|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2161 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010
Cytat:
Cytat:
![]() |
#2162 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010
Cytat:
![]() Cytat:
I jak coś tam do niej gadam...aha powtarzała z bajki "bejbi" i mówię że ty jesteś moje bejbi, a ona "nie jestem bejbi. jestem dziewcynką/ Leną" chciałabym zobaczyć ten teatrzyk ![]() Cytat:
Moja jeszcze pipi papę lubi (świnkę pepe), piratów z nibylandii (biega po domu i krzyczy "jestem kapitanem hakiem/piratem ar ar, <biega z szalikiem moim po chacie> puszczam latawiec", czasem mickey dobrze że "sznela hende hoh" nie woła ![]() Cytat:
ja swoją staram się raczej krótko trzymać, bo nie chce żeby mi się potem czkawką odbiło bagatelizowanie nieporządnych zachowań (obojętnie czy to malowanie kredkami po meblach, czy wyrzucanie zabawek). U mnie jest krótka piłka-widzę że się z kredką gdzieś zbliża-jedno ostrzeżenie i ban-nie ma kredek. Nie pozbierasz? ja pozbieram i schowam. Nie przeprosisz dziewczynki (dziś pacnęła dziewczynkę na placu zabaw)? idziemy do domu. I nie ma zmiłuj. Nawet jak mi isę chce na coś machnąc ręką, to się zmuszam i zawsze reaguję A inni niech sobie robią co chcą, mogą pozwalać dzieciom na wszystko, co mi do tego ![]() a w kontekście drcron, to ona się pytała czy widzimy w zachowaniu julki coś niestosownego czy coś tędy i tak nas ponisoło w tych ocenach aż do tego wyrzucania zabawek (choć to nie było na tym basenie). Tak mi się wydaje
![]() ![]() |
![]() |
#2163 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Moja siostra ma wielki dom. Na piętrze 5 sypialni (4dzieci + siostra i tz) hol i łazienka, na dole salon (60m!), łazienka, wc, kuchnia, spiżarnia, pralnia... Ja to bym chyba nic nie robiła tylko sprzątała tam ciągle- ona jakoś sobie radzi ale jej współczuje... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja dzis od rana ledwo żyję, syn mnie dziś żelazkiem budził - a ja myślałam że to jego autobusik ![]() ![]()
![]() |
#2164 |
Zakorzenienie
|
Pop trzymam kciuki
Libra rozumiem że bardziej się znasz na rowerach niż ja. Ja to bardzo lekko traktuję. Nie uczyłam żadnego dziecka jeździć na rowerze. Zostaję przy swoim. Pozatym ja tak samo jak evitka i pewnie inne dziewczyny też będę nosiła ten rowerek na plecach. Ja też mam świetny wózek, dobrze wyważony i stabilny ale mam go już serdecznie dość i naprawdę czuję że jest ciężki.
#2165 |
Zakorzenienie
|
popiku pomodle sie o wasze zdrowko!!!!!!
![]() oby bylo ok...!
![]() |
#2166 |
Zakorzenienie
|
popik, no trzymam kciuki mocno bardzo, zdawaj relacje z frontu.
![]() czyli ty w 26 tyg jesteś teraz? ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- i jeszcze miałam napisać, że się wydało że babcia lenkę pacierza uczyła-bo parę razy przy zasypianiu mówiła do siebie "ojca i syna amen" i tak parę razy ![]() Teraz to już we wszystkim babcię sprzeda, wszystko będziemy wiedzieć ![]()
![]() |
#2167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I przed spaniem jest żegnanie się . Do tego uczy go teraz z mapy gdzie mieszka , gdzie jest morze , warszawa i takie tam podstawy
![]() |
#2169 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie zwracam innym uwagi że coś robią źle bo tez mnie to w sumie nie obchodzi. Przypomniało mi się że Drcron pytała ,więc zwracam honor wszystkim ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Evitka ,mój nawet nie umie rąk złozyć ![]() Darusia a u mojego wszystko jest "dje"-dwie ile masz lat- dje ile kromek zjadłeś -dje itd. ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2170 |
Zakorzenienie
|
wiem ze im wiecej pokoi tym wiecej sprzatnia... ale mniej nic 5 pokoi nie wchodzi w gre... tezet mnie zbil z tropu bo on niby parterowke by chcial... ale jak patrze na rozklad tylu pokoi w parterowkach to masakra..... my dzialki niby mamy czekamy na przeksztalcenie i wtedy bedziemy myslec co dalej...kilka trzeba bedzie sprzedac zeby kasa na dom byla..
popiku trzymam kciuki a ty nogi zaciskaj ![]() Edytowane przez mloda1989 Czas edycji: 2012-02-16 o 21:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#2171 |
Zakorzenienie
|
siedzimy teraz w pokoju z tz i on zauwazyl ja nawet nie,ze kostka rubika z jednej strony ulozona i sie smieje ze mnie ze calej ulozyc nie umiem, ja mowie ze nie dotknelam nawet on mowi ze ulozyl ten pomaranczowy kolor ale rozwalil a teraz ulozona,nie ja,tz nie nie amelia wiec?
ale w piorka uroslam heheheh:P a tu zaraz napiszecie ze wasze cala ukladaja i sie pogarbie hahahaha
![]() |
#2172 |
Zakorzenienie
|
Darusia ,to ja jestem na poziomie Twojej Oliwki z kostką haha
|
![]() ![]() |
![]() |
#2173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja sama nie raz miałam ochotę odpuścić ale nie ma szans trzymać trzeba krótko bo tak jak mówisz żeby mi się to czkawką nie odbiło. Nie podobają mi się pewne zachowania i tyle wiec staram się żeby tego u nas nie było. Nie jestem w stanie wszystkiego wyeliminować ale metodą drobnych kroczków idę do przodu. To Tż na wszystko by dzieciakom pozwolił bo "się tak ładnie bawią" i "takie zdolne" itp. Libra oczywiście ze się lepiej na rowerach znasz. Przecież jeśdzisz nałogowo. Ja nie pamiętam kiedy ostatnio na rowerze siedziałam. Nie liczę oczywiście rowerka trenignowego mojego teścia ![]() ![]()
![]() |
#2174 |
Zakorzenienie
|
Evitka- Zosia dzisiaj pojechała do dziadka i mówi do niego: Zosia Roczek, tata roczek, mama roczek i dziadek roczek
![]() pytam się jej podoba Ci się twoja nazwisko, a Zosia: Nie roczek be ![]() jak jej się pytam ile ma lat to wcześniej wszystko było trzy a teraz dwa ![]() ja też Zosi nie pozwalam na takie zachowania jak mazanie po ścianach czy po kanapie. Raz popisała kanapę, powiedziałam że nie wolno i tyle. Próbowała kiedyś napisać coś na ścianie, to też jej nie pozwoliłam, teraz nawet nie próbuje. Darusia ja nie mam cierpliwości do tej kostki ![]()
#2175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To prawda jeżdżę nałogowo ,nie mogę się doczekać wiosny aż będziemy śmigać ,co rusz zaglądam do garażu gdzie stoją nasze rowery i podchodzę oglądam ,pomacam ![]() ![]() Mój nazwiska nie umie powiedzieć ale na siebie mówi "kołaj" i za chiny ludowe nie doda "Mi" na początku ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2177 |
Rozeznanie
|
O rany, jak już postanowiłam, że czasem coś skrobnę, to samo nadrobienie Was zajmuje mi godzinę.
primo - P0P - życzę, żebyś wytrzymała jak najdłużej ![]() Chorusim mamom - mince, darusi, madziwni, machaj - zdrówka życzę. Mam nadzieję, ż dziś już czujecie się lepiej. Tulam chore dzieciusie- Karinkę i Kalę. Jeśli kogoś pominęłam, przepraszam ![]() Moja grubaska także się pochorowała ![]() Asiulek - Olcia jest raczej grzeczna, chyba, że jest chora- wtedy cały czas jojczy i woła cycy. Sara - oczywiście, że wybieramy się na Targi. Myślę, że podjedziemy w niedzielę. TŻ w sobotę do 13ej pracuje. A Wy kiedy się wybieracie, może się spotkamy? W kwestii domku - dziękuję Wam za rady, zwłaszcza z tą spiżarką- jeszcze nie jest przesądzone. Nie mam teraz chwilowo kiedy, ale za niebawem wrzucę do dziennika wizu kuchni ze spiżarką. Jeśli zechcecie-zapraszam do komentowania ![]() W okołodomowych sprawach - Darusia - domek ma być dla Was, nie dla gości, czy innych zwiedzających. To Wam musi się podobać, dla Was musi być funkcjonalny. W kwestii metrażu i ilości pokoi się nie wypowiem albo tylko słówko - im więcej, tym drożej. Ja jestem racjonalistką- moje marzenia muszą być realne, więc domek wybrałam malusi, ale na miarę (oby) moich możliwości. Dziś mieszkam w 43m, więc 111 plus garaż , to wystarczająca powierzchnia. Dach faktycznie jest wielospadowy, ale możecie wybrać tańsze rozwiązanie, np. ładną blachodachówkę. Zastanawiałabym się na tą ilością kominów... I koniecznie przemyślcie kupno projektu przed zakupem działki. Duże znaczenie ma położenie domu wzgl. stron świata.
![]() ![]() 02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2178 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Zycie, nie ty jedna i nieostatnia. Trzeba jesc i brudem nie zarosnac, a dziecko tez musi sie nauczyc jak zajac sobie czas , jak ci nie jeczy to sie nie snuje tylko uczy sie samodzielnosci hehe ![]() Moj mowi na siebie JAJAL ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ciesz sie ciesz , kazdy maly postep to duza radocha ![]() co jak zelazkiem? ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2179 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Nadrobiłam już wszystkie zaległości i koniecznie muszę jeszcze dodać, że te nasze dzieci, to już takie duże i mądre są ![]() Karinka, Wercia, Amelka, Natalka i Michaś ![]() Agnieszka- A Twoje pokoiki (zdjęcia) sobie zapisuję, będę miała inspirację. Może w nowym domu uda mi się zrobić coś podobnego dla mojej księżniczki ![]() Tylkooliwka- pewnie, że musimy się spotkać. Może zaczekajmy jeszcze trochę, jak będzie cieplej i przede wszystkim dzieci będą zdrowe. U nas niestety jeszcze jest choróbsko i się leczymy.
![]() ![]() 02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2180 |
Zakorzenienie
|
Witajcie o poranku
![]() U nas znwu sypie. Oszaleć można. Już mam dość. Dusiaka - zdrówka dla Oli. Tak mnie natchnęło i sobie pomyślałam że Darusia buduje dom jak ja kiedyś kupowałam kreację na wesele mojego chrześniaka. Zaczęłam od butów ![]() ![]() ![]() Posłuchaj dusiaczka i najpierw poszukaj działki żeby pasowała do wybranego projektu bo on stawia duże wymagania.
#2181 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Choć imiona najbliższych nam osób potrafi powiedzieć,do mnie też zwraca się częściej po imieniu niż "mama".Wali mi na Ty jak stary bosman.Najlepsza jest jak gdzieś w sklepie jesteśmy,mówi,a raczek wydziera się "ej Ania"i dalej coś krzyczy po swojemu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2182 |
Zakorzenienie
|
Evi - mam nadzieję ze dzisiaj będziesz miała nastrój na opisanie wczorajszej wizyty kominiarzy
![]()
#2183 |
Zakorzenienie
|
P0P trzymam kciuki, oby wszystko się unormowało. Odzywaj się często bo się martwimy o Was
![]()
#2184 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Co kominiarze powiedzieli? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Trzymamy kciuki, bo nic innego nie możemy ![]() ![]() Cytat:
W dużym rowerze nie ma różnicy jak waga jest różna o 3-6 kg, ale jak już małemu zamontowałam fotelik, i szkraba, to dodatkowe 25kg się już odczówało, przy każdym podprowadzaniu pod krawężnik, czy ostrzejszym zakręcie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() u mojego wszystko "eden"(jeden) Wczoraj łóżko piętrowe składaliśmy 3h ![]() ![]() Jak złożyliśmy to Erwin przez 2h tylko ryczał że mu nie pozwalamy wejść na górę. To tz odkręcił jeden stopień w drabince żeby już nogą nie sięgnął, starszy da rade. Ale i tak kombinował, i zahaczał już kolanem o następny schodek ![]() Wpadłam na pomysł i mu to dolne łóżko zakryłamz zew prześcieradłem. To przeszczęśliwy tam siedzi bo ma jaskinie ![]() Starszy to już mały inżynier windy z tych dużych klocków pobudował i spuszcza na sznurku ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez pl_madzia Czas edycji: 2012-02-17 o 07:42 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2185 |
Zakorzenienie
|
moja umie tylko dalia,jadzia,kazi(kazia-prababcia na chrzciny szyje bialo granatowa w paski,zastanawiam sie tylko nad kolorem butow,ale chyba czerwone szpilki, a do sukienki doczepie gdzies czerwona roze....
![]() |
#2186 |
Zakorzenienie
|
ana, madzia, izz, monka, napiszę po południu lub wieczorem jak to z tymi kominiarzami, bo teraz mała nade mną jękoli
---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- zaraz będzie kurier z rowerkiem, ale zobaczę i tak dopiero jak mała będzie w oddaleniu/spaniu i pewnie trzeba będzie złożyć, to jak stary będzie. A moja to wariuje za rowerkami-jak oglądamy gazetkę, jakąś tam pepe np. i tam są reklamy i widzi rowerek to od razu "mamuś,ja chciem mieć taki rowerek, kupiś mi? kupimy taki?" także jak zobaczy to się zsika z radości, ale jako zobaczy że nie będziem pedałować, to mam nadzieje że radość się nie skończy ![]() ![]()
![]() |
#2187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też myślałam,że Pop już w co najmniej 30 tygodniu jest ![]()
![]() |
#2188 |
Zakorzenienie
|
Madzia dobrze ze weszlas,dzieci to maja pomysly
![]() ile jescze ciekawych rzeczy przed nami? ![]() bylysmy wczoraj jeszcze wieczorkiem ponurkowac w sniegu , tak mnie do szalu czapka doprowadzala,ze kupilam jej nowa z szalikiem, ale jaka fajna ![]() dzisiaj od rana znowu sypie,tz wroci po 14 i smigamy na sanki.
![]() |
#2189 | |
Wtajemniczenie
|
Pop trzymam mocno kciuki za Was,pisz co się dzieje jeśli możesz oczywiście.Może Cię to trochę pocieszy-ja też dostałam zastrzyk na rozwinięcie płuc a w konsekwencji urodziłam w 37tc-trzymaj się
![]() Oliwka urodziła się chyba w 25tc więc PoP jest dopiero 23-24tc Evitka u mnie tez leci cały czas tv i Daniel też ogląda sporo bajek,go Diego i Dorę też ale lubi już takie bajki-całe filmy jak np Ekspres polarny(obejrzał mnóstwo razy,te pierwsze z otwarta buzią)Zik zaka,Rybkę Nemo i bardzo lubi chyba też na Disney junior?Myszkę Miki oni tam mają taką fajną piosenkę na koniec i Daniel wtedy tańczy z nimi ![]() Cytat:
![]() a z tym domem to masz mega rację szczególnie o stronach świata Machaj zdaj relację z tych babeczek ![]() u mnie też sie ze spaniem popsuło ![]() ![]() Madzia no to niezłe ma pomysły,cyknij zdjęcie chłopakom,chętnie zobaczę foto łóżeczka,ja bym chciała mu kupić kiedyś to co na górze jest łóżko a na dole można zagospodarować,ale coś mnie na drugą dzidzię bierze to moze kiedyś piętrowe będzie potrzebne ![]() Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2012-02-17 o 08:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2190 |
Zakorzenienie
|
to ja albo jestem nadopiekuncza albo nie wiem,ale mloda za mala dla mnie jeszcze na taki rowerek, po prostu przypuszczam,ze co chwile by gleba byla i zakup moze dopiero w wakacje badz na dzien dziecka bedzie planowany...ale tez jeszcze nie wiem czy biegowy czy zwykly rowerek.
---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- tylkoolwia moja nemo uwielbia,jeszcze disco robaczki i zakichana roszpunke "zakochani" ja mam juz jej serdecznie dosc,a ta nawet jak w media expert dojrzala plyte ktora na samej gorze bajek lezala to mowi"śće" ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:41.