|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2161 |
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Jolka no właśnie godzinę temu
![]() ![]() Tabliczka czekolady skończona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2162 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Cytat:
No masa masa ale znając siebie jak by coś się działo to jeszcze dała bym rade napisać ![]() ![]() czekolada ![]() ![]() ogólnie sama nie wiem co zjeść czy jakąś porządną kolacje i nic już w siebie nie wciskać a może jakieś chipsy czy truskawki i puddingi waniliowe też mam ![]() ![]() słodyczy mam full ale na słodkie ochoty nie mam ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2163 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny może ten ananas to efekt placebo?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2164 |
Zakorzenienie
|
a najlepsze, że prócz tych słodyczy mam też 3 opakowania ptasiego mleczka, 2 opakowania rafaello, 1 merci i 1 bombonierka milki, 3 różne czekolady i ja nie wiem co z tym zrobie chyba zostawie dla położnych haha
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2165 |
Zakorzenienie
|
Chyba tą czekoladą uaktywniłam Andreę
![]() ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Jolka, ptasie mleczko możesz dać mi ![]() Chyba to jednak prawda, że z dziewczynką ma się ochotę na słodkie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2166 |
Zakorzenienie
|
a z chłopczykiem ma się ochotę na co?
tikki to dawaj bierz mam wedla waniliowe i śmietankowe i milki waniliowe ![]() ja za ptasim nie przepadam ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- wogóle tu coś cisza dzisiaj jakaś - rodzić poszłyście? ja zmykam do kąpieli i potem coś zjeść no i może jakiś film z TŻtem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2167 |
Rozeznanie
|
Udało mi się zmolestowac tzta chociaż przez pół h
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2168 |
Zakorzenienie
|
Chyba na kwaśne...
![]() ![]() Ale chipsów to dawno nie jadłam i jakoś mnie nie ciągnie. Bardzo lubiłam przed ciążą takie chrupki kukurydziane maślane ![]() Biegnę po ptasie mleczko ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Claudia zrobiliście mu dołeczki w policzkach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2169 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2170 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ja zjadłam paczkę chipsów... teraz wysłałam Męża do tesco po jabłka i kiwi. A oprócz tego po warzywka na sałatkę grecką... bo mnie nosi od kilku dni, a we wtorek szpital więc raczej nie zjem tam czegoś takiego... To jak to jest z tymi słodyczami i kwaśnym? ![]() ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Wiecie co? Siedzę w domu i mam okna pootwierane... no i cały czas czuję papierosy... więc pozamykałam, użyłam odświeżacza i ciągle mi te papierosy śmierdzą.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2171 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() mój tż też się boi, udało mi się raz go z molestować, teraz nie ma szans ![]() ![]() Cytat:
![]()
♥E.M♥ Edytowane przez Karo89 Czas edycji: 2012-03-24 o 19:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() na chipsy mnie ciągnie bardziej niż na słodkie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2173 |
Zakorzenienie
|
Hej, jesteśmy w domku
![]() Zaraz napiszę coś więcej ![]()
#2174 |
Zakorzenienie
|
Witaj
![]() ![]() Super, że już w domku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2176 |
Rozeznanie
|
Karo89 a Tobie się coś rozkręca ? =)* czy też czekasz zniecierpliwiona.. Bo ja czuje że nie urodze jutro
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2177 |
Zakorzenienie
|
Muszę Wam się pożalić.
Rano chwaliłam Wam teściową bo mi okna pomyła i firanki zawiesiła. Pod wieczór zrobiliśmy grilla tzn. ja, TŻ i jego brat zaprosiliśmy dziadka i teściową przyszła po 3 wołaniu. Zaczęła wspominać niedawną awanturę od której mój TŻ nie gada z ojcem i drugim bratem. No i zaczęło się wypominanie itp. więc poszłam z altany do domu. TŻ po godz przyszedł i mi opowiada jak przebiegała ich rozmowa. Zaczęła do wszystkich mieć "ale" do mnie się doczepiła że niby się izoluję , bo nie przyjdę do niej na kawę choć mieszkamy razem. Ale ja nie chodzę tam bo nie mam o czym z nią gadać , nie interesują mnie sprawy "kto z kim, dlaczego i po co" Jeszcze mu powiedziała że ja niby w ogóle z nią nie gadam i z dziadkiem też ![]() Wkurza mnie to że jak ma coś do mnie to powinna mi to powiedzieć ![]() Wiecie co mam dość takiej atmosfery jeden na drugiego wilkiem patrzy itp. chciałabym się wyprowadzić bo tyle osób na jednym placu (8osób) to za dużo!! Wolę już chyba płacić czynsz ale mieć spokój. No to się wyżaliłam. Sorki że Wam truję. właśnie się dowiedziałam że dziś zmieniamy czas z 2.00 na 3.00 i przez to śpimy krócej... Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2012-03-24 o 20:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#2178 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2179 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Witaj Karolca, pisz jak sie macie bo troche sie na was naczekalysmy ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2180 | |
Zakorzenienie
|
Nikii89 współczuję atmosfery.
Ja jak jadę do Polski to śpię u teściów, ale na obiad idę do moich dziadków, bo tam gotuje mi mama. No jakoś nie mam ochoty jeść u teściowej mięsa jak wiem, że mama zrobi jakieś racuszki, naleśniczki, kopytka itp. bo ja raczej do mięsożernych nie należę. No i moja teściowa o to ciągle ma pretensje, bo "co ludzie będą gadać" ![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2181 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuje atmosfery ![]() U mnie niestety też nie jest za dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2183 |
Zakorzenienie
|
Skorzystam z okazji, że dostałam trochę wolnego
![]() Generalnie jestem zmęczona jak diabli, nie dlatego, że Ewelinka daje popalić, bo szczególnie narzekać nie mogę, ale wykończył mnie szpital. W szpitalu byliśmy około 8.20 - wywiad lekarski, badanie ginekologiczne, przyjęcie na oddział i "zadomowienie" się w sali przedporodowej. W chwili przyjęcia rozwarcie na pół cm, szyjka twarda i zamknięta - czyli perspektywa na szybki poród bez indukcji - niemożliwy. Później przyszedł pan doktor, powiedział jaki jest plan, że z oksytocyną się wstrzymamy, założy mi żel doszyjkowy, który pomoże się jej rozwierać i zmięknąć. Zadziałam dość szybko ale łagodnie - po dwóch godzinach czułam lekkie skurcze, regularne co dwie minuty, trwały około 30 sekund. Więc przenieśli mnie na salę z piłkami i workami. Tam sobie poskakałam i porobiłam dużo dziwnych rzeczy pomagających w porodzie. O 14 rozwarcie na 2 cm... myślałam, że z czasem jak skurcze się nasilają, postępuje i rozwarcie, ale do 17 nadal był 2 cm a bóle zaczynały się już od krzyża. Były znośne, ale bardzo nieprzyjemne. Dostałam na to jakąś kroplówkę, że niby coś na styl paracetamolu, ale w ogóle nie zadziałało. Byłam zmęczona, między skurczami przysypiałam, ale co to za przysypianie na 1,5 minuty. Urywał mi się film ze zmęczenia... więc około 19 (chyba) gdzie było brak postępu akcji lekarz zadecydował, że około 22 dadzą mi dolargan abym mogła zasnąć i od rana dalej rodzić. Wtedy też zmieniła się ekipa położnych. O 20 dostałam kolejną kroplówkę, która nic nie dała. Bóle były tak nieznośne, że wymiotowałam. Pal licho brzuch - bolało mnie spojenie, czułam przeszywające rozpychanie i jednocześnie parcie na kość ogonową i bóle krzyżowe. Jedyna pozycja, która jeszcze w miarę przynosiła ulgę, to siad po turecku i bujanie się. o 21 położna mnie zbadała, mówi, że rozwarcie nadal 2 cm, ale widzi, że się męczę (prosiłam o znieczulenie)... Podczas jednego ze skurczy zrobiłam mi masaż szyjki, skurcz był tak silny, że i tak nic nie czułam. Przy kolejnym tak samo. I mówi, że z 2 cm mamy 7 i idziemy już na salę porodową. O 18-19 do domu pojechał mąż i mama, bo skoro chcieli abym poszła spać, to po co mają niepotrzebnie siedzieć. Podpięli mnie pod ktg - znowu.Ledwo dałam radę w czasie skurczu, bolało okropnie (krzyż), a ruszyć się nie mogłam, bo wychodził zły zapis. Po badaniu piłka i ogólnie ruch, prysznic i inne cuda, które ulgi mi nie przynosiły. Zdołałam tylko napisać jednego smsa, że akcja się rozkręca i mogą już przyjechać ![]() Mruczałam pod nosem, że zaraz umrę z tego bólu i w ogóle ![]() W tej ostatniej fazie porodu miałam przy sobie mamę, mąż czekał cierpliwie za drzwiami. To był mój wybór, bo wiedziałam, że mama bardziej mi pomoże słowem i radą. Ale mąż co chwilę dzwonił, pytał jak akcja. Był bardzo przejęty (po wszystkim mówił, że nic nie słyszał abym krzyczała). Przy 9 cm czułam bóle parte, przedziwne uczucie, zwłaszcza, że przeć nie można. Miałam takie wrażenie, jakby chciało mi się ogromną kupę i miała mega zaparcie ![]() Potem położna zaproponowała próbę parcia i zaczął się poród. Ja osobiście pamiętam 3 parcia, ale było ich trochę więcej. I o północy miałam małą Ewelinkę na brzuchu. Przepraszam, że opis bezpłciowy, ale jestem zmęczona. Druga noc po porodzie to był koszmar - ale wina położnej. Mówię, że nie mam pokarmu, mała była głodna i na siłe przystawiają do piersi. Teraz leczę obie. Mam bardzo pokrwawione brodawki, mój mały ssak nie przepuści okazji aby być blisko cycucha. Dopiero wczoraj jak powiedziałam, że mam puste piersi i chcę dostać dla dziecka mleko aby mogło odpocząć - a przy okazji i ja pospać chociaż dwie godziny, dostałam butelkę... Jak na złość dziś pokazało się dużo siary, piersi mam jak kamienie a karmić nie mam jak bo jedna wielka rana. Elektryczny laktator odmówił współpracy, na szczęście mąż pojechał po zwykły ręczny. Ewelinka ma apetyt niesamowity, na raz wypija bez problemu 40 ml mleka (mm niestety), po dwóch godzinach jest kupa, budzi się po około 3 godzinach. Chętnie się rozgląda, czasem patrzy tak, jakby już wszytko znała i wszystko wiedziała. No i powiem wam, że nie spodziewałam się, że urodzi się taka duża ![]() Na zdjęciu Ewelinka po upływie 24 godzin życia, nasze serduszko wiecznie głodne. 553365_326255827435851_100001543080707_897307_1002178626_n.jpg
#2184 |
Zakorzenienie
|
Próbowałam zrobić zdjęcie, ale zdjęcie nie oddaje przestrzeni i nie widać zarysu
![]() ![]() ![]() Za to zrobiłam zdjęcia prezentu od cioci ![]() P1020119.jpg P1020121.jpg P1020122.jpg P1020123.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#2185 | |
Zakorzenienie
|
Karolca jaka SŁODZIUSIA Ewelinka.
Cytat:
![]() Jeszcze raz WIELKIE GRATULACJE! Takie bezpłciowe opisy są fajne, bo napawają optymizmem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2186 |
Zakorzenienie
|
Karolca Twoja córcia jest przeurocza,
![]() ![]() widać, że się sporo namęczyłaś, ale dobrze, że wszystko dobrze poszło ![]()
#2187 |
Zakorzenienie
|
Powiem szczerze - bałam się porodu i tego wszystkiego. Nie ukrywam, że to nie było hop-siup, zwłaszcza, że poród indukowany, ale traumy nie mam
![]() (udało mi się nie pęknąć i ominęło mnie nacięcie, ale mam założone 4 malutkie szwy kosmetyczne, bo niby sama skóra się lekko uszkodziła, gdyby nie piersi, czułabym się na 4+, mam obolałe mieśnie po porodzie ![]()
#2188 |
Zakorzenienie
|
O to super że nie pękłaś!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2190 | |||
Gang Iren
|
Cytat:
Moze nie chce dokarmiac? Ja zrobilabym to naprawde w ostatecznosci. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ewelinka sliczna ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:52.