|
|
#2161 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: 30,40 plus od A do Z cz.2
Kama, zamień się na pogodę!
U mnie znowu slońce i upał, spać się nie dało, padło tylko trochę nad ranem...Zanim zdążyłam suszarkę z praniem wnieść do domu, przestało Więc biorę w ciemno Twoje burze z rozkoszą.Milego dnia. Ja z mydłem wzmacniającym wlosy i trudnoobsługiwalną ( |
|
|
|
#2162 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ania
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() W Krakowie na ul. Starowiślnej sa właśnie takie lody jak piszesz. Bakaliowe mają kawałki orzechów, czekolady i cale rodzynki. Kolejki są non stop ale wszyscy zgodnie twierdzą że warto stać
|
|
#2163 |
|
Raczkowanie
|
Czesc Kobietki.
U mnie pada ,15 stopni mozna wpasc w depresje.Chociaz z drugiej strony dobrze,ze nia ma upalow bo nie mialabym ochoty na cwiczenia,niby chodze obolala ale mam mnostwo energii. Lody...zjadlabym ale niestety...w boczki mi ida,kurcze czemu nie w biust...? Beatka a co to za mydlo wzmacniajace? Mam hopla na punkcie wlosow i co chwile probuje cos nowego,jesli mydlo robi cuda to z checia skorzystam. |
|
|
|
#2164 |
|
Zadomowienie
|
hej hej
niedziela sloneczna pewnie gdzies w ogrodkowych cieniach zakamuflowane siedzicie ![]() ja po wczorajszym dniu mam dosc slonca, raczej bardziej opalona nie bede, chociaz w sumie i tak jak na moje mozliwosci jestem calkiem calkiem zbrazowiala ludzie ze sloncem nie znaja umiaru, wczoraj nad woda widzialm maluskie dzieciaczki czerwone jak raki, kobiety w ciazy wystawiajace brzuchy i tabuny innych zjaranych na indian ludzi.....malo kto jak ja smarowal sie filtrami i chowal w cieniu za to dzien rodzinny spedzony cudownie, bez narzekan, wykrzywiania sie i ( na cale szczescie dla mnie) bez nadmiernego objadania sie ![]() za goraco zeby w te upaly jesc Liana ja mam zupelnie nie firmowa maszynke do wypieku chleba, kupilam ja za jakies 80 zl w makro, swietnie piecze chleb i od kilku lat nam sluzy dla mnie chlebek jest must have ale te angloamerykanskie dmuchance sa nie do przyjecia wiec radzilam sobie sama piekac jak chcesz to wysle Ci jakies przepisy nie trzeba miec ani miksera ani maszynki |
|
|
|
#2165 |
|
Zakorzenienie
|
Kamlisa
na teneryfie najbardziej podobała mi sie kuchnia, ziemniaki pieczone z roznymi sosami mojo, mniam Poza tym - teneryfa mi sie wcale nie podobała - od plazy ( czy raczej jej braku), wody (lodowatej i z kamieniami), po temperature ( 23, zachmurzenie i przelotne deszcze przez bite 2 tygodnie pod koniec czerwca).rownie nieudana była tylko jedna turcja ( a ja nie jestem osoba marudna i na wakacjach zawsze wyszukuje jakies plusy). Dlatego raczej juz nigdy nie wybierzemy sie na kanary Dobrze, Lapi, ze maja Ciebie ![]() ......................... .......... z ciekawości spytam gdzie dokladnie byłaś na Teneryfie ? stawiam ,że na północy wyspy skoro było zachmurzone ? ale na pólnocy tak jest bo wulkan zatrzymuje chmury , nie powiedzieli Wam tego ??? ...a plaże są tam piękne , długie ,szerokie ,bez kamieni i z palmami nawet także nie wiem jak to się stało ,że nie widziałas takich ...Ocean ciepły nie jest to też wiadomo ale za to super fale , także zależy co kto lubi ....nam taka temperatura i zachmurzenie bardzo odpowiadają , nie lubimy upałów ......z tym ,że na północy też bywa gorąco ale żadziej niż na południu , fakt .....byłam na Teneryfie kilka razy i na północy i na południu mieszkaliśmy ...i w hotelach kilka razy i w domach ...no nie dam sobie powiedzieć ,że tam nie jest fajnie no koniec wywodu ....widac biura podróży czasami dają d..., powinni wybadać co kto lubi i czego oczekuje ...i tak Was zniechęcili no ...
|
|
|
|
#2166 |
|
Raczkowanie
|
Absit jasne,ze chce
|
|
|
|
#2167 |
|
Zadomowienie
|
dla mnie kanary tez za super, a najwazniejsza zaleta to ze nie trzeba leciec tam 20 godzin no i te piaszczyste plaze .... od polnocy tam gdzie wielkie fale sa rok rocznie organizowane mistrzostwa swiata w windsurfingu, jak sie trafi na takie zawody to jest na co popatrzec...raz ze fale zapieraja dech w piersiach dwa ze te chlopaki i dziewczyny maja boskie ciala
|
|
|
|
#2168 |
|
Konto usunięte
|
Liana, mydło to:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...hair-soap.html Nie jestem pewna, na ile pomaga, bo ja tak mam, że jak wypadają, to nic nie pomaga, powypadają i przestają. Teraz w zasadzie nie wypadają, ale mydło mam, to używam Ale nie wykluczam, ze własnie ono mi pomogło, stosuję je od paru miesięcy, acz niespecjalnie regularnie, bo zapominam...
|
|
|
|
#2169 |
|
Zakorzenienie
|
teraz 26 i słonce, ciepło, ale bez strasznego upału...
Jestem zwierze domowe, do ogrodka wychodze, jak musze zebrac owoce, a tak siedzenie takie mnie nie bawi Słonce i owady po co mam sie meczyc...? Tz z racji braku pogody rano - odwolał ryby i zabrał sie za sprzatanie. podłogi umył i wanne i wc I dobrze, ze rano, bo potem wyszło słonce i jednak pojechał ![]() Lapi, nie dam sie kanaryjsko przekabacic, mojo i nic wiecej ![]() Na południu bylismy, nie na połnocy, o ile wiem, obok los gigantos, tak sie chyba nazywaja. hotel przyzwoity, jedzenie przyzwoite - i finito. zero pogody, zero plazy ( do najblizszej kawałek, bardzo przecietna, bez palm ), fale lubie, ale bez kamieni i moja temperatura wody to basenowe 26, a nie 18-19 Zero otoczenia, miejsca do spaceru itp. I nie jestesmy poczatkujacymi podroznikami, do biura nic nie mam, hotele sama wybieram - po prostu nam nie pasowało i tyle Sama wiesz, jka to jest - jedni chwala jakies miejsce, inni nie...Dla mnie kanary, ktore inni uwielbiaja ( Ty na przykład ) - to miejsce mocno przereklamowane i nie w moim guscie. nie wykluczam, ze jeszcze kiedys nie pojedziemy na lanzarotte, ale to tak gdzies na koncu listy
Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2012-07-01 o 12:53 |
|
|
|
#2170 |
|
Zakorzenienie
|
widok z balkonu pokoju na teneryfie
Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2012-10-20 o 21:06 |
|
|
|
#2171 |
|
Zadomowienie
|
chleb wieloziarnisty
skladniki na 2 bochenki 1kg maki krupczatki 6 lyzek siemienia 6 lyzek slonecznika 6lyzek pestek dyni 1 szklanka otrab ( ja daje owsiane w przepisie sa pszenne) 3 lyzki sezamu 1,5 lyzki soli 5 lyzek cukru ( ja daje 4) 5 dag swiezych drozdzy 1 litr wody make, ziarna, sol, cukier i pokruszone drozdze wymieszac dokladnie. Zalac ciepla woda i wyrobic ciasto ( ja zalewam taka zeby mnie w rece nie parzyla bo wtedy ladnie chlebek rosnie) Ciasto bedzie bardzo luzne ale takie ma wlasnie byc. Odstawic do wyrosniecia, wyrobic ponownie, ciasto wciaz bedzie luzne, przelozyc do natluszczonych foremek ( niestety silikonowe sie nie nadaja poniewaz ciasto rozpycha forme i chleb jest rozlazly). Odstawic do wyrosniecia na ok. 20 min. Piec 1 godzine w temp. 230 C poniewaz chleb jest pieczony z maki krupczatki ma swoj posmak ale mozesz dodac np. kminku czy innych przypraw wg uznania i bedzie taki jak lubisz smacznego ! |
|
|
|
#2172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Abi ja też bym chciała przepisy na chlebki
|
|
#2173 |
|
Zadomowienie
|
Kama widok z balkonu mialas fajny
Beti a gdzie we Wro kupilas mydelko sesa?? w helfach?? Szat jeden post wyzej
|
|
|
|
#2174 |
|
Raczkowanie
|
Absit dziekuje Ci bardzo i to jeszcze z ziarenkami,mniam
Beatka a czy ono nie przetluszcza za bardzo wlosow? W recenzjach pisza,ze zostawia mydlany osad,czy wlosy nie sa po umyciu przypadkiem takie"sztywne"? ja szukam czegos co "zmiekczy" wlosy,zeby byly sliskie takie"lejace",probowalam kilku olejkow nawet ale nie odkrylam nic specjalnego,jedynie z L'anzy jest w miare. |
|
|
|
#2175 |
|
Konto usunięte
|
Abi, kupiłam tu:
http://www.zdrowekosmetyki.com.pl/ bo akurat w helfy nie było, a ja oczywiście, musiałam mieć je na wczoraj Liana, mi nie przetluszcza włosów. Ja mam normalne wlosy, tluściutkie miałam tylko będąc dziewczęciem młodym, ale to chyba nic nadzwyczajnego. Osadu pozbywasz się płucząc w wodzie z dodatkiem soku cytrynowego, ostatecznie octu. Ale ja zmywam mydlo szamponem, potem daję normalna odzywkę i nic mi nie zostaje. A nawet jeśli są odrobinę sztywne, nie przeszkadza mi to,lepiej sie układają---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- A sliskie to są po tych olejkach dabur |
|
|
|
#2176 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Abiś już doczytałam:
|
#2177 |
|
Zadomowienie
|
kurcze to macie szczescie, moje wlosy staja sie sliskie tylko po sls
a ze od roku juz nie uzywam to mam druty sztywne,ktore kreca sie jak chca czyli kazdy w inna strone ja zmywam mydla obficie woda a potem do ostatniego plukania dodaje nalewke octowo ziolowa, tylko ze mnie ani zapach ziol ani octu nie przeszkadza wszyscy spia zmeczeni obiadem
|
|
|
|
#2178 |
|
Zakorzenienie
|
przepis na chleb ciekawy, musze sobie zapisac, ale wyrabiac za mnie by musiał robot - nie te nadgarstki
|
|
|
|
#2179 |
|
Raczkowanie
|
U mnie wlasnie "sie gotuje" obiad.
Ja myje szamponem head and shoulders, jakims ziolowym, pantene przezroczystym ,Alpecinem zalezy co mam pod reka ,wg mnie szampon ma mi umyc wlosy a dopiero odzywka ma mi zmiekczyc wlosy ,jeszcze nie znalazlam idealu. Nie wiem czy dobrze napisalam ale ja nie lubie takich "szorstkich" wlosow , mam je farbowane na blond i musze o nie dbac bo zaraz mam siano.Nie cierpie wilgoci bo wtedy to juz masakre mam. Mi troche pomaga ostatnie plukanie chlodna woda. |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2180 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a znowu odzywki w wiekszosci maja silikony, ktore zamykaja wlos w otoczce ( dlatego sa sliskie i lejace) i przez to pory wlosow zamykaja sie ale za to zimna woda do splukiwania jest zdrowa, tylko brrrrrr jak to wytrzymac hahahaha chodze po domu i szukam slodkiego
|
||
|
|
|
#2181 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie jestem "naturalna" we włosach, słuza mi całkiem dobrze fabryczne szampony i odzywki
Ostatnio znalazłam super duet - szampon volume thickening ( niebieski) z friedy ( w rossmannie na przykład) i organix odzywka kokosowa. co ciekawe - szampon z inna odzywka jest normalny, odzywka z innym szamponem - przecietna, dopiero skojarzone w pare - daja swietne rezultaty Moje włosy never ever nie były takie błyszczace i puszyste, mniej sie przetłuszczaja. normalnie myje co drugi dzien, a teraz na 3-4 mam jeszcze całkiem przyzwoite ![]() Abi, z z inna maka, nie krupczatka - tez testowałas ten przepis...? |
|
|
|
#2182 |
|
Raczkowanie
|
Ja wiem,ze maja silikony i inne takie
ale moje wlosy nie dadza sie rozszczesac jak nie maja jakiegos sls w sobie ,no niestety mam farbowane i tylko swinstwa mi pomagaja.A chlodna woda to zaciskasz zeby i....
|
|
|
|
#2183 |
|
Zakorzenienie
|
aaa Los Gigantes - byłam tam , no tak , ta plaża tam jest mała i kamienie są fakt , ale te skały robią wrażenie i to chyba główna atrakcja tego miasteczka bo tak to nic tam nie ma ...jedynie same wypasione wille , sami bogacze tam mieszkają ....
ale dziwne ,że tam nie było pogody przez 2 tyg , tam własnie jest 365 dni słonecznych w roku ponoć , właśnie najsłoneczniejsze miejsce na Teneryfie hmmm...no popatrz ....musieliście mieć pecha z tą pogodą poprostu bo to jakaś anomalia była pogodowa ....my tak trafiliśmy na Cyprze , byłam na początku 6 mieś ciąży i postanowiliśmy ostatni raz się wybrać na urlop , cały tydzień tam padało i to pierwszy raz od 20 lat ...nawet odpływów i rynien tam nie mieli , całe ulice zalane ...no tez na taką anomalię pogodową trafiliśmy .... najbardziej w Los Gigantes rozśmieszył mnie Anglik , który miał zaraz obok tej plaży knajpę , nie znał prawie wcale hiszpańskiego i mieliśmy zabawę bo ja uparcie po hiszpańsku do Niego ![]() południe wyspy to pustynia i krajobraz jest jaki jest ,typowy kurort dlatego ja zdecydowanie preferuję północną część ,lubię dużo zieleni i lubię mieszkać tam gdzie tubylcy a nie w kurortach .... na podstawie jednego miasteczka to trudno oceniać ...trzeba poznać całą wyspę Kama , także wszystko przed Toba ![]() ale widzisz ja za to nie cierpię Egiptu , Turcji i w ogóle krajów arabskich i takich gdzie jest upalnie ...teraz by mi ktoś dopłacił to bym do Egiptu czy Turcji nie poleciała .... i w ogóle te klimaty mnie nie kręcąLanzarotte nie znam , podobno taki księżycowy krajobraz tam jest ....Gran Canaria np mnie zupełnie nie zauroczyła i teraz mamy dobrą ofertę ale jakoś nas nie ciągnie tam ....o tej Fuertaventurze myślimy ale wylot tylko z wawy już a nie chce nam się tak daleko na lotnisko gnać ... póki co nie podjęlismy jeszcze decyzji gdzie na ten urlop ....ciężko jakoś ... Edytowane przez LAPIEL Czas edycji: 2012-07-01 o 17:54 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2184 |
|
Zakorzenienie
|
no własnie, wyloty z wa-wy to koszmar, 7-8 godzin sam dojazd, potem jeszcze czekanie i czekanie na lotnisku...Dlatego szukamy wyjzadow z wylotami z poznania
![]() A przyszły rok to juz zupełnie tabula rasa ![]() W tym roku jeszcze mam mały wypad w pazdzierniku - czechy, a szczegolnie zamki Oczywiscie nie z tz, z przyjaciołka...
|
|
|
|
#2185 |
|
Zadomowienie
|
Lapi z P-nia do Waey teraz w dwie godzinki smigniesz
a jak cos to na Fuerta polecisz z Kato i Wro Fuerte jest wlasnie taka ksiezycowa skaly, piaski i kamienie |
|
|
|
#2186 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z Budapesztu..upał niemiłosierny,odechciewa sie wszystkiego..a w dodatku ,pomimo takich zabezpieczen,częstego filtrowania,zasłaniania,c ienia,przebarwienia na czole mi wybiły..cholera jasna no..juz pigmanorm na cito z niemiec sciągam..po prostu załamka..Dzisiaj cały dzien dupsko moczyłam w basenach termalnych ale jak dla mnie za mało zadaszen a za duzo słonca i odkrytych przestrzeni..zaczynam miec schizę,ponownie..syzyfowa praca z tymi plamami..
Edytowane przez Michell72 Czas edycji: 2012-07-02 o 01:10 |
|
|
|
#2187 |
|
Zakorzenienie
|
La Furia Roja campeones ...Viva Espana ole ole ole
|
|
|
|
#2188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczęta
![]() Musialam chwilę nadrobić co pisałyście. Miałam dwudniową przerwę w sieci- sąsiadce zmarł syn nagle i jakoś ani nastroju ani czasu, trzeba było pomóc, bo zostałA samiusieńka. Cytat:
http://allegro.pl/torba-skorzana-pum...419947679.html ale torba 100% nie jest skórzana- poznałabym to po pierwsze mam taką manię lekką, po drugie laska odpisała na moje pretensje,ąe nie rozumie czym jestem rozczarowana, bo przecież materiał w 100% imituje skórę i taką torbę nosiła Jessica Alba w jakimś filmie. A ja nie wiem kim jest ta Alba nawet
Ubrania 44-46,dla chłopca 110-116, decoupage https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1265168 Kosmetyczny https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1262590 Chudnę sobie... 83kg-78kg -75......................6 2 kg ![]() |
|
|
|
|
#2189 | |
|
Zadomowienie
|
probowalam z zytnia razowa, orkiszowa i zwykla pszenna typu 500 i nie wychodzi to jest przepis na krupczatke niestety
Cytat:
mysle ze spokojnie mozesz zadac zwrotu poniesionych kosztow, albo cos jest skorzane albo nie jest, Allegro kara za te wszyskie "jak GAP...jak Gucci" bylam w kinie na Krolewna Sniezka i Lowca no coz...chyba sie postarzalam gwaltownie bo mnie juz Bella nie rajcuje....holly molly wiec jak cos to nie polecam...szkoda kasy ale wersje o Krolewnie Sniezce tego lata sa chyba ze cztery wiec moze te inne beda lepsze
|
|
|
|
|
#2190 |
|
Zakorzenienie
|
Wywa, skorzana torba nie bedzie kosztowała 75 PLN
A nad kupnem Pumy poza sklepem to bym sie w ogole zastanawiała, bo z racji popularnosci marki- w turcji stragany sa nimi zawalone...Oczywiscie nie zmienia to faktu, ze opis nie jest zgodny z rzeczywistoscia, Alba nie ma tu nic do rzeczy i zwrot powinien byc uznany przez allegro.Miszka, nie przejmuj sie tak plamkami, w 99,9% widzisz je tylko Ty i to w powiekszeniu
Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2012-07-02 o 08:02 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:15.

Więc biorę w ciemno Twoje burze z rozkoszą.

po co mam sie meczyc...? Tz z racji braku pogody rano - odwolał ryby i zabrał sie za sprzatanie. podłogi umył i wanne i wc