|
|
#2161 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6
aaaa do obiadu zawsze warzywa roznej ilosci byly
i mozna solic sobie wszystko, ale najlepiej juz PO ugotowaniu bezposrednio na talerz
|
|
#2162 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Magdalena - moje gratulacje!!!!
Ggoraa trzymam mocno kciuki!!!!! Mnie o dziwo też pod warunkiem że nie zrobię zbyt mocnego tego wywaru ![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Zazdroszczę ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
http://umamy.homestead.com/porod.html ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
W weekend mam zjazd... kolejny dopiero 19-20.11 więc już po wyznaczonym terminie... jak do kolejnego zjazdu nie urodzę to potem będę sie podwójnie stresowała wiedzac że poród może być w każdej chwili ![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- hehe robię tak samo ![]() brzuch mam tak nisko oasadzony że nawet gdy jem to siedzę jak facet z nogami pod kątem 90stopni i brzuchem pośrodku ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
Moja mama karmiła mnie piersią (jestem jej nastarszą córką) ale jej mleko nie miało zbyt dużo wartości odżywczych i musiala mnie dokarmiać mlekiem modyfikowanym. Przy rodzeństwie już nie miała takich problemów. Szczerze mówiąc wkurzyłabym się gdybym nie mogła karmić piersią zwłaszcza że biust mi się powiększył z 75C na 85F ![]() ![]()
Edytowane przez Tottie1984 Czas edycji: 2011-10-21 o 22:42 |
|||||||
|
|
|
#2163 |
|
Wtajemniczenie
|
apropo promocji :
Selgros od 25.10 do 7.11.- kaszka mleczno ryżowa 230g- 6,10zł, Bobovita desery 2szt- 2,26zł (1szt.), dania Bobovita 190g po 2szt.- 3,73zł (1szt.), mleko Bebilon 800g- 34,87zł, dania Bobovita 250g- po 2szt. pakowane- 4,70zł (1szt.), proszek Lovela 5kg.- 39,18zł oraz 5-10-15... ciuszki wybrane -50% ![]() http://www.51015kids.eu/ Dobranoc mamusie
|
|
|
|
#2164 |
|
Wtajemniczenie
|
Loveli juz nigdy nie zakupie
|
#2165 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaj juz od 2 godz sie przewalal w lozku i spac nie moge, tak mnie wszystko swedzi
a maluchy sie wierca jak opetaneNa dodatek wczoraj sie przestraszylam bo jak zakladalam clotrimazol to wymacalam ten caly pessar jakies 3cm od wejscia pochwy, zdaje mi sie ze to strasznie nisko i mam schiza ze mi sie przekrecil. Nie ma co, jutro bade na ip bo moj gin ma dyzur ---------- Dopisano o 04:53 ---------- Poprzedni post napisano o 04:48 ---------- Aha co do wod to tak sie nie martwcie, samoczynnnie odchodza tylko u 10 proc rodzacych . I zwlaszcza jak sie stoi to raczej nie chlustaja tylko sie sacza- bo glowka dziecka jak korek zatyka szyjke macicy Bardziej ponoc leci jak sie lezy... To tak z teorii, w praktyce nie wiem bo mi nie odeszly
|
#2166 |
|
Zadomowienie
|
Witam weekendowo
![]() Macie jakies nowe wiesci od ggory??? urodzila juz??? Glam szkoda mi Ciebie, ze tak pod koniec ciazy taki psikus, ale juz niedlugo i bedzie po wszystkim, bedziesz miec maluchy przy sobie |
|
|
|
#2167 |
|
Rozeznanie
|
GRATULACJE !!!
![]() Dla kolejnej mamy Agnieszka dzieciaki słodziaki Też czekam co z ggoorą. A i dziś obudziłam sie z mokrym cyckiem, chyba siara mi sie posączyła?
|
#2168 |
|
Zadomowienie
|
Nie śpię od 5 i nadrabiam Gratulacje dla nowych mamuś dzieciaczki się nam sypią ![]() Śliczne dzieciaczki, aż miło popatrzeć ![]() Super ![]() Glamm jeszcze troszkę, chociaż rozumiem, że Cię wszystko drażni. Mam nadzieję, że dzisiaj się wyśpisz. Tincia Lovela uczulać też lubi, dlatego unikam. Ale wiadomo, że są gusta i guściki ![]() Truscafka to synek niech podrośnie jeszcze ale i tak już blisko, a że jedzenie chwalisz to chętnie się zamienię ![]() Ggora na wieści czekamy ![]() Co do kąpieli dzieci, bo dyskusja trwała, u mnie w szpitalu nie myją maluszków zaraz po urodzeniu właśnie ze względu na maź płodową. Tłumaczą, że takie są najnowsze zalecenia. Także chyba coś w tym jest
|
|
#2169 |
|
Zadomowienie
|
No i ja witam weekendowo.
I również czekam na wieści o nowych dzieciaczkach. Ja dziś jadę na ostatnie zakupy
|
#2170 |
|
Zadomowienie
|
Ona tylko PL jest tak zacofanym krajem, ze jak sie mowi na oddziale polozniczym, zeby nie kapac tylko wytrzec maluszka to polozne patrza sie na Ciebie jak na wariata. Kuzynka tza rodzila pierwszego w UK i byla zachwycona tym systemem, tylko jej sie nie podobalo ze tak malo usg jest wykonywanych w czasie ciazy, a drugiego rodzila w pl i mowila, ze jakas totalna masakra - ogolnie
|
|
|
|
#2171 |
|
Zakorzenienie
|
Tez weszam zobaczyc czy sa newsy od ggory
Ona- to chyba tak jak z tym pepuszkiem, u nas w szpitalu polozna mi. Mowila ze sie odchodzi od spirytusu i utrzymywania sucho na rzecz moczenia i pielegnacji sama woda- w anglii juz od dawna sie to praktykuje . Teraz ty mowisz z mazia...jeszcze troche a zaczna zalecac zimny wychow a wtefy te tradycyjne babcie co by dziecko i latem pod pierzyna trzymaly wszystkie padna na zawal
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=43221823 #post43221823 wymienie Tresor Midnight Rose Edytowane przez glamourous Czas edycji: 2011-10-22 o 08:34 |
|
|
|
#2172 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj zaczynamy 36 tydzien
![]()
|
|
|
|
#2173 |
|
Wtajemniczenie
|
Glam daj znac,co i jak po wizycie na IP.Idz idz,bo to nie przelewki.
Tez czekam na wiadomosci od dziewczyn ,ciekawe,jak im poszlo/idzie.Ja moge urodzic dzisiaj lub jutro,potem tydzien musze zaciskac nogi .TZ w czwartek ma otwarcie sklepu i nie mamy z kim zostawic Maxa.Wiadomo,jak bedzie trzeba zostanie,ale widze,jakie to dla niego wazne,zeby chociaz w czwartek byc w pracy.Takze albo teraz albo od przyszlego weekendu
http://www.suwaczki.com/tickers/gannskjop73k13pj.png http://babystrology.com/tickers/baby...15&babycount=1 Edytowane przez OlusiaS Czas edycji: 2011-10-22 o 08:44 |
|
|
|
#2174 |
|
Wtajemniczenie
|
witamy, witamy z rana
z poranna kwaunią w dłoni czytam i sprawdzam wieści ![]() o 10 zmykam do szkoły, więc zajrze do Was dopiero póóóóóźniej.... bo na tel coś ostatnio nie chciała mi przeglądarka otworzyć wizazu :/ Powiem Wam że jestem szurnieta... okazało sie ze 90% osób z roku pisze na podobny temat, więc wczoraj- zmianiłam temat pracy, napisałam plan pracy i stworzyłam cele głóne, szczegółowe i hipotezy do badań.... w 3h zrobiłam to, co piszę od lipca ![]() jestem hardcore! Ggorraa !!! Trzymamy kciuki bardzo mocno i czekamy na wieści... A że pewnie mała już z Tobą, GRATULUJE ZA WZASU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Glam już niedługo!!! jakby rzeczywiście Cie męczyło to jedź na IP, lepiej mieć wszystko pod kontrolą .... Trzymam za Was bardzo mocno kciuki !!!!!!! Edytowane przez ja_dalia Czas edycji: 2011-10-22 o 09:00 |
|
|
|
#2175 |
|
Zadomowienie
|
Mola i Glamm sama byłam zdziwiona jak nam o tym mówili ale dziecku to raczej nie zaszkodzi.
Glamm nam co do pępka to mówili, że nic się nie dzieje jak zamoczysz, tylko, żeby uważać, nie uszkodzić i nie panikować, bo każdy odpada indywidualnie ![]() Mola ja w Polsce rodzę (można powiedzieć na prowincji) tylko, że to nowy prywatny szpital, tylko kontrakt z NFZ ma podpisany. Może dlatego do najnowszych zaleceń się stosują
|
|
#2176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo Ty chyba w Profamilii będziesz rodzić?![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Na liście, przy rozpakowanych mamach nie będzie info o wózku? Szkoda, bo właśnie teraz byłoby fajnie, w jakim wózku nasze dziecko będzie jeździć No i przydatne info na przyszłość gdyby jakaś mama chciała zapytać jak się wózek sprawujeAle jestem ciekawa co u Ggory i Nie_wiem. A Bahamdia odzywała się? Co z tym jej czopem co też odpadł? |
|
|
|
|
#2177 |
|
Zakorzenienie
|
Dalia wlasnie, dzis mi sie snilo ze urodzilam coreczke i nazwalam ja dalia
Ona w ie i uk zalecaja po prostu ostrozne mycie pepuszka woda, mozna caly zamaczac w kapieli a potem delikatnie osuszyc I tu mnie polozna zaskoczyla bo mowila ze wg nowych zalecen to samo
|
#2178 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hehehehehehe... bardzo ładnie
|
|
|
|
|
#2179 |
|
Zadomowienie
|
Witam serdecznie
![]() Dziś nie pospalam jak zwykle, wstalam po 8 bo Tż ma wolne i obudził mnie śniadankiem,zjedliśmy i Tż pojechał do zakładu sprawdzić coś w samochodzie i opony zmienić więc narazie siedzę sama. Idę się zaraz ogarniać bo później na jakieś zakupy trzeba jechać. Jakoś mnie coś muli od samego rana
|
#2180 |
|
Zadomowienie
|
Ona nie wazne czy prowincja czy duze miasto, kwestia podejscia do pacjenta, u mnie w miescie jest stosunkowo stary szpital, ale 3 lata temu zmienil sie ordynator porodowki i wywrocil wszystko do gory nogami, oczywiscie in plus. Zrobil kapitalny remont, wprowadzil nowe zasady, ze kobieta rodzaca normalnie sie czuje i opieka poloznych jest na bardzo wysokim poziomie. Zas kolezanka z roku rodzila we wroclawiu na borowskiej i byla wkurzona na szpital, opieke, po porodzie miala trafic na sale a trafila na korytarz, bo miejsc nie bylo, polozne na nia sie darly, ze ma karmic piersia i miala tak zmietoszone cycki, az mi jej szkoda bylo itd.
|
|
|
|
#2181 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny,
Od rana tylko myślę o ggórze, ale widzę zero wieści od niej Może tuli już maleństwo.Lecę po mięsko na lasagne. Niestety mąż mnie już dziś zostawił i musiał jechać do fabryki, bo jak zwykle jakieś mega problemy mają Ehhh ... Glam ... tak mi Ciebie szkoda, ale jeszcze tylko kilka tygodni!!! I będziesz tulić podwójne szczęście!!
|
#2182 |
|
Zadomowienie
|
Seona niby tak
Mnie się zawsze tak wydaję Ale urazić, nikogo nie chciałam Tak tam się na poród wybieram, jak się dziecię zdecyduję ![]() Glamm czyli na jakoś rozsądną położną trafiłaś ![]() mol bo to właśnie dużo od ludzi zależy i ich chęci. Mnie wkurza ten nacisk, że masz karmić piersią ale jak na początku nie idzie, to co dziecko zagłodzić trzeba. A już leżenia na korytarzu zrozumieć nie mogę, przecież wiedzieli ile pacjentek mają. A potem kobiety traumę mają, do czego szpitale i ich personel czasem się przyczyniają.
Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-10-22 o 09:33 |
|
|
|
#2183 |
|
Zadomowienie
|
lasagne .... uwielbiam ![]() ![]() smaka mi narobiłaś... może na kolację zrobię
|
#2184 |
|
Zadomowienie
|
Seona wydaje mi sie, ze gora, nie_wiem i Bahamadia rodza lub juz urodzily, bo nic sie dziewczyny na forum nie odzywaja, a na pasku tez nie ich nie widac, a u gory to chyba juz po wszystkim???
|
|
|
|
#2185 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!
Witam się z rana po nocce w domku, mmmm Mąż przejął obowiązki pielęgniarek i podaje mi nocną i poranną dawkę leku, bo ja bym się w zyciu nie przebudziła na czas ![]() Jejku strasznie mnie trzepie po fenoterolu, ręce i głowa najbardziej się trzęsą, :/ Widzę, że poszłyście pełną parą z rozpakowywaniem ![]() Ja już się nie mogę doczekać jestem strasznie optymistycznie nastawiona Natomiast wczoraj teściowa mi powiedziała, że ona się tak boi jakby sama miała iść rodzić... mnie to podbudowywuje i podziękowałam jej, bo jak ona się tak boi to ja czuję jakąś ulgę w sobie Poczytałam wczoraj o tych waszych simsach i chyba zaraz włączę Playstation i będę ciupać
|
|
#2186 |
|
Zadomowienie
|
my tez juz po sniadanku, dzisiaj byly pancakes'y
|
|
|
|
#2187 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Owieczko a byłaś na tym Panieńskim ??? ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
Oj tez bym urosła przez takie słowa ![]()
|
|
|
#2188 |
|
Zakorzenienie
|
czesc laski
Ggora na pewno juz tuli maluszka tylko, ze wymeczona odpoczywa i cieszy sie skarbem !!!tego jej zycze !!!! ja dzisiaj sobie zalozylam szczytnt cel-posprzatac wszystko oprucz okien bo okna mowi tz jak wroci umyje, a ja nawet pod szafkami mam zamiar i za meblami sprzatac, oczywiscie tego mu nie mowilam bo by sie spojrzal jak na niedorozwoja:P u mnie mala od razu wytarli z tej mazi, potem wiadomo uszka nosek oczyszczali i nie jestem pewna ale chyba kapali ja od razu bo czysciutka dostalam, no prawie czysciutką bo miala 3 skrzepiki krwi we wloskach takie malutkie.... mysle ze nic sie nie zmienilo u nas, szpital zacofany.... ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- mola super slowa od rana
|
|
#2189 |
|
Rozeznanie
|
witam,
Obudzialam sie ok. 3.00 i chyba 2 h nie spalam. Ide nadrobic....spanie. |
|
|
|
#2190 |
|
Zakorzenienie
|
widze, ze kazda z nas zaglada z nadzieja na dobre wiesci od dziewczyn... normalnie jak sie w nocy budzilam przez te cholerne skurcze to sie zastanawialam, jak sie trzymaja i czy juz po wszystkim ![]() mol_aa a jak juz 36tc to nie mozesz juz wstawac pomalu tylko dalej nakaz lezenia? tz w pracy a mi sie nudzi, koncze herbate i ide polazic na miasto, moze cos upoluje mlodemu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:25.

strasznie mi smakuja.

a maluchy sie wierca jak opetane

Szkoda, bo właśnie teraz byłoby fajnie, w jakim wózku nasze dziecko będzie jeździć