|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2161 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r.
Znalazłam większą kawiarkę http://allegro.pl/kawiarka-kafetierk...932686525.html i jeszcze spieniacz u tego samego sprzedwcy http://allegro.pl/spieniacz-ubijak-d...931166319.html
a spieniałyście kiedyś podgrzane mleko? bo ja zawsze z lodówki i nie zdążę ryja zamoczyć a kawa prawie zimna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2162 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() edit-mój tż mówi że to to mieszadełko na patyku, tak? ja tym mannę mieszam jak się gotuje. Nie wiedziałam że tym można mleko spieniać-jutro spróbuje ![]() pociągiem mówisz, tak lubią? Cytat:
Rumuni gotowali ![]() ![]() ![]() http://allegro.pl/listing.php/search...a&category=123 Tak gotuje się na kuchence normalnie, znaczy zimną wstawia i zagotowuje. Jeszcze są takie jakby tygielki do parzenia kawy po turecku (czy po jakiemuś tam)
![]() ![]() |
![]() |
#2163 |
Zakorzenienie
|
przegladalam pare zdjec i mnie rozbawily wlosy mlodej, fota nr 1- z lutego, od razu po przeprowadzce
![]() 2,3terazniejsze i 4-butki Amelki, ale takkkk mi sie podobaja, one takie sa szmaciaki ale tak ladnie wygladaja ![]()
![]() |
#2164 |
Zakorzenienie
|
libra, właśnie oglądałam te spieniacze i się zastanawiam czy się teraz mocno namachać żeby sobie kawkę z takim mleczkiem zrobić. Przed tem spieniałam mleko dyszą z ekspresu, ale ekspres schowany. Ostatnio to właściwie nie spieniałam wcale bo czasu nie miałam.
![]() |
#2165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To może i faktycznie takiej wielkiej kawuchy bym nie wyżłopała na raz jak ona mocna.Rozumiem że to na kuchenkę gazową tez się nadaje? bo ja innej nie mam. O to ci rumuńce chyba mieli takie właśnie tygielki , tak rumuni prawdziwi ![]() Darusia Oliwka słodka jak zwykle ![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- A no wlewam mleko do butelki od bobofruta tak z pół ,zakręcam i potrząsam góra- dół ,góra- dół ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2166 |
Zakorzenienie
|
dobre z tym bobofrutem. To zimne mleko tak spieniasz?
"kijeczkiem o hubę" ![]() ![]() skumałam. Jak już tż mi wyjaśnił co to matewka, to zatrybiłam normalnie na gazówce, tylko musi być "krzyżaczek" bo to małą średnicę ma
![]() |
#2167 |
Zakorzenienie
|
No widzisz poprawiłam Ci humor na wieczór
![]() zimne i tak się zastanawiam czy można podgrzane czy raczej nic z tego nie wyjdzie ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Już kupiłam tą dużą jednak bo jak będą goście to nie będę stała nad garami pół godziny ![]() jeszcze muszę się rozejrzeć za jakimiś ładnymi filiżankami do kawki i tak już miałam coś kupować bo ostatni trochę mi się natłukło a to ja a to Miko |
![]() ![]() |
![]() |
#2168 |
Zakorzenienie
|
Witam kochane.
ja wpadam na chwilę pożalić się troszke... Dziś jestem sama w domku bez moich dwoch skarbów. Tż z malą śpi u rodziców a ja w domu. Tż mial mecz na 19-tą wiec musiał mała do nich zawieźc a że mała chora i mamy cięzkie noce to nie chciał jej samej zostawiać. A ja mam się wyspać... tylko jak?? jak mi tu pusto bez nich, mam doła i ryczę jak bóbr... Jeszcze do tego wszystkiego strasznie się martwię bo mała dzis mi dziwnie zsiniała ![]() Kiedy wychodziłam do pracy, ubierałam malą z tż i nagle on mowi "ojej, jakie masz brudne raczki" na co ja patrzę a one nie brudne tylko sine!! Po prostu miała sino-czarne paznokcie paluszki do polowy. Do tego miała je zimne jak lody. Ogrzałam jej szybko i przeszło ale wyglądało to dziwnie. kazałam tż obserwować małą i jak znów sie to powtorzy-jechac na pogotowie. Jestem przerazona... i jak ja mam tu spać?? W poniedziałek ide z nią do lekarza. No chyba, że wcześniej na pogotowie... dziwne, ze była przeziebiona, miała kaszel i nie miala goraczki a jak jej to przeszlo to nagle goraczka i rozwolnienie... i do tego te palce dzisiaj... Pożalilam się i idę probować zsnac. Meliskę wlaśnie sączę... Pa
#2169 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja mama np. biszkopt wkłada do letniego pieca a dopiero jak juz siedzi to daje wlaściwą temp. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
Ja po tym dzisiejszym obżarstwie też idę spać ![]()
![]() |
#2170 |
Zakorzenienie
|
Asiulek mam nadzieję że to nic poważnego
![]() Izazula ja biszkopt też od letniego, francuskie dość pracochłonne jest , robię nawet z potrójnej porcji i sobie później dzielę i zamrażam to samo z kruchym |
![]() ![]() |
![]() |
#2171 |
Zakorzenienie
|
Ice- nie wiem ci ci napisać. Tak bardzo wam współczuje. Gdy przeczytałam Twojego posta to aż mnie zatkalo.
Może Catro ci coś doradzi bo ona jeździ do CZD w Wawie. Ja nigdy tam nie byłam. Co do przeniesienia dziecka to chyba nie jest to takie proste jeżeli chce się to samemu zrobić. Bo wtedy wypisujesz na własne życzenie a to jest niebezpieczne. Lepiej jest jak to szpital kieruje do innego szpitala.
#2172 |
Zakorzenienie
|
Libra ten spieniacz to wyglada jak moj dzbanek do herbaty. Tez w nim spienialam. 3 ruchy i z mleka bita smietana prawie.. Ja spieniam cieple mleko.i jest najlepsze.
Asielek moze po prostu za mocno zmarzla ![]() ![]()
![]() |
#2173 |
Zakorzenienie
|
Też mi się wydaje że mogło jakieś zaburzenie krążenia być i rączki jej zmarzły.
Madzia dzięki za podpowiedź z ciepłym mlekiem ,teraz się nie będę mogła doczekać aż przyjdą |
![]() ![]() |
![]() |
#2174 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Zosia też chyba dostanie taką kuchnie od chrzestnego na gwiazdkę ![]() Cytat:
pytałam o tego hello kitty i koleżanka mówi że u nich nie ma problemu z kółkami, lekko jeździ itd. jedyne co to w środku ten materiał lipny trochę. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Była koleżanka u nas dzisiaj, ich córeczka jest starsza równo rok od Zosi, byłam w szoku jak ona puzzle układa. 4 godziny siedziała i układała te same puzzle. I to dosyć duże puzzle bo było ich ok 40 szt.
![]() |
#2175 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Taką kawiark,ę to sobie kiedyś z włoch przytargałam . jakieś grosze kosztowała Cytat:
![]() BYłam na kręglach ale jakoś marne u nas te tory
![]() |
#2176 |
Zakorzenienie
|
ania ta rozowa?
mloda dostala to nawet nie wiem, ale ja bardzo lubie,.
![]() |
#2177 |
Zakorzenienie
|
Darusia- Oliwka na tym pierwszym zdjęciu fryzurkę ma super
![]() ![]()
#2178 |
Zakorzenienie
|
Czyżbym była pierwsza??
dzwoniłam do moich szczęść i w nocy było srednio. Najpierw mała sie obudziła o 24, wiec spała od tej godziny z tż. Na początku spala spokojnie ale potem zaczęła się strasznie wiercić bo znów męczyła ją kupka... no i ją zrobiła ![]() Ubieram się i lecę do nich... Miłego dzionka ![]() ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Aaaa... jeszcze mialam pytać... Te wasze dzieci to juz naprawde ogladają bajki? Moja nadal ma je w nosie. Jak włączę jej mini mini to czasem zerknie, popatrzy z minutę między jedną zabawa a drugą... ale tak żeby miała jakąs ulubiona i żeby dluzej pooglądała to nie ![]() Uwielbia jedną reklamae "mama mówi na to frut ale dla mnie to owocowy (i wercia krzyczy razem z nią) ALARM! " ![]()
#2179 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
no tego spieniacza jestem ciekawa ![]() kijeczkiem w hubeczkę nie wyszło, bo za mało cierpliwości mam. Juz ci dziewczyny odpisały, że ciepłe jak najbardziej, w ekspresie to się właśnie gorącą parą z dyszy spienia. Tżtowi się "kijeczek o hubeczkę" spodobał i się ze mnie śmiał w kuchni rano, że prędzej mi iskry z łap pójdą niż spienię ![]() asiulek, może faktycznie krążeniowe sprawy. Bardzo dobrze, że do lekarza idziecie ![]() Cytat:
Ile ci to zajmuje? bo nie wiem czy cierpliwości mi starczy... a kijeczkiem o hubeczkę to ile ci zajmuje? bo ja wymiękłam szybko.... (a jak się tż ze mnie śmiał jak nie zatrybiłam, że matewka to ta gwiazdka, a mamy dwie i nawet ich używamy) Cytat:
Ale fajnie z tymi puzlami. Faktycznie spora ilość elementów i czasu tym bardziej ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- asiulek, lenka jak pisałam bardzo lubi bajki-ale nie wszystkie, na ogół tylko dora i diego. Rano jak się np o5-6 budzi, to krzyczy "tatusiu, mleczko" a potem "bajka, dora/diego". I ogląda ze zrozumieniem, że tak powiem, bo te bajki to takie są że się dzieci o różne rzeczy pytają ("a widzicie gdzie jest/...?", "a jak się mówi...?" "czy tym można...?" "lubicie...?" itp)i lenka im odpowiada i w ogóle dużo powtarza potem w ciągu dnia tego co tam mówią. Do obiadu baja niestety musi być :-(. I czasem jak coś muszę pilnie zrobić to jej zapodaję. Czyli ogólnie sporo. Ale przynajmniej te baje takie dość mądre są wg mnie. Uczą ang słówek i takich ładnych postaw, że trzeba pomóc, podziękować, w diego jest dużo ciekawostek o zwierzętach, takich, że niektórych to nawet nie słyszeliśmy z tz. Ona ogląda głównie z nickelodeon i nick jr, jeszcze uznaje czasem bąbelkowy świat gupików, ni hao kai lan i umizoomi, czasem małego bila. Wszystkie te baje na tych kanałach takie dość wartościowe są uważam. Często jej w nocy nagrywam dore i diego po kilka odcinków i potem ma "na zapas"
![]() ![]() |
![]() |
#2180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W dzbanku dużo szybciej i większą ilość mleka, więc jak na 2 kawki to już dzbanek w ruch idzie. Ale chyba sobie kupię ten elektryczny mieszacz ![]() Ja juz po porannej kawce :P co do wózków to moja szwagierka ma cos takiego http://allegro.onet.pl/sliczne-wozki...919684576.html nie ten sam ale bardzo podobny i narzekala na niego a ten trójkołowy to ma cos w stylu tych http://allegro.onet.pl/af91-wozek-dl...935926022.html http://allegro.onet.pl/trojkolowy-wo...897810436.html i z niego jest bardzo zadowolona ![]() ![]() Mojemu dziecku to pewnie taki by się spodobał. Może poszukam jakiś desek bo mam tego troche, resztę dokupię i sama mu zrobię ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2181 |
Zakorzenienie
|
ten pierwszy wózek (ten typ) to na placyk przyjeżdżały dziewczynki i nie dość że brzydki, to rozklekotany na maksa-wszystko co się regulowało (oparcie, podnóżek, rączka) to latało we wszystkie strony. Trójkołowy taki też przetestowany-ładnie mała nim jeździła, tylko szkoda że kółko nie obrotowe. Właśnie dlatego jej ze skrętnym/skrętnymi chce kupić z przodu.
Jak pisałam, moja ma jedną rozsypująca się parasolkę, a przetestowała wiele, bo co nie przyjedzie wózek na placyk, to moja od razu do niego leci i wozi, wozi, wozi... ![]() ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- i jeszcze z moich obserwacji placykowych to wychodzi że chłopaki to najbardziej lubią typowe dziewczyńskie wózki lalkowe ![]() ![]()
![]() |
#2182 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() dajcie dobry przepis na gofry ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Asiulka może jakiegoś rota albo innego wirusa załapała Wercia ![]()
#2183 |
Zakorzenienie
|
a jeszcze miałam zapytać (Librusia
![]() podoba mi się taki mikser http://allegro.pl/robot-kuchenny-cla...947207447.html i mam pytanie-jak on ma tą misę taką sporą-5 litrów-to jak bym chciała coś zrobić o małej objętości, np.pianę z kilku białek do sernika to da toto radę, czy mniejszą ilość ciasta.... bo sie tak zastanawiam czy nie będzie toto powietrza wtedy miksować....
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2184 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Daj znać co z Weroniką ![]() Evitka wczoraj dokładnie macałam duplo i hk,układałam je razem i powiem Ci,że gdyby nie logo "lego"na duplo to bym nie widziała,który to który.Jedyna różnica jaką wyczułam to to,że w dotyku duplo mają większy poślizg i nie wiem czy to światło mi tak padało czy naprawdę tak jest,ale duplo są jakby bardziej błyszczące i tyle.A kolorystyka klocków hk to miód na moje serce-wielbie takie pastele i dla mnie to sama radość patrzeć na te klocki. Nie mogę tylko porównać ludzików,bo w duplo nie mam ani jednego,więc nie wiem.Wzięłam kota wczoraj klockowego,robiłam mu przysiady,wyginałam głowe i jest taki jaki był.Ja to chyba skuszę się jeszcze na tą wille jednak ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2185 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ICE - gul mi stanął w gardle, ogromnie Ci współczuję ![]() ![]() ![]() Aleście się rozpisały - weekend a tu tłum jak nigdy ![]() ![]()
![]() |
#2186 |
Zakorzenienie
|
Ana, no nie mogę kotu przysiady robiła
![]() Dzięki za opinię, bardzo pomocna ![]() bao, mi się ul też podoba, ale lence nieszczególnie. Jak ogląda nicklodeon to jej zmieniam na ang, na jim jam też, ale na nick jr tylko na rosyjski zmienić się da. By the way, dora rosyjska beznadziejne głosy ma i nie uczy ang. A org, angielska hiszpańskiego uczy
![]() Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2011-11-20 o 08:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#2187 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
http://allegro.pl/moj-pierwszy-sport...940146137.html super jest i koła ma z pianki . Ola go na roczek dostała .
![]() |
#2188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a ta bajka UL to normalnie moja ulubiona! uwielbiam buzbee ![]() ![]()
![]() |
#2189 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zastanawiam się jeszcze nad wysokością tego wózka, ale one chyba podobną mają. Ten z hello kitty wysokość ma ok dla naszych dzieci. Pamiętam że koleżanki córka fajnie nim jeździła. Ja też chyba zdecyduje się na ten 2 w1,ma skrętne przednie koła.
![]() |
#2190 |
Zakorzenienie
|
ten wózek z hello kitty to mają u OLki w przedszkolu . oczywiście już jest w częściach
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:17.