Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II 2012 - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-09, 08:48   #2161
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Babeczka nam też mówiła w SR, żeby do porodu wziąć zwykłą koszulkę nawet po mężu. W czym macie zamiar rodzić? Jak założę zwykłą koszulkę i będę jeszcze jakieś ćwiczenia na piłce sobie robiła, to mam z gołym tyłkiem je robić? Czy może na czas przygotowania do porodu jestem w czymś innym a potem na czas parcia się przebieram? Zgłupiałam
u nas w szpitalu dają jakieś białe koszule zawiązywane na piersiach

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 08:51   #2162
kropeczka1984
Rozeznanie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
u nas w szpitalu dają jakieś białe koszule zawiązywane na piersiach
U nas trzeba mieć swoje, więc nie wiem co wziąć... Wolałabym szpitalne
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 09:07   #2163
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:
U nas trzeba mieć swoje, więc nie wiem co wziąć... Wolałabym szpitalne
Kup sobie nowy t-shirt bawełniany, ok. 10 zł

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 09:08   #2164
agawoo
Zakorzenienie

Witam Was
TZcik pojechał na działkę z teściem, a ja chwilkę z Wami posiedzę i biorę się za jakiś obiad ..
Ale zimno dzisiaj, brrr.... jak wstałam to termometr pokazywał 0 stopni, i widać było prze okno, że zimno... ale słoneczko wychodzi, to może będzie lepiej

Rano zrobiłam sobie coś w zęba i mnie teraz boli jak coś jem twardego Albo plombę uszkodziłam, albo tylko uraziłam, nie wiem Jak nie przejdzie, to chyba zaatakuję dentystę, z tym, że na kasę chorych to ona mnie dopiero pewnie przyjmie w styczniu

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość

A ja dziś od południa leżałam , czuję sie jak w pierwszym trymestrze. mdli mnie i ogólnie taka słaba jestem.

I ogólnie czekam na Tzta jeśli mi nie przejdzie to jedziemy na IP bo jak wstałam miałam strasznie twardy brzuch a teraz boli mnie caluśki, nawet kopniaki małej sprawiają mi taki ból że łzy same lecą.
Czubasek

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Pierogi ruskie, dla męża podsmażone, dla mnie tylko gotowane + zeszklona cebulka
W ciąży moja miłość do pierogów jest meeega
Moja miłość do ruskich pierogów trwa nieprzerwanie od dziecka Normalnie mogłabym pochłonąć tonę

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Gdyby któraś z Was bała się wyprać kocyk akrylowy, to mówię, że ja dzisiaj wyprałam ręcznie, wirowałam w pralce na poziomie 600obrotów/min(u mnie to wersja mini)
Przed powieszeniem na suszarkę wyczesałam go delikatnie grzebieniem. Wygląda jak przed praniem, uff
O widzisz, dzięki za radę

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 09:10   #2165
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Kup sobie nowy t-shirt bawełniany, ok. 10 zł
ja wezmę chyba jakis tshirt męzulka.... on duzo wyzszy to bede miala do kolan prawie

czesc w ogole...
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 09:16   #2166
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
Dzisiejsze pytanie za 30000pkt, które zadał mi synek wracając do domu (gdy zauważył pieska załatwiającego swoją potrzebę) "mamooooo, a dlaczego jak jest ciemno to ja nie widzę tej kupki co ten piesek robi, a przecież ja chciałbym widzieć? ...." no to ja inteligentnie odpowiadam " bo wiesz jest ciemno, kupka jest ciemna i jej nie widać" ... na co moje dziecko... mega poważnie... "achaaa... to nie może robić jasnej kupy jak jest ciemno?"

Uwaga w sumie nie zła, przynjamniej by ludzie w ciemnościach w nie nie wdeptywali ....
Marta, niezły arsenał
A uwaga synka niczego sobie

Cytat:
Napisane przez Angelika_26 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Dziewczyny powiedzcie mi jaka jest norma przy obciążeniu glukozą 50g.
Odebrałam dziś wyniki, przed obciążeniem 68, po godzinie po obciążeniu 102. To dobry wynik czy nie? Nie zapytałam w laboratorium bo duża kolejka była.
Norma do 140, więc jest ok

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
ja się dziś ruszyłam z domu i odwiedziłam ciucholand, który poleciła mi bratowa. I jestem mega zadowolona bo za 12 zł kupiłam Emi 5 bluzeczek, 2 sukienki i pajaca do spania muszę tam jeszcze zajrzeć w jakąś sobote bo wtedy są świeże dostawy

a w ogóle to chwaliłam się wam że Emi zaczęła sama chodzić? już jakiś tydzień temu zaczęła się puszczać i robiła 2-3 kroczki a od wczoraj to już śmiga po całym pokoju
Przegapiłam wczoraj Twojego posta - gratulacje dla Emi

Stary 2011-11-09, 09:17   #2167
AgaMili
BAN stały

Dzien dobry
Szef mi dzis wplaci polowe a reszte powiedzial ze da mi w piatek , takze w sobote jedziemy do Ikeii po mebelki ( bo zrezygnowalam z tych safari, chyba ze w IKEii nic nie bedzie).
Powiem wam ze tygodnie mi teraz duzo lepiej i szybciej leca gdy pracuje tylko 3 dni, jeszcze tylko dzis i jutro i wolne do wtorku .

anankee a ile Emi ma miesiecy? Gratulacje dla niej . Moja zaczela chodzic jak miala 10,5 miesiaca a mojej kolezanki corcia ma 15 miesiecy i nadal nie chodzi wiec to roznie z tym chodzeniem bywa.

Co do wigilii - ja myslalam zeby zrobic u nas bo kupilismy w tym roku dom i chyba wypadaloby ale maz i mama mi to wybijaja z glowy, ze nie dam sobie rady w 9. miesiacu stac przy garach wiec bedzie u rodzicow. Zreszta pewnie moja siostra z chlopakiem przyjada a moj maz nie chcialby ich zapraszac wiec na 100% bedzie u rodzicow, a ja pewnie przywioze rybe po grecku i jaja faszerowane pieczarkami jak co roku. W tamtym roku jeszcze uszka do barszczu przywiozlam ale teraz nie dam rady ich lepic. w tamtym roku lepilam z siostra do 2. w nocy

Co do szpitala - ja musze miec wszystko swoje - koszule bede miec normalna, taka jak do spania, no i znieczulenie na 1000% bo drugi raz tego na zywca nie przezyje

Ide sobie kawke zrobic

Edytowane przez AgaMili
Czas edycji: 2011-11-09 o 09:19
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-09, 09:25   #2168
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Babeczka nam też mówiła w SR, żeby do porodu wziąć zwykłą koszulkę nawet po mężu. W czym macie zamiar rodzić? Jak założę zwykłą koszulkę i będę jeszcze jakieś ćwiczenia na piłce sobie robiła, to mam z gołym tyłkiem je robić? Czy może na czas przygotowania do porodu jestem w czymś innym a potem na czas parcia się przebieram? Zgłupiałam
Nie wiem, czy będziesz miała głowę do przebierania się w trakcie porodu
Ja nie wiem co wziać, normalną koszulę wezmę, tylko nie jakąś mega długą i tyle

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Szef mi dzis wplaci polowe a reszte powiedzial ze da mi w piatek , takze w sobote jedziemy do Ikeii po mebelki ( bo zrezygnowalam z tych safari, chyba ze w IKEii nic nie bedzie).
Powiem wam ze tygodnie mi teraz duzo lepiej i szybciej leca gdy pracuje tylko 3 dni, jeszcze tylko dzis i jutro i wolne do wtorku .

anankee a ile Emi ma miesiecy? Gratulacje dla niej . Moja zaczela chodzic jak miala 10,5 miesiaca a mojej kolezanki corcia ma 15 miesiecy i nadal nie chodzi wiec to roznie z tym chodzeniem bywa.

Co do wigilii - ja myslalam zeby zrobic u nas bo kupilismy w tym roku dom i chyba wypadaloby ale maz i mama mi to wybijaja z glowy, ze nie dam sobie rady w 9. miesiacu stac przy garach wiec bedzie u rodzicow. Zreszta pewnie moja siostra z chlopakiem przyjada a moj maz nie chcialby ich zapraszac wiec na 100% bedzie u rodzicow, a ja pewnie przywioze rybe po grecku i jaja faszerowane pieczarkami jak co roku. W tamtym roku jeszcze uszka do barszczu przywiozlam ale teraz nie dam rady ich lepic. w tamtym roku lepilam z siostra do 2. w nocy

Co do szpitala - ja musze miec wszystko swoje - koszule bede miec normalna, taka jak do spania, no i znieczulenie na 1000% bo drugi raz tego na zywca nie przezyje

Ide sobie kawke zrobic
Aga, mąż i rodzice mają rację - nie dałabyś rady, chyba, że mama przygotowywałaby wszystko u Ciebie
A chłopak Twojej siostry też obchodzi wigilię czy tylko tak dla towarzystwa przyjdzie? Bo z tego co pamiętam to on chyba innego wyznania jest?

Fajnie, że masz cała rodzinkę przy sobie tam w UK

Stary 2011-11-09, 09:25   #2169
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Nie wiem, czy będziesz miała głowę do przebierania się w trakcie porodu
Ja nie wiem co wziać, normalną koszulę wezmę, tylko nie jakąś mega długą i tyle
no i zeby nie swiecic tyłkiem gołym to mozna zalozyc szlafrok przeciez
Stary 2011-11-09, 09:31   #2170
AgaMili
BAN stały

Ja na poprzedni porod mialam koszule do kolan (wzielam do szpitala 2) a potem mialam sie przebrac po porodzie bo myslalam ze ubrudze ja krwia ale byla nienaruszona az sie zdziwilam, na cale 3 dni mialam ja na sobie i w domu poszla dopiero do prania , wcale nie brudna . No i polecam koszule taka do kolan bo przynajmniej golym tylkiem nie swiecilam jak chodzilam po korytarzu albo siedzialam na pilce, czulam sie komfortowo, a na fotelu porodowym po prostu ja podwinelam , a poza tym juz wtedy bylo mi wszystko obojetne

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Agawo jej chlopak byl tez na poprzedniej wigilii rok temu (powiem ze bylo bardzo sympatycznie, mam nagranie viedo nawet). On obchodzi swieta normalnie tylko wigilii nie znal. Tak jest innego wyznania - islam, nie znam sie na tej wierze ale wiem ze swieta ochodza tak jak my i tez prezenty daja. Ciekawa jestem jak w tym roku bedzie... Ja ja w sumie widzialam tylko 2/3x w tym roku od poprzednich swiat

Edytowane przez AgaMili
Czas edycji: 2011-11-09 o 09:33
Stary 2011-11-09, 09:34   #2171
bybella
Wtajemniczenie

dzień doberek
Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość

Bybella a widziałaś te wózki na żywo? prowadziłaś? ja jak się nie moglam zdecydować pomiędzy modelami, zapytałam o wagę i okazało się, że jeden jest 3 kg lżejszy od drugiego i wzięłam ten lżejszy. A najlepiej iśc do sklepu i zapytać sprzedawcę o różnicę, może który lepiej się sprzedaje i samemu oglądnąć, podnieśc, pojeździć i wtedy zdecydować
tak, znajoma ma jeden z tych modeli. i sprawdza się jej. poza tym wybór wózka to gorsze niż wybór samochodu tyle parametrów do sprawdzenia
Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
witam
Też będę mamuśka lutową- pozdrawiam Was wszystkie
Powiedzcie mi, ile przytyłyście do tej pory, bo ja ciągle dostaje opieprz od lekarza, że za szybko i za dużo tyję- normalnie mam stresa przed każdą wizytą Moja waga początkowa była 57 kg, a teraz (27 tydzień) ważę 65 kilo...Przybyło mi 8 kilo. Czy jestem ewenementem??? Dodam, że nie objadam się, po prostu tak tyję. W pierwszej ciąży przytyłam dużo więcej.
bez przesady, ja w 24 tyg. mam już 10 kg na plusie, nic mi lekarz nie powiedział ważne, ze wyniki są ok, potem będę się martwiła zrzucaniem. a nie objadam się jakoś super, po prostu muszę częściej jeść.

Cytat:
Napisane przez Anulka_86 Pokaż wiadomość
Też chyba będę w piątek ze znajomymi z Wrocławia w Poznaniu.... na urodzinach św.Marcina...
oby było ciepło bo zamierzamy tym znajomym pokazać trochę Poznania
mmm uwielbiam to miasto, więc wypadu zazdroszczę

znów mam lenia, wczoraj tak mnie po południu rozłożyło, ze myślałam, ze będę chora, ale jakoś dzisiaj daje radę, tylko głowa mnie boli i nic mi się nie chce. a muszę iść chatę ogarnąć, bo gości mam mieć, a mam taki bajzel

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-09, 09:47   #2172
elunia25
Raczkowanie

[QUOTE=raqla;30394144]elunia25 Mam wizytę w przyszły piątek - dopiero wtedy mój gin wróci po urlopie Ja kawkę od czasu do czasu popijam, zwłaszcza, jak czuję się bardziej flakowato, ale dzisiaj jest mi wyjątkowo słabo... A może morfologia tak mi spadła? [/QUO

może i rzeczywiście to ta morfologia, mi jak hemoglobina spadła to chodziłam prawie po ścianach, jak masz gdzie to zrób sobie wyniki to jak do gina pójdziesz to może Ci coś przepisze pozatym widze że my na tym samym wózku jedziemy mój gin też się urlopuje
elunia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 09:53   #2173
Angelika_26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość

Norma do 140, więc jest ok
Uff ale ulga. Bo już myślałam , że za dużo. Dzięki
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 09:54   #2174
AgaMili
BAN stały

Kasia Ty masz to krzeslo do karmienia od tz . Powiedz mi czy to jest jak fotel bujany? Znalazlam na ebay super za rozsadna cene ale wczesniej w meblowym bujalam sie w zwyklym wiklinowym krzesle bujanym i nie wiem czy to krzeslo do karmienia "prawdziwe" tez sie tak przyjemnie buja?
Tu linki:
To podobne do Twojego
A tu krzeslo bujane
Stary 2011-11-09, 10:07   #2175
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
no i zeby nie swiecic tyłkiem gołym to mozna zalozyc szlafrok przeciez
No dokładnie

Cytat:
Ja na poprzedni porod mialam koszule do kolan (wzielam do szpitala 2) a potem mialam sie przebrac po porodzie bo myslalam ze ubrudze ja krwia ale byla nienaruszona az sie zdziwilam, na cale 3 dni mialam ja na sobie i w domu poszla dopiero do prania , wcale nie brudna . No i polecam koszule taka do kolan bo przynajmniej golym tylkiem nie swiecilam jak chodzilam po korytarzu albo siedzialam na pilce, czulam sie komfortowo, a na fotelu porodowym po prostu ja podwinelam , a poza tym juz wtedy bylo mi wszystko obojetne

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Agawo jej chlopak byl tez na poprzedniej wigilii rok temu (powiem ze bylo bardzo sympatycznie, mam nagranie viedo nawet). On obchodzi swieta normalnie tylko wigilii nie znal. Tak jest innego wyznania - islam, nie znam sie na tej wierze ale wiem ze swieta ochodza tak jak my i tez prezenty daja. Ciekawa jestem jak w tym roku bedzie... Ja ja w sumie widzialam tylko 2/3x w tym roku od poprzednich swiat
Aga, no to fajnie, że się nie broni przed naszą tradycja ani nic

A co do koszuli, to też jakoś nie mam ochoty świecić gołym tyłkiem, chociaż na ostatnim badaniu w szpitalu położna mi tak podciągnęła koszulę, że równie dobrze mogłam ją zdjąć całkiem (dodam, że w gabinecie bylo pełno lekarzy) ... Dobrze, że stanik miałam pod spodem, to przynajmniej cyce miałam zakryte

Stary 2011-11-09, 10:18   #2176
bambusiek
Zakorzenienie

Bry

Cytat:
Napisane przez Anulka_86 Pokaż wiadomość
Też chyba będę w piątek ze znajomymi z Wrocławia w Poznaniu.... na urodzinach św.Marcina...
oby było ciepło bo zamierzamy tym znajomym pokazać trochę Poznania
Ma być koło 8'C
Mojemu mężowi już się tęskni do Poznania, bo tam studiował

Cytat:
U nas ponoć dają koszule, a ja mam taką dłuższą koszulkę w razie czego

Zmykam do męża
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 10:32   #2177
Angelika_26
Raczkowanie

A zapomniałabym! Muszę się pochwalić!! Mąż kupił mi wczoraj wózek . Mutsy 4 rider kolor złoto- brązowy. Zdjęcia wrzucę jutro jak wróci z Holandii.

O kolor dokładnie takie jak ta gondola.
http://xarchiwum.pl/mutsy-4rider-max...420543299.html

Edytowane przez Angelika_26
Czas edycji: 2011-11-09 o 10:54
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 11:03   #2178
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
A zapomniałabym! Muszę się pochwalić!! Mąż kupił mi wczoraj wózek . Mutsy 4 rider kolor złoto- brązowy. Zdjęcia wrzucę jutro jak wróci z Holandii.
super

kurka ale się zimno zrobiło!!! od rana było słoneczko i cieplutkow iec ja szybko reczniki do pralki...wyprało sie - ja do ogrodu powiesic a tu mgła jak diabli i 6 stopni się zrobiło... dosłownie w ciągu godziny... masakra

dziewczynki pytanie spoza tematu
w jakim banku macie konta? bo my mamy w ing internetowe i wszytsko ok bo jest darmowe, wszytskie przelewy i bankomaty darmowe i wpłatomaty ale cholerka kasa sie ostatnio coraz dłuzej księguje.... przeginaja po prostu....zastanawiamy sie nad zmiana

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Napisałam do Agatka!
ogolnie u nich ok! ale pojawił się jej cukier w moczu i nie chcą ich wypuścić. leży pod KTG. we krwi nie ma tego cukru....

trzeba by jeszcze moze do Pearl napisac... i ciekawe co u Czubaska...i u Moni... i Inutil
Stary 2011-11-09, 11:16   #2179
agacia_cz
Zadomowienie

kurcze porobiło się ostatnio tyle dziewczyn w szpitalu
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-09, 11:18   #2180
Haniula
Zakorzenienie

hej mamusie

Kurcze co się dzieje, tyle z nas w szpitalu Agatek Monia Czubasek Inutil 3mam kciuki

My wczoraj bylismy na wizycie. Jestem bardzo zadowolona Malutka wazy 1100g rozwija się prawidłowo, lezy sobie rozwalona na ukos w brzuchu ale głową w dół. Chociaz lekarz mowil ze na tym etapie to ona sie moze jeszcze kręcic jak chce Zapytałam ile teoretycznie bedzie ważyc blizej konca to lekarz mowił ze 3500-3600g a tp znowu sie skrócił do 3 lutego
Szyjka zamknieta na 4 spusty dostałam żelazo na ta moją anemie i żurawinke mam brac na bakterie. Juz powoli gonie nikotynke z ilościa leków

I przytyłam dotychczas tylko 3kg, ale lekarz nic nie mowil ze za mało, za to pochwalił brzuś ze ładnie rośnie
Z każdej wizyty wracam bardzo zadowolona, ze wybrałam akurat tego lekarza, a na poczatku mialam takie wątpliwosci na kogo sie zdecydować
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 11:21   #2181
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Hej mamusie
U mnie dzisiaj piękna pogoda, cieszę się bo cały czas muszę wietrzyć pokój Milenki bo jeszcze czuć farbą. Umyję tem dzisiaj okno(pomalutku) i drzwi bo po malowaniu usyfione są.

Obżeram się właśnie cukierkami celebrations(moje ulubione) wczoraj kupiłam dwa pudełka po 855g za pół ceny wyprzedarz po halloween
Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
Ogólnie u nas ok, mała strasznie się rozpycha i ciężko mi oddychać i siedzieć... do tego ta rwa.... jak stara baba się czuję!!

Wrzucam focie

1 - ubranka dla małej - te moje najmniejsze czyli rozm 56 i 62 ale te mniejsze (bo wiadomo, że z tymi rozm. to różnie wychodzi)
2 - łóżeczko (tylko rozłożyłam je żeby wyprać, więc nie zakładałam karuzeli, oraz tego wyższego poziomu, koszyczków i organizera z boku też nie obok łóżeczka w tych tobołach to same ciuszki są dla małej a w łóżeczku w tym niebieskim worku wyprane elementy łóżeczka + pościel wyprana no i pieluchy z promocji

3 - spodenki które kupiłam dziś w lumpku na wyprzedaży za 2 zł :P - sztruksy różowe z możliwością przewinięcia ich na "rybaczki"

4 - Rożek, który dostałam od koleżanki i kocyk z gazetki, który kupiła moja mama

Dziś robiłam z synkiem prace do przedszkola pt. "Mój miś" na konkurs - wyszła wg mnie super, jak naładuję aparat to wrzucę foto - aż sama jestem dumna z nas:P

Dzisiejsze pytanie za 30000pkt, które zadał mi synek wracając do domu (gdy zauważył pieska załatwiającego swoją potrzebę) "mamooooo, a dlaczego jak jest ciemno to ja nie widzę tej kupki co ten piesek robi, a przecież ja chciałbym widzieć? ...." no to ja inteligentnie odpowiadam " bo wiesz jest ciemno, kupka jest ciemna i jej nie widać" ... na co moje dziecko... mega poważnie... "achaaa... to nie może robić jasnej kupy jak jest ciemno?"

Uwaga w sumie nie zła, przynjamniej by ludzie w ciemnościach w nie nie wdeptywali ....
Moja też sie tak rozpycha że czasami pam wrażenie że skórę mi przebije tymi swoimi girkami

Zbiór bardzo ładny i pokaźny a synek ma dobre spostrzeżenie

Cytat:
Napisane przez 19mala83 Pokaż wiadomość
magda1804
Mi w badaniu bakterie wyszły nieliczne, tylko leukocytów sporo bo 15-18 w polu widzenia i czytałam na necie że to własnei może znaczyć że jakaś infekcja się przyplątała, no i ciała ketonowe dodatnie a nie powinno ich być wcale i nie wiem co z tym zrobic
Ketony to ja też miałam +3 ale na początku ciąży. Wytłumaczono mi że powinnam wiecej pić i lepiej się odżywiać.
Cytat:
Ja na infekcje (swędzenie, pieczenie) używam Clotrimazolum albo sudocrem.

Czy kupujecie może takie ampułki do przemywania oczek : http://www.✂✂✂✂✂✂✂/apteka/p3526-Physiodose_plyn_do_przemy wania_oczu_i_nosa_5_ml_x_ 12_szt
Mi ta stronka nie działa ale oczka to i tak letnią przegotowaną wodą będę przemywać
Cytat:
Ja ubieram koszulkę nocną taką rozpinaną, mam dość starą(w sumie 2) ale nie zniszczoną. Nie są ładne więc mi nie szkoda. No i chcę mieć taką rozpinaną bo jak siostra urodziła to położna jej włożyła dzidziusia na klatce piersiowej ale właśnie pod koszulę, nie wiem czy to norma ale ja też tak bym chciała a ze zwykłą koszulką to by nie dało rady.
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 11:31   #2182
Haniula
Zakorzenienie

aaa ja do porodu chce kupić jakąs koszule nocną w lumpku albo najtansza na rynku , bo slyszalam ze czesto pozniej nadaje się tylko na śmietnik Pozatym dwie koszule nocne do karmienia i mysle ze styknie, wole więcej niz za mało gdyby co

W ogole, rozmawialam wczoraj z tż na temat porodu rodzinnego- ze chce wiedziec czy bedzie ze mną, chce byc spokojna ale nie bede miala mu za złe jesli powie ze nie. Poprostu w tej sytuacji poprosze mamę bo jakos nie wyobrażam sobie byc całkiem sama.
Powiedział, ze mimo ze on sie boi masakrycznie i pewnie szybko padnie to nie wyobraża sobie zeby ktoś inny trzymał pierwszy naszą Lenke na rekach Ciesze sie bardzo, bo wiem ze dla niego to bedzie mega trudne- on ma coś takiego ze nawet jak mu się cos opowiada o krwi albo takie rozne to mu słabo

Oby tylko nie miał wtedy delegacji albo służby
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 11:43   #2183
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
Kasia Ty masz to krzeslo do karmienia od tz . Powiedz mi czy to jest jak fotel bujany? Znalazlam na ebay super za rozsadna cene ale wczesniej w meblowym bujalam sie w zwyklym wiklinowym krzesle bujanym i nie wiem czy to krzeslo do karmienia "prawdziwe" tez sie tak przyjemnie buja?
Tu linki:
To podobne do Twojego
A tu krzeslo bujane
Ja pamietam jak byłam mała to się bujałam na takim wiklinowym krześle, różnica z tego co pamiętam jest niewielka ale te moje w każdym bądź razie buja się super Jak bym miała wybierać to bym się nie zdecytowała na zwykłe krzesło bujane bo dużą role jeśli chodzi o kręgosłup odgrywają te poduchy, no i miękkie podłokierniki tez są ważne. Te co ja mam jest idealnie przystosowane. Te krzesło do karm. w linku co podałaś wyglada jak od mojej koleżanki ona kupiła w kenblacku za 120euro, ono ma płastrzą poduchę niż moje ale koleżanka podkłada sobie jeszcze poduszkę pod plecy i mówi że jest ok.
Cytat:

O kolor dokładnie takie jak ta gondola.
http://xarchiwum.pl/mutsy-4rider-max...420543299.html

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
hej mamusie

Kurcze co się dzieje, tyle z nas w szpitalu Agatek Monia Czubasek Inutil 3mam kciuki

My wczoraj bylismy na wizycie. Jestem bardzo zadowolona Malutka wazy 1100g rozwija się prawidłowo, lezy sobie rozwalona na ukos w brzuchu ale głową w dół. Chociaz lekarz mowil ze na tym etapie to ona sie moze jeszcze kręcic jak chce Zapytałam ile teoretycznie bedzie ważyc blizej konca to lekarz mowił ze 3500-3600g a tp znowu sie skrócił do 3 lutego
Szyjka zamknieta na 4 spusty dostałam żelazo na ta moją anemie i żurawinke mam brac na bakterie. Juz powoli gonie nikotynke z ilościa leków

I przytyłam dotychczas tylko 3kg, ale lekarz nic nie mowil ze za mało, za to pochwalił brzuś ze ładnie rośnie
Z każdej wizyty wracam bardzo zadowolona, ze wybrałam akurat tego lekarza, a na poczatku mialam takie wątpliwosci na kogo sie zdecydować
Stary 2011-11-09, 11:44   #2184
Lucy1111
Zakorzenienie

Kochane, spieszę do Was z wiadomością od Inutil:

Usg wyszło ok. Wszystko pozamykane. Szyjka 28mm, mówili jej, że to ok, ale martwi się, że za krótka. Mały jest wielki, waży 2,2kg. W nocy miała jakieś skurcze, ale dostała zastrzyk i było ok. Jeśli będzie dziś wszystko dobrze, to jutro może wyjdzie...
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 11:44   #2185
kasikzaki
Zadomowienie

Koleżanka właśnie zadzwoniła że będzie za pół godziny u mnie na kawie, lecę ogarnąć trochę chatę......
Stary 2011-11-09, 11:46   #2186
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:

Usg wyszło ok. Wszystko pozamykane. Szyjka 28mm, mówili jej, że to ok, ale martwi się, że za krótka. Mały jest wielki, waży 2,2kg. W nocy miała jakieś skurcze, ale dostała zastrzyk i było ok. Jeśli będzie dziś wszystko dobrze, to jutro może wyjdzie...
no to dobrze, ze jest lepiej
a mały to faktycznie kluseczka
Stary 2011-11-09, 11:49   #2187
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Intuil trzymam kciuki
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-09, 11:54   #2188
kropeczka1984
Rozeznanie

Co do tej koszuli do porodu to chyba zrobię tak, że wezmę jakąś starą ale nie Męża, bo on tylko 10 cm wyższy ode mnie, ale Taty lub Brata A jak się okażą za krótkie, to spróbuję upolować coś taniego. No i chyba chcę rozpinaną, bo faktycznie, jak mi Małego położą na piersi, to nie chcę go oglądać pod koszulką

Cytat:
w jakim banku macie konta?

......................

[/COLOR]Napisałam do Agatka!
ogolnie u nich ok! ale pojawił się jej cukier w moczu i nie chcą ich wypuścić. leży pod KTG. we krwi nie ma tego cukru....

trzeba by jeszcze moze do Pearl napisac... i ciekawe co u Czubaska...i u Moni... i Inutil
Ja mam w Getinie i w Polbanku Ale konta wybierał Mąż, bo on się na tym zna, a ja średnio

Mam nadzieję, że ten cukier w moczu u Agatki to nie poważnego. W sumie to się na tym nie znam...

Może troszkę za wcześnie, ale ja już po obiadku Zrobiłam domowego kebaba Pycha było
Na 16-tą znowu jedziemy do szkoły rodzenia. Ciekawe co dzisiaj będzie ciekawego
W ogóle to ja myślę o naszym Synusiu chyba 24h na dobę Wczoraj wieczorem rozmyślałam o tym, jak ja go będę ubierała, jak będę wsadzała te malutkie rączki do rękawków Ech jak ja już go kocham tego słodziaka malutkiego
Stary 2011-11-09, 11:57   #2189
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Co do tej koszuli do porodu to chyba zrobię tak, że wezmę jakąś starą ale nie Męża, bo on tylko 10 cm wyższy ode mnie, ale Taty lub Brata A jak się okażą za krótkie, to spróbuję upolować coś taniego. No i chyba chcę rozpinaną, bo faktycznie, jak mi Małego położą na piersi, to nie chcę go oglądać pod koszulką

Ja mam w Getinie i w Polbanku Ale konta wybierał Mąż, bo on się na tym zna, a ja średnio

Mam nadzieję, że ten cukier w moczu u Agatki to nie poważnego. W sumie to się na tym nie znam...

Może troszkę za wcześnie, ale ja już po obiadku Zrobiłam domowego kebaba Pycha było
Na 16-tą znowu jedziemy do szkoły rodzenia. Ciekawe co dzisiaj będzie ciekawego
W ogóle to ja myślę o naszym Synusiu chyba 24h na dobę Wczoraj wieczorem rozmyślałam o tym, jak ja go będę ubierała, jak będę wsadzała te malutkie rączki do rękawków Ech jak ja już go kocham tego słodziaka malutkiego
my wczoraj po usg mielismy z meżem wieczór sentymentów ;D, ze juz się stycznia nie mozemy doczekac i w ogole jak to mozliwe, ze z takiego plemniczka i jajeczka zrobił się mały człowieczek najwazniejszy dla nas na swiecie
ja osoba z medycznym wykształceniem tego za cholerę pojąć nie mogę cud normalnie...
Stary 2011-11-09, 12:00   #2190
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:

To trzymam kciuki, żeby było dobrze i żeby ją wypuścili

Cytat:
my wczoraj po usg mielismy z meżem wieczór sentymentów ;D, ze juz się stycznia nie mozemy doczekac i w ogole jak to mozliwe, ze z takiego plemniczka i jajeczka zrobił się mały człowieczek najwazniejszy dla nas na swiecie
ja osoba z medycznym wykształceniem tego za cholerę pojąć nie mogę cud normalnie...
Też w kółko powtarzam, że to cud
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości