Oleje i olejki do włosów - cz. V - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-13, 21:08   #2161
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

Dot.: Oleje i olejki do włosów - cz. V

ktos sie kiedys pytał, czy sesa tez tak ucieka z buteleczki. uzyłam 2raz i faktycznie, ubytek jest spory ale nalozylam na 6h i na to dalam jeszcze pilomax kamille i mam wlosy jak marzenie polubimy sie z sesą, ale narazie odstawie do marca az radical skoncze, ale jak ja wytrzymam
Stary 2012-03-13, 21:28   #2162
beatgirl
Rozeznanie

GG do beatgirl

Ehh tak strasznie napaliłam się na ten olej z korzenia łopianu że już nie wiem na co zbierać, Khadi czy łopian :/ Macie jakieś doświadczenie w tej kwestii?

Dziewczyny, może to głupie pytanie ale czy parafina to to samo co nafta? Zawsze myślałam że parafina to parafina a nafta to nafta a ostatnio jak robiłam maskę z nafty to zerknęłam na skład i gdzie widniało Paraffinum Liquidum ale może to jest oczywiste a ja o tym nie wiem
Tylko właśnie zastanawiam się w takim razie z jakiej racji tak wiele osób chwali sobie działanie nafty na porost włosów

"Nieszczęście dzielone na dwa to o połowę nieszczęścia mniej , szczęście dzielone na dwa to dwa razy więcej szczęścia."
beatgirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 21:30   #2163
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beatgirl Pokaż wiadomość
Ehh tak strasznie napaliłam się na ten olej z korzenia łopianu że już nie wiem na co zbierać, Khadi czy łopian :/ Macie jakieś doświadczenie w tej kwestii?

Dziewczyny, może to głupie pytanie ale czy parafina to to samo co nafta? Zawsze myślałam że parafina to parafina a nafta to nafta a ostatnio jak robiłam maskę z nafty to zerknęłam na skład i gdzie widniało Paraffinum Liquidum ale może to jest oczywiste a ja o tym nie wiem
Tylko właśnie zastanawiam się w takim razie z jakiej racji tak wiele osób chwali sobie działanie nafty na porost włosów
nafta to nafta, a parafina to parafina, wszystko pochodzi od ropy, tylko inne frakcje (?) chociaz w sumie ekspertem nie jestem...
a ja łopianowy zrobilam sama, to Ty tez mozesz:P ale jeszcze nie uzywalam:P

edit; a koszt lopianu wyniesie Cie 2,2oza łopian plus olej winogronowy bądz inny.

Edytowane przez Czarna Orchidea
Czas edycji: 2012-03-13 o 21:35
Czarna Orchidea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 21:32   #2164
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czarna Orchidea Pokaż wiadomość
ktos sie kiedys pytał, czy sesa tez tak ucieka z buteleczki. uzyłam 2raz i faktycznie, ubytek jest spory ale nalozylam na 6h i na to dalam jeszcze pilomax kamille i mam wlosy jak marzenie polubimy sie z sesą, ale narazie odstawie do marca az radical skoncze, ale jak ja wytrzymam
Na naolejowane wlosy nalozylas jeszcze waxa? Nigdy nie slyszalam o czyms takim, ale sadzac po Twoim poscie warto sprobowac

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 21:34   #2165
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Na naolejowane wlosy nalozylas jeszcze waxa? Nigdy nie slyszalam o czyms takim, ale sadzac po Twoim poscie warto sprobowac
noł noł, na umyte juz
ale wax kamille jest mega i juz.
Stary 2012-03-13, 22:05   #2166
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
noł noł, na umyte juz
Hhehe no wlasnie cos mi tu nie gralo

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 22:18   #2167
beatgirl
Rozeznanie

GG do beatgirl

Kuszą mnie te waxy też, oj kuszą (zresztą..co mnie nie kusi? )Pare lat temu stosowałam Biowaxa, ale żadnych rezultatów nie było widać, może dlatego jakoś ostatnio do niego nie wracałam i trochę boje się zbędnie wydawać kasy, tym bardziej że mam już 3 maski do zużycia (Dolce latte, Dolce placenta i Bingo z shea. Chętnie bym oddała te dwie pierwsze za waxa :P)

Czy któraś z Was orientuje się czy w Tunezji można dostać coś włosowego? oczywiście mam na myśli jakieś oleje itp, bo koleżanka wyjeżdża za jakiś czas i myślę czy by tu jej nie wykorzystać :P

I pytanie troszkę z innej beczki, czy odstawienie węglowodanów może mieć jakiś wpływ na porost włosów i ich gubienie?

Ponawiam pytanie o trzymaniu olejów na głowie pod czepkiem, warto/nie warto/bez różnicy? bo do tej pory zawsze tak robiłam na noc, olej, czepek i czapka - brak problemów z zapachem i zabrudzoną poduszką :P ale jeśli to niewskazane to odstawie

"Nieszczęście dzielone na dwa to o połowę nieszczęścia mniej , szczęście dzielone na dwa to dwa razy więcej szczęścia."

Edytowane przez beatgirl
Czas edycji: 2012-03-13 o 22:20

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-13, 22:20   #2168
pannahanna
Raczkowanie

Jaka może być przyczyna plączących się końców? Mam miękkie, nawilżone błyszczące włosy od góry, ale ok 25 cm licząc od dołu (nieco ponad połowa długosci, niestety cieniowane) nieustannie się plączą i są dość szorstkie i matowe...intensywnie olejuje tymi samymi olejami cale wlosy, a więc nie może to być wina niewłaściwego oleju, bo ok 20cm wlosów od nasady jest pięknie odżywione...

Amla Gold, Amla, Vatika Enriched Almond Oil, Sesa, Navratna, Vatika kokosowa, Mahabringraj, migdalowy, rycynowy, awokado

Kuracja drożdżowa: 31.01.2012-31.04.2012
Piję pokrzywę: 24.02.2012-24.05.2012

pannahanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 22:22   #2169
Ainnel
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pannahanna Pokaż wiadomość
Jaka może być przyczyna plączących się końców? Mam miękkie, nawilżone błyszczące włosy od góry, ale ok 25 cm licząc od dołu (nieco ponad połowa długosci, niestety cieniowane) nieustannie się plączą i są dość szorstkie i matowe...intensywnie olejuje tymi samymi olejami cale wlosy, a więc nie może to być wina niewłaściwego oleju, bo ok 20cm wlosów od nasady jest pięknie odżywione...
Przesuszone końce, swetry, szaliki, kurtki, ogrzewanie, wiatr... Przyczyn może być dużo.

Ainnel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 22:27   #2170
pannanika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beatgirl Pokaż wiadomość
Kuszą mnie te waxy też, oj kuszą (zresztą..co mnie nie kusi? )Pare lat temu stosowałam Biowaxa, ale żadnych rezultatów nie było widać, może dlatego jakoś ostatnio do niego nie wracałam i trochę boje się zbędnie wydawać kasy, tym bardziej że mam już 3 maski do zużycia (Dolce latte, Dolce placenta i Bingo z shea. Chętnie bym oddała te dwie pierwsze za waxa :P)

Czy któraś z Was orientuje się czy w Tunezji można dostać coś włosowego? oczywiście mam na myśli jakieś oleje itp, bo koleżanka wyjeżdża za jakiś czas i myślę czy by tu jej nie wykorzystać :P

I pytanie troszkę z innej beczki, czy odstawienie węglowodanów może mieć jakiś wpływ na porost włosów i ich gubienie?

Ponawiam pytanie o trzymaniu olejów na głowie pod czepkiem, warto/nie warto/bez różnicy? bo do tej pory zawsze tak robiłam na noc, olej, czepek i czapka - brak problemów z zapachem i zabrudzoną poduszką :P ale jeśli to niewskazane to odstawie
Coś słyszałam, że jak się je mniej cukrów, to organizm więcej energii daje w cebulki, bo nie marnuje jej na trawienie cukrów. Coś w tym stylu, ale nie wiem ile w tym prawdy i czy czegos nie pokręciłam.

Ja trzymam oleje pod czepkiem i czapką tylko jak trzymam je krótko, w ciagu dnia. Na noc nie, bo mi nie przeszkadzają - nie brudzą poduszki ani nic, a i tak by mi od razu zleciało :P Jak ci wygodniej Nie jest to niewskazane, ale też nie niezbędne.

W Tunezji nie pamiętam niczego szczególnego, ale też nie zwracałam na to uwagi... W Egipcie za to widziałam vatiki, ale te na parafinie. Była kokosowa, migdałowa i kaktusowa. I to w sklepie z pamiątkami :P
Stary 2012-03-13, 22:27   #2171
Aleksandriiia
Wtajemniczenie

Pierwsze olejowanie mam za sobą, nie spodziewałam się spektakularnych efektów po pierwszym użyciu, ale moje rudości pięknie lśnią, a włosy są jakby bardziej uniesione, także jestem zadowolona
W związku z tym, że jestem początkująca w olejowaniu mam pytanie, chciałabym zainwestować w kolejne oleje, a mianowicie zastanawiam się nad Vatiką kokosową (tylko zastanawiam się czy to przezroczyste opakowanie różni się czymś od tego jasnobłękitnego), w drugiej kolejności myślę o Vatice kaktusowej bądź migdałowej, tylko ciężko mi się zorientować, która jest bardziej wartościowa...

Głusi nie gęsi, swój język mają

Denko??? (48)
d/s - 24
b/s - 2
próbki/saszetki - 4
szampony - 9
wcierki - 4
serum - 2
oleje - 3
Aleksandriiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 22:35   #2172
ksantypa7
Rozeznanie

Ja się dzisiaj podłamałam. Siedzę sobie w pracy, miziam włoski, kilka wyszło (normalne), ale zaczęłam je oglądać. Patrzę, patrzę i nie wierzę. Cieniutkie jak pajęcze niteczki! I to na całej długości, a włosy mam do brody. Zawsze miałam normalne włosy (tak pół grubych czarnych na pół jasnych cieńszych). Zastanawiam się czy to kwestia wieku (starzenia cebulek), czy wysuszenia cebulek. No litości.
Co mogę zrobić?

I'm Alive!....I'm Alive!......I'm Alive!
And I've got so much more that I want to do
Was it music?
Was it science that saved me?
Or the way that you prayed for me?
Yes either way I thank you, I'm alive
GM

Edytowane przez ksantypa7
Czas edycji: 2012-03-13 o 22:42
ksantypa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 22:38   #2173
Mini1991
Zakorzenienie

tak szczerze mowiąc to miałam robic ten testosteron ale odpuscilam.. ;/ trzeba sie wziąsc ale teraz z kasa niezbyt stoje;/ (brak pracy) a te badania takie drogie

no i oczywiscie włosy ciagle wypadaja;/

karmazynka nunu! nie no serio ostatnio coraz rzadziej są ładne.. najgorsze ze kazda jedna odzywka mnie teraz obciąza ;/

nawet pisałam z eloe77 naszym ekspertem ale ciezki przypadek jestem
Stary 2012-03-13, 23:00   #2174
beatgirl
Rozeznanie

GG do beatgirl

Cytat:
polubimy sie z sesą, ale narazie odstawie do marca az radical skoncze, ale jak ja wytrzymam
Nie łączysz żeby móc obiektywnie ocenić działanie ampułek czy oleje mogą mieć jakiś nie taki wpływ na to?:P
Stosowałam nie tak dawno ampułki Radical, byłam bardzo zadowolona, codziennie przez dwa tyg wcierałam jedną ampułkę i dosłownie od razu przestały mi wypadać, prawie całkiem, tylko przy myciu kilka zostawało, miałam kupić następne opakowanie ale już nie miałam pieniędzy i dosłownie po paru dniach po skończeniu wszystko wróciło do 'normy' a wręcz miałam wrażenie że wypadało ich trochę więcej, jakby nadrabiały zaległości
Może jakbym ciągnęła dalej terapie nie było by tego 'efektu jo-jo'
Na razie jestem po jednej butelce Jantara (nie widziałam spektakularnych efektów po tych 3 tyg), zrobiłam przerwę jak zalecali ale już go nie dostałam, więc wzięłam Saponics, też nie jestem zachwycona, już Jantar chyba lepszy

Stary 2012-03-13, 23:30   #2175
marryme21
Zakorzenienie

U mnie dzisiaj rozpusta ,bo nałożyłam olejek arganowy z John Masters Organic.
Bardzo ciekawa jestem efektu.To mój pierwszy raz z olejem arganowym,zdziwiło mnie,że on nie ma żadnego zapachu.Nie wiem czy tylko tej marki czy ogólnie jest bezzapachowy?

marryme21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 23:41   #2176
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aleksandriiia Pokaż wiadomość
Pierwsze olejowanie mam za sobą, nie spodziewałam się spektakularnych efektów po pierwszym użyciu, ale moje rudości pięknie lśnią, a włosy są jakby bardziej uniesione, także jestem zadowolona
W związku z tym, że jestem początkująca w olejowaniu mam pytanie, chciałabym zainwestować w kolejne oleje, a mianowicie zastanawiam się nad Vatiką kokosową (tylko zastanawiam się czy to przezroczyste opakowanie różni się czymś od tego jasnobłękitnego), w drugiej kolejności myślę o Vatice kaktusowej bądź migdałowej, tylko ciężko mi się zorientować, która jest bardziej wartościowa...
Ja bym chyba wybrała tę bez parafiny, w jasnozielonej buteleczce lub mniejszej, ciemnozielonej (ale nieprzeźroczystej).

Cytat:
Napisane przez ksantypa7 Pokaż wiadomość
Ja się dzisiaj podłamałam. Siedzę sobie w pracy, miziam włoski, kilka wyszło (normalne), ale zaczęłam je oglądać. Patrzę, patrzę i nie wierzę. Cieniutkie jak pajęcze niteczki! I to na całej długości, a włosy mam do brody. Zawsze miałam normalne włosy (tak pół grubych czarnych na pół jasnych cieńszych). Zastanawiam się czy to kwestia wieku (starzenia cebulek), czy wysuszenia cebulek. No litości.
Co mogę zrobić?
Hormony, stres, dieta, choroby... a jakichś wcierek używasz?

Cytat:
Napisane przez Mini1991 Pokaż wiadomość
tak szczerze mowiąc to miałam robic ten testosteron ale odpuscilam.. ;/ trzeba sie wziąsc ale teraz z kasa niezbyt stoje;/ (brak pracy) a te badania takie drogie

no i oczywiscie włosy ciagle wypadaja;/

karmazynka nunu! nie no serio ostatnio coraz rzadziej są ładne.. najgorsze ze kazda jedna odzywka mnie teraz obciąza ;/

nawet pisałam z eloe77 naszym ekspertem ale ciezki przypadek jestem
Widzisz, ja zwlekałam z badaniami ze dwa lata i dopiero przez pojawiający się trądzik zdecydowałam się na badania A ja nieubezpieczona, więc z bólem serca pieniądze wydałam. Całe szczęście, że moje włosy chyba jakieś niewrażliwe za bardzo na te zmiany, bo okazało się, że mam baaardzo wysokie androgeny, testosteron, no i niedoczynność tarczycy, a jeszcze sporo na głowie mam (dosłownie) W tym miesiącu robię resztę badań i zapłacę więcej, niż zarabiam miesięcznie. Aż nie wiem, czy śmiać się czy płakać (tzn. śmiech chyba jest zdrowszy, ale może być z kolei objawem totalnego ześwirowania ). No ale moja mama i siostra sporo włosów straciły właśnie przez hormony, więc naprawdę każda włosomaniaczka powinna je badać regularnie Ty chociaż bezrobotna jesteś, to masz ubezpieczenie zdrowotne Widzisz, jak Ci dobrze

A tak w ogóle, to dawaj zdjęcie włosów, my tutaj ocenimy
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 23:55   #2177
marryme21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Ja bym chyba wybrała tę bez parafiny, w jasnozielonej buteleczce lub mniejszej, ciemnozielonej (ale nieprzeźroczystej).

Która to dokładnie?

marryme21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 00:52   #2178
vyenna
Zadomowienie

Dzisiaj trochę mleczka jedwabnego z BU, trochę maski bingo z shea (pierwszy raz pod), trochę oleju z nasion pietruszki i amli. Zobaczymy jak się spisze maska i ten mix olejów. Chociaż nie będę wiedziała które jak podziałało

szukam: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post33410649

zapuszczam włosy i okazjonalnie odchudzam
vyenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 07:16   #2179
ania smerfetka
Raczkowanie

Cytat:
Już jest marzec

Cytat:
Napisane przez pannahanna Pokaż wiadomość
Też to zauważyłam u siebie. Już podcięłam. Ale na szczęście fryzjerka rozumie co to znaczy "same końce", choć wcale jej nie tłumaczyłam
Owsiankę jem regularnie od 10.10.2011
Od zawsze się ODCHUDZAM
ania smerfetka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-14, 08:56   #2180
Mini1991
Zakorzenienie

weegirl oo kurcze.. no to własnie podejrzewałam tarczyce. Moja mama kiedys miała wyciecie guzków wiec wolałam sie sprawdzic. Tsh o ile pamietam było 1,7 wiec mieszcze sie w normie. Chociaz po zajęciach z patofizjologii wiem ze samo badanie tsh nie wystarcza.. ale bądz tu bogaty :P
Kochana co mi po ubezpieczeniu jak nikt nie chce wypisywac skierowan
a czy zauwazyłam u siebie nadmierne owłosienie np na twarzy? (hirsutyzm to straszna choroba, tzn bardziej dla zdrowia psychicznego)

no z trądzikiem tez mam problem.. stany zapalne na twarzy po unidoxie sa teraz rzadsze ale na plecach ;/ z twarzą bardziej się męcze z trądzikiem zaskórnikowym
no chyba powaznie mnie przestraszyłas tymbardziej ze z miesiączką tez róznie (tzn jest ale potrafi sie nawet przyspieszyc o 9dni)

co do zdjęc to postaram sie jutro cos aktualnego wrzucic bo z nieaktualnych
to https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3881 po 4 godz tak wyglądaja.

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3594

ale tak jak mówie do zdjęcia są umyte i dopiero czesane (chodzi o ten 2 link)

Edytowane przez Mini1991
Czas edycji: 2012-03-14 o 09:00
Mini1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 09:13   #2181
alex1989
Zadomowienie

Mini1991 piękne masz te włosiska

moje włosiaki

"Może niektórych kobiet nie da się poskromić. Może potrzebują biegać na wolności, dopóki nie znajdą kogoś, tak dzikiego, aby biegał z nimi."
alex1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 09:19   #2182
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marryme21 Pokaż wiadomość
Która to dokładnie?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-hair-oil.html
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-hair-oil.html
(to ten sam olej, tylko w różnych opakowaniach)

Cytat:
weegirl oo kurcze.. no to własnie podejrzewałam tarczyce. Moja mama kiedys miała wyciecie guzków wiec wolałam sie sprawdzic. Tsh o ile pamietam było 1,7 wiec mieszcze sie w normie. Chociaz po zajęciach z patofizjologii wiem ze samo badanie tsh nie wystarcza.. ale bądz tu bogaty :P
a czy zauwazyłam u siebie nadmierne owłosienie np na twarzy? (hirsutyzm to straszna choroba, tzn bardziej dla zdrowia psychicznego)

no z trądzikiem tez mam problem.. stany zapalne na twarzy po unidoxie sa teraz rzadsze ale na plecach ;/ z twarzą bardziej się męcze z trądzikiem zaskórnikowym
no chyba powaznie mnie przestraszyłas tymbardziej ze z miesiączką tez róznie (tzn jest ale potrafi sie nawet przyspieszyc o 9dni)

to https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3881 po 4 godz tak wyglądaja.

No u mnie bardziej intensywne owłosienie na twarzy, rękach, brzuchu, nogach... całe szczęście, że jestem blondynką i te włoski nie są jakieś bardzo ciemne Idź sobie zrób badania, naprawdę. Dobry ginekolog od razu Cię na nie skieruje przy takich wahaniach miesiączki. Co do tarczycy, ja robiłam tylko tsh i ft4. I nikt nie chciał, żebym robiła na razie więcej badań.

Tak się przyglądałam Twoim zdjęciom i mnie się wydaje, że Ty masz w zasadzie zdrowe włosy chyba, co najwyżej mogła im dać w kość farba. Masz chyba dosyć cienkie włosy, jak ja, więc to normalne, że się zbijają w strąki. Twoje włosy są chociaż proste i możesz je rozczesywać

A tak w ogóle, dawno już tak nie miałam, żeby nie chciało mi się olejować włosów Was też taki leń ogarnął?
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 09:31   #2183
Mini1991
Zakorzenienie

mnie jak na razie nie :P ale zbieram sie zeby kupic ta sese ;/ takie uroki braku pracy.. eh
jesli mozesz to napisz mi jakie dokładnie robiłas badania hormonów..
z estrogenów wszystkie 3? estradiol, estron, estriol?
bo chyba progesteron to mnie by raczej nie interesował.. tak samo jak oksytocyna i prolaktyna
a z androgenów : testosteron i androsteron?

alex dzieki

p.s Od jutra w Superpharmie wax za 10zł z groszami !
Stary 2012-03-14, 12:14   #2184
Aleksandriiia
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuje Więc na razie zostaje przy kokosowej, poczytałam troche o parafinie i na razie sie wstrzymam, chociaz nie powiem, kusił mnie ten kaktus, marzy mi się też coś ogórkowego, ale na nic nie trafiłam jeszcze.

Ajj nie mogę się doczekać kolejnego olejowania, pierwszy raz moje włosy tak błyszczą miesiąc po farbowaniu, nie mogę się napatrzeć

Głusi nie gęsi, swój język mają

Denko??? (48)
d/s - 24
b/s - 2
próbki/saszetki - 4
szampony - 9
wcierki - 4
serum - 2
oleje - 3
Aleksandriiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 13:17   #2185
mischievous
Zakorzenienie

mam cos dla Was

http://echquo.com/?id=1123

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Cytat:

Co do zdjecia po 4godzinach, mam ten sam problem. Zawsze na uczelnie ide ze szczotka i jak zajde musze sie poczesac, i tak ze dwa razy w ciagu dnia, bo inaczej zbijaja sie :/

Wygrywa tylko ten, kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie, aby go osiągnąć

mischievous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 14:18   #2186
Reavela
Zadomowienie

ja mam tak samo muszę szczotkować włosy kilka razy dziennie, bo po ok 2 godzinach już są beznadziejne... a na zewnątrz wystarczy, że jestem 2 minuty
Reavela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 14:20   #2187
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Reavela Pokaż wiadomość
ja mam tak samo muszę szczotkować włosy kilka razy dziennie, bo po ok 2 godzinach już są beznadziejne... a na zewnątrz wystarczy, że jestem 2 minuty
spoko, u mnie to samo

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 14:36   #2188
201605021613
Konto usunięte

Ja przed chwila nałożyłam Vatikę migdałową. Zmyje tak po 19-tej

A Wy jak nałożycie olej, to trzymacie ,,gołą'' głowę, czy jakiś ręcznik nakładacie??

Ja nakładam zwykły woreczek foliowy i na to chustę, bo wydaje mi się, że dzięki folii bardziej sie nagrzeje i wchłonie olej
201605021613 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 14:37   #2189
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
noł noł, na umyte juz

dokładnie, pokochałam tego waxa miłościa bezgraniczną
Cytat:

no i prosze a nie mówiłam ze piekne?

mnie tez sie tak zbijaja niestety ale na to pomóc może chyba jedynie szczotka/grzebień.
Cytat:

A tak w ogóle, dawno już tak nie miałam, żeby nie chciało mi się olejować włosów Was też taki leń ogarnął?
mnie na szczęście nie i siedze sobie własnie z navratną po raz 2

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 14:38   #2190
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

Ania smerfetka nie mam pytań chodziło o kwiecień

też mam problem ze zbijaniem się włosów,moje koleżanki też

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości