|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku? | |||
| Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. |
|
20 | 33,90% |
| Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. |
|
5 | 8,47% |
| Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. |
|
0 | 0% |
| Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. |
|
6 | 10,17% |
| Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
1 | 1,69% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
6 | 10,17% |
| Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. |
|
7 | 11,86% |
| Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. |
|
1 | 1,69% |
| Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! |
|
13 | 22,03% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
cześć!!!
wiecie co zrobiłam? wyszłam z domu na 15 min i nie zamknełam drzwi. nie mam zielonego pojecia dlaczego |
|
|
|
#2162 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Cytat:
dobrze ze nikt sie nie wlamal... nie martw sie, jak dzis zlecialam z lozka przy wstawaniu no niestety, jestesmy juz takimi malymi i niezdarnymi słoniatkami
|
|
|
|
|
#2163 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Ja dziś też mało rozgarnięta. Wstałam, czuję się nieprzytomna... Mam nadzieję, że się "rozchodzę".
|
|
|
|
#2164 | ||
|
Zakorzenienie
|
no mój mi też i w taki sposób wygrzebał problem z szyjką
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2165 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2166 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2167 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moje kolezanki sie beda budowaly to tak srednio 130tys dzialka + prawie 400tys za dom nie mowiac o wyposazeniu sie ...no szok... ale one buduja sie w miescie ja zas kupilabym starszy dom do niewielkiego remontu - ale tu tez rozczarowanie bo tez duuuzzzoooo kosztuja |
|
|
|
|
#2168 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To raczej kwestia ocieplenia domu, dostosowania grzania do kubatury. Ja nie jestem ekspertem, ale chcemy niebawem zacząć budowę domu więc trochę o tym czytam, dowiaduję się od doświadczonych osób. Na chłopski rozum jednak wydaje mi się, że to "inne ciepło" nie ma żadnego sensu.Cytat:
niunia, nic się nie martw Wszystko pod kontrolą Poprasowałam ciuchy do wystawienia na allegro, interes się kręci ![]() Okna pootwierane, wietrzenie. W kominku olejek eukaliptusowy się podgrzewa, lepiej się oddycha
|
||
|
|
|
#2169 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a czuje roznice np jak jestem tam (gaz) i np u znajomych (ekogroszek) - dla mnie jest inaczej nie wiem, moze maja spieprzona instalke czy cos, nie jestem tu ekspertem...
|
|
|
|
|
#2170 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Ja po badaniu krwi. Trafiła mi się niemiła pielęgniarka Była tam pani na badaniu krwi z bliźniętami słodkie bobasy. Jeden spokojniutki, a drugi darł się niemiłosiernie Ja z mężem po śniadaniu, bo ma dziś wolne, ale słabo się czuję, może po badaniu krwi, choć nigdy tak nie miałam. I zaraz jedziemy oglądać wózki nareszcie rinco śliczna ta kołysanka i już mam swoją wersję Gaabbi ja nie będę kupowała tego wiaderka, bo ani mnie nie przekonuje, ani nie mam kasy na takie bajery. Że niby na co te 1500zł?? Na pieluchy? No błagam Cię !! Mogę rzucić oczkiem na te ciuchy ![]() ladybird_1987 imię dla dziecka to Wasza sprawa. Mnie babcia też się wpieprzała, bo jej się Paulinka nie podoba. Trudno. Pech. Nasza córka będzie miała na imię Paulina. _agata gratuluję podjęcia właściwej decyzji odpoczywaj.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#2171 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kazdy robi jak uwaza i co mu jest wygodne
|
|
|
|
|
#2172 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2173 |
|
Zakorzenienie
|
Ano trzeba.
![]() Głowa mnie ćmi, jak zawsze przed wizytą, pewnie ze zdenerwowania. Nie wiem czy kiedykolwiek będę szła spokojnie do gina...
|
|
|
|
#2174 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do gazu.Ja wynajmowałam 4 lata temu mieszkanie 55m i ogrzewanie było właśnie gazowe.Grzejniki miałam cały czas odkręcone,miałam ustawioną temp na 20 stopni,do tego woda ciepła była na gaz i kuchenka też.A za okres grzewczy za 6 m-cy zapłaciłam 1000zł.Przeliczajac to na węgiel,który musiałabym targać na drugie piętro,rozpalać itp,dodatkowym kosztem byłoby drzewo,do tego ciepła woda i butla gazu.To ja myśle że nie zapłaciłam dużo no ale ceny gazu od tego czasu poszły w górę.
|
|
|
|
#2175 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry! Zgadzam się, ciepło gazowe jest inne niż z węgla. Ja mieszkam na parterze domu i ogrzewamy gazem. Różnica w tym cieple jest taka że jak spada u mnie temperatura to dzięki czujce włącza się piec, wyłącza się gdy na czujce będzie osiągnięta temp. Natomiast w piecu węglowym pali się i temperatura jest stała, proces grzania trwa dłużej i przez to jest cieplej i nie ma wahań temperatury tak jak przy gazie poprzez włączanie i wyłączanie pieca. Co do wilgoci to absolutnie nie ma jej. Koszty: nasze piętro ma ok 90m2, mam też kuchenkę na gaz i wodę jak były mrozy to za 2 miesiące miałam rachunek 1200zl.
|
|
|
|
#2176 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to ja sie tam przeprowadzam jak tak tanio macie zreszta, teogloszenia na allegro to zaqwsze sa zawyzone, najlepiej to szukac na wlasna reke, chodzic, pytac albo poczta pantoflowa. |
|
|
|
|
#2177 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To jest reklama i mogę dostać karę Swoją drogą jest bardzo podobny jak tutaj, różni się jedną literką ![]() Wrzucę Wam jeszcze mój jeden z ostatnich nabytków, sztruksowe spodnie dla Hani |
|
|
|
|
#2178 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2179 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2180 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do pieluszek wielorazowych, ja nad nimi ciągle myślę, ale na razie pampersy na początek, jak dziecko będzie miało więcej niż 3 miesiące a ja się do niego już przyzwyczaję to może wtedy, chciałabym spróbować, ale wszystko wyjdzie w praniu ![]() Cytat:
Cytat:
ja też nie, wychowałam się na wsi i nie potrafię mieszkać w mieście - teraz w takim mieszkam i koszmar, na szczęście mieszkamy na obrzeżach, więc nie tak okropnie jak w centrum, ale w bloku chyba nie umiem funkcjonować.... cóż mi się marzy mój własny dom z pięknym ogrodem - ja uwielbiałam pielić i sadzić, to był relaks, ![]() mi by nie było szkoda - bo wydałabym raz i koniec, ale tutaj są drogie, a ponieważ nie mam sprawdzonych więc na razie się powstrzymam...z resztą z tak maleńkim pierwszym dzieckiem i tak już będę miała wystarczająco dużo stresu przy zmienianiu pampersa! |
|||
|
|
|
#2181 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2182 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja zleciałam ostatnio w nocy sięgając po butelkę z wodą... także wiem co czujesz
|
|
|
|
|
#2183 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale na Twoim miejscu przemyslalabym te decyzje, mieszkanie zawsze mozesz sprzedac i tam isc... wiem, ze decyzja jest ciezka ale wiesz. Tam masz juz na lata... bez kredytu.. hmmm ja tez dopiero teraz widze na przykladzie naszych rodzin, jak ludzie potrafia wykorzystywac... a niby z boku wszystko wyglada dobrze... ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
![]() jak mieszkalam z mezem w kawalerce gdzie byl piecyk gazowy junkers to po sezonie grzewczym przyszedl nam rachunek na 700zl nie umie tego ustrojstwa obslugiwaca jezeli moge wiedziec, gdzie sie budujesz Gaabbi - bo tez z moich regionow jestes? |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2184 |
|
Zakorzenienie
|
to znaczy że musimy uważać już teraz przy chociażby przekręcaniu się na boki mówicie?
|
|
|
|
#2185 |
|
Zakorzenienie
|
Moi rodzice mają piec nowy na paliwo stałe. Ładuje się rano, cały dzień jest cieplutko, wieczorem znowu trzeba przepalić. Ale w porównaniu ze starym piecem jest rewelacja, nie trzeba chodzić i podkładać. Piec wyłącza się sam. Jest ustawiona stała temperatura, jak spada włącza się wiatraczek. Gazowy byłby pewnie bardziej wygodny, ale na działce nie ma gazu i pewnie już nigdy nie będzie
Zauważyłam inną wilgotność powietrza niż u mnie w bloku. To co u rodziców rośnie bez problemów (kwiatki) u mnie w bloku zasusza listki. Ale tu pewnie ma też swój wpływ powierzchnia domu i ocieplenie. |
|
|
|
#2186 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2187 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2188 |
|
Zakorzenienie
|
ja niedługo będę na takich sznurkach ciągnięta chyba - nic mi się nie chce, tak jak bylam pedantką i potrafiłam odkurzać trzy razy dziennie, teraz mam w nosie i odkurzam raz na tydzień, dostaję zadyszki wchodząc po schodach a już nie mówiąc żeby się przeturllać do sklepu...na szczęście wyprawkę mam zrobioną i nie muszę już latać po sklepach
|
|
|
|
#2189 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2190 |
|
Zadomowienie
|
ANDZYA, a pochwalisz się gdzie mieszkasz? My właśnie szukamy mieszkania do kupienia i szukamy ładnej okolicy. Ja mieszkam przy parku południowym na bardzo ładnym osiedlu i chciałabym już tu zostać w okolicy, ale mieszkań brak. Więc szukamy czegoś na Krzykach lub przy parku szczytnickim.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:19.

dobrze ze nikt sie nie wlamal...

nie mowiac o wyposazeniu sie ...

jest wygodny 
słodkie bobasy. Jeden spokojniutki, a drugi darł się niemiłosiernie
odpoczywaj.

Swoją drogą jest bardzo podobny jak tutaj, różni się jedną literką 
i roszczeniowa postawe. Wogole 400zl za oplaty miesieczne to po prostu smieszne wrecz pieniadze i gdybym miala taka mozliwosc to bym sie z nimi zamienila
13.08.2011