|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2161 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów - cz. V
ktos sie kiedys pytał, czy sesa tez tak ucieka z buteleczki. uzyłam 2raz i faktycznie, ubytek jest spory
![]() ![]() ![]() ![]()
#2162 |
Rozeznanie
|
Ehh tak strasznie napaliłam się na ten olej z korzenia łopianu
![]() Dziewczyny, może to głupie pytanie ale czy parafina to to samo co nafta? Zawsze myślałam że parafina to parafina a nafta to nafta ![]() ![]() ![]() Tylko właśnie zastanawiam się w takim razie z jakiej racji tak wiele osób chwali sobie działanie nafty na porost włosów ![]()
![]() |
#2163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja łopianowy zrobilam sama, to Ty tez mozesz:P ale jeszcze nie uzywalam:P edit; a koszt lopianu wyniesie Cie 2,2oza łopian plus olej winogronowy bądz inny. ![]()
Edytowane przez Czarna Orchidea Czas edycji: 2012-03-13 o 21:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale wax kamille jest mega i juz. ![]()
![]() |
#2167 |
Rozeznanie
|
Kuszą mnie te waxy też, oj kuszą (zresztą..co mnie nie kusi?
![]() Czy któraś z Was orientuje się czy w Tunezji można dostać coś włosowego? ![]() I pytanie troszkę z innej beczki, czy odstawienie węglowodanów może mieć jakiś wpływ na porost włosów i ich gubienie? ![]() Ponawiam pytanie o trzymaniu olejów na głowie pod czepkiem, warto/nie warto/bez różnicy? ![]() ![]()
Edytowane przez beatgirl Czas edycji: 2012-03-13 o 22:20 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2168 |
Raczkowanie
|
Jaka może być przyczyna plączących się końców? Mam miękkie, nawilżone błyszczące włosy od góry, ale ok 25 cm licząc od dołu (nieco ponad połowa długosci, niestety cieniowane) nieustannie się plączą i są dość szorstkie i matowe...intensywnie olejuje tymi samymi olejami cale wlosy, a więc nie może to być wina niewłaściwego oleju, bo ok 20cm wlosów od nasady jest pięknie odżywione...
![]() ![]() Amla Gold, Amla, Vatika Enriched Almond Oil, Sesa, Navratna, Vatika kokosowa, Mahabringraj, migdalowy, rycynowy, awokado Kuracja drożdżowa: 31.01.2012-31.04.2012 Piję pokrzywę: 24.02.2012-24.05.2012 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2169 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja trzymam oleje pod czepkiem i czapką tylko jak trzymam je krótko, w ciagu dnia. Na noc nie, bo mi nie przeszkadzają - nie brudzą poduszki ani nic, a i tak by mi od razu zleciało :P Jak ci wygodniej ![]() W Tunezji nie pamiętam niczego szczególnego, ale też nie zwracałam na to uwagi... W Egipcie za to widziałam vatiki, ale te na parafinie. Była kokosowa, migdałowa i kaktusowa. I to w sklepie z pamiątkami :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2171 |
Wtajemniczenie
|
Pierwsze olejowanie mam za sobą, nie spodziewałam się spektakularnych efektów po pierwszym użyciu, ale moje rudości pięknie lśnią, a włosy są jakby bardziej uniesione, także jestem zadowolona
![]() W związku z tym, że jestem początkująca w olejowaniu mam pytanie, chciałabym zainwestować w kolejne oleje, a mianowicie zastanawiam się nad Vatiką kokosową (tylko zastanawiam się czy to przezroczyste opakowanie różni się czymś od tego jasnobłękitnego), w drugiej kolejności myślę o Vatice kaktusowej bądź migdałowej, tylko ciężko mi się zorientować, która jest bardziej wartościowa...
![]() |
#2172 |
Rozeznanie
|
Ja się dzisiaj podłamałam. Siedzę sobie w pracy, miziam włoski, kilka wyszło (normalne), ale zaczęłam je oglądać. Patrzę, patrzę i nie wierzę. Cieniutkie jak pajęcze niteczki! I to na całej długości, a włosy mam do brody. Zawsze miałam normalne włosy (tak pół grubych czarnych na pół jasnych cieńszych). Zastanawiam się czy to kwestia wieku (starzenia cebulek), czy wysuszenia cebulek. No litości.
![]() Co mogę zrobić?
Przygarnę miniaturkę Neonatura Cocoon. ![]() I'm Alive!....I'm Alive!......I'm Alive! And I've got so much more that I want to do Was it music? Was it science that saved me? Or the way that you prayed for me? Yes either way I thank you, I'm alive GM ![]() Edytowane przez ksantypa7 Czas edycji: 2012-03-13 o 22:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#2173 |
Zakorzenienie
|
tak szczerze mowiąc to miałam robic ten testosteron ale odpuscilam.. ;/ trzeba sie wziąsc ale teraz z kasa niezbyt stoje;/ (brak pracy) a te badania takie drogie
no i oczywiscie włosy ciagle wypadaja;/ karmazynka nunu! ![]() nawet pisałam z eloe77 naszym ekspertem ale ciezki przypadek jestem
#2174 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Stosowałam nie tak dawno ampułki Radical, byłam bardzo zadowolona, codziennie przez dwa tyg wcierałam jedną ampułkę i dosłownie od razu przestały mi wypadać, prawie całkiem, tylko przy myciu kilka zostawało, miałam kupić następne opakowanie ale już nie miałam pieniędzy i dosłownie po paru dniach po skończeniu wszystko wróciło do 'normy' a wręcz miałam wrażenie że wypadało ich trochę więcej, jakby nadrabiały zaległości ![]() Może jakbym ciągnęła dalej terapie nie było by tego 'efektu jo-jo' ![]() Na razie jestem po jednej butelce Jantara (nie widziałam spektakularnych efektów po tych 3 tyg), zrobiłam przerwę jak zalecali ale już go nie dostałam, więc wzięłam Saponics, też nie jestem zachwycona, już Jantar chyba lepszy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2175 |
Zakorzenienie
|
U mnie dzisiaj rozpusta
![]() Bardzo ciekawa jestem efektu.To mój pierwszy raz z olejem arganowym,zdziwiło mnie,że on nie ma żadnego zapachu.Nie wiem czy tylko tej marki czy ogólnie jest bezzapachowy? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2176 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A tak w ogóle, to dawaj zdjęcie włosów, my tutaj ocenimy ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2177 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Która to dokładnie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2178 |
Zadomowienie
|
Dzisiaj trochę mleczka jedwabnego z BU, trochę maski bingo z shea (pierwszy raz pod), trochę oleju z nasion pietruszki i amli. Zobaczymy jak się spisze maska i ten mix olejów. Chociaż nie będę wiedziała które jak podziałało
![]()
#2179 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2180 |
Zakorzenienie
|
weegirl oo kurcze.. no to własnie podejrzewałam tarczyce. Moja mama kiedys miała wyciecie guzków wiec wolałam sie sprawdzic. Tsh o ile pamietam było 1,7 wiec mieszcze sie w normie. Chociaz po zajęciach z patofizjologii wiem ze samo badanie tsh nie wystarcza.. ale bądz tu bogaty :P
Kochana co mi po ubezpieczeniu jak nikt nie chce wypisywac skierowan ![]() a czy zauwazyłam u siebie nadmierne owłosienie np na twarzy? (hirsutyzm to straszna choroba, tzn bardziej dla zdrowia psychicznego) no z trądzikiem tez mam problem.. stany zapalne na twarzy po unidoxie sa teraz rzadsze ale na plecach ;/ z twarzą bardziej się męcze z trądzikiem zaskórnikowym no chyba powaznie mnie przestraszyłas ![]() co do zdjęc to postaram sie jutro cos aktualnego wrzucic ![]() to https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3881 po 4 godz tak wyglądaja. https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3594 ale tak jak mówie do zdjęcia są umyte i dopiero czesane (chodzi o ten 2 link)
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/kalinowskaiza/ Edytowane przez Mini1991 Czas edycji: 2012-03-14 o 09:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#2181 | ||
Zadomowienie
|
Mini1991 piękne masz te włosiska
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2182 | |
Zakorzenienie
|
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-hair-oil.html
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-hair-oil.html (to ten sam olej, tylko w różnych opakowaniach) Cytat:
![]() Tak się przyglądałam Twoim zdjęciom i mnie się wydaje, że Ty masz w zasadzie zdrowe włosy chyba, co najwyżej mogła im dać w kość farba. Masz chyba dosyć cienkie włosy, jak ja, więc to normalne, że się zbijają w strąki. Twoje włosy są chociaż proste i możesz je rozczesywać ![]() A tak w ogóle, dawno już tak nie miałam, żeby nie chciało mi się olejować włosów ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2183 |
Zakorzenienie
|
mnie jak na razie nie :P ale zbieram sie zeby kupic ta sese ;/ takie uroki braku pracy.. eh
jesli mozesz to napisz mi jakie dokładnie robiłas badania hormonów.. z estrogenów wszystkie 3? estradiol, estron, estriol? bo chyba progesteron to mnie by raczej nie interesował.. tak samo jak oksytocyna i prolaktyna a z androgenów : testosteron i androsteron? alex ![]() p.s Od jutra w Superpharmie wax za 10zł z groszami ! ![]()
#2184 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ajj nie mogę się doczekać kolejnego olejowania, pierwszy raz moje włosy tak błyszczą miesiąc po farbowaniu, nie mogę się napatrzeć ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2185 | |
Zakorzenienie
|
mam cos dla Was
![]() http://echquo.com/?id=1123 ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Cytat:
![]() |
#2186 |
Zadomowienie
|
ja mam tak samo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2188 |
Konto usunięte
|
Ja przed chwila nałożyłam Vatikę migdałową. Zmyje tak po 19-tej
A Wy jak nałożycie olej, to trzymacie ,,gołą'' głowę, czy jakiś ręcznik nakładacie?? Ja nakładam zwykły woreczek foliowy i na to chustę, bo wydaje mi się, że dzięki folii bardziej sie nagrzeje i wchłonie olej |
![]() ![]() |
![]() |
#2189 | ||
Zakorzenienie
|
dokładnie, pokochałam tego waxa miłościa bezgraniczną ![]() Cytat:
![]() mnie tez sie tak zbijaja niestety ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2190 |
Zakorzenienie
|
Ania smerfetka nie mam pytań
![]() ![]() też mam problem ze zbijaniem się włosów,moje koleżanki też ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:49.