|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów - cz. V
ktos sie kiedys pytał, czy sesa tez tak ucieka z buteleczki. uzyłam 2raz i faktycznie, ubytek jest spory
ale nalozylam na 6h i na to dalam jeszcze pilomax kamille i mam wlosy jak marzenie![]()
|
#2162 |
|
Rozeznanie
|
Ehh tak strasznie napaliłam się na ten olej z korzenia łopianu
że już nie wiem na co zbierać, Khadi czy łopian :/ Macie jakieś doświadczenie w tej kwestii?Dziewczyny, może to głupie pytanie ale czy parafina to to samo co nafta? Zawsze myślałam że parafina to parafina a nafta to nafta a ostatnio jak robiłam maskę z nafty to zerknęłam na skład i gdzie widniało Paraffinum Liquidum ale może to jest oczywiste a ja o tym nie wiem ![]() Tylko właśnie zastanawiam się w takim razie z jakiej racji tak wiele osób chwali sobie działanie nafty na porost włosów
|
|
#2163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja łopianowy zrobilam sama, to Ty tez mozesz:P ale jeszcze nie uzywalam:P edit; a koszt lopianu wyniesie Cie 2,2oza łopian plus olej winogronowy bądz inny.
Edytowane przez Czarna Orchidea Czas edycji: 2012-03-13 o 22:35 |
|
|
|
|
#2164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale wax kamille jest mega i juz.
|
|
#2167 |
|
Rozeznanie
|
Kuszą mnie te waxy też, oj kuszą (zresztą..co mnie nie kusi?
)Pare lat temu stosowałam Biowaxa, ale żadnych rezultatów nie było widać, może dlatego jakoś ostatnio do niego nie wracałam i trochę boje się zbędnie wydawać kasy, tym bardziej że mam już 3 maski do zużycia (Dolce latte, Dolce placenta i Bingo z shea. Chętnie bym oddała te dwie pierwsze za waxa :P)Czy któraś z Was orientuje się czy w Tunezji można dostać coś włosowego? oczywiście mam na myśli jakieś oleje itp, bo koleżanka wyjeżdża za jakiś czas i myślę czy by tu jej nie wykorzystać :PI pytanie troszkę z innej beczki, czy odstawienie węglowodanów może mieć jakiś wpływ na porost włosów i ich gubienie? ![]() Ponawiam pytanie o trzymaniu olejów na głowie pod czepkiem, warto/nie warto/bez różnicy? bo do tej pory zawsze tak robiłam na noc, olej, czepek i czapka - brak problemów z zapachem i zabrudzoną poduszką :P ale jeśli to niewskazane to odstawie
Edytowane przez beatgirl Czas edycji: 2012-03-13 o 23:20 |
|
|
|
#2168 |
|
Raczkowanie
|
Jaka może być przyczyna plączących się końców? Mam miękkie, nawilżone błyszczące włosy od góry, ale ok 25 cm licząc od dołu (nieco ponad połowa długosci, niestety cieniowane) nieustannie się plączą i są dość szorstkie i matowe...intensywnie olejuje tymi samymi olejami cale wlosy, a więc nie może to być wina niewłaściwego oleju, bo ok 20cm wlosów od nasady jest pięknie odżywione...
Amla Gold, Amla, Vatika Enriched Almond Oil, Sesa, Navratna, Vatika kokosowa, Mahabringraj, migdalowy, rycynowy, awokado Kuracja drożdżowa: 31.01.2012-31.04.2012 Piję pokrzywę: 24.02.2012-24.05.2012 |
|
|
|
#2169 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja trzymam oleje pod czepkiem i czapką tylko jak trzymam je krótko, w ciagu dnia. Na noc nie, bo mi nie przeszkadzają - nie brudzą poduszki ani nic, a i tak by mi od razu zleciało :P Jak ci wygodniej Nie jest to niewskazane, ale też nie niezbędne.W Tunezji nie pamiętam niczego szczególnego, ale też nie zwracałam na to uwagi... W Egipcie za to widziałam vatiki, ale te na parafinie. Była kokosowa, migdałowa i kaktusowa. I to w sklepie z pamiątkami :P |
|
|
|
|
#2171 |
|
Wtajemniczenie
|
Pierwsze olejowanie mam za sobą, nie spodziewałam się spektakularnych efektów po pierwszym użyciu, ale moje rudości pięknie lśnią, a włosy są jakby bardziej uniesione, także jestem zadowolona
![]() W związku z tym, że jestem początkująca w olejowaniu mam pytanie, chciałabym zainwestować w kolejne oleje, a mianowicie zastanawiam się nad Vatiką kokosową (tylko zastanawiam się czy to przezroczyste opakowanie różni się czymś od tego jasnobłękitnego), w drugiej kolejności myślę o Vatice kaktusowej bądź migdałowej, tylko ciężko mi się zorientować, która jest bardziej wartościowa...
|
|
#2172 |
|
Rozeznanie
|
Ja się dzisiaj podłamałam. Siedzę sobie w pracy, miziam włoski, kilka wyszło (normalne), ale zaczęłam je oglądać. Patrzę, patrzę i nie wierzę. Cieniutkie jak pajęcze niteczki! I to na całej długości, a włosy mam do brody. Zawsze miałam normalne włosy (tak pół grubych czarnych na pół jasnych cieńszych). Zastanawiam się czy to kwestia wieku (starzenia cebulek), czy wysuszenia cebulek. No litości.
Co mogę zrobić?
Przygarnę miniaturkę Neonatura Cocoon. I'm Alive!....I'm Alive!......I'm Alive! And I've got so much more that I want to do Was it music? Was it science that saved me? Or the way that you prayed for me? Yes either way I thank you, I'm alive GM Edytowane przez ksantypa7 Czas edycji: 2012-03-13 o 23:42 |
|
|
|
#2173 |
|
Zakorzenienie
|
tak szczerze mowiąc to miałam robic ten testosteron ale odpuscilam.. ;/ trzeba sie wziąsc ale teraz z kasa niezbyt stoje;/ (brak pracy) a te badania takie drogie
no i oczywiscie włosy ciagle wypadaja;/ karmazynka nunu! nie no serio ostatnio coraz rzadziej są ładne.. najgorsze ze kazda jedna odzywka mnie teraz obciąza ;/nawet pisałam z eloe77 naszym ekspertem ale ciezki przypadek jestem
|
#2174 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Stosowałam nie tak dawno ampułki Radical, byłam bardzo zadowolona, codziennie przez dwa tyg wcierałam jedną ampułkę i dosłownie od razu przestały mi wypadać, prawie całkiem, tylko przy myciu kilka zostawało, miałam kupić następne opakowanie ale już nie miałam pieniędzy i dosłownie po paru dniach po skończeniu wszystko wróciło do 'normy' a wręcz miałam wrażenie że wypadało ich trochę więcej, jakby nadrabiały zaległości ![]() Może jakbym ciągnęła dalej terapie nie było by tego 'efektu jo-jo' ![]() Na razie jestem po jednej butelce Jantara (nie widziałam spektakularnych efektów po tych 3 tyg), zrobiłam przerwę jak zalecali ale już go nie dostałam, więc wzięłam Saponics, też nie jestem zachwycona, już Jantar chyba lepszy
|
|
|
#2175 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dzisiaj rozpusta
,bo nałożyłam olejek arganowy z John Masters Organic.Bardzo ciekawa jestem efektu.To mój pierwszy raz z olejem arganowym,zdziwiło mnie,że on nie ma żadnego zapachu.Nie wiem czy tylko tej marki czy ogólnie jest bezzapachowy?
|
|
|
|
#2176 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ja nieubezpieczona, więc z bólem serca pieniądze wydałam. Całe szczęście, że moje włosy chyba jakieś niewrażliwe za bardzo na te zmiany, bo okazało się, że mam baaardzo wysokie androgeny, testosteron, no i niedoczynność tarczycy, a jeszcze sporo na głowie mam (dosłownie) ). No ale moja mama i siostra sporo włosów straciły właśnie przez hormony, więc naprawdę każda włosomaniaczka powinna je badać regularnie Ty chociaż bezrobotna jesteś, to masz ubezpieczenie zdrowotne ![]() A tak w ogóle, to dawaj zdjęcie włosów, my tutaj ocenimy |
|||
|
|
|
#2177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Która to dokładnie? |
|
|
|
|
#2178 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj trochę mleczka jedwabnego z BU, trochę maski bingo z shea (pierwszy raz pod), trochę oleju z nasion pietruszki i amli. Zobaczymy jak się spisze maska i ten mix olejów. Chociaż nie będę wiedziała które jak podziałało
|
#2179 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2180 |
|
Zakorzenienie
|
weegirl oo kurcze.. no to własnie podejrzewałam tarczyce. Moja mama kiedys miała wyciecie guzków wiec wolałam sie sprawdzic. Tsh o ile pamietam było 1,7 wiec mieszcze sie w normie. Chociaz po zajęciach z patofizjologii wiem ze samo badanie tsh nie wystarcza.. ale bądz tu bogaty :P
Kochana co mi po ubezpieczeniu jak nikt nie chce wypisywac skierowan ![]() a czy zauwazyłam u siebie nadmierne owłosienie np na twarzy? (hirsutyzm to straszna choroba, tzn bardziej dla zdrowia psychicznego) no z trądzikiem tez mam problem.. stany zapalne na twarzy po unidoxie sa teraz rzadsze ale na plecach ;/ z twarzą bardziej się męcze z trądzikiem zaskórnikowym no chyba powaznie mnie przestraszyłas tymbardziej ze z miesiączką tez róznie (tzn jest ale potrafi sie nawet przyspieszyc o 9dni)co do zdjęc to postaram sie jutro cos aktualnego wrzucic bo z nieaktualnych to https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3881 po 4 godz tak wyglądaja. https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3594 ale tak jak mówie do zdjęcia są umyte i dopiero czesane (chodzi o ten 2 link)
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/kalinowskaiza/ Edytowane przez Mini1991 Czas edycji: 2012-03-14 o 10:00 |
|
|
|
#2181 | ||
|
Zadomowienie
|
Mini1991 piękne masz te włosiska
|
|
|
#2182 | |
|
Zakorzenienie
|
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-hair-oil.html
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-hair-oil.html (to ten sam olej, tylko w różnych opakowaniach) Cytat:
Idź sobie zrób badania, naprawdę. Dobry ginekolog od razu Cię na nie skieruje przy takich wahaniach miesiączki. Co do tarczycy, ja robiłam tylko tsh i ft4. I nikt nie chciał, żebym robiła na razie więcej badań.Tak się przyglądałam Twoim zdjęciom i mnie się wydaje, że Ty masz w zasadzie zdrowe włosy chyba, co najwyżej mogła im dać w kość farba. Masz chyba dosyć cienkie włosy, jak ja, więc to normalne, że się zbijają w strąki. Twoje włosy są chociaż proste i możesz je rozczesywać ![]() A tak w ogóle, dawno już tak nie miałam, żeby nie chciało mi się olejować włosów Was też taki leń ogarnął?
|
|
|
|
|
#2183 |
|
Zakorzenienie
|
mnie jak na razie nie :P ale zbieram sie zeby kupic ta sese ;/ takie uroki braku pracy.. eh
jesli mozesz to napisz mi jakie dokładnie robiłas badania hormonów.. z estrogenów wszystkie 3? estradiol, estron, estriol? bo chyba progesteron to mnie by raczej nie interesował.. tak samo jak oksytocyna i prolaktyna a z androgenów : testosteron i androsteron? alex dziekip.s Od jutra w Superpharmie wax za 10zł z groszami !
|
#2184 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Więc na razie zostaje przy kokosowej, poczytałam troche o parafinie i na razie sie wstrzymam, chociaz nie powiem, kusił mnie ten kaktus, marzy mi się też coś ogórkowego, ale na nic nie trafiłam jeszcze.Ajj nie mogę się doczekać kolejnego olejowania, pierwszy raz moje włosy tak błyszczą miesiąc po farbowaniu, nie mogę się napatrzeć
|
|
|
#2185 | |
|
Zakorzenienie
|
mam cos dla Was
![]() http://echquo.com/?id=1123 ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Cytat:
|
|
#2186 |
|
Zadomowienie
|
ja mam tak samo
muszę szczotkować włosy kilka razy dziennie, bo po ok 2 godzinach już są beznadziejne... a na zewnątrz wystarczy, że jestem 2 minuty
|
|
|
|
#2187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2188 |
|
Konto usunięte
|
Ja przed chwila nałożyłam Vatikę migdałową. Zmyje tak po 19-tej
A Wy jak nałożycie olej, to trzymacie ,,gołą'' głowę, czy jakiś ręcznik nakładacie?? Ja nakładam zwykły woreczek foliowy i na to chustę, bo wydaje mi się, że dzięki folii bardziej sie nagrzeje i wchłonie olej |
|
|
|
#2189 | ||
|
Zakorzenienie
|
dokładnie, pokochałam tego waxa miłościa bezgraniczną Cytat:
![]() mnie tez sie tak zbijaja niestety ale na to pomóc może chyba jedynie szczotka/grzebień.Cytat:
|
|
#2190 |
|
Zakorzenienie
|
Ania smerfetka nie mam pytań
chodziło o kwiecień też mam problem ze zbijaniem się włosów,moje koleżanki też
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:08.

ale nalozylam na 6h i na to dalam jeszcze pilomax kamille i mam wlosy jak marzenie

że już nie wiem na co zbierać, Khadi czy łopian :/ Macie jakieś doświadczenie w tej kwestii?
a ostatnio jak robiłam maskę z nafty to zerknęłam na skład i gdzie widniało Paraffinum Liquidum 

dzieki