|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4
Zadziwia mnie moja młodsza siostra.
Rok temu kupiłam jej kubek, taki śliczny z flagą Wielkiej Brytanii, (bo chciała pamiątkę z mojego wyjazdu). Mija rok i co z kubkiem? Stoi cały czas zamknięty w pudełku, nieruszany, bo ona nie chce z niego pić, bo boi się, że się rozbije. No tak, najlepiej pić z mojego ulubionego kubka, bo to przecież mniejsza strata |
|
|
|
#2162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2163 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Bo to jest częste, zarzucanie; robisz dwa kierunki więc na pewno oba są słabe, albo pracujesz i studiujesz to znaczy że albo praca po znajomości albo studia olewasz i o to się dym rozchodzi o
|
|
|
|
|
#2164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo twierdzenie "na dziennych nie da się pracować, bo są taaakie wymagająąąące!" może tak samo śmieszyć i denerwować, jak twierdzenie "ja to studiuję 10 kierunków, pracuję, chodzę na kursy i jeszcze mam najwyższą średnią na roku! taakaa jestem zaradna i przedsiębiorcza! a wy, leniwe pasożyty, nawet splunąć mi na was nie warto!"
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2012-07-08 o 12:04 |
|
|
|
|
#2165 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
to do kobiet ludzie mają większe pretensje najczęściej kobieta nie ma z tym problemu tylko otoczenie komentuje,.
|
|
|
|
|
#2166 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja nie mam pustego cv bo zamiast pracy w barze mam mnóstwo praktyk, wolontariatów i kursów związanych z moim kierunkiem, więc nie będę płakać że mnie nikt nie chce do pracy przyjąc bo nie pracowałam jako kelnerka ![]() nie mam oczywiście na celu obrażać kelnerek, to tylko porownanie. |
|
|
|
|
#2167 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
mnie nie interesuje co kto za bardzo robi gdzie pracuje czy nie robi nic. A niektórzy lubią oceniać i rozwlekać to publicznie . Jedni robią x kierunków inni nie, każdy pracuje we własnych możliwościach, a jeśli chodzi o lenie - to jak już ktoś poszedł na studia leniem ani pasożytem go absolutnie nie nazwę. Bo lenie i pasożyty to dla mnie siedzą pod płotem i piją wińsko Tak samo to gloryfikowane doświadczenie na wizażu - jak już miałabym iść do pracy w McDonald's podczas studiów a na darmowy wolontariat to bez mrugnięcia okiem wybieram to drugie. Nie każde doświadczenie zawodowe jest w ogóle przydatne zwłaszcza na takim rynku pracy jaki mamy teraz który jest jedną wielką loterią więc niech każdy sobie robi co chce i jak chce wedle potrzeb i możliwości bez zaglądania innym w jego wolny czas i grafik i co gorsze - bez komentowania ![]() ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
I nadal mówię: wszystko po prostu zależy... od studiów czasu możliwości dojazdu lokalizacji typu i rodzaju pracy czy wolontariatu i tak dalej i tak dalej. Jedni mogą tak inni inaczej a inni nie mogą wcale ale to wcale nie kwalifikuje nikogo do roli lenia albo osoby która robi wszystko po łebkach. |
||
|
|
|
#2168 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śmieszy mnie ten pogląd i tyle. Nie obchodzi mnie czy inni pracują. Jak pracują to fajnie. Jak nie pracują to widocznie mają takie powody.A co do drugiego fragmentu... nie zagalopowałaś się trochę ? Kogoś nazwałam leniwym? Czy kogoś nazwałam pasożytem? Wywyższam się, bo pracuję i studiuję? :OMnie naprawdę nie obchodzi, że ktoś nie pracuje. Nie pracuje- jego sprawa. Dziwi mnie pogląd ''na studiach dziennych nie da się pracować''. Da się! Więc czy musisz to rozwlekać do tego, że uważam innych za leni, że ja jestem naj, a inni to pasożyty? Nadinterpretacja? ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Dziwi mnie nadinterpretacja często spotykana na wizażu. Ktoś czegoś nie napisze, ale co tam! Udam, że napisał! ![]() ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
I ku zdziwieniu niektórych- nie uważam ludzi niepracujących za leni. Staram się nie oceniać ludzi nie znając ich sytuacji życiowej Po prostu dziwi mnie pogląd, który opisałam. Ale jak to na wizażu... trzeba to rozwlekać i rozwlekać
Fizyka jest jak seks: pewnie, że może dawać jakieś praktyczne rezultaty, ale nie dlatego to robimy. cudo <3 Edytowane przez Oh Peggy Brown Czas edycji: 2012-07-08 o 12:26 |
||
|
|
|
#2169 |
|
Raczkowanie
|
Jak jest temat nauki i pracy, to sie wypowiem. Nie wierze, ze jest tyle ludzi ktorzy studiuja dwa kierunki, pracuja i jeszcze dobra srednia maja.
![]() Oh Peggy Brown z tego co kojarze, ty studiujesz medycyne, jakis kierunek techniczny na polibudzie plus pracujesz tak? ah i sie jeszcze dowiedzialam, ze masz wysoka srednia. Ledwo ludzi z sama medycyna wyrabiaja, a ty niby jeszcze masz tyle na glowie. A ta najlepsza srednia to na medycynie, rozumiem? bo na politechnice masz chyba sporo poprawek, tym bardziej to dla mnie jakas sciema. Mowisz, ze bierzesz nocki, to kiedy spisz? Nie ma to jak rujnowac sobie zdrowie, faktycznie warto. W ogole kocham wizaz. Wszyscy tutaj sa mega ambitni, studiuja milard kierunkow, pracuja, maja czas na zajmowanie sie dzieckiem, domem psem czy kotem. ![]() Nie zawsze na studiach dziennych mozna pracowac. Jak ktos ma porozwalane zajecia od rana do 21, to troszke ciezko. W weekend przydaloby sie pouczyc, porobic projekty, spotkac ze znajomymi/facetem, pojsc na impreze, poczytac ksiazke, a nie zyc sama praca i studiami... dla mnie to chore. Pomijam sytuacje, gdzie ludzie nie maja wyjscia i musza pracowac.
Edytowane przez blaskskonca Czas edycji: 2012-07-08 o 13:16 |
|
|
|
#2170 |
|
Zakorzenienie
|
takim samym generalizowaniem jest twierdzenie, że na każdych studiach i w każdym przypadku DA SIĘ pracować
więc wiesz, na jedno wychodzi.ps. medycyna, polibuda, najwyższa średnia i jeszcze praca ? nie zapominajmy o praktykach w szpitalu, praktykach na polibudzie... mam znajomych na medycyjnie UJotowskiej i ledwo wyrabiają z lekarskim.
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2012-07-08 o 13:21 |
|
|
|
#2171 |
|
Konto usunięte
|
Ale nikt tu nie twierdzi że na każdych się da, matkoboskoczęstochosko.
---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- No chyba że jestem ślepa to wskaż mi osobę z tego wątku która tak twierdzi i generalizuje
|
|
|
|
#2172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mnie nie dziwi, że jedni pracować mogą, bo im łatwiej, a inni nie, bo mają trudniej - cała tajemnica!I też wskażcie mi post gdzie ktoś twierdzi, że absolutnie na wszystkich studiach dziennych nie da się pracować - podejrzewam, że takiego na całym wizażu nie znajdziecie
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2012-07-08 o 13:37 |
|
|
|
|
#2173 |
|
Konto usunięte
|
No jak to skąd... Przeciez mówimy że:
dziwi nas pogląd osób które twierdzą że na studiach dziennych nie da się pracować ponieważ jest to możliwe zależy od organizacji czasu, rodzajów studiów, ilości zajęć, charakteru pracy oraz od naszych osobistych możliwości i to że ktoś godzi pracę z nauką nie znaczy że olewa studia i prześlizguje się na trójach, a taki pogląd funkcjonuje na forum. stąd się wzięło :P |
|
|
|
#2174 |
|
Zakorzenienie
|
ale w połączenie medycyny (z prawdziwego zdarzenia np. Collegium Medicum UJ, a nie jakiejś szkółki dwuletniej o profilu stomatologicznym, farmaceutycznym czy kij tam jakiej
), kierunku na polibudzie, wysokiej średniej na obu kierunkach (a więc czas na naukę też trzeba mieć), praktyki w szpitalu/te na politechnice + do tego wszystkiego czas na pracę - to sorry, nie uwierzę
|
#2175 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie. Nie przeszkadza mi, że ktoś nie pracuje. To jego sprawa. Mechanika nie jest czasochłonna Do tego parę przedmiotów przepisanych i zajęć jest baaardzo mało I nie mam dużo poprawek, bo aż jedną Mechanika nie dodaje mi jakoś specjalnie dużo godzin do planu Kierunkiem przodującym na pewno jest medycyna. I tak, zaczynam rujnować swoje zdrowie, ale moim marzeniem jest skończyć medycynę. Realizuję marzenie, kosztem czegoś, wiem, że to źle, ale wolę spróbować niż później żałować, że tego nie zrobiłam Cytat:
Wskaż. Napisałam, że dziwi mnie pogląd, że na studiach dziennych nie da się pracować i to że w tematach o pracy każda wizażanka ma mega wymagający kierunek studiów. Na szczęście do praktyk jeszcze nie doszłam I na drugim roku zapewne będę musiała zrezygnować z mechaniki lub wziąć indywidualny tok Dziewczyny, czy ja gdzieś wyśmiewam ludzi, którzy nie pracują? Nie. Czy ja się dziwię, że ktoś nie pracuje? Nie. No więc o co wam chodzi? O to, że dziwi mnie (wiele razy) wymieniony wyżej pogląd? Czy tylko drabineczka rozumie o co mi chodzi? Wizażanki są aż takimi ignorantkami czy po prostu szukają powodu, by po kimś pojechać? ![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Cytat:
I nie mam wysokiej średniej na obu, bo mi się pokrywają zajęcia. W związku z tym musiałam się wypisać z kilku kursów i mam je liczone jako niezaliczone. Nie doszłam jeszcze do praktyk- więc to odpada ![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
że jak ktoś pracuje to na pewno olewa studia, bo inaczej się nie da!
Fizyka jest jak seks: pewnie, że może dawać jakieś praktyczne rezultaty, ale nie dlatego to robimy. cudo <3 Edytowane przez Oh Peggy Brown Czas edycji: 2012-07-08 o 14:09 |
||||
|
|
|
#2176 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
#2177 |
|
Raczkowanie
|
Tym bardziej sie tobie dziwie, po co Ci dwa kierunki, skoro jak sama twierdzisz i tak pewnie zrezgnujesz... tez tak sądze, bo jak dojdą praktyki, to pewnie bedzie to niewykonalne. I nie mow, ze nie olewasz. Skoro nie pozapisywałaś sie na kursy to znaczy, ze nie masz czasu na drugi kierunek. Także dziwi mnie studiowanie dwóch kierunków, gdy nie ma się możliwosci.
Takze jednak dwa kierunki w tym medycyna, praca to nierealna bajka. Nie da sie tego wszystkiego pogodzić, Twój przyklad mimo wszystko to pokazuje.
|
|
|
|
#2178 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Noga w nich najlepiej wygląda, ale chodzenie rzeczywiście jest trudne dopóki się człowiek nie przyzwyczai
.---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
|
|
#2179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie lubię.
|
|
#2180 | ||
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
Cytat:
to jaki wobec tego bylby konstruktywny?
|
|
|
#2181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyna ma dobrą pamięć, widać,że pasjonuje ją medycyna, jakbyś czytała jej posty to byś wiedziała, że włożyła sporo pracy w to, by się na ten kierunek dostać i jak widać świetnie jej idzie.
|
|
#2182 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2183 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No ale masz rację, niepotrzebnie zwracam się konkretnie do kogoś, wiec wybacz Peggy, z mojej strony to na tyle. ![]() Chociaz ty sama teraz mowisz o moim studiowaniu o ktorym nie mozesz mieć pojecia, wiec sama zwracasz sie personalnie, ale mniejsza z tym.
|
|
|
|
|
#2184 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie rozwalił kiedyś wykładowca, który na egzaminie wyżej oceniał tych, którzy prócz tego, że coś tam napisali, to zakreślali kolorowymi zakreślaczami to co najważniejsze
. Tym sposobem, ja dostałam jakieś 3,5 a kolega, który ściągał i usłyszał o takiej fanaberii wykładowcy, dostał 5 . Ja nie wiedziałam o tym, ale jak się dowiedziałam, powiedziałam, że mam w d... robienie z siebie debila i zakreślanie rzeczy na egzaminie i robienie szlaczków.
|
|
|
|
#2185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie na ostatnim egzaminie był test, pytania opisowe i kazus. Jeśli ktoś nie zaliczył testu, to automatycznie nie miał sprawdzanej reszty pracy - to mnie zdziwiło. Bo co z tego, że np. dobrze odpowiedziałam na pytania i rozwiązałam kazus, jeśli zabrakło mi 1 pkt żeby zaliczyc test i automatycznie będę mieć poprawkę we wrześniu (na takich samych zasadach zresztą)
czasem mniej znaczy więcej, taka szczypta ironii. Edytowane przez oh Mandy Czas edycji: 2012-07-08 o 16:47 |
|
|
|
|
#2186 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A już myślalam że takie fanaberie to tylko u nas...
|
|
#2189 |
|
Zakorzenienie
|
co drugi egzamin mam taki
norma. Ale ja akurat jestem sklonna przyznać rację twórcom tych egzaminów, to ma sens. Jeśli studentów jest za dużo, aby organizować egzaminy ustne, to taka forma egzaminu jest po prstu sprawiedliwa. W przypadku prawa:- test- sprawdza (najczęściej) czyste wykucie kodeksu - opisówka- powstała z założenia, że ktoś mógł sobie wystrzelać test i tylko tym sposobem go zaliczyć. Na opisówce już się tak nie da, umiesz-piszesz, jak ktoś zaczyna lać wodę nie na temat, to praca zostaje skreślona - kazus- bo trzeba umieć praktycznie zastosować prawo, no nie ma bata
My whole life is about doing better tomorrow, that's a solid philosophy. ~ Hank Moody Edytowane przez Suvia Czas edycji: 2012-07-08 o 17:41 |
|
|
|
#2190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:38.

To znaczy, ja nie wiem ale generalnie nie przypatruje się na chama komuś, ale jak go zobaczyłam to

Ale chodzi mi o sam fakt, że się nie da pracować
ja nie mam pustego cv bo zamiast pracy w barze mam mnóstwo praktyk, wolontariatów i kursów związanych z moim kierunkiem, więc nie będę płakać że mnie nikt nie chce do pracy przyjąc bo nie pracowałam jako kelnerka 

A mnie nie dziwi, że jedni pracować mogą, bo im łatwiej, a inni nie, bo mają trudniej - cała tajemnica!

. Tym sposobem, ja dostałam jakieś 3,5 a kolega, który ściągał i usłyszał o takiej fanaberii wykładowcy, dostał 5