|
|
#2161 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Miłośniczki H&M - część X
Dziś przemierzyłam 10 (słownie: dziesięć) sklepów z gazetami w tym stacja benzynowa, dwie Żabki, trzy kioski Ruchu, Tesco, Carrefour i dwa sklepiki uczelniane. Niestety ani jednego Avanti a jeżeli już to za 4,50
Oczywiście nie wspominam o zeszłotygodniowym polowaniu gdzie odwiedziłam co najmniej tyle samo sklepów. Cała rodzinka szukała, TŻ był w 8 punktach, wszystkie poszukiwania bezskuteczne a więc chyba mogę oznajmić wszem i wobec że Poznaniu nie ma już szansy na Avanti... W każdym razie ja się poddaję No cóż mission failed |
|
|
|
#2162 |
|
Zadomowienie
|
bzdura,to psi obowiązek sklepów,łaski nie robią,a jak jakiś sklep ogłasza,że "zwrotów nie przyjmuje" to łamie prawo konsumentów.
|
|
|
|
#2163 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2164 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2165 |
|
Zakorzenienie
|
Ale h&m ma ogolnie przyjete zasady zwrotu i jest to 28 dni od dnia zakupu, na każdą zakupiona rzecz (oprócz kosmetyków), jezeli nie nosi śladów użytkowania czy wad. W przypadku wykrycia wady rozpatrywane sa reklamacje.
Zmienna jest jedynie forma wypłacenia zwrotu: gotówka, zwrot na konto, dwa rodzaje karty podarunkowej. I tu nie ma naprawdę nad niczym więcej się rozwodzić
|
#2166 |
|
Konto usunięte
|
Ja sie dzis dowiedzialam o tej karcie w Avanti i ani sztuki we Wroclawiu znalezc nie moge
.
|
|
|
|
#2167 |
|
Zadomowienie
|
mają obowiązek tak jak wyżej zostało powiedziane jeśli przedmiot nie spełnia swojej roli lub jest wadliwy i o tym mówię,bo w niektórych sklepach wielkimi literami informują o nieprzyjmowaniu zwrotów,reklamacji po odejściu od kasy i to jest łamanie prawa,a z tym się spotkałam wielolokrotnie,h&m oczywiście nie należy do tej grupy
może niezbyt precyzyjnie wcześniej się wyraziłam
|
|
|
|
#2168 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zapis wymogu przyjecia zwrotu istnial w ustawie do 1995 roku. Wtedy prawnie klient mial kilka dni na zwrot. Sklep zatem nie lamie prawa nieprzyjmujac zwrotow. |
|
|
|
|
#2169 |
|
Zakorzenienie
|
Coś mi się obiło o uszy, że wyprzedaż jednak 12go
|
#2170 |
|
Zadomowienie
|
Znaczna różnica, ponieważ mało kto kupi rzeczy za 20 zł - jeśli założyć, że średnia kwota na pojedynczym paragonie to 60 zł, to jeśli na jeden paragon zostanie wykorzystana jedna karta, wówczas sklep "wyłoży" 15 zł, a klient 45. Jeśli ten sam klient zapłaci te 60 zł za pomocą 3 kart, wówczas klient wyciągnie z kieszeni 16,5 zł, a sklep pozostałe 75% kwoty.
|
|
|
|
#2171 | |
|
Wtajemniczenie
|
Na pewno od 14, bo nawet szukają od tego dnia dodatkowych pracowników na umowe-zlecenie.
A co do zwrotów, to proszę bardzo, informacja z wiarygodnego źródła: http://www.federacja-konsumentow.org....php?story=709 ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Cytat:
Jeżeli chce wzmocnić wizerunek marki, jako sklep bardzo przyjazny, z taką kartą to na prawdę na każdą kieszeń i zachęcić ludzi do zaglądania częściej po inne zniżki, to nie robi im różnicy czy jedna osoba zużyje wszystkie karty, czy każdy po jednej, bo o akcji słychać! Jeżeli chcą przyciągnąć większą ilość klientów, to chcieliby żeby jeden klient miał jedną kartę. |
|
|
|
|
#2172 |
|
Zakorzeniona
|
Moim zdaniem H&M na tym zyska. Jakby nie było, przez te kilka dni większość klientów (a przynajmniej wszyscy posiadacze kart
) zrobi zakupy w H&M, a nie w innym sklepie. To też działa na ich korzyść.ogwiazdka - weszłam właśnie na Twojego bloga. Ale z Ciebie śliczna dziewczyna! |
|
|
|
#2173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No chyba, że wyprz rusza w róznych terminach (?) pożyjemy zobaczymy
|
|
#2174 |
|
Raczkowanie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;30936544]Ja sie dzis dowiedzialam o tej karcie w Avanti i ani sztuki we Wroclawiu znalezc nie moge
.[/QUOTE]potwierdzam we Wro nie ma juz ani pol wczoraj byłam w ponad 20 miejscach a dzis jeszcze w 8 i nic |
|
|
|
#2175 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
.Cytat:
Promocja jak widac jest na wielka skale. Swietny chwyt marketingowy, ale nie ma co ukrywac, ze lepsze efekty dalby w bogatszym kraju. |
||
|
|
|
#2176 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2177 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oficjalnie wyprzedaż zawsze ruszała w czwartek (na ten dzień już wszystko musi być przecenione), ale w każdym sklepie zaczynają metkować już wcześniej - w niektórych już w poniedziałek - stąd rozbieżności co do tego kiedy dokładnie zaczyna się wyprzedaż. U mnie w Empiku też dziś dołożyli Avanti. Wzięłam ostatnie 4 sztuki
http://itsmeilona.blogspot.com/ Edytowane przez ilonka_hh_ Czas edycji: 2011-12-07 o 20:41 |
|
|
|
|
#2178 |
|
Zadomowienie
|
Witam, czy te czapki są jeszcze dostępne w sklepach ? Jesli tak to ile kosztują ? Pozdrawiam
|
#2179 |
|
Zadomowienie
|
dziewczęta z Lublina,jak tam u nas sytuacja z avanti? Jak zwykle za późno się obudziłam eh
można je gdzieś jeszcze dorwać?
|
|
|
|
#2180 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2181 |
|
Raczkowanie
|
oj to chyba niedobrze
zaczynam sie bać, że mogę mieć upatrzone kilka rzeczy, a one i tak nie dotrwają do czwartku ;/Annini - a orientujesz sieę może czy biała marynarka z kolekcji świątecznej będzie przeceniona?
ĆWICZĘ START - 11.04.2013 books : 3 movies : 20 Edytowane przez Goosie Czas edycji: 2011-12-07 o 22:07 |
|
|
|
#2182 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2184 |
|
Raczkowanie
|
http://www.hm.com/pl/product/95592?article=95592-A
Jest jakaś szansa spotkać gdzieś tą sukienkę na śląsku?? widział ją ktoś gdzieś?? |
|
|
|
#2185 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie jest tylko jeden H&M, więc jestem tylko od niego uzależniona i od tego, co w nim będzie na stanie. Miejmy nadzieję, że za bardzo się ludzie 15 nie rzucą na wszystko
|
|
#2186 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny sa jeszcze u was te paski z kokarda?
|
|
|
|
#2187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2188 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
właśnie właśnie |
|
|
|
|
#2189 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że widziała już tą czapę
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.

Oczywiście nie wspominam o zeszłotygodniowym polowaniu gdzie odwiedziłam co najmniej tyle samo sklepów. Cała rodzinka szukała, TŻ był w 8 punktach, wszystkie poszukiwania bezskuteczne a więc chyba mogę oznajmić wszem i wobec że Poznaniu nie ma już szansy na Avanti... W każdym razie ja się poddaję
No cóż mission failed 

bo ja takiego nie znam
.

No chyba, że wyprz rusza w róznych terminach (?) pożyjemy zobaczymy