat, który codziennie się budzi i patrzy na mnie. " Edytowane przez Matthiu Czas edycji: 2013-11-21 o 20:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:04.