|
|
#2161 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Klub AMW- Anonimowe Młodo Wyglądające :D
Teraz o staze ciezko, malo pieniedzy, a jak juz jakieś są to najczesciej leci po znajmosci, albo panstwowki sobie biora do siebie.
Szczerze mowiac lepij isc do pracy a studia robic wtedy kiedy bedziemy wiedziec, ze nam sie przydadza. Bo po co studiowac dla samego sudiowania i zabicia czasu, jak potem i tak nie ma pracy. A pracodawca bardziej doceni doswiadczenie zawodowe niż papierek. No chyba, ze ktos mysli o medeycna, czy studiach prawniczych itp., do tego trzeba miec skonczone studia. Jak masz tam brata to masz łatwiejszy start Masz gdzie mieszkać, w razie czego zawsze mozesz wrocic do Polski i za wiele nie stracisz. A brat na pewno będzie służył pomocą
|
|
#2162 |
|
Raczkowanie
|
Boże nigdy w życiu nie chcę tu wrócić no chyba, że na wczasy. Dla mnie Polska to kraj skończony, wolę tam harować niż tu siedzieć i nic nie robić. Ja myślałam nad weterynarią.
|
|
|
|
|
#2163 |
|
Zakorzenienie
|
Mada z jednej strony masz rację z drugiej jednak jak nie masz papierka z tytułem to uważają Cię za analfabetę i traktują jak śmiecia
bo skoro teraz łatwo skończyć studia to dziwnym jest jak się ich nie robi albo nie ma jakiegoś zamiennika w postaci np. technika ehh tak źle i tak niedobrze... ja aktualnie od października zaczynam studia inżynierskie i mam nadzieję, że nie skończy się to na zasadzie studiów hobbystycznych
|
|
|
|
|
#2164 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego studiując warto już zaczac pracowac, chociazby w sklepie, czy restauracji. Zawsze jakies doswiadczenie sie bedzie mialo. W razie czego "jakąś" prace sie zawsze znajdzie w przyszłości. Bo nawet na takie stanowiska maja wymagania. A studentom łatwiej jest dorwać prace, niż komuś kogo interesuje pelen etat na umowę o prace. Uczący sie zawsze moze byc alastyczny, pracowac na pol etatu, na umowie zleceniu.
Ja nie pracowalam w czasie studiow i zaluje, bo wyksztalcenie nic mi nie daje, nie mam doswiadczenia.Do pierwszej lepszej pracy tez, czasem zwyczajnej jak sprzedaż na kasie nie chca brac wykształconych. Moglabym pojsc gdzie kolwiek pracowac ale zeby dali mi umowe o prace na pelen etat, uczciwie i w normalnej atmosferze. Nie jest łatwo. Na kazde stanowisko ubiega sie mase ludzi. Bezrobocie w nszym kraju mnie przeraża. Tylu mlodych ludzi nie m pracy. Co 3 moja znajoma osoba nie ma pracy, albo ma taką, że szuka innej.
|
|
#2165 |
|
Raczkowanie
|
Eh masakra z tą pracą w Polsce. Ja też się starałam o pracę w sklepie, no ale nie mam żadnego doświadczenia więc odpadłam. :/
|
|
|
|
|
#2166 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie gdy ostatnio otwierali nowy sklep na rozmowę przyszło mase ludzim, na moje oko ponad setka
A mieli zatrudnić 6 osob.Z tego pelen etat dla zastępcy kierownika (1600 nettosprzedawcy : 2x 3/4 etatu, 3x 1/2 etatu Mimo, że z gory byly podane te informacje ( w ogloszeniu) ludzie i tak przyszli. Pracy nie ma i ludzie chca sie zahaczyć czegokolwiek. Rekrutacja byla beznadziejna, wybierali chyba za wygląd Byla tez zoferta na kierownika, ale niewiadomo czemu przyszły kierownik byl juz wybrany i także rekrutował. Nie zdziwialabym sie gdyby ta mloda kierowniczka wybierala sobie swoje znajome z tej calej masy ludzi
wymiana minerały AM i kosmetyki MUA Edytowane przez Madaaa Czas edycji: 2012-07-28 o 16:27 |
|
|
|
|
#2167 |
|
Zakorzenienie
|
ehhh faktycznie masakra... ja pracowałam w sklepie i no cóż chyba na prawdę musiałabym wbijać zęby w ścianę żeby pracować tam na stałe...
|
|
|
|
|
#2168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie najważniejsze teraz to znalesc cos gdzie bede mogla sobie zarobić, ale w normalnych warunkach...
wymiana minerały AM i kosmetyki MUA Edytowane przez Madaaa Czas edycji: 2012-07-29 o 12:47 |
|
|
|
|
|
#2169 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja miałam dostać staż w starostwie, poszłam na rozmowę i miałam czekac na telefon, po czym babka zadzwoniła, że mają kogoś z większym doświadczeniem.
|
|
|
|
|
#2170 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bylam ostatnio z bratem w sklepie meblowym w ktorym wzieto mnie za corke meza. Tym razem sprzedawca myslal, ze jestem zona brata ![]() Plus bylam wczoraj w klubie i nikt nie pytal mnie o dowod
|
|
|
#2171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ważne, że chociaż uznał cię za dorosła skoro myslal, że jestes już żoną
|
|
|
#2172 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Szczerze mówiąc to mój wygląd nigdy nie blokował mnie przy znalezieniu pracy. W sumie nie zdarzyło mi się żebym nie przeszła jakiejś rozmowy kwalifikacyjnej, nie wiem z czego to wynika, może z tego że nigdy się nie stresuję i idę na luzie .---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- Cytat:
?
|
|
|
#2173 |
|
Zakorzenienie
|
very nice moze masz coś po prostu w sobie co podoba sie pracodawcom. Wzbudzasz zaufanie, jestem łądna, miła, masz gadaną itp.
![]() Mnie kiedys na rozmowie facet spytal ile mam lat, bo mlodo wygladam. Przeprosil, ale zaczal komplementować Potem powiedzial, że jestem mile widziana, mlodaabym dobrze pracowala. Juz w sumie prawie dostalam te prace, ale dziewczyna ktora miala odejsc jednak zdecydowala sie zostac ( tak bynajmiej mi poiedział, może sciemnial, ale bynajmiej zadzwonil i poinformowal, wiec moze rzeczywiscie tak bylo).Ja myslę, że najgorzej z mlodym wygladem jest miesce pracy, gdzie praca polega na kontakcie z klientem, wtedy rzeczywiscie pracodawca może nie zatrudnić. Same wiecie jak traktuje i spostrzega się osoby młode, więc praca z klienetm może stanowić problem. Szczegolnie może tak pomyslec pracodawca, który sam na rozmowie spostrzega takie osoby jak gówniarzy
|
|
#2174 |
|
Raczkowanie
|
Eh ja nie mam żadnych kwalifikacji więc szukałam tylko w sklepach, ale macie rację młodo wyglądające osoby mają z tym problem, a ja jeszcze jestem nieśmiała to juz w ogóle do bani
|
|
|
|
|
#2175 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Moze dlatego, ze obok obraczki mam pierscionek , ostatnio w tym sklepie meblowym mialam tylko obraczke.
|
|
|
#2176 |
|
Zadomowienie
|
Madaa ja do tej pory nie spotkałam się z tym, że potencjalny pracodawca potraktował mnie niepoważnie, ogólnie też jestem nieśmiałą i spokojną osobą, ale zawsze wymyślam sobie przeróżne zadania wymagające np. wystąpień publicznych itd, to bardzo mi pomogło się przełamać przed innymi. Pamiętam jak kiedyś byłam na jednej rozmowie ( taka praca wakacyjna dla studentki), obok mnie była chyba z 50-siątka wygadanych, ładnych dziewczyn, ale ja zawsze myślę sobie tak: przecież masz takie same szanse jak te dziewczyny
, czemu mieliby Cię nie wybrać i pomaga . A dam sobie rękę uciąć, że na pewno nie wyglądasz młodziej niż ja. . Za to z niepoważnym traktowaniem spotykam się częściej ze strony facetów, którzy postrzegają mnie jako taką słodką drobinkę, która sobie z niczym nie poradzi, siatek z zakupami nie poniesie itd. Zawsze oferują mi pomoc..evelineau to lekarka się popisała, nie ma co . Właśnie ja się trochę boję takich komentarzy, jak ludzie będą reagować na obrączkę, czy dziecko. Swoją drogą zauważyłam, że najbardziej skore do takich komentarzy są chodzące po mieście babcie:P
|
|
#2177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Jak chodzilam do dentystki to starala sie mowic na pani ale tez zdarzylo sie jej powiedziec dziecko . Tez wlasnie zastanawiam sie jak beda reagowac ludzie kiedy w przyszlosci bede w ciazy .
|
|
|
#2178 |
|
Raczkowanie
|
Ciężkie to nasze życie
|
|
|
|
|
#2179 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Obrączka obrączka, poczekajcie az w ciaże zajdziemy, wtedy będzie ubaw ![]() ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Cytat:
Ja chodze juz od dawna, bylam u wielu, zawsze wybieram facetów i nigdy z ich strony nie spotkał mnie nawet komentarz na temat mojego wyglądu. Zawsze traktowali mnie jak dorosła. Nigdy nawet nie dali odczuć mi, że wygladam mlodo. Jeden to nawet juz na ciaze mnie namawiał
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2180 |
|
Zakorzenienie
|
z tym młodym wyglądem i ciążą może być różnie
teściowa mojego brata (która zdecydowanie nie wygląda i nigdy nie wyglądała na swój wiek) jak rodziła drugie dziecko to traktowali ją w szpitalu jak smarkulę, która nie wie co antykoncepcja (a miała już wtedy drugiego męża ) może teraz jest nieco lepiej bo moja bratowa jakoś się na to nie skarżyła no ale bywają różne piguły
|
|
|
|
|
#2181 |
|
Zadomowienie
|
W moim szpitalu jest taki ordynator na ginekologii, że źle się odnosi do młodych dziewczyn w ciąży, jeszcze bez męża itd. Mnie zdarzyło się raz zagościć na ginekologicznej izbie przyjęć, ale potraktowali mnie normalnie.
|
|
#2183 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2184 |
|
Zadomowienie
|
Ale Tu cicho. Ja się melduję, miałam fajny weekend na weselu i nawet złapałam welon
|
|
#2185 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Ja ostatnio byłam na wakacjach w górach z koleżanką Poszłam do sklepu zakupić jakiś alkohol na wieczór a pani w sklepie mówi do mnie że nieletnim alkoholu nie sprzedają, na to ja jej powiedziałam że jestem pełnoletnia i z przyjemnością pokaże dowód Ale to i tak nie pobije mojej ostatniej wizyty na basenie gdzie pan w kasie zapytał mnie czy ma być szkolny
|
|
|
|
|
#2188 |
|
Raczkowanie
|
Jak tak czytam to widzę, że wy macie straszny ubaw z tego, że proszą was o dowód. Ja to strasznie przeżywam jak ktoś mnie uznaje za dziecko
|
|
|
|
|
#2189 |
|
Zadomowienie
|
Na pewno nie w najbliższym czasie
, zresztą mój Tż jakoś nie spieszy się z zaręczynami. Wspomina o tym, ale o ewentualnym pierścionku cisza, a ja chcę poczekać aż on naprawdę będzie tego chciał. Olaplu mnie przy spowiedzi ostatnio ksiądz zapytał do której klasy chodzę, a ja w tym roku studia skończyłam , ale jakoś mnie to nie ubodło. Gorzej się wkurzam jak idę gdzieś na imprezę, a zarywają do mnie małolaty. Co do dowodu to zawsze proszą o niego w Biedronce hehh, bo np. w Groszku czy Żabce nigdy mi się nie zdarzyło. Jak kupujemy coś z Tż i ja płacę to kasjerka najczęściej i tak zwraca się do niego, pewnie dlatego że jest większy![]()
|
|
#2190 |
|
Zakorzenienie
|
Very nice nie znasz dnia ani godziny kiedy to tż Cię zaskoczy
mój mi za to złośliwe gada, że gdybym nie robiła cyrków jakiś czas temu to już bym była narzeczoną no cóż pewnie bym nie była bo bym po prostu nie przyjęła oświadczyn ja ostatnio byłam z chrześniakiem w sklepie i kupowałam piwo dla siebie i siostry xD a i tak babeczka się pyta czy 18 skończone co z tego, że inni się pytali czy to moje dziecko xD w końcu zawsze mogę być nastoletnią mamusią |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:49.

Masz gdzie mieszkać, w razie czego zawsze mozesz wrocic do Polski i za wiele nie stracisz. A brat na pewno będzie służył pomocą 

bo skoro teraz łatwo skończyć studia to dziwnym jest jak się ich nie robi albo nie ma jakiegoś zamiennika w postaci np. technika
i mam nadzieję, że nie skończy się to na zasadzie studiów hobbystycznych

teściowa mojego brata (która zdecydowanie nie wygląda i nigdy nie wyglądała na swój wiek) jak rodziła drugie dziecko to traktowali ją w szpitalu jak smarkulę, która nie wie co antykoncepcja (a miała już wtedy drugiego męża
gdzie się podziałyście?
Ale Tu cicho. Ja się melduję, miałam fajny weekend na weselu i nawet złapałam welon